Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Η τριπλέτα που τον έχει «σκοτώσει»

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια και οι παίκτες με μεγάλη εμπειρία σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν είναι πάρα πολλοί. Ωστόσο, τρεις εξ αυτών ξέρουν πως είναι να σκοράρεις εναντίον του «αιώνιου» αντιπάλου.

Οι Τζιμπρίλ Σισέ, Κώστας Κατσουράνης και Σίντνεϊ Γκοβού έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα σε αναμετρήσεις εναντίον των «ερυθρόλευκων» και έχουν οδηγήσει τις ομάδες του με αυτά σε σημαντικές νίκες επί του Ολυμπιακού.

Ο Γάλλος αρχισκόρερ του «τριφυλλιού» τα τελευταία δύο χρόνια είναι αυτός που το έκανε πιο πρόσφατα και ο μοναδικός φορώντας τη φανέλα των «πράσινων». Ο Σισέ με τα δύο γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ανατροπής και της νίκης με 2-1 επί των Πειραιωτών και επιθυμεί να δώσει συνέχεια και στο Καραϊσκάκη.

Τρία με δύο ομάδες

Ωστόσο, ο αρχισκόρερ στα ματς εναντίον του Ολυμπιακού από τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι ο Κώστας Κατσουράνης. Ο Πατρινός μέσος έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα τόσο με την Παναχαϊκή, όσο και με την ΑΕΚ και πλέον ψάχνει ένα γκολ και με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Τον Μάιο του 2005 ο «Κατσούρ» είχε πετύχει το μοναδικό τέρμα της Παναχαϊκής στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Ολυμπιακός κέρδισε με 5-1. Τον Μάρτιο του 2003 όμως πήρε γλυκιά εκδίκηση καθώς στο 90ό λεπτό σκόραρε και έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ με 2-1 μέσα στη Ριζούπολη. Δύο χρόνια αργότερα σκόραρε και πάλι εκτός έδρας με τη φανέλα της ΑΕΚ, αυτή τη φορά μέσα στο Καραϊσκάκη, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 με πέναλτι.

Νίκη ευρωπαϊκή

Ο τρίτος από τον Παναθηναϊκό που έχει πετύχει γκολ εναντίον των «ερυθρόλευκων» είναι ο Σίντνεϊ Γκοβού. Στις 19 Οκτωβρίου του 2005 με τη φανέλα της Λιόν ο Γάλλος σκόραρε στη φάση των ομίλων του Champions League, δίνοντας μάλιστα τη νίκη στην ομάδα του. Η Λιόν είχε προηγηθεί με τον Ζουνίνιο, ο Καφές ισοφάρισε στο 84’ αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο «Σιντ» υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε μία από τις πολλές εκτός έδρας ευρωπαϊκές του ήττες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: