Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Επιτέλους νίκη για τα Ψαχνά!!

Την πρώτη του νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές πέτυχε σήμερα ο Ηρακλής Ψαχνών. Για την 7η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Football League επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης.

Επιτέλους νίκη για τα Ψαχνά
Την πρώτη του νίκη μετά από πέντε αναμετρήσεις πέτυχε ο Ηρακλής Ψαχνών. Για την 7η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Football League επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης και απομακρύνθηκε έτσι από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με δύο γκολ. Ο Παλαιολόγος στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ, ενώ ο Κοτσόνης με αυτογκόλ έφερε την ομάδα των Ψαχνών να προηγείται με δύο γκολ διαφορά.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 λίγα λεπτά μετά το δεύτερο τέρμα του Ηρακλή. Η προσπάθειά τους όμως να ισοφαρίσουν δεν στέφθηκε με επιτυχία με το παιχνίδι να λήγει 2-1.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Football League

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου
Ηρακλής Ψαχνών – Απόλλων Σμύρνης 2-1
(14’ Παλαιολόγος, 53’ Κοτσόνης αυτογκόλ – 56’ Κυβελίδης)

Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου
Φωστήρας – Ερμής Ερμ. (15:00)
Αχαρναϊκός – Άλιμος (15:00)
ΑΕΚ – Επισκοπή (18:00)

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου
Πανηλειακός – Παναχαϊκή (15:00)
Χανιά – Παναιγιάλειος (16:00)

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου
Ηρακλής – Εθνικός Γαζώρου (18:00)

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου
Ζάκυνθος – Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)
Τύρναβος – Πιερικός (15:00)
Αιγινιακός – Λάρισα (15:00)
Καλαμαριά – Φωκικός (15:00)

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου
Λαμία – Ολυμπιακός Βόλου (18:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μου λείπει ο Ηρακλής»

Ένα μήνυμα του Ζοέλ Επαλέ στο Facebook για τα γενέθλια του Ηρακλή, προκάλεσε «σεισμό» στους φιλάθλους της ομάδας. Αρκετοί ήταν αυτοί που ευχαρίστησαν τον καμερουνέζο και του ζητούσαν να έρθει σε ένα από τους επομένους αγώνες της ομάδας .
«Τον Γενάρη θα είμαι στην Θεσσαλονίκη. Αυτό το διάστημα έχω υποχρεώσεις με την ομάδα της Μπολντεπ που είμαι προπονητής και στην διακοπή του πρωταθλήματος θα είμαι στην Ελλάδα. Μου λείπει η Θεσσαλονίκη και ο Ηρακλής. Αυτό το διάστημα έχω φορτωμένο πρόγραμμα , καθώς ετοιμάζομαι να πάρω το δίπλωμα προπονητή. Θέλω όμως να είμαι στην Θεσσαλονίκη κα να βρεθώ στο Καυτανζόγλειο».
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής δείχνει αν είναι ενημερωμένος για τον Ηρακλή και τονίζει: «Χαίρομαι που η ομάδα κερδίζει συνεχώς και δεν χάνει πουθενά. Μακάρι φέτος να τελειώσει αυτή η ιστορία και να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκ. Εκεί είναι η θέση της και εκεί θα βρίσκονταν αν δεν μας έριχναν εξαγνιστικά. Μαθαίνω πολύ καλά πράγματα για όσα συμβαίνουν στην ομάδα και αυτό με γεμίζει με ικανοποίηση. Ο Ηρακλής ήταν και θα είναι κάτι ξεχωριστό για μένα».
Ο Ζοέλ Επαλέ δεν ξέχασε και τους φιλάθλους του Ηρακλή λέγοντας :
«Μόλις ανέβασα ένα σχόλιο για τα χρόνια μου πολλά στον Ηρακλή, έγινε χαμός. Δέχτηκα πολλά μηνύματα και τηλεφωνήματα και καταλαβαίνω ότι ακόμα με αγαπούν. Ούτε εγώ όμως τους ξεχνάω και θέλω να είμαι μαζί τους αυτή την φορά ως φίλαθλος στην κερκίδα».
Όσο αφορά το δικό του μέλλον είπε : «Πρόσφατα πήρα το πρώτο δίπλωμα προπονητή και το καλοκαίρι θα πάρω το UEFA PRO. Είμαστε πολλοί παλιοί ποδοσφαιριστές που βρισκόμαστε σε αυτή την διαδικασία όπως ο Γκοβού, ο Εντουαρντ Σισέ και άλλοι. Προσπαθώ να μάθω όσο γίνεται περισσότερα γιατί επέλεξα πλέον να είμαι προπονητής».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Υπάρχει ηρεμία στον Ηρακλή»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Δημήτρης Αδάμου και μίλησε για την κατάσταση στους «Κυανόλευκους» αλλά και για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Εθνικό Σερρών.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την φετινή πορεία του Ηρακλή:
«Ο Ηρακλής φέτος κάνει μια πολύ ωραία πορεία. Παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο με χαμηλούς τόνους και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Μέχρι στιγμής είμαστε πάρα πολύ καλοί και εύχομαι να έχουμε την ίδια συνέχεια. Έχει λυθεί το οικονομικό πρόβλημα και υπάρχει ηρεμία».
Για τον Κατσαβάκη:
«Γνωριζόμαστε με τον Κατσαβάκη και είναι ένας σφιχτός προπονητής με στόχο. Πάντα ζητάει το αποτέλεσμα όμως η ομάδα μας είναι καλύτερη και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό το μεγάλο σερί. Η ομάδα νικάει εκτός και αυτό δεν γινόταν τα τελευταία χρόνια».
Για τις μεταγραφές του Ηρακλή:
«Ο Περόνε ήταν η καλύτερη μεταγραφή που κάναμε. Όπου πήγε είχε καλή παρουσία. Γενικότερα έγινε ένα καλό νοικοκυριό στις μεταγραφές ενώ και ο προπονητής έμεινε από πέρυσι και γνωρίζει την ομάδα».
*Πηγή: arenafm.gr*

Καταπληκτική ατμόσφαιρα και μπόλικη βία στο κύπελλο Ρουμανίας! (videos+photo)

Εξαιρετική ήταν η ατμόσφαιρα στο «Στάνιονουλ  Ιόν Ομπλεμένκο» της πόλης Κραϊόβα στη διάρκεια του αγώνα της τοπικής Ουνιβερσιτάτεα με την Στεάουα για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ρουμανίας.
Περισσότεροι από 25 χιλιάδες κόσμου  κατέκλυσαν τις εξέδρες του γηπέδου και πραγματικά δημιούργησαν εκπληκτικές σκηνές πριν αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα που κρίθηκε υπέρ των πρωτευουσιάνων με το εύστοχο κτύπημα πέναλτι από τον  Ρουσέσκου στο 69’.
collage-craiova-steaua-rusescu-resize
Στο φινάλε όμως  έκανε την εμφάνιση της η σκοτεινή πλευρά του ποδοσφαίρου καθώς ορισμένοι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ένας εξ αυτών δέχθηκε  μία πολύ δυνατή γροθιά στο πρόσωπο από άνδρα ασφαλείας του γηπέδου.
bobita
Σε συμπαράσταση του θύματος ήρθε ένας άλλος οπαδός που συνοδευόταν από τον … μικρό γιό του που έντρομος από την έξαρση της βίας  μπρος στα μάτια του έσπευσε να …προστατεύσει τον πατέρα του πέφτοντας στην αγκαλιά του.
Η αντίδραση αυτή του μικρού έριξε αμέσως τους τόνους και η βία έλαβε ευτυχώς σύντομα τέλος .







*Πηγή: onsports.gr*

Σαν να μην έγινε τίποτα…!!

Η πρωταθλήτρια, Παρί Σ. Ζ. και η πρωτοπόρος του Championnat, Μαρσέιγ, επιστρέφουν στη δράση μετά τις απώλειες που είχαν μεσοβδόμαδα, οι οποίες δεν έφεραν αλλαγές στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Σαν να μην έγινε τίποτα…
Εντός έδρας παίζουν στην 17η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος Μαρσέιγ-Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ μεσοβδόμαδα δεν τα κατάφεραν παίζοντας εκτός. Ουσιαστικά, δεν άλλαξε κάτι στη μεταξύ τους κόντρα, καθώς οι Μασσαλοί διατήρησαν τον έναν πόντο απόσταση από τους Παριζιάνους. Κερδισμένη βγήκε όμως η Λιόν, που με το γκολ του Λακαζέτ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τη Ρεμς, πήρε το τρίποντο και πλέον απέχει πέντε πόντους από την κορυφή.

Το Σάββατο (6/12) οι πρωταθλητές θα φιλοξενήσουν τη Ναντ με στόχο να αφήσουν πίσω την ισοπαλία με τη Λιλ στην 16η και εμβόλιμη αγωνιστική. Επιστρέφει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που έμεινε εκτός αποστολής από το τελευταίο ματς, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Η Μαρσέιγ παίζει θα υποδεχθεί την Κυριακή τη Μετς και με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα κλείσει η αγωνιστική. Η Λιόν παίζει εκτός με την Εβιάν και θέλει να κάνει νέο σερί, καθώς το προηγούμενο με τις πέντε συνεχόμενες νίκες έσπασε με την ισοπαλία στο παιχνίδι με την Μπαστιά και την ήττα από τη Σεντ Ετιέν.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Παρασκευή (5/12)
Τουλούζ-Μονακό (21:30)

Σάββατο (6/12)
Παρί Σ. Ζ.-Ναντ (18:00)
Μπορντό-Λοριάν (21:00)
Καέν-Νις (21:00)
Ρεν-Μονπελιέ (21:00)
Σεντ Ετιέν-Μπαστιά (21:00)

Κυριακή (7/12)
Εβιάν-Λιόν (15:00)
Λανς-Λιλ (18:00)
Ρεμς-Γκινγκαμπ (18:00)
Μαρσέιγ-Μετς (22:00)

Η επόμενη (18η) αγωνιστική

Παρασκευή (12/12)
Λιόν-Καέν (21:30)

Σάββατο (13/12)
Ναντ-Μπορντό (18:00)
Μπαστιά-Ρεν (21:00)
Λοριάν-Μετς(21:00)
Μονπελιέ-Λανς (21:00)
Ρεμς-Εβιάν (21:00)

Κυριακή (14/12)
Νις-Σεντ Ετιέν (15:00)
Γκινγκάμπ-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Λιλ-Τουλούζ (18:00)
Μονακό-Μαρσέιγ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δοκιμασία της «κυρίας» στην Φλωρεντία!!

Η δοκιμασία της Γιουβέντους στην έδρα της Φιορεντίνα δεσπόζει στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Serie A. Ρόμα- Σασουόλο, Τζένοα- Μίλαν και Ίντερ- Ουντινέζε ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Δοκιμασία της «κυρίας» στην Φλωρεντία
Με το δύσκολο έργο της Γουβέντους στην Φλωρεντία ξεκινάει η 14η αγωνιστική του Ιταλικού πρωταθλήματος σήμερα. Αύριο (6/12) η ελληνική αποικία στην Ρόμα υποδέχεται την Σασουόλο, η Τζένοα του «Φέτφα» φιλοξενεί την Μίλαν και η Ουντινέζε του Καρνέζη και του Κονέ κοντράρεται με την Ίντερ στο Μιλάνο.

Η πρόσφατη αντίπαλος του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει την φορμαρισμένη Φιορεντίνα εκτός έδρας και θέλει θετικό αποτέλεσμα για να διατηρηθεί πρώτη μπροστά από την δεύτερη Ρόμα. Την Τρίτη αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τορίνο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ρόμα των Τοροσίδη, Μανολά και Χολέμπας θα παίξει με την 10η στην βαθμολογία Σασουόλο στο Ολύμπικο το μεσημέρι του Σαββάτου. Εκτός οι Μαλτσαρέτι, Καστάν και Τοροσίδης. Να θυμίσουμε ότι μεσοβδόμαδα θα παίξει και αυτή με την σειρά της με την Μάντσεστερ Σίτι για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής :

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

Φιορεντίνα-Γιουβέντους (21:45)

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

Ρόμα-Σασουόλο (19:00)
Τορίνο-Παλέρμο (21:45)

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου

Νάπολι-Έμπολι (13:30)
Αταλάντα-Τσεζένα (16:00)
Τζένοα-Μίλαν (16:00)
Πάρμα-Λάτσιο (16:00)
Ίντερ-Ουντινέζε (21:45)

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου

Κάλιαρι-Κιέβο (20:00)
Βερόνα-Σαμπντόρια (22:00)

Η επόμενη 15η Αγωνιστική:

Σάββατο 13/12:

Παλέρμο - Σασουόλο (19:00)
Λάτσιο- Αταλάντα (21:45)

Κυριακή 14/12

Γιουβέντους - Σαμπντόρια (13:30)
Τζένοα- Ρόμα (16:00)
Πάρμα- Κάλιαρι (16:00)
Ουντινέζε- Ελλάς Βερόνα (16:00)
Τζεσένα- Φιορεντίνα ( 19:00)
Μίλαν - Νάπολι (21:45)

Δευτέρα 15/12

Έμπολι - Τορίνο (20:00)
Κιέβο - Ίντερ (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένα ντέρμπι και μια μάχη… σωτηρίας!!

Το ντέρμπι Μπάγερν-Λεβερκούζεν και η μάχη της ουραγού Ντόρτμουντ με τη Χόφενχαϊμ ξεχωρίζουν στη 14η αγωνιστική της Bundesliga.

Ένα ντέρμπι και μια μάχη… σωτηρίας
Λίγες ομάδες μπορούν να καυχηθούν πως έχουν την ποιότητα για να κοιτάξουν στα μάτια την Μπάγερν εντός των τειχών. Και μια από αυτές είναι η Λεβερκούζεν, την οποία οι Βαυαροί υποδέχονται για τη 14η αγωνιστική. Οι απουσίες των Λαμ, Μαρτίνεθ, Τιάγκο, Αλάμπα, Πισάρο, Μπαντστούμπερ και Ρέινα αυξάνουν το βαθμό δυσκολίας για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ για τους φιλοξενούμενους, που βρίσκονται στην τρίτη θέση αλλά και το -10 από την κορυφή παραμένει εκτός μάχης ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Η Ντόρτμουντ φιλοξενεί τη Χόφενχαϊμ έχοντας ανάγκη τη νίκη για να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετρά μόλις ένα τρίποντο στα δέκα τελευταία παιχνίδια της και θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Παπασταθόπουλο και Ρόις.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η αναμέτρηση της Στουτγκάρδης με τη Σάλκε, που θα έχει κεντρικό πρόσωπο τον Χουμπ Στέφενς ο οποίος μεγαλούργησε με τους «βασιλικούς μπλε». Η δεύτερη Βόλφσμπουργκ δοκιμάζεται στο Ανόβερο, ενώ η Γκλάντμπαχ υποδέχεται τη Χέρτα μετά από τρεις σερί ήττες που την εκτροχίασαν.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 5/12:
Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ (21.30)

Σάββατο 6/12:
Γκλάντμπαχ-Χέρτα Βερολίνου (16.30)
Κολωνία-Άουγκσμπουργκ (16.30)
Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ (16.30)
Πάντερμπορν-Φράιμπουργκ (16.30)
Στουτγκάρδη-Σάλκε (16.30)
Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν (19.30)

Κυριακή 7/12:
Αμβούργο-Μάιντς (16.30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βέρντερ Βρέμης (18.30)

Η επόμενη (15η)αγωνιστική:

Παρασκευή 12/12:
Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (21.30)

Σάββατο 13/12:
Χέρτα Βερολίνου-Ντόρτμουντ (16.30)
Σάλκε-Κολωνία (16.30)
Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο (16.30)
Φράιμπουργκ-Αμβούργο (16.30)
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου (16.30)
Μάιντς-Στουτγκάρδη (19.30)

Κυριακή 14/12:
Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ (16.30)
Βόλφσμπουργκ-Πάντερμπορν (18.30)*Πηγή: sport-fm.gr*

«Εξοντώνουν τον κόσμο μας»!

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ηρακλής, Παύλος Μυροφορίδης. Μίλησε για την κατάσταση των «Κυανόλευκων» ενώ αναφέρθηκε και στα ελάχιστα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα εξαιτίας των αναβολών.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τα λίγα παιχνίδια που έχει παίξει ο Ηρακλής:
«Μέσα σε 6 μήνες θα έχουμε παίξουμε 6 ματς! Βρισκόμαστε σε… καλό δρόμο».
Για τον κόσμο του Ηρακλή:
«Ευχόμαστε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και το θέλουμε. Η βοήθεια που δίνει είναι απίστευτη και αυτό δεν γίνεται σε άλλη ομάδα. Ο κόσμος είναι απαραίτητος».
Για την κατάσταση της ομάδας:
«Τις τελευταίες μέρες είχαμε κάποιους τραυματισμούς και κάποια προβλήματα αλλά αυτό είναι επειδή δεν μας αφήνουν να παίξουμε συνεχόμενα. Αυτό το πρόβλημα το έχουν όλες οι ομάδες που τρέχουν πολύ. Αν είχαμε συνεχή ροή δεν θα είχαμε τέτοια θέματα. Γίνονται απίστευτα πράγματα».
Για το παιχνίδι με τον Εθνικό Σερρών:
«Αν βλέπουμε σοβαρά όλα τα παιχνίδια, μπορούμε να κερδίσουμε τον κάθε αντίπαλο. Πρέπει να σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο και να τον κερδίζουμε. Σήμερα πρέπει και εμείς να έχουμε υπομονή γιατί ο αντίπαλος παίζει κλειστά».
Για τα παιχνίδια του Ηρακλή σε καθημερινές:
«Είναι εξοντωτικό για τον κόσμο να έρχεται καθημερινή. Έχουμε παίξει μόνο μια Κυριακή. Με αυτό τον τρόπο εξοντώνουν τον κόσμο μας. Υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται πράγματα».
Για την κατάσταση του Ρομάνο:
«Είναι θέμα προπονητή. Ο Νίκος δεν πιστεύω πως θα ρισκάρει αν δεν είναι σε καλή κατάσταση ο παίκτης. Ο Περόνε ήθελε αλλά δεν είχε παίξει μέσα στον Τύρναβο. Το θέμα είναι να μην χάνουμε μακροχρόνια τους παίκτες».
Για το αν θα έρθει ο Παπαθανασάκης:
«Έφτασε ο καιρός του και την άλλη βδομάδα πιστεύω θα έρθει».
Για την ομάδα των νέων:
«Θέλουμε να δούμε κάποια παιδιά. Αξιολογούμε κάποια παιδιά αν θέλουμε να δουλέψουμε σοβαρά. Εγώ είμαι λίγο στον Ηρακλή και δεν θέλω να μπω στα πόδια ανθρώπων που είναι πολλά χρόνια».
Για τους παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην δεύτερη ομάδα:
«Αυτά τα παιδιά θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής από την άλλη βδομάδα. Προπονούνται με την δεύτερη ομάδα και κάποιοι ακόμα και με την πρώτη. Ότι γίνεται είναι για το καλό του Ηρακλή της επόμενης μέρας. Δεν υπήρξε αμέλεια και δεν είναι λάθος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ότι έγινε ίσως να έγινε και για καλό. Μπορεί να εκτιμήθηκε να δοθούν κάποια άλλα χρήματα και όχι για τα δελτία. Στο μέλλον ίσως να αποδειχθεί πως έπρεπε να γίνει έτσι εκεί την στιγμή. Το κριτήριο όσο περνά από το χέρι μας είναι καθαρά ποδοσφαιρικό».
*Πηγή: arenafm.gr*

Άγνοια στη Βέροια!!

Στη Βέροια δήλωναν άγνοια για την κλήση ποδοσφαιριστή της ομάδας από τον αθλητικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Νίκο Κωνσταντίνου, όπως ανέφερε χθες το ΑΠΕ.

Άγνοια στη Βέροια
Άγνοια δήλωναν στη Βέροια για τυχόν κλήση παίκτη της ομάδας από τον αθλητικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Νίκο Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ποδοσφαιριστής της ομάδας κλήθηκε «σε ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διετάχθη για να διαπιστωθεί εάν ήταν χειραγωγημένο το ματς του περασμένου Οκτωβρίου ανάμεσα στη "Βασίλισσα του Βορρά" και τον ΠΑΟΚ, στο γήπεδο της Τούμπας».

Όμως στην ομάδα τόνιζαν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση σχετικά με το θέμα, η επίσημη ειδοποίηση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ετοιμάζει αλλαγές ο Πετράκης!

Πολλά παράπονα από τους παίκτες του ΠΑΣ έχει ο Γιάννης Πετράκης, που ήταν έξαλλος μετά το ματς με τον Λεβαδειακό (0-4) κι ετοιμάζει αλλαγές ενόψει Ολυμπιακού.

Ετοιμάζει αλλαγές ο Πετράκης
Η αποκαρδιωτική εικόνα του ΠΑΣ με τον Λεβαδειακό προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του Γιάννη Πετράκη, ο οποίος είχε πολλά παράπονα από την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του.

Περίμενε έστω να δει αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, όμως αντί αυτού ο δείκτης του σκορ ξέφυγε με τους Βοιωτούς να παίρνoυν τη νίκη με σκορ 4-0 στους «Ζωσιμάδες». Πέραν αυτού διέκρινε και σημάδια κούρασης σε κάποιους ποδοσφαιριστές του.

Πολυτέλεια για ξεκούραση δεν υπάρχει μιας και ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, με τον Έλληνα τεχνικό να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αλλαγές, φρεσκάροντας την ενδεκάδα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μην τον ξεγράφετε…!!

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Παναιτωλικό εκτός του ότι ήταν ελκυστική, συνδυάστηκε με «τρίποντο» σε μια δύσκολη έδρα και το «τριφύλλι» είναι σε θέση διεκδικητή του τίτλου.

Μην τον ξεγράφετε…
Στον Παναθηναϊκό επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση μετά την 6η (εξ’ αναβολής) αγωνιστική της Super League.

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν πειστική εμφάνιση κόντρα στον Παναιτωλικό σε μια έδρα που οι μεγάλοι δυσκολεύονται ή στραβοπατούν. Ο ΠΑΟΚ έφυγε φέτος με το 1-0, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόμπρερτ Μακ, αλλά δεν ήταν ιδιαιτέρως απειλητικός, ενώ ο Ολυμπιακός ήρθε 1-1. Μάλιστα πέρυσι το «τριφύλλι» είχε χάσει με 1-0 στο Αγρίνιο.

Μπορεί να χρειάστηκαν 81 λεπτά για να λυθεί ο… γόρδιος δεσμός, με τον Πέτριτς να γίνεται ο ήρωας της βραδιάς από εκεί ήταν ο μοιραίος με τις ευκαιρίες που είχε χάσει, όμως αυτό που μένει στο τέλος είναι ότι η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πήρε το αποτέλεσμα (1-0), συνδυάζοντας το με θέαμα.

Αυτό που πρέπει να πετάξει το «τριφύλλι» είναι το κακό διάστημα προς το τέλος του πρώτου μέρους, όπου εκτός από τον δοκάρι του Μαρτίνες οι γηπεδούχοι απείλησαν αρκετές φορές μέσα σε λίγα λεπτά.

Επιπλέον, κατάφερε να πλησιάσει στον έναν πόντο τον Ολυμπιακό, τον οποίο έχει στη Λεωφόρο στον δεύτερο γύρο. Αλλά αργεί ακόμη το συγκεκριμένο ματς.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στην αναμέτρηση της Κυριακής (7/12, 19:30) με τον Αστέρα στην Τρίπολη, που δεν έχει χάσει ακόμη στην έδρα του, έχοντας παίξει (0-0) και με τους «ερυθρόλευκους».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Διαφορά με Κόκε!!

Η διαφορά στο οικονομικό αποτελεί «αγκάθι» για την επιστροφή του Σέρχιο Κόκε στον Άρη. Ποια η τελική πρόταση των «κίτρινων» και τι ζητάει ο Ισπανός.

Διαφορά με Κόκε
Λίγο ακόμα θα κρατήσει το σίριαλ με την επιστροφή ή όχι του Σέρχιο Κόκε στον Άρη.

Στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών με τον αδερφό και τον εκπρόσωπο του, δεν γεφυρώθηκε το χάσμα στο οικονομικό.

Ο Γιώργος Γαλανός προτείνει 35.000 ευρώ για τους επόμενους πέντε μήνες, με τον Ισπανό να επιθετικό να ζητά 50.000 ευρώ, ποσό το οποίο με διάφορα μπόνους που θέλει να μπουν στο συμβόλαιο ανεβαίνει κι άλλο.

Οι Θεσσαλονικείς θα περιμένουν την οριστική απάντησή του έως την ερχόμενη Δευτέρα, πριν στραφούν σε άλλες περιπτώσεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ασταμάτητοι «πολεμιστές»

Ασταμάτητοι μοιάζουν οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς που έφτασαν τις 11 σερί νίκες. Με τον Ίρβινγκ σε απίθανη βραδιά οι Καβαλίερς επικράτησαν των Νικς. Νίκη και για τους Μπλέιζερς.

Ασταμάτητοι «πολεμιστές»
Τις 11 σερί νίκες έφτασαν οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, καθώς διέλυσαν 112-85 τους Πέλικανς και βελτίωσαν στο 16-2 το ρεκόρ τους.

Ο Στέφεν Κάρι ηγήθηκε με 19 πόντους και 11 ασίστ, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Τόμπσον (23π., 5 ασ.), Μπαρνς (17π., 10 ρ.) και Γκριν (14π., 14 ρ.). Από τους ηττημένους διασώθηκε μόνο ο Άντονι Ντέιβις που βρέθηκε σε τρομερή βραδιά (30π., 15ρ.) αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.

Με έναν απίθανο, Κάιρι Ίρβινγκ, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, με 37 πόντους, και τον Λεμπρόν Τζέμις να έχει 19 πόντους, με 12 ασίστ οι Καβαλίερς νίκησαν 90-87 τους Νικς που είχαν σε κακή βραδιά τον Καρμέλο Άντονι (9 π., 4/19 σουτ) με τους Χάρνταγουεϊ Τζ. (20π.) και Στούντεμαϊρ (18π.) να μην μπορούν ν' αποτρέψουν την 6η συνεχή ήττα.

Με μπροστάρηδες τους Λίλαρντ (23π., 8ρ.) και Όλντριτζ (18π., 13ρ.) οι Μπλέιζερς πήραν δύσκολα τη νίκη (η 12η στους τελευταίους 13 αγώνες) απέναντι στους Πέισερς.

Αναλυτικά:

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς - Νιου Ορλίνς Πέλικανς 112-85
Μπαρνς 17 (10ρ.), Γκριν 14 (2/5τρ., 14ρ.), Μπόγκουτ 8 (11ρ., 4κοψ.), Κάρι 19 (3/6τρ., 11ασ., 4κλ.), Τόμπσον 23 (5/8τρ.), Σπέιτς 12 (6ρ.), Έζελι 1, Λίβινγκστον 4 (6ασ.), Χόλιντεϊ 2, Μπαρμπόσα 6, Ιγκουοντάλα 6-Ντέιβις 30 (15ρ.), Έβανς 11, Μπάμπιτ 5, Ασίκ 9 (15ρ.), Χόλιντεϊ 12 (8ασ.), Κάνινγχαμ 2, Άντερσον 4, Σάλμονς 5, Γουίτι, Φριντέτ, Ρίβερς 7.

Νιου Γιορκ Νικς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 87-90
Στούντεμαϊρ 18 (9ρ.), Έισι 15 (6ρ.), Άντονι 9 (10ρ.), Καλντερόν 3, Σάμπερτ, Ντάλεμπερτ 6 (9ρ.), Τζ. Σμιθ 2, Λάρκιν 5, Πριτζιόνι, JR Σμιθ 9, Χάρνταγουεϊ Τζ. 20 (4/8τρ.)-Λαβ 11 (11ρ.), Μάριον 5 (6ρ.), Τζέιμς 19 (12ασ.), Βαρεζάο 8, Έρβινγκ 37 (3/6τρ.), Τόμπσον 2, Μίλερ, Πράις, Γουέιτερς 6, Χάρις 2.

Πόρτλαντ Μπλέιζερς - Ιντιάνα Πέισερς 88-82
Όλντριτζ 18 (2/2τρ., 13ρ.), Μπατούμ 13 (3κλ.), Λόπεζ 4, Λίλαρντ 23 (8ρ.), Μάθιους 12, Φρίλαντ 4, Κέιμαν 2 (7ρ.), Μπλέικ 2, Κρέιμπ 6-Γουέστ 13 (8ρ.), Κόουπλαντ 5, Σ. Χιλ 15 (8ρ.), Χίμπερτ 9 (7ρ.), Στάκεϊ 16 (6ρ., 5ασ.), Σκόλα 10, Ρούντες 5, Μαϊνμί (10ρ.), Γουότσον 4, Μάιλς 5.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανανεώνει και ο Δώνης!

Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν για να οριστικοποιηθεί η επέκταση της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Χρήστο Δώνη, καθώς διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ανανεώνει και ο Δώνης
Στην τέταρτη της συμφωνία με ποδοσφαιριστή μέσα σε λίγες ημέρες για επέκταση της συνεργασίας τους ήρθε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αφού προηγήθηκαν αυτές των Καρέλη, Ντίνα, Ατζαγκούν ακολούθησε και αυτή του Χρήστου Δώνη. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ανανέωσαν και οι Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος. Μετά τις τελευταίες επαφές του εκπροσώπου του ποδοσφαιριστή με τους «πράσινους» διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Την Παρασκευή ή το Σάββατο θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία, που προβλέπει επέκταση του συμβολαίου του 20χρονου μέσου μέχρι το καλοκαίρι του 2018, ενώ το ισχύων λήγει τον Ιούνιο του 2015.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέμα με Τζαβέλλα!!

Διαστάσεις πήρε η παρεξήγηση Αναστασιάδη - Τζαβέλλα για την επιλογή του παίκτη να εξεταστεί από δικό του γιατρό. «Ο προπονητής βάζει τους κανόνες», το μήνυμα της διοίκησης. Συνάντηση με Βρύζα.

Θέμα με Τζαβέλλα
Θέμα έχει δημιουργηθεί στον ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Τζαβέλλα.

Ο διεθνής μπακ δεν ακολούθησε την αποστολή για το ντέρμπι, λόγω τραυματισμού, επιλέγοντας να δει δικό του γιατρό στην Αθήνα -χωρίς όμως να παρουσιάσει βελτίωση η κατάστασή του.

Κάτι που φάνηκε να ενοχλεί τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος έθιξε το θέμα και στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Οι δυο τους διαφώνησαν και χθες μπροστά σε όλη την ομάδα, με την παρεξήγηση να παίρνει διαστάσεις και τον Ζήση Βρύζα να ενημερώνεται για την κατάσταση. Το μήνυμα πάντως της διοίκησης ήταν σαφές: «τους κανόνες στην ομάδα τους βάζει ο προπονητής».

Σήμερα ενδέχεται να υπάρξει νέο τετ-α-τετ παρουσία και του τεχνικού διευθυντή και αν δεν βρεθεί λύση, ο παίκτης θα μπει στο «ψυγείο».

Επιχείρηση-προσγείωση

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Μακ και Μαντούρο επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ το ιατρικό τιμ εμφανίζεται καθησυχαστικό για την κατάσταση των Γλύκου και Σαλπιγγίδη.

Σε ομιλία του προς τους παίκτες, ο Αναστασιάδης επισήμανε για μια ακόμα φορά ότι πρέπει παραμείνουν προσγειωμένοι παρά το +5. Ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση και επ' ουδενί δεν θέλει να δει σημάδια χαλαρότητας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προχωράει για Μαρτίνες η ΑΕΚ!

Φορτσάρει η ΑΕΚ για την απόκτηση του Νικολάς Μαρτίνες, που ήταν εξαιρετικός στην αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Παναθηναϊκό. Δύσκολα θα παίξει με Επισκοπή ο Αραβίδης.

Προχωράει για Μαρτίνες η ΑΕΚ
Εξελίξεις είναι πιθανόν να έχουμε άμεσα στα μεταγραφικά της ΑΕΚ και όπως φαίνεται αυτές δεν θα έρθουν από εκεί που το περιμέναμε. Δηλαδή, με κάποιον από τους ποδοσφαιριστές που τσέκαρε ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στο εξωτερικό τις τελευταίες ημέρες.

Στην «Ένωση» έχουν κάνει… focus πάνω στον Νικολάς Μαρτίνες από την ελληνική αγορά, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Goal» και μάλιστα θεωρούν ότι έχουν τον πρώτο λόγο. Πάντως, από το Αγρίνιο διαρρέονται πληροφορίες για ενδιαφέρον από μεξικάνικη Γουαδαλαχάρα, που φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να δώσει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ για να τον αποκτήσει άμεσα.
Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός, που έπαιξε πολύ καλά την Πέμπτη κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 6η (εξ’ αναβολής) αγωνιστική της Super League.

Ο Μαρτίνες έχει 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα στη φετινή σεζόν, ενώ έχει σημειώσει ένα γκολ (κόντρα στη Ξάνθη) και μια στο Κύπελλο. Αποκτήθηκε από τα «καναρίνια» τον περασμένο Ιανουάριο και στην περυσινή αγωνιστική περίοδο πρόλαβε να κάνει και δέκα συμμετοχές, ενώ έβαλε δύο γκολ.

Δύσκολα ο Αραβίδης

Με αγωνία περιμένουν στην Ένωση τις εξετάσεις του Χρήστου Αραβίδη, που ένιωσε σφίξιμο στον δικέφαλο στη χθεσινή προπόνηση. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να πει κάποιος με σιγουριά το αν θα παίξει την Κυριακή (7/12, 18:00) κόντρα στην Επισκοπή. Πάντως, φαίνεται πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Τα λέμε με τον Δήμο

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή (5/12, 12:00) συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας με τη «Δικέφαλος 1924».

Υπενθυμίζεται πως η πλευρά της ΑΕΚ περιμένει την έγκριση της υψομετρικής μελέτης για να συμπληρώσει το φάκελο που απαιτείται, προκειμένου να εκδοθεί η άδεια οικοδομικών εργασιών στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Η «Ένωση» είχε ζητήσει εδώ και αρκετές μέρες τη συνάντηση και η ανταπόκριση έστω και καθυστερημένα ήρθε. Οι «κιτρινόμαυροι» θα παραδώσουν στους υπεύθυνος τους Δήμους και την τεχνική επιτροπή τα απαιτούμενα έγγραφα και θα είναι έτοιμοι να λύσουν οποιεσδήποτε απορίες.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση του Δημάρχου, Άρη Βασιλόπουλου, με τη νέα διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται ενίσχυση!!

Στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία το -5 από την κορυφή, έχουν εμπιστοσύνη στον Μίτσελ, τους παίκτες, τον χαρακτήρα της ομάδας και ετοιμάζονται να την ενισχύσουν με μεταγραφές.

Έρχεται ενίσχυση
Στον Ολυμπιακό δεν πανικοβάλλονται με τη διαφορά που έχει δημιουργηθεί από τον ΠΑΟΚ, αφού το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του ενώ και στο παρελθόν βρέθηκε κι άλλες φορές σε παρόμοια θέση ανατρέποντας την κατάσταση.

Η πειραϊκή ΠΑΕ περιβάλλει με εμπιστοσύνη τόσο τον Μίτσελ, όσο και την ομάδα, την οποία αναμένεται να ενισχύσει με τουλάχιστον τρεις παίκτες στην προσεχή μεταγραφική περίοδο.

«Σίγουρος» πρέπει να θεωρείται ο Πουλίδο, ένας παίκτης που υπό νορμάλ θα είχε πιάσει λιμάνι από το καλοκαίρι. Ο Μεξικανός επιθετικός αναμένεται να είναι η πρώτη κίνηση, κι από εκεί και πέρα θα γίνει κίνηση για εξτρέμ (δεν αποκλείεται αυτός να είναι ο Κάμπελ) και για κεντρικό αμυντικό.

Τα δεδομένα μπορεί ν’ αλλάξουν ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν στην Ευρώπη (αυτό θα φανεί μετά την Μάλμε) καθώς και με τυχόν αποχωρήσεις παικτών. Μια τέτοια περίπτωση ενδέχεται να είναι του Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος όπως μετέδωσε χθες το Radio Monte Carlo -και σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων- θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, επιστρέφοντας στην Μπαρτσελόνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άγγελος, ο... εκλεκτός!

Ιδανική περίπτωση για διάδοχο του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής θεωρούν στην ΕΠΟ ότι είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως αποκαλύπτει η «SportDay». Τι θα γίνει με ΠΑΟΚ…

Άγγελος, ο... εκλεκτός
Στην κορυφή της λίστας των ανθρώπων της ΕΠΟ με τα ονόματα που έχουν ξεχωρίσει για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τη «SportDay».

Η περίπτωση του 61χρονου προπονητή είναι από τις πρώτες που εξετάστηκε μετά το ματς με τα Νησιά Φερόε, όπου ουσιαστικά αποτέλεσε παρελθόν ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Υπενθυμίζεται ότι τυπικά δεν έχει αποχωρήσει ακόμη.

Τα στελέχη της Ομοσπονδίας έχουν αρχίσει να καταλήγουν εδώ και μέρες στον Αναστασιάδη. Προτού δηλαδή το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου ανέβηκε κατά πολύ στην εκτίμηση πολλών Ελλήνων φιλάθλων.

Ένα σημαντικό ερώτημα είναι το τι θα γίνει με τον «δικέφαλο του Βορρά», καθώς τον έχει κάνει… αγνώριστο στη φετινή σεζόν ο πολύπειρος τεχνικός.

Το επόμενο επίσημο παιχνίδι της Εθνικής είναι στις 29 Μαρτίου στην Ουγγαρία και το αμέσως επόμενος στις 13 Ιουνίου με τα Νησιά Φερόε.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς χειρίζεται το θέμα η ΕΠΟ στο σημερινό φύλλο της «SportDay»…*Πηγή: sport-fm.gr*

Φτάνουν κι αυτοί…!

Παρά τις απουσίες του, ο Ολυμπιακός είναι ικανός να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νεπτούνας στο ΣΕΦ και υπό προϋποθέσεις να εξασφαλίσει από απόψε την πρωτιά στο τέταρτο γκρουπ της Ευρωλίγκας.

Φτάνουν κι αυτοί…
Να αποδείξει πως η πρώτη και με… διαφορά ήττα του στην Ευρωλίγκα την περασμένη εβδομάδα στη Βιτόρια από τη Λαμποράλ Κούτσα ήταν μια παρένθεση στην πορεία του θέλει απόψε ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος στο ΣΕΦ τη Νεπτούνας (21:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr).

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αφήσουν και πάλι πίσω τους τα αγωνιστικά προβλήματα, καθώς εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Πρίντεζης, Παπαπέτρου, Κατσίβελης και ο ανέτοιμος Λοτζέσκι, ενώ ο Πέτγουεϊ αναμένεται να παίξει κανονικά παρά τις ενοχλήσεις που παρουσίασε προχθές στη μέση. Νίκη σε συνδυασμό με ήττα του Ερυθρού Αστέρας στη Βαλένθια εξασφαλίζει από απόψε την πρώτη θέση στον γκρουπ για τους Πειραιώτες.

Στον αντίποδα, η Νεπτούνας πηγαίνει στο ΣΕΦ με ακέραιες ελπίδες πρόκρισης, αλλά χωρίς τον ηγέτη της και άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ, Μαρτίνας Μαζέικα.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρετζέπ Ανκαραλί (Τουρκία), Πάολο Ταουρίνο (Ιταλία) και Ζντράβκο Ρούτεσιτς (Μαυροβούνιο).

Α’ Όμιλος
Νίζνι-Ρεάλ Μαδρίτης 98-101
Σάσαρι-Ούνιξ Καζάν 68-72
Ζαλγκίρις Κάουνας-Αναντολού Εφές 57-66
Βαθμολογία: Εφές 6-2, Ρεάλ 6-2, Ζαλγκίρις 4-4, Ούνιξ 4-4, Νίζνι 3-5, Σάσαρι 1-6.

Β’ Όμιλος
Λιμόζ-Ουνικάχα Μάλαγα 67-64
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Άλμπα Βερολίνου 95-89
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Τσεντεβίτα (5/12, 19:00)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 7-0, Μακάμπι 5-3, Μάλαγα 4-4, Άλμπα 3-5, Τσεντεβίτα 2-5, Λιμόζ 2-6.

Γ’ Όμιλος
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Μπάγερν Μονάχου 83-81
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Παναθηναϊκός 84-62
Τουρόβ-Μπαρτσελόνα (5/12, 21:30)
Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 7-0, Φενέρ 6-2, Παναθηναϊκός 5-3, Μιλάνο 3-5, Τουρόβ 1-6, Μπάγερν 1-7.

Δ’ Όμιλος
Γαλατάσαραϊ-Λαμποράλ Κούτσα (5/12, 21:15)
Ολυμπιακός-Νεπτούνας (5/12, 21:45)
Βαλένθια-Ερυθρός Αστέρας (5/12, 22:00)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 6-1, Ερυθρός Αστέρας 4-3, Λαμποράλ Κούτσα 3-4, Γαλατάσαραϊ 3-4, Νεπτούνας 3-4, Βαλένθια 2-5.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στα χέρια των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων το πόρισμα Κορέα!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος αποκαλύπτει ότι η ΕΠΟ αναγκάζεται επιτέλους να ασχοληθεί με την υπόθεση και να επιβάλλει ποινές, και γράφει όσα έμαθε για την δουλειά του Αριστείδη Κορέα.
Τον περασμένο Ιούλιο είχα βάλει σε ένα σημείωμα όσα μάθαινα τον καιρό εκείνο για την έρευνα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για την ύπαρξη και δράση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Και στεκόμουν σε αυτό που άκουγα από δικαστικούς κύκλους και εμπειρογνώμονες, στην εντύπωση – κεντρική ιδέα ότι ο Κορέας κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά και επιχειρεί να φτιάξει μια ώριμη δικογραφία με δεμένες κατηγορίες και όχι να πάει σε μια δίκη – πυροτέχνημα με μια λαμπερή αλλά κενή δικογραφία σαν εκείνη του 2011 που είχε οδηγήσει σε συλλήψεις και κατέληξε σε φιάσκο.
Σήμερα, που ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος ενημέρωσε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκεί ποινική δίωξη σε βάρος 16 προσώπων που εμπλέκονται σε στημένους αγώνες και έδρασαν παρανόμως από το 2011 ως και το 2013, με βάση το πόρισμα 173 σελίδων που συνέταξε ο αρμόδιος αντεισαγγελέας Κορέας είναι μια καλή στιγμή για το δεύτερο πρόωρο συμπέρασμα: η δουλειά που έχει κάνει μέχρι εδώ ο Κορέας δείχνει πολύ σοβαρή, ουσιαστική, όχι για το θεαθήναι και με μόνο στόχο να δώσει στον ανακριτή που θα αναλάβει την υπόθεση την ευκαιρία να σχηματίσει μια ώριμη δικογραφία με δεμένες κατηγορίες μέχρι την ημέρα που η υπόθεση θα φτάσει – αν το κρίνει η Δικαιοσύνη – σε δίκη.

Εδώ κάνω μια παρένθεση για να μεταφέρω τις απαντήσεις που πήρα στα βασικά, τα πιο δημοφιλή ερωτήματα που γεννά η σημερινή ενημέρωση που έκανε ο Ζαγοραίος.
Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των κατηγορούμενων;
Διότι πρέπει πρώτα να τους φωνάξει ο ανακριτής, μετά από την προκαταρτική εξέταση, για να τους ανακοινώσει ότι κατηγορούνται για συγκεκριμένα αδικήματα. Θα προσωποποιήσει έτσι τις κατηγορίες και θα ζητήσει την απολογία των κατηγορούμενων. Τότε τα ονόματα θα γίνουν δημοσίως γνωστά, δηλαδή αφού προηγουμένως έχουν οι ίδιοι μάθει από τον εισαγγελέα ότι κατηγορούνται για συγκεκριμένα αδικήματα ο καθένας ξεχωριστά.
Ο Κορέας δεν έχει προσωποποιήσει τις κατηγορίες και δεν έχει αποδώσει ονομαστικά τα αδικήματα. Για την ακρίβεια το έχει κάνει στο πόρισμά του, δηλαδή έχει προσωποποιήσει τις κατηγορίες και τις έχει αποδώσει ονομαστικά, αλλά δεν το έχει κάνει τεχνικά στο διαβιβαστικό έγγραφο (μπλε δελτίο) με το οποίο πηγαίνει η υπόθεση σε ανακριτή. Με τον τρόπο αυτό δίνει την ευχέρεια χρόνου στον ανακριτή να το πράξει όποτε θα έχει νόημα να το κάνει, δηλαδή αφού προηγουμένως ο ανακριτής έχει κάνει την έρευνά του και έχει συλλέξει επιπλέον στοιχεία. Εχει ακολουθήσει όλους τους κανόνες, έχει ακολουθήσει τα προβλεπόμενα βήματα (προκαταρτική εξέταση των “οιονεί υπόπτων”, από τους οποίους είχε ζητήσει ανωμοτί εξηγήσεις, και τώρα προανάκριση, που θα γίνει από τον ανακριτή ο οποίος θα παραλάβει τη δικογραφία). Και κυρίως, ακριβώς επειδή δεν την έκανε αυτόφωρη αυτή τη δικογραφία και την άφησε τακτική, δίνει άνεση χρόνου και πολλά πλεονεκτήματα στον ανακριτή που θα πάρει την υπόθεση προκειμένου να κάνει σοβαρή δουλειά και να δέσει τις κατηγορίες προτού αναγκαστεί να ανοίξει τα χαρτιά του στους κατηγορούμενους παραδίδοντάς τους όλη την εξέλιξη της δικογραφίας όπως ο νόμος προβλέπει.
Ο Κορέας δεν έχει ακολουθήσει την τακτική του εντυπωσιασμού. Στην τακτική διαδικασία (αυτή που τώρα ακολουθείται) ο ανακριτής έχει το προνόμιο να κάνει πρώτα την έρευνά του και μετά να φωνάξει τους κατηγορούμενους σε απολογία, ενώ στην αυτόφωρη διαδικασία (καλοκαίρι 2011) επειδή βάλλονται ανθρώπινα δικαιώματα, πρώτα απολογούνται οι κατηγορούμενοι (και φυσικά παίρνουν αντίγραφο όλης της δικογραφίας και μαθαίνουν αμέσως όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο ανακριτής) και ο ανακριτής κάνει εκ των υστέρων την έρευνά του. Δηλαδή ψάχνει στοιχεία έχοντας προηγουμένως αναγκαστικά ανοίξει στα χαρτιά του στους κατηγορούμενους, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τα κουμάντα τους, να σβήσουν ίχνη, να εξαφανίσουν στοιχεία που θα μπορούσε να βρει ο ανακριτής αν είχε το προβάδισμα στην έρευνα, να κλείσουν στόματα που δεν πρέπει να μιλήσουν.
Πότε θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των κατηγορούμενων;
Οταν τους φωνάξει ο ανακριτής σε απολογία. Στην υπόθεση 2011 η εισαγγελέας είχε θεωρήσει τους κατηγορούμενους ύποπτους φυγής και γι' αυτό υποτίθεται ότι είχε ακολουθήσει τον άλλο δρόμο, με τα εντάλματα και τις προφυλακίσεις. Στην “σημερινή” υπόθεση τον λόγο έχει ο ανακριτής. Η δική του έρευνα μπορεί να κρατήσει μήνες. Οταν κρίνει ότι έχει δέσει κατηγορίες, θα φωνάξει τους κατηγορούμενους για να τους απευθύνει ονομαστικά τις κατηγορίες και να τους ζητήσει να απολογηθούν. Τότε θα γίνουν γνωστά τα ονόματα.
Θα δικαστούν και οι 16;
Ανάλογα με την εξέλιξη της έρευνάς του, ο ανακριτής μπορεί να καταλήξει σε συμπέρασμα σχετικά με την μείωση ή την αύξηση του αριθμού των κατηγορούμενων. Κάποιοι μπορεί να “αφαιρεθούν” και τα στοιχεία που τους αφορούν να μπουν στο αρχείο, ενώ κάποιοι μπορεί να προστεθούν στην εξέλιξη της έρευνας. Το γεγονός ότι είναι μόνο 16 οι κατηγορούμενοι είναι καλό σημάδι για την σοβαρότητα της δουλειάς του εισαγγελέα, διότι οι πιο πολυπληθείς δικογραφίες συνήθως δεν ωριμάζουν σωστά με συνέπεια συχνά να μην δένονται οι κατηγορίες.
Σε πόσους “κεντράρει” η δικογραφία;
Οι 7 εκ των 16 κατηγορούμενων φαίνεται ότι θα ακούσουν από τον ανακριτή κατηγορία για συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία ως προς την εγκληματική οργάνωση. Ολα αυτά είναι κακουργήματα, συνεπώς οι 7 εκ των 16 θα κατηγορηθούν για κακούργημα. Ο Κορέας έχει συσχετίσει τρεις δικογραφίες (πίνακες διαιτησίας, εγκληματική οργάνωση, στημένοι αγώνες). Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι θα κατηγορηθούν για απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, καθώς και ηθική αυτουργία με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος. Στα αδικήματα συγκαταλέγεται και αυτό της δωροδοκίας - δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Συμπέρασμα

Σας θυμίζω ότι ακόμη βρισκόμαστε στο επίπεδο των εντυπώσεων και των πρόωρων συμπερασμάτων. Επισημαίνω για ακόμη μια φορά ότι στους κύκλους των δικαστών, όπου ο Αριστείδης Κορέας έχει τη φήμη “σοβαρού εισαγγελέα”, η εντύπωση που αφήνει η μέχρι σήμερα δουλειά του στην υπόθεση είναι πολύ θετική και γι' αυτό χαρακτηρίζεται ως “μια πολύ πιο σοβαρή δουλειά από εκείνη των στημένων του 2011”. Υπογραμμίζω ότι ακόμη βρισκόμαστε σε στάδιο το οποίο “σηκώνει κουκούλωμα”. Η υπόθεση θα φύγει από αυτό το στάδιο μετά από την ολοκλήρωση της έρευνας από τον ανακριτή και την ωρίμανση της δικογραφίας, δηλαδή όταν θα καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία. Από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν θα είναι δυνατόν ούτε να κακοποιηθεί η έρευνα, ούτε να γίνει “στο πόδι”, ούτε να αφαιρεθούν εκ των υστέρων στοιχεία, ούτε να αφαιρεθούν κατηγορούμενοι.
Ο Κορέας έχει κάνει πολλά που δεν είχαν γίνει στην υπόθεση του 2011. Δεν έχει κάνει τηλεοπτική έρευνα, δεν έχει δημιουργήσει εντυπώσεις, έχει παραδώσει στον ανακριτή μια υπόθεση με μεγάλα περιθώρια προκειμένου να ολοκληρωθεί μια σοβαρή έρευνα που θα στείλει στο δικαστήριο κατηγορούμενους με δεμένες κατηγορίες και όχι κατηγορούμενους για τους οποίους οι δικαστές θα καταλήξουν σε συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν καταδικαστικά στοιχεία.

Και τώρα τι κάνει η ΕΠΟ;

Προσέξτε, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε προς τους δημοσιογράφους ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ζαγοραίος, οι κατηγορούμενοι είναι: 4 παράγοντες της ΕΠΟ, 2 παράγοντες ΠΑΕ, 2 πρόσωπα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, 3 διαιτητές (μεταξύ αυτών και εν ενέργεια).
Καταλαβαίνετε; Το ελληνικό ποδόσφαιρο γνωρίζει πλέον και από την Εισαγγελία ότι τέσσερις παράγοντες της ΕΠΟ, δύο της ΚΕΔ (δηλαδή της ΕΠΟ) και τρεις διαιτητές (δηλαδή της ΕΠΟ) είναι κατηγορούμενοι με τόσο βαριές κατηγορίες για τη δράση τους στο ποδόσφαιρο. Και το ποδόσφαιρο τι θα κάνει; Θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα και να παίζει πρωτάθλημα δίχως να κάνει το ελάχιστο αυτού που οφείλει, δηλαδή μια δική του πειθαρχική έρευνα προκειμένου να επιβάλει ποινές, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου σε αντίστοιχες υποθέσεις; Είναι δυνατόν;

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς υπάρχουν!

Το ... εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι πως σε αντίθεση με ότι συνέβαινε και ίσχυε μέχρι πρότινος, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς επικοινώνησαν με τον εισαγγελέα Κορέα και του ζήτησαν τα στοιχεία της υπόθεσης προκειμένου, όπως του είπαν, να κινηθούν και να επιβάλλουν πειθαρχικές ποινές! Κάτι που δεν είχαν κάνει όλο τον προηγούμενο καιρό που ήταν γνωστό ότι ο εισαγγελέας έχει πειστεί για την ύπαρξη και δράση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, όταν είχε φωνάξει τους ύποπτους για να του δώσουν εξηγήσεις, όταν είχαν διαρρεύσει τηλεφωνικές συνομιλίες. Και αυτό σημαίνει ότι πλέον έχουν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους ώστε να τα επεξεργαστούν και να επιβάλλουν ποινές.
Σε μια άλλη χώρα, από αυτές των οποίων το ποδόσφαιρο ζηλεύουμε, θα σταματούσαν να παίζουν πρωτάθλημα και θα ξανάρχιζαν μόνο αφού προηγουμένως το ίδιο το ποδόσφαιρο είχε τιμωρήσει και αποβάλλει από την κοινωνία του όσους οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς είχαν κρίνει ως παραβάτες μετά την έρευνά τους. Εδώ όμως είναι Ελλάδα, και γι' αυτό παραμένει στην ΕΠΟ μια διοίκηση που έχει τουλάχιστον τέσσερα ηγετικά της στελέχη να είναι κατηγορούμενοι σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Γιατί δεν γράφονται τα ονόματα των "16"...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα των τελευταίων ωρών και να εξηγήσει τι συμβαίνει με την δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στους “16”...  
Από το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου όταν και έγινε επισήμως γνωστό από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίο, ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 16 προσώπων, ο κόσμος (και φυσιολογικά), άρχισε να ρωτάει τα ονόματα, να ζητά επιμόνως να μάθει τους 16 που κατηγορούνται.
ADVERTISEMENT

Ο Βασίλης Σαμπράκος λίγες ώρες μετά την εξέλιξη σας ενημέρωσε μέσα από το gazzetta για όλες τις νομικές και όχι μόνο πτυχές της υπόθεσης. Το κοινό όμως επιμένει να ζητεί να μάθει τα ονόματα. Ποιοί είναι οι 16 που κατηγορούνται, τι σημαίνει δεν έχει υπάρξει “άρση του απορρήτου”, γιατί κύριοι δημοσιογράφοι δεν γράφετε τα ονόματα;
Η απάντηση είναι απλή. Οι 16 που κατηγορούνται δεν το ξέρουν ακόμη. Δεν τους έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες και όπως αντιλαμβάνεστε δικαιούνται να το μάθουν πρώτοι.

Επιπλέον επίσημη ενημέρωση για τα 16 πρόσωπα δεν υπάρχει. Ολοι μπορούμε να υποθέτουμε, φανταζόμαστε, την πλειοψηφία αυτών, σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία έφτασαν από φήμες μέχρι και σοβαρές πληροφορίες για τα ονόματα των 16 ή έστω για τα περισσότερα από αυτά, αλλά με σιγουριά κανείς δεν μιλά.

Και προσέξτε τι σημαίνει να γράψεις τα 16 ονόματα, εκτός φυσικά από το γεγονός ότι είναι παράνομο. Οπως προανέφερα οι 16 κατηγορούμενοι σήμερα επισήμως δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα, δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση. Δεύτερον σήμερα είναι 16, αύριο μεθαύριο μπορούν να γίνουν 20 ή 25, μπορεί όμως και να γίνουν 12, άρα αυτοί που σήμερα είναι κατηγορούμενοι, όταν θα προχωρήσει η έρευνα μπορούν να πάψουν να είναι. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο και δεν ανακοινώνονται τα ονόματα τους. Γιατί δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ακόμη και υπάρχει και μία μικρή πιθανότητα σε κάποιον από αυτούς τους 16 να μην απαγγελθούν εν τέλει...

Δεν είναι όμως το μοναδικό ζήτημα τι θα συμβεί για ένα Μέσο που θα παρανομήσει και θα γράψει τα ονόματα ή τι επιπτώσεις μπορεί να έχει ένας δημοσιογράφος που θα γράψει τα ονόματα, ακόμη κι' αν είναι τα σωστά 16, ακόμη αν και στους 16 εν τέλει απαγγελθούν κατηγορίες. Ας πούμε ότι αυτό είναι ζήτημα των μέσων και των δημοσιογράφων. Υπάρχει και ζήτημα όμως και για την δικαιοσύνη. Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει ότι κάποιος κατηγορούμενος απαλλάχτηκε των κατηγοριών λόγω κακοδικίας. Οτι δηλαδή βρήκε κάποιο “λάθος” που είχε γίνει (π.χ δεν διάβασαν τα δικαιώματα του κατά την διάρκεια της σύλληψης) και πατώντας νομικά πάνω σε αυτό, απαλλάχτηκε.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην προκειμένη περίπτωση. Οι 16 κατηγορούμενοι αν δουν τα ονόματα τους δημοσιευμένα έχουν δικαίωμα να ασκήσουν μήνυση τόσο στο Μέσο που τα δημοσίευσε όσο και στην Εισαγγελία. Αν μάλιστα έχουν κάποιον μάρτυρα που ενόρκως καταθέσει ότι έμαθε τα ονόματα από την Εισαγγελία και για αυτό τα δημοσίευσε, μπορούν να μιλήσουν μέχρι και για κακοδικία, αφού ενώ ήταν ήδη κατηγορούμενοι δεν είχαν ειδοποιηθεί αρμοδίως και δεν είχαν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους από την αρχή ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.


Το τι συμβαίνει ως τώρα, αντίθετα απ' ότι πιστεύετε οι περισσότεροι δεν είναι κακό, δεν είναι... κουκούλωμα. Σε τούτη τη χρονική στιγμή που μιλάμε (αύριο μεθαύριο θα δούμε...) είναι καλό και σημαίνει ότι η δικαιοσύνη κάνει καλά την δουλειά της. Αυτή την φορά, σε αντίθεση με το 2011 όπου οι κατηγορούμενοι και οι κατηγορίες έγιναν φέιγ βολάν και η υπόθεση αποδείχτηκε περισσότερο φούσκα και λιγότερο δικαστική έρευνα, η δικαιοσύνη κάνει προσεκτικά βήματα, δένει όσο καλύτερα μπορεί την υπόθεση πριν αποφασίσει να ονοματίσει κατηγορούμενους και να αποδώσει κατηγορίες. Το προτιμώ κι' ας αργήσω να μάθω (επισήμως) τα ονόματα κι' έναν και δύο μήνες. Αλλωστε όπως έγραψα πρόσφατα στο gazzetta ο μόνος τρόπος για να... καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η δικαιοσύνη. Το no justice, no football ισχύει πλέον περισσότερο από ποτέ...


Υ.Γ.1 Για την ΕΠΟ και τον πρόεδρό της έχω γράψει ουκ' ολίγες φορές για το αν θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ή όχι από την θέση του. Ανεξάρτητα από το αν ο ίδιος θα έχει κάποια εμπλοκή ή όχι στην υπόθεση αυτή, μάλλον ακόμη καλύτερα ακόμη κι' αν δεν έχει καμία εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση, το γεγονός ότι η... μισή ΕΠΟ, η... μισή ΚΕΔ και αρκετοί διαιτητές είναι επισήμως εμπλεκόμενοι δεν συνιστά λόγο να παραιτηθεί τουλάχιστον για λόγους ευθιξίας; Ψιλά γράμματα θα μου πείτε. Σωστά. Τα... χοντρά γράμματα θα είναι αν τολμήσει κάποιο κόμμα να χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε παράγοντα του ποδοσφαίρου στα ψηφοδέλτιά του προκειμένου να τους προσφέρει την πιθανότητα εκλογής σε βουλευτική θέση και άρα βουλευτική ασυλία...

Υ.Γ. 2 Προφανώς και σας χρωστώ κείμενο με την άποψη μου για την τεράστια νίκη του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, όπως και για την... ελεύθερη πτώση του Ολυμπιακού. Οι εξελίξεις προηγούνται. Κι' αύριο μέρα είναι...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Αν πάμε στο δάσος κι όχι στο δέντρο…!

Ο Κ. Νικολακόπουλος μέσα από το blog του στο gazzetta επικεντρώνεται σε ένα σοβαρό «διαχρονικό» πρόβλημα του Ολυμπιακού, με αφορμή την χθεσινή σκληρή ήττα.  
Η δική μου γνώμη είναι ότι ο Ολυμπιακός χθες δεν άξιζε να χάσει.
Δεν άξιζε και να κερδίσει, αλλά θεωρώ ότι μία ισοπαλία θα ήταν ένα αποτέλεσμα που θα απέδιδε περισσότερο ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με βάσει τις ευκαιρίες των δύο ομάδων και την προσπάθεια της μίας να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, χωρίς όμως και να τα καταφέρνει στο ζητούμενο για ντέρμπι βαθμό. Ο ΠΑΟΚ έκλεψε το τρίποντο γιατί έπαιξε πιο έξυπνα, ήταν σχεδόν άριστος στις αντεπιθέσεις και τυχερός σε κάποιες στιγμές, όταν με τον γκολκίπερ του εκτός φάσης η μπάλα έφευγε λίγο άουτ. Όταν, όμως, παίζεις στο γήπεδό σου, είσαι κατώτερος των περιστάσεων σε ένα τέτοιο παιχνίδι και αποδεικνύεται ότι δεν το έχεις διαβάσεις και καλά, ασφαλώς και είναι μέσα στο πρόγραμμα και η ήττα.
Εδώ και εβδομάδες ολόκληρες γράφω εδώ στο gazzetta ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό κι ότι ο ΠΑΟΚ θα το κτυπήσει άγρια. Έβλεπα τα σχόλια των φίλων του Ολυμπιακού από κάτω, να είναι του στιλ, «έλα μωρέ, άντε φέτος να το πάρουμε λίγο πιο δύσκολα»…Και θα φανεί κι από τα δύο παιχνίδια του σε Αγρίνιο και Τρίπολη, αν θα μπει κι ο Παναθηναϊκός στο κόλπο, έχοντας στο β΄ γύρο στη Λεωφόρο και Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, την στιγμή μάλιστα που ο Ολυμπιακός στο β΄ γύρο έχει έξω και τον ΠΑΟΚ…
Να σας πω τι με ανησυχεί περισσότερο; Γιατί δεν θέλω να επικεντρωθώ στο δένδρο, δηλαδή στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά στο δάσος.
Λοιπόν αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι συμπληρώνεται μιάμιση σεζόν κι ο Ολυμπιακός σπανιότατα μπορεί να καθαρίσει παιχνίδια του στο τέλος του;, σε αυτό που λέμε το κρίσιμο φινάλε. Δηλαδή, να του έχει στραβώσει ρε παιδί μου ένα ματς, αλλά στο τέλος να έχει καταφέρει τον στόχο του. Να έχει βάλει ένα γκολ μετά το 70’-80’ και να έχει πάρει το αποτέλεσμα. Δεν λέω να είσαι 2-0 και να το πας στο τέλος 4-0. Λέω να χρειάζεσαι πραγματικά ένα καθοριστικό γκολ.
Πάρτε ένα ένα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού πέρσι και φέτος.
Βλέπεις χάνει στο Περιστέρι 0-1, χάνει στη Μάλμε 0-1, είναι 0-0 στην Τρίπολη, χάνει 2-3 στο Τορίνο, χάνει 1-2 από τον ΠΑΟΚ. Του χρειάζονταν ένα γκολ σε αυτά τα πέντε παιχνίδια για να πάρει αποτέλεσμα. Ποτέ δεν το έβαλε. Αντίθετα, έφαγε κι ένα δεύτερο στο 82’ από τη Μάλμε. Όπως έφαγε στο 79’ γκολ κι ισοφαρίστηκε στο Αγρίνιο, όπου κέρδιζε 1-0…
Μόλις μία φορά φέτος, στο 3-2 με τον Εργοτέλη, με το γκολ στο 90’, έκανε εξαίρεση στον κανόνα. Ένα Εργοτέλη που είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος, που ακόμη δεν έχει νίκη εντός έδρας…
Πέρσι ήταν κάτι το διαφορετικό, στο συγκεκριμένο κομμάτι;
Έχανε 0-3 στο Μάντσεστερ. Ένα γκολ ήθελε για να περάσει στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχανε 0-1 στην Τούμπα. Ένα γκολ ήθελε για να περάσει στον τελικό. Σε δύο ματς με τον Ατρόμητο και σε ένα στο Αγρίνιο ήταν στο 0-0. Ένα γκολ ήθελε για να τα κερδίσει.
Κι όχι μόνο δεν έκανε ένα γκολ, αλλά έφαγε γκολ στο 89’ κι έχασε από την Παρί 1-2, έφαγε γκολ στο 84’ κι ισοφαρίστηκε από την Μπενφίκα 1-1, έφαγε γκολ στο 84’ κι έχασε στην Τούμπα και για το πρωτάθλημα 1-2, έφαγε γκολ στο 93΄ κι έχασε στην Τρίπολη 1-2.
Μία ήταν η εξαίρεση. Πολύ γλυκιά, έως ηδονική, με το 1-0 στη Λεωφόρο στο 90’. Αλλά μία.
Που θέλω να καταλήξω: Αν ο Ολυμπιακός έχει καθαρίσει ένα παιχνίδι του ως το 60’-70’ όλα καλά. Αν, όμως, είναι πίσω στο σκορ σε εκείνο το διάστημα η, είναι ισόπαλος, έχει τρομακτικές δυσκολίες στο να πάρει το αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια δεν το παίρνει σχεδόν ποτέ.
Γιατί; Ας το βρουν αυτοί που πρέπει. Δεν έχει εναλλακτικό πλάνο για την στραβή; Δεν έχει τις απαιτούμενες αντοχές; Είναι θέμα ψυχολογίας;
Ας κοιτάξουν μέσα στο Ρέντη, ο προπονητής κι οι παίκτες, να το λύσουν, δουλεύοντας πολύ καλύτερα και πολύ περισσότερο, αλλά και βγάζοντας άλλη νοοτροπία μέσα στο γήπεδο. Διαφορετικά… 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Νέντβεντ... γιατί έτσι μου αρέσει!! (vids)

Χωρίς αιτία και αφορμή ο Γιώργος Καραμάνος παθαίνει λατρευτικό παραλήρημα με έναν από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες που είδε ποτέ.
Σε ένα πείραμα -πανεπιστημίου μάλιστα- που διάβασα κάποτε από σπόντα, είχε εξαχθεί το συμπέρασμα πως: οι αθλητές με μακριά μαλλιά ή ακόμα περισσότερο οι ξανθοί μακρυμάλληδες, ήταν εκείνοι στους οποίους στρεφόταν υποσυνείδητα η προσοχή του κοινού. Με βάση λοιπόν εκείνο το πόρισμα, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι άπαντες λατρέψαμε τον Πάβελ Νέντβεντ για αυτές ακριβώς τις ιδιότητες της κόμης του και όχι για τον απόλυτο συνδυασμό που θα μπορούσε ποτέ να συνθέσει το ποδοσφαιρικό DNA εκείνου που μέσα από την αυταπάρνηση και τη δουλειά, ξεπέρασε ακόμα και τα χαρίσματα, με τα οποία τον είχε προικίσει ο Θεός της μπάλας.
Προσωπικά πάντως η πρώτη γνωριμία μαζί του έγινε όταν ήταν ακόμα κοντοκουρεμένος και το μαλλί του δεν λαμπύριζε, ώστε να με κάνει να ακολουθώ τις κινήσεις του. Και που να τον ήξερα δηλαδή νωρίτερα; Στην Σπάρτα Πράγας έπαιζε, αλλά εκείνο το καλοκαίρι φρόντισε να συστηθεί σε όλον τον κόσμο. Γενικότερα στα γήπεδα της Αγγλίας για το EURO του 1996 έκανε τρελά πράγματα. Παρέα με τους Πάτρικ Μπέργκερ, Κάρελ Πομπόρσκι, Βλάντιμιρ Σμίτσερ, Μίροσλαβ Κάντλετς συνέβαλε στο να φτάσει η Τσεχοσλοβακία έως τον τελικό. Ωστόσο, η πιο ειδική του στιγμή, με την οποία μου έμεινε σαν εικόνα στο μυαλό, ήταν όταν έκανε το 1-0 στη νίκη (2-1) επί της Ιταλίας. Ενα γκολ που ίσως και να είναι το πιο απλό απ' όσα έχει πετύχει (και που πολύ πιθανόν να του έδωσε και το εισιτήριο για τη Λάτσιο, όπου μετακόμισε λίγες ημέρες αργότερα).
Και έχει βάλει πολλά από δαύτα, με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο. Για την ακρίβεια μπορούσε να κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Δεν διέθετε ξεχωριστά την μαγεία του Ζιντάν, τη δύναμη του Ντάβιντς, το άγγιγμα της μπάλας του Πλατινί, το σλάλομ του Ροναλντίνιο, την τωρινή δύναμη του Κριστιάνο Ρονάλντο ή τον τρόπο να ελίσσεται όπως ο Μέσι. Την ίδια στιγμή όμως σου έδινε την εντύπωση πως τα είχε όλα αυτά μαζί σε ένα εκπληκτικό πακέτο που η δική μας γενιά δεν έχει ξανασυναντήσει και ίσως μόνο οι παλιοί να έχουν να διηγηθούν κάτι αντίστοιχο, από την εποχή που δεν υπήρχε καν η εικόνα. Ο Νέντβετ ήταν ό,τι πιο ροκ έχει παρουσιαστεί στο χορτάρι από την εποχή του Ντιέγκο Μαραντόνα και ακόμα και από εκείνον τολμώ να... βλασφημήσω πως υπήρξε πιο ολοκληρωμένος (σ.σ.: προς... Θεού όχι καλύτερος)!
Το πιο απίθανο με την περίπτωση του όμως ήταν πως ξεκίνησε ως «ατάλαντος». Αυτό τουλάχιστον ήταν το σχόλιο του πρωταθλητή Ευρώπης του 1976 με την Τσεχοσλοβακία, Κάρολ Ντομπίας, ο ο οποίος το 1992 αρθρογραφούσε σε εφημερίδα και κλήθηκε να ασχοληθεί με τον πιτσιρικά τότε συμπατριώτη του, που μόλις είχε μετακομίσει από τη μία ομάδα της Πράγας (την Ντούκλα) στην άλλη (στη Σλάβια): «Δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο σε αυτόν τον νεαρό. Δεν θα πόνταρα τα χρήματα μου πως θα έχει σπουδαίο μέλλον!» Θα νομίζει κανείς ότι ο Ντομπίας ήταν... ο άμπαλος, αλλά το σχόλιο του είχε αρκετή δόση αλήθειας, με βάση πάντα το τι έβλεπε εκείνος τότε. Αθελα του όμως επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του 20χρονου τότε Πάβελ. Αυτό το τελευταίο το έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο Νέντβεντ, που σε μία συνέντευξη του είχε δηλώσει πως: «Αυτό που είχε πει ο Ντομπίας με είχε πεισμώσει όσο τίποτ' άλλο σε όλη την καριέρα μου. Οταν το διάβασα, αποφάσισα ότι θα δουλέψω σκληρά, ώστε να διαψεύσω όσους δεν πίστεψαν σε μένα!»
Το είπε λοιπόν και το έκανε. Το σχέδιο του δεν περιλάμβανε ξεκούραση και διακοπές. Και αντίθετα απ' ότι θα πίστευε κανείς, κάθε καλοκαίρι δούλευε ολοένα και περισσότερο. Χαρακτηριστική είναι μία ιστορία απ' όταν πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους. Δεν πήγε πουθενά για να το γλεντήσει, μα μετακόμισε απ' ευθείας στο προπονητικό κέντρο, όπου δεν σταμάτησε να βελτιώνεται, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έκαναν ηλιοθεραπεία. Αυτό ήταν που με το καλημέρα έκανε τους tifosi, αλλά και τους νέους συμπαίκτες του να τον λατρέψουν. Δουλειά, προπόνηση, ιδρώτας, αυτοθυσία, αυταπάρνηση. Αυτά σε συνδυασμό με τα δύο εκπληκτικά πόδια που έπειτα από τόσες και τόσες γκολάρες, κανείς δεν έχει καταλάβει εάν ήταν τελικά το καλό του πόδι ήταν το ζερβό ή το άλλο...

Μία φορά και έναν καιρό ο Σβεν Γκόραν Ερικσον, στους πανηγυρισμούς για το σκουντέτο του 2000 με τη Λάτσιο, είχε πει ότι ο Νέντβεντ ήταν «ο πιο αντισυμβατικός και ασυνήθιστος μέσος που είχε γνωρίσει ποτέ». Τούτο φυσικά ήταν και το τεράστιο παράσημο της καριέρας του: ότι ξεπερνούσε το φυσιολογικό, το τυπικό. Μπορούσε να παίξει παντού και να κάνει τα πάντα. Ως box to box, 10άρι, deep-lying playmaker, δεύτερος επιθετικός και στις δύο πλευρές ως εξτρέμ ή χαφ, ενώ έχει βρεθεί ακόμα και κόφτης σε περιπτώσεις ανάγκης. Ολα τα έκανε τόσο τέλεια, ώστε να μην μπορείς πραγματικά να πεις με σιγουριά ποια ήταν η αγαπημένη του θέση και που απέδιδε καλύτερα. Το ότι ανταποκρινόταν παντού, οφειλόταν στον απόλυτο συνδυασμό ταχύτητας, τεχνικής, αντοχής, την εξαιρετική σχέση του με τα δίχτυα, μα πάνω απ' όλα στην επιθυμία του να δίνει πάντοτε όλα.
Χαρακτηριστικό αυτού του τελευταίου στοιχείου που είχε να κάνει με την αυταπάρνηση του, ήταν μία δήλωση του πριν από ένα ντέρμπι με την Ιντερ, όταν προερχόταν από τραυματισμό: «Θα δώσω στο γήπεδο όλες μου τις δυνάμεις. Και εάν αυτές δεν είναι αρκετές, τότε θα φροντίσω να βρω περισσότερες!» Κάπως έτσι μετατράπηκε δικαιωματικά σε ένα από τα μεγάλα σύγχρονα σύμβολα της Γιουβέντους. Για τούτα και για το ότι έβαλε την αγαπημένη του ομάδα πάνω και από την δική του καριέρα, καθώς το καλοκαίρι του 2006, μετά την απόφαση για την τιμωρία-υποβιασμό έσπευδε με καμάρι να δηλώσει: «Τα πράγματα είναι απλά. Οι παίκτες θα φύγουν, οι άντρες θα μείνουν!» και ήταν ο δεύτερος μετά τον Ντελ Πιέρο που φρόντιζε να επιβεβαιώσει τρανταχτά την παραμονή του.

Ο τρόπος που αγωνιζόταν, η πώρωση που έβγαζε και ο τρόπος που παρέσερνε τους συμπαίκτες του, ήταν που έκανε τους οπαδούς των Μπιανκονέρι να τον αποκαλέσουν «grinta Juve» (σ.σ.: grinta-οργή), θέλοντας να υποδηλώσουν ότι τα ουρλιαχτά στους πανηγυρισμούς του απέδιδαν επακριβώς το συναίσθημα που έκανε την εξέδρα να παίρνει φωτιά. Μία φωτιά που όμως δεν ήταν εκεί για να την... ανάψει στο μεγαλύτερο ραντεβού, από το οποίο απουσίασε. Η εικόνα του, όπως είναι στα γόνατα, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει ότι από πάνω του ο Ουρς Μέγιερ εξαντλεί το γράμμα του νόμου, για εκείνο ανούσιο τάκλιν στον Στιβ ΜακΜάναμαν, θα βρίσκεται πάντα εκεί για να στοιχειώνει τα όνειρα: τα δικά του, των Γιουβεντίνων που αποχώρησαν θλιμμένοι από τον τελικό του «Ολντ Τράφορντ» (2003), αλλά και όλων εμάς των ουδέτερων που εκείνη την χρονιά τον τοποθετήσαμε στο  δικό μας Πάνθεον!
Και να φανταστεί κανείς ότι όταν  αρχικά τον πήρε τηλέφωνο ο Λουτσάνο Μότζι, εκείνος έδειξε απροθυμία για να μετακομίσει στο Τορίνο: «Εδώ στη Ρώμη έχει πολύ ωραία γήπεδα γκολφ και δεν θα ήθελα να φύγω», ήταν η απάντηση του, καθώς ήταν τρελαμένος για αυτό το άθλημα με το μπαστουνάκι. Φυσικά Μότζι ήταν αυτός και δεν θα το έβαζε κάτω. Του είπε λοιπόν πως θα του έστελνε ελικόπτερο να τον μεταφέρει στο Τορίνο, ώστε να δει και τα δικά τους γήπεδα. Ο αστικός μύθος εκείνης της μεταγραφής, θέλει ωστόσο, τον πιο διαβόητο άνδρα του Calcio να παίρνει ταυτόχρονα τηλ. τον πρόεδρο της Λάτσιο, Σέρζιο Κρανιότι και αν του εξηγεί ορθά κοφτά ότι: «σε 24 ώρες θα μου πουλήσεις τον Νέντβεντ». Φυσικά ο Τσέχος δεν είδε κανένα γήπεδο γκολ στο Πιεμόντε. Αλλωστε η αλήθεια είναι πως με τον Μότζι δεν είχε και επιλογή...
Κάπως έτσι λοιπόν ο Πάβελ Νέντβεντ έκανε αυτό που ελάχιστοι περίμεναν. Κατάφερε όχι απλά να αντικαταστήσει στο χορτάρι και στις καρδιές των πιστών της Γιουβέντους τον Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά να αναγκάζει ακόμα και σήμερα ορισμένους τρελούς οπαδούς της να τον βάζουν πιο πάνω ακόμα και από τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Εγώ πάντως γνωρίζω έναν που το κάνει. Εσείς... ;







*Πηγή: gazzetta.gr*

«Βαρύ», αλλά φυσιολογικό το -22 για τον... μισό Παναθηναϊκό!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την φυσιολογική συντριβή του Παναθηναϊκού από τη Φενέρ, τον προβληματισμό που πρέπει να υπάρχει για τον δεύτερο ψηλό και τις πιθανότητες πρόκρισης στους «8», με δεδομένο ότι θα καταλάβει την 3η θέση στον όμιλο. 
Και άντε, χωρίς βασικό πλέι μέικερ (Νέλσον) τα 'χει καταφέρει, χωρίς τον δεύτερο ψηλό του (Μαυροκεφαλίδη) τα 'χει μπαλώσει, χωρίς τον Διαμαντίδη οφείλει να μάθει να ζει, αλλά χωρίς όλους αυτούς και με τον Μπατίστα στον πάγκο, το 84-62 από τη Φενέρ είναι πέρα για πέρα φυσιολογικό και δεν χωράει ιδιαίτερη ανάλυση.
Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη με βασικό σέντερ τον Ράιτ που μέσα σ' ένα βράδυ αναγκάστηκε να «βαπτιστεί» πρώτος ψηλός, απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να μην διαθέτει τον υπερπαίκτη στην ίδια θέση, αλλά έχει την ποσότητα που λείπει από τον Παναθηναϊκό.
Οταν για παράδειγμα ο Ομπτάντοβιτς χρησιμοποιεί τον Σαβάς ως τρίτο ψηλό και ο Ιβάνοβιτς απαντά με τον πιτσιρικά Διαμαντάκο, τότε αντιλαμβάνεται κανείς και τη διαφορά λύσεων που υπάρχουν στον πάγκο.
Το -22 δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την διαφορά των δύο ομάδων, ούτε αποτελεί κριτήριο για περαιτέρω αναλύσεις, με δεδομένες τις απουσίες του Παναθηναϊκού. Ερωτήματα τύπου «γιατί δεν τα έβαλε ο Μπλούμς;» ή «γιατί ο Μποχωρίδης δεν προσαρμόζεται;» δεν μπορούν να απαντηθούν με κριτήριο το συγκεκριμένο παιχνίδι, στο οποίο ο Παναθηναϊκός έπαιζε μισός και με απουσίες που δεν καλύπτονται με κανέναν τρόπο.
Πιο πολύ θα πρέπει να προβληματιστεί ο Παναθηναϊκός για το γεγονός ότι ο Μαυροκεφαλίδης μετράει τρεις σοβαρούς τραυματισμούς μέσα σε διάστημα τριών μηνών και λιγότερο για το αποτέλεσμα στην Τουρκία. Ενας Μπατίστα μόνος του δεν φτάνει, όχι επειδή δεν μπορεί, αλλά επειδή απλούστατα δεν είναι βιονικός για να βγάλει τη χρονιά σ'ένα σταθερό ρυθμό και με τα 30λεπτα να διαδέχονται το ένα το άλλο.
Αν υπάρχει κάτι θετικό που μπορεί να κρατήσει ο Ιβάνοβιτς από το συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι η εμφάνιση του Χαραλαμπόπουλου που αγωνίστηκε τρία περισσότερα λεπτά απ' ό,τι είχε αγωνιστεί και στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια που τον είχε εμπιστευτεί ο Ιβάνοβιτς. Είχε θράσος, πήρε τα σουτ που βγήκαν, ύψωσε ανάστημα κι έκοψε τους αντιπάλους του στο τελείωμα των φάσεων, με λίγα λόγια έδειξε ότι το τρίλεπτο μπορεί να γίνει εξάλεπτο στα επόμενα παιχνίδια.
Η ήττα αυτή φέρνει τους «πράσινους» στην τρίτη θέση του ομίλου, κάτι που σημαίνει ότι στο Τοπ-16 θα συναντήσουν μεταξύ άλλων την Μπαρτσελόνα, πιθανότατα τις Μακάμπι, Ζαλγκίρις, Ερυθρό Αστέρα και σίγουρα μία εκ των Εφές και Ρεάλ. Με βάση την εικόνα που έχει παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός, οι τρεις από τους αντιπάλους είναι στα μέτρα του. Αν θεωρήσουμε πως Μπαρτσελόνα και Ρεάλ είναι ένα τουλάχιστον σκαλί πάνω, η Εφες ακολουθεί, οι υπόλοιπες βράζουν στο ίδιο καζάνι και ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει την υπέρβαση.
Μια πρόκριση στους «8» θα είναι κάτι παραπάνω από θρίαμβος για μια ομάδα που το καλοκαίρι «χτίστηκε» με αρχικό στόχο να περάσει μετά βίας στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.
Υ.Γ.: Μια απλή ερώτηση επειδή διάβασα κάποια σχόλια στα social media για το γεγονός ότι η Φενέρ εκδήλωσε επίθεση στα τελευταία δευτερόλεπτα με τη διαφορά στο +20: Οταν ο Παναθηναϊκούς - επί «Ζοτς»  - νικούσε για παράδειγμα 99-50 τους αντιπάλους του και εκδήλωνε επίθεση για την 100άρα, τότε ήταν καλά; Τότε ήταν «περηφάνια» ενώ τώρα έλλειψη σεβασμού;
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Αναστασίου, o Πέτριτς και ο χορταστικός Παναθηναϊκός!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη σημαντικότατη νίκη του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, τις επιλογές του Αναστασίου και τις... απαντήσεις του Πέτριτς!  
Δεν είναι μόνο η σπουδαία νίκη  σε μία έδρα, όπου ο Παναθηναϊκός είχε να κερδίσει από το 1976, αλλά και σε μία έδρα, που ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία φέτος , αλλά και το ότι αυτή η νίκη ήρθε μετά από την καλύτερη εμφάνιση της ομάδας του Αναστασίου στο φετινό πρωτάθλημα. Και με σκόρερ έναν παίκτη, που πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού τα είχαν μαζί του και με τον Αναστασίου που τον επέλεξε στην ενδεκάδα. Ο Μλάντεν Πέτριτς σκόραρε στο 81 με κεφαλιά και έδωσε την δική του απάντηση και το τρίποντο στην ομάδα του, που είναι νίκη, που δείχνει ότι αυτή η ομάδα φέτος έχει φτιάξει χαρακτήρα , για να παλέψει τον τίτλο μέχρι το τέλος.
Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε και το αποτέλεσμα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, αλλά και το πως θα έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στο τέλος του πρώτου γύρου, για να μπορούμε να πούμε πιο πολλά. Το πολύ ευχάριστο νέο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έκανε χθες την καλύτερη φετινή του εμφάνιση συνολικά με μία ενδεκάδα, που ελάχιστοι πίστεψαν όταν την έμαθαν, πριν αρχίσει το παιχνίδι. Ο Αναστασίου πήρε πολλά ρίσκα με έξι άλλαγές 11αδαςκαι δικαιώθηκε για όλα. Και από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και από την εμφάνιση της ομάδας.
Το 4-3-2-1, που επέλεξε στην αρχή χωρίς τον Μπέργκ στην ενδεκάδα έκανε αρνητική εντύπωση σε πολλούς. Δεν το κρύβω, ότι και εγώ αιφνιδιάστηκα. Ο Αναστασίου, όμως, με Πέτριτς, Μπαιράμι πίσω από τον Καρέλη, τους Δώνη, Ζέκα, Μπούι στον άξονα , τους Νάνο, Μπούρμπο στα άκρα να κάνουν συνέχεια επιθέσεις παρουσίασε μία ομάδα, που στο 30 έπρεπε να κερδίζει 0-4. Θυμηθείτε το πλασέ του Μπαιράμι και αμέσως το νέο πλασέ του Πέτριτς, που δεν βρήκαν στόχο. Τις κεφαλιές του Πέτριτς και του Μέντες μέσα από την περιοχή, που επίσης δεν βρήκαν στόχο, το πλασέ του Μπουί που απέκρουσε ο Κούσας στην γραμμή και το σουτ από κοντά του Καρέλη , που απέκρουσε ο Ράφαελ. Καθαρές φάσεις και ευκαιρίες , που ήταν προιόν πολύ καλού ποδοσφαίρου κόντρα σε πολύ δυνατό αντίπαλο. Και ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο Αγρίνιο φέτος, αλλά έκανε πολύ λιγότερες ευκαιρίες και ήταν πιο αποτελεσματικός.
Στη συνέχεια πήγε να εφαρμοστεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, αλλά ο Στιλ δύο φορές και άλλη μία το δοκάρι του σταμάτησαν τους παίκτες του Παναιτωλικού. Μετά και πάλι ο Πέτριτς σημάδεψε δοκάρι και στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε το γκολ του Κροάτη που έκρινε το ματς.
Αν μπορώ να βρω ένα ψεγάδι στο κουτσάρισμα του Αναστασίου είναι στην καθυστερημένη αλλαγή του Μπαϊράμι (ξεκίνησε με διάθεση, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κουράστηκε και ήταν εκτός αγώνα) και ίσως και ο Μπούι έπρεπε να βγει πιο νωρίς διότι είχε χάσει πολύ σημαντικές ευκαιρίες και ο Παναθηναϊκός ήθελε ένα φρεσκάρισμα. Συνολικά, όμως, ο Αναστασίου το είδε εξαιρετικά το παιχνίδι και δίνει την δική του απάντηση σε όλους εμάς, που είδαμε ...περίεργα την ενδεκάδα που κατέβασε. Του αξίζουν πολλά μπράβο, διότι και παίκτες αλλάζει, με την ομάδα να παίζει πολύ καλά να έχει ένα πλάνο και το ρόστερ έχει μεγαλώσει και η ομάδα έφθασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες , με τις δύο από αυτές να είναι σε Τούμπα και Αγρίνιο, εκεί , όπου πέρυσι ο Παναθηναϊκό πήρε μηδέν πόντους και φέτος έξι!
Επίσης έχει ακούσει τα μύρια όσα ο ........παλαίμαχος Πέτριτς από πολύ κόσμο. Και το γκολ, που πέτυχε στο 81 είναι «χρυσό» και το πλασέ που κάνει στο πρώτο ημίχρονο είναι σωστό, αλλά η μπάλα πάει στο δοκάρι και μία ενέργεια που έκανε από δεξιά στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ενδεικτική της κλάσης του , αλλά το γύρισμα το πρόλαβαν οι αμυντικοί του Παναιτωλικού. Δύο γκολ με του Πέτριτς με Πανιώνιο και Παναιτωλικό έχουν δώσει έξι πόνους και ο Αναστασίου δικαιώθηκε που τον άφησε εντός ομάδας μέχρι το τέλος.
Επιτέλους η ομάδα κράτησε το μηδέν. Αν μάθει να το κρατάει πιο συχνά  μπορεί να μείνει ζωντανός μέχρι το τέλος στην μάχη του τίτλου.
ΥΓ1: Σαν «σκυλιά» έτρεχαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Αν μην  τι άλλο το να λέμε ότι αυτή η ομάδα έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης είναι τουλάχιστον ...άδικο, για να μην πω τίποτα χειρότερο!
ΥΓ2: Τραυματισμός του Γλύκου στην προθέρμανση, ρίψη καπνογόνων στον Γλύκο λίγο πριν αρχίσει το ματς,  διακοπή στο παιχνίδι με ρίψη καπνογόνων προς τον Γλύκο στην φάση του γκολ του Ολυμπιακού και είσοδος ανεγκέφαλων οπαδών του Ολυμπιακού με επίθεση σε παίκτες του ΠΑΟΚ στο τέλος του αγώνα. Ο Αρετόπουλος δεν έγραψε ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά στο φύλλο αγώνα σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ΠΑΟΚ, αν και ο ίδιος ο διαιτητής είπε στον Γλύκο , όπως είδαμε στην κάμερα, ότι θα γράψει την διακοπή στην έναρξη του αγώνα. Απλή ερώτηση. Ως πότε θα τιμωρούνται οι έδρες όλων των ομάδων και θα μένει ατιμώρητο του Καραϊσκάκη; Ως πότε οι διαιτητές και οι παρατηρητές θα συνεχίσουν να προκαλούν;
Για να δούμε αν θα αλλάξει κάτι σε αυτό το ρημάδι ποδόσφαιρο με τις τελευταίες διώξεις του εισαγγελέα, που απ'ότι διαβάζω έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και σε διεθνή πρακτορεία.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Υπάρχει ζωή στην Παρί μετά τον Ζλάταν;

Με τον Ιμπραϊμοβιτς στα... πιτς η Παρί Σεν Ζερμέν γκέλαρε ξανά και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος αναρωτιέται τι μπορούν να καταφέρουν οι Γάλλοι χωρίς τον Σουηδό στη σύνθεσή τους.
22/8/2014: Εβιάν-Παρί Σεν Ζερμέν 0-0. 27/9/2014: Τουλούζ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1. 5/10/2014: Παρί Σεν Ζερμέν-Μονακό 0-0. 3/12/2014: Λιλ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1. Τέσσερα παιχνίδια, τέσσερις ισοπαλίες για τους Παριζιάνους. Απώλεια οκτώ βαθμών στο φετινό Σαμπιονά. Τι κοινό έχουν αυτά τα ματς, εκτός από τα ισόπαλα αποτελέσματα; Σε όλα απουσίαζε ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.
Από το ξεκίνημα της σεζόν, οι τραυματισμοί έχουν ταλαιπωρήσει τον Σουηδό σούπερ-σταρ. Άλλωστε, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του και το σώμα του δεν είναι εύκολο να επανέλθει γρήγορα. Τα αποτελέσματα, όμως, δείχνουν ότι η πρωταθλήτρια Γαλλίας έχει ανάγκη τον Ιμπραϊμοβιτς. Τι κι αν βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, τι κι αν στο ρόστερ της βρίσκεται παίκτες παγκοσμίου κλάσης, που μπορούν να καλύψουν επάξια το κενό του.
Μετά την ισοπαλία κόντρα στη Λιλ, η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται ένα πόντο πίσω από την Μαρσέιγ στην κούρσα του τίτλου. Ίσως όμως αυτό να είναι το μικρότερο κακό, αφού με το βάθος και την ποιότητα που διαθέτει η ομάδα του Λοράν Μπλαν, θεωρείται σχεδόν απίθανο να χάσει τον τίτλο. Άλλωστε σε ένα μαραθώνιο, όπως είναι το πρωτάθλημα, συνήθως επικρατεί αυτός που διαθέτει τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Τι θα συμβεί όμως όταν ο Σουηδός στράικερ αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του; Ο ίδιος έχει δηλώσει πως το καλοκαίρι του 2016 θα πει το μεγάλο «αντίο», καθώς δεν επιθυμεί μετά τα 35 του να βρίσκεται σε ένα σύλλογο και να βλέπει τα περισσότερα ματς από τον πάγκο. Αυτή τη στιγμή, όμως, που ο Ζλάταν είναι συνεχώς... στα πιτς, είναι και η μεγάλη ευκαιρία της Παρί Σεν Ζερμέν να μάθει να ζει και χωρίς αυτόν. Άλλωστε το 2016 δεν είναι μακριά.
ADVERTISEMENT
Ο φετινός περιορισμός από την UEFA στις μεταγραφικές δαπάνες, λόγω του Financial Fair Play, θα ισχύσει και το επόμενο καλοκαίρι για τους Παριζιάνους. Το 2014 μπορούσαν να ξοδέψουν μέχρι 50 εκατομμύρια ευρώ (απέκτησαν το Νταβίντ Λουίζ), ενώ το 2015 θα έχουν την ευκαιρία να ξοδέψουν 60 εκατομμύρια ευρώ. Θα πάνε σε μια λύση τύπου Νταβίντ Λουίζ ή θα προσπαθήσουν να μοιράσουν σε 2-3 ποδοσφαιριστές το μπάτζετ; Ιδού η απορία.
Αν η Παρί Σεν Ζερμέν αποφασίσει να επενδύσει πάνω στον Έντινσον Καβάνι, τότε το ποσό θα μοιραστεί για να καλύψει «τρύπες» σε διάφορες θέσεις. Αν ο Ουρουγουανός δεν καταφέρει ούτε φέτος να αποδώσει τα αναμενόμενα και να καλύψει το κενό του Ιμπραϊμοβιτς, τότε οι Παριζιάνοι ενδέχεται να ξοδέψουν όλο το ποσό για να φέρουν στο Παρκ Ντε Πρενς έναν αντι-Ζλάταν. Προς το παρόν, πάντως, ο Καβάνι έχει πετύχει μόλις 7 γκολ σε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ ο Ιμπραϊμοβιτς με μόλις 8 παιχνίδια έχει σκοράρει 6 φορές.
Ίσως η δεύτερη λύση να φαντάζει πιο πιθανή, βάση των δειγμάτων γραφής, που έχουν δώσει τόσα χρόνια οι Άραβες ιδιοκτήτες της ομάδας. Άλλωστε έχουν δηλώσει πως στόχος τους είναι να δουν την Παρί στην κορυφή της Ευρώπης και δε θα διστάσουν να ξοδέψουν πακτωλό χρημάτων για να φέρουν παίκτες παγκοσμίου κλάσης στο Παρίσι. Το τι θα γίνει τελικά είναι κάτι που θα μας απασχολήσει το καλοκαίρι. Όμως για τους ιθύνοντες των Παριζιάνων ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Το μεγάλο αστέρι του συλλόγου είναι πληγωμένο από τραυματισμούς και διανύει ήδη τα 34. Στην Παρί Σεν Ζερμέν πρέπει από τώρα να σχεδιάσουν τη μετά-Ιμπραϊμοβιτς εποχή.
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Είχα λόγους και δεν ήρθα στην Εθνική!» (vids)

Ο Κώστας Κουφός μιλάει στο gazzetta.gr γύρω από την απροσδόκητη άρνησή του να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφήνει ανοιχτό παράθυρο για το Ευρωμπάσκετ και σχολιάζει τον ρόλο του στην καλύτερη μέχρι τώρα ομάδα του ΝΒΑ.
Την πρώτη φορά που τον συναντήσαμε επί αμερικανικού εδάφους, ήταν από περίπου 10 μήνες, στο ίδιο μέρος, όταν οι Γκρίζλις είχαν κερδίσει τους Ρόκετς και ο 25χρονος Ελληνοαμερικανός σέντερ μας είχε διαβεβαιώσει τότε, ότι Θεού θέλοντος και υγείας επιτρέποντος, θα έδινε το παρών στην προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο! Τελικά, όμως, εντελώς αιφνιδιάστηκά, δύο μέρες πριν την έναρξη των προπονήσεών κι ενώ η ομοσπονδία του είχε στείλει εισιτήριο, απέσυρε τη συμμετοχή του, βγάζοντας από τα ρούχα του τον ομοσπονιακό τεχνικό, Φώτη Κατσικάρη και δημιουργώντας πολύ άσχημες εντυπώσεις, όχι τόσο πολύ με την απόφασή του, όσο και με τον απαράδεκτο χειρισμό του, υπό την έννοια ότι είχε συμφωνήσει να έρθει...
ADVERTISEMENT

Η εξήγηση του Κουφού
Ο λόγος για τον Κώστα Κουφό, που στα αποδυτήρια του “Toyota Center”, πριν την έναρξη του αγώνα με τους Ρόκετς (8π., 3ρ.), αναφέρθηκε στο ρόλο του στις “αρκούδες” και προσπάθησε να “δικαιολογήσει” την τουλάχιστον ασεβή συμπεριφορά του προς τον προπονητή που τον επέλεξε και προς το ελληνικό μπάσκετ, που τον “υιοθέτησε” πριν από αρκετά χρόνια. Ο 25χρονος Ελληνοαμερικανός σέντερ υποστήριξε ότι ο κύριος λόγος της απουσίας του για 3ο συνεχόμενο καλοκαίρι, ήταν μία σοβαρή οικογενειακή υπόθεση, για την οποία δεν θέλησε να αναφέρει περισσότερα, σε συνδυασμό με λόγους υγείας! «Η οικογένεια έρχεται πάντα πρώτη και μία σοβαρή οικογενειακή υπόθεση, είναι λογικό να με αναγκάσει να αλλάξω άποψη. Υπήρξε γενικώς μία δυσκολία στην συνεννόηση το καλοκαίρι σχετικά με κάποια πράγματα που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, αλλά για μένα το θέμα ανήκει στο παρελθόν... Μακάρι το καλοκαίρι να βρεθεί μία φόρμουλα και να επιστρέψω στην Εθνική και όλοι μαζί να πετύχουμε κάτι καλό Αυτό είναι άλλωστε και ένα από τα όνειρά μου! Αλλά ακόμη είναι νωρίς και προς το παρόν με απασχολεί μόνο η πορεία των Γκρίζλις.», υπερθεμάτισε ο πρώην παίκτης των Ντένβερ Νάγκετς, με τη φανέλα των οποίων έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρα του στο ΝΒΑ, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια στο Μέμφις έχει πολύ πιο περιορισμένο ρόλο.
Τι λέει ο coach των Γκρίζλις
Λίγο νωρίτερα, λίγα μέτρα έξω από τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων, ο προπονητών των Γκρίζλις, Ντέϊβιντ Γιέργκερ, είχε καταθέσει τη δική του άποψη για τους Έλληνοαμερικανούς των “αρκούδων, τον Νικ Καλάθη και τον Κώστα Κουφό, για τον οποίο πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι να είναι βασικός στις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο 40χρονος τεχνικός, χαρακτήρισε κορυφαίο συμπαίκτη τον Έλληνα σέντερ, τονίζοντας ότι προσφέρει σε πολλούς τομείς, ενώ δήλωσε ότι ο διεθνής point-guard βοηθήθηκε πολύ από την Εθνική ομάδα και είναι πλέον έτοιμος να επιστρέψει σιγά-σιγά στο rotation της ομάδας και μάλιστα στην ήττα (105-96) από τους Ρόκετς, πήρε τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής (20’) στην εφετινή σεζόν κι έκανε την καλύτερή του εμφάνιση (6π., 6ασ.).






*Πηγή: gazzetta.gr*

Η μαγκιά του Μλάντεν και του Αναστασίου!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την κίνηση... ματ του Γιάννη Αναστασίου στο Αγρίνιο και τον Μλάντεν Πέτριτς που απέδειξε πόσο μεγάλος στράικερ είναι!   Χάνει το πρώτο. Σε κενό τέρμα. Με την μπάλα να έρχεται... λουκούμι στο «καλό» του αριστερό πόδι. Χάνει το δεύτερο. Κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα άουτ. Χάνει το τρίτο. Τετ-α-τετ. Η μπάλα στο δοκάρι! Όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο «τραβιέται» πιο έξω, δείχνει να το ζητάει. Να κάνει την διαφορά. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Δημιουργεί ρήγματα, ντριμπλάρει, είναι ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο. Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.
Στο φινάλε, όμως, ήταν εκεί! Στο πρώτο δοκάρι, σκύβοντας στην πορεία της μπάλας μετά το κόρνερ του Νάνο! Κεφαλιά, 0-1 και ένα «τρίποντο» χρυσάφι για την ομάδα του. Λεπτομέρεια; Ο Μλάντεν Πέτριτς ήταν ο μόνος που δεν πανηγύρισε αυτό το γκολ. Και ας το πέτυχε ο ίδιος και ας εξιλεώθηκε.
Απόδειξη στράικερ μεγάλης κλάσης. «Θυμωμένος» με τον εαυτό για τις ευκαιρίες που σπατάλησε και ταυτόχρονα λυτρωμένος ο Κροάτης «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα. «Εξάποντο»! Στο 2-1 με τον Πανιώνιο στην Λεωφόρο και το σημερινό 1-0 στο Αγρίνιο, ο διεθνής φορ έχει δώσει έξι βαθμούς στο «τριφύλλι» και αποδεικνύεται καθοριστικότατος. Μαγκιά του.
Όπως... μαγκιά του και του Γιάννη Αναστασίου. Τον έβλεπε να χάνει ευκαιρίες αλλά τον άφησε στο γήπεδο μέχρι τέλους. «Πόνταρε» στον ποδοσφαιρικό εγωισμό του Κροάτη και δικαιώθηκε. Προτίμησε να βγάλει τον Καρέλη, τον Μπαϊράμι αλλά ο Πέτριτς παρέμεινε στο γήπεδο. Σκόραρε, λύτρωσε και λυτρώθηκε!
Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά από την επιστροφή του Παναιτωλικού στα μεγάλα σαλόνια απέδρασε από το Αγρίνιο! Θα μπορούσε να το κάνει πιο εύκολα. Έχασε τα... άχαστα, «σώθηκε» από τον καταπληκτικό Στιλ και το οριζόντιο δοκάρι. Δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο του ματς και στο τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η ομάδα του Αναστασίου έδειξε χαρακτήρα, έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα(αρκεί να ενισχυθεί τον Ιανουάριο σε άμυνα και επίθεση) και πάει στην Τρίπολη για ένα ματς... τελικό! Ένα παιχνίδι αποδείξεων, κυρίως για τα αποδυτήρια του «τριφυλλιού» και τον βαθμό πίστης για την φετινή υπέρβαση...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ασυμβίβαστος ΠΑΟ λόγω και ΠΑΟΚ!!

Νταηλίκι Παναθηναϊκού. Βγήκε στο γήπεδο σαν ομάδα κορυφής! Που κάνει πρωταθλητισμό, που κυνηγάει τον τίτλο. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Όχι απλά να πάρει ένα τρίποντο που έχει ανάγκη, αλλά να καθαρίσει ένα ακόμα παιχνίδι, εντός, εκτός έδρας, άσχετο.
Αυτό είδαμε με τον Παναιτωλικό, που από το πρώτο λεπτό παρέδωσε τα κλειδιά και τα αντικλείδια στον αντίπαλο. Περίεργο. Πολύ περίεργο. Οι γηπεδούχοι να περιοριστούν στο δεύτερο ρόλο.
Ευχάριστο ποδόσφαιρο. Κάποιες στιγμές έβλεπες το πάνω-κάτω. Όχι, βέβαια, υψηλή τεχνική, ούτε ποιοτικό ποδόσφαιρο, όμως η μπάλλα σε φάση ευκαιρίας για γκολ, πότε στη μία, πότε στην άλλη πλευρά. Τι μας λες, ρε αποδυτηριάκια, θα πουν εκείνοι που “ζουν” ελληνικά, όχι ποδοσφαιρικά το πρωτάθλημα.
Γι' αυτούς είναι αδιάφορο το τι συμβαίνει στο γήπεδο, εκείνο που μετράει είναι τι δείχνει η βαθμολογία. Τρίτος ο Παναθηναϊκός, μόλις ένα πόντο πίσω από τον Ολυμπιακό. Αυτό ιντριγκάρει.
Επιστροφή στο ποδόσφαιρο που παίχθηκε στο Αγρίνιο. Θα μπορούσε να κερδίσει ο Παναιτωλικός, όμως θα ήταν “άδικο” διότι στα σημεία ήταν ανώτερος ο Παναθηναϊκός. Και, τελικά, ήρθε το γκολ στο 81 από στημένη φάση, από κόρνερ ο Πέτριτς γονάτισε πριν στείλει την κεφαλιά-γκολ.
Μίλησε ο νόμος του Παναθηναϊκού. Κυνήγησε τη νίκη, ήταν ασυμβίβαστος με άλλο αποτέλεσμα. Του άξιζε. Βοήθησε το διπλό στο Καραϊσκάκη από τον ΠΑΟΚ που ο ίδιος κέρδισε στην Τούμπα. Σου λέει, όλα γίνονται...

ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ του Ολυμπιακούς ο Στόχ, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Έκπληξη. Μήνυμα και γαμώ της παοκτσήδικης ψυχής ατάκα μετά το θρίαμβο 2-1 στο Καραϊσκάκη από τον μέχρι πέρυσι ποδοσφαιριστή της ομάδας, αυτό το τσογλάνι τον Στοχ. Αφού αποφάσισε ο αποδυτηριάκιας να ασχοληθεί με το εντελώς απαξιωτικό για τους παίκτες του Ολυμπιακού τουητάρισμα του Στοχ, θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Πρώτα τι ανάρτησε ο βλαχοσλοβάκος Μιροσλαβ Στοχ, φρικιό σκέτο μ’ αυτή τη «κόμμωση» στο πεπονάτο κεφάλι του: «Μπράβο παοκάρα! Επιτέλους, έδειξες σ’ αυτά τα κορίτσια του Ολυμπιακού ποιοι είναι στην Ελλάδα οι καλύτεροι! Οι ολυμπιακοί είναι σα μωρά που κλαίνε! Συνεχίστε έτσι, παιδιά, σταυρώνω τα δάκτυλά μου για εσάς».
Κατ’ αρχήν, ο ΠΑΟΚ με τους παικταράδες, με τα ονόματα Στοχ, Λούκας, Μούκας, Στούκας και τον προπονηταρά Στέφενς δεν έκανε τίποτα. Κάνουμε ταμείο. Πάντα. Δεν λέμε μονάχα μπράβο.
Τι εννοεί ο Στοχ; Ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι κορίτσια, αδελφούλες, ψιλοπουτανίτσες κλαψομούνες που κουνιούνται επειδή τους προστατεύει ο νταβατζής τους. Δεν το κατάλαβα.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο Στοχ γλύφει τον ΠΑΟΚ. Θέλει ανοιχτή την πόρτα του ΠΑΟΚ. Να επιστρέψει. Όταν είχε ανοίξει η πόρτα του ΠΑΟΚ γι’ αυτόν, ο Στοχ την έκλεισε με τη συμπεριφορά του, για να μη ξεχνιόμαστε.
Και σήμερα ο Σλοβάκος, για τους Τσέχους όλοι οι Σλοβάκοι είναι βλάχοι, λέει cross my fingers, δηλαδή σταυρώνω τα χέρια, προσεύχομαι, δηλαδή κατά τους Αμερικάνους δεν θέλω να σας καντεμιάσω, συνάδελφοι παοκτσήδες.

*Πηγή: sportdog.gr*