Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Χτυπήθηκε αλύπητα!!

Πληγωμένος από τις απουσίες, στις οποίες προστέθηκε και ο Διαμαντίδης, ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε αμαχητί στο β’ μέρος στη Φενέρ χάνοντας όχι μόνο το ματς, 84-62, αλλά και το +18 του ΟΑΚΑ.

Χτυπήθηκε αλύπητα
Ο Παναθηναϊκός χτυπήθηκε πρώτα από τις απουσίες και στο δεύτερο ημίχρονο από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ γνωρίζοντας βαριά ήττα στην Κωνσταντινούπολη με 84-62. Έτσι έχοντας πλέον μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας καθώς υπερκαλύφθηκε το 91-73 του ΟΑΚΑ, βλέπει τις ελπίδες του για τη δεύτερη θέση να μειώνονται αισθητά.

Αποχώρησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο με ελαφρύ διάστρεμμα ο Διαμαντίδης. Πρώτος σκόρερ των «πράσινων», που είχαν 8/26 τρίποντα, ο Σλότερ με 20 πόντους. Γκάουντλοκ με 18 και Ερντέν με 14 και 7 ριμπάουντ ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους.

Το ματς

Διαμαντίδης, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Γκιστ και Ράιτ ήταν η πρώτη πεντάδα του Παναθηναϊκού, που είχε εκτός… ενδεκάδας Μπατίστα, Μαυροκεφαλίδη και Νέλσον. Σιπάχι, Γκάουντλοκ, Πρέλτζιτς, Μπιέλιτσα και Ερντέν ήταν οι πρώτες επιλογές του Ομπράντοβιτς. Οι «πράσινοι» κατάφεραν στο ξεκίνημα να βρουν σκορ στο ανοιχτό γήπεδο (0-4, 7-8), αλλά η αδυναμία στο ριμπάουντ και την άμυνα στη ρακέτα έγιναν εμφανείς και με αιχμή τον Ερντέν οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο (12-8). Μόνο προσωρινά, όμως, καθώς παρά το δεύτερο φάουλ του Ράιτ και το πρόβλημα τραυματισμού του Διαμαντίδη η ομάδα του Ιβάνοβιτς επανήλθε και ισοφάρισε (16-16, 18-18).

Οι δύο ομάδες πέρασαν «άσφαιρες» και με ρεσιτάλ λαθών και άστοχων σουτ το πρώτο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου, αλλά Μαχμούτογλου και Χίκμαν με συνεχή τρίποντα εκτόξευσαν τη διαφορά στο 31-22 και στη συνέχεια ο Βέσελι «χτυπώντας» από κοντά διατηρούσε την ομάδα του σε μια αξιοσημείωτη απόσταση (34-26), προτού το τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου-που επιστρατεύτηκε λόγω λειψανδρίας-διαμορφώσει το 36-32 του ημιχρόνου.

Το τρίποντο του Γκιστ έφερε τον Παναθηναϊκό στον πόντο (36-35) με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αλλά ακολούθησε… «καταιγίδα». Τρία τρίποντα του Γκάουντλοκ κι ένα του Χίκμαν οδήγησαν τη «Φενέρ» στο 48-37, η αντίδραση του Παναθηναϊκού (48-41) δεν είχε διάρκεια σε αντίθεση με τα λάθη και την αστοχία του και οι γηπεδούχοι στήνοντας πάρτι κάτω από το καλάθι με τον Ερντέν ξέφυγαν με 67-45.

Πλέον το ενδιαφέρον για το νικητή είχε χαθεί και εστιαζόταν στο αν ο Παναθηναϊκός θα κατάφερνε το μη χείρον βέλτιστον, να υπερασπιστεί το 91-73 του ΟΑΚΑ για να έχει την υπεροχή σε πιθανή ισοβαθμία. Οι πρωταθλητές Τουρκίας κατάφεραν να υπερκαλύψουν το -18 του πρώτου ματς φτάνοντας στο 84-62 και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση στον τρίτο όμιλο.

Δεκάλεπτα: 18-18, 36-32, 67-48, 84-62.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 18, Χίκμαν 10, Μπιέλιτσα 6, Ερντέν 14, Μαχμούτογλου 6, Μπογκντάνοβιτς 5, Σαβάς 4, Ζόριτς 6, Ουγκουρλού, Βέσελι 12, Σιπάχι, Πρέλτζιτς 3.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 7, Σλότερ 20, Μποχωρίδης 5, Γιάνκοβιτς 3, Φώτσης 6, Παππάς 4, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 9, Διαμαντάκος, Μπλουμς, Ράιτ 6.

Διαιτητές: Λοτερμόζερ (Γερμανία), Κόντε (Ισπανία) Γιασεβίτσιους (Λιθουανία).*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: