Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ο Αναστασίου, o Πέτριτς και ο χορταστικός Παναθηναϊκός!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη σημαντικότατη νίκη του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, τις επιλογές του Αναστασίου και τις... απαντήσεις του Πέτριτς!  
Δεν είναι μόνο η σπουδαία νίκη  σε μία έδρα, όπου ο Παναθηναϊκός είχε να κερδίσει από το 1976, αλλά και σε μία έδρα, που ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία φέτος , αλλά και το ότι αυτή η νίκη ήρθε μετά από την καλύτερη εμφάνιση της ομάδας του Αναστασίου στο φετινό πρωτάθλημα. Και με σκόρερ έναν παίκτη, που πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού τα είχαν μαζί του και με τον Αναστασίου που τον επέλεξε στην ενδεκάδα. Ο Μλάντεν Πέτριτς σκόραρε στο 81 με κεφαλιά και έδωσε την δική του απάντηση και το τρίποντο στην ομάδα του, που είναι νίκη, που δείχνει ότι αυτή η ομάδα φέτος έχει φτιάξει χαρακτήρα , για να παλέψει τον τίτλο μέχρι το τέλος.
Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε και το αποτέλεσμα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, αλλά και το πως θα έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στο τέλος του πρώτου γύρου, για να μπορούμε να πούμε πιο πολλά. Το πολύ ευχάριστο νέο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έκανε χθες την καλύτερη φετινή του εμφάνιση συνολικά με μία ενδεκάδα, που ελάχιστοι πίστεψαν όταν την έμαθαν, πριν αρχίσει το παιχνίδι. Ο Αναστασίου πήρε πολλά ρίσκα με έξι άλλαγές 11αδαςκαι δικαιώθηκε για όλα. Και από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και από την εμφάνιση της ομάδας.
Το 4-3-2-1, που επέλεξε στην αρχή χωρίς τον Μπέργκ στην ενδεκάδα έκανε αρνητική εντύπωση σε πολλούς. Δεν το κρύβω, ότι και εγώ αιφνιδιάστηκα. Ο Αναστασίου, όμως, με Πέτριτς, Μπαιράμι πίσω από τον Καρέλη, τους Δώνη, Ζέκα, Μπούι στον άξονα , τους Νάνο, Μπούρμπο στα άκρα να κάνουν συνέχεια επιθέσεις παρουσίασε μία ομάδα, που στο 30 έπρεπε να κερδίζει 0-4. Θυμηθείτε το πλασέ του Μπαιράμι και αμέσως το νέο πλασέ του Πέτριτς, που δεν βρήκαν στόχο. Τις κεφαλιές του Πέτριτς και του Μέντες μέσα από την περιοχή, που επίσης δεν βρήκαν στόχο, το πλασέ του Μπουί που απέκρουσε ο Κούσας στην γραμμή και το σουτ από κοντά του Καρέλη , που απέκρουσε ο Ράφαελ. Καθαρές φάσεις και ευκαιρίες , που ήταν προιόν πολύ καλού ποδοσφαίρου κόντρα σε πολύ δυνατό αντίπαλο. Και ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο Αγρίνιο φέτος, αλλά έκανε πολύ λιγότερες ευκαιρίες και ήταν πιο αποτελεσματικός.
Στη συνέχεια πήγε να εφαρμοστεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, αλλά ο Στιλ δύο φορές και άλλη μία το δοκάρι του σταμάτησαν τους παίκτες του Παναιτωλικού. Μετά και πάλι ο Πέτριτς σημάδεψε δοκάρι και στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε το γκολ του Κροάτη που έκρινε το ματς.
Αν μπορώ να βρω ένα ψεγάδι στο κουτσάρισμα του Αναστασίου είναι στην καθυστερημένη αλλαγή του Μπαϊράμι (ξεκίνησε με διάθεση, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κουράστηκε και ήταν εκτός αγώνα) και ίσως και ο Μπούι έπρεπε να βγει πιο νωρίς διότι είχε χάσει πολύ σημαντικές ευκαιρίες και ο Παναθηναϊκός ήθελε ένα φρεσκάρισμα. Συνολικά, όμως, ο Αναστασίου το είδε εξαιρετικά το παιχνίδι και δίνει την δική του απάντηση σε όλους εμάς, που είδαμε ...περίεργα την ενδεκάδα που κατέβασε. Του αξίζουν πολλά μπράβο, διότι και παίκτες αλλάζει, με την ομάδα να παίζει πολύ καλά να έχει ένα πλάνο και το ρόστερ έχει μεγαλώσει και η ομάδα έφθασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες , με τις δύο από αυτές να είναι σε Τούμπα και Αγρίνιο, εκεί , όπου πέρυσι ο Παναθηναϊκό πήρε μηδέν πόντους και φέτος έξι!
Επίσης έχει ακούσει τα μύρια όσα ο ........παλαίμαχος Πέτριτς από πολύ κόσμο. Και το γκολ, που πέτυχε στο 81 είναι «χρυσό» και το πλασέ που κάνει στο πρώτο ημίχρονο είναι σωστό, αλλά η μπάλα πάει στο δοκάρι και μία ενέργεια που έκανε από δεξιά στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ενδεικτική της κλάσης του , αλλά το γύρισμα το πρόλαβαν οι αμυντικοί του Παναιτωλικού. Δύο γκολ με του Πέτριτς με Πανιώνιο και Παναιτωλικό έχουν δώσει έξι πόνους και ο Αναστασίου δικαιώθηκε που τον άφησε εντός ομάδας μέχρι το τέλος.
Επιτέλους η ομάδα κράτησε το μηδέν. Αν μάθει να το κρατάει πιο συχνά  μπορεί να μείνει ζωντανός μέχρι το τέλος στην μάχη του τίτλου.
ΥΓ1: Σαν «σκυλιά» έτρεχαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Αν μην  τι άλλο το να λέμε ότι αυτή η ομάδα έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης είναι τουλάχιστον ...άδικο, για να μην πω τίποτα χειρότερο!
ΥΓ2: Τραυματισμός του Γλύκου στην προθέρμανση, ρίψη καπνογόνων στον Γλύκο λίγο πριν αρχίσει το ματς,  διακοπή στο παιχνίδι με ρίψη καπνογόνων προς τον Γλύκο στην φάση του γκολ του Ολυμπιακού και είσοδος ανεγκέφαλων οπαδών του Ολυμπιακού με επίθεση σε παίκτες του ΠΑΟΚ στο τέλος του αγώνα. Ο Αρετόπουλος δεν έγραψε ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά στο φύλλο αγώνα σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ΠΑΟΚ, αν και ο ίδιος ο διαιτητής είπε στον Γλύκο , όπως είδαμε στην κάμερα, ότι θα γράψει την διακοπή στην έναρξη του αγώνα. Απλή ερώτηση. Ως πότε θα τιμωρούνται οι έδρες όλων των ομάδων και θα μένει ατιμώρητο του Καραϊσκάκη; Ως πότε οι διαιτητές και οι παρατηρητές θα συνεχίσουν να προκαλούν;
Για να δούμε αν θα αλλάξει κάτι σε αυτό το ρημάδι ποδόσφαιρο με τις τελευταίες διώξεις του εισαγγελέα, που απ'ότι διαβάζω έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και σε διεθνή πρακτορεία.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: