Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ζακ Όγκαστ, ο νέος… Κώστας Κουφός!!

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει στο www.sport-fm.gr για τον Ζακ Όγκαστ, ο οποίος κάνει εξαιρετική σεζόν στο NCAA με το Νοτρ Νταμ και έχει ένα στοιχείο, που μας ενδιαφέρει πολύ: είναι Έλληνας!

Ζακ Όγκαστ, ο νέος… Κώστας Κουφός!
Το ΝΒΑ είναι αγαπημένη συνήθεια (και κάτι παραπάνω) και ως τέτοια, είπα να πάρω σχετική γεύση τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, μεγαλύτερο από άλλες φορές, από την στιγμή, που θα κοντράρονταν οι Γκρίζλις του Κουφού και του Καλάθη με τους Ρόκετς του Παπανικολάου.

Στήθηκα, λοιπόν, μπροστά στην οθόνη, αλλά το ματς δεν είχε αρχίσει ακόμα με αποτέλεσμα να στραφεί αλλού η προσοχή μου μέχρι να γίνει το τζάμπολ στην ελληνική μάχη του ΝΒΑ: «Δεν βλέπω λίγο κολλεγιακό;» αναρωτήθηκα. Και αυτό έκανα. Εντελώς τυχαία επέλεξα να παρακολουθήσω το παιχνίδι ανάμεσα στο Μίσιγκαν Στέιτ και το Νοτρ Νταμ. Ένα ζευγάρι πολύ ενδιαφέρον, δύο κολλέγια με ιστορία και με πολλούς παίκτες να έχουν αναδείξει (κυρίως το Μίσιγκαν Στέιτ). Ο Τζεράιαν Γκραντ του Νοτρ Νταμ και ο Μπράντεν Ντόουσον του Μίσιγκαν Στέιτ είναι δύο γκαρντ, που σύντομα θα δούμε στο ΝΒΑ. Ετσι λέει η λογική και όχι μόνο αυτή.

Μπαίνοντας στο διαδίκτυο να δω τα ρόστερ των ομάδων πιο προσεκτικά, ώστε να παρακολουθήσω πιο εύκολα το παιχνίδι, το μάτι μου πήγε στον Ζακ Όγκαστ. Τον πάουερ-φόργουορντ του Νοτρ Νταμ. Τον είχα ακουστά, τον είχα παρακολουθήσει κι άλλες (όχι πολλές) φορές κατά το παρελθόν, την προσοχή, όμως, δεν μου την τράβηξε αυτός καθ’ αυτός ο παίκτης, ο οποίος παρεμπιπτόντως στο εν λόγω παιχνίδι δεν έπαιξε καλά, αν και γενικά είναι εξαιρετικός, έχει προοπτική.

Εκείνο, το στοιχείο, που μου…έκλεισε το μάτι, ήταν αυτό, που έγραφε δίπλα στην εθνικότητά του: GRE-USA ανέφερε το σάιτ του Ευρωμπάσκετ. Έχει σχέση με την Ελλάδα αυτός ο παίκτης; ‘Η μήπως έχει γίνει τυπογραφικό λάθος; Το έψαξα παραπάνω και εξακρίβωσα ότι μόνο για λάθος δεν πρόκειται. Η μάνα του Όγκαστ είναι Ελληνίδα, το όνομά της είναι Λία Τζιμούλις και ο 21χρονος, ύψους 2.08, πάουερ-φόργουορντ έχει στα χέρια του ελληνικό διαβατήριο.

Άρα (αν ισχύουν οι πληροφορίες, που συγκέντρωσα περί ελληνικού διαβατηρίου) έχει δικαίωμα να παίξει στις εθνικές ομάδες. Δεν ξέρω αν όλα αυτά τα γνωρίζουν οι προπονητές των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων, υποθέτω ότι δεν τα γνωρίζουν, οπότε καλό θα είναι να το ψάξουν το θέμα, αφού κάθε καλός, πολύ καλός παίκτης, που μπορεί να παίξει στην Εθνική, είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτος. Κάπως έτσι δεν είχε γίνει με τους Καλάθηδες και τον Κουφό; Ποτέ δεν ξέρεις καμμιά φορά.

Άλλωστε, όπως αναφέραμε, ο Όγκαστ είναι πολύ καλή πάστα παίκτη (όχι, πάντως, της ίδιας ποιότητας με τον Κουφό), έχοντας φέτος στο Νοτρ Νταμ 13.9 πόντους και 6.1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Είναι ψηλός, που παίζει με πλάτη στο καλάθι, αλλά είναι αποτελεσματικότατος και στο πικ εντ ρολ, έχοντας ένα βασικό ατού, που είναι η ταχύτητα.

Ελληνικό διαβατήριο έχει καθώς λέγεται και ο Κόρεϊ Πέτρος, ο οποίος φέτος ολοκληρώνει την πανεπιστημιακή του πορεία με το Όκλαντ. Ο Πέτρος, που είναι γνώριμος στις τάξεις των εθνικών ομάδων, είναι 22 ετών, έχει 2.09 και είναι κλασσικό πεντάρι. Έχει την τρέχουσα σεζόν 15.6 πόντους και 8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: