Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Τα… είδε όλα ο «Ιβάν»!!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε (84-62) από την Φενέρμπαχτσε, αλλά ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε την ευκαιρία στην 8η «στροφή» της α’ φάσης της Ευρωλίγκα να γεμίσει το μπλοκάκι του.

Τα… είδε όλα ο «Ιβάν»
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μισό του αγώνα πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε έχοντας για «όπλο» την άμυνά του. Η ομάδα του Ντουσκο Ιβάνοβιτς πίεζε στην άμυνα την Φενέρ, η οποία έδειχνε να μην είναι συγκεντρωμένη και να μην έχει το… μυαλό της στο παρκέ. Οι Τούρκοι δεν ήταν καλοί στις περιστροφές και ήθελαν να οδηγήσουν το παιχνίδι στο… one man show.

Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο σοβαρεύτηκαν. Μπήκαν τα σουτ των Χίκμαν και Γκάουντλοκ, διάβασαν τα μις ματς και πέρασαν την μπάλα κοντά στο καλάθι. Εκεί δεν γινόταν να κρατήσει το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έμεινε από ενέργεια. Ειδικά από την στιγμή που έλειπαν τρεις παίκτες πρώτης γραμμής. Οι Μαυροκεφαλίδης και Μπατίστα ήταν εκτός, ενώ τραυματίστηκε και ο Διαμαντίδης.
Σε αυτό το σημείο κάνεις ό,τι έπραξε ο «Ιβάν» και βλέπεις το παιχνίδι, όπως αυτό στην πραγματικότητα είναι.  Με τρεις απουσίες είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις μέσα στην Πόλη. Η Φενέρμπαχτσε είναι μια ομάδα με τεράστιο ρόστερ, το καλοκαίρι ήταν στα φαβορί και την ίδια στιγμή συζητάγαμε για το αν θα περάσει ο Παναθηναϊκός στην επόμενη φάση.
Η πρόκριση στο Top 16 έχει κριθεί και πλέον τα παιχνίδια αυτά αποτελούν προετοιμασία για την επόμενη φάση. Είναι ευκαιρία για να απλώσεις το ρόστερ σου, να πάρουν παραστάσεις οι παίκτες σου και να «χτίσεις» την ομάδα για την συνέχεια. Είδαμε περισσότερο Γιάνκοβιτς , Παππά, Μπλουμς και Ράιτ, ο οποίος δεν είναι ακόμα έτοιμος και χρειάζεται παιχνίδια. Ο Μποχωρίδης μέσα από αυτά τα παιχνίδια μπορεί να μάθει πως θα είναι πιο κοντρολαρισμένος στη συνέχεια. Ακόμα και στον Σλότερ, θα φανεί χρήσιμο που έκανε το… κομμάτι του. Ο Διαμαντάκος  πήρε χρόνο συμμετοχής και οι 7 πόντοι, η 1 ασίστ και τα 3 ριμπάουντ του Χαραλαμπόπουλου μπορεί να αποδειχθούν κέρδος στο Τοp 16, διότι εκεί χρειάζεται να απλώνεις το ρόστερ σου.
Ο Ιβάνοβιτς καλά έκανε λοιπόν κι έδωσε χρόνο συμμετοχής στους παίκτες. Ηταν σαν να τους είπε «μπείτε και γράψτε εξετάσεις», τα αποτελέσματα των οποίων θα αξιολογήσει και θα τα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια.

Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: