Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

«Είχα λόγους και δεν ήρθα στην Εθνική!» (vids)

Ο Κώστας Κουφός μιλάει στο gazzetta.gr γύρω από την απροσδόκητη άρνησή του να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφήνει ανοιχτό παράθυρο για το Ευρωμπάσκετ και σχολιάζει τον ρόλο του στην καλύτερη μέχρι τώρα ομάδα του ΝΒΑ.
Την πρώτη φορά που τον συναντήσαμε επί αμερικανικού εδάφους, ήταν από περίπου 10 μήνες, στο ίδιο μέρος, όταν οι Γκρίζλις είχαν κερδίσει τους Ρόκετς και ο 25χρονος Ελληνοαμερικανός σέντερ μας είχε διαβεβαιώσει τότε, ότι Θεού θέλοντος και υγείας επιτρέποντος, θα έδινε το παρών στην προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο! Τελικά, όμως, εντελώς αιφνιδιάστηκά, δύο μέρες πριν την έναρξη των προπονήσεών κι ενώ η ομοσπονδία του είχε στείλει εισιτήριο, απέσυρε τη συμμετοχή του, βγάζοντας από τα ρούχα του τον ομοσπονιακό τεχνικό, Φώτη Κατσικάρη και δημιουργώντας πολύ άσχημες εντυπώσεις, όχι τόσο πολύ με την απόφασή του, όσο και με τον απαράδεκτο χειρισμό του, υπό την έννοια ότι είχε συμφωνήσει να έρθει...
ADVERTISEMENT

Η εξήγηση του Κουφού
Ο λόγος για τον Κώστα Κουφό, που στα αποδυτήρια του “Toyota Center”, πριν την έναρξη του αγώνα με τους Ρόκετς (8π., 3ρ.), αναφέρθηκε στο ρόλο του στις “αρκούδες” και προσπάθησε να “δικαιολογήσει” την τουλάχιστον ασεβή συμπεριφορά του προς τον προπονητή που τον επέλεξε και προς το ελληνικό μπάσκετ, που τον “υιοθέτησε” πριν από αρκετά χρόνια. Ο 25χρονος Ελληνοαμερικανός σέντερ υποστήριξε ότι ο κύριος λόγος της απουσίας του για 3ο συνεχόμενο καλοκαίρι, ήταν μία σοβαρή οικογενειακή υπόθεση, για την οποία δεν θέλησε να αναφέρει περισσότερα, σε συνδυασμό με λόγους υγείας! «Η οικογένεια έρχεται πάντα πρώτη και μία σοβαρή οικογενειακή υπόθεση, είναι λογικό να με αναγκάσει να αλλάξω άποψη. Υπήρξε γενικώς μία δυσκολία στην συνεννόηση το καλοκαίρι σχετικά με κάποια πράγματα που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, αλλά για μένα το θέμα ανήκει στο παρελθόν... Μακάρι το καλοκαίρι να βρεθεί μία φόρμουλα και να επιστρέψω στην Εθνική και όλοι μαζί να πετύχουμε κάτι καλό Αυτό είναι άλλωστε και ένα από τα όνειρά μου! Αλλά ακόμη είναι νωρίς και προς το παρόν με απασχολεί μόνο η πορεία των Γκρίζλις.», υπερθεμάτισε ο πρώην παίκτης των Ντένβερ Νάγκετς, με τη φανέλα των οποίων έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρα του στο ΝΒΑ, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια στο Μέμφις έχει πολύ πιο περιορισμένο ρόλο.
Τι λέει ο coach των Γκρίζλις
Λίγο νωρίτερα, λίγα μέτρα έξω από τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων, ο προπονητών των Γκρίζλις, Ντέϊβιντ Γιέργκερ, είχε καταθέσει τη δική του άποψη για τους Έλληνοαμερικανούς των “αρκούδων, τον Νικ Καλάθη και τον Κώστα Κουφό, για τον οποίο πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι να είναι βασικός στις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο 40χρονος τεχνικός, χαρακτήρισε κορυφαίο συμπαίκτη τον Έλληνα σέντερ, τονίζοντας ότι προσφέρει σε πολλούς τομείς, ενώ δήλωσε ότι ο διεθνής point-guard βοηθήθηκε πολύ από την Εθνική ομάδα και είναι πλέον έτοιμος να επιστρέψει σιγά-σιγά στο rotation της ομάδας και μάλιστα στην ήττα (105-96) από τους Ρόκετς, πήρε τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής (20’) στην εφετινή σεζόν κι έκανε την καλύτερή του εμφάνιση (6π., 6ασ.).






*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: