Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Είναι κι αυτός εδώ!!

Μετά από ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, ο Πέτριτς από μοιραίος έγινε ο ωραίος της ημέρας και με δικό του γκολ χάρισε τη νίκη με 1-0 επί του Παναιτωλικού, βάζοντας τον Παναθηναϊκό στο κόλπο του τίτλου!

Είναι κι αυτός εδώ!
Κούρσα για τρεις έγινε το πρωτάθλημα αφού ο Παναθηναϊκός έφυγε με τεράστιο διπλό από μια από τις πιο «αφιλόξενες» έδρες, εκείνη του Αγρινίου.

Έχασαν πολλές ευκαιρίες οι «πράσινοι» -ιδίως με τον Πέτριτς- πριν ο Κροάτης στο 80’ λυτρώσει τον εαυτό του και την ομάδα του και με κεφαλιά διαμορφώσει το τελικό 1-0 επί του Παναιτωλικού, που φέρνει τον Παναθηναϊκό στο -6 από τον ΠΑΟΚ και στο -1 από τον Ολυμπιακό, τους οποίους φιλοξενεί στην έδρα του στο δεύτερο γύρο.

Τέταρτη σερί επιτυχία στο πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό, πρώτη ήττα μετά από 6 αγώνες για τους γηπεδούχους, που είχαν κι αυτοί τα δικά τους καλά διαστήματα στον αγώνα.

Το ματς

Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που πιστεύουν σε βασκανίες, μάγια, βουντού και άλλα τέτοια. Γι’ αυτούς το ερώτημα γιατί ένα ματς με τόσες πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν «τσιμέντωσε» μέχρι το 80' στο 0-0 έχει εύκολη απάντηση που μπορεί να αναζητηθεί στη σφαίρα του υπερφυσικού. Για τους υπόλοιπους, τους πιο ορθολογικούς (ή πεζούς αν προτιμάτε) οι αιτίες της αφλογιστίας έχουν ονοματεπώνυμα. Οι «πράσινοι» -εκείνοι δηλαδή που μέτρησαν τα περισσότερα «αχ»- έφτασαν πολλές φορές κοντά στο γκολ και δεν τα κατάφεραν επειδή… Επειδή δεν είχαν Μπεργκ. Τέλος! Καλός, φιλότιμος και μέσα στις φάσεις ο Πέτριτς, αλλά… τσακωμένος με το γκολ (πριν πάρει την εκδίκησή του). Ο Κροάτης είχε δοκάρι, πλάσαρε άουτ σε κενή εστία και είχε ακόμη μια-δυο στιγμές τις οποίες ο Σουηδός που έβλεπε όσα γίνονταν από τον πάγκο, τις είχε για πρωινό, ενώ σίγουρα θα σκέφτηκε «ε ρε και να ‘μουν στη θέση σου» και σε δύο περιπτώσεις που «μοιραίοι» βαφτίστηκαν τόσο ο Μπαϊράμι (νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ράφαελ) και Μπούι, ο οποίος είδε τον Κούσα να διώχνει πάνω στη γραμμή και να του στερεί ένα βέβαιο γκολ.

Στο μεταξύ και η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με την τύχη της αλλά και τον Λουκ Στιλ… Ο Άγγλος τερματοφύλακας πραγματοποίησε μια εκπληκτική διπλή επέμβαση σε προσπάθειες των Καπελ και Μαρτίνες, ενώ ο τελευταίος λίγο αργότερα σημάδεψε τη συμβολή των δοκών για να συμπληρώσει τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών…

Το φεστιβάλ αστοχίας συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με όσους παρακολουθούσαν το ματς να αρχίζουν όσο περνούσε η ώρα να αφήνουν αυτά τα… μοντέρνα ορθολογικά που λέγαμε στην αρχή και μάλλον να ενστερνίζονται σιγά-σιγά την άποψη περί… βουντού που διατηρούσε το «μηδέν».

Όλα αυτά μέχρι ο Πέτριτς να πάρει τη μεγάλη ρεβάνς τόσο από τους επικριτές του, όσο (κυρίως) από τον ίδιο του τον εαυτό για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες νωρίτερα. Με κεφαλιά ο Κροάτης βρήκε δίχτυα μετά από κόρνερ και υπέγραψε μια πολύ μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό. Μια νίκη που φέρνει τους «πράσινους» μόνους στην τρίτη θέση του πίνακα με 22 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Ολυμπιακό και στο -6 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Το γεγονός πως τους υποδέχεται και τους δύο στη Λεωφόρο στο δεύτερο γύρο, αλλά και το ότι μπορεί να παίρνει τόσο μεγάλα διπλά με αλλαγές στην ενδεκάδα είναι λόγοι που κάνουν τον Αναστασίου να χαμογελά.

Όσο για τον Παναιτωλικό, σίγουρα του μένει η πικρία πως δεν πήρε τίποτα από ένα ματς στο οποίο είχε τις καλές του στιγμές κι έτσι μπήκε τέλος στο αήττητο σερί των έξι αγώνων γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα μετά τις 22/9 όταν είχε χάσει –ξανά στο Αγρίνιο- από τον ΠΑΟΚ με σκορ 1-0.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Κέβιν Μαρτίνες, Κούσας, Μπεχαράνο, Καπελ (79' Κόρμπος), Γοδόι, Βιγιαφάνες, Μαρτίνες, Ετζενγκέλε, Βασιλείου (65’ Άλβες), Φωτάκης (72’ Καλογέρης).

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Δώνης, Ζέκα, Μπούι (78’ Λαγός), Μπαϊράμι (76’ Ντίνας), Καρέλης (54’ Μπεργκ), Πέτριτς.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: