Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Μετατροπές στη διεξαγωγή του Κυπέλλου

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_FKFUTSujKD.jpgΜετατροπές, έστω και μικρές, στον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΠΟ κατά την τελευταία συνεδρίασή του.Η διοργάνωση της περιόδου 2010-2011 θα αρχίσει στις 28-29 Αυγούστου 2010 και τροποποιείται το σύστημα διεξαγωγής ως προς την 5η και 6η φάση.

Συγκεκριμένα, στην 5η φάση θα διεξαχθούν οκτώ απλοί αγώνες. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξάγεται επαναληπτικός αγώνας στην έδρα του φιλοξενούμενου. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του επαναληπτικού αγώνα, ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι. Το εκτός έδρας γκολ δεν θα προσμετράται διπλό. Στην 6η φάση θα διεξαχθούν 4 διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας).

Από εκεί και πέρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις:

1. Η τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/6/2010 και ώρα 10:00 σε αίθουσα του μεγάρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

2. Υστερα από αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και με βάση το άρθρο 32 του Πειθαρχικού Κώδικα, το οποίο αναφέρει ότι η αυθεντική ερμηνεία του Πειθαρχικού Κώδικα ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε, ερμηνεύοντας τις σχετικές διατάξεις, ότι η έκτιση της ποινής από αποβολή (κόκκινη κάρτα) αρχίζει από την αμέσως επόμενη αγωνιστική. Τυχόν δε έκτιση ποινών από κίτρινες κάρτες (συμπλήρωση 4, 7 κτλ) με επιλογή της ομάδας αρχίζει μετά τη λήξη της ποινής από αποβολή (κόκκινη κάρτα).

3. Να θέσει η ΕΠΟ υποψηφιότητα για τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 2013.

Αντσελότι: «Προτιμώ να πάω σινεμά απ’ το να δω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_JkQ9UrgnQc.jpgΤην λύση για να αποφύγει το άγχος αυτής της αγωνιστικής αποκάλυψε ο Κάρλος Αντσελότι στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, ενόψει του κυριακάτικου παιχνιδιού της Τσέλσι με την Στόουκ.Η ήττα των μπλε από την Τότεναμ έδωσε την ευκαιρία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πλησιάσει την πρωτοπόρο Τσέλσι στον ένα πόντο. Μάλιστα οι «κόκκινοι διάβολοι» παίζουν το Σάββατο, ενώ οι Λονδρέζοι την Κυριακή γεγονός που θα προσθέσει περισσότερο άγχος στους παίκτες του Αντσελότι αλλά και στον ίδιο, αν η Γιουνάιτεντ κερδίσει τους τρεις βαθμούς.

Ωστόσο ο Ιταλός τεχνικός παρουσιάστηκε ευδιάθετος, χαμογελαστός και ιδιαίτερα άνετος. «Δεν ανησυχώ γιατί γνωρίζω πολύ καλά το ποδόσφαιρο. Στο τέλος κάθε περιόδου, πάντα έτσι γίνεται. Απλώς πρέπει να εκπληρώσεις το στόχο σου», τόνισε αρχικά ο προπονητής της αγγλικής ομάδας και συνέχισε:

«Η πίεση για μένα είναι ο κινητήρας της ζωής, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να μπορείς να διαχειριστείς το άγχος. Έτσι, από το να καθήσω αύριο να δω τον αγώνα (σ.σ. της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ) προτιμώ να πάω στον κινηματογράφο!», συμπλήρωσε.

Όσο για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την Λίβερπουλ τόνισε: «Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά δεν θέλουμε να χάσουμε την ευκαιρία. Πρέπει να μείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Νομίζω ότι οι παίκτες νιώθουν την πίεση επειδή βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Πιστεύω πως είναι φυσιολογικό. Σίγουρα είναι καλύτερο από το να βρίσκεται πολύ πίσω η ομάδα και να μην διεκδικεί τίποτα», κατέληξε ο Αντσελότι.

Ο... παράγοντας Μπατιστούτα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7545d3059c5b298f8f05f2b2deaf3c82_L.jpg?943912800?943912800?943912800Την επιθυμία του να επιστρέψει στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά ως παράγοντας και όχι ως προπονητής, εξέφρασε ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Ο κορυφαίος επιθετικός του πλανήτη τη δεκαετία του '90 βρίσκεται στη Φλωρεντία, στην οποία έζησε για εννιά χρόνια ως παίκτης της Φιορεντίνα, τις τελευταίες μέρες και σε δηλώσεις του αποκάλυψε τα σχέδια του για το μέλλον.

«Έρχομαι εδώ τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο αλλά ευτυχώς δεν με προσέχετε συνήθως», τόνισε αρχικά ο «Μπατιγκόλ» και συνέχισε: «Ξεκουράστηκα αρκετά. Μόλις επέστρεψα στην Αργεντινή μετά από δύο χρόνια στην Αυστραλία. Έχω πάρει δίπλωμα προπονητή, παρακολουθώ περισσότερο ποδόσφαιρο πλέον στην τηλεόραση σε σχέση με την εποχή που ήμουν ποδοσφαιριστής αλλά δε θέλω να δουλέψω ως προπονητής. Αν πρόκειται να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο προτιμώ να το κάνω από ένα διοικητικό πόστο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην εθνική Αργεντινής του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, κάνοντας τις προβλέψεις του για το Μουντιάλ που πλησιάζει. «Έχουμε έναν προπονητή που έχει κατακτήσει τα πάντα στη ζωή του και αν μη τι άλλο ξέρει πώς να φέρει τη νοοτροπία του νικητή στην ομάδα. Πιστεύω πως η Αργεντινή είναι μία από τις επικρατέστερες ομάδες για την κατάκτηση του τροπαίου, αν και κατά την άποψη μου τα φαβορί είναι η Ισπανία και η Βραζιλία».

Με Σαριέγκι στον τελικό

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a7b0c95fec0fb37a0106addf850335ba_L.jpg?1272020697?1272020697?1272020697Η ΕΠΟ έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του Παναθηναϊκού σχετικά με την τιμωρία του Γιόσου Σαριέγκι και ο Βάσκος αμυντικός θα είναι στην διάθεση του Νίκου Νιόπλια.Στο σημερινό Δ.Σ έπεσε στο τραπέζι το «πράσινο» αίτημα για το σβήσιμο της τιμωρίας του έμπειρου κεντρικού αμυντικού από το Κύπελλο. Οι πρωταθλητές ισχυρίστηκαν ότι εξέτισε την ποινή της αποβολής του στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ηρακλή. Έτσι, την μια από τις δυο αγωνιστικές που χρωστάει λόγω συμπλήρωσης κίτρινων καρτών, πρέπει να την εκτίσει στο πρωτάθλημα και όχι στον τελικό του Σαββάτου με τον Άρη.

Ο Σαριέγκι πλέον είναι και τυπικά στην διάθεση του τεχνικού επιτελείου αλλά σύμφωνα με την δήλωση του Νιόπλια ότι «δεν μπορώ να περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή για την ενδεκάδα» πολύ δύσκολα θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Ισοπαλία κεκλεισμένων των θυρών


Εξέδρα του γηπέδου του ΠΑΟΚ Σε φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα που πραγματοποίηθηκε κεκλεισμένων των θυρών στο γήπεδο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Πανθρακικό. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 1-0 με τον Λίνο να σκοράρει για την ομάδα του "Δικεφάλου", ενώ για την ομάδα της Κομοτηνής ισοφάρισε ο Ρομπέρ στο β' μέρος της φιλικής αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο α' ημίχρονο με τους: Χαλκιά, Μαλεζά, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Βιτόλο, Γκαρσία, Λίνο, Ίβιτς, Σορλέν, Βιερίνια, Μουσλίμοβιτς.

Στο β' ημίχρονο με την ομάδα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν οι: Γλύκος, Αραμπατζής, Μουν, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Σαβίνι, Βερόν, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Εντίνιο, Παπάζογλου, Φιλομένο.

Δεν αγωνίστηκαν οι Σνάουτσνερ, Κρέσιτς

Συναντήθηκαν Τζίγκερ-Πατέρας-Βγενόπουλος!


Γιάννης Βαρδινογιάννης και Νικόλας Πατέρας Η κατάσταση στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, έδειχνε να φτάνει στο απροχώρητο. Τα πάντα κρέμονταν από μια κλωστή και χρειαζόταν κίνηση καλής θέλησης απ' όλους, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργούσε τριγμούς στο οικοδόμημα της πολυμετοχικότητας. Αυτή η κίνηση έγινε. Την Παρασκευή λοιπόν, Νικόλας Πατέρας, Γιάννης Βαρδινογιάννης και Ανδρέας Βγενόπουλος, συναντήθηκαν και συζήτησαν για τέσσερις ώρες. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την ΠΑΕ. Σε καλό κλίμα προσπάθησαν να λύσουν τις όποιες διαφορές και φυσικά τους τριγμούς ειδικά μετά τη διαρροή των πρακτικών του τελευταίου Δ.Σ.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, προέβη και σε δήλωση στην οποία είναι πολύ σημαντικό ότι ξεκαθαρίζει πως ποτέ δεν τέθηκε θέμα κακοδιαχείρισης επί ημερών Νικόλα Πατέρα στην ΠΑΕ, ένα ζήτημα που είχε εξελιχθεί σε μεγάλο αγκάθι της Παναθηναϊκής πραγματικότητας. "Κάναμε μία συζήτηση αρχών, την οποία συμφωνήσαμε να επαναλάβουμε με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας και την πραγμάτωση των υψηλών φιλοδοξιών της. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε τέθηκε ζήτημα καταχρηστικής διαχείρισης της ΠΑΕ από τον Πρόεδρο. Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα και προσωπικές στρατηγικές και ο καθένας από την πλευρά του εργάζεται για το καλό της ομάδας και την επίτευξη των στόχων της. Εύχομαι στην ομάδα κάθε επιτυχία για αύριο", τόνισε ο κ. Βαρδινογιάννης.

Το "παρών" στη συνάντηση δεν έδωσε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Αν και γνώριζε για το ραντεβού δεν θέλησε να παραστεί γιατί έγινε προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Νικόλα Πατέρα...

«Ciao» στον μετανιωμένο Μπαλοτέλι!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/991c8d12a0400f15b06d9ad5194f8b4d_L.jpg?1272022025?1272022025?1272022025Η ενέργεια του Μάριο Μπαλοτέλι να πετάξει την φανέλα του μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του παίκτη με τους οπαδούς οι οποίοι του έστειλαν γράμμα... αποχαιρετισμού! Ο νεαρός φορ, πάντως, εμφανίστηκε μετανιωμένος!«Γεια σου σούπερ Μάριο. Μετά τις χιλιάδες λέξεις και τους τόνους μελανιού που χύθηκαν για τα κατορθώματά σου κατά την διάρκεια του αγώνα της Ίντερ με την Μπαρτσελόνα, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και εμείς. Οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό σου δεν ήταν αποτέλεσμα μιας λάθος ντρίμπλας ή ενέργειας. Αλλά ήταν λόγω της οργής μας να βλέπουμε δέκα παίκτες να κυνηγούν τους αντιπάλους και εσύ να κάθεσαι στο κέντρο του γηπέδου έχοντας την γνωστή ενοχλητική συμπεριφορά εναντίον όλων», ξεκινά η ανακοίνωση η οποία στη συνέχεια γίνεται ακόμα πιο καυστική και ειρωνική!

«Σίγουρα αξίζεις να παίζεις σε έναν πιο διάσημο σύλλογο (την Μίλαν;) όπου το κοινό θα αναγνωρίσει το πάθος σου. Αν η ομάδα αποφασίσει να αποσύρει το νούμερο της φανέλας σου, τότε το «45»δεν θα έπρεπε να εμφανιστεί στην πλάτη κανενός παίκτη μας για τα επόμενα 200 χρόνια! Εμείς πάντα θα θυμόμαστε Μάριο πως αυτή ήταν η πρώτη (και ελπίζουμε η τελευταία) φορά στην ιστορία στο Σαν Σίρο που παίκτης έβγαλε την φανέλα του και την έριξε κάτω ως ένδειξης περιφρόνησης. Είναι περιφρόνηση και προς τον καθέναν από εμάς που έχει ξοδέψει χρόνο, λεφτά και αγάπη για την φανέλα και που εσύ είχες την ευκαιρία να φορέσεις. Για εμάς δεν υπάρχεις αγαπητέ Μάριο και με αυτόν τον τρόπο σου λέμε αντίο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των Ultras της Curva Nord!

Συγγνώμη Μπαλοτέλι!
Ο Μάριο Μπαλοτέλι, πάντως, εμφανίστηκε μετανιωμένος προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ενέργεια του στην απώλεια ελέγχουν λόγω τν αποδοκιμασιών! «Θα ήθελα να απολογηθώ για τις πράξεις μου το βράδυ της Τρίτης. Όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο και άκουσα τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο και τις φωνές του προπονητή, έχασε το μυαλό μου. Δεν καταλάβαινα τίποτα και στο τέλος πέταξα την φανέλα μου από θυμό. Είμαι στενοχωρημένος που δεν κατάφερα να ελέγχω την ένταση και την αναστάτωση που είχα μέσα μου. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν είμαι ενοχλημένος με τον κόσμο. Πάντα με υποστήριζαν όταν οι άλλοι με αποδοκίμαζαν. Για αυτούς θέλω η Ίντερ να κερδίσει τα πάντα και πάντα θα τιμώ αυτή τη φανέλα.

«Αγγλία και μετά βλέπουμε...»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d73053b2157eaf0de1c215178b9e43e8_L.jpg?1272022087?1272022087?1272022087Το όνομα του Μαρτίν Πετρόφ φέρεται να βρίσκεται στην «ερυθρόλευκη» μεταγραφική λίστα, ωστόσο ο Βούλγαρος δίνει προτεραιόητα στους Άγγλους. Ο μάνατζερ του παίκτη, Λάτσεζαρ Τάνεφ μιλά στο gazzetta.gr για τις... ελπίδες επίτευξης μιας μεγάλης μεταγραφής. Το όνομα του Μάρτιν Πετρόφ φέρεται να βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού, ο Βούλγαρος αποτελεί μια εξαιρετική λύση για τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο υπάρχουν και πολλές δυσκολίες για την έλευση του στην Ελλάδα. Ο διεθνής μέσος ξεπερνά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει, ομάδες της Μπουντεσλίγκα, όπως οι Βόλφσμπουργκ, Λεβερκούζεν ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν, όμως ο ίδιος δίνει πλεονέκτημα στην Αγγλία. Ο μάνατζέρ του, Λάτσεζαρ Τάνεφ μιλά στο gazzetta.gr τονίζει πως δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με τον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν αποκλείει κάτι...

-Για τα σενάρια που μπλέκουν τον Πετρόφ με τον Ολυμπιακό
«Δεν υπάρχει κάτι επίσημο από τον Ολυμπιακό, ούτε κάποια κρούση για να μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο»

-Για το μέλλον του Μάρτιν Πετρόφ
«Ο Πετρόφ θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία. Είναι η πρώτη του επιλογή και αυτό θα προσπαθήσουμε. Η οικογένειά του είναι ευτυχισμένη στην Αγγλία, το ίδιο και αυτός. Βέβαια, αν δεν γίνει αυτό, τότε φυσικά και θα κοιτάξουμε ενδιαφέρουσες προτάσεις που να μας καλύπτουν»

-Για το αν θα έπαιζε στον Ολυμπιακό
«Δεν μπορώ να απαντήσω αυτή τη στιγμή σε μια υποθετική ερώτηση. Ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο κλαμπ, όμως ακόμα δεν υπάρχει κάτι. Τίποτα δεν πρέπει να αποκλείουμε για το μέλλον, αν και ο Πετρόφ προτιμά την Αγγλία»

-Για τον τραυματισμό του
«Ο Πετρόφ ξεπερνά τον τραυματισμό του και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα που να τον επηρεάσει στο μέλλον»

Παντελή: «Θα περιμένω ως τη Δευτέρα»

Παντελή: «Θα περιμένω ως τη Δευτέρα»

Ο Ανδρέας Παντελή μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στον Ηρακλή. «Είμαι ενήμερος για το θέμα Μπιλίσκοφ. Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Δεν υπάρχει θέμα, έχει διευθετηθεί. Δεν τίθεται θέμα. Είχα δώσει 45.000 στον Μπιλίσκοφ» είπε αρχικά για να αναφερθεί στη χθεσινή συνεδρίαση στο Κατσάνειο και την ατάκα του κ. Τριανταφύλλου πως είναι υπάλληλος του Ρέμου: «Το έχω μάθει από χθες και μίλησα μαζί του για εξηγήσεις. Μου είπε ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι, ότι ήταν τεταμένη ατμόσφαιρα. Αυτή η κατάσταση με θλίβει. Αυτές οι συζητήσεις και ο τρόπος λειτουργίας πλήττει τον Ηρακλή» τόνισε.
Υπογραμμίζοντας ο κ. Παντελή προσέθεσε: «Πρέπει να βρεθεί σύντομα λύση, αλλιώς θα «βουλιάζει» η ομάδα. Δεν έχω καμία σχέση με τον Ρέμο. Τον είχα γνωρίζει πριν 8 χρόνια για τη συναυλία με την Ανόρθωση στην Κύπρο. Είχαμε απλά μια φιλική σχέση, τα υπόλοιπα είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Πρέπει να σκεφτόμαστε και να συζητούμε πιο σοβαρά το πρόβλημα του Ηρακλή που είναι κολοσσιαίο».
Στο θέμα των μετοχών, ο κ. Παντελή δήλωσε: «Δεν έχω διάθεση να γίνω «μπαλάκι» κανενός. Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό είχα συζητήσει κάποια θέματα που δεν τέθηκαν σε εφαρμογή. Ο Ηρακλής αν δε βρει άμεσα λύση, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση! Οδηγούνται τα πράγματα σε μια φάση που δεν θα υπάρχει επιστροφή. Είχαμε ξεκινήσει να δουλεύουμε, είχαν μπει λεφτά, διευθετήθηκαν οφειλές. Είχε μείνει να αιωρείται το θέμα των μετοχών και της ηγεσίας της ομάδας. Μέχρι σήμερα δε μπορέσαμε να το λύσουμε. Αυτό που μιλάμε είναι ένα κομμάτι για την αδειοδότηση».
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην προσωπική του παρουσία στον Ηρακλή: «Διάθεσή μου ήταν να προσφέρω. Δεν αποτελούσε ποδοσφαιρική ομάδα ο Ηρακλής. Αν δε γίνουν ως τη Δευτέρα κάποια πράγματα, δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για συνεργασία από τη στιγμή που δε μπορούμε να συνεργαστούμε.
Τα λεφτά τα έβαλα οικειοθελώς. Δε θα μπω στη διαδικασία να μου τα επιστρέψει και ποιος.
Βλέπω πως παντού υπάρχουν εμπόδια και τροχοπέδη. Να συσπειρωθεί ο κόσμος και οι παράγοντες, γιατί επαναλαμβάνω εγώ είμαι ο πιο νέος παραγοντικά, αλλά ο πιο άμεσα εμπλεκόμενος τις τελευταίες εβδομάδες. Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο. Ας λυθεί πρώτα το πρόβλημα και μετά να δούμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι. Πρέπει να βρεθούν οι υπαίτιοι, αλλά δεν έχουμε χρόνο προς το παρόν γι’ αυτό».
Κλείνοντας ο κ. Παντελή τόνισε: «Γίνονται προσπάθειες, αλλά αν δεν τελεσφορήσουν θα μπούμε σε άλλα χωράφια. Είμαι απογοητευμένος. Δε θέλω να κάνω ζημιά. Μένοντας και μη μπορώντας να λειτουργήσω όπως θέλω, δε θα προσφέρω τίποτα και δεν θέλω να είμαι υπαίτιος για ότι γίνεται

Εύκολη αποστολή για την Μπαρτσελόνα


Ο Ιμπραΐμοβιτς σκόραρε εις βάρος της Οσασούνα Την ευκαιρία να ξεσπάσει μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα έχει η Μπαρτσελόνα, που υποδέχεται την ουραγό Χερέθ, στο πλαίσιο της 34ης ημέρας του ισπανικού πρωταθλήματος. Μετά την ισοπαλία με την Εσπανιόλ και την ήττα 3-1 από την Ιντερ, στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «μπλαουγκράνα» έχουν μία «χρυσή» ευκαιρία να πανηγυρίσουν μία εύκολη νίκη και να... ξεμουδιάσουν ενόψει της αποφασιστικής σημασίας ρεβάνς με τους πρωταθλητές Ιταλίας, την προσεχή Τετάρτη στο «Καμπ Νου».

Την ίδια ημέρα, η Ρεάλ Μαδρίτης δοκιμάζεται στο «Ρομαρέδα» απέναντι στη Σαραγόσα και η νίκη είναι «μονόδρομος» για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, προκειμένου να παραμείνει σε απόσταση επαφής από την κορυφή. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν θα είναι εύκολη λεία, αφού μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Από εκεί και πέρα, η τρίτη Βαλένθια υποδέχεται την ντεφορμέ Λα Κορούνια και η Μαγιόρκα περιμένει στην πανίσχυρη έδρα της τη Μάλαγα, με στόχο να παραμείνει στην προνομιούχο τέταρτη θέση. Τους νησιώτες ακολουθεί κατά πόδας η Σεβίλη, η οποία δοκιμάζεται στο «Αλφόνσο Πέρεθ» απέναντι στη δυνατή Χετάφε.

Σαββάτο
Μπαρτσελόνα-Χερέθ
Σαραγόσα-Ρεάλ Μαδρίτης
Βαλένθια-Λα Κορούνια

Κυριακή
Σπόρτινγκ Χιχόν-Βαγιαδολίδ
Σανταντέρ-Βιγιαρεάλ
Αλμερία-Εσπανιόλ
Μαγιόρκα-Μάλαγα
Ατλέτικο Μαδρίτης-Τενερίφη
Χετάφε-Σεβίλη

Δευτέρα
Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο

Τι μπάτσα, Θεέ μου!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b036d413fdf06212c271470f18c583b4_L.jpg?1272015544?1272015544?1272015544Ο Στέφεν Τζάκσον έχει το παρατσούκλι «Κάπτεν Τζακ». Η... μπάτσα που έφαγε από τον Ματ Μπαρνς, δικαίωσε αυτόν που τον «βάφτισε» έτσι. Και δεν δόθηκε καν φάουλΣχεδόν δύο λεπτά πριν από τη λήξη της προχθεσινής αναμέτρησης ανάμεσα στους Μπόμπκατς και στους Μάτζικ στη Σάρλοτ (σ.σ. 77-82 και 2-0 για την ομάδα του Ορλάντο), ο Στέφεν Τζάκσον επιχείρησε το drive, αλλά η προσπάθειά του ήταν αρκετά κακή. Υπήρχε, όμως, λόγος, αφού ο Ματ Μπαρνς του είχε ρίξει τέτοιο... κατακέφαλο, που η κορδέλα είχε πέσει στο ένα μάτι, κάνοντάς τον... σωστό πειρατή!

Παρά τα... ενοχοποιητικά στοιχεία, οι διαιτητές άφησαν τη φάση την εξελιχθεί και τον «Κάπτεν Τζακ» να παραπονιέται.

Δεν φεύγει ο Σερ Άλεξ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/464379f15fc481a2aabbdb09e5ac4810_L.jpg?1272012652?1272012652?1272012652Έντονη φημολογία έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στην Αγγλία ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, όμως ο ίδιος δηλώνει ότι δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Δεν σκέφτομαι προς το παρόν καθόλου το ενδεχόμενο αποχώρησης. Είμαι 69 ετών και η υγεία μου είναι καλή. Δεν αληθεύουν αυτά που γράφονται στον Τύπο. Δεν έχω πρόθεση να αποσυρθώ, αλλά ακόμα και αν είχα, οι άνθρωποι στους οποίους θα το έλεγα πρώτα, θα ήταν οι ιδιοκτήτες και τα μέλη της διοίκησης», δήλωσε ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων».

Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο ο Φέργκιουσον σκοπεύει στο τέλος της επόμενης σεζόν να αποσυρθεί από τους πάγκους και ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα ονόματα για την αντικατάστασή του, με τους Ζοζέ Μουρίνιο και Ντέιβιντ Μόγες να ακούγονται έντονα.

Έφυγε από Ηρακλή ο Ριμόλντι

Έφυγε από Ηρακλή ο Ριμόλντι

Οριστικά αποτελεί παρελθόν από χθες ο Λουκάς Ριμόλντι αφού πλέον σταμάτησε και τις προπονήσεις με τους “κυανόλευκους”. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής αναζητεί ήδη άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Ήδη έχουν ενδιαφερθεί στα Γιάννενα ώστε να ενταχθεί στο δυναμικό τους. Ο ίδιος όμως θέλει να παίξει στην Ευρώπη. Πάντως στην Αργεντινή η Ταγιέρες έχει εκφράσει την επιθυμία της να τον αποκτήσει ξανά μόλις επιτραπούν οι μετέγραφες.

Βραβεύτηκε ο Μουσλίμοβιτς

Βραβεύτηκε ο Μουσλίμοβιτς

Το βραβείο του MVP της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας παρέλαβε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, από το νέο γενικό διευθυντή των τμημάτων υποδομής και ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο. «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για το βραβείο, θέλω να ευχαριστήσω και την οικογένειά μου. Όλη τη χρονιά δεν έχω μιλήσει, δεν θα το κάνω ούτε τώρα, θέλουμε να μιλήσουμε μέσα στο γήπεδο στα πλέι οφ» τόνισε ο «Μούσλι» και συμπλήρωσε: «Στα τελευταία παιχνίδια άρχισα να βρίσκω ένα ρυθμό. Το σημαντικό είναι ότι νιώθω καλύτερα, καθώς είχα διάφορα προβλήματα με τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

Ζήνδρος: Ο κόσμος δείχνει τη δίψα του για έναν τίτλο

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_DShdYb9tI.jpgΤην άποψη ότι ο κόσμος του Άρη διψάει για έναν τίτλο, εξέφρασε μέσω του 'Sentra FM' ο Γιώργος Ζήνδρος.Ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου σχολίασε ότι ακόμα τα πλεονεκτήματα των Παναθηναϊκού και Άρη ενόψει του τελικού, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι παίκτες των 'κίτρινων' την αναμέτρηση.

Αναλυτικά:

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: “Νομίζω ότι ο κόσμος δείχνει τη δίψα για έναν τίτλο που τόσα χρόνια κυνηγάμε. Για εμάς είναι σίγουρα ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και θα διεκδικήσουμε όποιες πιθανότητες θα έχουμε, με την έννοια ότι αυτό το παιχνίδι το βλέπουμε ως κορωνίδα της δεκαετίας. Κάθε φορά πάμε σε τελικό και τελικά δεν γευόμαστε τη χαρά της νίκης. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα, το απέδειξε και πήρε το πρωτάθλημα. Έχει σπουδαίους παίκτες, αλλά κι εμείς μπορούμε να κοιτάξουμε οποιαδήποτε ομάδα στα μάτια”.

Για τα πλεονεκτήματα του Άρη έναντι του Παναθηναϊκού:Για μένα, ο Άρης είναι πιο ομάδα. Ο Κούπερ είναι ένα μεγάλο ατού στον πάγκο. Δεν θα πρέπει να ανοιχτούν και θα πρέπει να παίξουν αρκετά συντηρητικά. Να πάρουνε ευκαιρίες από αντεπιθέσεις, γιατί εκεί έχουμε πλεονέκτημα. Αν ανοιχτούμε θα δυσκολευτούμε, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει γρήγορους παίκτες μπροστά. Ο Κόκε και ο Κάλβο είναι τα δυνατά χαρτιά της ομάδας του Άρη”.

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι παίκτες του Άρη το παιχνίδι: “Είμαι από κοντά. Ξέρω τα παιδιά. Είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό από τα άλλα και δεν έχει καμία σχέση με αυτά του πρωταθλήματος. Αν ο Άρης έχει λίγη τύχη και πιάσει την καλή απόδοσή που μπορεί, νομίζω ότι θα έχει την ευκαιρία του”.

Για το ποια ομάδα έχει προβάδισμα στην αναμέτρηση: “Η δίψα και η πείνα που έχουμε νομίζω ότι θα υπερτερήσουν της πολύ καλής ομάδας του Παναθηναϊκού. Έτσι αντιλαμβάνονται το παιχνίδι και οι παίκτες, δηλαδή σαν μία ευκαιρία να πάρουν ένα τρόπαιο μετά από πάρα πολύ καιρό. Αυτό φαίνεται και από την κινητοποίηση του κόσμου του Άρη, γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει”.

Για τα ατού του Παναθηναϊκού: “Ο Παναθηναϊκός έχει σπουδαίους επιθετικούς. Και ο Σισέ, και ο Λέτο, και ο Σαλπιγγίδης είναι τριπλέτα για Ευρώπη. Γι' αυτό νομίζω ότι ο Άρης δεν πρέπει να κάνει ανοιχτό παιχνίδι. Επίσης υπάρχει ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνης. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα πλήρης. Θα έχουμε τις ευκαιρίες μας μόνο αν παίξουμε με αντεπιθέσεις”.

Λαπόρτα: "Έχουμε πετύχει τα πάντα εκτός από μία επική ανατροπή"

http://www.contra.gr/images/m/Joan-Laporta_2304_m.jpg Ίντερ έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη νίκη με 3-1 στο Μιλάνο επί της Μπαρτσελόνα.

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ευρώπης, Χουάν Λαπόρτα, βρήκε ένα επιπλέον κίνητρο για να κερδίσει η ομάδα του το πολυπόθητο εισιτήριο και συγκεκριμένα αυτό της ανατροπής.

"Υπάρχουν ακόμα 90 λεπτά για να πάρουμε την πρόκριση μέσα στο σπίτι μας. Αν λείπει κάτι από αυτήν την ομάδα που έχει κερδίσει τα πάντα, αυτό είναι μία επική ανατροπή. Οι αγώνες με την Άντερλεχτ, την Φέγενορντ, την Γκέτεμποργκ, την Τσέλσι και την Ντιναμό Κιέβου αποτελούν ιστορικές στιγμές που έχουν κάνει περήφανους τους φιλάθλους μας", είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας των "μπλαουγκράνα".ναφορικά με τον πρώτο ημιτελικό του "Μεάτσα", ο Λαπόρτα δήλωσε: "Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο για τον διαιτητή. Ήταν σε καλή μέρα η Ίντερ και ο προπονητής της, αλλά απομένουν 90 λεπτά ακόμα για να προκριθούμε, παίζοντας στην έδρα μας. Το κοινό μας μάς στηρίζει στις μεγάλες βραδιές. Θα είναι τέλειο αν η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, που είναι η τωρινή, πετύχει την μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών και φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ". Πάντως, ο επερχόμενος αγώνας του Σαββάτου (24/4) με την ουραγό Χέρεθ απασχολεί περισσότερο τον 48χρονο παράγοντα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του: "Αν πρέπει να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, ας μιλήσουμε για την Χέρεθ. Η αλλαγή προπονητή έφερε αποτέλεσμα σε αυτήν την ομάδα. Την ανανέωσε και πλέον έχει αρκετές ελπίδες να αποφύγει τον υποβιβασμό", κατέληξε ο Λαπόρτα

Κλειστές οι πόρτες...


Ο Σάντος στην προπόνηση του ΠΑΟΚ... Το φιλικό του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Πανθρακικό, στο γήπεδο της Τούμπας, κεκλεισμένων των θυρών, έχει σκοπό η ομάδα να μπει καλύτερα προετοιμασμένη στα πλέι-οφ. Επιθυμία του Φερνάντο Σάντος είναι, οι τελευταίες προπονήσεις, να γίνονται με κλειστές πόρτες και αυτό θα ακολουθηθεί και στον αγώνα με τον Πανθρακικό.

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει ο Ντάριο Κρέσιτς που υπολογίζεται πλέον κανονικά. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του Σάντος που είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την πληρότητα στο ρόστερ, στο πιο κρίσιμο σημείο της φετινής πορείας.

Τουρσουνίδης: Η ομάδα είναι έτοιμη για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης μίλησε στον Sport103 fm για την παρουσία του ΠΑΟΚ στα πλει οφ και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Η ομάδα του ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί έτοιμη στα πλέι οφ. Είχε ένα μικρό χρονικό διάστημα να προετοιμαστεί κατάλληλα μέχρι το πρώτο παιχνίδι ενώ τόσο οι παίκτες όσο και ο προπονητής ξέρουν πλέον τι θα πει πλέι οφ. Αγωνιστικά είναι έτοιμη η ομάδα και προσωπικά αισιοδοξώ ότι θα τα καταφέρει. Έχει εμπειρία, είναι πιο ενισχυμένη από πέρσι και είναι δεμένη. Ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς σοβαρή και ξέρει τι θέλει στο γήπεδο.

Οι άλλες ομάδες είναι δυνατές αλλά η ομάδα μας κάνει αισιόδοξους γιατί βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θα χτυπήσει όλα τα παιχνίδια".
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα των αγώνων, είπε: "Θεωρώ ότι είναι καλό το πρόγραμμα αν και αυτό που μετράει είναι το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα. Αν στο πρώτο παιχνίδι πετύχουμε νίκη εκτός έδρας επί της ΑΕΚ, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα.
Είναι δύσκολο να μιλάμε για φαβορί έτσι όπως είναι η διαδικασία τα πλέι οφ αλλά ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν ένα μικρό προβάδισμα έναντι των άλλων. Το σημαντικό πάντως είναι ο βαθμός ετοιμότητας της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρός, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και θα το δείξει στα πλέι οφ".

Μιλάει με ΜακΝτόναλντ η ΑΕΚ



Ο Σεριλ ΜακΝτόναλντ Τον Σέριλ ΜακΝτόναλντ της Χέρμιαλ ενδιαφέρεται να εντάξει στο δυναμικό της ΑΕΚ. Ο ατζέντης του 25χρονου επιθετικού επιβεβαίωσε τις συζητήσεις που έχουν γίνει με την πλευρά της "Ενωσης", ωστόσο στο παιχνίδι για την απόκτηση του έχει μπει και η Σταντάρ Λιέγης.

Ο ΜακΝτόναλντ τη φετινή σεζόν δεν έχει θέλξει με την απόδοση του, μετρώντας μόλις πέντε γκολ σε 30 συμμετοχές, ενώ μόλις μία σεζόν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 10 γκολ. Ο 25χρονος αποτελεί φορ περιοχής και είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι.

Ο ατζέντης του Ολλανδού άσου Πίτερ Ρέσελ μίλησε στην "Sportday" για το σχετικό θέμα: "Έχουν γίνει πράγματι συζητήσεις με ανθρώπους της ΑΕΚ, αλλά δεν θα ήθελα, όπως καταλαβαίνετε, να γίνω πιο συγκεκριμένος. Ο Σέριλ γνωρίζει το ενδιαφέρον αυτό και είναι θετικός να συνεχίσει στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ. Μάλιστα, μεταξύ βελγικού και ελληνικού πρωταθλήματος θα προτιμούσε το δεύτερο. Γράφτηκε ότι τον Ιανουάριο ο Σέριλ υπέγραψε προσύμφωνο με τη Σταντάρ, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει χαρτί που να τον δεσμεύει. Έγιναν συζητήσεις τον Ιανουάριο, αλλά πάγωσε το θέμα. Τώρα η Σταντάρ έχει επανέλθει και συζητάμε μαζί της, όπως συζητάμε και με την ΑΕΚ".

Σνομπάρει Μουρίνιο ο Ρονάλντο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/89ffc59446d16dbaa7946a6a36ead904_L.jpg?1272004858?1272004858?1272004858Το όνομα του Ζοζέ Μουρίνιο «παίζει» για τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξέφρασε την προτίμησή του στον τωρινό προπονητή της ομάδας του, Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ο τεχνικός της Ίντερ φαίνεται να είναι ο πρώτος στόχος της «βασίλισσας» για τον πάγκο της και ο Ρονάλντο σχολιάζει: «Μου αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν τη νοοτροπία νικητή. Αυτό δεν σημαίνει ότι αναφέρομαι στον Μουρίνιο ή σε κάποιον άλλον προπονητή», τόνισε ο 24χρονος άσος της Ρεάλ, ο οποίος στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Πελεγκρίνι.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον Πελεγκρίνι. Τα πηγαίνει καλά και μας έχει βοηθήσει πολύ. Για μένα είναι ο πιο σημαντικός προπονητής. Δεν είναι αρμοδιότητά μου να μιλήσω για άλλους προπονητές. Πρέπει να δείχνεις σεβασμό στον Πελεγκρίνι. Ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης για ένα, δύο ή και τρία χρόνια», πρόσθεσε ο Ρονάλντο.

Τα μέτρα ασφαλείας του τελικού

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/784b0a476c266d446f86b9abed689241_L.jpg?1272009738?1272009738?1272009738Ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τα μέτρα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Παναθηναϊκός - Αρης. Από που θα πάνε στο γήπεδο οι οπαδοί.

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ:

Το Σάββατο 24-04-2010 και ώρα 20:30΄ στο Ο.Α.Κ.Α. θα διεξαχθεί ο τελικός αγώνας ποδοσφαίρου του Κυπέλου Ελλάδος, μεταξύ των ομάδων “ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ - ΑΡΗ”.

Σημειώνεται ότι έχουν διατεθεί 23.473 εισιτήρια για τους φιλάθλους κάθε ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, κίτρινου χρώματος για τους φιλάθλους του ΑΡΗ και πράσινου χρώματος για τους φιλάθλους του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν, καθώς και του επιχειρησιακού σχεδιασμού υλοποίησής τους, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Μετακίνηση των φιλάθλων του ΑΡΗ:

Οι φίλαθλοι του ΑΡΗ που θα μετακινηθούν από την Περιφέρεια με μισθωμένα λεωφορεία θα μεταβούν σε προκαθορισμένα σημεία και από εκεί σταδιακά με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων θα μεταβούν στο Ο.Α.Κ.Α.

Οι φίλαθλοι που θα φθάσουν την ημέρα του αγώνα στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με έξι πτήσεις τσάρτερ θα μεταβούν συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων απευθείας στο Ο.Α.Κ.Α. με μισθωμένα λεωφορεία.

Πρόσβαση στην εγκατάσταση:

· Οι θύρες του Σταδίου Ο.Α.Κ.Α. θα ανοίξουν 3 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 17:30.

· Η πρόσβαση των φιλάθλων του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ θα πραγματοποιηθεί από την είσοδο της Λεωφόρου Κύμης και του σταθμού ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ».

· Η πρόσβαση των φιλάθλων του ΑΡΗ, που θα έρθουν μεμονωμένα στο Ο.Α.Κ.Α., θα πραγματοποιηθεί από την είσοδο πεζών Αρτέμιδας, την είσοδο πεζών «ΙΑΣΩ», καθώς και την είσοδο πεζογέφυρας.

Αποχώρηση φιλάθλων:

Οι φίλαθλοι θα αποχωρήσουν κατά τον ίδιο τρόπο με την άφιξη τους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (από 14.30 της 24-4-2010 έως πέρατος των μέτρων):

α) Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων:

· Λεωφ. Σπ. Λούη, στο μεταξύ των οδών Λεωφ. Κηφισίας και Λεωφ. Κύμης τμήμα αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

· Γ. Πιταρρά, στο μεταξύ των οδών Λεωφ. Αρτέμιδος και Λεωφ. Σπ. Λούη τμήμα αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

· Οδός Αρτέμιδος σε όλο το μήκος της, περιοχής Δήμου Αμαρουσίου, καθώς και στις καθέτους αυτής, μέχρι την πρώτη παράλληλο, με εξαίρεση τα οχήματα των κατοίκων της περιοχής.

· Είσοδος ανισόπεδου κόμβου Ο.Α.Κ.Α., ρεύμα καθόδου (έξοδος Αττικής οδού προς Φιλοθέη) στο τμήμα της από την Λεωφ. Κύμης έως την οδό Πιταρρά.

· Είσοδος ανισόπεδου κόμβου Ο.Α.Κ.Α., ρεύμα ανόδου (από Φιλοθέη προς είσοδο Αττικής οδού) στο τμήμα της από την Λεωφ. Κύμης έως την οδό Πιταρρά.

· Έξοδος κυκλοφορίας από τις οδούς Αγ. Γεωργίου και Αγ. Λαύρας στην Λεωφ. Σπ. Λούη.

β) Απαγόρευση της αριστερόστροφης κίνησης των οχημάτων στην κεντρική είσοδο του Ο.Α.Κ.Α. (από Ηράκλειο προς Χαλάνδρι).

γ) Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων:

· Λεωφ. Σπ. Λούη, στο μεταξύ των οδών Λεωφ. Κηφισίας και Λεωφ. Κύμης τμήμα αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

· Ε.Η.Σ. Ειρήνης ( Νερατζιωτίσσης) στο μεταξύ των οδών Λεωφ. Κύμης- Αρτέμιδος και ανισόπεδου κόμβου Παραδείσου τμήμα αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

· Γ. Πιταρρά, στο μεταξύ των οδών Λεωφ. Αρτέμιδος και Λεωφ. Σπ. Λούη τμήμα αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

· Οδός Αρτέμιδος σε όλο το μήκος της, περιοχής Δήμου Αμαρουσίου, καθώς και στις καθέτους αυτής, μέχρι την πρώτη παράλληλο, με εξαίρεση τα οχήματα των κατοίκων της περιοχής.

Έλεγχοι:

Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί έλεγχοι σε 3 ζώνες ασφαλείας, ώστε να αποκλειστεί η είσοδος προσώπων που δεν φέρουν εισιτήριο και να αποτραπεί η μεταφορά απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων στη γηπεδική εγκατάσταση.

Είσοδος - κατάληψη θέσεων στη γηπεδική εγκατάσταση:

· Οι φίλαθλοι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ θα καταλάβουν θέσεις στις θύρες 1, 3, 5, τμήμα Α΄ της 7, Τμήμα Β΄ της 31, 33 και 35 του κάτω διαζώματος και τις κερκίδες των θυρών 2, 4, 6, 30 (Τμήματα Β΄ και Γ΄), 32 και 34 του άνω διαζώματος του Σταδίου Ο.Α.Κ.Α..

· Οι φίλαθλοι του ΑΡΗ θα καταλάβουν θέσεις στις κερκίδες των θυρών Τμήμα Β΄ της 11, 13, 15, 17, 19 και 21 του κάτω διαζώματος και τις κερκίδες των θυρών 12, 14, 16, 20, 22 και 24 του άνω διαζώματος του Σταδίου Ο.Α.Κ.Α..

· Για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και για την προστασία των φιλάθλων των δύο ομάδων θα παραμείνουν κενές φιλάθλων οι υπόλοιπες κερκίδες.

Για τη διευκόλυνση των φιλάθλων και την αποφυγή ταλαιπωρίας, διευκρινίζεται ότι:

· Δεν θα επιτραπεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Στάδιο Ο.Α.Κ.Α. όσων δεν διαθέτουν σφραγισμένο εισιτήριο, πρόσκληση ή διαπίστευση από τη διοργανώτρια Αρχή Ε.Π.Ο. για τον αγώνα.

· Εκτός από το εισιτήριο οι φίλαθλοι οφείλουν να επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

· Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο συγκρότημα του Ο.Α.Κ.Α. Ι.Χ.Ε. οχημάτων (αυτοκινήτων - μοτοσικλετών). Θα επιτραπεί μόνο η είσοδος των μισθωμένων λεωφορείων για την μετακίνηση των φιλάθλων. Για το λόγο αυτό οι φίλαθλοι θα πρέπει να προσέλθουν έγκαιρα στην αθλητική εγκατάσταση, χρησιμοποιώντας κυρίως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

· Δεν θα επιτραπεί η πρόσβαση προσώπων που θα βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή είναι υπό τη επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Υπενθυμίζεται ότι στα αντικείμενα που δεν επιτρέπονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται κυρίως:

· Όπλα και γενικότερα αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, όπως κοντάρια, ρόπαλα κ.λ.π..

· Εκρηκτικές ύλες, χημικοί ή εμπρηστικοί μηχανισμοί, δακρυγόνα, καπνογόνα, βεγγαλικά, κροτίδες κ.λ.π.

· Δείκτες λέιζερ.

· Ναρκωτικές ή άλλες απαγορευμένες ουσίες.

· Ζώα, με εξαίρεση τους σκύλους τυφλών.

· Όργανα που παράγουν θόρυβο, όπως τηλεβόες και κόρνες.

· Πανό - πλακάτ ή άλλα αντικείμενα, με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.

Επίσης,

· Απαγορεύεται η πώληση, η διάθεση και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών εντός της αθλητικής εγκατάστασης, όπως και η εισαγωγή αλκοολούχων ποτών από φιλάθλους στο γήπεδο, καθώς επίσης και αεριούχων ποτών - χυμών, νερού, αφεψημάτων και παρεμφερών ροφημάτων σε κουτιά ή φιάλες οποιουδήποτε υλικού, πλην πλαστικών και χάρτινων συσκευασιών.

Οδηγίες προς τους πολίτες:

· Ακολουθείστε τις υποδείξεις των Αρχών Ασφάλειας.

· Δείξτε κατανόηση σε τυχόν καθυστερήσεις που μπορεί να υπάρξουν κατά τη διαδικασία του ελέγχου.

· Αποφύγετε να έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά ή τιμαλφή και προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα.

· Ενημερωθείτε έγκαιρα για τα αντικείμενα που απαγορεύονται εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Οι εκστρατείες που έγραψαν ιστορία!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fef13348acf1d31553cb01ba757f78fe_L.jpg?1272005165?1272005165?1272005165Οι φίλοι του Αρη θα πραγματοποιήσουν αύριο στο ΟΑΚΑ μια από τις μεγαλύτερες εκδρομές που έχουν γίνει ποτέ. Δείτε τις μεγαλύτερες εκστρατείες οπαδών που έχουν κάνει όλες οι ομάδες.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η εφημερίδα «Goal» για τις μεγαλύτερες εκστρατείες:

Ρώμη 28 Νοεμβρίου 2007, Λάτσιο - Ολυμπιακός 1-2

Δοθείσης της ευκαιρίας, πάντως, ανατρέξαμε στα αρχεία και υπενθυμίζουμε τις «εκστρατείες» που έγραψαν ιστορία (εντός και εκτός συνόρων) μέχρι να σπάσει τα κοντέρ ο «θεός» της Θεσσαλονίκης. Eίτε με σύνθημα το «ταξιδεύω για σένα σε όλη τη γη» των φίλων του Aρη είτε με το «όπου πας εσύ θα ‘μαι πάντα εγώ να σου τραγουδώ» των Oλυμπιακών είτε με το «εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ» των Παναθηναϊκών είτε με το «AEKάρα αγάπη μου γλυκιά, με Oρίτζιναλ για πάντα στην καρδιά, μια ζωή θα σ’ αγαπώ και παντού σ’ ακολουθώ και για πάρτη σου μονάχα τραγουδώ» είτε με το «έχω τρέλα μες το μυαλό, όπου και να παίζεις πάντα θα σ’ ακολουθώ» των ΠAOKτσήδων είτε με το «εκατό χρόνια Hρακλής σ’ όλα τα πέταλα της γης»... Tο θέμα, βέβαια, αφορά τις μετακινήσεις οπαδών των έξι θεωρητικά μεγάλων ομάδων της χώρας. Tο διευκρινίζουμε για να μην παρεξηγηθούν οι λαοφιλείς ομάδες της περιφέρειας.

OΛYMΠIAKOΣ

Θρυλική εξέδρα στη Pώμη

H «αιώνια πόλη» γνώρισε τρεις φορές τι θα πει θρυλική εξέδρα! Πρώτα στο φάιναλ φορ της Eυρωλίγκα το τριήμερο 22-24 Aπριλίου 1997, όταν 10.000 οπαδοί του Oλυμπιακού ώθησαν την ομάδα τους να φορέσει το μπασκετικό ευρωπαϊκό στέμμα ύστερα από τις νίκες επί των Oλίμπια Λιουμπλιάνας (74-65) και Mπαρτσελόνα (73-58) και ακολούθως σε δύο ποδοσφαιρικά ματς των ομίλων του Tσάμπιονς Λιγκ. Aρχικά στις 31 Oκτωβρίου 2006, όταν οι Πειραιώτες απέσπασαν 1-1 από τη Pόμα στο «Oλίμπικο» ενώπιον 6.000 φίλων τους και στις 28 Nοεμβρίου 2007, όταν επικράτησαν 1-2 της Λάτσιο στο ίδιο γήπεδο μπροστά σε 10.000 «ερυθρόλευκους» εκδρομείς! H «τρέλα» των οπαδών του Oλυμπιακού επιβεβαιώθηκε και στις 19 Oκτωβρίου 2004, καθώς 7.500 οπαδοί ταξίδεψαν τότε στο «Λουί Nτε» του Mονακό (ήττα 2-1) για το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Nτιντιέ Nτεσάμπ. Kαι σε μία εποχή, μάλιστα, που οι Πειραιώτες έπιναν κατά κανόνα το πικρό ποτήρι όποτε περνούσαν τα ελληνικά σύνορα, προκειμένου να παίξουν σε εκτός έδρας ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Aπό κει και πέρα βέβαια υπάρχουν και εν Eλλάδι μαζικές «ερυθρόλευκες» εκδρομές. Στις 17 Mαΐου 2008 12.000 φίλοι του Oλυμπιακού πανηγύρισαν την κατάκτηση του Kυπέλλου στο Kαυτανζόγλειο (νίκη με 2-0 επί του Aρη), ενώ φέτος στις 17 Iανουαρίου 2010 βρέθηκαν 10.000 στο «Aνθή Kαραγιάννη» για το ματς της Super League με την Kαβάλα (0-0), παρότι επισήμως η ΠAE είχε παραλάβει λιγότερα από 6.500 εισιτήρια.

AEK

Παρκ ντε... AEK!

H πιο πολυπληθής «εκστρατεία» των οπαδών της AEK καταγράφηκε στις 6 Mαρτίου 1997 στο Παρίσι, όταν 8.000 Eνωσίτες μετέτρεψαν σε... Nέα Φιλαδέλφεια το «Παρκ ντε Πρενς» με την ομάδα τους να αποσπάει τελικά 0-0 από την Παρί Σεν Zερμέν στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Kυπέλλου Kυπελλούχων (ήττα 0-3 στη ρεβάνς με χατ τρικ του Λοκό).

Στην Eυρώπη η AEK είχε δυναμική εξέδρα (6.000) και στις 22 Φεβρουαρίου 2001 στη Bαρκελώνη κόντρα στην Mπαρτσελόνα των Σέρα Φερέρ και Pιβάλντο (ηττήθηκε 5-0 για τον 4ο γύρο του Kυπέλλου OYEΦA), παρότι είχαν εξανεμιστεί οι ελπίδες πρόκρισης μετά το 0-1 της Aθήνας... Aνάλογος ήταν ο αριθμός των οπαδών της που βρέθηκαν και στις κερκίδες του «Mεάτσα» στις 21 Φεβρουαρίου 2002 -ένα χρόνο αργότερα δηλαδή- για το παιχνίδι με την Iντερ επίσης στον 4ο γύρο του OYEΦA (ήττα 3-1 και 2-2 η ρεβάνς).

Aπό κει και πέρα εντός των συνόρων αλησμόνητη παραμένει η εκδρομή 6.500 φίλων της Eνωσης στην Tούμπα (2-2 κόντρα στον ΠAOK με δύο γκολ του Bασίλη Δημητριάδη) για τη φιέστα τίτλου στις 7 Iουνίου 1992. Δύο εβδομάδες νωρίτερα -στις 24 Mαΐου- τα κιτρινόμαυρα «καραβάνια» (6.000) είχαν κάνει στάση στις Σέρρες (0-2 τον Πανσερραϊκό με σκόρερ Mανωλά, Σταματή).

HPAKΛHΣ

Tο ρεκόρ 23 ετών

H κάθοδος των οπαδών του Aρη στην Aθήνα για το αυριανό ματς με τον Παναθηναϊκό σπάει ένα ρεκόρ του Hρακλή το οποίο άντεξε 23 χρόνια. Hταν 21 Iουνίου 1987, όταν ο «γηραιός» αγωνίστηκε στον τελικό Kυπέλλου κόντρα στον OΦH στο OAKA με τη συμπαράσταση 13.000 οπαδών του (1-1 η κανονική διάρκεια και ήττα 4-2 στα πέναλτι, με τον Mύρωνα Σηφάκη, τον πατέρα του Mιχάλη, να αποκρούει δύο εκτελέσεις). Aυτή ήταν και η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μετακίνηση οπαδών ομάδας της Θεσσαλονίκης στην Aθήνα. Aπό κει και πέρα οι φίλοι του Hρακλή μπορούν να καυχιούνται πως ακόμη και στο βόλεϊ (το οποίο -κακά τα ψέματα- δεν είναι και το πιο λαοφιλές άθλημα) κατάφεραν να δώσουν ξεχωριστό παλμό στο φάιναλ φορ του Tσάμπιονς Kαπ στην Πράγα το διήμερο 4-5 Aπριλίου 2009. Eστω κι αν ο «Hρα» έχασε στον τελικό από την Tρεντίνο με 3-1 σετ, στις εξέδρες «κυμάτιζαν» 5.000 κυανόλευκα κασκόλ! O κόσμος δηλαδή αναδείχτηκε πρωταθλητής Eυρώπης!

APHΣ

Δύο φορές «κιτρίνισε» το Mόναχο

Tο Mόναχο είναι η ευρωπαϊκή πόλη όπου έχουν αφήσει το «αποτύπωμά» τους οι οπαδοί του Aρη. Δύο φορές, άλλωστε, η Bαυαρία έχει «κιτρινίσει» από 7.000 εκδρομείς. Πρώτα πριν από 21 χρόνια -το τριήμερο 4-6 Aπριλίου 1989- για τις παραστάσεις της παρέας του Nίκου Γκάλη στο φάιναλ φορ του «Oλίμπια Xάλε» (ήττα στον ημιτελικό 99-86 από τη Mακάμπι και νίκη στο μικρό τελικό με 88-71 επί της Mπαρτσελόνα) και ακολούθως στις 19 Δεκεμβρίου 2007 στην προσπάθεια του ποδοσφαιρικού Aρη να προκριθεί από τη φάση των ομίλων του Kυπέλλου OYEΦA (οι Θεσσαλονικείς ήθελαν ένα βαθμό, αλλά ηττήθηκαν 6-0 από την Mπάγερν).

Aπό κει και πέρα στις 21 Mαΐου 2005 -παρά τον υποβιβασμό της ομάδας στη B’ Eθνική- κατηφόρισαν 5.000 οπαδοί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για τον τελικό Kυπέλλου με τον Oλυμπιακό (ήττα 3-0), ενώ στις 11 Aπριλίου 2006 ταξίδεψαν 5.500 στην πόλη Σαρλερουά του Bελγίου για τον μπασκετικό τελικό του ULEB Cup. Παρότι μάλιστα οι «κίτρινοι» έχασαν 73-60 από την Nτιναμό Mόσχας, τα πλάνα από την κερκίδα των οπαδών του Aρη στο «Σπίρου Nτομ» έγιναν σποτάκι στο Eurosport...

ΠAOK

Tο ΠAOKτσήδικο πάρτι στη Nέα Φιλαδέλφεια

Oι οπαδοί του ΠAOK έχουν εκδράμει πολλές φορές στην Aθήνα, αλλά το μεγαλύτερο πάρτι τους στήθηκε στις 12 Mαΐου 2001 στη Nέα Φιλαδέλφεια στο θριαμβευτικό -για το «δικέφαλο» του Bορρά- τελικό Kυπέλλου κόντρα στον Oλυμπιακό (4-2). Eπισήμως οι φιναλίστ είχαν παραλάβει 7.100 εισιτήρια, όμως ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα 9.000 Θεσσαλονικείς και 8.000 βρέθηκαν εν τέλει στις εξέδρες πανηγυρίζοντας τον πρώτο τίτλο της ομάδας έπειτα από 27 χρόνια.

Kάτι ανάλογο συνέβη και στις 17 Φεβρουαρίου 2002. O ΠAOK ήταν δύο βαθμούς πίσω από τον Oλυμπιακό στο πρωτάθλημα και πήγε στο OAKA με τη συμπαράσταση 8.500 οπαδών. Aυτή τη φορά, όμως, ηττήθηκε με 3-2.

Eκτός των συνόρων οι φίλοι του ΠAOK έδωσαν... ρέστα στην Πράγα στις 12 Δεκεμβρίου 2002, παρά την ήττα με 4-0 από τη Σλάβια (που υπερκάλυψε το 1-0 του πρώτου ματς) στον 3ο γύρο του Kυπέλλου OYEΦA. Tότε που 5.000 άνθρωποι φώναζαν «κρύο γ... η μάνα σου!», επειδή η θερμοκρασία ήταν υπό το μηδέν.

Kατά τ’ άλλα, έχει καταγραφεί και μία πολυπληθής μπασκετική εκδρομή στις 31 Iανουαρίου 1999. O ΠAOK είχε νικήσει με 32 πόντους διαφορά τον Aρη στον ημιτελικό του Kυπέλλου και στον τελικό επικράτησε με 71-54 της AEK στο ΣEΦ παρουσία 5.000 εκστασιασμένων φίλων του.

ΠANAΘHNAΪKOΣ

Mια «πράσινη» πόλη στο Λονδίνο!

Hταν σαν να μετακόμισε σε άλλη χώρα μία ολόκληρη πόλη! O Παναθηναϊκός ώθησε 22.000 Eλληνες (ακόμη και φίλους άλλων ομάδων) να ταξιδέψουν στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουν στις 2 Iουνίου 1971 τον τελικό του Kυπέλλου Πρωταθλητριών με τον Aγιαξ στο «Γουέμπλεϊ». Παρά την ήττα μάλιστα με 2-0, οι επόμενες γενιές οπαδών «κληρονόμησαν» τον ευρωπαϊκό... προσανατολισμό. Στις μεγάλες «εκστρατείες», πάντως, κατατάσσεται και η «απόβαση» 10.000 φίλων του «τριφυλλιού» στο Bελιγράδι στις 14 Aπριλίου 1971 για το ματς με τον Eρυθρό Aστέρα στα ημιτελικά του ίδιου θεσμού (η ήττα με 4-1 ανετράπη στη ρεβάνς της Λεωφόρου Aλεξάνδρας με 3-0).

Aνάλογη ήταν και η πράσινη... πλημμύρα (10.000) στο Παρίσι στις 11 Aπριλίου 1996, όταν ο μπασκετικός Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο απέναντι στην Mπαρτσελόνα με 67-66. Στις 30 Σεπτεμβρίου 1998 ο ποδοσφαιρικός ΠAO επέστρεψε στο «Γουέμπλεϊ» για να παίξει με την Aρσεναλ (έχασε 2-1) στο πλαίσιο των ομίλων του Tσάμπιονς Λιγκ και προσέλκυσε δίπλα του 9.000 κόσμο. Tην περσινή σεζόν -στις 26 Nοεμβρίου 2008- 6.000 οπαδοί κατελήφθησαν από ντελίριο ενθουσιασμού για το διπλό (0-1) επί της Iντερ του Mουρίνιο, πάλι στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ φέτος στις 25 Φεβρουαρίου ακόμη περισσότεροι (7.500) «ξεσπάθωσαν» στη Pώμη για την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ μετά και τη δεύτερη νίκη με 3-2 επί της Pόμα.

Eντός των συνόρων 6.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού μετακινήθηκαν στον Bόλο για τον τελικό Kυπέλλου με τη Λάρισα στις 5 Mαΐου 2005 (ήττα με 1-2).

Αθανασιάδης: "Να κερδίσουμε το στοίχημα"


Ο Θανάσης Αθανασιάδης Προεξέχοντος του προέδρου, η αποστολή του Aρη έφτασε σήμερα το πρωί της Παρασκευή στην Αθήνα. Ο Θανάσης Αθανασιάδης, στις τελευταίες του δηλώσεις πριν από τη σέντρα του τελικού, στο ΟΑΚΑ, σημείωσε: "Ο Αρης έχει περάσει πολλά, εύκολα, αλλά και δύσκολα. Το μεγαλύτερο κέρδος και στοίχημα για μας, από την πλευρά της διοίκησης, είναι η γιγαντιαία μετακίνηση του λαού του Αρη, την οποία προσπαθήσαμε όσο το δυνατόν πιο καλά να οργανώσουμε. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Αυτό που προέχει είναι η ομάδα να εκπληρώσει το σκοπό της, να κατακτήσει το Κύπελλο".

Κοντά του ο Γιάννης Γρανούζης, πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Αρη, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι: "Ο Aρης είναι μέσα στους στόχους του. Το Κύπελλο και η έξοδος στο Champion's League ήταν από την αρχή οι στόχοι της ομάδας και, αυτή τη στιγμή, είναι μέσα και στους δυο. Η ομάδα είναι συγκεντρωμένη. Η ΠΑΕ Αρης κράτησε χαμηλούς τόνους σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στην προσπάθεια της να βοηθήσει τους παίκτες της ομάδας όσο περισσότερο μπορεί. Η Λέσχη Φίλων Αρη, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, έχει παίξει το ρόλο της σε όλη αυτή την πορεία μέχρι τώρα και έχει συνδράμει με τον τρόπο της".

Και κατέληξε μιλώντας για τη Λέσχη: "Την ανταπόκριση και την εκτίμηση του κόσμου προς τη Λέσχη, τη συναντάμε καθημερινά στις εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου και στις εγγραφές νέων μελών που γίνονται συνεχώς. Ο κόσμος είναι αυτός που κλέβει την παράσταση. Θα υπάρξει σύνεση πιστεύω. Θα υπάρχει αρκετός χρόνος και θα γίνουν όλα όπως πρέπει. Πρώτη φορά περίπου 300 λεωφορεία ταξιδεύουν. Η μεγαλ

ΗΡΑΚΛΗΣ: Στα… πρόθυρα της διάλυσης

ΗΡΑΚΛΗΣ: Στα… πρόθυρα της διάλυσης

Μπορεί η ομάδα να κατάφερε να δείξει ένα καλό πρόσωπο στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας να έχει σοβαρά αποδυτήρια, αλλά πλέον η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει.
Στο χθεσινό φιλικό συνέβησαν πολλά που έδειχναν ότι επρόκειτο για μια αγγαρεία και ταυτόχρονα ότι σχεδόν όλοι έχουν το μυαλό τους αλλού.
Ο Ντένις Επστάιν όταν ενημερώθηκε ότι θα ξεκινούσε στο χθεσινό φιλικό, είπε ότι δεν αγωνίζεται γιατί δεν πληρώθηκε μια επιταγή που έληγε πρόσφατα. Υπήρξε μια αναστάτωση που είχε σαν αποτέλεσμα να τηλεφωνήσουν μέχρι και τον Αντώνη Ρέμο στην Αυστραλία ώστε να δώσει μια λύση. Αυτό που του μετέφερε είναι ότι θα τακτοποιηθεί σύντομα το θέμα του και δεν θα πρέπει να ανησυχεί!
Παράλληλα ο Γερμανός ποδοσφαιριστής επικοινώνησε και με τον Ανδρέα Παντελή όπου του ζήτησε να συναντηθούν το συντομότερο προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να πάρει τα χρήματα του. Τελικά ο παίκτης πείσθηκε να αγωνιστεί και ίσως σήμερα να υπάρξουν εξελίξεις
Αυτό όμως ίσως να είναι μόνο η αρχή αφού και πολλοί άλλοι παίκτες αναμένεται να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις. Οι οφειλές που υπάρχουν είναι τεράστιες και μόνο κάποιοι έχουν προχωρήσει σε διακανονισμούς. Μάλιστα κάποιοι έχουν εκφράσει ήδη την επιθυμία τους να φύγουν από την ομάδα και σκοπεύουν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες. Πραγματικά τα δύσκολα ξεκίνησαν τώρα για τον Ηρακλή και χρειάζονται άμεσες λύσεις.
Για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά πρέπει να υπάρχει κάποιος να τα αντιμετωπίσει και να κατευθύνει τις κινήσεις. Ποιος θα το κάνει αυτό;
Ακόμα και ο Παντελή μπορεί να έχει διάθεση αλλά δεν έχει την δυνατότητα να το πράξει με τα υπάρχοντα δεδομένα. Ο Ρέμος πέταξε λευκή πετσέτα και είναι πολύ μακριά. Ο κόσμος ανησυχεί και είναι προβληματισμένος. Δυστυχώς η ομάδα μπορεί να γλίτωσε αγωνιστικά στην φετινή σεζόν αλλά δείχνει να είναι εγκλωβισμένη στα χρέη της και το μέλλον είναι δυσοίωνο.Πηγη Μετροσπορ

Ξανά το πλεονέκτημα στους Σανς


Ο Ντουράντ καρφώνει στο καλάθι των Λέικερς Οι Σανς νίκησαν στο Πόρτλαντ τους Μπλέιζερς και απέκτησαν ξανά το πλεονέκτημα έδρας, παίρνοντας παράλληλα κεφάλι στη σειρά με 2-1 νίκες. Ο Ρίτσαρτσον με 42 πόντους ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε το Φοίνιξ στην επικράτηση με 108-89. Με κορυφαίο τον Ντουράντ (29 π, 19 ρ.) η Οκλαχόμα επιβλήθηκε των Λέικερς και μείωσε σε 2-1 νίκες, ενώ στο Σικάγο ο Τζέιμς ήταν εκπληκτικός για ακόμα ένα παιχνίδι (39 π, 10 ρ, 8 ασ.), ωστόσο αυτό δεν έφτανε για τους Καβαλίερς, οι οποίοι έφυγαν με κατεβασμένο το κεφάλι από το παρκέ. Οι Μπουλς έχοντας τον Χάινριχ σε μεγάλη μέρα (27 πόντους) κατάφεραν και μείωσαν σε 2-1 νίκες.


Οκλαχόμα-Λέικερς 101-96

Οκλαχόμα: Ντουράντ 29, Γουέστμπρουκ 27, Χάρντεν 18, Γκριν 10, Ιμπάκα 6, Σεφολόσα 6, Κρστιτς 3, Κόλισον 2.
Λέικερς: Μπράιαντ 24, Γκασόλ 17, Φίσερ 17, Μπάινουμ 13, Αρτέστ 11, Όντομ 8, Μπράουν 4, Φάρμαρ 2.

Πόρτλαντ-Φοίνιξ 89-108

Πόρτλαντ: Όλντριτζ 17, Ουέμπστερ 14, Μπέιλες 14, Φερνάντεθ 12, Μίλερ 11, Κάμπι 6, Κάνινγχαμ 6, Χάουαρντ 4, Μπατούμ 3, Πέντεργκραφ 2.
Φοίνιξ: Ρίτσαρντσον 42, Στούντεμαϊρ 20, Νας 13, Ντράγκιτς 10, Χιλ 8, Μπαρμπόσα 6, Φράι 4, Ντάντλεϊ 3, Άμουντσον 2.

Σικάγο-Κλίβελαντ 108-106

Σικάγο: Ρόουζ 31, Χάινριχ 27, Ντενγκ 20, Νοά 10, Μίλερ 10, Γκίμπσον 8, Μάρεϊ 2.
Κλίβελαντ: Τζέιμς 39, Μ. Ουίλιαμς 21, Τζέιμισον 19, Πάρκερ 8, Γουέστ 6, Ο' Νιλ 6, Βαρεζάο 3, Μουν 3.

"Πάρε πίσω τις μετοχές σου..."


Οι φίλαθλοι του Ηρακλή "Πάρε πίσω τις μετοχές και μην μας τις επιστρέφεις αν προηγουμένως δεν τακτοποιηθούν τα χρέη που δημιούργησες". Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Ηρακληδείς και αφορά στην κίνηση του Ρέμου να παραδώσει το 50% των μετοχών του στον ερασιτέχνη.

Στελέχη του ερασιτέχνη, σε χθεσινή γενική συνέλευση των Ηρακλειδέων, οι Τριανταφύλλου, Αρταβάνης και Αδαμίδης έδωσαν ορισμένες εξηγήσεις στον κόσμο της ομάδας. Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι τα χρέη του ΓΣ Ηρακλής φτάνουν στα 2,3 εκ. ευρώ, από τα οποία το 1,1 εκ. ευρώ έχει ήδη ρυθμιστεί.
Έγινε επίσης ψηφοφορία (διά ανάτασης χεριού) και ο κόσμος της ομάδας αποφάσισε ότι ο ΓΣ δεν πρέπει να δεχθεί το 50% των μετοχών του Αντώνη Ρέμου μέχρι να πληρωθούν από τον ίδιο οι οφειλές προς τρίτους.

Είναι σαφές ότι αν υπάρξει διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΠΑΕ, δεν θα πρέπει να κουβαλά, έστω και τυπικά, τα χρέη της νυν διοίκησης προς το δημόσιο.
Θα ακολουθήσει νέα γενική συνέλευση του κόσμου του Ηρακλή στην οποία έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν και να δώσουν εξηγήσεις όλοι όσοι πέρασαν από το ΔΣ της διοίκησης Ρέμου στην ΠΑΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Θύρα 10, αναφέρει: "Αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε τη συμφωνία που έλαβε χώρα μεταξύ του πληρεξούσιου δικηγόρου του κυρίου Πασχαλίδη και του Γυμναστικού Συλλόγου κατά την οποία μεταβιβάζονταν η χρήση του 50% των μετοχών του φερόμενου ως μεγαλομετόχου στον Γ.Σ. Απορρίψαμε αυτή την ενέργεια διότι δεν έγινε σεβαστό το αίτημα των καταλήψεων το οποίο ήταν οι μετοχές να έρθουν καθαρές από χρέη. ’ντ' αυτού ο κύριος Πασχαλίδης νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ανόητους προσπάθησε να διώξει από πάνω του τις μετοχές οι οποίες συνοδεύονται από ένα τεράστιο χρέος προς τρίτους το οποίο κανείς τελικά δε γνωρίζει το ύψος του.

Απαιτούμε από τον φερόμενο ως μεγαλομέτοχο να μεταβιβάσει άμεσα τη χρήση των μετοχών αφού πρώτα πληρώσει το 100% των χρεών προς τρίτους που τις συνοδεύουν".

Παράλληλα ο Γ.Σ. μέσω του κυρίου Αδαμιδη δεσμεύτηκε ότι θα κάνει από το Σαββάτο ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει τα μελλοντικά έσοδα της Π.Α.Ε. για να μην υποθηκευτούν από τον κύριο Πασχαλίδη με αντάλλαγμα την εκχώρηση δανείου από κάποια τράπεζα.

Οι δυο καταλήψεις συνεχίζονται κανονικά, καλούμε τον κόσμο να παρευρεθεί και αύριο στη γενική συνέλευση η οποία θα λάβει χώρα στο κατσάνειο στις 8:00 παρουσία όλων των παραγόντων που πέρασαν από τις διοικήσεις του Αντώνη Πασχαλίδη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ"

Συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης

Στο γραφείο του Κωνσταντίνου Γωγάκου κατέληξαν οι μισές μετοχές του Αντώνη Ρέμου. Ο Θεόφιλος Πατέλης συναντήθηκε με τον δικηγόρο του προέδρου της ΠΑΕ και παρέλαβε το 50% των μετοχών που έχει στην κατοχή του ο Ρέμος. Συγκεκριμένα, πήρε 548.394 μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 42,63% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Το ίδιος ακριβώς ποσοστό θα δοθεί στον Ερασιτέχνη την πρώτη ημέρα του Ιουνίου, εφόσον ο Ανδρέας Παντελή δεν χρηματοδοτήσει μέχρι τότε την ΠΑΕ, με το ποσό των 500.000 ευρώ. Ακόμη όμως και αν ο Κύπριος βάλει αυτά τα χρήματα, τον τελευταίο λόγο σε όλες τις αποφάσεις, θα της έχει ο Ερασιτέχνης, ως κάτοχος του 10% των μετοχών και διαχειριστής

Αντίθετος ο ΠΣΑΠ με τις προτάσεις της Σούπερ Λιγκ


Το σήμα του Π.Σ.Α.Π. Αντίθετος με την πρόταση της Σούπερ Λίγκας για τον αριθμό των γηγενών παικτών στο ρόστερ κάθε ομάδας, είναι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοινωμένων Ποδοσφαιριστών. Με επιστολή που απέστειλε στη διοργανώτρια αρχή οι ποδοσφαιριστές κάνουν γνωστές τις θέσεις τους.


Η επιστολή που απέστειλε ο ΠΣΑΠ στη Σούπερ Λιγκ:

"Λάβαμε γνώση, από δημοσιεύματα του Τύπου, του σχεδίου που προωθείται προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της SuperLeague σε ότι αφορά την ελληνικότητα του κορυφαίου πρωταθλήματος μας στο οποίο η Superleague είναι η διοργανώτρια αρχή.

Οι προτάσεις που έχετε επεξεργασθεί και ετοιμάζεστε να συζητήσετε δεν βρίσκουν σύμφωνο τον Π.Σ.Α.Π., ως προς την ουσία και το περιεχόμενο τους και φυσικά εκτιμούμε ότι δεν είναι δυνατό να εφαρμοσθούν στην πράξη καθώς θα κάνουν ακόμα χειρότερη την κατάσταση που ήδη έχει δημιουργηθεί, με την ανοχή των ποδοσφαιρικών αρχών, κι οδηγεί σε πλήρη αφελληνισμό του πρωταθλήματος μας με τραγικές συνέπειες για την εικόνα του αλλά και για τη δυνατότητα επαρκούς συγκρότησης των Εθνικών μας ομάδων.

Η πρόταση για κατα αρχήν ελάχιστον αριθμό, για τη σαιζόν 2010-2011, 8 Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ των 27 επαγγελματιών που θα έχει κάθε ομάδα, δε διευκολύνει την ελληνικότητα του πρωταθλήματος αλλά είναι εναντίον του ελληνικού χαρακτήρα που υποτίθεται ότι όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να ενισχυθεί στο ποδόσφαιρο μας.

Αυτή η πρόταση δε διασφαλίζει ελάχιστη συμμετοχή στην ενδεκάδα και την δεκαοκτάδα αλλά στο ρόστερ. Δηλαδή, επιβεβαιώνει ότι συμβαίνει σήμερα και επικυρώνει την ανεξέλεγκτη στροφή των ομάδων μας στους ξένους παίκτες χωρίς καν να επιχειρεί να θέσει στοιχειώδεις κανόνες αξιολόγησης για την ποιότητα και τις προδιαγραφές τους κι επιβεβαιώνοντας εντέλει ότι ο αριθμός τους μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 19 άτομα σε μία ομάδα, ουσιαστικά δηλαδή να είναι μία πλήρης αποστολή.

Η ελληνικότητα του πρωταθλήματος θα ενισχυθεί εάν αποφασισθεί ότι πρέπει να υπάρχει στην ενδεκάδα ελάχιστον εγγυημένος αριθμός Ελλήνων ποδοσφαιριστών και φυσικά αυτοί δεν είναι δυνατό να είναι λιγότεροι από 6 αφού άλλωστε αυτό είναι και το πνεύμα των προτάσεων που διατυπώνονται πλέον σε διεθνές επίπεδο σε ότι αφορά την αναλογία ντόπιων και ξένων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα.

Αναλογικά φυσικά θα πρέπει να αυξηθεί κι ο ελάχιστος αριθμός Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ των 27 που θέλετε να έχει κάθε ομάδα. Με την προϋπόθεση των 6 στην ενδεκάδα δεν είναι δυνατό στο ρόστερ να βρίσκονται λιγότεροι από 15 Έλληνες ποδοσφαιριστές ώστε σε κάθε παιχνίδι να είναι διαθέσιμοι έστω οι 6.

Επίσης, δεν καταλαβαίνουμε ποιο είναι το νόημα της πρότασης σας για την ύπαρξη απεριόριστου αριθμού ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών στο ρόστερ μιας ομάδας. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές τι εθνικότητας θα είναι ; Θα μπορούν να είναι κι αυτοί ξένοι κι άρα να προετοιμαζόμαστε για ένα παιδομάζωμα από όλο τον κόσμο το οποίο θα εγγυηθεί οριστικά κι αμετάκλητα τον πλήρη και τελειωτικό αφελληνισμό του πρωταθλήματος μας για τα επόμενα 15 χρόνια ;

Πουθενά μάλιστα δεν αναφέρεται στην πρόταση σας αν αυτοί οι ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών θα είναι επαγγελματίες ή όχι. Θα έχουν συμβόλαια ή αυτό δε θα είναι υποχρεωτικό ; Από πού προβλέπεται να παίζουν μαζί στην ίδια ενδεκάδα ασφαλισμένοι κι ανασφάλιστοι ποδοσφαιριστές και πως είναι δυνατό να επιτρέπεται αυτό ;

Παρακαλούμε θερμά όπως μελετήσετε εκ νέου τις προτάσεις για την ελληνικότητα του πρωταθλήματος συνεκτιμώντας όχι μόνο τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ομάδων αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν πλέον για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την προοπτική του με την αθρόα εισροή δεκάδων ξένων ποδοσφαιριστών για τους οποίους ουδείς ζητά προϋποθέσεις παρουσίας πέρα από την, αμφιλεγόμενη για τη συντριπτική πλειοψηφία τους, δυνατότητα προσφοράς τους.

Η ενίσχυση της ελληνικότητας του πρωταθλήματος μας μπορεί να γίνει μόνο με συγκεκριμένα και σαφή μέτρα ενθάρρυνσης της κι όχι με τη νομιμοποίηση κι επικύρωση κάθε προσπάθειας που στοχεύει στην πλήρη απελευθέρωση της παρουσίας αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα μας χωρίς καν να βάζει μάλιστα προϋποθέσεις και παραμέτρους για την προοπτική συνεισφοράς τους στην άνοδο του ποδοσφαίρου μας".

Κοιτάζει Απόνιο


Ο Απόνιο της Μάλαγα Ο Μπάντοβιτς και οι παίκτες του συγκεντρώνονται για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, εκεί όπου θα διεκδικήσουν την έξοδο τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η διοίκηση συνεχίζει να κοιτάζει ποδοσφαιριστές εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Ο Απόνιο της Μάλαγα είναι ένας παίκτης για τον οποίο ρώτησαν οι "ερυθρόλευκοι" και μάλιστα εξετάζουν την περίπτωση του.

Πρόκειται για τον παίκτη αποκάλυψη του περσινού πρωταθλήματος, αν και φέτος η παρουσία του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν δεν είναι αυτή που θα ήθελε ο ίδιος και η ομάδα του, καθώς έχει ταλαιπωρηθεί με μυϊκούς τραυματισμούς. Ο 26χρονος μέσος μπορεί να αγωνιστεί τόσο δίπλα στα αμυντικά χαφ, όσο και μπροστά τους.

Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να πασάρει, ενώ δεν σταματάει να τρέχει μέσα στο γήπεδο. Για τον Απόνιο το περσινό καλοκαίρι είχε ενδιαφερθεί τόσο η Βαλένθια, όσο και η Βιγιαρεάλ του Ερνέστο Βαλβέρδε, ωστόσο ι απαιτήσεις της Μάλαγα ήταν υψηλές και δεν επιτεύχθηκε συμφωνία.

Ο 26χρονος έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τη Μάλαγα και η ρήτρα που τον συνοδεύει είναι αρκετά υψηλή, φτάνοντας τα έξι εκ. ευρώ, ποσό απαγορευτικό για τους "ερυθρόλευκους. Ωστόσο αν το θελήσει να φύγει, τότε τα χρήματα που θα χρειαστούν να δαπανηθούν για την αγορά του θα είναι πολύ λιγότερα.

Στα γραφεία της ΠΑΕ ο πατέρας του Παπαδόπουλου

Από τα γραφεία της ΠΑΕ θα περάσει την Παρασκευή ο πατέρας του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Το συμβόλαιο του νεαρού άσου ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και μάλλον θα του προταθεί ανανέωση, καθώς πολλές είναι οι ομάδες που θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Μάλιστα η Σάλκε φέρεται να έχει κάνει πρόταση στους "ερυθρόλευκους" ύψους 2,5 εκ ευρώ, η οποία απορρίφθηκε.

Στην Αθήνα για την… κούπα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0d9673f317225d6dc902989a10407521_L.jpg?1272003644?1272003644?1272003644Στην Αθήνα προσγειώθηκε το αεροπλάνο που περιλαμβάνει την αποστολή του Άρη για τον αυριανό τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Την αποθέωση γνώρισαν οι παίκτες από 200 οπαδούς στο «Μακεδονία».

Με …όνειρα, θέληση και πίστη προσγειώθηκε το τσάρτερ που μετέφερε σύσσωμη την αποστολή του Άρη για τον σαββατιάτικο τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Η «δίψα» για την κατάκτηση του τροπαίου από τους ανθρώπους του μακεδονικού συλλόγου είναι πλέον …«χιλιογραμμένη» και λίγες ώρες απομένουν για να μάθει όλη η φίλαθλη Ελλάδα ποιος τελικά θα είναι ο κυπελλούχος της σεζόν που διανύουμε.

Το «παρών» στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», έδωσε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καθώς επίσης και περίπου 200 φίλοι των «κίτρινων», οι οποίοι αποθέωσαν την αποστολή και φωτογραφήθηκαν με τους παίκτες.

Για το ματς ο Νασούτι είπε: «Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι έχοντας στο μυαλό μας τον πόθο των φιλάθλων μας για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Είμαι απόλυτα έτοιμος αφού είχα τρεις εβδομάδες να προετοιμαστώ σχετικά».Ο Φρανθίσκο Χαβίτο δήλωσε: «Δεν έχω ιδιαίτερο άγχος αν και κοιμήθηκα λίγες ώρες. Παρόλα αυτά είμαι πανέτοιμος για το παιχνίδι». Δηλώσεις έκανε όμως και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης. Τέλος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τόνισε: «Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα του Άρη και ήδη μελετάμε για το τι μέτρα θα πρέπει να ληφθούν στην πόλη», είπε χαρακτηριστικά, εννοώντας φυσικά την φωταγώγησή της Θεσσαλονίκης, εφόσον βεβαίως ο Αρης κατακτήσει το τρόπαιο. Σήμερα η τελευταία προπόνηση

Ο τεχνικός του Άρη Έκτορ Ραούλ Κούπερ πήρε μαζί όλους τους ποδοσφαιριστές του και αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα τη 18αδα για τον αγώνα στο ΟΑΚΑ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις 14:00 είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Αργεντινού τεχνικού, ενώ στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προπόνηση των «κίτρινων».
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι έπειτα από απόφαση του Αργεντίνου προπονητή η αποστολή του Άρη θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη αμέσως μετά τη λήξη του αυριανού τελικού με τον Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

«Παρών» και ο Τζόνσον

Κανονικά συμμετέχει στην αποστολή του Άρη και ο Έντι Τζόνσον, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε στον δικέφαλο και πήρε μέρος στο πρόγραμμα προπόνησης της Πέμπτης.
Πλέον, είναι θέμα του Έκτορ Κούπερ το αν θα συμπεριλάβει τον Αμερικανό επιθετικό στα πλάνα του για τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στους «πράσινους».

Μήνυμα Πατέρα κατά της βίας

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/0e4e4d2e971215b9707d67883d7f7035_L.jpg?1272002934?1272002934?1272002934Ο Νικόλας Πατέρας λόγω των πολλών κρουσμάτων βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έστειλε μήνημα στους φίλους του Παναθηναϊκού τονίζοντας ότι πρέπει να περιφρουρήσουν την ομάδα στον τελικό Κυπέλλου.

Αναλυτικά η Δήλωση του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:

«To ελληνικό ποδόσφαιρο έχει δεχθεί και εξακολουθεί να δέχεται πλήγματα, λόγω επεισοδίων που ακυρώνουν τις προσπάθειες όλων μας για την αναβάθμιση της ποιότητάς του.

Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος είναι η καλύτερη ευκαιρία για να φανεί πώς είναι εφικτή η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων με την παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων σε πλαίσιο αυστηρά αθλητικό.

Καλώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού να σταθεί στο ύψος της ιστορίας του συλλόγου και απευθύνω έκκληση προς όλους τους φιλάθλους να σεβαστούν και να υποστηρίξουν την ομάδα μας που φέτος επάξια ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους με την ανάδειξή της ως πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Από όλους εμάς εξαρτάται η εικόνα του Ελληνικού ποδοσφαίρου γι΄αυτό και σας καλώ να περιφρουρήσετε τον Παναθηναϊκό μας στο ΟΑΚΑ στην προσπάθεια κατάκτησης του Κυπέλλου αποτρέποντας οποιαδήποτε μορφή βίας».

Φερνάντο Σάντος-Ο Ζαγοράκης με θέλει

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/322257141399e696dad8905c5564041f_L.jpg?1272003372?1272003372?1272003372Μπορεί κάθε μέρα τα πορτογαλικά ΜΜΕ να στέλνουν και …άλλον τεχνικό στον ΠΑΟΚ, ο Φερνάντο Σάντος όμως δεν φαίνεται να ανησυχεί …ιδιαίτερα για την θέση του, αφού τόνισε ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης θέλει να τον κρατήσει στην ομάδα. Δηλώσεις σε πορτογαλική ιστοσελίδα έκανε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη …θέση τους και ξεκαθάρισε ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης τον εμπιστεύεται απόλυτα, ώστε να συνεχίσει να είναι στο «τιμόνι» του μακεδονικού συλλόγου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πάντως δεν ξεκαθάρισε αν θα μείνει στην Θεσσαλονίκη, αφού άφησε να εννοηθεί ότι ίσως χρειαστεί ξεκούραση το επόμενο χρονικό διάστημα και ο συγκεκριμένος παράγοντας ίσως αποτελέσει «τροχοπέδη» στην συνεργασία του με τον «Δικέφαλο» του Βορρά:

«Δεν είναι σίγουρο ότι θα φύγω από τον ΠΑΟΚ. Θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα. Ο πρόεδρος, με τον οποίο είμαστε φίλοι, μου είπε ότι εγώ είμαι ο προπονητής που θέλει. Είναι κάτι που θα αποφασίσουμε μετά το τέλος των play off».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πορτογαλικές ιστοσελίδες και εφημερίδες έχουν αποκτήσει πλέον την …καθημερινή συνήθεια να στέλνουν νεαρούς τεχνικούς στον «πάγκο» του ΠΑΟΚ, αφού μετά τον Ζόρζε Κόστα στους υποψήφιους «μνηστήρες» προστέθηκε τις τελευταίες ώρες και το όνομα του Πάουλο Μπέντο.

Μάλιστα, ο συντάκτης του συγκεκριμένου δημοσιεύματος της ιστοσελίδας «dn.sapo.pt» έκανε λόγο για συμφωνία του πρώην προπονητή της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο και τόνιζε ότι ο Σάντος είναι ο βασικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Οτο Ρεχάγκελ στην εθνική ομάδα μετά το Μουντιάλ!

Τα βλέμματα στην Καλαμάτα

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_mTBk98Fi6y.jpgΤο παιχνίδι στην Καλαμάτα μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Ολυμπιακού Βόλου ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 31ης ημέρας του πρωταθλήματος της Β' εθνικής κατηγορίας.Οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο τη νίκη για να συνεχίζουν να ελπίζουν σε παραμονή στην κατηγορία, ενώ η ομάδα του Βόλου θέλει να διατηρήσει την διαφορά από τους διώκτες της.

Σημαντικό είναι και το ματς στην Δράμα με την τοπική Δόξα να υποδέχεται την Κέρκυρα. Συνοπτικά το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής της Β' εθνικής κατηγορίας έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (15:00)

Παναιτωλικός-Εθνικός Στάδιο Αγρινίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (16:00)

Δόξα Δράμας-Κέρκυρα Γήπεδο Δόξας Δράμας
Εθνικός Αστέρας-Αιγάλεω Δημ. Στάδιο Καισαριανής
ΟΦΗ-Αναγέννηση Καρδίτσας Γήπεδο "Θ. Βαρδινογιάννης" Ηρακλείου
Διαγόρας-Θρασύβουλος Δημ. Στάδιο "Ο Διαγόρας" Ρόδου
Αγροτικός Αστέρας-Ιωνικός Γήπεδο Ευόσμου
Καλαμάτα-Ολυμπιακός Βόλου Δημ. Στάδιο Καλαμάτας

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

16:00 Ηλιούπολη-Ρόδος Δημ. Γυμναστήριο Ηλιούπολης
18:00 Πιερικός-Πανσερραϊκός ΟΑΚΑ Κατερίνης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Ολυμπιακός Βόλου 30 19-5-6 13-0-3 6-5-3 64-30 62
2. Κέρκυρα 30 17-7-6 13-1-1 4-6-5 43-23 58
3. ΟΦΗ 30 15-7-8 9-3-2 6-4-6 38-33 52
4. Εθνικός 30 12-10-8 7-5-3 5-5-5 37-25 46
5. Πανσερραϊκός 30 12-9-9 6-4-5 6-5-4 32-32 45
6. Παναιτωλικός 30 11-9-10 8-6-1 3-3-9 36-33 42
. Πιερικός 30 10-12-8 7-4-5 3-8-4 38-30 42
8. Διαγόρας 30 12-5-13 7-2-6 5-3-7 38-38 41
9. Ηλιούπολη 30 10-10-10 7-5-3 3-5-7 28-29 40
. Δόξα Δράμας 30 10-10-10 7-5-3 3-5-7 35-42 40
11. Αγροτικός Αστέρας 30 8-15-7 7-6-2 1-9-5 30-26 39
12. Εθνικός Αστέρας 30 9-9-12 5-5-4 4-4-8 33-35 36
. Αναγέννηση Καρδίτσας 30 8-12-10 6-8-1 2-4-9 25-28 36
14. Θρασύβουλος 30 7-13-10 5-8-2 2-5-8 37-39 34
15. Ιωνικός 30 8-9-13 6-7-3 2-2-10 25-38 33
. Ρόδος 30 9-6-15 8-3-4 1-3-11 27-36 33
17. Καλαμάτα 30 6-10-14 6-6-3 0-4-11 20-40 28

Περιμένει να πέσουν οι τιμές!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_EMDR7ypRp0.jpgΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ., ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ. «ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΓΓΙΞΕ Η ΚΡΙΣΗ»! «ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ».-Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά αγωνιστικά προβλήματα τη φετινή σεζόν και «πληγώθηκε» ιδιαίτερα από τους συνεχείς τραυματισμούς αλλά και από τις αλλαγές που έγιναν στην τεχνική ηγεσία. Η ανάγκη για ενίσχυση του ρόστερ είναι μεγάλη, ωστόσο, ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν φαίνεται να βιάζεται.

Στην σύσκεψη κορυφής, ο ισχυρός άνδρας του πειραϊκού συλλόγου ξεκαθάρισε στους συνεργάτες του πως όλες αποφάσεις θα παρθούν μετά το τέλος των πλέι οφ (16/05), αφού θεωρεί πως υπάρχει χρόνος για να κινηθούν με ηρεμία…

«Όλους τους έχει αγγίξει η κρίση»

Εντύπωση προκαλούν οι διάλογοι που παρουσιάζει σήμερα στο βασικό του θέμα ο «Πρωταθλητής» (ιδιαίτερα έγκυρος σε ρεπορτάζ που αφορούν τα διοικητικά του Ολυμπιακού) και από τους οποίους (τους διαλόγους) προκύπτει ότι ο Κόκκαλης περιμένει να… πέσουν οι τιμές στη μεταγραφική αγορά.

«Ολους τους έχει αγγίξει η κρίση. Μόνο τους ποδοσφαιριστές δεν έχει αγγίξει που ζητούν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι», ειπώθηκε κάποια στιγμή στη σύσκεψη, σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ κάποια άλλη στιγμή ακούστηκε να λέγεται:

«Σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να πέφτουν και τα κασέ των ποδοσφαιριστών σε νορμάλ επίπεδα, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν πολλές επιλογές. Από εμάς εξαρτάται στη συνέχεια να επιλέξουμε τους καλύτερους για την ομάδα μας».

«Χρωστάνε της… Μιχαλούς»

Φυσικά, στο Δ.Σ. δεν έμεινε ασχολίαστη και η αγανάκτηση που δείχνουν οι οπαδοί της ομάδας για την εικόνα του Ολυμπιακού στο γήπεδο:

«Υπάρχουν ομάδες σε όλη την Ευρώπη που χρωστάνε και της… Μιχαλούς! Εμείς έχουμε φτιάξει γήπεδο-στολίδι, σύγχρονο αθλητικό κέντρο, μία ομάδα που έχει κατακτήσει 12 πρωταθλήματα, παίζουμε σχεδόν κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχουμε φέρει πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές και τα ακούμε και από πάνω».

«Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι του Πατέρα»

Ο Σωκράτης Κόκκαλης άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή και τελικά δεν έδωσε το «παρών» στη χθεσινή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωταθλητής», ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποφάσισε να μην πάει επειδή δεν ήθελε να κάνει… «μάγκα τον Νικόλα Πατέρα», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, πιστεύει πως θα του δοθεί η ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις του σε άλλες συνεδριάσεις, απλά περιμένει να έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Βόλεϊ: Ισοφάρισε ο Άρης τον ΠΑΟ (3-2)

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_yEH7wrasjT.jpgΟ Άρης ισοφάρισε τη σειρά των ημιτελικών (1-1) με τον Παναθηναϊκό, καθώς επικράτησε στα Βασιλικά των «πρασίνων» με 3-2.Την ομάδα του Στέλιου Καζάζη δεν ενίσχυσε ο Κώστας Χριστοφιδέλης, στο πρώτο δείγμα του οποίου ανιχνεύθηκε αυξημένη ποσότητα ορμόνη που περιλαμβάνεται στις απαγορευμένες ουσίες. Ο τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί στη Γλυφάδα, την προσεχή Δευτέρα (26/4).

Τα σετ: 28-30, 25-21, 25-23, 12-25, 15-11

Άρης (Οικονομίδης): Κοβάσεβιτς 2 (2/6 επ., 50% υπ. - 40% άριστες), Τερζής 4 (2 μπλοκ), Πετρέας 10 (4/7 επ., 6 μπλοκ), Κιόσης 2 (1/4 επ.), Μιλιβόγιεβιτς 14 (13/25 επ., 53% υπ. - 47% άριστες), Ρουμελιώτης 28 (24/51 επ., 4 άσοι) / Σάμαρτζιτς-λ 69% υπ. - 38% άριστες, Τακουρίδης 1, Σαρικεϊσογλου 8 (8/14 επ., 47% υπ. - 32% άριστες), Τζελάτης 1, Τσόλοβιτς, Σωτηρίου

Παναθηναϊκός (Καζάζης):
Λάππας 9 (6/18 επ., 2 μπλοκ, 64% υπ.- 48% άριστες), Ζαγκούμνι 9 (2/2 επ., 4 μπλοκ, 3 άσοι), Αγκάμεζ 32 (23/45 επ., 5 άσοι, 4 μπλοκ), Σαμικά 13 (10/20 επ., 2 άσοι, 74% υπ. - 52% άριστες), Σμαραγδής 7 (4/9 επ., 3 μπλοκ), Πανταλέων 11 (5/7 επ., 6 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 63% υπ. - 37% άριστες, Χατζηαντωνίου, Ψάρρας 1, Ντονάς.

Καζάζης: Μας στεναχωρεί το θέμα του Κώστα


Στο θέμα Χριστοφιδέλη εστίασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Στέλιος Καζάζης μετά τη λήξη του αγώνα. Χαρακτηριστικά ο προπονητής των «πρασίνων» τόνισε:

«Σίγουρα η απουσία του κάθε παίκτη είναι απουσία. Μας επηρεάζει η απουσία του Κώστα Χριστοφιδέλη. Καταρχάς τ' ότι έχει γραφτεί το όνομα χωρίς να έχει βγει το 2ο δείγμα είναι πολύ κακό και δεν ξέρω αν επιτρέπεται. Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε. Μας στεναχωρεί. Σκεφτόμαστε το παιδί. Θα δούμε, αλλά σίγουρα είναι ένα θέμα».

Οικονομίδης: Συνεχίζουμε με αισιοδοξία

Ο τεχνικός του Άρη Γιώργος Οικονομίδης τόνισε: «Είναι μία πολύ σημαντική νίκη. Όταν κερδίζεις τον ΠΑΟ η ικανοποίηση είναι η εκδίκηση. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Τα 'έδωσαν 'όλα. Ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια».

Καρα-Μελίτα! Φορτσα Ιντερ

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_ptPuR9oNDb.jpghttp://www.sportdog.gr/Articles/Images/media_4413.jpgΗ Καρμελίτα Τονιόλι, όπως είναι το πλήρες όνομά της, γεννήθηκε στο Σαν Μπιάτζιο της Καλάλτα στις 5 Απριλίου του 1986 και στα 24 της χρόνια έχει ήδη προλάβει να χαρακτηριστεί από τα ιταλικά κουτσομπολίστικα περιοδικά, ως το "απόλυτο sex symbol της Ιταλίας"!

Πριν γίνει μοντέλο, η Μελίτα είχε δοκιμάσει την τύχη της ως ...καμαριέρα, χωρίς - ευτυχώς για εμάς - να "πετύχει" σε αυτό το επάγγελμα!

Είναι οπαδός της Ίντερ και πρόσφατα δήλωσε αποφασισμένη να κυκλοφορήσει δημοσίως με τα απολύτως απαραίτητα εφόσον οι Νερατζούρι κατακτήσουν τον τίτλο! Επιπλέον, υποσχέθηκε πως θα χαρίσει ένα φιλί στον Ζοζέ Μουρίνιο, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει αν θα μείνει εκεί ή ...ό,τι ήθελε προκύψει.

Πάντως, σε παλιότερες δηλώσεις είχε αφήσει να εννοηθεί πως ποτέ δεν μένει μόνο στο φιλί! "Λατρεύω το σεξ, με ηρεμεί, με αναζωογονεί, με οπλίζει με δύναμη και μού δίνει ενέργεια και αυτοπεποίθηση", λέει η Μελίτα προκαλώντας ...υγρά όνειρα στους θαυμαστές της.

Ντελ Πιέρο: "Μόνο για διακοπές στις ΗΠΑ"

http://www.contra.gr/images/m/delpiero_2304_m.jpgΜε κατηγορηματικό και όλιγον τι ειρωνικό τρόπο, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή στους Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης. Ο άσος της Γιουβέντους ανήρτησε το εξής μήνυμα στο προφίλ που χρησιμοποιεί στο facebook: "Αγαπητοί φίλοι, για να απαντήσω στις ερωτήσεις που έχω λάβει όλες αυτές τις μέρες, ναι είναι αλήθεια. Θα πάω στην Αμερική... για διακοπές. Αλλά σίγουρα θα γυρίσω πίσω". Ως εκ τούτου, γίνεται κατανοητό ότι ο βετεράνος μεσοεπιθετικός δεν "γλυκαίνεται" από το πριγκηπικό συμβόλαιο και τις χορηγίες που τον περιμένουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς επιθυμεί να αποχωρήσει από την ομάδα της καρδιάς του με έναν ακόμα τίτλο.

Σενάρια ανταλλαγής Χούντελαρ με Μπερμπάτοφ

http://www.sport24.gr/ast/cov/er/erw_2010_4_23_10_54_14_b.jpgΑγγλικά δημοσιεύματα θέλουν την Μίλαν να δίνει τον Γιαν Κλασς Χούντελαρ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για πάρει Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ χωρίς κάποιοι οικονομικό αντάλλαγμα. Η αλήθεια είναι πως ο Βούλγαρος επιθετικός δεν διανύει και την καλύτερη φάση της ζωής του στην Αγγλία και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού οι οπαδοί των κόκκινων διαβόλων ασκούν σκληρή κριτική στον 29χρονο φορ.

Δημοσίευμα της SUN την Παρασκευή, θέλει την Μίλαν να έχει προτείνει στην Γιουνάιτεντ την ανταλλαγή του Χούντελαρ με τον Μπερμπάτοφ, κάτι που δεν διέψευσε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Μίλαν Αντριάνο Γκαλιάνι.

"Όταν ο Κλας ήταν ακόμα στην Ρεάλ είχε την ευκαιρία να παίξει σε Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία. Τελικά επέλεξε να έρθει σε εμάς, όμως στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να πάει στην Αγγλία. Έχω διαβάσει αυτά που λένε για τον Μπερμπάτοφ, αλλά δεν έχω να προσθέσω κάτι", είπε ο Γκαλιάνι.

Θούρο-Ομάδες από Ισπανία έχουν ξεχωρίσει τον Βίκτορ

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_yZUOUgmqH1.jpgΟμάδες από την Ισπανία έχουν ξεχωρίσει για την παρουσία του τον Βίκτορ Βιτόλο και δεν αποκλείεται να γίνει κάποια πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον βραχύσωμο άσο.Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ράφαελ Θούρο, μάνατζερ του παίκτη, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Ισπανίας.

«Κάποιες ομάδες έχουν ξεχωρίσει τον Βιτόλο. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα Ισπανίας, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν πιθανότητες να γίνει πρόταση», ήταν τα λόγια του Ρ. Θούρο.

Με στρινγκ στην κερκίδα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/97607cc91ebe36dc5a44cf7acc32ef06_L.jpg?1271907463?1271907463Την υπόσχεση της κράτησε η Αντρέα Γκιντόνε. Η Ουρουγουανή καλλονή βρέθηκε στο γήπεδο της Σαν Λορέντζο με τα εσώρουχα της μετά από στοίχημα που έχασε.

H «vedette» όπως την αποκαλούν είχε υποσχεθεί πως θα πάει στο γήπεδο αν την επιλέξουν στο «Dancing for a dream» (το αντίστοιχο «Dancing with the stars» που παίζεται στην ελληνική τηλεόραση) φορώντας μόνο τα εσώρουχα της.

Ευτυχώς για εμάς η επιλογή έγινε και η Αντρέα ήταν μέσα και όπως θα δείτε στο video έκανε πραγματικότητα τα λόγια της. Η Γκιντόνε φόρεσε το στρινγκ της και μια φανέλα της Σαν Λορέντζο και πήγε να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με την Ουρακάν στις 18 Απριλίου με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 3-0.

Αν και τόνισε πως ήταν λίγο φοβισμένη για την πράξη της υποσχέθηκε πως αν κερδίσει στο «Dancing for a dream» θα βρεθεί και πάλι στο γήπεδο αλλά αυτή τη φορά topless.

ΗΡΑΚΛΗΣ: «Έκλεισε ο κύκλος» του Μπουμπένκο

Το κεφάλαιο Μπουμπένκο έκλεισε οριστικά για την ομάδα του Ηρακλή και μάλλον με άδοξο τρόπο. Ο Σλοβάκος τεχνικός με τις δηλώσεις του ουσιαστικά έκοψε τις γέφυρες με τον Ανδρέα Παντελή και έτσι ουσιαστικά από σήμερα στην Μίκρα βρίσκονται σε αναζήτηση νέου προπονητή.
Οι διαπραγματεύσεις που υπήρξαν αποδείχθηκαν άκαρπες εν τη γενέσει τους και χθες ο κύπριος επιχειρηματίας φάνηκε να είναι ξεκάθαρος.
«Πραγματικά υπήρχε μια σημαντική οικονομική διαφορά με τον Μπουμπένκο και δεν φαίνεται να υπήρχε σημείο τομής σε αυτόν τον τομέα. Αναφορικά με τα υπόλοιπα που μετέφερε δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο τώρα. Δεν είναι η στιγμή . Αυτό θα γίνει το επόμενο διάστημα , αφού προέχουν άλλα ζητήματα για την ομάδα Κυρίως αυτά που αφορούν την επιβίωση της»
Η αλήθεια είναι ότι οι δυο πλευρές δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο τις διαπραγματεύσεις και ήταν φυσιολογικό να υπάρξει αυτή η κατάληξη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο διάδοχος του Μπουμπένκο θα είναι από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα από την Ιβηρική χερσόνησο και ήδη υπήρξε μια πρώτη κρούση μαζί του. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά την επόμενη εβδομάδα μετά τις διαπραγματεύσεις που θα υπάρξουν. Ο Παντελή θέλει να κλείσει σύντομα αυτό το ζήτημα ώστε να ξεκινήσει μια διαδικασία για την εκκαθάριση του δυναμικού της ομάδας αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις που θα χρειαστεί να υπάρξουν, όπως επίσης και η προετοιμασία της ομάδας.Πηγη Μετροσπορ

«Αυτό το κύπελλο το θέλω πολύ»

«Αυτό το κύπελλο το θέλω πολύ»

Μπορεί ο Μιχάλης Σηφάκης να έχει κατακτήσει με τον Ολυμπιακό το «ντάμπλ» το 2008, ωστόσο ο αυριανός τελικός είναι εντελώς διαφορετικός για τον 25χρονο τερματοφύλακα του Άρη. Όπως τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Metrosport», αυτό το κύπελλο το θέλει πιο πολύ και είναι πιο σημαντικό για τον ίδιο. Το γιατί, το εξηγεί ο ίδιος παρακάτω, όπως και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Ο Κρητικός «πορτίερο» απάντησε με ψυχή και λογική στα ερωτήματα που του τέθηκαν, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει φαβορί στον αυριανό τελικό και ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα παρουσιαστεί η ομάδα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το έχει ξαναπεί άλλωστε, ότι ο χειρότερος αντίπαλος του Άρη δεν είναι κανένας άλλος, παρά μόνο ο κακός του εαυτός.

-Σαράντα χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά…

«Για κάθε ομάδα είναι πολλά. Φυσικά και για τον Άρη είναι πάρα πολλά. Παρόλο που η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί σε αρκετούς τελικούς, δυστυχώς δεν τα έχει καταφέρει. Ας ελπίσουμε να μην γίνουν σαραντάενα τα χρόνια…»

-Τι σημαίνει αυτός ο τελικός για εσένα;

«Αν το δούμε από την ψυχρή πλευρά, κάθε τίτλος για έναν ποδοσφαιριστή είναι σημαντικός. Θα τον ακολουθεί για χρόνια και ξέρουμε ότι το παρελθόν κάθε ποδοσφαιριστή είναι σημαντικό για το άμεσο μέλλον του. Από την άλλη, για όλα τα παιδιά αλλά και για εμένα είναι ένα παρά πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Γνωρίζουμε καλά πόσο πολύ θέλει το κύπελλο ο κόσμος, πόσο πολύ το χρειάζεται η ομάδα. Εμείς οι παίκτες έχουμε παραπάνω κίνητρο σε αυτό το παιχνίδι, γιατί θέλουμε το κύπελλο για τους εαυτούς μας, για τον Άρη και φυσικά για να δώσουμε χαρά σε αυτόν τον κόσμο».

-Στην καριέρα σου έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα ήσουν στον τελικό του 2008 στο Καυταντζόγλειο. Ωστόσο θεωρείς , ότι ο αυριανός τελικός έχει μεγαλύτερη σημασία για εσένα;

«Την χρονιά εκείνη, είχα αγωνιστεί στα τέσσερα από τα επτά παιχνίδια του κυπέλλου. Αριθμός όχι ικανοποιητικός, αλλά όχι και μικρός. Από εκεί και πέρα θεωρώ, ότι ο αυριανός τελικός είναι πιο σημαντικός για εμένα. Έχω πιο ενεργητικό ρόλο στην ομάδα, μιας και τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζομαι βασικός στα περισσότερα παιχνίδια. Σίγουρα θέλω πιο πολύ αυτό το κύπελλο και σαφώς θα είναι πιο σημαντικό για εμένα».

-Είσαι της άποψης, ότι το γκολ του Νέτο στα «Πηγάδια», ήταν η «μισή» πρόκριση του Άρη στον τελικό;

«Ήταν ένα σημαντικό γκολ. Δεν θα το χαρακτήριζα όμως μισή πρόκριση. Σίγουρα ήταν πάρα πολύ κρίσιμο γιατί μας κράτησε «ζωντανούς» στο κύπελλο. Παρόλο αυτά όμως αυτή η ομάδα είχε κάτι σε όλα τα παιχνίδια. Δεν πιστεύαμε ότι μπορούμε να χάσουμε την «μάχη» στα «Πηγάδια». Μέχρι και εγώ είχα ανέβει μπροστά στα τελευταία λεπτά για να βάλω γκολ. Όλα τα παιδιά που βρίσκονταν στην περιοχή πίστευαν ότι θα σκοράρουν. Δεν το χωρούσε ο νους μας ότι μπορούμε να αποκλειστούμε στη Ξάνθη. Δεν το πίστευε κανείς. Σημαντικό ρόλο λοιπόν, στη παρουσία της ομάδας στον αυριανό τελικό, έπαιξε η θέληση και η πίστη όλων μας».

-Τα συναισθήματα σου, όταν είδες την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων;

«Πραγματικά δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα εκείνη την στιγμή. Ήταν κάτι το ανεπανάληπτο».

-Στην επιστροφή σας από την Καβάλα και έχοντας στις αποσκευές σας την πρόκριση για τον τελικό , τύχατε μιας θερμής υποδοχής στο «Κλέανθης Βικελίδης» από χιλιάδες φίλους της ομάδας. Φανταζόσουν ποτέ σου ότι θα ζήσει τέτοιες στιγμές;

«Αυτή η υποδοχή ήταν λιγάκι υπερβολική, αλλά και παράλληλα λογική. Υπερβολική για εμάς τους παίκτες γιατί μετά από δύο μέρες είχαμε παιχνίδι. Αντιθέτως, ο κόσμος δικαιολογημένα το χάρηκε και είχε αυτόν τον ενθουσιασμό. Είχε προηγηθεί η πίεση του αγώνα, τα όσα πέρασε στη Καβάλα με τα επεισόδια και το γεγονός ότι κινδύνευσε, οπότε αντέδρασε απολύτως φυσιολογικά. Ήταν φυσικό επόμενο να υπάρχει ενθουσιασμός και χαλάρωση. Ζήσαμε κάτι το πρωτοφανές. Σαν να κερδίσαμε το κύπελλο. Κάτι που δεν είναι καλό. Από την άλλη όμως, αυτό που με χαροποιεί είναι ότι την επόμενη μέρα το ξεχάσαμε όλοι. Επανήλθαμε στη πραγματικότητα. Πράγμα πολύ σημαντικό γιατί είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις τις ισορροπίες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Εμείς το καταφέραμε».

- Περίμενες, όταν πήρες την απόφαση να ανηφορίσεις στη Θεσσαλονίκη, ότι θα ζήσεις τέτοιες στιγμές;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόση αγάπη από τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό για τον κάθε ποδοσφαιριστή να χρήζει τέτοιας αντιμετώπισης. Ο κόσμος του Άρη είναι κάτι το ανεπανάληπτο, κάτι το μοναδικό. Μας δίνει πάρα πολύ δύναμη. Προσωπικά, δεν φανταζόμουν τέτοια αντιμετώπιση προς το πρόσωπο μου. Το γεγονός αυτό με γεμίζει χαρά και παράλληλα πολλές ευθύνες. Γιατί αυτό που θέλω είναι ο κόσμος να φεύγει χαρούμενος κάθε Κυριακή από το γήπεδο».

-Ποσό επηρεάζουν την ψυχολογία σου, τα κολακευτικά λόγια του Έκτορ Κούπερ προς το πρόσωπο σου, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

«Αναμφίβολα είναι πολύ σημαντικό ο προπονητής σου να αναφέρεται με τόσο καλά λόγια προς το πρόσωπο σου. Πόσο μάλιστα όταν δεν συνηθίζει να το κάνει αυτό συχνά. Για μένα είναι μεγάλη τιμή και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω την σκληρή δουλειά, ενώ παράλληλα με γεμίζει ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες».

-Τελικά η θέση του τερματοφύλακα στον Άρη είναι ευλογημένη;

«Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για την καλή παράδοση που έχει ο Άρης στους τερματοφύλακες. Είναι κάτι που το ξέρουν όλοι. Μιλώντας για τον εαυτό μου, αυτό που έχω να πω είναι ότι «κούμπωσα» από την πρώτη στιγμή στην ομάδα και το αντίθετο. Ταιριάξαμε αμέσως και αυτό με κάνει να νιώθω σιγουριά, διάθεση, αυτοπεποίθηση και σαν στο «σπίτι» μου, όταν βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο».

-Σε ποια σημεία θεωρείς ότι θα κριθεί ο τελικός;

«Είναι ένας τελικός, ένα παιχνίδι. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πήρε το πρωτάθλημα, αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για εμάς και για τον αντίπαλο. Δεν μιλάω για θέληση και άλλα παρόμοια, γιατί και οι δύο ομάδες θέλουν το κύπελλο. Όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα παρουσιαστεί η δική μου ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Το έχω ξαναπεί στο παρελθόν, ότι ο χειρότερος μας αντίπαλος, είναι ο κακός μας εαυτός. Αν παρουσιαστούμε όπως στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και την Καβάλα, πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα».

-Ένας τελικός σε γεμίζει με παραπάνω άγχος;

«Προς το παρών δεν υπάρχει άγχος. Άγχος Θα υπάρξει , λίγο πριν μπούμε στον αγωνιστικό χώρο. Στην απόσταση δηλαδή που θα διανύσουμε από τα αποδυτήρια ως την σέντρα του αγώνα. Σε αυτό το κομμάτι. Όταν ξεκινήσει το παιχνίδι θα υπάρχει ένα κενό. Και πρέπει να υπάρχει αυτό, γιατί είμαστε επαγγελματίες. Ξέρουμε να ζούμε υπό πίεση. Δουλειά μας είναι παλεύουμε στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

-Έχεις φανταστεί καθόλου την εικόνα με τους 25.000 φίλους του Άρη στις κερκίδες του ΟΑΚΑ;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό που θα παίξουμε σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με τόσο κόσμο στο πλευρό μας. Το είπα και πριν λίγες μέρες, ότι την ατμόσφαιρα των οπαδών μας την ζούμε κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Σίγουρα θα είναι διαφορετικά αύριο, μιας και το γήπεδο είναι μεγαλύτερο. Αυτό που πραγματικά δεν χωρά ο νους μου είναι πως θα ξεκινήσει όλος αυτός ο κόσμος από την Θεσσαλονίκη για την Αθήνα. Θα ήθελα να δω ένα πανοραμικό βίντεο ή μια φωτογραφία με τα πούλμαν των οπαδών μας στην εθνική οδό. Συχνά-πυκνά βλέπουμε γεμάτα γήπεδα, είτε όταν αγωνιζόμαστε, είτε από την τηλεόραση. Μια φορά όμως μπορείς να δεις την αυριανή εικόνα που θα παρουσιάζει η εθνική».

-Ολοκληρώνοντας, θα ήθελες να δώσεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη;

«Θέλουμε να μας βοηθήσει με την φωνή του και με την παρουσία του στο γήπεδο. Ο κόσμος του Άρη παίζει σημαντικό ρόλο και έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτή την προσπάθεια. Από εκεί και πέρα πρέπει να δείξει υπομονή, γιατί είναι βέβαιο ότι θα ταλαιπωρηθεί από το ταξίδι. Δεν πρέπει να συμβεί το παραμικρό επεισόδιο, μέχρι την επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη. Είναι μεγάλη ευκαιρία, εμείς οι ποδοσφαιριστές, τα ΜΜΕ και ο κόσμος να περάσουμε ένα μήνυμα προς τα έξω, με αφορμή το αυριανό παιχνίδι. Να δείξουμε όλοι μαζί, ότι μπορούν να γίνονται εκδρομές και μάλιστα τόσο μεγάλες. Να καταφέρουμε ο αυριανός τελικός, να δώσει το έναυσμα για μια νέα αρχή, αναφορικά με τις μετακινήσεις των οπαδών. Ώστε να μπορέσουμε την νέα χρονιά, να αγωνιζόμαστε σε γεμάτα γήπεδα και με οπαδούς και των δύο ομάδων».

Φλόρες: "Η πρόκριση θα κριθεί στο Ανφιλντ"


Ο Κίκε Σάντσες Φλόρες... Σίγουρος ότι ο πρώτος αγώνας δε θα δείξει τίποτα, αναφορικά με το ποια ομάδα θα περάσει στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ από το ζευγάρι Ατλέτικο Μαδρίτης - Λίβερπουλ, δήλωσε ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες. Ο τεχνικός των Ισπανών μίλησε λίγες ώρες πριν το ματς του "Βιθέντε Καλδερόν".

"Δεν βλέπω να προκύπτει αποτέλεσμα πρόκρισης για μία από τις δύο ομάδες στο πρώτο παιχνίδι. Το ποια θα περάσει θα το μάθουμε στο ματς του "Ανφιλντ", όπου τα πράγματα θα είναι δύσκολα για μας , άσχετα από το αποτέλεσμα στην έδρα μας", δήλωσε ο Ισπανός προπονητής. "Η Λίβερπουλ είναι μία ομάδα που έχει τη δυνατότητα να ανατρέπει αποτελέσματα και να παίζει σπουδαία ματς.

Το δικό μας πλεονέκτημα είναι η ομαδικότητα και με αυτό θα παλέψουμε, καθώς σε αυτή τη διοργάνωση η διαφορά των γκολ είναι πάντα μικρή στους πρώτους αγώνες. Η πρόκριση είναι 50-50 και δε θα αποφασιστεί στο Βιθέντε Καλδερόν. Αν είμαι για κάτι σίγουρος είναι ότι πρέπει να παίξουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο", συμπλήρωσε ο Φλόρες.

Ρόμπεν: "Δύσκολη ρεβάνς στη Λιόν"


Ο Αριεν Ρόμπεν χάρισε τη νίκη στη Μπάγερν Μπορεί η Μπάγερν να πήρε τη νίκη στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Λιόν, αλλά το σκορ (1-0) αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Αυτό τόνισε ο σκόρερ του γκολ των Βαυαρών Αριεν Ρόμπεν, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα για τη ρεβάνς επί γαλλικού εδάφους σε μία εβδομάδα.

"Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πετύχει ακόμα τίποτα. Ισως αποκτήσαμε ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι στη Λιόν. Η αντίπαλός μας είναι καλή ομάδα, δυνατή από πλευράς τεχνικής και με καλά οργανωμένη άμυνα", σχολίασε ο Ρόμπεν, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπάγερν.

Η Γκλάντμπαχ ανακοίνωσε Ντε Καμάργκο


O Ιγκόρ Ντε Καμάργκο Στη Γερμανία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο. Ο επιθετικός της Σταντάρ Λιέγης θα αποτελέσει παρελθόν από τον βελγικό σύλλογο στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, καθώς η διοίκηση της Γκλάντμπαχ γνωστοποίησε σήμερα την απόκτηση του γεννημένου στη Βραζιλία, αλλά πολιτογραφημένου Βέλγου επιθετικού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Μπορούσια, ο 26χρονος άσος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Γκλάντμπαχ.

Αρχισε το 2000 την καριέρα του στην Γκενκ, ενώ τον Ιανουάριο του 2006 μεταπήδησε στη Σταντάρ Λιέγης, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Βελγίου το 2008 και το 2009, ενώ εφέτος έφτασε στους προημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ.

"Ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο είναι ο αρχηγός και ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Σταντάρ. Έχει μεγάλη εμπειρία, του αρέσει να παίρνει ευθύνες στον αγωνιστικό χώρο και χαιρόμαστε που επέλεξε να ενταχθεί σε μας", δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Γκλάντμπαχ, Μαξ Έμπερλ.

Σενάρια για Καρβαλιάλ και Καβάλα


Ο Καρβαλιάλ σε προπόνηση του Αστέρα Σενάρια του Τύπου της Πορτογαλίας, θέλουν τον πρώην τεχνικό του Αστέρα Τρίπολης και νυν της Σπόρτινγκ Λισαβώνας, Κάρλος Καρβαλιάλ, να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Καβάλας. Μάλιστα οι φήμες, συνδέουν το ταξίδι του Σταύρου Ψωμιάδη στην Ιβηρική με επαφές με τον Πορτογάλο προπονητή.

Σε κάθε περίπτωση από την διοίκηση του ΑΟΚ δεν λέγεται τίποτα το συγκεκριμένο για το θέμα και άπαντες παραπέμπουν στις επόμενες ημέρες προκειμένου να υπάρξουν οι εξελίξεις.

Στο μεταξύ, ο Ορούμα δεν είναι στην προεπιλογή της Νιγηρίας για το Μουντιάλ, όμως ο ίδιος με δηλώσεις του σε μέσα της πατρίδας του, δηλώνει αισιόδοξος ότι τελικά θα κληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.