Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Μετατροπές στη διεξαγωγή του Κυπέλλου

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_FKFUTSujKD.jpgΜετατροπές, έστω και μικρές, στον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΠΟ κατά την τελευταία συνεδρίασή του.Η διοργάνωση της περιόδου 2010-2011 θα αρχίσει στις 28-29 Αυγούστου 2010 και τροποποιείται το σύστημα διεξαγωγής ως προς την 5η και 6η φάση.

Συγκεκριμένα, στην 5η φάση θα διεξαχθούν οκτώ απλοί αγώνες. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξάγεται επαναληπτικός αγώνας στην έδρα του φιλοξενούμενου. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του επαναληπτικού αγώνα, ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι. Το εκτός έδρας γκολ δεν θα προσμετράται διπλό. Στην 6η φάση θα διεξαχθούν 4 διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας).

Από εκεί και πέρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις:

1. Η τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/6/2010 και ώρα 10:00 σε αίθουσα του μεγάρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

2. Υστερα από αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και με βάση το άρθρο 32 του Πειθαρχικού Κώδικα, το οποίο αναφέρει ότι η αυθεντική ερμηνεία του Πειθαρχικού Κώδικα ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε, ερμηνεύοντας τις σχετικές διατάξεις, ότι η έκτιση της ποινής από αποβολή (κόκκινη κάρτα) αρχίζει από την αμέσως επόμενη αγωνιστική. Τυχόν δε έκτιση ποινών από κίτρινες κάρτες (συμπλήρωση 4, 7 κτλ) με επιλογή της ομάδας αρχίζει μετά τη λήξη της ποινής από αποβολή (κόκκινη κάρτα).

3. Να θέσει η ΕΠΟ υποψηφιότητα για τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: