Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ντεπάι: «Θα το πανηγυρίσω!»

Επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος της Αϊντχόφεν. Και μπορεί να τόνισε πως σέβεται απεριόριστα τον ολλανδικό σύλλογο, ο Μέμφις Ντεπάι ξεκαθάρισε πως θα πανηγυρίσει αν σκοράρει για τη Γιουνάιτεντ.

Ντεπάι: «Θα το πανηγυρίσω!»
Από το 2006 ως και φέτος άνηκε στην Αϊντχόφεν. Εκεί μεγάλωσε (ηλικιακά και ποδοσφαιρικά), εκεί έφτιαξε το όνομά του…

Και παρά τον... άγραφο νόμο με παίκτες να μην πανηγυρίζουν γκολ κόντρα σε πρώην ομάδες του, ο Μέμφις Ντεπάει δεν έχει τέτοιες αναστολές!

Την Τρίτη, λοιπόν, ο 21χρονος άσος θα παίξει απέναντι στον ολλανδικό σύλλογο, ως ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ και ξεκαθάρισε πως αν βρει δίχτυα, τότε θα το «γλεντήσει»!

«Έχω μεγάλο σεβασμό για την Αϊντχόφεν, αλλά θα πανηγυρίσω αν βάλω γκολ. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και το να βρίσκεις δίχτυα είναι κάτι ιδιαίτερο», είπε νεαρός με το «7» στην πλάτη, που δείχνει έτοιμος να σηκώσει το βαρύ φορτίο στους κόκκινους διαβόλους.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζήσης: «Δεν θέλουμε εκδίκηση, αλλά μετάλλιο»!

Στόχος της Εθνικής μας ομάδας είναι νικήσει την Ισπανία για να παραμείνει σε… τροχιά μεταλλίων στο Ευρωμπάσκετ και όχι για να πάρει εκδίκηση για τη διοργάνωση του 2007, σύμφωνα με τον Νίκο Ζήση!

Ζήσης: «Δεν θέλουμε εκδίκηση, αλλά μετάλλιο»!
Την πλήρη εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες της Εθνικής ομάδας εξέφρασε ο Νίκος Ζήσης ενόψει του προημιτελικού κόντρα στην Ισπανία. Ο αρχηγός της «επίσημης αγαπημένης» τόνισε πως κανείς δεν έχει εκδικητικές τάσεις για τον ημιτελικό του 2007, καθώς το μόνο που επικρατεί είναι η… δίψα για τη νίκη, προκειμένου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παραμείνει σε τροχιά μεταλλίων.

«Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι με την Ισπανία. Από την αρχή της προετοιμασίας είχαμε πει να είμαστε έτοιμοι στα χιαστί. Πήραμε το πρώτο και τώρα είναι το δεύτερο. Ο προημιτελικός είναι πολύ σημαντικός γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να φτάσεις κοντά στα μετάλλια. Η Ισπανία είναι μία μεγάλη ομάδα και πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να νικήσουμε. Όλοι θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Ζήσης και πρόσθεσε:

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα, καθώς διαθέτουμε δώδεκα “ετοιμοπόλεμους” παίκτες. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε και πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε στα ίσα και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η άμυνα, γιατί η Ισπανία είναι η πρώτη επίθεση στη διοργάνωση. Επίσης, θα πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ και να αποφύγουμε τα λάθη που θα δώσουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Στην επίθεση θέλει σωστή κυκλοφορία, καθαρό μυαλό και αυτοπεποίθηση ώστε να βάλουμε τα σουτ».

Για τον Πάου Γκασόλ: «Ο Γκασόλ είναι ένας θρύλος και είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ομάδας του. Αλλά, δεν μπορούμε να μειώσουμε κανέναν άλλον παίκτη. Σίγουρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να του κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Παίζει πολλά λεπτά, οπότε θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να τον κουράσουμε σε άμυνα και επίθεση».

Για το αν τίθεται θέμα «εκδίκησης» λόγω του ημιτελικό του 2007: «Εμείς δεν έχουμε να πάρουμε καμία εκδίκηση. Ήρθαμε εδώ για να είμαστε έτοιμοι στα χιαστί και πιστεύουμε στην ομάδα μας. Όποιος και να ήταν ο αντίπαλος, αλλά έτυχε να είναι οι Ισπανοί. Έχουμε κίνητρο για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και όχι για να πάρουμε εκδίκηση». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε ΜακΓκί ο Κολοσσός!

Επίσημα παίκτης του Κολοσσού θα είναι τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Γκάρι ΜακΓκί.

Ανακοίνωσε ΜακΓκί ο Κολοσσός
Οι «θαλασσί» ανακοίνωσαν την απόκτηση του 27χρονου Αμερικανού σέντερ για τον επόμενο χρόνο, μετά τη συμφωνία μαζί του τη Δευτέρα νωρίτερα.

Ο ΜακΓκί τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε στην Μπεογκράν της ισπανικής Α2.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Gary McGhee. Ο Αμερικανός σέντερ είναι γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου του 1988 και είναι απόφοιτος του κολεγίου του Πίτσμπουργκ.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Ρουμανία, ενώ τη σεζόν που πέρασε ήταν στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και στην Μπρεογκάν, όπου σε 28 αγώνες είχε μέσο όρο 10,7 πόντους και 7,1 ριμπάουντ».

Τα συν και τα πλην του Δέλλα!!

Ικανοποίηση από τη νίκη αλλά και την αντίδραση της ΑΕΚ μετά το γκολ του ΠΑΣ, αλλά και παρατηρήσεις για τα «κενά» διαστήματα και τις χαμένες ευκαιρίες από τον Τραϊανό Δέλλα στους παίκτες του.

Τα συν και τα πλην του Δέλλα
Και θετικά αλλά και αρνητικά περιελάμβανε η ομιλία του Τραϊανού Δέλλα στους παίκτες της ΑΕΚ στα Σπάτα την Δευτέρα. Ο τεχνικός της Ένωσης έδειξε ικανοποιημένος από την αντίδραση των κιτρινόμαυρων μετά το γκολ που δέχτηκαν και τη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ. Παράλληλα, έδειξε προβληματισμένος σχετικά με τις ευκαιρίες που πέρασαν ανεκμετάλλευτες και από το γεγονός ότι η ομάδα του δεν «καθάρισε» το ματς.

«Είναι σημαντικό ότι πήραμε τη νίκη, που ήταν από την αρχή ο στόχος μας. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντιδράσαμε μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Δεν τα χάσαμε, δεν είχαμε πανικό, αλλά κάναμε το παιχνίδι μας. Ωστόσο, μέχρι να μπει αυτό το γκολ δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε, ενώ και σε αυτή τη φάση δεν λειτουργήσαμε σωστά αμυντικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε τρίτο γκολ και να τελειώσουμε το ματς. Έπρεπε να σκοράρουμε. Αφήσαμε τον αντίπαλο να μείνει μέσα στο παιχνίδι και κινδυνεύσαμε. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Οι ευκαιρίες πρέπει να γίνονται γκολ»,
είπε μεταξύ άλλων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μίροτιτς: «Σπανούλης ο πιο σημαντικός, αλλά όχι μόνο…» (Web TV)

Ο Νίκολα Μίροτιτς θεωρεί όλη την ελληνική ομάδα άκρως επικίνδυνη κι όχι μόνο τον Βασίλη Σπανούλη για τον προημιτελικό μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας.

Μίροτιτς: «Σπανούλης ο πιο σημαντικός, αλλά όχι μόνο…» (Web TV)
Πολύ δύσκολο παιχνίδι χαρακτήρισε αυτό με την Εθνική για την Ισπανία ο Νίκολα Μίροτιτς, ενώ στάθηκε στην παρουσία του Βασίλη Σπανούλη, δίχως να παραγνωρίζει και τους άλλους Έλληνες διεθνείς.

Αποστολή στη Λιλ, Χρήστος Ρομπόλης

«Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι και πως η Ελλάδα παίζει πολύ καλό μπάσκετ μέχρι τώρα. Δεν έχουν χάσει στη διοργάνωση. Εμείς δεν παίξαμε πολύ καλά στην πρώτη φάση, αλλά τώρα αποδίδουμε καλύτερα και την Τρίτη θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να τον νικήσουμε. Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο», τόνισε ο φόργουορντ των Μπουλς.

«Ο πιο σημαντικός παίκτης τους είναι ο Σπανούλης και παίζει εξαιρετικά. Όμως υπάρχουν ο Πρίντεζης, ο Μπουρούσης, ο Κουφός, ο Αντετοκούνμπο και άλλοι», πρόσθεσε.

Όσο για το πού θα κριθεί το ματς; «Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλή άμυνα. Όταν το κάνουμε αυτό, επιθετικά είμαστε καλοί. Έτσι θα έχουμε καλές πιθανότητες να νικήσουμε. Πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή, να παίξουμε καλά στην άμυνα και να κάνουμε απλά πράγματα στην επίθεση. Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να μας πιέσει. Έχει πολλή εμπειρία σαν ομάδα, αλλά εμείς πρέπει να εστιάσουμε στο δικό μας παιχνίδι, να το απολαύσουμε και να μείνουμε ενωμένοι. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στον αγώνα θα είναι η άμυνα και τα ριμπάουντ, όπου ο Γιάννης (σ.σ. Μπουρούσης) κάνουν καλή δουλειά».





*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιβεβαίωσε δύο ρεκόρ η IAAF!!

Στην επιβεβαίωση των δύο παγκόσμιων ρεκόρ που σημειώθηκαν μέσα στο καλοκαίρι προχώρησε τη Δευτέρα η IAAF.

Επιβεβαίωσε δύο ρεκόρ η IAAF
Η πρώτη επιβεβαίωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου αφορά το παγκόσμιο ρεκόρ του Αστον Ιτον στο δέκαθλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου. Οι 9.045 βαθμοί του Αμερικανού υπεραθλητή ξεπέρασαν τους 9.039 που είχε συγκεντρώσει ο ίδιος από τις 23 Ιουνίου του 2012.

Η δεύτερη αφορά το παγκόσμιο ρεκόρ της Ανίτα Βλόνταρτσικ στη σφυροβολία. Η Πολωνέζα πρωταθλήτρια με βολή στα 81.08 την 1η Αυγούστου στην πατρίδα της, έγινε η πρώτη αθλήτρια που ξεπέρασε τα 80 μέτρα και κατέρριψε το δικό της 79.58 από τις 31 Αυγούστου του 2014 στο Βερολίνο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τι πότε; Τώρα!!

Κάποιος άκουσε ευχές και παρακάλια μας κι έφερε στο δρόμο της Εθνικής την Ισπανία. Πλέον θέλουμε με λάφυρο τη θλιμμένη φάτσα του Ρούντι και της παρέας του να πάμε καρφί για μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ!

Τι πότε; Τώρα!
Εδώ που φτάσαμε δεν χρειάζονται ντροπές, ούτε πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας! Η Εθνική έπραξε το αυτονόητο, το ελάχιστα αποδεχτό, εκείνο που περίμενε όλη η Ελλάδα και τώρα είναι έτοιμη να προκαλέσει… ονείρωξη! Γιατί ό,τι πιο κοντινό σε κάτι τέτοιο θα είναι να περάσει στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ αποκλείοντας την Ισπανία. Τη «φούρια ρόχα» που για χρόνια ήταν ο δυνάστης και ο απόλυτος κυρίαρχος των παρκέ, αλλά τώρα μόνο να κλέψει μπορεί αυτήν την πρόκριση.

Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη πέρασε… όμορφα με ΠΓΔΜ, Κροατία, Γεωργία, Σλοβενία και Ολλανδία που αποδείχτηκαν «φτωχοί συγγενείς» του ομίλου, έδειξε στο Βέλγιο το τέλος του δρόμου και με το «6Χ6» στις αποσκευές της, ένα… φορτίο που τη γεμίζει αυτοπεποίθηση εξαιτίας του αήττητου, φαίνεται να μην βάζει ταβάνι στα όνειρα της. Οι Ισπανοί που κάποτε μας σκορπούσαν τον τρόμο, τώρα θα γίνουν επίτιμοι καλεσμένοι στη γιορτή μας αυτήν την Τρίτη στις 19.30.

Όσοι έχουν την τύχη να παρακολουθούν τους αγώνες από τα κανάλια του ΟΤΕ TV θα συμφωνήσουν ότι η εικόνα υψηλής ευκρίνειας στους δέκτες τους δύσκολα μασκαρεύει αδυναμίες. Αυτό το… άτιμο το High Definition δείχνει ξεκάθαρα κάθε λεπτομέρεια στο παρκέ, κάθε αμφιβολία στο βλέμμα, κάθε εμβληματική κίνηση και την παραμικρή σταγόνα ιδρώτα που μουσκεύει το παρκέ και ποτίζει τις φιλοδοξίες μας για το αύριο. Τώρα οι Έλληνες οφείλουν να νικήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό ώστε να δείξουν από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα. Ας ελπίσουμε πως θα είναι πολύτιμο: χαλκό, ασήμι, ή ακόμη καλύτερα, χρυσάφι!

Όλο αυτό το… τζέρτζελο για την Εθνική μπάσκετ φανερώνει και το πώς λειτουργεί το σύστημα. Το άθλημα απολαμβάνει το hype του, ο κόσμος ενδιαφέρεται, οι δημοσιογράφοι έχουν δουλίτσα, παίκτες και προπονητές καλύτερα συμβόλαιο, τα κανάλια κοινό. Κακά τα ψέματα, η παρουσία του εθνικού στοιχείου και η πιθανότητα επιτυχίας είναι στοιχείο ικανό να εκτοξεύσει μια διοργάνωση. Όταν το Ευρωμπάσκετ θα μας αποχαιρετά, ήδη το Champions League αλλά και το Europa θα έρχονται (και αυτά ζωντανά και αποκλειστικά από κανάλια ΟΤΕ SPORT και σε Ultra High Definition) οπότε οι συγκρίσεις θα καταστούν αναπόφευκτες.

Βέβαια κανείς δεν περιμένει από τον Ολυμπιακό να κατακτήσει την Ευρώπη, όπως είναι η απαίτηση για το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου ή την Εθνική που λέγαμε πριν, αλλά εδώ είναι… μπάλα! Ακόμη και μια νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου (που μέχρι και οι πέτρες αναγνωρίζουν τη δύναμή της) ή την Άρσεναλ (η συνήθεια της τελευταίας αγωνιστικής που έγινε… θεσμός) είναι ικανή να φέρει χαμόγελα, χρήμα και τηλεθέαση! Φυσικά, το Champions League είναι ένα προϊόν που πουλάει από μόνο του. Όταν… πλασιέ για το κοινό είναι ο Μέσι για την Μπαρτσελόνα, ο Ρονάλντο για τη Ρεάλ Μαδρίτης που μαζί με τους Βαυαρούς που η άτιμη κληρωτίδα έριξε στο δρόμο των «ερυθρολεύκων» είναι τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, υπάρχει κανείς που δεν θα… αγοράσει;

Για μας τους Έλληνες παίζονται πολλά αυτές τις μέρες. Αρχή κάνει η Εθνική στο μπάσκετ, ακολουθεί ο Ολυμπιακός με τον αστραφτερό του καλεσμένο στην πρεμιέρα του Champions League και οι μέρες… ανάτασης και περηφάνιας δεν τελειώνουν εκεί, αφού την Πέμπτη έρχεται και το Europa League. ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης στήνουν τη δική τους γιορτή με Καμπάλα και Σπάρτα Πράγας και είμαστε όλοι καλεσμένοι! *Πηγή: sport-fm.gr*

Αμάν ένας ΜακΚόλουμ!!

Οι άμυνες απουσίαζαν, αλλά το θέαμα… περίσσευε στο φιλικό της Γαλατά με την Πινάρ Καρσίγιακα, όπου οι πρωταθλητές Τουρκίας νικήσαν στην παράταση με 104-100! Τρομερό ντεμπούτο για τον Έρικ ΜακΚόλουμ!

Αμάν ένας ΜακΚόλουμ!
Άκρως θεαματικό ήταν το φιλικό της Γαλατασαράι με την Πινάρ Καρσίγιακα, όπου οι πρωταθλητές Τουρκίας νίκησαν στην παράταση με 104-100, με το σκορ στην κανονική διάρκεια να ήταν το 88-88.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Τζο Ράγκλαντ με 27 πόντους και 7 ασίστ, με τον Τζάστιν Κάρτερ να προσθέτει άλλους 18 πόντους. Για την «Τσιμπόμ» πρώτος σκόρερ ήταν ο Έρικ ΜακΚόλουμ, ο οποίος στο ντεμπούτο του είχε 27 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Από ‘κει και πέρα, ο Λάσμε είχε 14 πόντους, ενώ Τζόι Ντόρσεϊ έκανε νταμπλ-νταμπλ με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ροντρίγκεθ: «Δεν θυμάμαι τι έγινε το 2007» (Web TV)

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μπουρούση για τον ημιτελικό του 2007 και εγκωμίασε την ελληνική ομάδα και τον Βασίλη Σπανούλη εν όψει του προημιτελικού της Τρίτης.

Ροντρίγκεθ: «Δεν θυμάμαι τι έγινε το 2007» (Web TV)
Απέφυγε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ να ρίξει λάδι στη φωτιά και να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουρούση περί κλοπής στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ του 2015, όταν ρωτήθηκε την παραμονή του προημιτελικού με την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ από Ισπανούς δημοσιογράφους.

Αποστολή στη Λιλ, Χρήστος Ρομπόλης

«Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Δεν θυμάμαι το παιχνίδι. Όλοι θέλουν να κερδίζουν. Ο Γιάννης είναι ένας μεγάλος νικητής. Εμείς θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις επιλογές της Ελλάδας όσο περισσότερο μπορούμε», ανέφερε ο γκαρντ της Ρεάλ.

Ειδική μνεία έκανε στον Βασίλη Σπανούλη, αλλά τόνισε πως η ελληνική ομάδα δεν είναι μόνο ο Λαρισαίος γκαρντ. «Ο Σπανούλης είναι σπουδαίος παίκτης, τον γνωρίζουμε καλά. Μπορεί να κάνει τη διαφορά σε οποιαδήποτε στιγμή ενός αγώνα. Όμως γενικά η Ελλάδα έχει ένα πολύ ταλαντούχο γκρουπ παικτών. Είναι μια συμπαγής ομάδα, με πολλή ποιότητα και λύσεις σε όλες τις θέσεις. Παίζει δυνατά, έχει έναν καλό προπονητή και ξέρουν πώς να παίζουν. Οι Έλληνες παίζουν καλά σαν ομάδα και υπάρχουν παίκτες που δεν παίζουν πολύ, όπως ο Παπανικολάου και ο Καϊμακόγλου, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ομοιότητες στο Ισπανία-Ελλάδα με τα ντέρμπι Ρεάλ-Ολυμπιακός απάντησε: «Πιθανώς. Ξέρουμε πόσο σκληροί είναι. Έχουμε αναμετρηθεί πολλές φορές. Τους έχουμε νικήσει και μας έχουν νικήσει. Θα είναι ένα μεγάλο και δυνατό παιχνίδι. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το νικητή».





*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανια Σκούλετιτς: Αυτή είναι η πιο όμορφη γυναίκα του Eurobasket 2015!! (pics)

Η Σερβία πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Eurobasket 2015 και αυτό σημαίνει ότι η Ανια Σκούλετιτς θα συνεχίσει να ομορφαίνει με την παρουσία της τα γήπεδα

Ανια Σκούλετιτς: Αυτή είναι η πιο όμορφη γυναίκα του Eurobasket 2015 (pics)
Η Σερβία πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Eurobasket 2015 και αυτό σημαίνει ότι η Ανια Σκούλετιτς θα συνεχίσει να ομορφαίνει με την παρουσία της τα γήπεδα. Η σύντροφος του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έχει μαγέψει τους πάντες με την παρουσία της στη Γαλλία, κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Το μοντέλο από τη Σερβία, που πρόσφατα απόλαυσε τις διακοπές του στην Ελλάδα, δεν λείπει από κανένα παιχνίδι του συντρόφου της και της εθνικής ομάδας της χώρας, αποτελώντας φυσικά την αγαπημένη ασχολία των φωτογράφων στις εξέδρες των γηπέδων.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Πηγή: iefimerida.gr

Στη Ρεν, αλλά υπό προϋποθέσεις ο Γκιουρκίφ!!

Προσύμφωνο με τη Ρεν υπέγραψε ο Γιοάν Γκιουρκίφ, αλλά αυτό τεθεί σε ισχύ όταν ο Γάλλος άσος βρεθεί σε κατάσταση να προσφέρει άμεσα στην ομάδα του Championnat.

Στη Ρεν, αλλά υπό προϋποθέσεις ο Γκιουρκίφ
Στη Ρεν αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Γιοάν Γκιουρκίφ, ο οποίος αποχώρησε το καλοκαίρι από τη Λιόν ύστερα από πέντε χρόνια παρουσίας σε αυτήν.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός υπέγραψε προσύμφωνο με την ομάδα του Φιλίπ Μοντανιέ, αλλά αυτό θα τεθεί σε ισχύ μόνο στην περίπτωση που φάνει ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπορντό έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στο πόδι του και ότι φανεί ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση.

«Δεν έχει ξεπεράσει το κάταγμα κόπωσης στο πόδι του. Μόλις τον ξεπεράσει θα είναι στη διάθεση μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρεν, Ρενέ Ρουελό.

Την περυσινή σεζόν έκανε 19 συμμετοχές, τις οποίες συνδύασε με τρία γκολ και πέντε ασίστ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κεραυνοί» Ράτζα για την Κροατία!!!

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Ντίνο Ράτζα για την απογοητευτική πορεία της εθνικής ομάδας της Κροατίας στο Ευρωμπάσκετ. Ούτε παίκτες, αλλά ούτε και η ομοσπονδία… γλίτωσαν από τα «πυρά» του παλαίμαχου άσου!

«Κεραυνοί» Ράτζα για την Κροατία!
Άκρως ισοπεδωτικός ήταν ο Ντίνο Ράτζα με αφορμή την κάκιστη εικόνα που παρουσίασε η εθνική ομάδα της Κροατίας στο Ευρωμπάσκετ.

Ο παλαίμαχος άσος της «Hrvatska» τα «έβαλε» από την ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας, μέχρι τους παίκτες και τον Τύπο, ενώ χαρακτηριστικά τόνισε πως έτσι όπως έπαιξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κόντρα στην Τσεχία στους «16», δεν θα νικούσε ούτε τη γυναικεία ομάδα!

«Ήμασταν κακοί από την αρχή του τουρνουά. Αλλά, παρά το… βασανιστήριο που βλέπαμε, πίστευα να περάσουμε, χρησιμοποιώντας το ταλέντο και την εμπειρία μας κόντρα στην Τσεχία. Ούτε στα χειρότερά μου όνειρα δεν περίμενα να παίξουμε σαν νηπιαγωγείο! Αντί να μπούμε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, σαν λυσσασμένα σκυλιά, μπήκαμε ακόμη πιο νωθροί! Έτσι όπως παίξαμε, ούτε την εθνική ομάδα Γυναικών της Τσεχίας δεν θα νικούσαμε», δήλωσε αρχικά στην ιστοσελίδα «index.hr» ο… εξαγριωμένος Ντίνο Ράτζα!

Στη συνέχεια, ο παλαίμαχος Κροάτης άσος τα «έβαλε» με την ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας, αλλά και με τον Τύπο: «Το “ψάρι βρωμάει από το κεφάλι”. Τα τελευταία 20 χρόνια η εθνική ομάδα της Κροατίας διοικείται από μία Χούντα. Κανείς δεν μπορεί να τα αλλάξει όλα αυτά μέσα σε μία μέρα. Και εσείς οι δημοσιογράφοι δημιουργείτε σταρ με την πρώτη. Για παράδειγμα ο Μάριο Χεζόνια. ΟΚ, το παιδί έχει ταλέντο, αλλά όταν κάνει ένα καλό παιχνίδι, δεν γίνεται να τον “βαφτίζετε” νέο Ντράζεν. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντάριο Σάριτς. Έκανε μία καλή σεζόν στην Τσιμπόνα, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, είναι άλλες οι λίγκες. Πήγε στην Τουρκία, όπου είχε δευτερεύοντα ρόλο και εσείς αμέσως την… πέσατε στον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ότι δεν υπολογίζει αρκετά ένα τέτοιο ταλέντο».

Για να καταλήξει: «Συμφωνώ πως και οι δύο είναι καλοί παίκτες. Αλλά, Ντράζεν γεννιέται κάθε 100 χρόνια και δεν γίνεται κάθε φορά που ένας παίκτης ξεπερνάει τον μέσο όρο, να λέγεται νέος Ντράζεν. Ξέρω πως όλοι θέλαμε να γίνουμε νέοι Ντράζεν, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καταγγελία ΣΕΓΑΣ για το προπονητήριο του ΟΑΚΑ!

Το πρόβλημα με το προπονητήριο του ΟΑΚΑ εξακολουθεί να υφίσταται και ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να αναλάβει δράση επί του θέματος.

Καταγγελία ΣΕΓΑΣ για το προπονητήριο του ΟΑΚΑ
Έτσι, με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα,  ελληνική ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού ζητά από τους φορείς να επιληφθούν επί του θέματος, καταγγέλλοντας τη ΓΓΑ για την απόφασή της να αναστείλει τη λειτουργία του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο ΣΕΓΑΣ, εδώ και χρόνια, διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη κατάσταση του κλειστού προπονητηρίου στο ΟΑΚΑ, ζητώντας την άμεση στεγανοποίηση και τη γενικότερη επισκευή και συντήρησή του.

Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, αλλά και τις σχετικές δημόσιες δηλώσεις των Υφυπουργών Αθλητισμού της τελευταίας πενταετίας, κανένα έργο και καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει.

Ο χώρος που γυμνάζονται κορυφαία στελέχη των Εθνικών μας ομάδων, όχι μόνο δεν επιτρέπει τη σωστή προετοιμασία τους, αλλά και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια τους.

Αναμενόμενο επακόλουθο της αδιαφορίας της Πολιτείας ή και της αδυναμίας της να ιεραρχήσει προτεραιότητες, είναι η από 3/9/15 εισήγηση της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της ΓΓΑ για αναστολή λειτουργίας του κλειστού προπονητηρίου, με αποκλεισμό του χώρου και διακοπή της ηλεκτροδότησής του, μέχρι να στεγανοποιηθεί.

Έστω και τώρα, η Πολιτεία, αλλά και η διοίκηση του ΟΑΚΑ, οφείλουν να κινητοποιηθούν για να προχωρήσουν άμεσα με κατεπείγουσες διαδικασίες τα έργα αποκατάστασης και συντήρησης του χώρου.

Ας συνειδητοποιήσουν όλοι οι υπεύθυνοι ότι, σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, οι αθλήτριες και οι αθλητές μας δεν θα έχουν καμία δυνατότητα προετοιμασίας για τα μεγάλα αγωνιστικά ραντεβού της χρονιάς, με κορυφαίο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Έχουμε κουραστεί από τα λόγια. Απαιτούμε έργα. Τώρα».

Πάνοπλη η Ισπανία για την Ελλάδα!! (Web TV)

Η Ισπανία προπονήθηκε με όλα της τα αστέρια, συμπεριλαμβανομένων των Πάου Γκασόλ και Ρούντι Φερνάντεθ, πριν τον μεγάλο προημιτελικό με την Ελλάδα. Δείτε πλάνα από την προπόνηση.

Πάνοπλη η Ισπανία για την Ελλάδα (Web TV)
Με όλα της τα αστέρια παρόντα προπονήθηκε η Ισπανία το απόγευμα της Δευτέρα στο «Πιέρ Μορουά», εν όψει του αγώνα με την Ελλάδα για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Αποστολή στη Λιλ, Χρήστος Ρομπόλης

Ο Πάου Γκασόλ αν και με δεμένο το πόδι λόγω του προβλήματος στη δεξιά γάμπα γυμνάστηκε κανονικά, ενώ μετά από πέντε μέρες προπονήθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς και ο Ρούντι Φερνάντεθ, ενώ πανέτοιμοι δείχνουν οι Σέρχιο Γιουλ και Πάου Ρίμπας.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Αντί για ματς συμμετείχε σε… φιέστα η ΑΕΚ!!

Το τρίτο και τελευταίο φιλικό της ΑΕΚ με τη Σάσαρι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών, ωστόσο η «Ένωση» συμμετείχε κανονικά στη φιέστα που διοργάνωσε η ιταλική ομάδα στο Μιλάνο.

Αντί για ματς συμμετείχε σε… φιέστα η ΑΕΚ
Στο… 1-1 θα παραμείνει το σκορ στις φιλικές αναμετρήσεις ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Σάσαρι, καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Μιλάνο δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί το τρίτο και τελευταίο μεταξύ τους ματς. Ο λόγος είναι πως βάσει προγραμματισμού, ο αγώνας θα γινόταν σε ανοικτό χώρο της EXPO 2015, όμως η φιέστα διεξάγεται κανονικά και φυσικά η αποστολή της «Ένωσης» έδωσε το «παρών».

inner

Ο Ντούσαν Σάκοτα τιμήθηκε ως αρχηγός της ΑΕΚ από τους διοργανωτές και τη Σάσαρι, ενώ του παραδόθηκε επετειακή φανέλα στην οποία αναγράφεται και το όνομα του.

Αρχικά, στη συνέντευξη Τύπου το λόγο πήρε ο Ντράγκαν Σάκοτα: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε σε αυτήν την διοργάνωση. Όταν ήμουν μικρός σκεφτόμουν να έλθω σε μία τέτοια γιορτή. Είναι ευτυχία που αυτό γίνεται με την ΑΕΚ η οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της γιορτής της Ντιναμό Σάσαρι. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην γιορτή τίτλου της Ντιναμό, την οποία ευχαριστούμε για την φιλοξενία, αλλά και επειδή είχαμε την χαρά να έλθουμε στην Σαρδηνία σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ιταλίας».

Στη συνέχεια, μίλησε ο αρχηγός της ΑΕΚ, Ντούσαν Σάκοτα και μάλιστα στα ιταλικά: «Ευχαριστούμε την Ντιναμό Σάσαρι για την τιμητική πρόσκληση. Την συγχαίρουμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ιταλίας».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βράνκοβιτς: «Τα καλύτερα χρόνια μου στον Παναθηναϊκό»

Σαν… τρελός περιμένει την 23η Σεπτεμβρίου ο Στόγιαν Βράνκοβιτς για να βρεθεί ξανά με τους «καλύτερους οπαδούς του κόσμου», όπως είπε ενόψει της ειδικής του βράβευσης του στο ΟΑΚΑ απ'τον Παναθηναϊκό.

Βράνκοβιτς: «Τα καλύτερα χρόνια μου στον Παναθηναϊκό»
Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς επελέγη από χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού ως μέλος της καλύτερης πεντάδας της ομάδας κατά την τελευταία 25ετία, στο πλαίσιο σχετικής ψηφοφορίας και θα είναι παρών στην υπέρλαμπρη εκδήλωση “Honouring Our Legacy” που θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου.

Ο Δαλματός γίγαντας, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΑΕ μοιράζεται με τον κόσμο τα συναισθήματά του και στέλνει σχετικό μήνυμα με το δικό του μοναδικό τρόπο.

«Είναι μια μεγάλη τιμή για μένα» είπε ο Βράνκοβιτς. «Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκα για τέσσερα χρόνια κι όπως έχω πει πολλές φορές κατά το παρελθόν, ήταν τα τέσσερα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Έχω όμορφες αναμνήσεις κι εμπειρίες. Αγωνίστηκα δίπλα σε μεγάλους συμπαίκτες, γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους οι οπαδοί μας ήταν οι καλύτεροι και για όλα αυτά που έζησα οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην υπέροχη οικογένεια Γιαννακόπουλου».

Βεβαίως και είναι δύσκολο να απομονώσει μία στιγμή από τέσσερα παραγωγικά κι έντονα σε συναισθήματα χρόνια, αλλά ο Στόικο ομολογεί ότι μία εικόνα δεν μπορεί να ξεχάσει. «Φυσικά το κύπελλο Πρωταθλητριών στο Παρίσι το 1996» λέει. «Ήταν το πρώτο μου και ήταν κάτι τεράστιο καθώς και ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε για πρώτη φορά. Είχαμε προσπαθήσει άλλες δύο φορές κατά το παρελθόν και δεν τα είχαμε καταφέρει. Στο Παρίσι το πετύχαμε».

Τέλος, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, που ανέπτυξε μια ειδική σχέση με τον κόσμο του Παναθηναϊκού έστειλε το μήνυμά του ενόψει της μεγάλης εκδήλωσης “Honouring our Legacy” στις 23 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ: «Θέλω να πω το εξής στους οπαδούς του Παναθηναϊκού: Είστε οι καλύτεροι οπαδοί στον κόσμο και θα σας αγαπώ πάντα. Σας περιμένω στο ΟΑΚΑ γι’ αυτή τη μεγάλη εκδήλωση κι ανυπομονώ για τη στιγμή που θα σας συναντήσω και πάλι».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τιάγκο: «Εμείς είμαστε η Μπάγερν»!


Ανυπομονούν για την πρεμιέρα του Champions League Μπόατενγκ και Τιάγκο που προειδοποιούν για τη δύναμη της έδρας του Ολυμπιακού, αλλά τονίζουν: «Εμείς είμαστε η Μπάγερν»!

Τιάγκο: «Εμείς είμαστε η Μπάγερν»!
Έτοιμη για την πρεμιέρα του Champions Leagu είναι η Μπάγερν Μονάχου που θέλει κόντρα στον Ολυμπιακό να δώσει συνέχεια στην καλή παράδοση που έχει στα εναρκτήρια παιχνίδια της στη διοργάνωση..

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας φιλοξενούνται δηλώσεις δύο ποδοσφαιριστών που έχουν πάρει… μυρωδιά από Ελλάδα καθώς την είχαν επισκεφτεί στο παρελθόν.

Ο Μπόατενγκ, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι στο 0-0 κόντρα στον Άρη, στάθηκε στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται στα ελληνικά γήπεδα:

«Ενενήντα λεπτά με τέρμα το γκάζι! Οι οπαδοί τραγουδούν όλη την ώρα και στηρίζουν την ομάδα τους», τόνισε ο ποδοσφαιριστής των Βαυαρών, ενώ στη συνέχεια μίλησε και ο Τιάγκο, ο οποίος βρισκόταν στην αποστολή της Μπαρτσελόνα (χωρίς να παίξει) όταν οι Καταλανοί το 2010 νίκησαν 3-0 στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό.

Ο γιος του παλιού τεχνικού του Άρη, Μαζίνιο, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους Πειραιώτες:

«Η ατμόσφαιρα εκεί θα είναι σπουδαία. Οι οπαδοί δίνουν τα πάντα για την ομάδα τους, όπως στη Νότια Αμερική. Για τον Ολυμπιακό είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Θα είναι πολύ επιθετικοί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθούν. Είμαστε η Μπάγερν! Θέλουμε ν’ ακούσουμε τον ύμνο του Champions League». *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Μπλάζιτς από τον Ερ. Αστέρα!!

Τη λύση της συνεργασίας του με τον Γιάκα Μπλάζιτς ανακοίνωσε και επίσημα ο Ερυθρός Αστέρας. Άνοιξε ο… δρόμος για την Μπεσίκτας, με την οποία ο Σλοβένος γκαρντ έχει συμφωνήσει ήδη.

Τέλος ο Μπλάζιτς από τον Ερ. Αστέρα!
Παρελθόν αποτελεί και επίσημα από τον Ερυθρό Αστέρα ο Γιάκα Μπλάζιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου ανακοίνωσαν το «διαζύγιο» με τον Σλοβένο γκαρντ, ο οποίος πλέον οδεύει προς Τουρκία και Μπεσίκτας, καθώς υπάρχει καταρχήν συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Μπλάζιτς αγωνιζόταν τα δύο τελευταία χρόνια στον Ερυθρό Αστέρα και σε 34 παιχνίδια στην Αδριατική λίγκα, τη σεζόν που πέρασε, είχε κατά μέσο όρο 7,7 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ.

«Ευχαριστώ πολύ τον Ερυθρό Αστέρα για αυτά τα δύο πολύ όμορφα χρόνια στην ομάδα και το Βελιγράδι. Αναπτύξαμε δυνατές σχέσεις και δεν θα ξεχάσω ποτέ τα μεγάλα ματς που δώσαμε, τη στήριξη των οπαδών και φυσικά τους τίτλους που κατακτήσαμε. Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα», ήταν τα λόγια του Γιάκα Μπλάζιτς στην ιστοσελίδα της ομάδας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζει με Αναστασίου!!

Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να… συνεχίσουν τη στήριξη στον Γιάννη Αναστασίου, όπως αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM 94,6, μετά τη σύσκεψη κορυφής που έγινε.

Συνεχίζει με Αναστασίου!
Ο Γιάννης Αλαφούζος το δήλωνε σε όλους τους τόνους, το κάνει και πράξη! Ο Γιάννης Αναστασίου, οριστικά, συνεχίζει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, κάτι το οποίο αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη κορυφής στην ΠΑΕ, όπως αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρόντες, φυσικά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, ο Τάκης Φύσσας και ο Λεωνίδας Βόκολος.

Στη συνάντηση, η οποία δεν έγινε στα γραφεία της ομάδας, όλοι τους συμφώνησαν ότι θα είναι καλό να συνεχίσουν τη συνεργασία, να αναθεωρήσουν σε αρκετά πράγματα και να προχωρήσουν, αλλάζοντας άμεσα το πρόσωπο του «τριφυλλιού». Αυτό, άλλωστε, ζήτησε και ο Αλαφούζος από τον Αναστασίου.

Πλέον, ο «Ολλανδός» και με δεδομένη τη στήριξη της διοίκησης, καλείται να δείξει ότι μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα, μαζί με τους παίκτες του και να αποδείξει ότι αντέχει στην πίεση του πρωταθλητισμού, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παραλίγο να φάει και την χαρτοπετσέτα ο Μπενίτεθ!! (video)

Σε μια στιγμή λιγούρας «έπιασε» η κάμερα της ισπανικής τηλεόρασης τον Ράφα Μπενίτεθ, καθώς τον απαθανάτισε να τρώει ένα σάντουιτς, ενώ καθόταν στον πάγκο και παραλίγο να καταπιεί και την χαρτοπετσέτα.

Παραλίγο να φάει και την χαρτοπετσέτα ο Μπενίτεθ! (video)
Αφορμές για να τον σατιρίζουν τα ισπανικά Μέσα (και όχι μόνο) συνεχίζει να δίνει ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο φακός της ισπανικής τηλεόρασης τον συνέλαβε πριν την έναρξη της εκτός έδρας αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης με την Εσπανιόλ να τρώει ένα σάντουιτς.

Μάλιστα… φόρτσαρε σε κάποια στιγμή και εκτός από το ψωμί και τα περιεχόμενα του λίγο έλειψε να φάει και την χαρτοπετσέτα, κόβοντας με τα δόντια του ένα μικρό κομμάτι της.

Λίγες ημέρες μετά την πρόσληψη του, η διοίκηση της «Βασίλισσας» του είχε ζητήσει να αδυνατίσει για να μην τον χλευάζουν οι οπαδοί των αντίπαλων ομάδων.


 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Σαββίδη ο ΠΑΟΚ στο Μπακού!!

Στο Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League κόντρα στην Καμπάλα θα βρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη ο Ιβάν Σαββίδης.

Με Σαββίδη ο ΠΑΟΚ στο Μπακού
Παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, θα ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League.

Ο ισχυρός άνδρας του «δικέφαλου του Βορρά» προγραμμάτισε ταξίδι από το Ροστόφ στο Αζερμπαϊτζάν για να παρακολουθήσει από κοντά την πρεμιέρα της ομάδας του Ιγκόρ Τούντορ κόντρα στην Καμπάλα. Μάλιστα, το πιθανότερο είναι να έχει δίπλα του και τον γιο του, Γιώργο.

Τέλος, παρά τις αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις του το τελευταίο διάστημα, οι οποίες τον κρατούν εκτός Ελλάδας, η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα (23/09) θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ε, όχι και στην Άρσεναλ ο Μουρίνιο!!

Όχι μόνο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναλάβει την Άρσεναλ ο Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά σύμφωνα με αγγλικό Μέσο, σχεδόν φωτογράφησε τον εαυτό του ως διάδοχο του άσπονδου… φίλου του Αρσέν Βενγκέρ!

Ε, όχι και στην Άρσεναλ ο Μουρίνιο!
Πάνω που νομίζεις πως στο ποδόσφαιρο τα έχεις δει όλα, έρχονται δημοσιεύματα από δεξιά κι αριστερά να σου υπενθυμίσουν πως σε αυτό το άθλημα το κάθε τι είναι πιθανό!

Ακόμη και τα πιο τρελά σενάρια ίσως κάποτε επαληθευτούν… Ένα από αυτά, έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, είναι να εξελιχθεί σε διάδοχο του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Άρσεναλ ο ορκισμένος «εχθρός» του Ζοσέ Μουρίνιο…

Κρατάει χρόνια αυτή η κόντρα, με τους δύο άντρες να μην κρατούν πια ούτε τα τυπικά προσχήματα.

Κι όμως, η «Daily Mail» μεταφέρει διάλογο του 52χρονου τεχνικού της Τσέλσι με γνωστό οπαδό της Άρσεναλ, στον οποίο ο «Ξεχωριστός» με… άλματα λογικής φαίνεται να αφήνει ελπίδες πως θα αναλάβει τους «κανονιέρηδες».

Ο Πιρς Μόργκαν έχει ξεκινήσει ολόκληρη καμπάνια για την απομάκρυνση του Αλσατού και την πρόσληψη του Πορτογάλου, ενώ φέρεται να ζήτησε από τον Μουρίνιο αν αφήσει μια… χαραμάδα αισιοδοξίας!

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα, απάντησε: «Ας το θέσουμε έτσι… Ακόμη κι αν φύγω από την Τσέλσι, θα συνεχίσω να είμαι κάτοικος Λονδίνου. Υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες για έναν προπονητή στην πρωτεύουσα. Φούλαμ, ΚΠΡ, Γουέστ Χαμ, Τότεναμ, εθνική Αγγλίας και… Άρσεναλ»!

Λίγο αργότερα (όπως έγραψε η «Daily Mail» πάντα) έγινε λίγο πιο συγκεκριμένος, απαντώντας σε παρατήρηση ότι ένας τεχνικός του δικού του διαμετρήματος δεν θα ήταν δυνατό να κοουτσάρει ομάδα που δεν παίζει σε τοπ επίπεδο, όπως για παράδειγμα το Champions League, με την εξής «εμπρηστική» τοποθέτηση: « Άρα μένουμε με δύο επιλογές μόνο. Την εθνική Αγγλίας και την Άρσεναλ»…
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καθόλου απίθανες νέες συλλήψεις για το σκάνδαλο της FIFA»

Νέες συλλήψεις και κατηγορίες είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν το επόμενο διάστημα για την υπόθεση των σκανδάλων της FIFA, όπως δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ από τη Ζυρίχη.

«Καθόλου απίθανες νέες συλλήψεις για το σκάνδαλο της FIFA»
Σε καμία περίπτωση δεν έχει κλείσει ο κύκλος των ερευνών που αφορούν τα σκάνδαλα αξιωματούχων της FIFA, όπως διαβεβαίωσε η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Λορέτα Λιντς.

Μιλώντας από τη Ζυρίχη στην οποία βρέθηκε προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό της στην Ελβετία, τόνισε πως «ξέχωρα από το ισχύον κατηγορητήριο, η έρευνά μας διευρύνεται από τον Μάιο. Το περιθώριο της έρευνάς μας δεν έχει όρια και ακολουθεί τα στοιχεία εκεί που την οδηγούν. Αντιλαμβανόμαστε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω κατηγορίες κατά μεμονωμένων ατόμων και ομάδων ανθρώπων».

Στο μεταξύ, ο Ελβετός υπουργός Δικαιοσύνης, Μάικλ Λάουμπερ, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ αποκάλυψε ότι έχουν κατασχεθεί ιδιοκτησίες και στοιχεία κατά τη διαδικασία έρευνας στη δυτική Ελβετία.

«Οι επενδύσεις σε ακίνητα πραγματοποιούνται προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοποί για ξέπλυμα χρήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Συνολικά 121 διαφορετικοί τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν καταγραφεί ως ύποπτοι από μία ελβετική μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών». *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα καλά με Μπαρνιάνι στην Ιταλία!

Ανακούφιση επικρατεί στην εθνική ομάδα της Ιταλίας με τον Αντρέα Μπαρνιάνι, καθώς οι εξετάσεις που υποβλήθηκε βγήκαν αρνητικές, γι’ αυτό και αναμένεται να αγωνιστεί κόντρα στη Λιθουανία.

Όλα καλά με Μπαρνιάνι στην Ιταλία
Στις θέσεις τους επέστρεψαν οι καρδιές των ανθρώπων της Ιταλίας με τον Αντρέα Μπαρνιάνι και ενόψει του προημιτελικού του Ευρωμπάσκετ κόντρα στη Λιθουανία. Ο διεθνής φόργουορντ αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση με το Ισραήλ, ωστόσο οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στη γάμπα του τη Δευτέρα (14/9) βγήκαν καθαρές.

Έτσι, ο Σιμόνε Πιανιτζάνι αναμένεται να τον έχει κανονικά στη διάθεσή του στο κρίσιμο ματς με τη «Lietuva», καθώς ήδη εδώ και μέρες δεν μπορεί να υπολογίζει στον Τζίτζι Ντατόμε και φυσικά δεν θα ήθελε άλλη μία σημαντική απουσία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μεγάλο κορόιδο έπιασαν την Μπαρτσελόνα Β!! (video)

Στον αγώνα της Μπαρτσελόνα Β με την Οσπιταλέτ μπήκε ένα γκολ που δεν το μετράει ούτε και ο πιο «πουλημένος» διαιτητής του κόσμου.

Μεγάλο κορόιδο έπιασαν την Μπαρτσελόνα Β (video)
Στον αγώνα του Σαββάτου η Μπαρτσελόνα Β βάζει γκολ στις καθυστερήσεις και μειώνει σε 2-1 κόντρα στην Οσπιταλέτ.

Οι φιλοξενούμενοι πάνε στη σέντρα με τον επιθετικό τους να έχει ξεμείνει στην αντίπαλη πλευρά.

Δεν το παρατηρεί ούτε ο διαιτητής, ούτε οι παίκτες της Μπαρτσελόνα. Η μπάλα πάει κατευθείαν σε αυτόν και το γκολ που μπαίνει είναι το πιο… παράνομο στην ιστορία των πιο παράνομων γκολ.

Το πανηγύρισαν πάντως!


*Πηγή: sport-fm.gr*

Απειλούν με μηνύσεις στον Πανιώνιο για το «παράρτημα»

Την δικαστική οδό απειλούν πως θα ακολουθήσουν στον Πανιώνιο με αθλητική εφημερίδα, εφόσον δεν ανακαλέσει όσα αναφέρει σε πρωτοσέλιδό της έπειτα από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Απειλούν με μηνύσεις στον Πανιώνιο για το «παράρτημα»

Η ανακοίνωση:

«Ο Πανιώνιος των 125 χρόνων απαιτεί τον σεβασμό όλων. Η "εφημερίδα" "Αθλητική Ημέρα της Δευτέρας" στην προσπάθειά της να βρει πελάτες, αλλά και προστάτες όπως οι "ιερόδουλες σε οίκους ανοχής", καταφέρεται με δυσμενή και άκρως συκοφαντικά σχόλια σε πρωτοσέλιδό της, κατά της ομάδας μας. Την καλούμε να ανακαλέσει, αλλιώς θα δώσει εξηγήσεις εκεί που πρέπει. Στις αίθουσες των δικαστηρίων».
Το πρωτοσέλιδo:
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τί να κάνει κι ο δύσμοιρος ο Νάβας…!! (video)

Πολύ δύσκολο έργο είχε ο Κέιλορ Νάβας κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης της Ρεάλ, καθώς εκτελώντας χρέη «κορόιδου» είχε να αντιμετωπίσει τον Κρ. Ρονάλντο, αλλά και τον κεφάτο Γκάρεθ Μπέιλ.

Τί να κάνει κι ο δύσμοιρος ο Νάβας… (video)






*Πηγή: sport-fm.gr*

Original στήριξη στην Φαίδρα!!

Συναυλία με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της μικρής Φαίδρας, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο (19/09) ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ.

Original στήριξη στην Φαίδρα
Με τον πιο έμπρακτο τρόπο θα στηρίξει η «Original 21» την μικρή Φαίδρα. Πρόκειται για ένα 6χρονο κορίτσι, το οποίο αντιμετωπίζει εδώ και τέσσερα χρόνια σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Έτσι, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση συναυλίας το ερχόμενο Σάββατο (19/09) στο club της Νέας Φιλαδέλφειας, με σκοπό την οικονομική στήριξη της οικογένειας της μικρής Φαίδρας, που έχει ανάγκη από χρήματα για να συνεχίσει της θεραπείες της.

inner

Η ανακοίνωση:

«H Φαίδρα είναι μια μεγάλη μαχήτρια . Ενώ είναι μολις 6 ετών παλεύει εδώ και τέσσερα χρόνια να κρατηθεί στην ζωή, να περπατήσει, να μιλήσει . Η οικογένεια της Original 21 στέκεται δίπλα στην Φαίδρα και στον δύσκολο αγώνα της και διοργανώνει συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για να πληρωθούν οι θεραπείες της . Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ το Σάββατο 19/9 το βράδυ στο club της Νέας Φιλαδέλφειας να ενισχύσουμε τον αγώνα της μικρής μας φίλης»! *Πηγή: sport-fm.gr*

Συλλυπητήρια ΚΑΕ Άρης σε Γιαννάκη!!

Τη θλίψη της για τον θάνατο της μητέρας του, Καλλιόπης, εξέφρασε στον Παναγιώτη Γιαννάκη η ΚΑΕ Άρης μέσω ανακοίνωσης της.

Συλλυπητήρια ΚΑΕ Άρης σε Γιαννάκη
Η ΚΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζει τα συλλυπητήρια της στον Παναγιώτη Γιαννάκη για τον θάνατο της μητέρας του 56χρονου προπονητή, Καλλιόπης.

Η ανακοίνωση

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη της για τον θάνατο της μητέρας του Παναγιώτη Γιαννάκη, Καλλιόπης. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στον Παναγιώτη Γιαννάκη και την οικογένειά του για τη δυσβάσταχτη απώλειά τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει την Καλλιόπη Γιαννάκη…

Το βίντεο που ετοίμασε η Καμπάλα εν όψει ΠΑΟΚ!

Σε ρυθμούς ΠΑΟΚ κινούνται όλοι στην Καμπάλα και σε αυτό το πλαίσιο οι ιθύνοντες φροντίζουν να «ζεστάνουν» και τον κόσμο της ομάδας, γι’ αυτό το λόγο ετοίμασαν ένα βίντεο για το ματς της Πέμπτης.

Το βίντεο που ετοίμασε η Καμπάλα εν όψει ΠΑΟΚ
Καλή η δουλειά, καλές και οι υπόλοιπες ασχολίες που μπορεί να έχει ο καθένας, αλλά όταν το πρόγραμμα λέει «μπάλα», τότε όλα τα υπόλοιπα πάνε… περίπατο.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν και οι υπεύθυνοι του τμήματος μάρκετινγκ της Καμπάλα οι οποίοι ετοίμασαν ένα βίντεο για τον αγώνα της Πέμπτης κόντρα στον ΠΑΟΚ, προκειμένου να βάλουν στο… κλίμα τους φίλους της ομάδας.

Δείτε και θα καταλάβετε το πολύ έξυπνο βίντεο που σκέφτηκαν οι ιθύνοντες της Καμπάλα:


 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Εθνική θέλει να σταματήσει το απίθανο σερί της Ισπανίας!!

Ενδεχόμενη νίκη της Ελλάδας στον προημιτελικό της Τρίτης απέναντι στην Ισπανία, θα βάλει τέλος σε ένα απίστευτο σερί των Ιβήρων.

Η Εθνική θέλει να σταματήσει το απίθανο σερί της Ισπανίας
Ο βαθμός δυσκολίας στην αποστολή της Εθνικής στον προημιτελικό της Τρίτης απέναντι στην Ισπανία είναι μεγάλος. Και μοιάζει ακόμη μεγαλύτερος αν αναλογιστεί κανείς κάτι ακόμη…

Η Ισπανία φτάνει από το 1999 ανελλιπώς στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ. Τότε ήταν φιναλίστ στη Γαλλία, το 2001 πήρε το χάλκινο στην Τουρκία, το 2003 το ασημένιο στη Σουηδία, το 2005 τέταρτη στη Σερβία, το 2007 δεύτερη στο «σπίτι» της, το 2009 και το 2011 χρυσή σε Πολωνία και Λιθουανία αντίστοιχα, ενώ το 2013 τερμάτισε τρίτη.

Τελευταία φορά που η Ισπανία έμεινε εκτός ημιτελικών Ευρωμπάσκετ ήταν το 1997, στο Ευρωμπάσκετ που φιλοξένησε η ίδια και έμεινε τελικά πέμπτη, χάνοντας με 70-67 στα προημιτελικά από τη Ρωσία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πλήγμα με Μαρκίζιο στην Γιουβέντους!!

Σημαντική απώλεια για τη Γιουβέντους, καθώς ο Κλαούντιο Μαρκίζιο θα μείνει εκτός για έναν μήνα λόγω τραυματισμού, ενώ η «Γηραιά Κυρία» έχει μπροστά της δύσκολο πρόγραμμα.

Πλήγμα με Μαρκίζιο στην Γιουβέντους
Άσχημα νέα για τον Κλαούντιο Μαρκίζιο. Ο μέσος της Γιουβέντους τραυματίστηκε κατά της διάρκεια της αναμέτρησης με την Κιέβο το Σάββατο και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο και τη θέση του πήρε ο Πολ Πογκμπά.

Όπως φάνηκε σήμερα από τις εξετάσεις πρόκειται για θλάση β’ βαθμού στον προσαγωγό του δεξιού του ποδιού. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για τέσσερις εβδομάδες περίπου.

Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει φυσικά το ματς της Τρίτης με την Μάντσεστερ Σίτι (εκτός) για την πρεμιέρα του Champions League, αλλά και αυτά με Τζένοα (εκτός), Φροζινόνε (εντός), Νάπολι (εκτός), Σεβίλλη (εντός) και Μπολόνια (εντός) και «παίζεται» η συμμετοχή του στο ντέρμπι με την Ίντερ στις 18 Οκτωβρίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σφυρίζει Μήτρογλου-Σάμαρη ο Σιδηρόπουλος!!

Την αναμέτρηση Μπενφίκα-Αστάνα για την πρώτη αγωνιστική του Champions League ορίστηκε να διευθύνει ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Σφυρίζει Μήτρογλου-Σάμαρη ο Σιδηρόπουλος
Στην Πορτογαλία θα ταξιδέψει ο Τάσος Σιδηρόπουλος προκειμένου να σφυρίξει στην αναμέτρηση της Μπενφίκα των γνωστών μας Μήτρογλου και Σάμαρη κόντρα στην Αστάνα.

Ο Έλληνας διαιτητής δεν έχει οριστεί στο παρελθόν σε ματς κάποιας από τις δύο ομάδες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σκουρτόπουλος: «Έχουμε μεγάλο αντίπαλο»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη, στάθηκε στις δυσκολίες του αγώνα με την Ισπανία για την Εθνική.

Σκουρτόπουλος: «Έχουμε μεγάλο αντίπαλο»
Έτοιμη για να δώσει μια μεγάλη μάχη απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο είναι η Εθνική, όπως δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος εν όψει του προημιτελικού με την Ισπανία. Ο συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη ανέλυσε τους Ίβηρες με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

«Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο αντίπαλο. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι 100% για το παιχνίδι αυτό. Έχουμε επικεντρωθεί κυρίως σε δύο σημεία: Στο αμυντικό ριμπάουντ και στις λίγες φάσεις αιφνιδιασμούς που πρέπει να επιτρέψουμε στους Ισπανούς και πιστεύουμε ότι είναι δύο καθοριστικά σημεία για το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά την επίθεση πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη ζημιά μέσα από το καλάθι, χρησιμοποιώντας πολλά ποστ από τη θέση τρία έως πέντε και επίσης να ελέξγουμε το ρυθμό του αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αφήσουμε το γρήγορο ρυθμό που ευνοεί τους Ισπανούς καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά να επιτρέπουμε την εναλλαγή πάνω στη βάση τη δική μας. Η φετινή Ισπανία στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην παρουσία του Γκασόλ παρότι δεν λείπουν τα υπόλοιπα αστέρια και ιδιαίτερα στην περιφέρεια. Ο παίκτης που είναι καθοριστικός για το παιχνίδι της είναι ο Γκασόλ σε πόντους, ριμπάουντ, αλλά και δημιουργία. Από αυτόν ή μέσω αυτού βρίσκονται γύρω στου 30-40 πόντοι στο παιχνίδι της Ισπανίας. Όπως καταλαβαίνουμε είναι ο πρώτος στόχος για εμάς και όπως καταλαβαίνουμε δεν πρέπει να τον αφήσουμε να δημιουργήσει, αλλά και να περιορίσουμε το σκοράρισμα. Εκεί θα επικεντρωθούμε και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Η ομάδα είναι έτοιμη, η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι».