Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Θα σας πω την αλήθεια για ΠΑΟ που δε λέει κανένας!!

Ποιος Αναστασίου; Ο Αλέφαντος αποκαλύπτει στο SportDog το πραγματικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού! Η δικαίωση για Ρισβάνη και πού έχει θέμα ο Ολυμπιακός εν όψει Μπάγερν!Ο Παναθηναϊκός ήταν χάλι, τραγικός μπορώ να πω. Τόσο αργό ποδόσφαιρο από τον Παναθηναϊκό, σε τόσο χαλαρό ρυθμό, είχα να δω χρόνια. Πάσα, πάσα, πάσα, να πάει στην άκρη η μπάλα να βγει σέντρα, θα σας πω την αλήθεια όμως που δεν λέει κανένας: Ο προπονητής έχει λάθη, η αλήθεια όμως είναι τι παίκτες έχει ο Παναθηναϊκός. Σας έχω πει πολλές φορές ότι η μισή του ομάδα είναι ο Μπεργκ. Τώρα που σέρνεται ο Μπεργκ, σέρνεται, είναι ανύπαρκτος, σαν να έχει χάσει και την ταχύτητά του φαίνεται, σέρνεται όλη η ομάδα.

Μη ζητάνε πολλά από τον προπονητή, να δουν τι παίκτες έχει ο Παναθηναϊκός. Μην περιμένετε από τους Νίνηδες που περπατάνε. Το δε γκολ που έφαγε ο τερματοφύλακας, δεν το τρώει ούτε 10 χρονών παιδί κάτω από τα δοκάρια. Άσε τις νέες μεταγραφές του Παναθηναϊκού που δεν έχουν προσφέρει τίποτα φέτος.

Εγώ βλέπω τον Παναθηναϊκό από τα …αρχαία χρόνια. Δε θυμάμαι ποτέ τον Παναθηναϊκό με τέτοια κατάντια στα εξτρέμ. Μιλάμε για ομάδα που παραδοσιακά είχε εξτρέμαρους. Από Φυλακτό πιο παλιά, Θεοφάνη, Πανάκη, Σαραβάκο στα νεότερα χρόνια που ήταν καταπληκτικός. Δεν πιανόντουσαν, φισέκια. Τα τελευταία χρόνια πού είναι τα εξτρέμ του; Τίποτα. Φοβερό αυτό το πράγμα. Μα, καλά, δεν ξέρουν μπάλα εκεί; Πού πας χωρίς εξτρέμ;

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια βρήκε ένα Μιραλάς, βρήκε έναν Γκαλέτι, είχε έναν Τζόρτζεβιτς για πολλά χρόνια. Φέτος επίσης έχει καλά εξτρέμ, τους βλέπω, γρήγοροι είναι, φαντεζί είναι, και ο Ερνάνι και ο Πάρντο μπορούν να δώσουν πολλά στην ομάδα. Έχει τόσα εξτρέμ ο Ολυμπιακός που άφησε εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ τον Ντουρμάζ, τον Φουστέρ, τον δε Ντοσεβί τον έδωσε δανεικό. Πού είναι τα εξτρέμ του Παναθηναϊκού; Πώς να πλευροκοπήσει, πώς να δώσει ταχύτητα και θέαμα;

Έβλεπα τη Ρεάλ προχθές, έβαλε στα άκρα τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου τον Ρονάλντο. Και έμπαινε μέσα, έκλινε προς τα μέσα, έβαλε 5 γκολ!

Πού πας με το ολλανδικό ποδόσφαιρο το αποτυχημένο -σε ό,τι αφορά τους συλλόγους τα τελευταία χρόνια- σας έχω επισημάνει ότι οι ολλανδικές ομάδες τρώνε τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη στην Ευρώπη, τους το είπε και ο Κρόιφ, είπε να πάνε να επιμορφωθούν οι προπονητές, δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό που παρουσιάζουν. Πού είναι ο παλιός Άγιαξ, πού είναι η παλιά Αϊντχόφεν;

Κάτι άλλο που τους έχω πει πολλές φορές είναι ότι είχαν το μεγαλύτερο ταλέντο στην άμυνα τον Ρισβάνη και ότι θα ήταν μέγιστη αποτυχία αν δεν κατάφερναν να τον φτιάξουν και να τον δυναμώσουν. Αυτά τα έλεγα πολύ πριν φύγει από τον Παναθηναϊκό. Τον είδατε χθες, μόνος του έπαιζε όλο τον Παναθηναϊκό πίσω, καλός και στα ψηλά και στο κάτω παιχνίδι.

Ο Πανιώνιος στάθηκε πολύ καλά, ο Ουζουνίδης έστησε άριστα την ομάδα του, έκλεισε τους χώρους, έκανε μία άμυνα καταπληκτική.

Πάμε τώρα στον Ολυμπιακό. Τον είδα προβληματικό στην άμυνα και στα χαφ. Θα έχει μεγάλο πρόβλημα με την Μπάγερν αν κάνει τα ίδια. Εκεί ο Λεβαντόφσκι, ο Κόστα και ο Μίλερ θα σου τα κολλήσουν τα γκολ. Δε θα τα χάσουν όπως τα έχανε ο Πλατανιάς. Δεν επιτρέπεται μέσα στο Καραϊσκάκη να σου κάνει τόσες τελικές ο Πλατανιάς και να έχεις ήρωα τον Ρομπέρτο.

Με τον καινούργιο σέντερ μπακ τρόμαξα όταν είχα δει τον πιο αργό επιθετικό στο πρωτάθλημα, τον Μάντζιο, να του κάνει κούρσα και να μην τον προλαβαίνει… Έχει πρόβλημα το δίδυμο Σιόβα-Κόστα, όταν έρχονται οι αντίπαλοι κατά μέτωπο. Είδα πρόβλημα και στον Καμπιάσο, μόλις χαθεί η μπάλα περπατάει. Ο δε Σέρβος έκανε λάθη. Και είχαν απόσταση από τους σέντερ μπακ.

Με την Μπάγερν πρέπει να αξιοποιηθούν οι γρήγοροι πλάγιοι μπακ που έχουμε. Πρέπει να κλίνουν προς τα μέσα να δίνουν βοήθειες και να αλληλοκαλύπτονται με τους χαφ μπροστά τους και με τους κόφτες οι οποίοι πρέπει να είναι κοντά στους στόπερ. Είδα μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές, πρέπει να σφίξουν πολύ οι γραμμές με την Μπάγερν. Πρέπει να ρίξουν πολύ κυνήγι οι κόφτες σε αυτό το ματς. Και να χτυπήσεις στην κόντρα με τους γρήγορους που έχεις μπροστά, μόνο έτσι έχεις ελπίδα.

Ο νέος φορ του Ολυμπιακού ο Νιγηριανός, καλό κορμί έχει, γρήγορος είναι, δεν ξέρω μόνο αν γνωρίζει πολλή μπάλα. Εγώ θέλω να τον δω και να ντριμπλάρει.

Εκείνο που είναι απαράδεκτο είναι ο τρόπος που αμύνεται ο Ολυμπιακός στις στημένες φάσεις, κόρνερ και φάουλ. Τι ζώνη είναι αυτή; Καρμανιόλα. Πρέπει να το πάρει αλλιώς ο προπονητής…

Όλη η δουλειά στο παιχνίδι της Μπάγερν είναι ο Κόστα, φισέκι, τι μπούκες κάνει, θέλει δύο σαν τον Ρόμπεν! Αυτόν πρέπει να τον μαρκάρει και ο πλάγιος μπακ και ο χαφ και οι στόπερ να είναι σε ετοιμότητα, αυτός στο ένας εναντίον ενός σε καθαρίζει. Και πάει και στις δύο πλευρές. Μην πάει και κολλήσει στον Ομάρ και φεύγει ο Ομάρ μπροστά, χαθήκαμε. Ο Κόστα πιστεύω ότι κάνει τα 100 μέτρα σε κάτω από 11 δευτερόλεπτα. Και ξέρει μπαλάρα.*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: