Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Αποφάσεις από Συναδινό για το ΕΑΚ Κέρκυρας!!

Συνάντηση με τη διοίκηση του αθλητικού κέντρου της Κέρκυρας είχε ο γ.γ.Α. Ιούλιος Συναδινός προκειμένου να συζητηθούν μεταξύ άλλων θέματα οικονομικής διαχείρισης.

Αποφάσεις από Συναδινό για το ΕΑΚ Κέρκυρας
Τις συναντήσεις με τις διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων συνέχισε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΕΑΚ Κέρκυρας προκειμένου να βρεθεί λύση σε θέματα όπως αυτό της οικονομικής διαχείρισης και της συντήρησης των υποδομών.

Μεταξύ των άλλων αποφάσεων η ΓΓΑ αύξησε τη χρηματοδότηση του ΕΑΚ Κέρκυρας ενώ δόθηκαν κατευθύνσεις για συγκεκριμένα ζητήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Στo πλαίσιο των επαφών του γ.γ.Α. Συναδινού Ιουλίου με τις διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, διεξήχθη σύσκεψη στο ΕΑΚ Κέρκυρας με τον Πρόεδρο κ. Φ. Μπερδούση και με τον Αντιπρόεδρο κ. Γ. Μακαντάνη.

Συζητήθηκαν τα θέματα της οικονομικής διαχείρισης, της συντήρησης των υποδομών, της στελέχωσης με το αναγκαίο προσωπικό και της αξιοποίησης των χώρων του αθλητικού Κέντρου προς όφελος του αθλητισμού για όλους και των σωματείων.

Το ΕΑΚ Κέρκυρας είχε εγκαταλειφθεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα:

α. δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ οι αναγκαίες ενέργειες για την αδειοδότησή του.
β. εκκρεμούν σημαντικές οφειλές προς τρίτους (Ύδρευση 222 χιλ ευρώ, ΔΕΗ 78 χιλ. ευρώ)
γ. Υπάρχουν σοβαρά μηχανολογικά προβλήματα στο κολυμβητήριο, το οποίο δεν έχει συντηρηθεί περίπου δύο δεκαετίες, με ευθύνη προηγούμενων διοικήσεων.

Υπό αυτές τις συνθήκες η Γ.Γ.Α. αύξησε τη χρηματοδότησή του ΕΑΚ Κέρκυρας για τη χρονιά 2015 σε 385 χιλ. ευρώ, έναντι 286 χιλ. το 2014, από τα οποία έχει ήδη εκταμιευθεί το 90%.

Δόθηκαν κατευθύνσεις:

1) για τη σύνταξη μελέτης συντήρησης των εγκαταστάσεων, ώστε να αξιοποιηθεί το ποσό των 20 χιλ. ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2015.

2) για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

3) για την κάλυψη των εγκαταστάσεων με απινιδωτή και με ιατρικό εξοπλισμό.

Τέλος, θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε το χρέος της ΠΑΕ Κέρκυρα προς το ΕΑΚ Κέρκυρας και η εκκρεμότητα που υπάρχει στη σύναψη νέου συμφωνητικού.

Η Γ.Γ.Α. έχει δώσει τις αναγκαίες οδηγίες στην Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Κέρκυρας για τις ενέργειες στις οποίες οφείλει να προβεί και γι αυτό το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: