Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ουζουνίδης: «Πρέπει να πάρει θέση η διοίκηση του Παναθηναϊκού»

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει την υπόθεση του Γιάννη Αναστασίου, όπως δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Να αιωρείται κάτι μόνο κακό θα κάνει», τόνισε.

Ουζουνίδης: «Πρέπει να πάρει θέση η διοίκηση του Παναθηναϊκού»
«Να αμφισβητείται ένας άνθρωπος δεν κάνει καλό στον προπονητή ή την ομάδα, ούτε σε εσάς τους δημοσιογράφους. Τώρα πρέπει να μιλήσει η διοίκηση για τον προπονητή, η οποία να τον στηρίξει δημόσια», ανέφερε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το θέμα που έχει προκύψει στον Παναθηναϊκό με τον Γιάννη Αναστασίου και πρόσθεσε:

«Για να μπορέσει να έχει ο προπονητής καθαρό μυαλό, και οι παίκτες να ξέρουν με ποιον θα συνεργάζονται και δεν θα έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους. Το να αιωρείται κάτι μόνο κακό θα κάνει».

Όσον αφορά τη νίκη του Πανιωνίου επί του «τριφυλλιού», ο Εβρίτης τεχνικός υπογράμμισε: «Δεν περίμενα να γίνει το λάθος, αλλά επειδή ήταν βρεγμένο το γήπεδο ήξερα ότι μπορεί να γίνει η ζημιά. Ήταν ένα περίεργο σουτ αυτό του Μπακασέτα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην εκπομπή «Pick ‘n Goal» με τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Διονύση Καππάτο

-το γκολ του Τάσου Μπακασέτα, που έκρινε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:

«Δεν περίμενα να γίνει το λάθος, αλλά επειδή ήταν βρεγμένο το γήπεδο ήξερα ότι μπορεί να γίνει η ζημιά. Ήταν ένα περίεργο σουτ, όχι τύπου Ρονάλντο, από ψηλά προς χαμηλά και ήταν δύσκολο το χτύπημά του. Αν δεν κάνεις σουτ, πώς θα βάλεις γκολ; Και από τον Ολυμπιακό δεχθήκαμε και εμείς ένα ανάλογο γκολ, ενώ ο Ζέκα λίγο έλειψε να βάλει το γκολ της χρονιάς. Όσον αφορά τη θέση του Τάσου, πιστεύω ότι πίσω από τον φορ μπορεί να παίξει καλύτερα, αφού έχει καλή πάσα και καλό σουτ. Μου είχε πει ότι του αρέσει περισσότερο να παίζει ως επιθετικός, αλλά του είχα ζητήσει να παίξει λίγο πιο πίσω. Είναι καλό που υπάρχουν παιδιά μέσα στην ομάδα που θέλουν συνεχώς να βελτιώνονται».

-το δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος:

«Αυτό το είχα ζήσει στον Πλατανιά. Είχαμε παιχνίδια με μικρές ομάδες που τα χάσαμε, και στη συνέχεια αποχώρησα… Είναι καλύτερο μερικές φορές να είναι δύσκολο το πρόγραμμα στην αρχή. Παρότι ήταν δύσκολα τα παιχνίδια, δεν έφτιαξα την ομάδα με βάση τη δυναμικότητα του αντιπάλου».

-το ρόστερ του Πανιωνίου:

«Είναι ακόμα αρχή και κάποια παιδιά δεν είναι ακόμα φορμαρισμένα. Κάποιοι δεν είναι έτοιμοι, άλλοι προέρχονται από τραυματισμό ή υπάρχουν άλλα θέματα. Εγώ είμαι της άποψης ότι με άλλους ξεκινάς, με άλλους συνεχίζεις και με άλλους τελειώνεις ένα πρωτάθλημα».

-το καλό κλίμα στα αποδυτήρια:

«Η ομάδα είναι καλά, παρά τα προβλήματα που λέγονται πως υπάρχουν. Οι παράγοντες λειτουργούν πρώτα ως φίλαθλοι και βοηθούν την ομάδα. Αν ο Πανιώνιος δεν είχε καλά αποδυτήρια, δεν θα μπορούσε να συνεχίσει. Δεν μιλάμε για τις εποχές Τσακίρη που λειτουργούσε διαφορετικά ο σύλλογος. Αν δεν είχαμε το δέσιμο που έχουμε παίκτες, παράγοντες, προπονητές δεν θα συνεχίζαμε με αυτά τα προβλήματα».

-τους πολλούς Έλληνες παίκτες που χρησιμοποιεί ο Πανιώνιος:

«Όσο μεγάλος και αν είσαι στο ποδόσφαιρο πάντα μαθαίνεις. Ένας προπονητής έχει το βοηθό, το γυμναστή και πρέπει να δούμε πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση. Πρέπει να κοιτάξουμε να βάλουμε ένα όριο στους ξένους που θα παίζουν σε κάθε ομάδα, ώστε να δυναμώσει και η Εθνική ομάδα και να βλέπουμε νέα παιδιά να έρχονται στο προσκήνιο. Το γεγονός ότι έχουμε περιορισμό στις μεταγραφές ξένων παικτών, μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε περισσότερους Έλληνες που έχουν και μεταπωλητική αξία».

-τον στόχο της παραμονής:

«Πέρσι ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Δεν έχει σχέση με τη δική μου έλευση. Και το έργο του προηγούμενου προπονητή (σ..σ κ. Τερεζόπουλος) ήταν δύσκολο, αφού κανείς δεν ήξερε σε ποια κατηγορία θα παίξει. Την περσινή σεζόν στο δεύτερο μισό κάναμε πορεία πεντάδας, με αρκετά νέα παιδιά στο ρόστερ. Και φέτος όμως περιμένω δύσκολο πρωτάθλημα, παρότι είναι δύο που υποβιβάζονται. Βλέπετε ότι και οι μεγάλοι θα χάσουν βαθμούς από θεωρητικά πιο μικρές ομάδες. Όποιος πιστεύει ότι θα σωθεί, θα έχει πρόβλημα. Αν πιστεύουμε ότι επειδή κερδίσαμε δύο παιχνίδια με Ηρακλή και Παναθηναϊκό, θα τρώμε τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη. Πρέπει να ξέρεις τις δυνατότητές του, και ας σου έρθει το καλύτερο μετά. Και εγώ θα ήθελα δέκα αυτοκίνητα και σπίτια, όμως δεν μπορώ να τα έχω….».

-την εικόνα του Παναθηναϊκού και την αμφισβήτηση του Γιάννη Αναστασίου:

«Ο Παναθηναϊκός δυστυχώς έχει τα προβλήματά του. Το μεγάλο πρόβλημα ξεκίνησε από την Ευρώπη. Αλλά για μένα το κακό ξεκίνησε από την κατάκτηση του Κυπέλλου, αφού είδε τα πράγματα διαφορετικά. Ξεκίνησε με διαφορετική φιλοσοφία και το Κύπελλο άλλαξε τη νοοτροπία της ομάδας.

Σε ό,τι αφορά την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Γιάννη Αναστασίου, θεωρώ ότι το να αμφισβητείται ένας άνθρωπος δεν κάνει καλό ούτε στον ίδιο και την ομάδα, ούτε στον κόσμο, ούτε στους δημοσιογράφους. Τώρα πρέπει να ‘μιλήσει’ η διοίκηση. Να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση, για να μπορέσει ο προπονητής να έχει καθαρό μυαλό και οι παίκτες να ξέρουν με ποιον θα συνεργάζονται και δεν θα έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους. Το να αιωρείται κάτι, μόνο κακό θα κάνει».

-το επεισόδιο με τον Σπύρο Ρισβάνη μετά τη λήξη του αγώνα:

«Δεν έμαθα κάτι. Ο Σπύρος είναι ήσυχο παιδί, δεν πιστεύω ότι μπορεί να προκαλέσει. Σε ό,τι αφορά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, τι να πω; Είναι επιλογές…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: