Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Τον «διώχνουν» τα αποδυτήρια!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για την εικόνα του μουρτζούφλη υπαλλήλου των παικτών του Παναθηναϊκού για την οποία υπεύθυνος είναι και ο Γιάννης Αναστασίου.

Τον «διώχνουν» τα αποδυτήρια
Ήταν σαν μουτρωμένοι υπάλληλοι πρωί Δευτέρας. Μουρτζούφληδες με θολή ματιά. Άνευροι, απρόθυμοι. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για να «φωνάξουν» με την εικόνα τους ότι δεν μπορούν…

Ένα πράγμα τους έχει μείνει. Άντε δύο: πρωτάθλημα και Κύπελλο μετά το μέγα κάζο του αποκλεισμού από την Γκαμπάλα. Δεν συζητάμε, βέβαια, για πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου με αυτούς τους ρυθμούς βάδην. Ρυθμούς με τους οποίους προσπάθησαν (;) οι «πράσινοι» να κάνουν την 3η σερί νίκη τους στη λίγκα. Ας συμφωνήσουμε, επίσης, ότι μετά τους τρεις πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος κανείς δεν πήρε πρωτάθλημα και κανείς δεν το έχασε. Ας συμφωνήσουμε, όμως, και στο εξής απλό: αυτή η εικόνα του μουρτζούφλη υπαλλήλου δεν ταιριάζει σε παίκτη που διεκδικεί κάτι υψηλό.

Γιατί, όμως, συμπεριφέρονται έτσι οι παίκτες του Παναθηναϊκού; Γνωστό ότι οι ποδοσφαιριστές είναι – κατά κανόνα – κακομαθημένα παιδιά. Έχουν μάθει να τα έχουν όλα απλωμένα εμπρός στα πόδια τους και (θέλουν να) κρύβονται πίσω από τον προπονητή τους ή τη διοίκηση κάθε φορά που το πράγμα στραβώνει. Αν ευσταθούν οι πληροφορίες, όμως, η ΠΑΕ δεν τους αφήνει και πολλά περιθώρια για διαμαρτυρίες. Παίρνουν τα λεφτά στην ώρα τους και – παρά τις αποτυχίες – δραστηριοποιούνται σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον.

Δεν ακούνε και μπινελίκια από τον πρόεδρο, όπως θα μπορούσε να συμβαίνει σε κάποια άλλη ομάδα της Λίγκας. Ακούνε, όμως, δημόσια «κατηγορώ» από τον προπονητή τους και τον βλέπουν να τους δείχνει με το δάχτυλο κάθε φορά που η ομάδα στραβοπατάει. Επίσης παρατηρούν πως δεν υπάρχει και διάθεση αυτοκριτικής του κόουτς.

Να το επαναλάβουμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι – κατά κανόνα – κακομαθημένα παιδιά. Να σημειώσουμε, επίσης, πως το πρώτο πράγμα που οφείλουν να καταλάβουν είναι ότι το κουστουμάκι αυτό του μουρτζούφλη υπαλλήλου πρώτα αυτούς βλάπτει. Το βιογραφικό τους λεκιάζεται όταν εμφανίζονται με… παντόφλες στο γήπεδο. Όσο και να κρύβονται πίσω από τις – δεδομένες – ευθύνες του προπονητή δεν μπορούν να μείνουν στεγνοί στην μπόρα. Αν το πιστεύουν αυτό είναι αφελείς.

Αφέλεια, όμως, είναι να πιστεύει κανείς πως θα βρει το μαγικό κουμπί για να αναστρέψει το κλίμα χωρίς να κάνει κάτι ριζοσπαστικό. Να το πούμε και διαφορετικά; Η εικόνα εντός γηπέδου μπορεί και να αλλάξει. Άλλωστε, από τον Παναθηναϊκό του Αναστασίου έχουμε δει πολύ καλή μπάλα. Πρόσφατα, δε, στα περυσινά πλέι οφ η ομάδα πετούσε. Σημαίνει ότι η εικόνα στο χορτάρι μπορεί να βελτιωθεί. Λάθος! Η εικόνα εντός γηπέδου θα μπορούσε να αλλάξει. Αν δεν έμοιαζαν με Βαγδάτη και Λίβανο τα αποδυτήρια. Και στη Νέα Σμύρνη τα αποδυτήρια των «πρασίνων» μύριζαν μπαρούτι, μύριζαν… Γκαμπάλα. Πώς, αλήθεια, περιμένει ο κόουτς και οι προϊστάμενοί του τα αποδυτήρια αυτά να δημιουργήσουν κάτι όμορφο στο γήπεδο; Δεν είναι το γήπεδο, λοιπόν, αλλά τα αποδυτήρια αυτά που «διώχνουν» τον Αναστασίου…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: