Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση της Κοινωνίας Μελών Άρη για τις εκλογές!!

Ανακοίνωση για τις εκλογές της Παρασκευής, εξέδωσε η Κοινωνία Μελών Άρη όπου τα περίπου 11.000 μέλη της θα κληθούν να ψηφίσουν σε ποια κατηγορία θα παίξει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το σώμα της ΚΜΑ αποφάσισε κατά τη ΓΣ της 25/06/2014 τη διεξαγωγή άτυπου δημοψηφίσματος την Παρασκευή 27/06/2014 από τις 09:00 έως τις 19:00 στα γραφεία της ΚΜΑ, προκειμένου να υποδειχθεί προς το ΔΣ του σωματείου μία από τις κάτωθι επιλογές, την οποία θα υποστηρίξει στη ΓΣ των μετόχων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ που έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 30/06/2014:

α) Συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική κατηγορία

β) Λύση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και θέση της σε εκκαθάριση και

γ) Λευκό

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη της ΚΜΑ, οικονομικά τακτοποιημένα ή μη, πλην των δόκιμων μελών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης και όσοι εγγραφούν στο Σωματείο μέχρι την Πέμπτη 26/06/2014 και ώρα 18:00, οπότε και θα κλείσει ο εκλογικός κατάλογος.

Τα μέλη που δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν την Παρασκευή 27/06/2014 στα γραφεία της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αποστέλλοντας στην Κοινωνία Μελών ΑΡΗ το ψηφοδέλτιο προτίμησής τους. Το ψηφοδέλτιο πρέπει να είναι τυπωμένο από τους ίδιους σε διάσταση Α4, διπλωμένο μέσα σε σφραγισμένο λευκό φάκελο και να μη φέρει σταυρούς ή αλλα διακριτικά γνωρίσματα. Ο λευκός φάκελος της ψηφοφορίας θα πρέπει να περιέχεται μέσα σε ξεχωριστό σφραγισμένο φάκελο της επιλογής τους μαζί με φωτοτυπία της ταυτότητάς τους και έναν αριθμό τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Ο φάκελος θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι την Παρασκευή 27/06/2014 και ώρα 19:00, υποχρεωτικά με courier στα γραφεία της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ (Γήπεδο Κλ. Βικελίδης, Αλεξ. Παπαναστασίου 154, ΤΚ 54250).

Τα ψηφοδέλτια των μελών που θα ψηφίσουν επιστολικά πρέπει είτε να φέρουν εκτυπωμένη μία εκ των δύο παρακάτω επιλογών:

α) Β’ ΕΘΝΙΚΗ

β) ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΡΗΣ

είτε να είναι εντελώς κενά (λευκά).

Καλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν ως εθελοντές στη διεξαγωγή του άτυπου δημοψηφίσματος, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη γραμματεία του Σωματείου στο τηλέφωνο 2310 323 160 την Πέμπτη 26/06/2014 από τις 11:00 έως τις 18:00″.

Χωρίς Βερμάελεν και Κομπανί το Βέλγιο!!

companyvermaelen
Mε δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί το Βέλγιο απέναντι στην Ν.Κορέα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ. Ο Βενσάν Κομπανί και ο Τόμας Βερμάελεν δεν θα βρίσκονται στη διάθεση του Μαρκ Βίλμοτς, καθώς αμφότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα μικροτραυματισμών και αποφασίστηκε να προφυλαχθούν ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης.
Ο αρχηγός Κομπανί αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς και εγκατέλειψε την τελευταία προπόνηση των Βέλγων έπειτα από τα πρώτα λεπτά. Σε ότι αφορά στον Βερμάελεν, κι αυτός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον κανονικό ρυθμό της προπόνησης των Βέλγων, με συνέπεια να τεθεί εκτός των πλάνων του ομοσπονδιακού τεχνικού. Ο Βίλμοτς, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των Βέλγων αμφότεροι θα προλάβουν να είναι έτοιμοι για τις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας.
Πηγή: arenafm.gr

«Oνομαστική ψηφοφορία»

28892_main-610x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Πάνος Στεφανίδης. Μίλησε για την Γενική Συνέλευση που εξελίχθηκε. Παράλληλα, τόνισε πως πλέον θα ψηφίσουν αυτοί που… αδιαφόρησαν και ανέφερε πως πρέπει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πάνος Στεφανίδης:
Για την απόφαση να πάνε σε ψηφοφορία:“Έχω πολλές ενστάσεις σε ότι αφορά την  ψηφοφορία. Δεν μπορείς να πας σε μια ψηφοφορία που σημαίνει την διάλυση του σωματείου. Ας μην πιάσουμε τα νομικά αλλά την ουσία. Το θέμα είναι το τι θέλει ο κόσμος. Ποιος κόσμος θα αποφασίσει; Αυτοί οι λίγοι που ήταν εκεί ενδιαφέρονται λιγότερο από τους 11.000; Αυτοί οι λίγοι που ήταν εκεί που ενώ έρχονται στις συνελεύσεις και ακούνε η γνώμη τους θα μετράει το ίδιο με αυτούς που αδιαφόρησαν τελείως; Αν πάει η ομάδα στην Γ’ θα διαλυθεί το σωματείο. Εγώ πιστεύω δεν θα ψηφιστεί η Γ’. Το σωματείο δεν έχει νόημα μετά και λόγο ύπαρξης. Για την ΚΜΑ μιλάω. Η ΚΜΑ υπάρχει για να είναι μέτοχος στην ΠΑΕ Άρης. Άρα θα πάψει να είναι μεγαλομέτοχος. Αυτό θα το ψηφίσουν αυτοί που δεν είναι οικονομικά ταχτοποιημένοι. Δεν μας έχει γίνει το πάθημα μάθημα. Εγώ εδώ και πόσους μήνες τρέχω στα δικαστήρια για τέτοιες διαδικασίες. Αν διαλυθεί το σωματείο τα δικαιώματα πάνε στον Α.Σ. Βέβαια, δεν υπάρχουν δικαιώματα για να πάνε μετά αν πάει ο Άρης στην Γ’”.
Για τα όσα είπε στην συνέλευση:
“Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το τι θέλει να ακούσει ο καθένας. Κάποιοι με πιάνανε και έλεγαν εντάξει δεν είπες και τίποτα. Καταρχήν από την απλήρωτη ομάδα εδώ και δύο μήνες δεν έχει φύγει κανένας. Πρώτη φορά στην ιστορία παίκτης που έκανε προσφυγή είναι έτοιμος να ανανεώσει, ο Ηλίας Σταυρόπουλος. Δεν ξέρω τι να πω στα παιδιά αυτά. Θα πω περιμένετε μέχρι την Δευτέρα αναγκαστικά. Θα ευχαριστήσω όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια για να λειτουργήσει ήσυχα η ΠΑΕ. Για να μπορέσουμε να φτιάξουμε το Ρύσιο, το Χαριλάου και να μείνουν αυτά τα παιδιά. Να μην έχουμε απώλειες στο ρόστερ. Το 2012 όταν μπήκαμε με τον Κατσιαούνη και τον Λαμπριάκο είχαμε 12-13 άτομα ρόστερ. Τώρα έχουμε 21. Ανέφερε ο κ. Γαλανός τον Τσιώλη. Εγώ  είμαι σίγουρος πως ο κ. Γαλανός είχε κλείσει τον Τσιώλη. Εγώ είμαι αντίπαλος του και το λέω. Η δημοσιοποίηση αυτό το πράγμα έχει. Αυτές είναι οι συνέπειες. Όταν είσαι Γαλανός και δεν είσαι διοίκηση τι συμφωνία να κάνεις; Πριν από 15 μέρες απορρίφθηκε η αίτηση του Σκόρδα. Τι συμφωνία να κάνω και να την παρουσιάσω έγγραφα; Αν φύγω όμως εγώ θα απαλλαγώ, ο Άρης θα τελειώσει γιατί θα πάει στην Γ’. Εγώ θα πάθω μια μικρή οικονομική ζημιά ο Άρης όμως θα τελειώσει. Ο νομικός που ήρθε από την Αθήνα ο κ. Σφυρής το είπε ξεκάθαρα πως δεν γίνεται σε έναν χρόνο εκκαθάριση. Δεν θα γίνει εκκαθάριση και μετά θα πάρουμε ένα ΑΦΜ. Όλα όσα θέλουμε να αποφύγουμε θα τα πάρουμε. Θα πάμε στην Γ’, 100% δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε εκκαθάριση, εδώ δεν μπορούν αυτοί χωρίς προβλήματα. Θα ανέβουμε τρένο από την Γ’ λες και θέλει χρήματα και μετά θα πάρουμε ΑΦΜ”.
Για τον Ελληνικό Χρυσό:” Δεν υπάρχει καμιά συμφωνία χορηγίας. Έχουμε κάνει επικοινωνίες αλλά σε καμία περίπτωση δεν έγινε συζήτηση για χορηγία ούτε από την πλευρά μας ούτε από την πλευρά της εταιρείας. Επειδή, έχουμε ξεκινήσει νέο πρόγραμμα στην ΠΑΕ Άρης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, απευθυνόμαστε σε όλες τις μεγάλες εταιρείες για τέτοια προγράμματα. Είναι κάτι που δεν αποσκοπεί στο ευρύ κενό. Είναι μια εταιρεία με 100 εργαζομένους και θέλει να τους πάρει εισιτήρια η να τους κάνει μια εκδήλωση μέσω του Άρη. Αυτό προχώρησε πάρα πολύ και για αυτό ανακοίνωσα πως για την θύρα 7 δεν θα βγούνε εισιτήρια. Η Ελληνικός Χρυσός και αυτή είναι  ενδιαφερόμενη για αυτό το πράγμα. Οι αντιδράσεις δεν υπάρχουν. Ο κόσμος γνωρίζει την κατάσταση και ο Άρης δεν πρέπει να πολιτικοποιείται. Θα πει κάποιος να πάρει διαρκείας και θα πω όχι; Θα γίνει μια εκδήλωση η συναυλία και θα πω όχι; Δεν μιλήσαμε για φανέλα και μανίκια. Δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και άλλες. Αυτό το ετοίμασαν άνθρωποι εξειδικευμένοι στο χώρο που ξέρουν όχι εγώ. Εγώ όταν πήγαιναν έφευγα ντροπιασμένος. Πηγαίναμε και λέγαμε για τα 100χρόνια και όταν μας έλεγαν τι παρέχουμε δεν ξέραμε τι να πούμε. Τον έχουν ξεφτιλίσει τον Άρη. Λέγαμε τότε για το τηλεοπτικό συμβόλαιο που δεν το πήραμε και μας βρίζανε. Η ΑΕΚ υπέγραψε την προηγούμενη βδομάδα για δυόμιση. Πως θα παλέψω για περισσότερα με τον καθένα που φωνάζει από την κερκίδα γιατί δεν το πήρα; Πόσο πιο ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα; Δεν θέλουν να ακούσουν. Θέλουν να τελειώσουν τον Άρη. Ας τελειώσουν από μόνοι τους και αν θέλουν άλλη ομάδα να την πάρουν από τώρα. Θέλουν να δούνε τα παιδιά μας στον Μακεδονικό; Ερμηνεύει αυτό και πολλά για τα οποία απορούσα. Ανέφερε ψέματα επί ψεμάτων για το Χάγιατ και το προσωπικό. Ας βγει το προσωπικό να μιλήσει για την περίοδο 2012- 2013 αν ήταν πληρωμένοι. Αλλά αν βγουν τα παιδιά να μιλήσουν θα τους χαρακτηρίσουν και αυτούς. Ας μας πει για το Χάγιατ γιατί μας πλήρωσε πριν 10 μέρες. Το αποκορύφωμα είναι αυτό που είπε πως ο Άρης έκανε 80.000.000 εκκ. ευρώ τζίρο και βρέθηκε να χρωστάει 20.000.000 εκκ. ευρώ. Αυτό τον τζίρο γιατί δεν πιστεύει πως ο Άρης μπορεί να τον ξανακάνει; Αν για αυτούς ο Άρης έχει τελειώσει, για εμάς δεν έχει τελειώσει. Εμείς είμαστε εδώ. Εγώ έχω μάθει να μάχομαι. Στον Άρη οι πιθανότητες είναι πιο πολλές. Εγώ αν φύγω θα απαλλαγώ αλλά με τον Άρη τι γίνεται”;
Για το αν έχει να παρουσιάσει δουλειά ο Στεφανίδης για τον Άρη:
 ” Νομίζω πως δεν έχω δώσει την εντύπωση ως κάποιος που ρισκάρει τόσο πολύ. Γιατί να μπω σε διαδικασία για πράγματα που δεν δημιούργησα. Ρωτάνε γιατί η συνέλευση δεν έγινε 15 του μηνός και έγινε 25. Μα για να καλύψω και εγώ τον εαυτό μου. Να δω αν μπορώ να συνεχίσω στην Β’ εθνική. Εγώ ταξιδεύω, πηγαίων στην Αθήνα, κάνω επαφές και πρέπει να έχω την άποψη πως δεν θα κινδυνεύσω για την ενασχόληση μου με τον Άρη. Γιατί αν κινδυνεύσω θα χάσω πράγματα δουλεύοντας για πράγματα που δεν ευθύνομαι εγώ. Δυστυχώς δεν μπορώ να βγω και να πω παππάδες για την μια εταιρεία και την άλλη. Κάποιος μου είπε πως είμαι σαν τον Ηλιάδη. Είπα εγώ ποσό που θα φέρω; Τι να πω για τον επενδυτή και για τα μέλη που πηγαινοέρχονται κάθε μέρα; Δεν θα κάνω διαφήμιση σε κανέναν και ας πληρώσω εγώ το τίμημα. Εχθές παρουσία ενός άλλου μέλους χτύπησε το τηλέφωνο από έναν άνθρωπο από το εξωτερικό και μου λέει πες το. Του είπα στείλε ένα email με το όνομα σου. Δεν το έστειλε. Δεν λέω ότι ο άνθρωπος δεν είναι σοβαρός. Μπορεί να είναι σοβαρότατος. Γιατί να βγάλω άλλο ένα όνομα και να το ξεφτιλίσουμε και αυτό; Γιατί όποιο όνομα βγήκε ξεφτιλίστηκε”.
Για τα όσα είπε ο Σφυρής:” Είπε ως η ομάδα δεν μπορεί να κάνει εκκαθάριση σε έναν χρόνο και πως η ομάδα μπορεί να προχωρήσει στην Β’ μέσα από τον 106ια. Όποιος θέλει να δει. Ο κ. Γαλανός δήλωσε πως φοβάται”.
Για το αν είναι πεπεισμένος πως ο Άρης θα πάει Γ’ εθνική:“Όχι δεν είμαι. Εγώ είμαι πεπεισμένος πως ο κόσμος του Άρη δεν θα φτάσει τον Άρη εκεί. Στο φινάλε μπορείς να δεις πως αν δε βγαίνεις, δεν δηλώνεις στις 30 Ιουλίου συμμετοχή στην Β’ εθνική και πάει στην Γ’. Γιατί να θάψουμε την ομάδα ζωντανή από τώρα”;
Για τις πωλήσεις των παικτών:“Δεν θέλουμε να τους πουλήσουμε όλους τους παίκτες. Θα πουληθεί ένας. Υπάρχουν προτάσεις και έχουμε δώσει και συγκεκριμένες οριοθετήσεις. Δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αν ο Άρης πέσει στην Γ’   Εθνική  φεύγουν και τσάμπα. Οι προτάσεις δεν είναι από Ελλάδα αλλά από εξωτερικό. Αν ο Άρης πάει στην Γ’   Εθνική  οι παίκτες μένουν ελεύθεροι και δεν χρειάζεται να μας δώσουν λεφτά. Τώρα θα πάνε να ψηφίσουν αυτοί που δεν ασχολούνται, που έρχονται μια στο τόσο και λένε έλα πάμε στην Γ’   εθνική  να καθαρίσουμε. Πρέπει ονομαστική να είναι η ψηφοφορία χωρίς κάλπη. Αύριο τα ονόματα να είναι γραμμένα.  Αυτό μπορεί να γίνει αν ψηφίζουμε με το καρτελάκι”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν το πανηγύρισε ούτε ο Ρονάλντο...!!

Ούτε καν ο άνθρωπος που έδωσε τη νίκη (2-1) στην Πορτογαλία κόντρα στην Γκάνα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν πανηγύρισε το γκολ του πέτυχε, αφού και οι δύο εθνικές ομάδες αποχαιρέτησαν το Μουντιάλ.

Δεν το πανηγύρισε ούτε ο Ρονάλντο...
Με ένα γκολ, που χάρισε τη μοναδική νίκη της Πορτογαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είπε «αντίο» στη διοργάνωση ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης διαμόρφωσε στο 80’ το τελικό 2-1 εκμεταλλευόμενος το απαράδεκτο διώξιμο του Νταουντά, ενώ νωρίτερα (57’) ο εξαιρετικός Γκιάν είχε ισοφαρίσει για την Γκάνα. Το σκορ άνοιξε για τους Ίβηρες ο Μπόι με απίστευτο αυτογκόλ.

Ωστόσο και οι δύο ομάδες αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του θεσμού με Γερμανία και ΗΠΑ (1-0 το μεταξύ τους ματς) προκρίθηκαν χέρι-χέρι.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου
Γερμανία 7 (7-2)
ΗΠΑ 4 (4-4)
Γκάνα 1 (4-6)
Πορτογαλία 4 (4-7)

Το ματς


Με κάθε τρόπο προσπάθησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο να μην φύγει από αυτό το Μουντιάλ δίχως να «ματώσει» τα δίχτυα. Το παιχνίδι με την Γκάνα ήταν η τελευταία του ευκαιρία, αλλά είδε σέντρα του να καταλήγει στο δοκάρι, ενώ «φαρμακερό» χτύπημα φάουλ και καρφωτή κεφαλιά του Πορτογάλου σούπερ σταρ σταμάτησαν στον Νταουντά.

Μετά από όλα αυτά, ανέλαβαν δράση οι ίδιοι οι Γκανέζοι και με τον Μπόι (ή όπως αλλιώς προφέρεται αφού οι απόψεις διίστανται) να επιχειρεί μια άνευ προηγουμένου ζεϊμπεκιά, έστειλαν την μπάλα μόνοι τους μέσα και βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ…

Σχεδόν ταυτόχρονα ο Γκιάν έσπαγε και τη δική του κακοδαιμονία στο ματς (φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια) και ο Μίλερ άνοιγε το σκορ υπέρ των Γερμανών κόντρα στις ΗΠΑ και αυτό σήμαινε πως οι Αφρικανοί χρειάζονταν ακόμη ένα τέρμα για να βρεθούν εκείνοι στην επόμενη φάση.

Παίρνοντας δύναμη από τις καλές ειδήσεις που έρχονταν από μακριά και παρά τα πολλά προβλήματα που κουβαλούσαν, οι Γκανέζοι προσπάθησαν πολύ στο δεύτερο ημίχρονο γι΄αυτό το τέρμα που θα άλλαζε τις ισορροπίες. Τελικά αυτό ήρθε, αλλά ήταν για λογαριασμό της Πορτογαλίας που λόγω διαφοράς τερμάτων σε σχέση με τις ΗΠΑ, δεν έκανε την παραμικρή διαφορά. Και γι’ αυτό και δεν πανηγυρίστηκε. Ούτε καν από τον ίδιο τον σκόρερ, τον Κριστιάνο Ρονάλντο...


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπέτο (89’ Εντουάρντο), Άλβες, Πέπε, Βελόσο, Γουίλιαμ, Ρονάλντο, Μουτίνιο, Έντερ (69’ Βιεϊρίνια), Νάνι, Αμορίμ, Περέιρα (61’ Βαρέλα).

Στον πάγκο: Ρουί Πατρίσιο, Κόστα, Νέτο, Ράφα, Μεϊρέλες, Χ. Αλμέιδα, Α. Αλμέιδα, Πόστιγκα, Κοεντράο.

ΓΚΑΝΑ: Νταουντά, Γκιάν Ασαμόα, Ατσού, Μπαντού, Α. Αγιού (81’ Ουακασό), Ραμπιού (76’ Άκουα), Βάρις (71’ Τ. Αγιού), Μενσά, Ασαμόα, Μπόι, Αφούλ.

Στον πάγκο: Ανταμς, Κουαρασέι, Ινκούμ, Οπάρε, Εσιέν, Αντομα, Σουμαϊλα, Μουντάρι, Μπόατενγκ. Πηγή: sport-fm.gr

Μαζί… περάσανε!!

Όλοι ευχαριστημένοι στην «Αρένα Περναμπούκο». Οι Γερμανοί «σφράγισαν» το εισιτήριο για τους «16» επικρατώντας με γκολ του Μίλερ 1-0 των ΗΠΑ, που παρά την ήττα πήραν τον εισιτήριο της επόμενης φάσης.

Μαζί… περάσανε
Κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος στην «Αρένα Περναμπούκο». Από τη μία οι Γερμανοί, που επικράτησαν 1-0 των ΗΠΑ πέρασαν 1οι μέσω του 7ου ομίλου, ενώ οι ΗΠΑ παρά την ήττα σφράγισαν την πρόκριση στους «16» καταλαμβάνοντας την 2η θέση.

Σε ένα κακό ματς, χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό λόγω και της δυνατής βροχής, ο Μίλερ ήταν αυτός που έδωσε και πάλι τη λύση στην ομάδα του Χόακιμ Λεβ. Οι «γιάνκις» το πάλεψαν, όμως σε σχέση με τα προηγούμενα ματς η εμφάνισή τους ήταν κακή. Πάντως, το 1-1 στο Πορτογαλία- Γκάνα χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

1.Γερμανία 7 (7-2)
2.ΗΠΑ 4 (4-4)
3.Γκάνα 1 (4-6)
4.Πορτογαλία 4 (4-7)


Το ματς:Αρκετά δραστήριοι μπήκαν στο ματς οι Γερμανοί. Τα «πάντσερ» εκμεταλλεύτηκαν το νωθρό ξεκίνημα των ΗΠΑ και πίεσαν την άμυνα του Χάουαρντ. Οι κινήσεις στην πλάτη της άμυνας σε συνδυασμό με τις κάθετες μπαλιές, ωστόσο, δεν έβγαλαν τις φάσεις που θα ήθελε ο Λεβ. Η καταρρακτώδης βροχή χάλασε τον ρυθμό των Γερμανών και βοήθησαν τους «γιάνκις» να πάρουν ανάσες στα μετόπισθεν.

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλίνσμαν κατάφεραν με μπροστάρη τον Μπράντλεϊ να ανεβάσουν τις γραμμές τους στο γήπεδο και να περάσουν αρκετούς παίκτες κοντά στην εστία του Νόιερ. Η ουσία είναι πάντως, πως ούτε οι ΗΠΑ κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί, καθώς τα μακρινά σουτ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον γκολκίπερ της Μπάγερν. Έτσι, το 0-0 στην «Αρένα Περναμπούκο» έμεινε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στο πρώτο 45 λεπτο.

Πολύ καλό ξεκίνημα και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έκαναν οι Γερμανοί. Η είσοδος του Κλόζε στο ματς βοήθησε τα «πάντσερ», που έβρισκαν με μεγαλύτερη ευκολία χώρους μέσα στην περιοχή. Ο Χάουαρντ και οι αμυντικοί του δεν άντεξαν πολύ και ο Μίλερ βρήκε την ευκαιρία με δυνατό πλασέ στο 55ο λεπτό να στείλει τη μπάλα στην εστία κάνοντας το 1-0.

Οι παίκτες του Κλίνσμαν άργησαν να συνέλθουν μετά το γκολ και έχασαν σημαντικό χρόνο μέχρι να καταφέρουν να βγάλουν τους Γερμανούς από την περιοχή τους. Από την άλλη πλευρά, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα αμυντικά, ωστόσο, τις έλειψαν οι φάσεις στην επίθεση. Στο φινάλε του ματς οι ΗΠΑ τα έπαιξαν όλα για όλα, όμως ο Ντέμπσι στο 90+3’ αστόχησε από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Οι συνθέσεις:ΗΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Γκονζάλεζ, Μπράντλεϊ, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Ντέμπσεϊ, Τζόουνς, Ντέιβις, Μπέκερμαν, Ζούσι, Τζόνσον

Στον πάγκο: Γέντλιν, Μπρουκς, Γιόχανσον, Ντίσκερουντ, Μπεντόγια, Γκουζάν, Γκριν, Άλτιντορ, Βοντολόφσκι, Κάμερον, Τσάντλερ, Ριμάντο

Γερμανία (Χόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Εζίλ, Ποντόλσκι (46’ Κλόζε), Μίλερ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Κρόος, Μπόατενγκ

Στον πάγκο: Γκρόσκροϊτς, Γκίντερ, Κεντίρα, Σίρλε, Τσίλερ, Ντράξλερ, Ντουρμ, Γκέτσε, Μουστάφι, Βάιντενφελερ, Κράμερ

Διαιτητής: Ράβσαν Ιρμάτοβ (Ουζμπεκιστάν)

Γήπεδο: Αρένα Περναμπούκο
Πηγή: sport-fm.gr

«Jay, έλα στη Βραζιλία»!

Είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει. Το πιο μικρό «ευχαριστώ» για τη δύναμη που δίνει σε όλους. Γι’ αυτό η ΕΠΟ κάλεσε -όπως επιβεβαίωσε ο Γιώργος Σαμαράς- τον μικρό Jay να πάει στη Βραζιλία.

«Jay, έλα στη Βραζιλία»!
Ό,τι και να γίνει για τον μικρό Jay μοιάζει λίγο για ν’ ανταποδώσει τα συναισθήματα και την ψυχική δύναμη που μοιράζει.

Βλέποντάς τον ωστόσο να πανηγυρίζει σαν Έλληνας το γκολ του αγαπημένου του Γιώργου Σαμαρά και επιβεβαιώνοντας τη χαρά που παίρνει απ’ τα επιτεύγματά του, το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στη Βραζιλία μετατράπηκε σχεδόν σε λαϊκή απαίτηση.

Υιοθετώντας λοιπόν στην επιθυμία του κόσμου, η ΕΠΟ έκανε αυτό που επιδιώχθηκε και μέσω σελίδας στο Facebook: Προσφέρθηκε να κανονίσει τα πάντα ώστε ο μικρός Σκωτσέζος να βρεθεί δίπλα στον Σαμαρά και την υπόλοιπη ομάδα.

«Είμαστε ενήμεροι για τη σελίδα. Δεν έχω facebook και δεν ασχολούμαι με social media. Σήμερα το πρωί σε μία συνομιλία με τον κύριο Σαρρή, αν είναι εφικτό να κανονίσουμε τα εισιτήρια να δει το ματς με την Κόστα Ρίκα. Αν δεν προλάβουμε τώρα, ελπίζω να πάνε όλα με την Κόστα Ρίκα και να είναι στο επόμενο παιχνίδι», είπε ο «Sam» στη σημερινή του συνέντευξη.

«Θα επικοινωνήσουμε με τον πατέρα του παιδιού. Αν πάρουμε το ΟΚ, θα προχωρήσουμε στη διαδικασία με τα εισιτήρια. Ώσπου να το κάνουμε, όμως αυτό, έχουμε μία φανέλα της Εθνικής ομάδας θα την υπογράψουμε όλοι και θα τη στείλουμε στον Τζέι. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε δώσει όλοι ραντεβού μαζί του στο Μπέλφαστ», προσέθεσε.

Κλείνοντας, δε, έστειλε και το δικό του μήνυμα στον φίλο του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου δίνεις τρομερή δύναμη και σ’ ευχαριστώ. Το χαμόγελο και η υποστήριξή σου δίνει δύναμη σε όλους στην Εθνική ομάδα. Ελπίζω να σε δω σύντομα. Αυτή η φανέλα είναι για σένα. Αν δεν την πάρεις από μένα, θα στη στείλουμε. Είμαι περήφανος που είσαι φίλος μου. Ελπίζω να σε δω σύντομα, φίλε». Πηγή: sport-fm.gr

Επέστρεψε ο Σανκαρέ!

Ο Καλίφα Σανκαρέ ήταν το νέο πρόσωπο στη σημερινή προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης, με τον Σενεγαλέζο αμυντικό να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, όπως και οι Κιτόκο, Φερνάντεθ.

Επέστρεψε ο Σανκαρέ
Την πρώτη του προπόνηση με τον Αστέρα Τρίπολης εν όψει της νέας σεζόν έκανε ο Καλίφα Σανκάρε, ο οποίος είχε παραπάνω ημέρες άδεια. Ο 30χρονος στόπερ έκανε ατομικό, ώστε να φτάσει σιγά-σιγά στο επίπεδο ετοιμότητας που βρίσκονται και οι συμπαίκτες του, όπως και οι νεοαποκτηθέντες Κιτόκο, Νίκο Φερνάντεθ.

Η υπόλοιπη ομάδα έκανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής στον αγωνιστικό, ενώ οι συνθήκες ήταν και πάλι δύσκολες, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Επιπλέον, θα γίνει και δεύτερη προπόνηση την Πέμπτη. Πηγή: sport-fm.gr

Σκάει η «βόμβα» με Ερέρα!!

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση του επόμενου σταθμού της καριέρας του Άντερ Ερέρα. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ανακοίνωσε πως πληρώθηκε η ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη, χωρίς να γνωστοποιεί την επόμενη ομάδα!

Σκάει η «βόμβα» με Ερέρα!
Παρελθόν, οριστικά, από την Αθλέτικ Μπιλμπάο θα αποτελέσει ο Άντερ Ερέρα.

Οι Βάσκοι ανακοίνωσαν το απόγευμα της Πέμπτης πως καταβλήθηκε το ποσό της ρήτρας αποδέσμευσής του και ο 24χρονος μέσος θα αποχωρήσει από τον σύλλογο. Στην ενημέρωση από την διοίκηση της Μπιλμπάο δεν γίνεται αναφορά για το ποια ομάδα «κάλυψε» το ποσό, με τις φήμες για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να οργιάζουν.

Στην σύντομη τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ομάδας, Χοσού Ουρούτια, εκφράζει την απογοήτευση του για την απόφαση του παίκτη να αποχωρήσει από τoν σύλλογο: «Στην Αθλέτικ πρέπει να στοχεύουμε σε παίκτες, των οποίων η πρώτη επιλογή είναι να υπερασπιστούν τη φανέλα της ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό, η απόφαση του Άντερ Ερέρα δεν είναι ευθυγραμμισμένη με αυτή την ιδέα, κάτι που αποτελεί απογοήτευση για τον σύλλογο». Πηγή: sport-fm.gr

Εννιά αγωνιστικές στον Σουάρες!!

Βαρύς έπεσε ο… πέλεκυς στον Λουίς Σουάρες για τη δαγκωνιά στον Τζιόρτζιο Κιελίνι, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA του επέβαλε ποινή αποκλεισμού εννιά αγώνων με την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης!

Εννιά αγωνιστικές στον Σουάρες!
Ο Λουίς Σουάρες, με τη δαγκωνιά του στο Τζιόρτζιο Κιελίνι, στην αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης με την Ιταλία, φρόντισε να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Έτσι, η FIFA αποφάσισε να αντιδράσει και μάλιστα να εξαντλήσει τη αυστηρότητά της!

Όπως ανακοινώθηκε, η Πειθαρχική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου επέβαλε στον Ουρουγουανό επιθετικό ποινή αποκλεισμού εννιά αγώνων με τη «σελέστε», τετράμηνο αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα -όπου θα του απαγορεύεται να μπει σε οποιοδήποτε γήπεδο- και χρηματικό πρόστιμο 66.000 λιρών (82.000 ευρώ)!

Η ποινή του Λουίς Σουάρες θα αρχίσει να «τρέχει» από την προσεχή αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης κόντρα στην Κολομβία, το Σάββατο (28/6), για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκτός φυσικά από τις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, ο 27χρονος επιθετικός δεν θα είναι σε θέση να συμμετέχει και στους αγώνες με το σύλλογό του, καθώς θα ξαναπατήσει γήπεδο τον Οκτώβρη!

«Συμπεριφορές τέτοιου είδους δεν θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές σε οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό γήπεδο και ειδικά, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν παρακολουθούν τους ποδοσφαιριστές εκατομμύρια άνθρωποι. Η Πειθαρχική Επιτροπή έλαβε υπόψη της όλους τους παράγοντες της υπόθεσης, αλλά και το βαθμό ενοχής του κυρίου Σουάρες, όσον αφορά τον Κανονισμό. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από τη μέρα που ανακοινώθηκε», ήταν η δήλωση του προέδρου του της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA, Κλαούντιο Σούλσερ.

Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη τιμωρία που επιβλήθηκε σε ποδοσφαιριστή από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, ήταν ο αποκλεισμός οκτώ αγώνων στον Μάουρο Τασότι, ο οποίος είχε ρίξει αγκωνιά στον Λουίς Ενρίκε, στην αναμέτρηση της Ιταλίας με την Ισπανία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994. Πηγή: sport-fm.gr

«Θα δαγκώσω κάθε παίχτη στο γήπεδο, αν χρειαστεί»!

Έναν μάλλον μη αναμενόμενο μιμητή βρήκε ο Λουίς Σουάρες, καθώς λίγη ώρα πριν το ματς κόντρα στη Γερμανία, η… αυτού μεγαλειότης Ron Burgundy ξεκαθάρισε πως θα δαγκώσει ό,τι κινείται στο γήπεδο!

«Θα δαγκώσω κάθε παίχτη στο γήπεδο, αν χρειαστεί»!
Οι περισσότεροι Αμερικανοί (ακόμα) δεν σκαμπάζουν γρι από ποδόσφαιρο και ο Γουίλ Φερέλ δεν διαφέρει και πολύ από αυτούς.

Σε πάρτι των φίλων της team USA ο γνωστός κωμικός και για πάντα λατρεμένος ως Ron Burgundy στην ταινία «Anchorman: The Legend of Ron Burgundy», μπούκαρε, άρπαξε το μικρόφωνο και αφού ξεκαθάρισε πως ανήκει και αυτός στην πλειοψηφία των συμπατριωτών του που δεν το ‘χουν ιδιαίτερα με το σπορ που παίζεται με μια μπάλα και τα πόδια, προσπάθησε να περάσει το σύνθημα πως ανεξάρτητα με την ασχετοσύνη του, ο καθένας οφείλει να συνεισφέρει όπως μπορεί στην εθνική προσπάθεια!

Εμφανιζόμενος, λοιπόν, ως και καλά ποδοσφαιριστής και αφού τόνισε πως δεν είναι και στην καλύτερη φόρμα της ζωής του, ο Φερέλ δήλωσε πως θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό και –αν χρειαστεί- θα δαγκώσει κάθε αντίπαλο μέσα στο γήπεδο.

Απολαύστε τον:


Πηγή: sport-fm.gr

Αποβλήθηκαν επ' αόριστον Μπόατενγκ και Μουντάρι!!

Eπ' αόριστον απέβαλε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γκάνας τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου στην προπόνηση της ομάδας, Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και Σουλεΐ Μουντάρι.

Αποβλήθηκαν επ' αόριστον Μπόατενγκ και Μουντάρι
Το επεισόδιο που δημιούργησαν οι Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και Σουλεΐ Μουντάρι, εξαιτίας της καθυστέρησης της πληρωμής του πριμ για την παρουσία της Γκάνας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν έμεινε ατιμώρητο.

Οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας δεν αρκέστηκαν στην αποβολή των δύο παικτών από την αποστολή στην Βραζιλία.

Η παραδειγματική ποινή αφορά τον επ' αόριστον αποκλεισμό από τις υποχρεώσεις της εθνικής, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία της χώρας.

Η επίσημη ανακοίνωση για τον Μουντάρι: «Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκάνας απέβαλε επ' αόριστον τον Σουλεΐ Μουντάρι από τα «μαύρα αστέρια». Η ποινή ισχύει δια παντός. Η απόφαση ελήφθη μετά από απρόκλητη σωματική επίθεση του σε ένα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της GFA και σε ένα μέλος του προπονητικού τιμ της Γκάνας, του κ. Μόουζες Αρμά την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Διαπίστευση Μουντάρι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 έχει αποσυρθεί».

Η επίσημη ανακοίνωση για τον Μπόατενγκ: «Η Γκάνα Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (GFA) ενέκρινε την απόφαση του προπονητή Kιουές Άπια να αποβάλει επ 'αόριστον τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ από την εθνική ομάδα.Η απόφαση τίθεται σε άμεση ισχύ. Η απόφαση ελήφθη μετά το χυδαίες λεκτικές προσβολές του Μπόατενγκ που απευθύνονταν σε προπονητή Κιούσι Άπια κατά τη διάρκεια της προπόνησης στο Μακέιο, αυτή την εβδομάδα. Ο παίκτης έδειξε πως δεν έχει καθόλου τύψεις για τις οποίες ενέργειες του. Η διαπίστευση του Μπόατενγκ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 έχει αποσυρθεί, με άμεση ισχύ».

Και μέσα σε όλα αυτά η ομάδα της Γκάνας θα διεκδικήσει την πρόκριση της στους «16» κόντρα στη Πορτογαλία, σε μία ωραία ατμόσφαιρα… Πηγή: sport-fm.gr

Άνοιξαν οι ουρανοί στο Ρεσίφε!! (pics)

Απίστευτες εικόνες στο Ρεσίφε λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα ΗΠΑ-Γερμανία. Οι δρόμοι από την βροχή μοιάζουν με ποτάμια και οι προσπάθειες των ανθρώπων να πάνε στο γήπεδο μοιάζουν μάταιες.

Άνοιξαν οι ουρανοί στο Ρεσίφε (pics)
Στην πόλη όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας ΗΠΑ-Γερμανία και πιο συγκεκριμένα το Ρεσίφε, λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι δρόμοι σε προκαλούν να... κολυμπήσεις παρά να περπατήσεις.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από ανθρώπους στην πόλη της χώρας του καφέ σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα.

inner

inner

inner

inner


Πηγή: sport-fm.gr

Χαμός στην εθνική Γκάνας και αποπομπή παικτών!!

Αναστάτωση στην αποστολή της εθνικής Γκάνας λίγη ώρα πριν τον «τελικό» με την Πορτογαλία. Επεισόδιο παικτών με τον προπονητή και μέλη της ομοσπονδίας, εκτός ομάδας τέθηκαν Μπόατενγκ και Μουντάρι.

Χαμός στην εθνική Γκάνας και αποπομπή παικτών
Άνω-κάτω έγινε η αποστολή της Γκάνας λίγες ώρες πριν τον αγώνα με την Πορτογαλία, όπου θα διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η αναταραχή είχε αρχίσει εδώ και μέρες, όταν ήρθε στην επιφάνεια η απειλή των διεθνών να απέχουν από το υπόλοιπο του Μουντιάλ εφόσον δεν εισπράξουν άμεσα τα χρήματα που αντιστοιχούν σε οφειλές της ομοσπονδίες απέναντί τους (για πριμ, μισθούς και οδοιπορικά). Το θέμα φάνηκε να κλείνει θετικά, όταν ναυλώθηκε τσάρτερ και μετέφερε στη Βραζιλία τη… χρηματαποστολή (με περισσότερα από 3 εκατ. δολάρια), που έφτασε στη βάση της Γκάνας στη χώρα του καφέ με ένα κομβόι αστυνομικής συνοδείας.

Η τάξη, ωστόσο, δεν αποκαταστάθηκε. Στις τάξεις της ομάδας για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο προκλήθηκε θερμό επεισόδιο με πρωταγωνιστές παίκτες, τον προπονητή, αλλά και μέλη της ομοσπονδίας. Ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ φέρεται να έβρισε τον προπονητή του, Κουέσι Άπια, ενώ ο Σούλεϊ Μουντάρι να επιτέθηκε σε άνθρωπο της ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα αμφότεροι να τεθούν εκτός ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Η εποχή της "τεσσάρας", πέθανε!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τις παλιές εποχές της Εθνικής, όπως στο Μουντιάλ 1994, που δεν έχουν καμία σχέση με το ένδοξο σήμερα.
Από το 2004 και μετά η Εθνική έχει ανέβει σκαλοπάτια έχοντας πετύχει πράματα και θάματα. Παλιότερα, όμως, δεν ήταν έτσι τα πράγματα.
Στην πρώτη συμμετοχή της Εθνικής σε Μουντιάλ το 1994, τα αποτελέσματα ήταν τραγικά. Από τεσσάρα σε τεσσάρα πηγαίναμε. Καμία σχέση με το σήμερα, δηλαδή.
Σαν σήμερα, λοιπόν, το 1994 έγινε στο Παγκόσμιο Κύπελλο το Βουλγαρία – Ελλάδα 4-0. Με τους Βούλγαρους να πετυχαίνουν τα δυο πρώτα γκολ με πέναλτι του Στόιτσκοφ, ενώ τα άλλα δυο έβαλαν οι Λέτσκοφ και Μποριμίροφ.
Ο αγώνας έγινε στο Σικάγο παρουσία 63.000 θεατών και η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε με τους:
Ατματσίδη, Αποστολάκη, Καλιτζάκη, Νιόπλια, Μαχλά, Μαραγκό, Καραγιάννη, Αλεξούδη, Χαντζίδη, Καραταϊδη και Κωφίδη.
Προπονητής ήταν ο Αλκέτας Παναγούλιας που χρησιμοποίησε σαν αλλαγές και τους Μητρόπουλο, Δημητριάδη.Πηγή: sportdog.gr

Μαλαισία: Το σήκωσε με την Τζοχόρ ο Φιγκερόα!! (videos)

Το πρωτάθλημα Μαλαισίας με την Τζοχόρ κατέκτησε ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος αποτέλεσε έναν παίκτη που πρωταγωνίστησε για να πετύχει η ομάδα του τον στόχο της.
Ο Αργεντινός άλλοτε «πράσινος» ήταν ο πρώτος σκόρερ της Τζοχόρ στο «δρόμο» για το τρόπαιο με 11 γκολ, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο έβγαλε την ασίστ για το 1-0 υπέρ του συλλόγου του που ήταν και το τελικό σκορ που καθόρισε το ποιος θα σήκωνε την κούπα. Η Τζοχόρ ήθελε νίκη για να εξασφαλίσει στα σίγουρα την πρώτη θέση και τα κατάφερε χάρη και στον «Λούτσο».
Ο Φιγκερόα είχε πάρει μεταγραφή στη Τζοχόρ στα μέσα της σεζόν που ολοκληρώθηκε από το «τριφύλλι» και δικαίωσε τους ανθρώπους που τον πίστεψαν, αφού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας του.
Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: onsports.gr

Βοηθά τον Άρη ο Γκάλης!!

Ο Νίκος Γκάλης αποδέχτηκε την πρόταση του Λευτέρη Αρβανίτη να βοηθήσει την ΚΑΕ. Δείτε το μήνυμα του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ.

Βοηθά τον Άρη ο Γκάλης
Έτοιμος να βοηθήσει τον Άρη να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει δήλωσε ο Νίκος Γκάλης.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ αποδέχτηκε σχετική πρόταση του προέδρου της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη, δίχως να έχει γίνει ακόμη γνωστό τι μορφή θα έχει η βοήθειά του κι αν θα αναλάβει κάποια θέση στην ομάδα. Σε πρώτη φάση, θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην ομάδα. Σημειώνεται πως οι «κίτρινοι» έχουν προσεγγίσει και τον άλλο μεγάλο παίκτη της ομάδας από το παρελθόν, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, για τη θέση του προπονητή.

«Σε συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Λευτέρη Αρβανίτη, διαπίστωσα ότι η ομάδα μας περνά δύσκολες ώρες. Μου προτάθηκε να βοηθήσω στην προσπάθεια αναγέννησής της. Δεν ήταν δυνατόν να μη δεχτώ, γιατί ο ΑΡΗΣ είναι η ομάδα μου. Είναι αυτή, της οποίας τη φανέλα φόρεσα και τίμησα για 12 και πλέον χρόνια. Τώρα, στις δύσκολες στιγμές που περνά, δέχτηκα να επιστρατευτώ σαν απλός στρατιώτης.

Καλώ όλους τους Αρειανούς παράγοντες και φιλάθλους να σταθούν δίπλα στην ομάδα με κάθε τρόπο. Με υπομονή και δουλειά τα επόμενα χρόνια θα πρέπει και η Κ.Α.Ε. να εξυγιανθεί, αλλά και να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός ισχυρού ΑΡΗ
», ανέφερε μέσω Facebook ο Νίκος Γκάλης.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρει: «Η Διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει με χαρά και υπερηφάνεια την επιστροφή του Νίκου Γκάλη στην ομάδα της καρδιάς του, 22 ολόκληρα χρόνια μετά από την αποχώρησή του από αυτήν. Ο ζωντανός θρύλος του ΑΡΗ και του ελληνικού μπάσκετ, αποδέχθηκε την πρόταση της Διοίκησης και αναλαμβάνει συμβουλευτικό ρόλο στην ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., προκειμένου να συμμετέχει ως «πρεσβευτής» στην ανασυγκρότηση της ομάδας.

Η συστράτευση του Νίκου Γκάλη και η παρουσία του στα δρώμενα της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. μάς γεμίζει όλους με πίστη, δύναμη και αισιοδοξία. Αποτελεί μια πράξη ευθύνης και ευελπιστούμε να εμπνεύσει και να αφυπνίσει τον κόσμο της ομάδας, ώστε να βρεθεί πιο μαζικά και πιο συνειδητά στο πλευρό της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. Από τον αγώνα επιβίωσης και την επιστροφή του ΑΡΗ στην φυσική του θέση, την κορυφή, δεν περισσεύει κανείς
».

Πρώτος στο Shakedown ο Λάτβαλα!

Ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο Shakedown για το Ράλι Πολωνίας.

Πρώτος στο Shakedown ο Λάτβαλα
Το Ράλι Πολωνίας άνοιξε την αυλαία του με το Shakedown, στο οποίο πρώτευσε ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα. Πίσω από τον οδηγό της Volkswagen βρέθηκε ο Μαντς Όστμπεργκ και τρίτος ήταν ο Αντρέας Μίκελσεν, ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Σεμπαστιάν Οζιέ, ήταν τέταρτος.

Το κυρίως πιάτο του αγώνα αρχίζει αμέσως μετά περιλαμβάνοντας σήμερα τρεις ειδικές διαδρομές, ενώ ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Η κατάταξη:

1. Λάτβαλα, Volkswagen, 1:59.3
2. Όστμπεργκ, Citroen, +0.5
3. Μίκελσεν, Volkswagen, +0.6
4. Οζιέ, Volkswagen, +0.8
5. Μικ, Citroen +1.4
6. Κούμπιτσα, RK M-Sport World Rally Team,+2.2
7. Νουβίλ, Hyundai, +2.2 Πηγή: sport-fm.gr

«Τελικός» στην Κουριτίμπα!!

Αλγερία και Ρωσία δίνουν… «τελικό» πρόκρισης στην Κουριτίμπα για τον όγδοο όμιλο. Πώς προκρίνονται και πώς... αποκλείονται οι δύο ομάδες.

«Τελικός» στην Κουριτίμπα
Μάχη για το δεύτερο εισιτήριο του ογδόου ομίλου πίσω από το Βέλγιο που έχει ήδη κλείσει θέση για τους «16» δίνουν Αλγερία και Ρωσία στην Κουριτίμπα.

Η ομάδα του Βαχίντ Χαλίλοτζιτς είναι σε πλεονεκτική θέση. Προκρίνεται σίγουρα με νίκη (μάλιστα σαν πρώτη αν χάσει το Βέλγιο από τη Νότιο Κορέα) ή σε περίπτωση ισοπαλίας εφόσον ταυτόχρονα δεν κερδίσει η Νότιος Κορέα και παράλληλα αποκτήσει πλεονέκτημα στη συνολική διαφορά τερμάτων. Η Ρωσία, στον αντίποδα, χρειάζεται μόνο νίκη επί της Αλγερίας και ταυτόχρονα να μην κερδίσει η Νότιος Κορέα και παράλληλα αποκτήσει πλεονέκτημα στη συνολική διαφορά τερμάτων

Στη μοναδική τους συνάντηση στα χρονικά, ένα φιλικό πριν από 50 χρόνια, οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 2-2.

Πιθανές συνθέσεις:

Αλγερία (Χαλίλοτζιτς): Εμπολί, Μαντί, Μπουγκέρα, Χαλίσε, Μεσμπά, Μεντζανί, Μπενταλέμπ, Φεγκουλί, Μπραΐμι, Τζαμπού, Σλιμάνι.

Ρωσία (Καπέλο): Ακινφέεφ, Κοζλόφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Κομπάροφ, Γκλουσάκοφ, Σαμέντοφ, Σατόφ, Φαϊζούλιν, Κανούνικοφ, Κοκόριν.

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία).

Βαθμολογία

1. Βέλγιο 6 (3-1)
2. Αλγερία 3 (5-4)
3. Ρωσία 1 (1-2)
4. Νότιος Κορέα 1 (3-5)
Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο ένα θαύμα!!

Σχεδόν απίθανο μοιάζει να χάσει το Βέλγιο την πρωτιά και να προκριθεί η Νότιος Κορέα από τη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον όγδοο όμιλο.

Μόνο ένα θαύμα
Στο Σάο Πάουλο αναμετρώνται για τον όγδοο όμιλο Βέλγιο και Νότιος Κορέα (23:00), δύο ομάδες με αντίθετους βίους στη διοργάνωση.

Η μεν ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς, που θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Βερμάελεν, έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και για να χάσει την πρώτη θέση θα πρέπει να ηττηθεί και ταυτόχρονα η Αλγερία να νικήσει τη Ρωσία. Στον αντίποδα, οι Ασιάτες θέλουν αφενός μεν νίκη, αλλά ταυτόχρονα να μην κερδίσει η Αλγερία τη Ρωσία ή να μην έρθουν οι δύο ομάδες ισόπαλες και οι Αφρικανοί να έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων ή να μην κερδίσει η Ρωσία την Αλγερία αποκτώντας και καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Τρεις φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες στο παρελθόν, με το Βέλγιο να μετρά δύο νίκες και μια ισοπαλία. Μάλιστα είναι η τρίτη φορά που συναντώνται σε ομίλους Μουντιάλ μετά το 1990 στην Ιταλία (2-0) και το 1998 στη Γαλλία (1-1).

Πιθανές συνθέσεις:

Νότιος Κορέα (Χονγκ): Σουνγκ-Ριόνγκ, Γιονγκ, Γέονγκ-Χο, Γιουνγκ-Γκουόν, Σουκ-Γιουνγκ, Κόοκ-Γιουνγκ, Σουνγκ-Γιονγκ, Τσουνγκ Γιονγκ, Για-Τσέολ, Χέουνγκ-Μιν, Παρκ Τσου-Γιουνγκ.

Βέλγιο (Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βαν Μπούιτεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Μέρτενς, Μιραλάς, Ορίτζι.

Διαιτητής: Μπέντζαμιν Ουίλιαμς (Αυστραλία).

Βαθμολογία

1. Βέλγιο 6 (3-1)
2. Αλγερία 3 (5-4)
3. Ρωσία 1 (1-2)
4. Νότιος Κορέα 1 (3-5)
Πηγή: sport-fm.gr

Χρόνια πολλά σε Κάμπελ από Άρσεναλ!!

Τις διαδικτυακές ευχές της στον Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος σήμερα έχει τα γενέθλιά του, έστειλε η Άρσεναλ μέσω του Twitter.

Χρόνια πολλά σε Κάμπελ από Άρσεναλ!
Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Τζόελ Κάμπελ του χρόνου να φοράει τη φανέλα της Άρσεναλ και να παίζει στην Premier League, από τη στιγμή που ο Κοσταρικανός άσος «λάμπει» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και ο Αρσέν Βενγκέρ δήλωσε ότι τον περιμένει να επιστρέψει στην ομάδα.

Αυτό είναι κάτι που δεν θα ήθελαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, αλλά η είδηση σήμερα είναι ότι ο διεθνής άσος έχει σήμερα τα γενέθλιά του (κλείνει τα 22) και οι «κανονιέρηδες» δεν τον… ξέχασαν.

Δείτε το… τιτίβισμα των Λονδρέζων για τον Κάμπελ

Πηγή: sport-fm.gr

«Φιλικό» ή… εμφύλιος;

Οι ΗΠΑ του Γιούργκεν Κλίνσμαν αντιμετωπίζει τη Γερμανία στο Ρεσίφε για τον έβδομο όμιλο με την ισοπαλία να βολεύει και τις δύο ομάδες για την πρόκριση.

«Φιλικό» ή… εμφύλιος;
Τα πράγματα είναι απλά στο ντέρμπι κορυφής του εβδόμου ομίλου του Μουντιάλ μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας στο Ρεσίφε (19:00): με ισοπαλία η ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν και οι… συμπατριώτες του περνούν χέρι-χέρι στους «16» ό,τι κι αν συμβεί στο Πορτογαλία-Γκάνα. Εφόσον, ωστόσο, κάποιος νικήσει, υπάρχει κίνδυνος υπερκαλύπτοντας τη διαφορά τερμάτων να «καπελώσει» τον έναν εκ των δύο πρωτοπόρων.

Οι Αμερικανοί είναι ασφαλείς με ισοπαλία, αλλά με νίκη τερματίζουν πρώτοι και αν χάσουν μένουν εκτός μόνο αν υπερκαλυφθεί η διαφορά τερμάτων από το νικητή (αν υπάρξει τέτοιος) στο άλλο ματς του ομίλου. Οι Γερμανοί είναι πρώτοι και με ισοπαλία, ενώ για να αποκλειστούν δεν αρκεί να χάσουν, αλλά και να υπερκαλύψει ο νικητής του άλλου ματς τη διαφορά τερμάτων, πράγμα δύσκολο αφού η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ έχει 6-2 χάρη στο 4-0 της πρεμιέρας απέναντι στην Πορτογαλία. Ο Άλτιντορ είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος για την ομάδα του Κλίνσμαν, ενώ στο απέναντι στρατόπεδο δεν υπάρχουν προβλήματα.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί εννιά φορές στο παρελθόν, με τη Γερμανία να μετρά έξι νίκες έναντι τριών των ΗΠΑ. Σε δύο συναντήσεις στο Μουντιάλ, τα «πάντσερ» μετρούν ισάριθμες επιτυχίες, με 2-0 στους ομίλους το 1998 και με 1-0 στα προημιτελικά του 2002.

Πιθανές συνθέσεις:

ΗΠΑ (Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Τζόνσον, Κάμερον, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Τζόουνς, Μπεντόγια, Μπράντλεϊ, Ζούσι, Ντέμπσεϊ.

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Χούμελς, Χέβεντες, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Εζίλ, Μίλερ, Γκέτσε.

Διαιτητής: Ραζβάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν).

Βαθμολογία

1. Γερμανία 4 (6-2)
2. ΗΠΑ 4 (4-3)
3. Γκάνα 1 (3-4)
4. Πορτογαλία 1 (2-6) Πηγή: sport-fm.gr

Η νίκη δεν αρκεί!!

Πορτογαλία και Γκάνα ελπίζουν σε ένα θαύμα για να περάσουν στους «16» του Μουντιάλ από τον έβδομο όμιλο, αφού ακόμη και η νίκη πιθανότατα δεν θα τους είναι αρκετή.

Η νίκη δεν αρκεί
Στην Μπραζίλια κοντράρονται απόψε για τον έβδομο όμιλο Πορτογαλία και Γκάνα για τον έβδομο όμιλο (19:00) αναζητώντας την πρώτη τους νίκη σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κι αυτή όμως ίσως να μην είναι αρκετή, αφού αν το Γερμανία-ΗΠΑ λήξει ισόπαλο… δεν έχουν καμία τύχη.

Οι Ίβηρες θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία Κοεντράο αλλά υπολογίζουν και πάλι στον Πέπε, ενώ ο Έντερ αναμένεται να προτιμηθεί ξανά στην επίθεση αντί των Αλμέιδα και Ποστίγκα που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο ελπίζει να υπάρχει νικητής στο άλλο παιχνίδι, αλλά παράλληλα πρέπει να κερδίσει και μάλιστα με μεγάλο σκορ για να υπερκεράσει τον ηττημένο στη διαφορά τερμάτων. Το 4-0 της πρεμιέρας από τη Γερμανία δυσχεραίνει το έργο της παρέας του Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει συντελεστή 2-6, ενώ η Γερμανία έχει 6-2 και οι ΗΠΑ έχουν 4-3.

Αντίστοιχο σενάριο υπάρχει και για την πρόκριση της Γκάνας, που πάντως έχει μικρότερο αρνητικό συντελεστή στα γκολ (3-4) και δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν τεθεί αντιμέτωπες.

Πιθανές συνθέσεις:

Πορτογαλία (Μπέντο): Μπέτο, Άλβες, Πέπε, Κόστα, Περέιρα, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες, Νάνι, Ρονάλντο, Έντερ.

Γκάνα (Άπια): Ντάουντα, Αφούλ, Μπόβε, Τζ. Μενσά, Ασαμόα, Ραμπιού, Μουντάρι, Ατσού, Α. Αγιού, Γκιάν, Μπόατενγκ.

Διαιτητής: Ναουάλ Σουκράλα (Μπαχρέιν).

Βαθμολογία

1. Γερμανία 4 (6-2)
2. ΗΠΑ 4 (4-3)
3. Γκάνα 1 (3-4)
4. Πορτογαλία 1 (2-6)
Πηγή: sport-fm.gr

Άδεια από τη δουλειά μέσω… Κλίνσμαν!!

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου των ΗΠΑ προσφέρει ειδική φόρμα για άδεια στους εργαζόμενους Αμερικανούς για να πάρουν… άδεια την ώρα του αγώνα με τη Γερμανία.

Άδεια από τη δουλειά μέσω… Κλίνσμαν
Η ομάδα των ΗΠΑ δίνει «τελικό» απόψε απέναντι στη Γερμανία με στόχο την πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην προσπάθειά της αυτή χρειάζεται τη συμπαράσταση, έστω κι εξ αποστάσεως, όλων των Αμερικανών.

Ο αγώνας θα γίνει στις 12:00, ώρα ΗΠΑ, τη στιγμή που οι περισσότεροι θα πρέπει να βρίσκονται στις δουλειές τους.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας προσφέρει τη λύση. Στην ιστοσελίδα της παρέχει μία φόρμα άδειας από την εργασία που υπογράφεται από τον ίδιο τον προπονητή των ΗΠΑ, Γιούργκεν Κλίνσμαν, ο οποίος ζητεί από τα «αφεντικά» να κάνουν τη χάρη στους υπαλλήλους τους, αλλά παράλληλα τους καλεί να απολαύσουν και οι ίδιοι τον αγώνα.

«Παρακαλώ δικαιολογείστε την απουσία του … (συμπληρώνει ο καθένας το όνομά του) από τη δουλειά την Πέμπτη.

Αντιλαμβάνομαι πως αυτή η απουσία αυτή μπορεί να μειώσει την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας σας, αλλά σας διαβεβαιώνω πως είναι για έναν σημαντικό σκοπό. Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ έχει έναν σημαντικό αγώνα απέναντι στη Γερμανία και θα χρειαστούμε τη στήριξη όλου του έθνους, για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Παρεμπιπτόντως θα πρέπει κι εσείς να ενεργήσετε σαν καλός ηγέτης και να πάρετε κι εσείς ρεπό
», αναφέρει το… δικαιολογητικό του Κλίνσμαν.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Τσιώλης, αλλιώς «Κύπριος»

Τις επόμενες μέρες, αν όχι ώρες, αναμένεται η διοίκηση της Skoda Ξάνθης να ανακοινώσει τον επόμενο προπονητής της ομάδας, με τον Σάκη Τσιώλη να διαψεύδει τα πάντα.

Τσιώλης, αλλιώς «Κύπριος»
Στην τελική ευθεία έχει μπει η υπόθεση του νέου τεχνικού στην Skoda Ξάνθη.

Όπως γράφει η SportDay, οι Ακρίτες έχουν ξεχωρίσει δύο υποψηφίους και, μάλιστα, είναι σε προχωρημένες επαφές και με τους δύο.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος είναι από το εξωτερικό και πρόσφατα εργάστηκε στο κυπριακό πρωτάθλημα, ενώ υπάρχουν φήμες ότι είναι ήδη στην Ελλάδα για τις τελικές συζητήσεις με τον ακριτικό σύλλογο.

Ο άλλος είναι ο Σάκης Τσιώλης, αλλά η πλευρά του Καρδιτσιώτη προπονητή προχώρησε στη διάψευση όλων των δημοσιευμάτων.
Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένοντας τον Ντιλέινι…!!

Ο Ολυμπιακός περιμένει την απόφαση του Ντιλέινι, έχοντας θέσει χρονικό περιθώριο… αναμονής του Αμερικανού γκαρντ. Οι άλλες λύσεις που εξετάζουν στη ΚΑΕ και οι ενδείξεις... παραμονής του Μάντζαρη.

Περιμένοντας τον Ντιλέινι…
Μετά τις δύο πρώτες μεταγραφές των Λαφαγιέτ και Μενσά Μπονσού, ο Ολυμπιακός έχει στρέψει τη προσοχή του στην προσθήκη ενός ακόμα ξένου που θα κλείσει τις θέσεις των περιφερειακών. Εδώ και καιρό, έχει καταθέσει πρόταση 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων για διετές συμβόλαιο στον Μάλκολμ Ντιλέινι που έμεινε ελεύθερος από τη Μπάγερν Μονάχου και βρίσκεται στις ΗΠΑ για διακοπές. Ο 25χρονος γκαρντ που διέπρεψε φέτος με τους βαυαρούς, έχει δώσει προφορικά τη συγκατάθεσή του στην ΚΑΕ, με την υποσημείωση πως θέλει να βρει ομάδα στο ΝΒΑ.

Αυτή του η θέληση, καθυστερεί αρκετά την υπόθεση, αφού αν επιμείνει δεν αποκλείεται οι οριστικές εξελίξεις να υπάρξουν στα τέλη Ιουλίου. Είναι διατεθειμένος να τον περιμένει ο Ολυμπιακός; Προφανώς και όχι, αφού σε μία τέτοια περίπτωση ενδέχεται να χαθούν άλλες καλές περιπτώσεις παικτών που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι», πιέζουν διακριτικά τον Ντιλέινι να αποφασίσει… Πειραιά, δεν σκοπεύουν για την ώρα να τον υπογράψουν βάζοντας οψιόν για το ΝΒΑ φέτος και εκεί «κολλάει» η υπόθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα τον περιμένουν για λίγες ημέρες ακόμα και αν...δεν, θα ενεργοποιήσουν τις άλλες περιπτώσεις παικτών που εξετάζουν.

Μία από αυτές, είναι ο Κάρλον Μπράουν της Χάποελ Τελ Αβίβ, που διέπρεψε φέτος στο Ισραήλ. Σκόραρε κατά μέσο όρο 20 πόντους, μοίραζε πέντε ασίστ και μάζευε ισάριθμα ριμπάουντ, ενώ πρόκειται για έναν δυναμικό (1.96) γκαρντ που οργανώνει, εκτελεί και είναι δυνατός στο drive. Τα άλλα ονόματα που φέρεται να εξετάζει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είναι αυτά του Τζαμόν Γκόρντον και Ρίκι Χίκμαν που έμειναν ελεύθεροι από Αναντολού Εφές και Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα, αλλά δεν συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία που αναζητά ο τεχνικός του Ολυμπιακού. Όταν τελειώσει και το θέμα του γκαρντ, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν πλέον δύο-τρεις κινήσεις για να ολοκληρώσουν το ρόστερ, αφού θα μένει να ξεκαθαριστεί το αν θα αποκτηθεί αντί-Πέτγουεϊ (το πιθανότερο) καθώς και ένας-δύο συμπληρωματικοί Έλληνες παίκτες.

Κεφάλαιο ανανεώσεις

Από εκεί και έπειτα και παρά τις αρχικές ενδείξεις για το αντίθετο, η εβδομάδα κυλάει χωρίς εξελίξεις στο θέμα των πρόωρων ανανεώσεων των συμβολαίων των Μάντζαρη, Πρίντεζη και Σλούκα. Για τον πρώτο που θεωρητικά ήταν το πιο δύσκολο ζήτημα, υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα αισιοδοξία πως πλέον οι δύο πλευρές είναι πιο κοντά απ’ ότι στην αρχή. Σε αυτό το ενδεχόμενο, τα... χέρια του Γιώργου Μπάρτζώκα θα λυθούν ακόμα περισσότερο, αφού δεν θα είναι επιτακτικό να προστεθεί στο ρόστερ παίκτης μόνο οργανωτής, αλλά θα ταιριάζουν και περιπτώσεις τύπου Κάρλον Μπράουν. Όσο για τους άλλους δύο, δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια επίσημη επαφή, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως οι όποιες συζητήσεις ενδέχεται να γίνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

* Σε διάψευση των πληροφοριών που τον ήθελαν να έκανε διερευνητική κρούση για τον Γιώργο Μπόγρη, προχώρησε ο Ολυμπιακός. Πηγή: sport-fm.gr

«Άκυρο» στη Γιουνάιτεντ για Ερέρα!!

Ανατροπή δεδομένων στην διαφαινόμενη μεταγραφή του Άντερ Ερέρα στην Μαν. Γιουνάιτεντ. Ενώ η υπόθεση βρισκόταν στην τελική ευθεία, η Μπιλμπάο απέρριψε πρόταση ύψους 36 εκατ. € των «κόκκινων διαβόλων».

«Άκυρο» στη Γιουνάιτεντ για Ερέρα!
Δεδομένη είχαν την μεταγραφή του Άντερ Ερέρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού ο παίκτης είχε ταξιδέψει και στην Αγγλία για να υποβληθεί στις ιατρικές εξετάσεις.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο, όμως, έφερε τα πάνω κάτω στην υπόθεση, καθώς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι απέρριψε την πρόταση των «κόκκινων διαβόλων», ύψους 36 εκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ πρέπει να πραγματοποιήσει ξανά επαφή με τους ανθρώπους του ισπανικού συλλόγου και να προσφέρει ίσως περισσότερα χρήματα για να αποκτήσει τον 24χρονο μέσο. Πηγή: sport-fm.gr

Πόλος έλξης για θαυμάστριες η Εθνική!! (pics)

Οι διεθνείς δεν σταμάτησαν και χθες να μοιράζουν αυτόγραφα σε νεαρές Βραζιλιάνες θαυμάστριες.

Πόλος έλξης για θαυμάστριες η Εθνική (pics)
Ημέρα χαλάρωσης ήταν η χθεσινή για την Εθνική. Οι περισσότεροι παίκτες προτίμησαν να… αράξουν στο ξενοδοχείο για να ηρεμήσουν, ενώ ο Ανδρέας Σάμαρης επέλεξε να κολυμπήσει στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου έχει καταλύσει η αποστολή στο Αρακαζού.

Την… ηρεμία των διεθνών «χάλασαν» (με την καλή έννοια) οι θαυμάστριες, αφού για μία ακόμη φορά νεαρές Βραζιλιάνες τούς προσέγγισαν για να αποσπάσουν ένα αυτόγραφο και οι παίκτες δεν τους χάλασαν χατίρι.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην Globo:

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται ο Γκατούζο και… προχωρούν!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΟΦΗ βρίσκεται ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος, όμως όλες οι εξελίξεις στα μεταγραφικά αναμένεται να σημειωθούν μετά την άφιξη του Γκατούζο στο Ηράκλειο.

Έρχεται ο Γκατούζο και… προχωρούν
Η (σημερινή) άφιξη του Τζενάρο Γκατούζο στο Ηράκλειο αναμένεται να φέρει διάφορες εξελίξεις στον ΟΦΗ για τα μεταγραφικά του ζητήματα.

Ένα από αυτά είναι και η περίπτωση του Αχιλλέα Σαρακατσάνου, τον οποίο εξετάζουν οι Κρητική για την ενίσχυση των μετόπισθεν εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Από εκεί και πέρα, οι Ηρακλειώτες επέλεξαν – όπως και πέρσι – το Γκάρντερεν για να πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Ο ΟΦΗ θα βρεθεί στην Ολλανδία από 20 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου, όπου σε αυτό το διάστημα θα δώσει πέντε φιλικά ματς.

Στις 22 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει τη Φένλο (19:00). Στις 26 την Εουπεν (19:00). Στις 29 την Αντο Ντεν Χάαγκ και στην 1η Αυγούστου την Μπρέντα (20:00). Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα… «έτοιμοι» για Παναθηναϊκό!!

Μετά την ενίσχυση σε νέο «αίμα» στον Παναθηναϊκό στρέφονται στην απόκτηση έτοιμων παικτών. Λίστα ξένων παρέδωσε ο Ιβάνοβιτς στον Γιαννακόπουλο. Τι γίνεται με Μποχωρίδη.

Και τώρα… «έτοιμοι» για Παναθηναϊκό
Έχοντας ήδη αποκτήσει Λούντζη και Παπαγιάννη, που αποτελούν το λαμπρό μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός στρέφεται πλέον σε «έτοιμους» παίκτες που θα αποδώσουν άμεσα και θα αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα της επόμενης περιόδου.

Στη χθεσινή συνάντηση που έγινε ανάμεσα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού παρέδωσε λίστα με συγκεκριμένα ονόματα ξένων παικτών για την ενίσχυση της ομάδας και το προσεχές διάστημα αναμένεται… «καυτό».

Οι «πράσινοι» έχουν μόνο έναν ξένο στο ρόστερ τους (Τζέιμς Γκιστ) και έχουν δυνατότητα απόκτησης άλλων πέντε, το πολύ τριών ακόμη μη κοινοτικών και δύο κοινοτικών. Με το ρόστερ να αριθμεί δέκα παίκτες ήδη, δεν αποκλείεται να μην καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις ξένων.

Όλα δείχνουν πως θα αποκτηθεί ένας δυναμικός ξένος σέντερ δίπλα στον Μαυροκεφαλίδη και τους εξελίξιμους Διαμαντάκο και Παπαγιάννη. Παράλληλα θα γίνει προσθήκη φόργουορντ, παρότι υπάρχει πρόθεση να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες Γιάνκοβιτς και Χαραλαμπόπουλος.

Όσο για την περιφέρεια, μεγάλος στόχος-αλλά δύσκολος-παραμένει ο Νικ Καλάθης, ωστόσο ανεξάρτητα από την απόκτησή του θα αποκτηθεί κι άλλος ξένος γκαρντ (ίσως και δύο αν δεν έρθει ο ομογενής άσος), πιθανώς που θα μπορεί να βοηθήσει και στη θέση «2». Φήμες αναφέρουν πως αρέσει ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς της Παρτιζάν, αλλά έχει συμβόλαιο, τον βολιδοσκοπούν από Τουρκία και είναι πολύ ακριβός.

Σχετικά με τον Λευτέρη Μποχωρίδη, το ενδιαφέρον είναι δεδομένο, ο δρόμος είναι ανοικτός μετά την αλλαγή μάνατζερ από τον 20χρονο γκαρντ, αλλά «αγκάθι» είναι οι απαιτήσεις του Άρη, που φέρεται να αξιώνει αρχικά ποσό που αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ για να πάρει στο τέλος τουλάχιστον τα μισά. Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει για Μπα ο ΠΑΟΚ!!

Την περίπτωση του θηριώδους στόπερ της Πόρτο, Αμπντουλαγέ Μπα, φέρεται να εξετάζει ο ΠΑΟΚ. «Ο.Κ.» σε Χακόμπο να ψάξει για ομάδα στην Ισπανία.

Προχωράει για Μπα ο ΠΑΟΚ
Τον ποδοσφαιριστή που θα ηγηθεί στα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ ψάχνουν οι ιθύνοντες του συλλόγου και, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, ήδη τον έχουν εντοπίσει!

Ο λόγος για τον Σενεγαλέζο στόπερ, Αμπντουλαγές Μπα, ο οποίος ανήκει στην Πόρτο και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016.

Πρόκειται για ιδιαίτερα ψηλό παίκτη (1,93 μ.), ο οποίος δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στους «δράκους» και, παρότι είναι 23 ετών, μετράει 93 συμμετοχές στις υπόλοιπες ομάδες που έχει αγωνιστεί ως δανεικός (Κοβίλια, Ακαντέμικα, Γκιμαράες).

Επίσης, είναι 4 φορές διεθνείς με την εθνική ομάδα της πατρίδας, στην οποία κλήθηκε για πρώτη φορά το 2012.

Μάλιστα, οι παραπάνω πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση είναι σε πολύ καλό δρόμο και δεν αποκλείεται σύντομα να αναμένεται να ολοκληρωθεί, εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο.

Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο, πάντως, δεν αναφέρουν το παραμικρό, κάτι που συνηθίζουν τη φετινή μεταγραφική περίοδο, εκτός και αν πραγματικά κάποιος υποψήφιος στόχος δεν είναι στα πλάνα τους.

Παράλληλα, στον «Δικέφαλο του Βορρά» παρουσιάζονται έτοιμη να καταθέσουν νέα βελτιωμένη πρόταση στη Σπαρτάκ Μόσχας για να μπορέσουν να κρατήσουν τον Χουάν Ινσαουράλδε, ανεβάζοντας το ποσοστό του συμβολαίου που θα καλύψουν οι ίδιο.

Μέχρι στιγμής οι Θεσσαλονικείς εμφανίζονταν διατεθειμένοι να καλύψουν τις 550.000 ευρώ από το 1 εκατ. ευρώ του συμβολαίου του Αργεντινού, όμως οι Ρώσοι δεν απάντησαν θετικά.

Εν τω μεταξύ, ο ΠΑΟΚ άναψε το «πράσινο φως» στον Σανθ Χακόμπο να ψάξει ομάδα από την Ισπανία για να δοθεί ως δανεικός, από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται από τον Άγγελο Αναστασιάδη, λόγω του κλίματος που υπάρχει στην ομάδα σε βάρος του συγκεκριμένου Πηγή: sport-fm.gr

Τους έχει… έτοιμους!!

Προχωρημένες επαφές με μέσο και στόπερ έχει ο Παναθηναϊκός για να είναι καλυμμένος, αν «στραβώσουν» οι… επιστροφές Σίλντενφελντ και Αμπέντ. Αισιοδοξία για Καραγκούνη. Έτοιμη λύση για Καπίνο.

Τους έχει… έτοιμους
Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Και στον Παναθηναϊκό έχουν έτοιμες τις λύσεις τους για άμυνα και μεσαία γραμμή, αφού είναι αμφίβολο αν θα παραμείνει ο Γκόρντον Σίλντενφελντ στα μετόπισθεν, όπως και ο Μεντί Αμπέντ στο χώρο του κέντρου. Άλλωστε δεν υπάρχει περιθώριο μεγάλης αναμονής, από τη στιγμή που οι προπονήσεις αρχίζουν αύριο και το βασικό στάδιο προετοιμασίας την επόμενη Πέμπτη.

Για τον «Σίφο» τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η Ντιναμό Μόσχας εξακολουθεί να περιμένει πρόταση, που… δεν έρχεται, και περιμένει τον παίκτη στην προετοιμασία της. Ο παίκτης θέλει να μείνει ελεύθερος για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, αλλά όχι χωρίς να εισπράξει μια καλή αποζημίωση (το συμβόλαιό του για την επόμενη σεζόν είναι 800.000 και οι «πράσινοι» δεν του προσφέρουν πάνω από 300.000) και το θέμα έχει κολλήσει εκεί. Ο Νίκος Νταμπίζας είναι σε επαφή με στόπερ κι αν αποκτηθεί τις επόμενες μέρες ένας παίκτης αξίας για τη θέση, ο Σίλντενφελντ θα απομακρυνθεί.

Τα ίδια, περίπου, ισχύουν και για τον μέσο. Ο Παναθηναϊκός είναι σε επαφές με παίκτη που μπορεί να κλείσει τις επόμενες μέρες. Αυτό δεν σημαίνει πως έχει «ξεγραμμένο» τον Αμπέντ, ωστόσο θέλει να είναι προετοιμασμένος και να έχει καλυμμένο το κενό του όσο η Νιούκαστλ δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της για τον παίκτη. Όσο για τον Ντάνιελ Πράνιτς, εκκρεμεί μια κουβέντα μαζί του, αλλά όλα δείχνουν πως μετά την ολοκλήρωση της άδειάς του λόγω Μουντιάλ (10/7) θα επιστρέψει στην ομάδα.

Η Εθνική… τον καθυστερεί

Η πρόκριση της Εθνικής στους «16» του Μουντιάλ καθυστερεί τις εξελίξεις στην υπόθεση της επιστροφής του στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» θα περιμένουν να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του 37χρονου μέσου για να κάνουν την τελική επαφή μαζί του για να επιστρέψει στο «τριφύλλι».

Έχει ψαχτεί, αν χρειαστεί

Το ενδεχόμενο να έρθει πρόταση για τον Στέφανο Καπίνο είναι ορατό. Αν αυτή αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, όλα δείχνουν πως ο νεαρός γκολκίπερ θα πωληθεί. Η Μπενφίκα, καθώς και ομάδες από Αγγλία και Ιταλία παρακολουθούν τον διεθνή άσο. Ήδη στον Παναθηναϊκό έχουν κάνει έρευνα αγοράς για παν ενδεχόμενο.

*Ο Χρήστος Μπούρμπος έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, αλλά η μεταγραφή δεν θα ανακοινωθεί άμεσα, καθώς ο ΟΦΗ έχει δικαίωμα να καταθέσει έφεση. Πάντως η συμφωνία είναι δεδομένη για δύο χρόνια και ο 31χρονος μπακ θα έχει ανακοινωθεί και ενσωματωθεί στις προπονήσεις μέχρι να αρχίσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας (3/7). Πηγή: sport-fm.gr