Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Μαζί… περάσανε!!

Όλοι ευχαριστημένοι στην «Αρένα Περναμπούκο». Οι Γερμανοί «σφράγισαν» το εισιτήριο για τους «16» επικρατώντας με γκολ του Μίλερ 1-0 των ΗΠΑ, που παρά την ήττα πήραν τον εισιτήριο της επόμενης φάσης.

Μαζί… περάσανε
Κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος στην «Αρένα Περναμπούκο». Από τη μία οι Γερμανοί, που επικράτησαν 1-0 των ΗΠΑ πέρασαν 1οι μέσω του 7ου ομίλου, ενώ οι ΗΠΑ παρά την ήττα σφράγισαν την πρόκριση στους «16» καταλαμβάνοντας την 2η θέση.

Σε ένα κακό ματς, χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό λόγω και της δυνατής βροχής, ο Μίλερ ήταν αυτός που έδωσε και πάλι τη λύση στην ομάδα του Χόακιμ Λεβ. Οι «γιάνκις» το πάλεψαν, όμως σε σχέση με τα προηγούμενα ματς η εμφάνισή τους ήταν κακή. Πάντως, το 1-1 στο Πορτογαλία- Γκάνα χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

1.Γερμανία 7 (7-2)
2.ΗΠΑ 4 (4-4)
3.Γκάνα 1 (4-6)
4.Πορτογαλία 4 (4-7)


Το ματς:



Αρκετά δραστήριοι μπήκαν στο ματς οι Γερμανοί. Τα «πάντσερ» εκμεταλλεύτηκαν το νωθρό ξεκίνημα των ΗΠΑ και πίεσαν την άμυνα του Χάουαρντ. Οι κινήσεις στην πλάτη της άμυνας σε συνδυασμό με τις κάθετες μπαλιές, ωστόσο, δεν έβγαλαν τις φάσεις που θα ήθελε ο Λεβ. Η καταρρακτώδης βροχή χάλασε τον ρυθμό των Γερμανών και βοήθησαν τους «γιάνκις» να πάρουν ανάσες στα μετόπισθεν.

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλίνσμαν κατάφεραν με μπροστάρη τον Μπράντλεϊ να ανεβάσουν τις γραμμές τους στο γήπεδο και να περάσουν αρκετούς παίκτες κοντά στην εστία του Νόιερ. Η ουσία είναι πάντως, πως ούτε οι ΗΠΑ κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί, καθώς τα μακρινά σουτ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον γκολκίπερ της Μπάγερν. Έτσι, το 0-0 στην «Αρένα Περναμπούκο» έμεινε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στο πρώτο 45 λεπτο.

Πολύ καλό ξεκίνημα και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έκαναν οι Γερμανοί. Η είσοδος του Κλόζε στο ματς βοήθησε τα «πάντσερ», που έβρισκαν με μεγαλύτερη ευκολία χώρους μέσα στην περιοχή. Ο Χάουαρντ και οι αμυντικοί του δεν άντεξαν πολύ και ο Μίλερ βρήκε την ευκαιρία με δυνατό πλασέ στο 55ο λεπτό να στείλει τη μπάλα στην εστία κάνοντας το 1-0.

Οι παίκτες του Κλίνσμαν άργησαν να συνέλθουν μετά το γκολ και έχασαν σημαντικό χρόνο μέχρι να καταφέρουν να βγάλουν τους Γερμανούς από την περιοχή τους. Από την άλλη πλευρά, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα αμυντικά, ωστόσο, τις έλειψαν οι φάσεις στην επίθεση. Στο φινάλε του ματς οι ΗΠΑ τα έπαιξαν όλα για όλα, όμως ο Ντέμπσι στο 90+3’ αστόχησε από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Οι συνθέσεις:



ΗΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Γκονζάλεζ, Μπράντλεϊ, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Ντέμπσεϊ, Τζόουνς, Ντέιβις, Μπέκερμαν, Ζούσι, Τζόνσον

Στον πάγκο: Γέντλιν, Μπρουκς, Γιόχανσον, Ντίσκερουντ, Μπεντόγια, Γκουζάν, Γκριν, Άλτιντορ, Βοντολόφσκι, Κάμερον, Τσάντλερ, Ριμάντο

Γερμανία (Χόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Εζίλ, Ποντόλσκι (46’ Κλόζε), Μίλερ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Κρόος, Μπόατενγκ

Στον πάγκο: Γκρόσκροϊτς, Γκίντερ, Κεντίρα, Σίρλε, Τσίλερ, Ντράξλερ, Ντουρμ, Γκέτσε, Μουστάφι, Βάιντενφελερ, Κράμερ

Διαιτητής: Ράβσαν Ιρμάτοβ (Ουζμπεκιστάν)

Γήπεδο: Αρένα Περναμπούκο
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: