Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Και πώς να τους αλλάξεις;

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο blog του για τον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδος και για τον Σάντος που τόλμησε και στο φινάλε δικαιώθηκε!
Ο Φερνάντο Σάντος μας έχει δείξει στα πολλά χρόνια που βρίσκεται στην χώρα μας, ότι δεν είναι προπονητής που του αρέσει να παίρνει ρίσκα. Προτιμά τις δοκιμασμένες συνταγές και άλλες φορές δικαιώνεται και άλλες όχι.
Στον θρίαμβο κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, κάτι η ανάγκη, κάτι οι απουσίες τον οδήγησαν στο να αλλάξει πρόσωπα και πράγματα στο παιχνίδι της Εθνικής. Δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ο Κατσουράνης, του τραυματίστηκε ο Κονέ και ο Σάντος ανακάτεψε την τράπουλα.
Κανείς μα κανείς δεν περίμενε ότι ο παίκτης που θα έπεφτε να κολυμπήσει στα βαθιά θα ήταν ο Σάμαρης.
 
Κι όμως ο Σάντος τόλμησε και δικαιώθηκε. Με Μανιάτη αμυντικό χαφ και Σάμαρη δίπλα του, η Εθνική λειτούργησε καλά στον άξονα, γιατί πολύ απλά απέκτησε ταχύτητα, αλλά και ομοιογένεια. Γιατί το συγκεκριμένο δίδυμο, πέρυσι έπαιζε μαζί σε αρκετά δύσκολα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Ο Σάμαρης έδωσε στην Εθνική αυτό που της έλειπε. Φρεσκάδα και ταχύτητα. Έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Μανιάτη και Σάμαρη, ο συγκλονιστικός Καραγκούνης είχε περισσότερο το μυαλό του στο οργανωτικό κομμάτι, παρά στο να γυρνά συνεχώς και να δίνει βοήθειες στην άμυνα.
Η Εθνική όχι μόνο θριάμβευσε (γιατί η πρόκριση και με… μισό γκολ θα αποτελούσε θρίαμβο), αλλά προκρίθηκε παίζοντας και μπάλα, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα, η… μισή Ευρώπη να έχει μπει στο αεροπλάνο και το… μικρό γαλατικό χωριό να αντιστέκεται και να συνεχίζει στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.
 
Η επόμενη μέρα, βρίσκει την Εθνική μας αντιμέτωπη με την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης την Κόστα Ρίκα. Φυσικά και έχει πιθανότητες νέας μεγάλης πρόκρισης, αρκεί να δείξει το ίδιο πρόσωπο. Αυτό που είδαμε όλοι, κόντρα στην ακτή Ελεφαντοστού.
Και για να το δούμε αυτό, νομίζω ότι δεν πρέπει να αλλάξει η εικόνα της μεσαίας γραμμής. Απλά πράγματα…
  Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: