Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

«Φιλικό» ή… εμφύλιος;

Οι ΗΠΑ του Γιούργκεν Κλίνσμαν αντιμετωπίζει τη Γερμανία στο Ρεσίφε για τον έβδομο όμιλο με την ισοπαλία να βολεύει και τις δύο ομάδες για την πρόκριση.

«Φιλικό» ή… εμφύλιος;
Τα πράγματα είναι απλά στο ντέρμπι κορυφής του εβδόμου ομίλου του Μουντιάλ μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας στο Ρεσίφε (19:00): με ισοπαλία η ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν και οι… συμπατριώτες του περνούν χέρι-χέρι στους «16» ό,τι κι αν συμβεί στο Πορτογαλία-Γκάνα. Εφόσον, ωστόσο, κάποιος νικήσει, υπάρχει κίνδυνος υπερκαλύπτοντας τη διαφορά τερμάτων να «καπελώσει» τον έναν εκ των δύο πρωτοπόρων.

Οι Αμερικανοί είναι ασφαλείς με ισοπαλία, αλλά με νίκη τερματίζουν πρώτοι και αν χάσουν μένουν εκτός μόνο αν υπερκαλυφθεί η διαφορά τερμάτων από το νικητή (αν υπάρξει τέτοιος) στο άλλο ματς του ομίλου. Οι Γερμανοί είναι πρώτοι και με ισοπαλία, ενώ για να αποκλειστούν δεν αρκεί να χάσουν, αλλά και να υπερκαλύψει ο νικητής του άλλου ματς τη διαφορά τερμάτων, πράγμα δύσκολο αφού η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ έχει 6-2 χάρη στο 4-0 της πρεμιέρας απέναντι στην Πορτογαλία. Ο Άλτιντορ είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος για την ομάδα του Κλίνσμαν, ενώ στο απέναντι στρατόπεδο δεν υπάρχουν προβλήματα.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί εννιά φορές στο παρελθόν, με τη Γερμανία να μετρά έξι νίκες έναντι τριών των ΗΠΑ. Σε δύο συναντήσεις στο Μουντιάλ, τα «πάντσερ» μετρούν ισάριθμες επιτυχίες, με 2-0 στους ομίλους το 1998 και με 1-0 στα προημιτελικά του 2002.

Πιθανές συνθέσεις:

ΗΠΑ (Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Τζόνσον, Κάμερον, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Τζόουνς, Μπεντόγια, Μπράντλεϊ, Ζούσι, Ντέμπσεϊ.

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Χούμελς, Χέβεντες, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Εζίλ, Μίλερ, Γκέτσε.

Διαιτητής: Ραζβάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν).

Βαθμολογία

1. Γερμανία 4 (6-2)
2. ΗΠΑ 4 (4-3)
3. Γκάνα 1 (3-4)
4. Πορτογαλία 1 (2-6) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: