Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Stats Zone για το Ελλάδα- Ακτή!!

Διαβάστε στο FourFourTwo τη στατιστική ανάλυση του ματς της Ελλάδας με την Ακτή που έστειλε την Εθνική μας στους «16» με μαγική στιγμή στο 90'!
Λοιπόν... Εκεί που νόμιζες πως η Ελλάδα θα αποχαιρετήσει χωρίς νίκη τη διοργάνωση, έκανε αυτό που ξέρει καλά... Η Κολομβία έκανε το καθήκον της , η Ελλάδα γνώριζε πως με νίκη μπορεί να προκριθεί και τα κατάφερε.
Η Ελλάδα δεν μπήκε δυνατά, στο πρώτο ημίωρο η προσοχή της ήταν να κρατήσει τη μπάλα μακριά από την εστία της και τα κατάφερε. Σε αυτό το διάστημα, η Ελλάδα δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει το παιχνίδι της.
Η Ελλάδα στα 24 πρώτα λεπτά είχε δυο τραυματίες και ισάριθμες αναγκαστικές αλλαγές. Ο Σάμαρης μπήκε στο ματς και έδειξε εξαιρετικά στοιχεία. Έκανε το κλέψιμο, συνδυάστηκε πολύ γρήγορα με τον Σαμαρά και ήρθε το γκολ.
Από το ημίχρονο ήταν φανερό πως οι δυο ήταν πρόθυμοι να σκοράρουν. Ωστόσο, έτσι όπως οργάνωναν τις επιθέσεις δεν έδειχναν ικανοί για άλλο γκολ.
Ο Γιάγια Τουρέ έκανε επίδειξη του ταλέντου του, ολοκλήρωσε 5 από τις 6 ντρίμπλες σε καλή θέση μέσα στο κουτί, αλλά δεν μπορούσε να σουτάρει. Οταν προσπάθησε ήταν καλά κλεισμένος όπως και οι παίκτες δίπλα του.
Παράλληλα, ο Ντρογκμπά ήταν μόνος του στην αντίπαλη περιοχή και έπαιρνε μόνο βαθιές μπαλιές. Απέτυχε να σκοράρει, ενώ κέρδισε τις μισές από τις εναέριες μονομαχίες που έδωσε. Αντίθετα, ο Σαμαράς κέρδισε έξι από τις 8 μονομαχίες, ενώ είχε και έξι κερδισμένα φάουλ για την ομάδα του. Η Ακτή Ελεφαντοστού προσπάθησε να απειλήσει στο πρώτο τέταρτο του β' μέρους, η Ελλάδα οχυρώθηκε σωστά έξω από την περιοχή.
Η Ελλάδα πάντως με αυτή την τακτική μπορούσε να βγει πιο εύκολα από την περιοχή της και να κάνει ευκαιρίες. Ετσι, είχαμε 7 ευκαιρίες για γκολ με κορυφαία το δοκάρι του Καραγκούνη.
Οι Ελληνες το πλήρωσαν με τον ίδιο τρόπο, αφού η ομάδα του Λαμουσί με μια γρήγορη αντεπίθεση και με πρωταγωνιστές τρεις παίκτες Καλού, Ζερβίνιο, Μπόνι.
Η ομάδα του Σάντος όμως δεν πτοήθηκε, πίεσε για το γκολ, έκλεισε την Ακτή Ελεφανοστού στο τελευταίο τέταρτο, ενώ οι «Ελέφαντες» προσπαθούσαν μάταια μέσω της αριστερής πτέρυγας με Μποκά, Ζερβίνιο να απειλήσει.
Και στο 90' ήρθε η στιγμή!Μια αλλαγή, ο Σιο ανέτρεψε τον Σαμαρά στο κουτί και αυτό ήταν... Είχε μπει μόλις 7 λεπτά νωρίτερα, έδωσε πολλά φάουλ στην Ελλάδα και μόλις δυο πάσες. Τι μπορεί να μάθει από αυτό ο παίκτης της Βασιλείας; Εχει μπροστά του τέσσερα χρόνια να το σκεφτεί... 

 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: