Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Μέσι, Μέσι, Μέσι!!

Με τον Μέσι να σκοράρει για τρίτο παιχνίδι και να την οδηγεί εκ του ασφαλούς, η Αργεντινή νίκησε 3-2 τη Νιγηρία και πέρασε με το απόλυτο (3Χ3) στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Μέσι, Μέσι, Μέσι!
Στην άμυνα …πετάει αετό, αλλά στην επίθεση …φωτιές! Με ηγέτη και σκόρερ δύο τερμάτων τον Λιονέλ Μέσι (3', 45+1') η Αργεντινή νίκησε (και) τη Νιγηρία παίρνοντας την πρώτη θέση του 6ου ομίλου!

Συναρπαστική σε εξέλιξη η αναμέτρηση, με τους Νιγηριανούς να μην τα παρατάνε, να ισοφαρίζουν δύο φορές με δράστη τον Μούσα (4', 47') κι έστω κι αν ηττήθηκαν (από το τέρμα του Ρόχα στο 50') να παίρνουν την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης!

Οι «μπιανκοσελέστε» λογικά θα αποφύγουν τη Γαλλία στους «16», περιμένοντας μια εκ των Ελβετία, Εκουαδόρ ή Ονδούρα.

Λάθη όπως αυτά που κάνουν στην άμυνα δεν συγχωρούνται κι ίσως να κοστίσουν στη νοκ-άουτ φάση, όσο όμως καθοδηγούνται από τον Μέσι όλα είναι πιθανά γι' αυτή την ομάδα...

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου

Αργεντινή 9 (6-3)
Νιγηρία 4 (3-3)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3 (4-4)
Ιράν 1 (1-4)

Το ματς:


Είναι από τα ματς που λες «έλα και τι έγινε αν χάσω τα πρώτα πέντε λεπτά». Και το μετανιώνεις οικτρά στην συνέχεια! Το δοκάρι δεν έκανε το χατίρι στον Ντι Μαρία, αλλά ο Μέσι δεν έχασε την ευκαιρία, οπλίζοντας με το καλησπέρα. Και προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Μούσα είχε έτοιμη την απάντηση.

Φοβερός ρυθμός, πολλές φάσεις, ανοιχτό παιχνίδι. Σαν σε αλάνα! Οι Αργεντίνοι με τρομερή διάθεση μεσοεπιθετικά και τον Μέσι σε δαιμονιώδη κατάσταση ήθελαν πάση θυσία να φύγουν με το προβάδισμα για τα αποδυτήρια. Και με ποιον άλλο, από τον Μέσι, το πέτυχαν!

Τους επηρέασε η διακοπή για το ημίχρονο; Καθόλου. Με τον ίδιο εξαιρετικά ρυθμό έδειξαν ότι και το δεύτερο μέρος θα 'ναι απολαυστικό! Ο Μούσα έβαλε ξανά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και τους Αργεντινούς σε προβληματισμό για την ασταθή τους αμυντική γραμμή.

Χωρίς αυτό πάντως να τους πτοήσει. Πέτυχαν ένα ακόμα γκολ και ξεπέρασαν γρήγορα το σοκ της (εκ νέου) ισοφάρισης. Στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν ο Μέσι, αλλά και ο Ρόχο μια χαρά την έκανε την δουλειά του! Η Αργεντινή δεν σταμάτησε να παράγει ευκαιρίες κάνοντας δύσκολη τη ζωή του Ενιεάμα.

inner



Οι συνθέσεις:

Νιγηρία (Στέφεν Κέσι): Ενιάμα, Γιόμπο, Άμπροουζ, Μούσα, Οντεμβίγκι (80’ Νουαφόρ), Εμενίκε, Μίκελ, Οσανίουα, Ονάζι, Μπαμπατούντε (66’ Ουτσέμπο), Ομερούο.

Αργεντινή (Αλεχάντρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο, Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν (90' Μπίλια), Μέσι (63’ Άλβαρες), Μασεράνο, Ρόχο, Φερνάντεζ, Αγουέρο (37’ Λαβέτσι).

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
Γήπεδο: Εστάνιο Μπέιρα-Ρίο (Πόρτο Αλέγκρε)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: