Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Παναθηναϊκοί, οι «έτοιμοι» παίκτες έρχονται…!!

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν είναι ακριβώς στα πάνω τους, αλλά σε γενικές γραμμές φαίνονται ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα κινήσεις της ομάδας τους.

Παναθηναϊκοί, οι «έτοιμοι» παίκτες έρχονται…
Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς
Από την απόκτηση του Λαφαγιέτ και του Μενσά-Μπονσού. Το χαμόγελό τους θα ήταν πλατύ, αν είχε προστεθεί και ο Μάλκολμ Ντιλέινι. Προς το παρόν, όμως, αυτό το θέμα είναι στάσιμο.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού από την άλλη έχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία είναι (και πρέπει να είναι) ενθουσιασμένοι, που η ομάδα τους πήρε τα δύο μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας, τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Μιχάλη Λούντζη. Από την άλλη, όμως, είναι και ανήσυχοι, βλέποντας τον Παναθηναϊκό να μην έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής έτοιμο παίκτη. Είναι ανήσυχοι, γιατί δεν έχουν καλυφθεί τα κενά παικτών, οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα, ώστε να κατακτηθούν τα δύο συνεχόμενα νταμπλ: τα κενά του Μπράμου και κυρίως του Ματσιούλις και του Λάσμε. Μάλλον, όμως, οι φίλοι του «τριφυλλιού» δεν έχουν παρατηρήσει καλά το ημερολόγιο. Ισως το Μουντιάλ, ίσως το μυαλό, που όλοι λίγο, πολύ το έχουμε χάσει, έχουν παίξει τον ρόλο τους.
Παναθηναϊκοί, είμαστε στις 25 του Ιούνη. Είναι νωρίς επομένως για να έχει κλείσει κάποια ομάδα το ρόστερ της. Αλλωστε οι «πράσινοι» έχουν θέσεις προτεραιότητες με βασικότερη αυτή, που αφορά στον Νικ Καλάθη. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει κάνει την πρότασή του για τριετές συμβόλαιο και περιμένει την απάντηση του 25χρονου πλέι-μέικερ, που θα κρίνει πολλά για το χτίσιμο του υπόλοιπου ρόστερ. Φαίνεται ότι ο Καλάθης δεν θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ, στον Παναθηναϊκό, όμως, συνεχίζουν να περιμένουν, εξετάζοντας παράλληλα, βέβαια, και τις εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μην χάνουν χρόνο. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει πιάσει δουλειά και δεν θα αργήσουν και πάρα πολύ οι ανακοινώσεις για μεταγραφές, που τόσο περιμένει ο κόσμος.
Καλοί οι έτοιμοι παίκτες, αυτοί παίρνουν τις κούπες, αλλά αυτός, που νοιάζεται για το σήμερα, πρέπει να νοιάζεται και για το αύριο. Γιατί αν δεν κοιτάς το μέλλον, δεν πας πουθενά, ειδικά στο πολύ υψηλό επίπεδο του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» έμειναν πίσω στο κομμάτι των Ελλήνων παικτών τα τελευταία χρόνια, αλλά η αντεπίθεσή τους είναι εντυπωσιακή.
Χρονικά πήραν πρώτο τον Μιχάλη Λούντζη. Εννοείται ότι ο 16χρονος δεν είναι έτοιμος να παίξει στην Α1, αλλά θα ετοιμαστεί, ώστε αυτό να γίνει σύντομα. Ολοι στο μυαλό τους έχουν τον Ρούμπιο, τον οποίο η Μπανταλόνα έριξε στα 15 του στην «φωτιά». Ο Ισπανός, όμως, είναι η εξαίρεση. Ο Λούντζης με ύψος 1.95 είναι από τους καλύτερους Ευρωπαίους πλέι-μέικερ στην ηλικία του. Εχει προδιαγραφές Διαμαντίδη, Παπαλουκά, αλλά οι προδιαγραφές και οι καριέρες χτίζονται στα παρκέ. Οχι στα γραπτά. Την πρώτη ύλη, όμως, την έχει και την παραέχει.
Τι να πει κανείς και για τον Γιώργο Παπαγιάννη. Οι Αμερικάνοι τον έχουν σε τεράστια εκτίμηση, αλλά και ποιος δεν τον έχει. Με ύψος 2.17, τρέχει το γήπεδο σαν περιφερειακός, ενώ έχει τεχνική, που ακόμη και γκαρντ υψηλής ποιότητας δεν διαθέτουν. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού γκρινιάζουν, καθώς το 2015 ο Παπαγιάννης θα έχει το δικαίωμα να πάει σε κολλέγιο στις ΗΠΑ, αλλά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι κανείς δεν ξέρει πώς θα έχουν κυλήσει τα πράγματα. Το παιδομάζωμα του Παναθηναϊκού θα συνεχιστεί με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να είναι πρώτος στόχος. Δεν είναι εύκολη η υπόθεσή του και δεν είναι εύκολη, καθώς οι «πράσινοι» πρέπει να τα βρουν με τον Αρη. Και ο Αρης, δικαιολογημένα, έχει τις απαιτήσεις του για να παραχωρήσει τον καλύτερο, μετά τους Αντετοκούνμπο και Παπαπέτρου, 94άρη.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Παναθηναϊκός είχε ήδη τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Γιώργο Διαμαντάκο. Ο πρώτος (γεννημένος το 1997), συμπαίκτης του Παπαγιάννη στην Εθνική, είναι επίσης πολύ μεγάλο ταλέντο, διαθέτοντας τεχνική και σουτ, που δύσκολα βρίσκει κανείς στην ηλικία του. Η αθλητικότητά του είναι ένα θέμα, όπως και το τι θέση τελικά θα παίξει (3άρι ή 4άρι).
Ο Διαμαντάκος από την άλλη, γεννηθείς το 1995, έχει δυναμώσει σωματικά, είναι σέντερ, που έχει βελτιώσει πολύ τις κινήσεις του και στην ηλικία του είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα.
Βάλτε στην εξίσωση και τους 24άρηδες Γιάνκοβιτς και Παππά και το συμπέρασμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός βάζει για τα καλά βάσεις για το μέλλον. Αφήστε, που όλο και κάποιον πιτσιρικά ακόμη, μπορεί να πάρει.
Οσο για τους έτοιμους παίκτες; Είπαμε: είμαστε στις 25 του Ιούνη. Είναι νωρίς ακόμα. Αλλωστε κάποιοι από τους «πράσινους» στόχους, ίσως έχουν ακόμα αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Και στο φινάλε πριν έρθουν στον Παναθηναϊκό ο Λάσμε και ο Ματσιούλις, θυμάται κανείς που έπαιζαν; Συν τοις άλλοις, αν υπάρχουν 10 καταστάσεις στην Ελλάδα, που να αποπνέουν υγεία (όχι σήμερα, εδώ και πολλά χρόνια), η μία είναι ο μπασκετικός Παναθηναϊκός (μία άλλη είναι ο μπασκετικός Ολυμπιακός). Οπότε καλό είναι από τη μία να υπάρχει υπομονή και από την άλλη εμπιστοσύνη. Δεν το λέμε μόνο εμείς. Η ιστορία το έχει δείξει.


Πηγή:  Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: