Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

«Δεν υπάρχει θέμα ανταλλαγής Λεάλ – Κουτσιανικούλη»!

Απάντηση σε όσους ήθελαν τη διοίκηση του Εργοτέλη να συζητάει με αυτή του ΠΑΟΚ για την ανταλλαγή του Σέρχιο Λεάλ με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, έδωσε ο μάνατζερ του Ουρουγουανού, Διονύσης Γιαννόπουλος, μιλώντας στον Athletic Radio 104.2, ξεκαθαρίζοντας πως επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποιο θέμα, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να προκύψει κάτι μελλοντικά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του μάνατζερ του Λεάλ, στον Athletic Radio 104.2

Για τη φημολογούμενη τράμπα Λεάλ – Κουτσιανικούλη

«Να πω ότι οι σχέσεις των δύο διοικήσεων βρίσκονται σε άριστο επίπεδο. Οπότε, αν προκύψει κάτι θα είναι σε πιο εύκολη θέση να διευθετηθεί όμως αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάτι. Και πιστέψτε με αν υπήρχε κάτι, δεν θα είχα πρόβλημα να σας το επιβεβαιώσω. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο αλλά δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε τίποτα».

Λεάλ… εξ’ ημισείας!

«Το 50% των δικαιωμάτων του Λεάλ το έχει ο παίκτης και το 50% το έχει η εταιρεία που τον εκπροσωπεί. Αξίζει να αναφέρω ότι έχουμε μια άψογη συνεργασία και σχέση τόσο με το Νίκο Καραγεωργίου όσο και με τον Απόστολο Παπουτσάκη. Δεν υπάρχει κανένα παράπονο από την δική μας πλευρά και πραγματικά είναι άψογη η συμπεριφορά του Εργοτέλη προς την δική μας πλευρά».

Λεάλ ο περιζήτητος!

«Πιστεύω ότι το όνομα του Λεάλ θα «παίξει» αρκετά στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αλλά και του καλοκαιριού. Παρακολουθείται από αρκετές ομάδες από την Ισπανία και την Ιταλία αλλά και από την χώρα μας. Είναι πολύ φυσιολογικό ένας παίκτης του επιπέδου του Λεάλ να ξεχωρίζει».

Τίποτα το απτό σαν κρούση για Λεάλ

«Εμείς ως εταιρεία δεν έχουμε δεχτεί καμία επίσημη κρούση για τον Λεάλ. Τηλεφωνήματα, μας έχουν κάνει αρκετά ρωτώντας μας για τον Σέρχιο. Δεν γνωρίζω αν έχει δεχτεί ο Εργοτέλης κάποια επίσημη κρούση όμως εκτιμώ ότι λόγω των σχέσεων που έχουμε, αν υπήρχε θα μου το μετέφερε ο κύριος Παπουτσάκης. Από την στιγμή που δεν υπάρχει κανένα παράπονο από την πλευρά του Εργοτέλη, εμείς είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι να σεβόμαστε την ομάδα. Το συμβόλαιο του Λεάλ ολοκληρώνεται στις 31 Ιουνίου 2012 και μέχρι τότε ο Εργοτέλης θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο γιατί η ομάδα είναι διαφήμιση όχι μόνο για την Κρήτη αλλά και για όλη την Ελλάδα. Υπάρχει μια ρήτρα στο συμβόλαιο του Εργοτέλη που με μια μικρή επιφύλαξη φτάνει τα 2 εκ. ευρώ για να αποκτήσει μια ομάδα τον Λεάλ. Όμως, όταν μπήκε αυτή η ρήτρα πριν από 1,5 χρόνο».

Ματς «φωτιά» στη Γερμανία

Σπουδαίες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η 16η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, με την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ να υποδέχεται τη Βέρντερ.
Η Ντόρτμουντ έχει μετατρέψει σε κούρσα για έναν τον φετινό «μαραθώνιο» της Μπουντεσλίγκα, αφού έχει αποκτήσει ήδη  10 βαθμούς διαφορά από τους διώκτες της και το Σάββατο φιλοξενεί τη Βέρντερ, η οποία προέρχεται από το εντυπωσιακό 3-0 επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ίντερ. Σε «γκέλα» των «κιτρινόμαυρων» ελπίζει η Μπάγερν, που υποδέχεται τη Σανκτ Πάουλι στο Μόναχο και θέλει να μαζέψει τη διαφορά των 17 βαθμών από την κορυφή.
Η δεύτερη της βαθμολογίας, Μάιντς, παίζει εντός έδρας με τη Σάλκε, η οποία στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και «καίγεται» για βαθμούς, ενώ η τρίτη Λεβερκούζεν αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Αμβούργο.
Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής
Σάββατο
Μπάγερν-Σανκτ Πάουλι
Αμβούργο-Λεβερκούζεν
Χόφενχαϊμ-Νυρεμβέργη
Κολονία-Άιντραχτ Φρ.
Καϊζερσλάουτερν-Βόλφσμπουργκ
Ντόρτμουντ-Βέρντερ
Κυριακή
Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Μάιντς-Σάλκε

"Εκπλήξεις" από τον Χάβο

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ συμπεριέλαβε στην αποστολή για το εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή τον Βιτόλο, ενώ απέκλεισε τον Ίβιτς. Με την τελευταία προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Βίκτορ Βιτόλο προπονήθηκε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και παρόλο που οι ενοχλήσεις δεν έχουν υποχωρήσει, αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί στην αποστολή. Από αυτή αποκλείστηκαν οι τραυματίες Μαλεζάς, Ζουέλα, Ιβιτς, και Μουσλίμοβιτς.

Αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος, ο Μάκης Χάβος ανακοίνωσε την αποστολή που αποτελείται από τους 19 παρακάτω ποδοσφαιριστές: Χαλκιάς, Kρέσιτς, Αθανασιάδης, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κριστιάνο, Ελ Ζαρ, Κοντρέρας, Φιλομένο, Γκαρσία, Λίνο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια και Βιτόλο. Ενας εξ αυτών θα αποκλειστεί της αποστολής αύριο λίγο πριν τον αγώνα.

Στην Πλατεία ο Λεμονής

Ο Τάκης Λεμονής επιστρέφει στον πάγκο του Πανιωνίου με τον οποίο συμφώνησε για συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους

«Κολλάει» του Κόουλμαν;

Μπορεί ο Κώστας Πηλαδάκης να έχει συμφωνήσει με τον Κρις Κόουλμαν και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ αλλά όσο δεν υπάρχουν υπογραφές τόσο ο πάγκος των «βυσσινί» θα μένει ορφανός.

Τα πρώτα φίδια άρχισαν να ζώνουν τον πρόεδρο της Λάρισας όταν έμαθε τα νέα που κυκλοφορούν στην Ουαλία. Ο Κόουλμαν φαίνεται να είναι ψηλά στην λίστα των υποψηφίων της ουαλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και να είναι ο επόμενος ομοσπονδιακός προπονητής και αυτό το επιβεβαίωσε και ο ατζέντης του, Άλαν Σμιθ, σε ουαλική ιστοσελίδα. «Η Λάρισα πρόσφερε τη δουλειά στον Κρις για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της, αλλά προτεραιότητα του είναι να περιμένει την Εθνική ομάδα της Ουαλίας» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Ουαλού τεχνικού.

Ο Κόουλμαν αναμένεται να έρθει αύριο στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την ΑΕΛ από κοντά, στο ματς με την ΑΕΚ την Κυριακή. Ο Πηλαδάκης που βλέπει πως υπάρχουν πιθανότητες να «κολλήσει» η συνεργασία, έχει αρχίσει να σκέφτεται και τις εναλλακτικές λύσεις.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χωρίς Κατσαμπή – Ντάνι στη Τούμπα

Με τον Καρίμ Σολτάνι στα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη (ξεπέρασε το πρόβλημά του), χωρίς, όμως, τους τραυματίες Τάσο Κατσαμπή, Ντάνι, θα παραταχθεί αύριο στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Ηρακλής (19.30, Novasports1). Ενοχλήσεις, ακόμη, ταλαιπωρούν τους Ηλία Μέλκα (μυϊκή επιβάρυνση), Πασχάλη Βουτσιά (θλάση στον οπίσθιο μηριαίο).
Με την ολοκλήρωση σήμερα της προετοιμασίας στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, γνωστοποιήθηκε η αποστολή για το παιχνίδι, στην οποία συμπεριλήφθησαν οι: Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κυριαζής, Κατσικάς, Χοσέμι, Αραμπατζής, Λίμα, Κανακούδης, Σζοτ, Ηλιάδης, Μάρα, Καρλίνιος, Παπαστεριανός, Γκαρσία, Βέλλιος, Γιάκομπ, Σίσιτς, Σολτάνι

Κοντρέρας: «Να κατακτήσω τίτλο με τον ΠΑΟΚ»

Την επιθυμία του να κατακτήσει τίτλο με τον ΠΑΟΚ κατέθεσε σήμερα, παραλαμβάνοντας το βραβείο για την ανάδειξή του ως πολυτιμότερος παίκτης της 13ης αγωνιστικής, ο Πάμπλο Κοντρέρας. «Το βραβείο είναι αναγνώριση για κάθε ποδοσφαιριστή. Το πιο σημαντικό είναι να έχει θετικά αποτελέσματα η ομάδα», τόνισε αρχικά ο Χιλιανός κεντρικός αμυντικός και πρόσθεσε: «Θέλουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς το όνομα του ΠΑΟΚ όσο ψηλότερα γίνεται». Για την αυριανή αναμέτρηση με τον Ηρακλή σχολίασε: «Σεβόμαστε τον αντίπαλο. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και δυνατοί. Δεν πρέπει να δεχτούμε γκολ. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε». Κατέληξε λέγοντας με νόημα: «Μακάρι να κατακτήσω τίτλο με τον ΠΑΟΚ».

Γκάλης: «Όπλο του Άρη ο κόσμος του»

Ο Νίκος Γκάλης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το ελληνικό μπάσκετ, για τον Άρη και για τον ίδιο. Ο «Νικ» όλων των Ελλήνων μεταξύ των άλλων τόνισε:
- «Πλέον ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κυνηγούν το πρωτάθλημα και οι υπόλοιπες ομάδες διεκδικούν την 3η θέση. Οι δύο ομάδες της Αθήνας ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα, φέρνουν τους καλύτερους παίκτες και είναι λογικό να κυνηγούν το πρωτάθλημα».
- «Θα πρέπει να αναλάβει κάποιος που να θέλει πραγματικά να επενδύσει στον Άρη, για να επιστρέψει η ομάδα στις δόξες του παρελθόντος. Τα πράγματα δεν είναι πλέον τόσο ρομαντικά».
- «Ο Άρης έχει τον κόσμο που είναι το όπλο του. Αν κάνει μια σπουδαία ομάδα, ο κόσμος θα ακολουθήσει. Το γήπεδο πάντα το γέμιζε. Ο κόσμος θέλει να βλέπει την ομάδα να κερδίζει. Να πιστεύει ότι μπορεί να κερδίζει».
- «Φέτος ο Άρης έχει φτιάξει μια αξιόλογη ομάδα, ο Τάκερ ξεχωρίζει είναι καλός παίκτης. Ο νέος Αμερικανός που ήρθε (σ.σ Μπόμπι Μπράουν). Θα πρέπει να δώσει προσοχή στις θέσεις των σέντερ».
- «Μια ομάδα θα πρέπει να βγάζει παίκτες από την υποδομή που έχει και να μπορεί να κρατήσει τα ταλέντα που βγάζει».
- «Αν δικαιούτε μια ομάδα στην Ελλάδα να έχει γήπεδο, αυτή είναι ο Άρης. Ο Άρης έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα, το κόσμο στο γήπεδο. Θα έπρεπε ήδη να έχει δικό του γήπεδο».
- «Ο κόσμος δεν με ξεχνάει, μου δείχνει την αγάπη του. Ακόμη και φίλαθλοι άλλων ομάδων με πλησιάζουν και μου λένε:
«μπορεί να σε έβριζα εκείνη την εποχή αλλά σε παραδέχομαι».
- «Αποφάσισα ο ίδιος να μείνω μακριά από το χώρο του μπάσκετ. Καλύτερα να είμαι μακριά για την ώρα…»

Μπρόκι: "Δεν είμαστε έτοιμοι για τίτλο"

Ο Κριστιάν Μπρόκι πιστεύει ότι η Λάτσιο δεν μπορεί να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.
Η ομάδα της Ρώμης είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής Serie A ως τώρα, αφού μετά από 15 αγωνιστικές βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τρεις βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο Μίλαν. Την προηγούμενη αγωνιστική η Λάτσιο επιβλήθηκε με 3-1 της Ίντερ στο «Ολίμπικο», ενώ την Κυριακή αντιμετωπίζει τη Γιουβέντους στο Τορίνο σε ένα δεύτερο διαδοχικό κρας-τεστ.
Ο Μπρόκι τόνισε ότι η ομάδα του έχει δείξει σαφέστατα σημάδια βελτίωσης, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι ο τίτλος παραμένει μακρινός στόχος για τους «γαλάζιους».
 «Δε φοβάμαι να πω τη λέξη σκουντέτο, αλλά δεν έχω και την αφέλεια να το κάνω. Η Λάτσιο δεν είναι ακόμα έτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο. Υπάρχει δικαίωμα στο όνειρο, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αυτή τη στιγμή, με κάθε σεβασμό, είμαστε πίσω από 3-4 ομάδες στο πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση, το πλάνο του Λοτίτο μπορεί να μας οδηγήσει στην κατάκτηση του σκουντέτο», είπε ο 34χρονος μέσος.

Αποφασισμένοι για το διπλό

Με αρκετά προβλήματα θα παραταχθεί στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν υπολογίζει για το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής στους Ντάνι, Ηλία Μέλκα και Πασχάλη Βουτσιά, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής. Εκτός αποστολής έμειναν επίσης και οι Τάσος Κατσαμπης και Ντάιγκο Κομπαγιάσι. Η προετοιμασία του "γηραιού" ολοκληρώθηκε την Παρασκευή με μια τελευταία προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Μίκρας.
Ο Έλληνας τεχνικός σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Καρλίνιος στη θέση του Ντάνι στη μεσαία γραμμή της ομάδας του, ενώ ελπίζει πως οι απουσίες δε θα επηρεάσουν σημαντικά τη χημεία μεταξύ των ποδοσφαιριστών του. Στόχος του Ηρακλή στην συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η δεύτερη νίκη στα εφετινά ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, καθώς πριν λίγες αγωνιστικές οι "κυανόλευκοι" είχαν επιβληθεί 1-0 του Άρη στο "Καυτανζόγλειο" Στάδιο.
Μετά το τέλος της προπόνησης της Παρασκευής, ο Ουζουνίδης ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Η αποστολή αποτελείται από τους: Ελευθερόπουλο, Μπαντή, Κυριαζή, Κατσικά, Χοσέμι, Αραμπατζή, Λίμα, Κανακούδη, Σζοτ, Ηλιάδη, Μάρα, Καρλίνιος, Παπαστεριανό, Γκαρσία, Βέλλιο, Γιάκομπ, Σίσιτς και Σολτάνι.

Χωρίς Ναφτί στο Βόλο

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Μεχντί Ναφτί ήταν η ανακοίνωση των ονομάτων που απαρτίζουν την αποστολή του Αρη.
Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ άφησε στη Θεσσαλονίκη τον Τυνήσιο μέσο και αυτό δείχνει τις σκέψεις του εν όψει Ιανουαρίου. Όπως όλα δείχνουν ο Ναφτί θα έχει την τύχη των Κάλβο και Φαμπιάνο οι οποίοι δεν υπολογίζονται από τον προπονητή των «κιτρίνων». Από κει και πέρα εκτός μάχης βρίσκονται οι τραυματίες Γκιάρο, Τσεσνάουσκις, Χουάνμα, Πορτίγια, Οριόλ και ο τιμωρημένος Μίσελ (εκτίει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του).
Αναλυτικά οι 18 που απαρτίζουν την αποστολή του Άρη είναι οι εξής: Σηφάκης, Βελλίδης, Πρίττας, Χαβίτο, Βαγγέλι, Νέτο, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Τόχα, Φατί, Μενδρινός, Ρουϊζ, Τσέζαρεκ, Κόκε, Καζναφέρης, Αραβίδης, Οικονομόπουλος, Κατίδης.
Στο 4-4-2 του Κούπερ θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Σηφάκης, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, δεξιά στην άμυνα ο Νέτο, αριστερά ο Βαγγέλι, ενώ στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Μενδρινός (αριστερά), Φατί, Πρίττας στον άξονα και Χαβίτο (δεξιά). Τέλος, στην επίθεση θα αγωνισιτούν οι Τσέζαρεκ και Ρουϊζ, με τον Σέρχιο Κόκε να μένει στον πάγκο λόγω του ότι έχει μείνει πίσω, εξαιτίας του πρόσφατου τραυματισμού του.
Η ομάδα θα καταλύσει σε γνωστό ξενοδοχείο του Βόλου και το Σάββατο θα έχει τη συμπαράσταση περίπου τεσσάρων χιλιάδων οπαδών της οι οποίοι παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τον Άρη στο Πανθεσσαλικό.
Στο μεταξύ δεν σχολιάζουν στον Άρη τα σενάρια περί ανταλλαγής του Κάλβο με τον Λεονάρντο της ΑΕΚ, παραπέμποντας στη χθεσινή δήλωση του Κούπερ πως όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, οπότε και θα ασχοληθούν με την εκκαθάριση του ρόστερ.
*Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΠΑΕ και οι ποδοσφαιριστές Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις και Γρηγόρης Παπαζαχαρίας θα βρεθούν στο ίδρυμα «Ελπίδα» στο Ωραιόκαστρο, προκειμένου να χαρίσουν δώρα και χαρά σε πολλά μικρά παιδιά.

Ντέρμπι πρωτοπόρων

Η μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, οι οποίοι βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, είναι αυτή που ξεχωρίζει από την έβδομη αγωνιστική της Α1 ανδρών στο βόλεϊ.

Εύκολες θεωρητικά αποστολές αναμένεται να έχουν οι Ηρακλής και Λαμία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τους Επίκουρο και Απόλλωνα Καλαμαριάς αντίστοιχα.

Αναλυτικά η 7η αγωνιστική:

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.12.2010

Πολίχνη 19:00 Επίκουρος-Ηρακλής (Θέμελης, Μιχελινάκης)
ΕΑΠ 20:00 ΕΑ Πατρών-Ολυμπιακός (Καραμπέτσος, Ράπτης)
Κυψέλη 20:00 Πανελλήνιος-Εθνικός Αλεξ/πολης (Ρουσάκης, Βουδούρης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.12.2010

Γλυφάδα 17:00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (Βαρθαλίτης, Γεωργουλέας)
Βασιλικά 18:00 Άρης-ΑΟ Κηφισιάς (Πανούτσος, Δεληκωστίδης)
Καλαμαριά 20:00 Απόλλων Καλαμαριάς-Λαμία (Μπαντιανίδης, Γεωργιάδης)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 17 18-4
2. Παναθηναϊκός 14 16-6
3. Ηρακλής 13 15-8
4. Λαμία 12 14-8
5. Ολυμπιακός 10 13-10
-. Εθνικός Αλεξ/λης 10 13-12
7. Άρης 9 10-12
8. Ε.Α. Πατρών 8 11-13
9. Α.Ο. Κηφισιάς 7 9-14
10. Απόλλων Καλαμαριάς 5 8-16
11. Επίκουρος 3 7-16
12. Πανελλήνιος 0 3-18

Στο κυνήγι της ΑΕΚ

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις ομάδες βρίσκονται δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, στην Α1 ανδρών στο χάντμπολ.

Η «Ένωση» αναμένεται να έχει εύκολη αποστολή κόντρα στον Πανελλήνιο για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπως και οι ΑΣΕ Δούκα και Διομήδης Άργους, οι οποίοι δοκιμάζονται από τους Ιωνικό Ν.Φ. και Ζαφειράκη Νάουσας αντίστοιχα.

Το μεγάλο παιχνίδι γίνεται Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Φίλιππο Βέροιας, με τον ηττημένο να μένει πίσω στο κυνήγι της κορυφής.

Αναλυτικά όλη 11η αγωνιστική:

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/12

Ιωνικού 15:00 Ιωνικός Ν.Φ.-ΑΣΕ Δούκα (Μπέτμαν-Τζαφερόπουλος)
Βριλησσίων 15:30 Βριλήσσια-Αερωπός Εδεσσας (Μιχαηλίδης-Κατσίκης)
Πανελληνίου 16:00 Πανελλήνιος-ΑΕΚ (Χρόνης-Καραπάνος)
ΧΑΝΘ 16:30 ΧΑΝΘ-Κύδων Χανίων (Τσιάνας-Πατιός)
Μίκρας 18:00 ΠΑΟΚ-Φίλιππος Βερ. (Χασκής-Τσάκωνας)
Αργους 18:00 Διομήδης Αργους-Ζαφειράκης Νάουσας (Τσακανίκας-Βέργος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)

ΑΕΚ 16
Διομήδης Άργους 14
Φίλιππος Βέροιας 14
ΑΣΕ Δούκα 14
ΠΑΟΚ 14
Αερωπός Έδεσσας 10
Κύδων Χανίων 8 -9αγ.
Βριλήσσια 8
Ζαφειράκης Νάουσας 6
Πανελλήνιος 5 -9αγ.
ΧΑΝΘ 5
Ιωνικός Ν.Φ. 4

Τους τα είπε χύμα και τσουβαλάτα!

Την άποψη του για την Άρσεναλ εξέφρασε ο Πατρίς Εβρά ενόψει του ντέρμπι την ερχόμενη Δευτέρα στο «Όλντ Τράφορντ». Ο Γάλλος τόνισε πως οι «κανονιέρηδες» δεν είναι τίποτα άλλο από έναν εκπαιδευτικό σύλλογο, του οποίου η έλλειψη τροπαίων μπορεί να χαρακτηριστεί ως κρίση.

«Για εμένα η Άρσεναλ είναι ένα κέντρο εκπαίδευσης. Βλέπεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, διασκεδάζεις αλλά θα κερδίσεις κάποιο τίτλο ύστερα από όλα αυτά; Αυτό θυμάται ο κόσμος. Πάνε πέντε χρόνια από τότε που ένας μεγάλος σύλλογος σαν την Άρσεναλ δεν έχει κερδίσει κάτι, αυτό είναι κρίση», ήταν τα καυστικά σχόλια του Εβρά.

«Όταν παίζουμε κόντρα στην Άρσεναλ είναι πραγματικά ωραία, υπάρχουν ομάδες που έρχονται στο “Όλντ Τράφορντ” και παίζουν με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα. Και εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο, αλλά η διαφορά είναι ότι εμείς έχουμε δύναμη», συμπλήρωσε ο Γάλλος διεθνής.

Ωστόσο, ο Εβρά δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την Τσέλσι ως κύριο αντίπαλο των «κόκκινων διαβόλων» :

«Ο πραγματικός μας αντίπαλος είναι η Τσέλσι, ακόμη και αν γνωρίζουμε πως η Αρσενάλ μπορεί να κερδίσει και εμάς και αυτούς», συμπλήρωσε ο 29χρονος αριστερός μπακ.

Ανταλλαγή Λεάλ-Κουτσιανικούλη, για έξι μήνες, πρότεινε σε ΠΑΟΚ ο Εργοτέλης

Την ανταλλαγή τού Βασίλη Κουτσιανικούλη με τον Λεάλ έχουν προτείνει στον ΠΑΟΚ οι άνθρωποι του Εργοτέλη, για το δεύτερο μισό τού πρωταθλήματος.
Αυτό αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα 'Σπορ τού Βορρά', αφού από χθες έχουμε γράψει για την επιθυμία των Κρητικών να εντάξουν ξανά στο δυναμικό τους τον νεαρό κυνηγό τού 'δικέφαλου του Βορρά'.

Έστω με τη μορφή δανεισμού, για έξι μήνες, προκειμένου να πάρει και ο ίδιος παιχνίδια στα πόδια του, αφού μετά τον Παύλο Δερμιτζάκη και ο Μάκης Χάβος δείχνει να μην τον υπολογίζει στα βασικά του πλάνα.

Θέλει ο ΠΑΟΚ, 'κλωτσάει' ο παίκτης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τής εφημερίδας, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο να προχωρήσει το συγκεκριμένο σενάριο. Δεδομένου ότι έχει γίνει μία πολύ σοβαρή οικονομική επένδυση στο πρόσωπο του Κουτσιανικούλη, χωρίς να έχει προσφέρει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα.

Μάλιστα, με το να μένει μεταξύ πάγκου και εξέδρα κερδισμένος δεν βγαίνει ούτε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, αλλά ούτε και η ομάδα. Οι πληροφορίες από το περιβάλλον τού παίκτη, πάντως, αναφέρουν ότι ο ίδιος δεν θέλει να παραχωρηθεί δανεικός σε άλλη ομάδα. Πολύ περισσότερο στον Εργοτέλη, αφού θεωρεί ότι αν μείνει στην Τούμπα και πάρει τις ευκαιρίες που πρέπει, μπορεί να δείξει το καλό του πρόσωπο.

Χίτζφελντ: «Στους κορυφαίους η Μπάγερν»

Ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Champions League συμπεριέλαβε την Μπάγερν Μονάχου, ο Ότμαρ Χίτζφελντ.

Ο Γερμανός προπονητής, ο οποίος έχει περάσει από τον πάγκο των Βαυαρών, βάσισε την άποψή του αυτή στην κακή πορεία που διαγράφει ο γερμανικός σύλλογος στο πρωτάθλημα της χώρας του.

«Είμαι αισιόδοξος ότι η Μπάγερν έχει καλές πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο. Είναι κάτι ανάλογο με το 2001. Και τότε είχαμε πρόβλημα στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες έπαιξαν στον τελευταίο τελικό της διοργάνωσης και ξέρουν ότι ανήκουν στους κορυφαίους. Είμαι βέβαιος, ότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πορεία της διοργάνωσης. Η απογοητευτική πορεία τους στην Bundesliga, θα αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για την διάκριση τους στο Champions League» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελβετίας.

Οι Βαυαροί βρίσκονται στην έβδομη θέση του γερμανικού πρωταθλήματος, ύστερα από 15 αγωνιστικές, με 17 βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, η οποία έχει 40.

Χωρίς Γκιμπς για… έναν χρόνο η Άρσεναλ

Τις υπηρεσίες του Κίεραν Γκιμπς θα στερηθεί για περίπου τρεις εβδομάδες ο Αρσέν Βενγκέρ.

Ο αμυντικός της Άρσεναλ υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο, κατά τη διάρκεια του αγώνα των «κανονιέρηδων» με την Παρτιζάν για τη φάση των ομίλων του Champions League και σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των Λονδρέζων θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση την Πρωτοχρονιά, στο ματς κόντρα στην Μπέρμιγχα

«Έφαγε» τον Διαμαντίδη ο Βάρντα

Τα βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη για την όγδοη αγωνιστική της Ευρωλίγκας κέρδισε ο Ράτκο Βάρντα.

Ο σέντερ της Πρόκομ σημείωσε 25 πόντους στην ήττα της ομάδας του με σκορ 72-69 από την Ζαλγκίρις στην Πολωνία.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ντέιβιντ Χόκινς της Αρμάνι Μιλάνο, ενώ την κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής συμπληρώνουν οι Μπρεντ Ράιτ (Σαρλερουά), Ντέμοντ Μάλετ (Σαρλερουά) και Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός).

Σκέφτεται τους πάγκους ο Νικοπολίδης

Θετικός στο ενδεχόμενο να ξεκινήσει καριέρα προπονητή εμφανίζεται ο Αντώνης Νικοπολίδης.
Ο βετεράνος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είναι έτοιμος να εγκαταλείψει του αγωνιστικούς χώρους στο τέλος της εφετινής σεζόν και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου, ήδη μελετάει τις επόμενες κινήσεις του στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Νικοπολίδης αναζητεί στο εξωτερικό σχολές προπονητικής, με την Ιταλία να είναι ο πιθανότερος σταθμός του. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε ξεκαθαρίσει στο πρόσφατο παρελθόν πως δε θέλει να παραμείνει στους αγωνιστικούς χώρους από άλλο πόστο, όμως πρόσφατα άλλαξε ριζικά την απόφασή του.
Ο Νικοπολίδης έχει χάσει τη βασική θέση του τερματοφύλακα στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και αποτελεί πλέον εναλλακτική λύση, πίσω από τον Πάρντο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θεωρεί πως ο έμπειρος παίκτης μπορεί να προσφέρει από κάποιο άλλο πόστο στην ομάδα, όμως σέβεται την απόφασή του να παραμείνει στην ενεργό δράση έως το τέλος της σεζόν, όπως άλλωστε είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση των "ερυθρόλευκων".

Καταρ(αμένη) φτώχια φέρνει χορηγό στη φανέλα της Μπάρτσα!

Έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με ίδρυμα από το Κατάρ φέρεται να είναι η Μπαρτσελόνα. Εφόσον οι φήμες που κυκλοφόρησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης και αναπαράγει δημοσίευμα της «El Mundo Deportivo», ευσταθούν, ίσως και εντός της ημέρας ανακοινωθεί το deal, το οποίο θα αποφέρει 180 εκατ. ευρώ στους Καταλανούς για τα επόμενα έξι χρόνια. Οι «μπλαουγκράνα» από την πλευρά τους, θα φέρουν το λογότυπο του «Qatar Foundation» στη φανέλα τους!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Σάντρο Ροσέλ αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την πρωτοφανή για τα δεδομένα της «Μπάρτσα» κίνηση, διότι ξέρει πως αν δεν το κάνει, θα αναγκαστεί να πουλήσει κάποιον παίκτη. Η Μπαρτσελόνα δεν είχε ποτέ στην ιστορία της κάποιον χορηγό στη φανέλα της, με εξαίρεση τη συμφωνία που έκανε πριν μερικά χρόνια με τη Unicef, από την οποία δεν λαμβάνει αλλά καταβάλει δύο εκατ. ευρώ ετησίως.

Μάλιστα, η συμφωνία με τους Ισπανούς, η Μπαρτσελόνα δίνει αυτά τα χρήματα χωρίς να είναι υποχρεωμένη να φέρει το λογότυπο και μπορεί να διαχειριστεί τη φανέλα της όπως θέλει. Εάν τελικά κάτι τέτοιο γίνει, όπως αναμένεται, ουσιαστικά η «μπλαουγκράνα» θα διαφημίζουν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, για τη διεκδίκηση του οποίου από την αραβική χώρα, σημαντικό ρόλο είχε παίξει και ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Με ενδιαφέρον περιμένουμε και την αντίδραση των φίλων της ομάδας, στην περίπτωση που οι φήμες αποδειχτούν βάσιμες.

Φερνάντες: «Ανυπομονώ να παίξω»

Έτοιμος να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ξαναβάλει τη φανέλα του Πανιωνίου είναι ο Νταρίο Φερνάντες. Ο 32χρονος μέσος, μιλώντας στην «SportDay», επιβεβαίωσε τις προχωρημένες επαφές των Νεοσμυρνιωτών με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και ουσιαστικά προανήγγειλε την επάνοδό του στην ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι της Μπεϊτάρ συμφώνησαν στη μετακίνηση του Φερνάντες στον Πανιώνιο και πλέον το μόνο που απομένει είναι να έρθει στην Αθήνα και να υπογράψει το συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση χρόνου.

Νταρίο, ήρθε η ώρα να σε ξαναδούμε στον Πανιώνιο;

«Η αλήθεια είναι ότι έχω πρόταση από τον Πανιώνιο. Και είναι πολύ καλή για εμένα. Το ελπίζω και εγώ, αλλά θα πρέπει να ρυθμιστούν πρώτα κάποιες λεπτομέρειες και μετά θα έρθω στην Αθήνα. Είναι κάτι όμως που πιστεύω ότι θα έχει τελειώσει έως και την επόμενη εβδομάδα και θα επιστρέψω στην Ελλάδα. Είναι κάτι που το θέλω πολύ. Ήρθε η ώρα να αποχωρήσω οριστικά από την Μπεϊτάρ».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι τυπικό το θέμα...

«Δεν θέλω να πω ότι έχουμε τελειώσει ακόμα, αν δεν κάνω μια τελευταία κουβέντα με τον πρόεδρο της Μπεϊτάρ. Η αλήθεια είναι ότι όλα πάνε καλά και, όπως είπα και πριν, λογικά την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή».

Το ξέρεις ότι οι οπαδοί του Πανιωνίου σε λατρεύουν. Θέλεις να τους στείλεις ένα μήνυμα;

«Αγαπάω τον Πανιώνιο, αγαπάω και τους οπαδούς του. Θέλω ξανά να τους δω από κοντά, να παίξω με την ομάδα. Ανυπομονώ».

Βέτο Πάρντιου για Κάρολ

Ως προϋπόθεση στην συνεργασία του με τη Νιούκαστλ έθεσε την παραμονή του ταλαντούχου Άντι Κάρολ ο νέος τεχνικός της ομάδας, Άλαν Πάρντιου. Με τον Άγγλο φορ να έχει τραβήξει πάνω του πολλά βλέμματα με τις εμφανίσεις του, ο Πάρντιου στόχευσε και πήρε τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης για παραμονή του Κάρολ στην ομάδα.

«Όταν συζήτησα με τη διοίκηση για τη συμφωνία μας και ήμασταν στις τελικές διαπραγματεύσεις, πήγα την κουβέντα στον Άντι Κάρολ όπου ζήτησα να μείνει οπωσδήποτε στην ομάδα. Το νούμερο 9 στη φανέλα είναι θρυλικό στην ομάδα κι έχει δείξει ως τώρα στους οπαδούς ότι είναι αρκετά καλός για να το φορέσει. Θα ήταν τεράστια απώλεια αν φύγει. Είναι πολύ σημαντικό να μείνει και η διοίκηση με διαβεβαίωσε να ηρεμήσω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάρντιου, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για επιπλέον μεταγραφική ενίσχυση.

«Θα ξοδέψουμε λεφτά για να επενδύσουμε στην ομάδα. Αυτό είναι σίγουρο, όμως είναι άδικο να μιλήσω για νέα μεταγραφικά αποκτήματα, όταν ακόμη δεν έχω γνωρίσει το ρόστερ της ομάδας και δεν έχω δει τις δυνατότητές του».

Κόβει την ανάσα το αμόρε του Ροναλντίνιο


Επιβεβαίωσε η «καυτή» Σάρα Τομάσι σε συνέντευξή της σε περιοδικό, ότι είναι το νέο αμόρε του Ροναλντίνιο. Το μοντέλο, ηθοποιός, χορεύτρια και κάθε τι άλλο σχετικά με τη show bizz, ξεκαθάρισε πάντως πως παρά το γεγονός ότι είναι ζευγάρι με τον Βραζιλιάνο σταρ, δύο μήνες, δεν σκέφτονται το γάμο. Καλά, πλάκα μας κάνει;

Από το στοματάκι της μάθαμε ότι ο «Ρόνι» εκτός από παιχταράς, είναι καλός και ευγενικός χαρακτήρας, πράγμα που πρέπει να ισχύει και για την Σάρα, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες της.

Ο κύκλος των χαμένων επενδυτών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Η αποχώρηση του Κ. Τσακίρη από την ΠΑΕ Πανιώνιος έρχεται να διαλύσει και τις τελευταίες αυταπάτες κάποιων ποδοσφαιρόφιλων για την είσοδο και παραμονή στον χώρο υγιών παραγόντων με οικονομική επιφάνεια
O κ. Κώστας Τσακίρης εγκαταλείπει την ΠΑΕ Πανιώνιος και... όπου φύγει-φύγει από το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι βέβαια ο πρώτος ούτε ο τελευταίος από τους παράγοντες με οικονομική επιφάνεια που μπήκαν στον χώρο γνωρίζονταςτουλάχιστον οι περισσότεροι- ότι θα ζημιωθούν οικονομικά και προσωπικά... Ωστόσο η φυγή του κ. Τσακίρη έρχεται να διαλύσει και τις τελευταίες αυταπάτες που έτρεφαν κάποιοι υγιείς ποδοσφαιρόφιλοι ότι κάτι θα άλλαζε με την είσοδο και παραμονή υγιών επενδυτών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος δεν άντεξε πάνω από δύο χρόνια στον Ηρακλή, ενώ ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς πήρε το καπελάκι του και εγκατέλειψε τον Αρη όταν είδε ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μέλλον- όχι μόνο επιχειρηματικά αλλά και αθλητικά και κοινωνικά.

Ο κ. Τσακίρης συγκαταλέγεται στη γενιά των νέων παραγόντων οι οποίοι ήρθαν στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο στο μεταίχμιο της δεκαετίας του 2000 υποσχόμενοι νέο ήθος και καινοτομίες στην οργάνωση του αθλήματος. Μαζί με τους κκ. Γιάννη Βαρδινογιάννη (Παναθηναϊκός), Ντέμη Νικολαΐδη (ΑΕΚ), Πέτρο Κόκκαλη (Ολυμπιακός), Αντώνη Ρέμο (Ηρακλής), Θοδωρή Ζαγοράκη (ΠΑΟΚ), Κώστα Πηλαδάκη (Λάρισα), Γιώργο Σπανό (Ατρόμητος), πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να οικοδομήσουν κάτι καινούργιο πάνω στα θεμέλια που έχτισε η εθνική ομάδα με την επιτυχία της στο Εuro 2004.

Από τη στιγμή που δεν κατάφεραν να ξεριζώσουν το κατεστημένο, να κερδίσουν τη μάχη με το παρασκήνιο και να συγκρουστούν με το αρρωστημένο φαινόμενο που λέγεται οπαδός ελληνικής ομάδας, ήταν λογικό αργά ή γρήγορα να σπάσουν τα μούτρα τους, να απογοητευτούν και να τα παρατήσουν έχοντας κάνει φυσικά και οι ίδιοι λάθη- άλλος λιγότερα και άλλος περισσότερα...

Ο κ. Νικολαΐδης ανέλαβε το 2004 την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ που ήταν χρεωμένη μέχρι τον λαιμό και με μοναδική αξιόπιστη λύση τον υποβιβασμό στην ερασιτεχνική Δ΄ Εθνική. Κατάφερε να καθαρίσει οικονομικά την ΠΑΕ οδηγώντας την στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του άρθρου 44, αλλά δεν πήρε πρωτάθλημα, ή μάλλον η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο το 2008 αλλά τον έχασε στα δικαστήρια όπου προσέφυγαν ο Ολυμπιακός και η ΕΠΟ, με τους Ερυθρόλευκους να κερδίζουν στα χαρτιά τους βαθμούς που έχασαν στο γήπεδο από την Καλαμαριά λόγω παράτυπης συμμετοχής του Αυστριακού Βάλνερ. Η μάχη που έδωσε με το κατεστημένο ο κ. Νικολαΐδης δεν εκτιμήθηκε από τους οπαδούς της Ενωσης, οι οποίοι τον υποχρέωσαν να αποσυρθεί από τα κοινά του ποδοσφαίρου.

Ο κ. Π. Κόκκαλης το 2007 προήχθη σε διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Την ίδια χρονιά αναδείχτηκε και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας στην οποία παρουσίασε θετικά δείγματα γραφής.

Η λογική του, και συνακόλουθα η πυγμή του, δεν ήταν ανάλογη εκείνης με την οποία ο πατέρας του κ. Σωκράτης Κόκκαλης διοίκησε τον Ολυμπιακό κυριαρχώντας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και έτσι περιθωριοποιήθηκε.

Ο κ. Ρέμος το 2007 ανέλαβε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής, πιστεύοντας ότι εκτός από τα πλατό της νυχτερινής διασκέδασης μπορεί να κάνει καριέρα και στο ποδόσφαιρο. « Το μόνο που κέρδισα ήταν απαξίωση και κυνηγητό » δήλωσε το 2010 και ακόμη προσπαθεί να ξεμπλέξει από τους οργανωμένους οπαδούς που δεν του αναγνώρισαν τίποτε.

Ο κ. Ι. Βαρδινογιάννης μπήκε μπροστά όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού απαιτούσαν να ηγηθεί της ΠΑΕ άνθρωπος της οικογένειας και έφτασε στο σημείο κάποιοι να αμφισβητήσουν ακόμη και την αγάπη του για την ομάδα. Διοίκησε συνετά τη Σούπερ Λίγκα το 2008, διπλασίασε τη χορηγία που οι 16 ομάδες λαμβάνουν ακόμη και σήμερα από τον ΟΠΑΠ, ξεκίνησε την (επωφελή για τις μικρομεσαίες ομάδες) διαδικασία της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά μεγάλη μερίδα οπαδών των Πρασίνων δεν του συγχώρησαν ότι δεν υποβίβασε την ηθική του στα επίπεδα της «παράγκας».

Ο κ. Τσακίρης το 2006 οραματίστηκε έναν μεγάλο και ανεξάρτητο Πανιώνιο. Πλήρωσε για την αγορά των μετοχών, έφερε στην Ελλάδα τον ουρουγουανό διεθνή ποδοσφαιριστή Ρεκόμπα, έφτιαξε με δικά του έξοδα ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο στο Κορωπί, σχεδίαζε να κατασκευάσει καινούργιο γήπεδο στη Νέα Σμύρνη, αλλά τέτοια μεγαλεία οι μόνιμοι θαμώνες της πλατείας και οι αρχηγοί των ατάκτων της εξέδρας δεν τα ανέχτηκαν.

Οι μόνοι που συνεχίζουν να τραβάνε κουπί πιστεύοντας(;) ότι μπορούν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου και τη λογική της εξέδρας είναι οι κκ. Πηλαδάκης, Ζαγοράκης και Σπανός. Ο πρώτος κατασκεύασε στη Λάρισα ένα υπερσύγχρονο γήπεδο. Ο δεύτερος προσπαθεί να... επιβιώσει σε μια καταχρεωμένη ΠΑΕ όπως ο ΠΑΟΚ και να οδηγήσει τον Δικέφαλο του Βορρά να κάνει ξανά πρωταθλητισμό με αξιώσεις, ενώ ο τρίτος το παλεύει να ανεβάσει επίπεδο τον Ατρόμητο Περιστερίου. Το ζητούμενο είναι ως πότε θα αντέξουν.
Πηγη Το Βημα.

Φωτο ημερας

Ψηλα τα.................ποδια.................

"Μπαμ" με Μπαπτίστα η Μάλαγα

Άνοιξε η... όρεξη των ανθρώπων της Μάλαγα μετά την απόκτηση του Έντζο Μαρέσκα, με τα ισπανικά ΜΜΕ να αποκαλύπτουν πως οι δύο επόμενοι άμεσοι στόχοι των Ανδαλουσιανών είναι οι Μπαπτίστα και Αλμούνια!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Ιβηρική χερσόνησο, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι έχει θέσει ως προτεραιότητά την έλευση του Ζούλιο Μπαπτίστα στο "Ροσαλέδα", με τις συζητήσεις με τους διοικούντες τη Ρόμα να βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Ο γενικός διεθυντής της Μάλαγα, Αντόνιο Φερνάντες, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος δεν είναι στα βασικά πλάνα του Κλαούντιο Ρανιέρι στους "τζαλορόσι" και ότι επιθυμεί να επιστρέψει στο ισπανικό πρωτάθλημα (σ.σ έχει αγωνιστεί σε Σεβίλλη και Ρεάλ), με το κυριότερο εμπόδιο αυτή τη στιγμή να είναι το ετήσιο συμβόλαιό του, ύψους 3.000.000 ευρώ.
Από εκεί και πέρα, πρόθεση των Ανδαλουσιανών είναι να εντάξουν στο δυναμικό τους και τον Μανουέλ Αλμούνια, που δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Άρσεναλ μέχρι το 2012 αλλά δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή του Αρσέν Βενγκέρ για τη θέση κάτω από την εστία.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Πελεγκρίνι, ο 33άχρονος κίπερ θα είναι μία καλή λύση για την ομάδα ώστε να πλαισιώσει τον βασικό Ρούμπεν.

Παπάζογλου: "Πρωταρχικός στόχος η παραμονή"

Αισιόδοξος για την πορεία του Πανσερραϊκού στο πρωτάθλημα παρά το άσχημο ξεκίνημα είναι ο Τάσος Παπάζογλου.
Ο Έλληνας αμυντικός μίλησε για τα μέχρι τώρα δεδομένα στην ομάδα του, τη συναρπαστική κούρσα πρωταθλήματος και τους στόχους του με τα "λιοντάρια", σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Superleague.
"Η διασφάλιση της παραμονής μας στην κατηγορία της Super League και ένα καλό πλασάρισμα. Αυτά θα κυνηγήσουμε στους υπόλοιπους αγώνες και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Η ουσία είναι η μπάλα να περνάει τη γραμμή στην αντίπαλη εστία και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πράξη. Η διασφάλιση της παραμονής μας στην κατηγορία και ένα καλό πλασάρισμα είναι κάτι που θέλουμε", δήλωσε αρχικά ο νεαρός άσος.
Στη συνέχεια, ο Παπάζογλου μίλησε για το άσχημο ξεκίνημα της ομάδας: "Στην προετοιμασία της ομάδας δουλέψαμε σκληρά και με πειθαρχία. Εκεί μπήκαν οι βάσεις και στις πρώτες αγωνιστικές γνωρίζαμε ότι η κλήρωση δεν μας ευνόησε διόλου αλλά προσπαθήσαμε. Όντως ξεκινήσαμε με τέσσερις ήττες, αλλά αυτό μας πείσμωσε ακόμη περισσότερο, μας έκανε καλύτερους, δουλέψαμε ακόμη πιο πολύ και κοιτάξαμε όλους τους αντιπάλους κατάματα".
Κατόπιν αναφέρθηκε στη μάχη του πρωταθλήματος: "Μια ματιά μόνο στο βαθμολογικό πίνακα και τους λίγους βαθμούς που χωρίζουν την πέμπτη ομάδα από την τελευταία, δείχνουν πόσο ανταγωνιστικό και δύσκολο είναι το φετινό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές, έχουν ποιοτικούς παίκτες και αγωνίζονται για τη νίκη. Το πρωτάθλημα είναι συναρπαστικό και οι μέχρι τώρα εκβάσεις των αγώνων δείχνουν πως πολλές φορές τα φαβορί είναι αυτά που γνωρίζουν την ήττα και δυσκολεύονται πάρα πολύ απέναντι στις θεωρητικά μικρότερες ομάδες".
Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα στους φίλους των "λιονταριών": "Το ποδόσφαιρο είναι ο "βασιλιάς" των αθλημάτων που ενώνει. Είναι ένα ομαδικό άθλημα το οποίο πρέπει να σεβόμαστε και να αγαπάμε. Να χειροκροτούμε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστές και να μην στήνουμε λαϊκά «δικαστήρια». Η βία και τα επεισόδια πρέπει να εξαφανιστούν από τα ελληνικά γήπεδα".

Θετικός ο Βούκουσιτς

Έτοιμος να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό εμφανίζεται ο Άντε Βούκουσιτς.
Ο Κροάτης επιθετικός της Χάιντουκ Σπλιτ τόνισε πως δεν έχει ακόμα στα χέρια του πρόταση από τους νταμπλούχους Ελλάδος, ενώ συμπλήρωσε πως είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Ο 19χρονος επιθετικός υπογράμμισε πως οι "πράσινοι" είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στους συμπατριώτες του που έχουν φορέσει κατά το παρελθόν τη φανέλα του "τριφυλλιού". Ο Βούκουσιτς μίλησε στην εφημερίδα "Εξέδρα".
Αρχικά, ο Κροάτης τόνισε: «Παναθηναϊκός; Πολύ μεγάλος σύλλογος. Ξέρω πολλά γι' αυτόν. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις πιο γνωστές στην Ευρώπη. Γνωρίζω ότι συμμετέχει πολύ συχνά στο Champions League κι έχει διακριθεί. Αν και φέτος δεν τα πήγε τόσο καλά. Στον Παναθηναϊκό έχουν παίξει σπουδαίοι Κροάτες ποδοσφαιριστές. Ο Ασάνοβιτς, ο Βλάοβιτς, ο Μπίσκαν, ο Αντριτς. Τώρα τελευταία έπαιζαν ο Γκαλίνοβιτς και ο Ρουκάβινα. Παρακολουθώ την πορεία του Παναθηναϊκού».
Στην συνέχεια, ο παίκτης της Χάιντουκ τόνισε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού: «Δεν γνωρίζω για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Ίσως να έχουν μιλήσει με τον μάνατζέρ μου. Πάντως με εμένα δεν έχει γίνει κάποια επαφή. Εγώ άλλωστε είμαι ο τελευταίος που θα το μάθει, αφού αυτά τα θέματα τα χειρίζεται ο μάνατζέρ μου και προφανώς έχει λόγο η Χάιντουκ. Αν όντως ισχύει το ότι με θέλουν, είναι μεγάλη μου τιμή και νιώθω πραγματικά κολακευμένος. Αν μου κάνουν πρόταση και συμφωνήσει η ομάδα μου, εγώ έρχομαι και τώρα στον Παναθηναϊκό. Εννοείται ότι θέλω. Ποιος δεν θέλει να παίξει στο Champions League με μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό;»
Τέλος, ο νεαρός παίκτης συμπλήρωσε: «Είμαι ακόμα μικρός σε ηλικία. Ουσιαστικά φέτος καθιερώθηκα στη Χάιντουκ. Ξέρω ότι θα έχω χρόνο για να φύγω και αργότερα στο εξωτερικό, αν δεν συμβεί τώρα. Δεν βιάζομαι. Αυτό που προέχει για εμένα είναι να δουλεύω καθημερινά για να εξελίσσομαι. Σίγουρα αν συμφωνήσω με τον Παναθηναϊκό θα φροντίσω να μιλήσω με τον συμπαίκτη μου Άντριτς αλλά και με τον Ρουκάβινα, τον οποίο ξέρω καλά. Και οι δύο έχουν παίξει στην ελληνική ομάδα οπότε θα μου πουν τι θα συναντήσω».

Σαφάρι για χρηματοδότηση

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι κινήσεις της ΑΕΚ για την εύρεση χρημάτων που θα αφορούν την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλεδέλφεια.
Ο Σταύρος Αδαμίδης ολοκλήρωσε με επιτυχία τις επαφές με τους φορείς της Πολιτείας, από τους οποίους πήρε τις διαβεβαιώσεις ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα για την κατασκευή του νέου γηπέδου, στο σημείο που βρίσκονταν πριν μερικά χρόνια το "Νίκος Γκούμας". Οι ιθύνοντες της Ένωσης ευελπιστούν πως μέσα στο 2011 θα έχουν αρχίσει τα έργα και πως σύντομα η Ένωση θα αποκτήσει και πάλι τη δική της έδρα.
Σε αυτό που έχουν στρέψει πλέον την προσοχή τους οι ιθύνοντες της ομάδας είναι στη χρηματοδότηση των έργων. Τα χρήματα που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση των εργασιών φτάνουν, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς τα 65 εκατομμύρια ευρώ. Βάση του πλάνου που έχει καταστρώσει η διοίκηση, τα 35 εκατομμύρια θα καλυφθούν μέσω εταιρίας που θα δημιουργήσουν οι Πέτρος Παππάς και Νίκος Νοτιάς και θα έχει ως κύριο μέλημα την κατασκευή του νέου γηπέδου. Σε αυτή θα μετέχουν τόσο η ΠΑΕ, όσο και η Ερασιτεχνική, ενώ στην συνέχεια θα προστεθούν και άλλοι οικονομικοί παράγοντες. Επίσης, τα υπόλοιπα χρήματα θα καλυφθούν μέσω δανεισμού από τράπεζες, είτε του εσωτερικού, είτε του εξωτερικού.
Τέλος, τις εξετάσεις του Τραϊανού Δέλλα περιμένει ο Μανόλο Χιμένεθ προκειμένου να δει αν μπορεί να τον υπολογίζει για το ματς με τη Λάρισα. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός έχει υποστεί κάκωση και όλα δείχνουν πως θα χάσει τον αγώνα της 14ης αγωνιστικής. Ο Σεμπαστιάν Σάχα δεν προλαβαίνει την συγκεκριμένη αναμέτρηση, ενώ ο Ράφικ Τζιμπούρ αναμένεται να προφυλαχτεί ενόψει Ζενίτ.

Με Καρλίνιος στην Τούμπα

Ο Καρλίνιος θα είναι ο παίκτης που θα καλύψει την απουσία του Ντάνι στο ματς με τον ΠΑΟΚ.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσπαθούσε τις τελευταίες ημέρες να βρει λύσεις για το βασικό σχήμα της ομάδας του, ενόψει της αναμέτρησης για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος και τελικά κατέληξε στον Βραζιλιάνο μέσο. Ο Ντάνι έχει υποστεί θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και ουσιαστικά έχει τεθεί εκτός "μάχης" για τον αγώνα με τον "Δικέφαλο" του Βορρά. Ο Καλρίνιος θα κληθεί να καλύψει το κενό του και να δώσει λύσεις στη μεσαία γραμμή του "γηραιού" σε μια κρίσιμη αναμέτρηση.
Η απουσία του Ντάνι δε θα είναι η μοναδική για τους "κυανόλευκους", καθώς ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει για το συγκεκριμένο ματς και στους Τάσο Κατσαμπς και Ντάιγκο Κομπαγιάσι. Οι δυο παίκτες δε θα συμπεριληφθούν στην αποστολή για τον αγώνα του Σαββάτου, ενώ ο Ουζουνίδης προσπαθεί να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του και τους υπογραμμίζει την σημασία της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Ο "γηραιός" θέλει να κάνει το 2Χ2 απέναντι στους συμπολίτες, καθώς έχει προηγηθεί η εντός έδρας εφετινή νίκη 1-0 επί του Άρη.

Προς Πειραιά ο Μανιάτης

Όλο και πιο κοντά στον Ολυμπιακό φέρεται να βρίσκεται ο Γιάννης Μανιάτης.
Ο διεθνής Έλληνας μπακ του Πανιωνίου αναμένεται να είναι ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας που θα πωληθούν, στην προσπάθεια να μπουν χρήματα στα ταμεία της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Ο Μανιάτης βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στο μετεγγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού και το μόνο που απομένει είναι να κατατεθεί επίσημη πρόταση στον Πανιώνιο για την απόκτησή του. Οι "κυανέρυθροι" θα ζητήσουν πέρα από τα χρήματα και έμψυχα ανταλλάγματα για την παραχώρηση του αρχηγού τους, με τα ονόματα των Μήτρογλου, Γιάννη Παπαδόπουλου, Γκαλίτσιου και Νέμεθ να βρίσκονται στην σχετική λίστα.
Ο παίκτης από την πλευρά του βλέπει θετικά μια ενδεχόμενη μετακίνηση στο λιμάνι, καθώς πιστεύει πως έχει έρθει η ώρα για το παραπάνω βήμα στην καριέρα του. Ο Μανιάτης αναμένεται να είναι η εναλλακτική λύση πίσω από τον Τοροσίδη, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικός μέσος, θέση που έχει παίξει και στον Πανιώνιο. Δεν αποκλείεται, ο Έλληνας παίκτης να ακολουθήσει την αντίθετη πορεία από αυτή που θα κάνει ο Γιώργος Γκαλίτσιος τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Εντεκάχρονο παιδί-θαύμα καρφώνει σε αγώνα μπάσκετ

Το όνομά του, Άντριαν Μουρ, Και μπορεί τώρα να μην μας λέει πολλά, όμως οι ειδικοί του ήδη τον χαρακτηρίζουν ως την αποκάλυψη-φαινόμενο του κολεγιακού μπάσκετ το 2016, όταν θα είναι 17 ετών. Ο πιτσιρικάς έχει ήδη ύψος 2.00 μέτρα και θεωρείται ο νέος Σκότι Πίπεν, αν δεν συνεχίσει να ψηλώνει με τον ίδιο ρυθμό.

Πάντως, ο πρώην σταρ των Σικάγο Μπουλς έχει αναλάβει την κηδεμονία του νεαρού σε αθλητικό επίπεδο και είναι ο μέντοράς του στο Λιτλ Ροκ.

Ρόντο, Γκαρνέτ και... νίκη!

Μία εξαιρετική συνεργασία του Ραζόν Ρόντο με τον Κέβιν Γκαρνέτ χάρισε στους Σέλτικς τη νίκη με 102-101 στη Φιλαδέλφεια. Οι Σίξερς με καλάθι του Αντρέ Ιγκουοντάλα είχαν προηγηθεί 6,6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά στην τελευταία επίθεση ο γκαρντ των πρωταθλητών της Ανατολής έκανε την alley hoop πάσα στον συμπαίκτη του κι εκείνος πέτυχε το νικητήριο καλάθι, με μόλις 1,4 δευτερόλεπτα να απομένουν. Αυτή ήταν η ένατη συνεχής νίκη για τους Σέλτικς, από τη 14η ασίστ του Ρόντο, που είχε ακόμη 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

To καλάθι της νίκης καταλαμβάνει και την πρώτη θέση στο Top 5 της ημέρας: Οι Μάβερικς συνεχίζουν το βιολί τους κι έφτασαν τις έντεκα διαδοχικές νίκες με το 102-89 απέναντι στους Νετς. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε 21 πόντους και 10 ριμπάουντ απέναντι στην ομάδα του παλιού του προπονητή στο Ντάλας, Έιβερι Τζόνσον. Οι «Μαβς» μετρούν πλέον έντεκα σερί νίκες στην έδρα τους κόντρα στο Νιου Τζέρσεϊ, που δεν έχει επικρατήσει σε αυτή την έδρα από τις 2 Μαρτίου του 2000.

Οι 39 πόντοι και τα 15 ριμπάουντ του Ντουάιτ Χάουαρντ δεν στάθηκαν αρκετοί για να διακόψουν την... κατηφόρα του Ορλάντο, που έχασε για τρίτο συνεχές ματς, με 97-83 στο Πόρτλαντ. Ο Αντρέ Μίλερ επέστρεψε αγριεμένος από την άδικη-όπως υποστηρίζει-τιμωρία που του επέβαλε για σκληρό φάουλ το ΝΒΑ και η οποία διέκοψε το σερί 632 συμμετοχών, καθώς δεν είχε χάσει ματς από τις 24 Ιανουαρίου του 2003. Ο πολύπειρος πλέι μέικερ είχε 22 πόντους, 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ.

Αναλυτικά:

Φιλαδέλφεια 76ερς-Μπόστον Σέλτικς 101-102
Μικς 19, Γιανγκ 16, Ουίλιαμς 16, Ιγκουοντάλα 14 (11 ασίστ), Μπραντ 13 (14 ριμπ.), Χόλιντεϊ 12, Χόους 11-Άλεν 23, Ρόντο 19 (14 ασίστ), Ντέιβις 16, Γκαρνέτ 14, Πιρς 10, Ρόμπινσον 9, Ερντέν 8, Γουέιφερ 3.

Ντάλας Μάβερικς-Νιου Τζέρσεϊ Νετς 102-89
Νοβίτσκι 21 (10 ριμπ.), Μάριον 18, Τέρι 15, Μπάτλερ 15, Χέιγουντ 9 (8ριμπ.), Κιντ 6 (8 ασίστ), Μπαρέα 6 (13 ασίστ), Στίβενσον 6, Μαϊνμί 4-Λόπεζ 24 (8 ριμπ.), Μόροου 21, Χάμφρις 16 (13 ριμπ.),Φάρμαρ 10, Ουίλιαμς 6, Άουτλο 4, Πετρό 4, Τζέιμς 4.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Ορλάντο Μάτζικ 97-83
Μίλερ 22 (8 ασίστ, 7 ριμπ.), Μάθιους 20, Μπατούμ 15 (10 ριμπ.), Όλντριτζ 14, Ρόι 9, Κάμπι 6 (13 ριμπ.), Φερνάντεθ 6, Πρτσμπίλα 3, Κάνινγχαμ 2-Χάουαρντ 39 (15 ριμπ.), Λιούις 11, Νέλσον 10, Ρέντικ 10, Κάρτερ 6, Πιετρούς 5, Ντιούχον 2.

Διαψεύδει για όλους ο Χότζον

Καμία σύνδεση με την πραγματικότητα δεν έχει σύμφωνα με τον Ρόι Χότζον η φημολογία ότι η Λίβερπουλ έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις για την απόκτηση των Ροναλντίνιο, Λουίς Σουάρες και Άσλεϊ Γιανγκ. Ο Άγγλος τεχνικός τόνισε ότι άλλο το ενδιαφέρον και άλλο οι διαπραγματεύσεις.

Αγγλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ένα σημαντικό ποσό που έχει γίνει διαθέσιμο από τη NESV στον προπονητή των «κόκκινων» ενόψει μεταγραφικής περιόδου και ήδη κάποια ονόματα βγήκαν στο προσκήνιο. Ο Χότζον όμως έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους:

«Ο Ροναλντίνιο και ο Σουάρες είναι παίκτες για τους οποίους δεν έχει υπάρξει ποτέ ενδιαφέρον από εμάς. Ο Άσλεϊ Γιανγκ από την άλλη είναι ένας ποδοσφαιριστής που οποιοσδήποτε προπονητής στην Πρέμιερ Λιγκ θα του είχε δώσει την απαραίτητη σημασία και θα τον έχει παρακολουθήσει.

Το να πεις όμως ότι είναι καλός παίκτης, από τον να τον αγοράσεις, είναι δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Θα μπορούσα να σας δώσω μία μακροσκελή λίστα παικτών της Πρέμιερ Λιγκ τους οποίους θαυμάζω. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε όλη αυτή την φημολογία. Αν με ρωτήσετε για διαπραγματεύσεις που υπήρξαν ανάμεσα σε Άστον Βίλα και Λίβερπουλ η απάντησή μου είναι, Όχι».

«Παραμονεύει» για Λεονάρντο

Τις εξελίξεις στην ΑΕΚ παρατηρούν διακριτικά οι άνθρωποι της Κέρκυρας εφόσον οι καταστάσεις που θα διαμορφωθούν το επιτρέψουν, σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθούν για την απόκτηση του Λεονάρντο, με τη μορφή δανεισμού.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιώργος Λιμπάντσης και ο γενικός διευθυντής, Νίκος Λυράκης έχουν καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη, κάτι που πιθανώς διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις.

Ανεξάρτητα πάντως από την τύχη της συγκεκριμένης κατάστασης, θεωρείται δεδομένο πως η Κέρκυρα θα κινηθεί οπωσδήποτε για την απόκτηση ποδοσφαιριστή που θα παίζει στα άκρα.

Επιστροφή Μπαλάφα ενάμισι χρόνο μετά

Τα σχέδιά του με τον Σωτήρη Μπαλάφα ετοιμάζει ο Μάκης Χάβος για το ντέρμπι του Σαββάτου κόντρα στον Ηρακλή. Ο Έλληνας μέσος δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα επίσημο ματς με τον ΠΑΟΚ φέτος, ενώ έχει να πάρει φανέλα βασικού εδώ και ενάμισι χρόνο.

Τα προβλήματα τραυματισμών, αλλά και τιμωρημένων που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ ενόψει Ηρακλή έχουν οδηγήσει τον Μάκη Χάβο σε πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας. Στο τοπικό ντέρμπι του Σαββάτου, ο Έλληνας τεχνικός σκέφτεται να ξεκινήσει τον Σωτήρη Μπαλάφα στα χαφ, δίπλα στον Πάμπλο Γκαρσία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα επίσημο ματς του «Δικεφάλου του Βορρά» την τρέχουσα σεζόν.

Ο προπονητής των Θεσσαλονικέων στην ενδεκάδα των βασικών που χρησιμοποίησε την Πέμπτη είχε τον Κώστας Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Τσιρίλο και Κοντρέρας συνέθεσαν την αμυντική τετράδα. Στη μεσαία γραμμή, μπροστά από τους Γκαρσία και Μπαλάφα, ήταν ο Φωτάκης, ενώ στα δεξιά μετατέθηκε ο Σαλπιγγίδης, με το Βιεϊρίνια να διατηρείται αριστερά. Μοναδικός προωθημένος αγωνίστηκε ο Αθανασιάδης, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει βασικός για δεύτερη φορά στη θητεία του στον ΠΑΟΚ.

Δεν θέλει επιστροφή στα πάτρια

Η επιθυμία του Εργοτέλη να «επαναπατρίσει» τον Βασίλη Κουτσιανικούλη είναι δεδομένη, ενώ κι ο ΠΑΟΚ δεν είναι αρνητικός σε τέτοιο ενδεχόμενο. Το θέμα «κολλάει» στον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος δεν πιστεύει ότι το καλύτερο πράγμα για την καριέρα του αυτήν τη στιγμή είναι μια επιστροφή στην κρητική ομάδα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν θεωρείται «τελειωμένος» από τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι πιστεύουν ότι ένας δανεισμός του μέχρι το τέλος της σεζόν θα τον επαναφέρει στα υψηλά στάνταρ απόδοσής του.

Δικός του όπως τον θέλει

Με τους όρους που θέλει ο Ολυμπιακός αναμένεται να υπογράψει ο Κέβιν Μιραλάς. Χωρίς τη ρήτρα των 4.2 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και με λιγότερα απ’ όσα ζητάει η Σεντ Ετιέν αναμένεται να κλείσει ο Βέλγος επιθετικός. Πολλά στο μυαλό του Βαλβέρδε ενόψει Ατρομήτου. Επιστροφή στου Ρέντη για τους «παλιούς».

Τον ερχομό του Κριστόφ Ενροτό, μετά το φιλικό κατά της φτώχειας περιμένουν όλοι στον Ολυμπιακό, ώστε να ολοκληρωθεί το deal με τον Κέβιν Μιραλάς. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταφέρει, όπως όλα δείχνουν, να πείσουν τη μεριά του Βέλγου φορ να μην υπάρχει η ρήτρα αποδέσμευσης των 4.2 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης οι οικονομικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει η Σεντ Ετιέν είναι προς όφελος των Πειραιωτών, αφού μπορούν να αγοράσουν τον παίκτη με ένα ποσό γύρω στα 1.8 εκατομμύρια ευρώ, αν πληρώσουν του Γάλλους με μετρητά. Από την πλευρά τους οι Γάλλοι προσπαθούν να «σπρώξουν» κι άλλους παίκτες για να βρουν χρήματα, αλλά τόσο από την πλευρά του Ολυμπιακού δεν επιβεβαιώνεται κανένα ενδιαφέρον ούτε για τον Σακό, ούτε για τον Ν’ Ντο.

Σαν τα κοκόρια

Για ακόμη μια φορά την παράσταση στην Μάντσεστερ Σίτι κλέβουν οι Τέβεζ και Μαντσίνι. Ύστερα από τις υποστηρικτικές δηλώσεις του 26χρονου επιθετικού προς το πρόσωπο του Μαντσίνι, ο τεχνικός των «πολιτών» μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον παίκτη του. Ωστόσο, δεν θέλησε να υποτιμήσει τους υπόλοιπους, τονίζοντας ότι η Σίτι μπορεί να κερδίσει και χωρίς τον Αργεντινό.

«Ο Κάρλος είναι ένας φανταστικός παίκτης. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σε όλη την Ευρώπη και ίσως στον κόσμο. Θα μείνει σε εμάς για πολύ καιρό γιατί δεν μου έχει πει το αντίθετο», ήταν τα λόγια του Ιταλού προπονητή.

Ωστόσο, ο Τέβεζ έχει τονίσει πως εξαιτίας των μακρόχρονων συμβολαίων του στην Ευρώπη, του λείπει η οικογένεια του, ενώ απογοητεύεται από το σύγχρονο ποδόσφαιρο,

«Μιλάμε για αυτήν την κατάσταση και με τον Κάρλο κάθε εβδομάδα, το έχω εξηγήσει αυτό 1.000 φορές», συμπλήρωσε ο Μαντσίνι, για τις ανησυχίες του Τέβεζ, όσον αφορά τον τρόπο που επιλέγουν να παίζουν τα τελευταία χρόνια οι ομάδες.

Από την άλλη, ο Μαντσίνι δεν θέλει να υποτιμήσει τους υπόλοιπους παίκτες που έχει στη διάθεση του τονίζοντας,

«Ο Κάρλος και ο Κολάροφ είναι πολύ σημαντικοί, αλλά και οι ποδοσφαιριστές που τους αντικαθιστούν μπορούν να κάνουν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Αν συνεχίσουμε έτσι, παίζοντας όπως κόντρα στην Μπόλτον και στο δεύτερο ημίχρονο με τη Στόουκ, μπορούμε να κερδίσουμε και χωρίς τον Τέβεζ», πρόσθεσε ο Μάντσινι.

Γουόλκοτ: «Τρόπαια για τον κόσμο»

Αποφασισμένοι όσο ποτέ να πανηγυρίσουν φέτος κάποιον τίτλο είναι όλοι στην Άρσεναλ σύμφωνα με τον Τίο Γουόλκοτ. Ο επιθετικός των «κανονιέρηδων» τόνισε την αισιοδοξία του για νίκη επί της Μάντσεστερ στο ντέρμπι, αλλά και για πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ ακόμη κι αν αντίπαλός τους είναι για άλλη μια φορά η Μπαρτσελόνα.

Αρχικά ο Άγγλος φορ δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να σπάσουν το αήττητο των «κόκκινων διαβόλων», και βάσει των καλών εκτός έδρας επιδόσεών τους αυτό είναι πιο εύκολο να γίνει στο Ολντ Τράφορντ:

«Η Γιουνάιτεντ είναι ακόμη αήττητη στο πρωτάθλημα, οπότε ελπίζουμε να είμαστε οι πρώτοι που θα τη νικήσουμε. Δεν παίζουν ακόμη πολύ καλά, αλλά τώρα είναι η περίοδος με τα ντέρμπι που θα θελήσουν να ανεβάσουν ρυθμούς. Μακάρι να μην τους πετύχουμε σε καλή μέρα. Εμείς θα πάμε εκεί να παίξουμε χωρίς φόβο και να εκφραστούμε ελεύθερα. Άλλωστε εκτός έδρας παίζουμε φανταστικά και μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε».

Στη συνέχεια τόνισε ότι η Άρσεναλ θα παρουσιαστεί πιο έτοιμη φέτος στην Ευρώπη ακόμη κι αν η κληρωτίδα φέρει απέναντί τους την Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι:

«Αν θες να βγεις πρώτος πρέπει να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου. Θέλουμε να πάμε ένα βήμα πιο πέρα από πέρυσι. Αν πετύχουμε και πάλι την Μπαρτσελόνα δεν θέλουμε ο Μέσι να μας κάνει ότι και πέρυσι. Πρέπει να κερδίσουμε τρόπαια για τον κόσμο. Έχουμε βελτιωθεί πολύ και επιστρέφουν σύντομα και όλοι οι τραυματίες».

ΘΥΡΑ 4: Ρύθμιση για τον ΠΑΟΚ!

Η ανακοίνωση της ΘΥΡΑΣ 4 έχει ως εξής:
«Είναι κοινή διαπίστωση όλων των κατοίκων της χώρας ότι οικονομικά η Ελλάδα βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές της από τη μεταπολίτευση και μετά. Επίσης οι περισσότεροι έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει τέτοια χάλια (εξαιτίας του αδίστακτου ελληνικού κράτους, της συστηματικής καταλήστευσης όλου του πλούτου από μία παρέα μεγαλοκαρχαριών – ιδιοκτητών των πιο ισχυρών ΜΜΕ, τις πελατειακές σχέσεις των κομμάτων με τα ζώα – ψηφοφόρους και της προκλητικής θεοποίησης του δανεικού χρήματος που ήρθε απο το εξωτερικό), που δεν αποκλείεται να ξανακουστεί το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» που είπε ο Χ. Τρικούπης στη βουλή το 1893.
Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί το ελληνικό κράτος έχει βγει παγανιά και μαζεύει κέρμα- κέρμα ότι μπορεί για να πληρώσει τις δόσεις του δανείου στους νταβατζήδες του ΔΝΤ και για να αποτρέψει τη διαφαινόμενη χρεοκοπία.
Το κράτος θέλει έσοδα και για να καταφέρει το στόχο του είναι έτοιμο να κάνει τα πάντα. Αυξάνει τη φορολογία, κόβει μισθούς, κόβει συντάξεις, εξαγγέλλει περαίωση με ευνοϊκά μέτρα για τους φοροφυγάδες, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κάνει ντου από παντού και οι δρόμοι έχουν γεμίσει με αστυνομικούς κάθε είδους και κάθε χρώματος για να συνεχίσουν οι σκλάβοι να φοράνε τις αλυσίδες τους.
Μπορεί να γίνουν κυριολεκτικά τα πάντα για να μπει κάποιο χρήμα στα άδεια ταμεία του ελληνικού κράτους. Τα πάντα εκτός από ένα. Τη ρύθμιση χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που εδώ και 3-4 χρόνια παρακαλάει να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος από το πρωτογενές χρέος της προς το ελληνικό δημόσιο και το ελληνικό δημόσιο σφυρίζει αδιάφορα.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν επιδιώκει να πληρώσει τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και το μόνο που ζητάει είναι μία βιώσιμη ρύθμιση των χρεών που θα της δώσει τη δυνατότητα να αποπληρώσει τα χρέη της σε μία περίοδο 15 – 20 ετών. Ούτε διαγραφή χρεών θέλει, όπως υποστηρίζουν κατά καιρούς οι άσχετοι στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα (αν και κάτι τέτοιο έχει γίνει στο παρελθόν για αρκετές ομάδες ακόμα και σωματεία γειτονιάς), ούτε χάρισμα, ούτε παρακάλια. Άλλωστε οι καιροί είναι δύσκολοι και θα ήταν αστείο να ζητάμε τέτοια πράγματα, όταν ο λαός υποφέρει.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και σε αυτό το θέμα έχει επιλέξει την περιβόητη τακτική με την κωδική ονομασία «χαμηλά την μπάλα». Όταν κυβερνούσαν οι μπλε έφτασε ένα βήμα πριν επιτευχθεί η ρύθμιση χρεών, αλλά στο τέλος στράβωσε επειδή άλλαξε ο υπουργός οικονομικών. Έκτοτε έκανε αλλεπάλληλα ραντεβού με βουλευτές και υπουργούς, αλλά αποτέλεσμα μηδέν.
Μετά ήρθαν στην εξουσία οι πράσινοι και τα στελέχη της ΠΑΕ συναντήθηκαν αρκετές φορές και με τους δικούς τους υπεύθυνους για να βρεθεί η χρυσή τομή και να γίνει η πολυπόθητη ρύθμιση χρεών που θα απαλλάξει το σύλλογο απο αυτό το βραχνά, αλλά και πάλι δεν έγινε κάτι.
Το μόνο που εισπράττει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι υποσχέσεις, λόγια και «θα». Και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι έχει συμβιβαστεί και συνεχίζει να παίζει το καλό παιδί του ελληνικού αθλητισμού. Είναι βέβαιο ότι αν συνεχιστεί αυτό το έργο κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες.
Γιατί η ΠΑΕ θέλει να πληρώσει τα χρέη που άφησαν οι πρώην διοικούντες, με σημαντική ευθύνη του ελληνικού κράτους που δεν έκανε έλεγχο όταν έπρεπε σε αυτούς που έπρεπε και το κράτος μας έχει γραμμένους, την ίδια περίοδο που πεθαίνει για να βρει λίγα ευρώ παραπάνω! Απίστευτα πράγματα και ελληνικά.
Επειδή ήδη έχουμε αργήσει απελπιστικά πρέπει όλη η οικογένεια του συλλόγου να δραστηριοποιηθεί μέχρι να πετύχουμε το αυτονόητο. Τη ρύθμιση χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ οφείλει να ορίσει 2-3 εκπροσώπους που θα τρέξουν το θέμα. Να πάει στους αρμόδιους και να απαιτήσει τελεσίδικα αυτή τη φορά να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Αν και πάλι δεν βρει ανταπόκριση, οφείλει να ενημερώσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και να τους στρέψει ενάντια στο ελληνικό κράτος. Να δημοσιοποιήσει τις άπειρες φωτογραφίες από τις προεκλογικές περιόδους, όπου όλα τα μεγαλοστελέχη των κομμάτων κάνανε σαν τρελοί για να βγούνε μία φωτογραφία δίπλα στον Ζαγοράκη, να εκθέσει τις δηλώσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς για αυτό το θέμα και να μας πει αναλυτικά τι έγινε με το άρθρο 44 και με παρόμοιες σκανδαλώδεις υποθέσεις στο παρελθόν. Για όλα αυτά πρέπει να ενημερώνει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σε καθημερινή βάση, 24 ώρες το 24ωρο.
Ευθύνες όμως δεν έχει μόνο η ΠΑΕ σε αυτό το θέμα. Ο ΑΣ απαιτείται να αναλάβει πρωταγωνιστική δράση εδώ και τώρα και να συνδράμει με κάθε τρόπο στο δίκαιο αίτημα του ΠΑΟΚ. Ο ερασιτέχνης είναι η μάνα του συλλόγου και δεν γίνεται να εξαντλείται η δράση του στην ενόργανη γυμναστική και στο τάβλι.
Μέσω του ΑΣ πρέπει να πάρουν θέση και ο νέος περιφερειάρχης της Βορείου Ελλάδας και ο νέος δήμαρχος. Ο μεν περιφερειάρχης εκλέγεται σε μία περιοχή όπου η συντριπτική πλειοψηφία είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ο δε δήμαρχος εκλέχτηκε εξαιτίας των ψήφων που πήρε από το διαμέρισμα της Τούμπας.
Ο ανύπαρκτος σύνδεσμος βετεράνων του ΠΑΟΚ χρειάζεται να στρατεύσει τα προβεβλημένα στελέχη του μέχρι να πετύχουμε το στόχο. Οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ας αφήσουν για λίγο τα ρεπορτάζ για τα πρόστιμα από τα φαναράκια και ας πιέσουν και αυτοί από τη μεριά τους για να έρθει το θέμα στην επικαιρότητα και να λυθεί άμεσα.
Τέλος, πρέπει να κινητοποιηθεί και σύσσωμος ο λαός του ΠΑΟΚ, οργανωμένος και μη, για να απαιτήσει αρχικά και στη συνέχεια να καταφέρει αυτό που έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια, τη ρύθμιση χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Γιατί μόνο τότε θα μπορούμε απερίσπαστοι να ασχοληθούμε με το άλλο μεγάλο θέμα που καλώς ή κακώς θα μας απασχολήσει την επόμενη δεκαετία. Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ που θα γίνει στην Τούμπα και μόνο εκεί, ακόμα και αν χρειαστεί να γυρίσει ο πλανήτης ανάποδα.»

«Ανταλλαγή Κάλβο με Λεονάρντο», γράφουν οι Αθηναίοι

Το γεγονός ότι ο Κούπερ δεν υπολογίζει στον Κάλβο το εκμεταλλεύονται οι Αθηναίοι και προσπαθούν να περάσουν μηνύματα ανταλλαγής του ισπανού με παίκτες που δεν παίζουν στις ομάδες τους. Έτσι λοιπόν η «Ώρα των Σπορ» σε σημερινό της θέμα και μάλιστα σε πρωτοσέλιδο προβάλλει την πρόταση του Άρη, όπως αναφέρει για ανταλλαγή Κάλβο με Λεονάρντο. Φυσικά, δεν μπορεί να εκτιμηθεί εάν η πληροφορία είναι σωστή ή λάθος,αυτό περιμένουμε να το κάνει η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης, αφού ακόμη δεν έχει αποφασίσει για την τύχη του Ισπανού ποδοσφαιριστή.
Σημειώνουμε ότι ο Κάλβο γυμνάζεται μόνος του μετά από απόφαση του Κούπερ, ο οποίος είχε δηλώσει: «Δεν τον υπολογίζω».