Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Καταρ(αμένη) φτώχια φέρνει χορηγό στη φανέλα της Μπάρτσα!

Έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με ίδρυμα από το Κατάρ φέρεται να είναι η Μπαρτσελόνα. Εφόσον οι φήμες που κυκλοφόρησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης και αναπαράγει δημοσίευμα της «El Mundo Deportivo», ευσταθούν, ίσως και εντός της ημέρας ανακοινωθεί το deal, το οποίο θα αποφέρει 180 εκατ. ευρώ στους Καταλανούς για τα επόμενα έξι χρόνια. Οι «μπλαουγκράνα» από την πλευρά τους, θα φέρουν το λογότυπο του «Qatar Foundation» στη φανέλα τους!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Σάντρο Ροσέλ αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την πρωτοφανή για τα δεδομένα της «Μπάρτσα» κίνηση, διότι ξέρει πως αν δεν το κάνει, θα αναγκαστεί να πουλήσει κάποιον παίκτη. Η Μπαρτσελόνα δεν είχε ποτέ στην ιστορία της κάποιον χορηγό στη φανέλα της, με εξαίρεση τη συμφωνία που έκανε πριν μερικά χρόνια με τη Unicef, από την οποία δεν λαμβάνει αλλά καταβάλει δύο εκατ. ευρώ ετησίως.

Μάλιστα, η συμφωνία με τους Ισπανούς, η Μπαρτσελόνα δίνει αυτά τα χρήματα χωρίς να είναι υποχρεωμένη να φέρει το λογότυπο και μπορεί να διαχειριστεί τη φανέλα της όπως θέλει. Εάν τελικά κάτι τέτοιο γίνει, όπως αναμένεται, ουσιαστικά η «μπλαουγκράνα» θα διαφημίζουν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, για τη διεκδίκηση του οποίου από την αραβική χώρα, σημαντικό ρόλο είχε παίξει και ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Με ενδιαφέρον περιμένουμε και την αντίδραση των φίλων της ομάδας, στην περίπτωση που οι φήμες αποδειχτούν βάσιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: