Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Σαφάρι για χρηματοδότηση

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι κινήσεις της ΑΕΚ για την εύρεση χρημάτων που θα αφορούν την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλεδέλφεια.
Ο Σταύρος Αδαμίδης ολοκλήρωσε με επιτυχία τις επαφές με τους φορείς της Πολιτείας, από τους οποίους πήρε τις διαβεβαιώσεις ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα για την κατασκευή του νέου γηπέδου, στο σημείο που βρίσκονταν πριν μερικά χρόνια το "Νίκος Γκούμας". Οι ιθύνοντες της Ένωσης ευελπιστούν πως μέσα στο 2011 θα έχουν αρχίσει τα έργα και πως σύντομα η Ένωση θα αποκτήσει και πάλι τη δική της έδρα.
Σε αυτό που έχουν στρέψει πλέον την προσοχή τους οι ιθύνοντες της ομάδας είναι στη χρηματοδότηση των έργων. Τα χρήματα που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση των εργασιών φτάνουν, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς τα 65 εκατομμύρια ευρώ. Βάση του πλάνου που έχει καταστρώσει η διοίκηση, τα 35 εκατομμύρια θα καλυφθούν μέσω εταιρίας που θα δημιουργήσουν οι Πέτρος Παππάς και Νίκος Νοτιάς και θα έχει ως κύριο μέλημα την κατασκευή του νέου γηπέδου. Σε αυτή θα μετέχουν τόσο η ΠΑΕ, όσο και η Ερασιτεχνική, ενώ στην συνέχεια θα προστεθούν και άλλοι οικονομικοί παράγοντες. Επίσης, τα υπόλοιπα χρήματα θα καλυφθούν μέσω δανεισμού από τράπεζες, είτε του εσωτερικού, είτε του εξωτερικού.
Τέλος, τις εξετάσεις του Τραϊανού Δέλλα περιμένει ο Μανόλο Χιμένεθ προκειμένου να δει αν μπορεί να τον υπολογίζει για το ματς με τη Λάρισα. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός έχει υποστεί κάκωση και όλα δείχνουν πως θα χάσει τον αγώνα της 14ης αγωνιστικής. Ο Σεμπαστιάν Σάχα δεν προλαβαίνει την συγκεκριμένη αναμέτρηση, ενώ ο Ράφικ Τζιμπούρ αναμένεται να προφυλαχτεί ενόψει Ζενίτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: