Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΟΚ; Τρίτος στην παράταση


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την τρίτη θέση στο τουρνουά «Big ones for the small ones» στο Βρσατς κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, καθώς στον μικρό τελικό της διοργάνωσης επικράτησε στην παράταση της Τσεντέβιτα Ζάγκρεμπ με 83-82 (κ.α. 74-74).

Η αποστολή του «δικεφάλου», με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, πήρε, οδικώς, τον δρόμο της επιστροφής.. Ως την ΠΓΔΜ την αποστολή θα ακολουθήσει ο Τοντόρ Γκετσέφκι. Ο 32χρονος σέντερ θα μείνει στην πατρίδα του για την απόκτηση αθλητικής βίζας και αναμένεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα (5/10).

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 43-40, 61-52, 74-74, 83-82
ΠΑΟΚ: Μονρό 7, Καυκής 4, Δεμερτζής, Γκρέγκορι 13 (1), Ντρόμπιακ 16 (1), Γιαννακίδης, Καλαϊτζίδης, Τσιάρας 8 (2), Καλές 2, Εϊβερι 10 (2), Χέλιγουελ 4, Γκετσέφσκι 15 (2)
ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ ΖΑΓΚΡΕΠ: Σούμποτιτς 3 (1), Μόμπλεϊ 12 (2), Κράσιτς 11 (1), Ζίζιτς 21, Ρούντεζ 20 (4), Κοβάσεβιτς, Αντερσον 4, Κούλγιανιν 2, Κάστροπιλ, Οπατσακ 9 (1).


Φωτο Ημέρας

"Μάγεψε" ο Ολυμπιακός με την απόδοσή του στην Λιβαδειά

Μαζίνιο: «Αξίζαμε τη νίκη»

Μαζίνιο: «Αξίζαμε τη νίκη»

Όπως είναι λογικό, ο Ιομάρ Μαζίνιο δεν ήταν ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του αγώνα της Κομοτηνής και την ισοπαλία με τον Πανθρακικό. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες για να σκοράρουμε, ενώ μετά από ένα λάθος, ο αντίπαλος κέρδισε ένα πέναλτι. Βάσει της γενικής εικόνας του παιχνιδιού, δεν αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Αξίζαμε τη νίκη γιατί είχαμε πολλά περισσότερα διαστήματα καλής απόδοσης από τον αντίπαλο. Αναγνωρίζω την προσπάθεια του Πανθρακικού, εκτιμώ ότι δεν είχε τύχη στους προηγούμενους αγώνες και αδικείται από τη βαθμολογική θέση του, αλλά εμείς ήρθαμε για να κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα είναι σημαντικός και ο ένας βαθμός, αλλά θέλουμε στην έδρα μας να μην μας ξεφύγει ούτε ένας βαθμός». Όταν τέθηκε θέμα… αλλαγών και κυρίως του χρονικού σημείου που έγιναν, ο κ. Μαζίνιο υπεραμύνθηκε των επιλογών του: «Θεωρώ ότι όλες οι αλλαγές έγιναν την κατάλληλη στιγμή. Στην περίπτωση του Γκρασιάν είχε καλό ρυθμό στο παιχνίδι, αλλά μετά από ένα σημείο τον κυρίευσε η κούραση. Γι’ αυτό και αντικαταστάθηκε. Χρησιμοποιήσαμε τον Τόνι Κάλβο που μπορεί να βγάλει σέντρες στη περιοχή, αλλά από ένα σημείο και μετά οι παίκτες μου, όπως ο Κάλβο, έπαιξαν πολύ ατομικά και οι περισσότεροι ήθελαν να σουτάρουν για να βάλουν γκολ. Αυτό σημαίνει ότι χάσαμε αυτοσυγκέντρωσή μας». Ο Βραζιλιάνος προπονητής έκανε λόγο και για την συμπαράσταση των οπαδών του Άρη: «Το έχω ξαναπεί ότι αναμφίβολα είναι οι οπαδοί μας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας. Με την παρουσία τους σκεφτόμαστε μόνο τους τρεις βαθμούς και σήμερα θέλαμε να τους κάνουμε το κατάλληλο δώρο για την καταπληκτική κίνηση που έκαναν και μας στήριξαν με αυτή την παρουσία τους. Είναι σημαντικό το ότι μας ακολουθούν όπου κι αν παίζουμε, καθώς δίνουν ώθηση στην ομάδα».Πηγη Μετροσπορ

Ειπε...............

"Δεν είναι ό,τι καλύτερο να γνωρίζεις ότι η 3η θέση του πρωταθλήματος οδηγεί στους ομίλους και ξαφνικά να σου λένε πως θα πρέπει να δώσεις προκριματικούς αγώνες..."

Μπίλι Κις

(Σχόλιο του αμερικανού του Αμαρουσίου στο Sport.gr για τα νέο σύστημα της Euroleague)

Ψιθυροι......................

  • Κουιζάκι για... ψαγμένους: Ποιος μεγαλοπαράγοντας ομάδας της Σούπερ Λίγκα καίγεται περισσότερο για το τι θα κάνει το κόμμα του στις εκλογές παρά για το παιχνίδι που δίνει ο σύλλογος του;

  • Ο προπονητής του Πανθρακικού, Αλμπέρ Καρτιέ είχε τρομερό άγχος την ώρα που κέρδισε πέναλτι η ομάδα του, με συνέπεια την ώρα που ο Φαγιάρδο το εκτελούσε ο γάλλος τεχνικός να γυρίσει την πλάτη του προς την άλλη πλευρά. Ετσι, κατάλαβε ότι μπήκε γκολ από τις ιαχές των οπαδών...
  • Οι οπαδοί του Αρη που βρέθηκαν στην Κομοτηνή ήταν περισσότεροι από τα εισιτήρια που είχαν πάρει οι "κίτρινοι". Αυτό είχε σαν συνέπεια αυτοί που... περίσσευαν να μπουν με "ντου" στις εξέδρες που βρίσκονταν τα διαρκεία τους Πανθρακικού και να υπάρχουν ορισμένες... μικροπαρεξηγήσεις

Eρνάντεθ: «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες»

ernandethleva.jpgΟ προπονητής του Λεβαδειακού, Κίκε Ερνάντεθ δεν αναζήτησε δικαιολογίες για την εικόνα της ομάδας του, όπως δήλωσε ο ίδιος. «Όταν χάνεις 3-0 στην έδρα σου τι να πεις», σχολίασε.


Ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Κίκε Ερνάντεθ υπογράμμισε: «Όταν χάνεις 3-0 στην έδρα σου από τον Ολυμπιακό, δεν μπορείς να πεις και πολλά. Επιτρέψαμε στον αντίπαλό μας να κάνει φάσεις. Θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα και θα την κάνουμε και στην διακοπή. Δεν θα ψάξουμε δικαιολογίες για το πέναλτι. Είμαι εδώ δέκα μέρες. Θα δουλέψουμε για να μειώσουμε τα λάθη μας και να βελτιώσουμε την εικόνα μας».

Απέφυγε τα χειρότερα η Μάντσεστερ

man_utd-sunderland.jpgΜε το φάσμα της ήττας φλέρταρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Σάντερλαντ, αλλά στις καθυστερήσεις ο Φέρντιναντ καταδίκασε την ομάδα του στην ισοπαλία 2-2. Την όγδοη αγωνιστική σταμάτησε το αρνητικό σερί της Πόρτσμουθ, η οποία κέρδισε με 1-0 την Γουλβς εκτός έδρας κατακτώντας τους τρεις πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Δεν μπόρεσε να φύγει από το «Ρίμποκ» με τη νίκη η Τότεναμ καθώς έμεινε στο 2-2 κόντρα στην Μπόλτον. Ανάσα για την Χαλ που κέρδισε 2-1 την Γουίγκαν.

Πολύ κοντά σε μία μεγάλη νίκη έφτασε η Σάντερλαντ. Η ομάδα του Στιβ Μπρους κέρδιζε μέχρι το 90' μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" τη Γιουνάιτεντ, αλλά το αυτογκόλ του Φέρντιναντ έδωσε το βαθμό στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Η Μάντσετσερ ήταν σε τραγική ημέρα και η Σάντερλαντ ήταν αυτή που κατάφερε να προηγηθεί με τον Μπεντ στο 7'. Στην επανάληψη ο Μπερμπάτοφ έκανε το 1-1, αλλά ο Τζόουνς επτά λεπτά αργότερα έδωσε ξανά προβάδισμα στις "μαύρες γάτες", πριν ο Φέρντιναντ άθελά του κάνει το 2-2, για μία Σάντερλαντ που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 85'.

Χρειάστηκε να έρθει η όγδοη αγωνιστική προκειμένου να φανούν τα χαμόγελα στο στρατόπεδο της Πόρτσμουθ. Η ομάδα του Χαρτ επικράτησε εκτός έδρας της Γουλβς με 1-0 χάρις σε μία κεφαλιά του Γεμπντά στο 19', αποτέλεσμα που της έδωσε τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα, η Τότεναμ υποχρεωνόταν σε ισοπαλία 2-2 με την Μπόλτον στο «Ρίμποκ». Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές, με τον Γκάρντερ και τον Ντέιβις, όμως οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν ισάριθμες και εν τέλει έφυγαν με τον ένα βαθμό.

Εντυπωσιακή είναι η επίδοση της Μπέρνλι εντός έδρας καθώς κέρδισε και την Μπέρμιγχαμ με 2-1 πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια μέσα στο σπίτι της. Με το ίδιο σκορ επικράτησε η Χαλ της Γουίγκαν, δίνοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων.

Τα αποτέλεσματα:

Σάββατο (03/10)
Μπόλτον-Τότεναμ 2-2 (3΄ Γκάρντνερ, 69΄ Ντέιβις - 33΄ Κράνιτσαρ, 73΄ Κορλούκα)
Μπέρνλι-Μπέρμιγχαμ 2-1 (53΄ Φλέτσερ, 62΄ Μπίκεϊ - 90΄ Λάρσον)
Χαλ-Γουϊγκαν 2-1 (60΄ Φένεγκουρ οφ Χέσελινκ, 68΄ Τζεοβάνι - 87΄ Σινκλέρ)
Γουλβς-Πόρτσμουθ 0-1 (19΄ Γεμπντά)
Μάντσεστερ Γ.-Σάντερλαντ 2-2 (51' Μπερμπάτοφ, 90' αυτ. Φέρντιναντ-7' Μπεντ, 58' Τζόουνς)

Κυριακή (04/10)
Αρσεναλ-Μπλάκμπερν
Εβερτον-Στόουκ Σίτι
Γουέστ Χαμ-Φούλαμ
Τσέλσι-Λίβερπουλ

Δευτέρα (05/10)
Αστον Βίλα-Μάντστεστερ Σίτι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)

Μάντσεστερ Γ. 19
Τσέλσι 18 -7αγ.
Τότεναμ 16
Λίβερπουλ 15 -7αγ.
Μάντσεστερ Σίτι 15 -6αγ.
Σάντερλαντ 13
Αρσεναλ 12 -6αγ.
Αστον Βίλα 12 -6αγ.
Μπέρνλι 12
Εβερτον 9 -6αγ.
Γουίγκαν 9
Στόουκ Σίτι 8 -7αγ.
Μπόλτον 8- 7αγ.
Μπέρμιγχαμ 7
Μπλάκμπερν 7 -6αγ.
Γουλβς 7
Χαλ 7
Φούλαμ 6 -6αγ.
Γουέστ Χαμ 4 -6αγ.
Πόρτσμουθ 3

Στη Νάπολι ο Τσαλδάρης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στη Νάπολι θα συνεχίσει την καριέρα του ο Δημήτρης Τσαλδάτης που υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα.

Ο 29χρονος πρώην αθλητής του Άρη θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία την ερχόμενη Τρίτη.

Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο έμπειρος γκαρντ είχε συζητήσει με ελληνικές ομάδες, τελικά δεν δέχθηκε κάποια ικανοποιητική πρόταση και αποφάσισε να αγωνιστεί στο εξωτερικό.

ΑΕΚ: Χωρίς Καφέ και Χουανφράν στην Ξάνθη


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η διοικητική αστάθεια και αβεβαιότητα αποτελεί πλέον μία συνηθισμένη ημέρα για την ΑΕΚ, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να δίνει την ίδια στιγμή την δική του μάχη για να φέρει σταθερότητα στην απόδοση της ομάδας.

Το ότι η Ένωση διαθέτει πολύ καλές μονάδες και ο Ντούσκο είναι από τους λίγους προπονητές που μπορούν να εγγυηθούν πως αυτοί οι παίκτες θα αποδώσουν κάποια στιγμή καλό ποδόσφαιρο είναι δεδομένο. Αυτό που ψάχνει ο Σερβοέλληνας τεχνικός είναι η διάρκεια, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί.

Οι μεταγραφές τις τελευταίας στιγμής, οι τραυματισμοί και η απουσία του Κριατσιάν Νέμεθ αναγκάζει τον Μπάγεβιτς σε συχνές αλλαγές. Ένα παράδειγμα είναι η περίπτωση του Σανέλ Γιάχιτς.

Ο Βόσνιος ήρθε για να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην μεσαία γραμμή αλλά μέχρι την αναμέτρηση με την Μπενφίκα δεν είχε την δυνατότητα να αγωνιστεί στα χαφ και στην αναμέτρηση με τους Πορτογάλους θα ήταν ο κορυφαίος αν ο Σάχα δεν κατέβαζε ρολά μπροστά από την εστία του.

Ο Μπάγεβιτς δεν είχε λοιπόν την δυνατότητα να φτιάξει ένα κορμό καθώς ο Γιάχιτς μπορεί αν είναι ένα παράδειγμα αλλά δεν είναι το μοναδικό. Ο Λεονάρντο δεν έχει κάνει προετοιμασία, ο Άλβες είναι τραυματίας, Αραχούο και Γεωεργέας είναι εκτός Ευρώπης, ο Γκερέιρο δεν έχει εγκλιματιστεί γιατί ήρθε αργά, ο Άρσε ακόμα πήρε την κάρτα του λίγες ώρες πριν ντο παιχνίδι με την Έβερτον, ο Μάκος είναι ντεφορμέ και οι Αργεντινοί (Σκόκο, Μπλάνκο) δεν μπορούν να βρουν ακόμα τα πατήματά τους.

Όλα αυτά τα προβλήματα δεν μπορούν να δώσουν την ευχέρεια για την δημιουργία μίας ομάδας και ενός συγκεκριμένου συστήματος, με αποτέλεσμα η απόδοση της ΑΕΚ να έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Τα προβλήματα όμως παραμένουν καθώς στην Ξάνθη ο Μπάγεβιτς δεν θα έχει τον αρχηγό, Παντελή Καφέ και τον Χουανφράν.

Στην αναμέτρηση με την Skoda οι Γιάχιτς και Άρσε θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ θα επιστρέψει ο Αραούχο στο δεξί άκρο της άμυνας με το αριστερό να πηγαίνει κατά πάσα πιθανότητα στον Γεωργέα. Από την ενδεκάδα θα απουσιάζουν όμως οι Καφές και Χουανφράν καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού και αποκλείστηκαν από την αποστολή. Ο αρχηγός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και αποκλείστηκε για προληπτικούς λόγους , όπως και ο Ισπανός που νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο.

Οι 19 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, για το παιχνίδι της Δευτέρας, είναι οι εξής: Γκέντσογλου, Λεονάρντο, Γιάχιτς, Μάκος, Άρτσε, Σάχα, Μπλάνκο, Καράμπελας, Λούκατς, Ιορντάκε, Ταχτσίδης, Μαντούκα, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Αραούχο, Σκόκο, Κουτρομάνος, Γκερέιρο, Χέρσι.

Δήλωση αναφορικά με το παιχνίδι της Δευτέρας, απέναντι στη Skoda Ξάνθη, έκανε ο Ντούσκο στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, τονίζοντας πως η ΑΕΚ θα πρέπει να κεμεταλλευθεί την επιτυχία της Μπενφίκα. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είπε πως αυτό που θέλει είναι η διάρκεια στην απόδοση και στην προσπάθεια:

"Η σημαντική από πολλές πλευρές νίκη εναντίον της Μπενφίκα ανήκει πλέον στο παρελθόν. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκμεταλλευτούμε την αξία αυτής της επιτυχίας. Τη Δευτέρα αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, την Ξάνθη, σε μια δυνατή έδρα και οφείλουμε να δείξουμε την αξία μας μέσα στο γήπεδο. Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος και χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και αν παίξουμε από το πρώτο λεπτό με δύναμη, αγωνιστική πειθαρχία, αλλά και αποφασιστικότητα για τη νίκη, θα πετύχουμε το στόχο μας. Η ΑΕΚ αξίζει να είναι ψηλά, αλλά χρειάζεται μεγάλη και συνεχή προσπάθεια από όλους μας".

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-3


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με τον... τελειωμένο Όσκαρ σε μεγάλα κέφια (σκόραρε, δημιούργησε) και ένα 45λεπτο φωτιά ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 στην Λιβαδειά επί της τοπικής ομάδας και πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη του σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.


Με τον Κίκε Ερνάντεθ να επιλέγει το σύστημα 4-4-1-1 ξεκίνησε ο Λεβαδειακός. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπλάζιτς, σέντερ μπακ ήταν οι Ζησόπουλος και Μασάδο, αριστερά ο Κόλτζος, δεξιά ο Μουλόπουλος, αμυντικά χαφ οι Ταραλίδης και Μπράνκο, στα δεξιά ο Ναπολεόνι, αριστερά ο Σερτζίνιο, σε ελεύθερο ρόλο ο Πάουλο Κόστα και στην κορυφή ήταν ο Μπάρκογλου.

Από την άλλη πλευρά, οι νταμπλούχοι Ελλάδας παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές αλλά και για πρώτη φορά με σύστημα 4-4-2. Ο τελειωμένος (πριν λίγες εβδομάδες) Όσκαρ ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα ως αριστερό χαφ, ο Λεντέσμα πήρε ανάσες, ο Τοροσίδης έπαιξε στην θέση που τον είχαμε συνηθίσει (δεξί μπακ) ενώ ο Ντιόγκο αυτή τη φορά δεν αγωνιστήκε στην κορυφή ενώ είχε... παρέα τον Μήτρογλου. Στις υπόλοιπες θέσεις ο Νικοπολίδης υπερασπίστηκε την "ερυθρόλευκη" εστία, στο κέντρο της άμυνας ήταν οι αχώριστοι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο, αμυντικά χαφ ήταν οι Στολτίδης και Ντουντού ενώ δεξί χαφ ο Ζαϊρί.

Τελείωμα για... Όσκαρ

Το παιχνίδι ξεκίνησε κάτι παραπάνω από ιδανικά για τον Ολυμπιακού αφού με την συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου ήταν ήδη μπροστά στο σκορ. Δράστης δεν ήταν ούτε ο Ντιόγκο, ούτε ο Μήτρογλου αλλά ο Όσκαρ. Ο Ισπανός μετά από περίπου 5 μήνες (26/4/2009 με Θρασύβουλο) επέστρεψε στο αρχικό σχήμα και το γιόρτασε μ' ένα πανέμορφο γκολ. Όλα ξεκίνησαν από τα πόδια του Τοροσίδη όπου έκανε γέμισμα από τα δεξιά, ο Μήτρογλου πάσαρε αμέσως για τον Στολτίδη που τροφοδότησε τον Όσκαρ και εκείνος με άψογο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζιτς.

Η συνέχεια ήταν πλέον πολύ πιο εύκολη για τους "ερυθρολεύκους" που είχαν πετύχει τον πρώτο τους στόχο (γρήγορο γκολ) και δίχως άγχος κυνηγούσαν κι άλλα τέρματα και θεάμα.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι έμοιαζαν υπνωτισμένοι και ανίκανοι να αντιδράσουν. Παρόλα αυτά στο 25' απείλησαν για πρώτη φορά την "ερυθρόλευκη" εστία με το σουτ του Πάουλο Κόστα, όμως ο Νικοπολίδης κράτησε το μηδέν.

Ντου-ντού για το διπλό

Σα να μην έφτανε η χαμένη ευκαιρία για τους Βοιωτούς ήρθε και ένα δεύτερο γκολ να τους κόψει τα πόδια. Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας ο Μήτρογλου κέρδισε πέναλτι ύστερα από ανατροπή του Μπλάζιτς, ο Ντουντού το εκτέλεσε εύστοχα και το 2-0 ήταν γεγονός.

Το τέρμα του Βραζιλιάνου μέσου έβαλε τέλος στα όνειρα των Βοιωτών για ισοφάριση και οι ελπίδες για κάτι καλό ήταν πλέον ελάχιστες.

Γκολ made in Brazil

Οι "ερυθρόλευκοι" πάντως δεν σταμάτησαν και κατάφεραν να πετύχουν άλλο ένα γκολ στο 40', αυτή τη φορά με δράστη τον Ντιόγκο και μάλιστα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο.

Ύστερα από ασίστ του Όσκαρ ο Βραζιλιάνος φορ στόπαρε με το στήθος και σούταρε απευθείας μέσα από την περιοχή στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 3-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ντιόγκο που δείχνει να βρίσκει σιγά σιγά τον εαυτό του και παίζει σαφώς καλύτερα όταν έχει βοήθεια και δεν είναι μόνος στην κορυφή.

Συντήρηση δυνάμεων και Άγιος ο Θεός

Στην επανάληψη πάντως οι νταμπλούχοι Ελλάδας πάτησαν φρένο έκαναν συντήρηση δυνάμεων και απλά περίμεναν να περάσουν τα λεπτά και να φύγουν από την Βοιωτία με το τρίποντο. Κι όμως στο 51' έφτασαν κοντά στο 4ο γκολ όμως το σουτ του Μήτρογλου μέσα από την περιοχή ύστερα από ασίστ του Ντουντού πέρασε άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν με τον ρυθμό να πέφτει και το θέαμα να είναι φτωχότατο, δίχως φάσεις και δράση. Οι ποδοσφαιριστές του Κίκε Ερνάντεθ προσπάθησαν να μειώσουν και να πετύχουν έστω το γκολ της τιμής όμως ήταν άστοχοι.

Τόσο το σουτ του Πάουλο Κόστα (55') όσο και του Σερζίνιο (63') η μπάλα κατέληξε εκτός γηπέδου και το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος, αφού στα επόμενα λεπτά δεν συνέβη το παραμικρό.

ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός: 72-78


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με πρωτο σκόρερ τον Νίκολα Πέκοβιτς ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΤΣΣΚΑ με 78-72 και κατέκτησε το τουρνουά που διοργανώθηκε στη Μόσχα.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ τέλειωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, ενώ από 17 και 16 πόντους αντίστοιχα είχαν οι Βασίλης Σπανούλης και Κώστας Τσαρτσαρής.

Από τους Μοσχοβίτες ο Τράιαν Λάνγκτον ξεχώρισε με 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 17-17, 35-37, 55-61, 72-78

ΤΣΣΚΑ (Πασούτιν) Κουρμπάνοφ 9, Σισκάουσκας 5, Χόλντεν 14, Πονκρασόφ 2, Βορόντσεβιτς 3, Λάνγκτον 17, Σοκόλοφ 2, Ζαμπέλιν 6, Σβεντ, Πλάνινιτς 6, Ραντένοβιτς 8.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 1, Σπανούλης 16, Περπέρογλου 2, Φώτσης 5, Νίκολας 9, Τσαρτσαρής 16, Διαμαντίδης 6, Πέκοβιτς 22.

Σαμαράς «Θα κάνουμε το 2 στα 2»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την αισιοδοξία πως η Εθνική Ελλάδας θα προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξέφρασε ο διεθνής επιθετικός της Σέλτικ, Γιώργος Σαμαράς. μιλώντας στον «NovaΣπορ FΜ 94.6».

«Έχουμε την ποιότητα να κάνουμε τα "δύο στα δύο" και να προκριθούμε στο Μουντιάλ. Σαφώς και είμαστε φαβορί για τη δεύτερη θέση. Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, αλλά τον προηγούμενο μήνα κάπως τα χαλάσαμε. Χρειάζεται θετική σκέψη και ενέργεια. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει ούτε να μοιράζουμε ευθύνες, αλλά να συγκεντρωθούμε για τον αγώνα και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θέλουμε να έρθει κοντά μας».

Για το μεγάλο αυριανό ντέρμπι της Σκοτίας ανάμεσα στην Σέλτικ και τη Ρέιντζερς είπε: «Είναι δύσκολο να περιγράψω την ατμόσφαιρα. Όποιος δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να το καταλάβει. Δεν είναι ένας αγώνας, αλλά μία πραγματική μάχη. Όσο φτάνει η μέρα για το ντέρμπι τόσο μεγαλύτερος φανατισμός υπάρχει. Ποτέ δεν θα αλλάξει αυτό.

Είναι τόσα πολλά που χωρίζουν τις δύο αυτές ομάδες κι έχουν γραφτεί τόσα βιβλία για την κόντρα τους. Μπορεί ως ποδοσφαιριστής να έχεις λίγο άγχος στην αρχή, αλλά βλέποντας την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, το απολαμβάνεις μέχρι την τελευταία του σταγόνα».

Και για τον εαυτό του πρόσθεσε: «Δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένος με την απόδοσή μου. Η νοοτροπία μου είναι τέτοια που και το καλύτερο ματς να έχω κάνει θα κάτσω, θα το ψάξω και θα δω σημεία, όπου μπορούσα να είμαι καλύτερος. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος εδώ, οι συνθήκες εργασίας είναι άψογες και θα ήθελα αν μπορούσα να μείνω εδώ ως το τέλος της καριέρας μου».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου ο Μπαλάφας

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Σωτήρης Μπαλάφας ήταν η μοναδική απώλεια του ΠΑΣ Γιάννινα στο σημερινό (3/10) παιχνίδι με την Καβάλα, όπου επικράτησε 2-1. Ο μέσος της ομάδας των Ιωαννίνων αποχώρησε από την αναμέτρηση στο 13ο λεπτό λόγω τραυματισμού και όπως διαπιστώθηκε από την πρώτη διάγνωση, πρόκειται για διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου.

Τα οριστικά συμπεράσματα, τόσο για τον ακριβή τραυματισμό του, όσο και για το διάστημα που θα χρειαστεί να απουσιάσει, τα βγουν την Κυριακή, όταν ο Μπαλάφας θα υποβληθεί στις σχετικές εξετάσεις.

Α1: «Τέλος» ο Ματσόν


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Άρη αποτελεί ο Αντρέα Ματσόν. Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια των προκριματικών της Ευρωλίγκας και ο τρόπος που αυτός ήρθε, έφερε τα πάνω κάτω στις σχέσεις του Άρη με τον Αντρέα Ιταλό τεχνικό. Έτσι, οι δυο πλευρές αποφάσισαν να λύσουν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από συνάντηση που είχαν στα γραφεία της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ ο Ιταλός τεχνικός με τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιάννη Δαμιανίδη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Μετά από συνάντηση του προπονητή του Άρη, Αντρέα Ματσόν, με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης, Γιάννη Δαμιανίδη, αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας με τον κ. Ματσόν.

Η ΚΑΕ Άρης ευχαριστεί τον κ. Ματσόν για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της σταδιοδρομίας του».

Τραυματίας και ο Τσιρίλο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τα προβλήματα τραυματισμών του ΠΑΟΚ δεν έχουν τελειωμό... Από τη σημερινή προπόνηση βγήκε νοκ άουτ ο Μπρούνο Τσιρίλο που δύσκολα θα προλάβει το ντέρμπι με τον Ηρακλή τη Δευτέρα στην Τούμπα.

Ο Ιταλός αμυντικός χτύπησε τη μύτη του σε μια μονομαχία και αποχώρησε από την προπόνηση. Δεν είναι βέβαιο αν πρόκειται για κάταγμα, κάτι που θα διαπιστωθεί αύριο, αλλά πιθανότατα να είναι, οπότε ο Ιταλός αμυντικός που για δεύτερη φορά τραυματίζεται φέτος, θα τεθεί εκτός αγώνα.

Στα ευχάριστα είναι πως ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς προπονήθηκε για πρώτη φορά με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά δύσκολα θα παίξει με τον «γηραιό», ενώ πρόγραμμα θεραπείας και ενδυνάμωσης ακολούθησαν οι Φιλομένο και Αμπουμπακάρι και ατομικό πρόγραμμα οι Σνάουτσνερ και Βιτόλο.

Old Firm: Δύο θρησκείες, ένα άσβεστο μίσος

rangers_vs_celtic.jpgΤην Κυριακή το μεσημέρι οι ρυθμοί ζωής στην Γλασκώβη δεν θα είναι οι συνηθισμένοι.. Η πόλη θα είναι στην κυριολεξία κομμένη στα δύο, τα σπίτια κλειδωμένα, οι δρόμοι άδειοι και οι πολίτες ανήσυχοι..Όχι, δεν επίκειται κάποιο πραξικόπημα... Απλά έχει “old firm”!!! Ρέιντζερς και Σέλτικ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για 385η φορά στο ιστορικότερο, ίσως, ντέρμπι της Ευρώπης. Μία αναμέτρηση με ποδοσφαιρικά, πολιτικά και θρησκευτικά στοιχεία.

Οι δύο στρατοί
Το μίσος που διακατέχει τους οπαδούς των δύο πλευρών είναι τεράστιο και βαθύ. Από τη μία οι φίλοι των Ρέιντζερς, δηλώνουν υπερήφανα πως είναι προτεστάντες στο θρήσκευμα, λατρεύουν ως σημαία τους αυτήν της Μ. Βρετανίας και μισούν θανάσιμα τους συμπολίτες τους, οπαδούς της Σέλτικ. Είναι φανατικά υπέρ της άποψης η χώρα τους να παραμείνει υπό την “σκέπη” του στέμματος και της Μεγάλης Βρετανίας και στις τάξεις τους ενυπάρχουν πολλά εθνικιστικά στοιχεία. Το παρατσούκλι τους είναι “bluenoses”.(σε ελεύθερη μετάφραση “αυτοί με την μπλε μύτη”).

Από την άλλη οι “πράσινοι” είναι καθολικοί,στο γήπεδο κουβαλάνε περισσότερες ιρλανδικές,παρά σκωτσέζικες σημαίες και επιζητούν διακαώς ανεξαρτητοποίηση της χώρας τους από την υπόλοιπη Βρετανία. Πολιτικά ορίζονται ως “αριστεροί” και οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της ομάδας είναι γνωστοί για την αντιφασιστική και αντιρατσιστική τους συμπεριφορά. Είναι λοιπόν ευδιάκριτο πως τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα χωρίζουν πολλά παραπάνω από μία απλή συμπάθεια για την ομάδα.

Τα “κόκκινα” ντέρμπι
Κάθε χρόνο οι φίλαθλοι των δύο ομάδων ζουν και αναπνέουν για το συγκεκριμένο παιχνίδι και δυστυχώς τα επεισόδια οι τραυματισμοί και οι προσαγωγές δεν λείπουν. Πολλοί έχουν πληρώσει ακόμα και με τη ζωή τους την υπέρμετρη αγάπη για την ομάδα τους. Το τραγικότερο συμβάν σημειώθηκε το 1971. Οι Ρέιντζερς έχαναν με ένα γκολ διαφορά και ο αγώνας τελείωνε. Απογοητευμένοι οι φίλαθλοί τους είχαν αρχίσει να αποχωρούν από το Σέλτικ Παρκ, όταν η ομάδα τους ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό και όσοι είχαν ήδη φύγει έτρεξαν να ξαναμπούν στο γήπεδο. Πάνω στον συνωστισμό και την αναταραχή πολλά άτομα ποδοπατήθηκαν και 66 από αυτούς βρήκαν τραγικό θάνατο. Άλλοι 145 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, στο πιο αιματηρό ντέρμπι στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου.

Είδωλα που έγιναν προδότες
Η μεγαλύτερη προσβολή που μπορεί να δεχθεί ένας σκοτσέζος είναι... να του ζητήσεις δανεικά χρήματα! Για τους οπαδούς όμως της Σέλτικ και των Ρέιντζερς αυτό αλλάζει. Ακόμα μεγαλύτερη προσβολή θεωρούν να μεταπηδήσεις από την μία ομάδα στην άλλη. Τότε το ποδοσφαιρικό είδωλο μετατρέπεται άμεσα σε προδότη και ανεπιθύμητο. Την προσβολή αυτή την έχουν πραγματοποιήσει ουκ ολίγοι παίκτες. Οι Άλφι Κον, Μόρις Τζόνστον, Κένι Μίλερ, Στίβεν Πρίσλι, Μαρκ Μπράουν, Μπάρι Ρόμπσον, Τζορτζ Λίβινκστον,Ρόμπερτ Κάμπελ, Σκοτ Ντάνκαν και Άλεξ Μπένετ είχαν την τύχη αλλά και ατυχία να φορέσουν και τα μπλε και τα πράσινα και αυτή τους η πράξη τους έχει κάνει μισητούς στους φίλους των δύο ομάδων.

Κυριακή κοντή γιορτή
Σε δύο μέρες από σήμερα η Γλασκώβη θα πάρει την όψη που προαναφέραμε καθώς οι συμπολίτες αγωνίζονται στην έδρα των “μπλε” για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Σέλτικ οδηγεί την κούρσα ως τώρα έχοντας 16 βαθμούς, ενώ ακολουθούν οι Ρέιντζερς με 12. Οι γηπεδούχοι δεν είναι σταθεροί ως τώρα και το ο αγώνας αυτός είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για ανάκαμψη. Από την άλλη οι πρωτοπόροι θέλουν από νωρίς να δείξουν φέτος ποιός είναι το αφεντικό. Υπομονή λοιπόν μέχρι την Κυριακή!

Στατιστικά

Την μερίδα του λέοντος έχει στα μεταξύ τους παιχνίδια η ομάδα των Ρέιντζερς με 153 νίκες. Οι 114 ήταν για το πρωτάθλημα Σκωτίας, 16 για το κύπελλο και 23 για το Λιγκ Καπ. Στον αντίποδα η Σέλτικ μετράει 139 νίκες επί του αντιπάλου με τις 96 να είναι για το πρωτάθλημα, τις 22 για το κύπελλο και 21 για το Λιγκ Καπ. Ισόπαλες έχουν λήξει 92 αναμετρήσεις.

Οι μεγαλύτερες νίκες των Ρέιντζερς είναι: 5-0 το 1893, 6-2 το 1938, 1-5 το 1960, 5-1 το 1989 και πιο πρόσφατη αυτή του 2000 με το..σύνηθες 5-1. Από την άλλη μεριά εντυπωσιακές νίκες έχει πετύχει και η Σέλτικ: 2-6 το 1895, 0-5 το 1925, 5-1 το 1965 και 6-2 το 2000. Συγκλονιστικό παιχνίδι είχε γίνει και το 1985 όταν στο Άιμπροξ οι δύο αντίπαλοι προσέφεραν υψηλό θέαμα με το σκορ να σταματάει στο 4-4!


Πρωτάθλημα Κύπελλο Λιγκ Καπ

Νίκες Ρέιντζερς 114 16 23
Νίκες Σέλτικ 139 22 21
Ισοπαλίες 82 8 2


Σύνολο
Ρέιντζερς: 153
Σέλτικ : 139

Γκέλα για Μπάγερν, νέο γκολ για «Ιβ»

bayern_koln_podolski.jpgΤο εντυπωσιακό ξεκίνημα της Λεβερκούζεν στο πρωτάθλημα συνεχίστηκε και την 8η αγωνιστική, με τις «ασπιρίνες» να επικρατούν εύκολα της Νυρεμβέργης με 4-0 και να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας. Την ίδια ώρα, η Μπάγερν έχανε και άλλο έδαφος καθώς έμεινε στο 0-0 με την Κολωνία μέσα στο Μόναχο. Νέο γκολ από τον Ίβανσιτς, με τον Αυστριακό να ανοίγει το σκορ στη νίκη της Μάιντζ με 2-1 επί της Χόφενχάιμ. Άφησε βαθμούς στο Μπόχουμ η Βόλφσμπουργκ.

Μία ακόμα απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα υπέστη η Μπάγερν, η οποία έμεινε στο 0-0 με την Κολωνία στην «Άλιαντζ Αρίνα». Η ομάδα του Φαν Γκάαλ έμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς γκολ, καθώς είχαν προηγηθεί η ήττα από το Αμβούργο και η λευκή ισοπαλία με την Γιουβέντους μεσοβδόμαδα, με αποτέλεσμα να χάσει και άλλο έδαφος και να μείνει ήδη οκτώ βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση.

Εκεί όπου βρίσκεται μόνη η Λεβερκούζεν έπειτα από την άνετη νίκη επί της Νυρεμβέργης με 4-0. Οι «ασπιρίνες» προηγήθηκαν πολύ νωρίς με τον Κρόος και μέχρι το 34ο λεπτό είχαν καθαρίσει το παιχνίδι χάρις σε άλλα δύο τέρματα, από τον Ρόλφες και τον Ντέρντιγιοκ. Στο 68', ο Κίσλινγκ έγραψε το τελικό 4-0, με την Λεβερκούζεν να φτάνει τους 20 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φάνης Γκέκας μπήκε στο 71' στην θέση τυου Ντερντιγιόκ.

Το τέταρτο του γκολ στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ίβανσιτς, οδηγώντας την Μάιντζ στη νίκη επί της Χοφενχάιμ με 2-1. Ο Αυστριακός άνοιξε το σκορ μόλις στο 6' ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπανκέ διπλασίασε τα τέρματα των νεοφώτιστων. Οι φορμαρισμένοι φιλοξενούμενοι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και άργησαν να μπουν στο παιχνίδι, καθώς η μείωση του σκορ ήρθε στο 87' με τον Ιμπερτσμπέργκερ.

Κουρασμένη από τα συνεχή παιχνίδια εμφανίστηκε η Βόλσφμπουργκ στο «Ρεβιρπάουερ». Οι πρωταθλητές έμειναν στο 1-1 με την Μπόχουμ, παρότι έπαιζαν για μισή ώρα με παίκτη περισσότερο. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Χασεμιάν στο 53', όμως η αποβολή του Όνο λίγο αργότερα έδωσε το δικαίωμα στην Βόλσφμπουργκ να πιέσει ακόμα περισσότερο και εν τέλει να φτάσει στην ισοφάριση με τον Τζέκο στο 75'.

Πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 5-2 επικράτησε το Ανόβερο της Φράιμπουργκ. Ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη για την ομάδα του Μπέργκμαν, ο οποίος είδε πέντε διαφορετικούς παίκτες να σκοράρουν. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων μόλις στο 10ο λεπτό, όμως ο Μπάνοβιτς στο 35' μείσωε για τους νεοφώτιστους. ο Χάγκουι στο 45' έδωσε και πάλι αέρα δύο γκολ στο Ανόβερο, το οποίο... καρδιοχτύπησε προς το τέλος, καθώς ο Σούστερ στο 82' μείωσε σε 3-2. Δύο, όμως, γκολ των Κόναν και Πίντο στο τελευταίο πεντάλεπτο κλείδωσαν τους τρεις βαθμούς στην «AWD Αρίνα».

Παρασκευή (02/10)
Σάλκε-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 2-0 (66΄ Ασαμόα, 92΄ πεν. Φαρφάν)

Σάββατο (03/10)
Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη 4-0 (2΄ Κρόος, 28΄ πέν. Ρόλφες, 34΄ Ντερντιγιόκ, 68΄ Κίσλινγκ)
Μπάγερν Μονάχου-Κολονία 0-0
Μάιντς-Χοφενχάιμ 2-1 (6΄ Ιβανσιτς, 11΄ Μπανκέ - 87΄ Ιμπερτσμπέργκερ)
Ανόβερο-Φράιμπουργκ 5-2 (7΄ Σαχέντ, 10΄ Μπρούγκινκ, 45΄ Χαγκουϊ, 85΄ Κονάν, 90΄ Πίντο - 35΄ Μπάνοβιτς, 82΄ Σούστερ)
Μπόχουμ-Βόλφσμπουργκ 1-1 (53΄ Χασεμιάν - 75΄ Τζέκο)
Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ 19:30

Κυριακή (04/10)
Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης
Χέρτα Βερολίνου-Αμβούργο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)


Λεβερκούζεν 20
Αμβούργο 17 -7αγ.
Σάλκε 16
Μάιντς 14
Χοφενχάιμ 14
Βόλφσμπουργκ 13
Βέρντερ Βρ. 12 -7αγ.
Μπάγερν Μονάχου 12
Φράιμπουργκ 10
Άϊντραχτ Φρ. 10
Ανόβερο 9
Στουτγκάρδη 8 -7αγ.
Μπόχουμ 8
Γκλάντμπαχ 7 -7αγ.
Ντόρτμουντ 6 -7αγ.
Νυρεμβέργη 5
Κολονία 5
Χέρτα Βερολίνου 3 -7αγ.

Βελτιωμένος ο Ηρακλής

iraklis_polonia.jpgΜε τη δεύτερη θέση στις αποσκευές του επέστρεψε από την Πολωνία ο Ηρακλής, που τις προηγούμενες μέρες έλαβε μέρος στο διεθνές τουρνουά που διοργάνωσε η Τσεστόχοβα, με τη συμμετοχή ακόμη των Σκρα Μπελσάτοφ και της εσθονικής Ταλίν. Πολύτιμες εμπειρίες αποκόμισε ο γηραιός εν όψει της δύσκολης σεζόν που έρχεται, κυρίως κόντρα στη Σκρα, η οποία αποτελεί μια από τις παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν αρχικά εκτός τουρνουά, στο πρώτο φιλικό που έδωσε ο Ηρακλής επί πολωνικού εδάφους και στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασης της ομάδας της Σκρα, η οποία επικράτησε με 3-1. Αργότερα συναντήθηκαν και στους αγώνες της Τσεστόχοβα, με τους Πολωνούς να εξασφαλίζουν και πάλι τη νίκη στον τελικό με 3-0. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Τσεστόχοβα που δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο 3-0 επί της Ταλίν.

Μια μέρα νωρίτερα, στην πρεμιέρα του τουρνουά, οι κυανόλευκοι είχαν νικήσει την διοργανώτρια ομάδα με 3-1, ενώ η Σκρα είχε επικρατήσει της Ταλίν με 3-0.

Οι παίκτες του Ηρακλή παρουσιάστηκαν σαφώς καλύτεροι από τα φιλικά που έδωσαν στη Βουλγαρία, ενώ ο Χάρι Μπρόκινγκ είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους αθλητές που είχε στη διάθεσή του. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Ζένια Γκόρτσιανουκ, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό.

Πανθρακικός – Άρης 1-1

Σε εξέλιξη: Πανθρακικός – Άρης 1-1

Στο Χ έμειναν Πανθρακικός και Άρης στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της SUPER LEAGUE με τους «κίτρινους» να αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα μιας και ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Εκπληκτική η συμπαράσταση 5.000 φιλάθλων του Άρη.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
7΄ Δυνατό σουτ του Νέτο στο οριζόντιο δοκάρι!
12΄ Ο Καζάκης «τσιμπάει» την μπάλα στην περιοχή και ανατρέπεται από τον Ρομπέρζ με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Το εκτελεί εύστοχα ο Φαγιάρδο και 1-0.
13΄ Ο Κόκε βγαίνει μόνος με τον Βρονταρά, πλασάρει, όμως ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού αντιδράει σωστά και αποκρούει.
16΄ Σουτ του Καπετάνου λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
23΄ Ο Νέτο και ο Κόκε έπαιξαν το ένα – δύο, ο Βραζιλιάνος βγαίνει μόνος με τον Βρονταρά όμως το πλασέ του φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
39΄ Σουτ του Όρακ από το ύψος της περιοχής λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
41΄ Ο Καζάκης ξεπερνάει τον Ρομπέρζ και βγαίνει μόνος με τον Σηφάκη, όμως πλασάρει ψηλά άουτ.
45+ Ο Φλάβιο σουτάρει, η μπάλα χτυπάει στον Ενγκαμπί, αλλάζει πορεία και καταλήγει στην γωνία του Βρονταρά 1-1.
65′ Σουτ του Κάλβο από τα δεξιά, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Ρόκα.
67′ Ο Αμπρέου κοντά στο 1-2 αλλά η κεφαλιά του από την μικρή περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Πανθρακικού.
69′ Σέντρα του Κάλβο από τα δεξιά, με τον Αμπρέου να στέλνει την μπάλα άουτ από κοντινή απόσταση, δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
71′ Ο Ντιαλό φτάνει σε απόσταση αναπνοής από το 2-1, αλλά στο τετ α τετ ηττήθηκε από τον Σηφάκη που απέκρουσε με τα πόδια.
72′ Ο Τζόκιτς απειλεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ με τον Σηφάκη να αποκρούει με δυσκολία.
89′ Ο Όρακ για φάουλ στον Αράνο δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.
91′ Ο Νασούτι έφτασε κοντά στο 1-2, όταν μετά από σέντρα του Ρομπέρζ, με προβολή προσπάθησε να σκοράρει αλλά η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικών.
93′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Κάλβο ο οποίος ξεπέρασε δύο αμυντικούς του Πανθρακικού αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκαρι των γηπεδούχων.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Βρονταράς (57ο Ρόκα), Κλεμάν, Βελάσκο (67ο Μαρσελάο), Ενγκαμπί, Τζόκιτς, Αργυρίου, Όρακ, Καπετάνος, Φαγιάρδο, Καζάκης, Μπουβάλ

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο (79ο Γκαρσία), Αράνο, Φερνάντεζ, Ρόβας (46ο Κάλβο), Γκρασιάν, Κόκε, Νασούτι, Αμπρέου, Φλάβιο, Ρομπέρζ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οράκ, Μπουβάλ Πηγη Μετροσπορ

Με την υπογραφή του Σαϊτιώτη


Ο Σαϊτιώτης πανηγυρίζει Τα "παρθενικά" γκολ του Σαϊτιώτη στη Σούπερ Λιγκ, ήταν αυτά που χάρισαν στον ΠΑΣ Γιάννινα τη δεύτερη φετινή του νίκη. Ο "Αγιαξ" της Ηπείρου, επικράτησε με 2-1 της Καβάλας με τον Έλληνα επιθετικό να βρίσκει δίχτυα στο 21' και στο 85'. Αξιοι της μοίρας τους οι φιλοξενούμενοι, που είχαν την ατυχία να βρουν μπροστά τους έναν εκπληκτικό Ελευθερόπουλο. Στις καθυστερήσεις μείωσε ο Ιωάννου.

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"
Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Θεσσαλονίκης)

Η εξέλιξη του αγώνα:
1': Ξεκίνησε το παιχνίδι με τους γηπεδούχους στη σέντρα
3': Κόρνερ του Μενδρινού, άστοχη έξοδος του Ιτάνζ, ο Κούσας θα πάρει την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ...
9': Σουτ του Σουλτανίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μπαλάφας έβαλε την κόντρα, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό "Γ" του Ελευθερόπουλου, κόρνερ, αλλά ο διαιτητής έδειξε άουτ...
13': ΑΛΛΑΓΗ Ο Ανδράλας στη θέση του Μπαλάφα, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας
15': Ο Οικονόμου άφησε τη μπάλα για τον Ιτάνζ, ο οποίος δεν κατάφερε να τη μπλοκάρει λόγω του γλιστερού τερέν, ο Τζάνης το εκμεταλλεύτηκε, έκανε το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι, από όπου ο Σαϊτιώτης με κεφαλιά - υπό την πίεση του Ψωμά- έστειλε τη μπάλα άουτ...
16': Λάθος του Ντομπρασίνοβιτς, ο Τζάνης έκλεψε τη μπάλα έκανε και το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ιτάνζ του είπε "όχι"...
18': Σέντρα του Ντάσιου από τα δεξιά, ο Σαϊιτώτης πήρε την κεφαλιά από το σημείου του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ
20': Διαγώνιο σουτ του Σκαρντουέλι, η μπάλα έφυγε άουτ...
21': ΓΚΟΟΟΛ (1-0): Η υπεροχή του ΠΑΣ Γιάννινα καρποφορεί. Σέντρα του Ντάσιου από τα δεξιά με το αριστερό, ο Σαϊτιώτης στην τρίτη κεφαλιά που κερδίζει από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Καβάλας θα νικήσει και τον Ιτάνζ και θα ανοίξει το σκορ!
23': Φάουλ του Ορούμα, ο Ντουγκλάο πήρε την κεφαλιά στο πίσω διοκάρι, αλλά δεν σημάδεψε σωστά και η μπάλα έφυγε άουτ
30': Η διαφορά των δύο ομάδων οφθαλμοφανέστατη. Οι γηπεδούχοι έχουν καταφέρει να κλείσουν στο μισό γήπεδο την Καβάλα και τη... σφυροκοπούν ψάχνοντας ένα ακόμα γκολ με το οποίο θα γίνουν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα
32': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Παβίσεβιτς για φάουλ στον Μενδρινό
33': Μακρινή βολίδα του Ντικρόκ, όμως ο Ελευθερόπουλος δεν αιφνιδιάστηκε και απομάκρυνε τη μπάλα
35': Υπέροχη κάθετη πάσα του Ορούμα στον Σουλτανίδη, ο τελευταίος πλάσαρε τον Ελευθερόπουλο, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ κατάφερε με τα ακροδάχτυλα να στείλει τη μπάλα κόρνερ. Ωστόσο η φάση είναι ως μη γενόμενη καθώς ο επιθετικός της Καβάλας υποδείχθηκε -λανθασμένα- οφσάιντ
40': Ο Ονουάτσι πέρασε τον Μαϊστόροβιτς, βρέθηκε πλάγια αριστερά, προσπάθησε να πλασάρει τον Ελευθερόπουλο, αλλά ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων αντέδρασε σωστά και απέκρουσε τη μπάλα...
42': Νέα προσπάθεια του Ονουάτσι μέσα από την περιοχή και αριστερά να νικήσει τον Ελευθερόπουλο, όμως και πάλι ο γκολκίπερ των γηπεδούχων κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του
45': 'Ενα θα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων
45'+1': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Ανδράλα
45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

46': ΑΛΛΑΓΗ Ο Στάθης στη θέση του Τζάνη
53': Τίποτα ιδιαίτερο δεν έχουμε παρακολουθήσει σε αυτά τα πρώτα λεπτά του β' μέρους...
55': Σέντρα του Παβίσεβιτς από τα δεξιά, η μπάλα θα βρει στο χέρι του Σκαρντουέλι, όμως επειδή η μπάλα πάει στο χέρι και όχι το χέρι στη μπάλα (συν του ότι ο παίκτης του ΠΑΣ έχει το χέρι του πίσω), σωστά ο Αμπάρκιολης θα δείξει να συνεχιστεί το παιχνίδι...
60': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Ντικρόκ για φάουλ στον Σαϊτιώτη
61': Από το λάθος του Κώτσιου στη μεσαία γραμμή, ο Ορούμά έκλεψε τη μπάλα, προχώρησε ευθεία μέχρι τη γραμμή του άουτ, από όπου γύρισε τη μπάλα για τον Σουλτανίδη, όμως ο Μαϊστόροβιτς την τελευταία στιγμή κατάφερε με κεφαλιά να πετάξει τη μπάλα κόρνερ...
62': Ο Παβίσεβιτς με κεφαλιά προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας των Ιωαννίνων, αυτή βρήκε στην πλάτη του Κούσα, πήρε περίεργη τροχιά, αλλά ο Ελευθερόπουλος με υπερένταση την απομάκρυνε
63': ΑΛΛΑΓΗ Ο Ρινκόν στη θέση του Μεντί
66': Ο Ονουάτσι γύρισε τη μπάλα στον Ρινκόν, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Μαϊστόροβιτς και κατέληξε κόρνερ
67': Ο Ρινκόν έκλεψε τη μπάλα από τον Μαϊστόροβιτς στο ύψος της περιοχής, βγήκε τετ α τετ με τον Ελευθερόπουλο, προσπάθησε να σιγουρέψει το γκολ δίνοντας τη μπάλα δεξιά για τον Σουλτανίδη, όμως άνοιξε πολύ τη μπάλα η οποία κατέληξε άουτ...
70': Μετά το 30' οι γηπεδούχοι έχουν "κάτσει" ανεξήγητα και ταυτόχρονα οι φιλοξενούμενοι έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την απόόσή τους. Έχουν μάλιστα δημιουργήσει έξι ευκαιρίες για γκολ, όμως ο Ελευθερόπουλος έχει καταφέρει να κρατήσει την εστία του ανέπαφη...
72': Διαγώνιο σουτ του Σουλτανίδη, ο Ελευθερόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα...
75': Η βροχή έχει δυναμώσει και δυσχαιρένει τα πατήματα των 22 ποδοσαιριστών στον αγωνιστικό χώρο...
76': ΑΛΛΑΓΗ Ο Ιωάννου στη θέση του Ψωμά
81': ΑΛΛΑΓΗ Ο Πόποβιτς στη θέση του Οικονόμου
84': ΓΚΟΟΟΛ (2-0): Ο μενδρινός έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Σαϊτιώτη, ο τελευταίος έφυγε στην κόντρα, παρά την πίεση του Ντικρόκ, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Ιτάνζ και διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του γκολ, όσο και αυτά της ομάδας του!
85': ΑΛΛΑΓΗ Ο Κανακούδης στη θέση του Σαϊτιώτη
86': Σουτ του Ντάσιου, η μπάλα έφυγε άουτ...
90': Τρία έίναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
90'+2': Σουτ του Ορούμα έξω από την περιοχή, ο Ελευθερόπουλος εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και παραχώρησε κόρνερ...
90'+3': ΓΚΟΟΟΛ (2-1): Ο Ιωάννου μετά την απόκρουση του Ελευυθερόπουλου στο σουτ του Ονουάτσι, με μονοκόμματο βολέ μείωσε το σκορ
90'+4': Λήξη του αγώνα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Σκαρντουέλι, Μαϊστόροβιτς, Κώτσιος, Μπαλάφας (13' Ανδράλας), Κούσας, Τζάνης (46' Στάθης), Μενδρινός, Ντιμπαλά, Σαϊτιώτης (85' Κανακούδης)
ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Παπακώστας): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Οικονόμου (81' Πόποβιτς), Ψωμάς (76' Ιωάννου), Ντουγκλάο, Ντικρόκ, Ντομπρασίνοβιτς, Μεντί (63' Ρινκόν), Ορούμα, Ονουάτσι, Σουλτανίδης

Σαμαράς: "Είμαστε φαβορί για τη δεύτερη θέση"


Ο Γιώργος Σαμαράς πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στο Ισραήλ Την αισιοδοξία πως η Εθνική Ελλάδας θα προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξέφρασε ο Γιώργος Σαμαράς μιλώντας στο ραδιοφωνικό "NovaΣπορ FΜ 94.6". Ο άσος της Σέλτικ μίλησε και για το κυριακάτικο ντέρμπι της Σκωτίας κόντρα στη Ρέιντζερς.

«Έχουμε την ποιότητα να κάνουμε τα "δύο στα δύο" και να προκριθούμε στο Μουντιάλ. Σαφώς και είμαστε φαβορί για τη δεύτερη θέση. Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, αλλά τον προηγούμενο μήνα κάπως τα χαλάσαμε. Χρειάζεται θετική σκέψη και ενέργεια. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει ούτε να μοιράζουμε ευθύνες, αλλά να συγκεντρωθούμε για τον αγώνα και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θέλουμε να έρθει κοντά μας».

Για το μεγάλο ντέρμπι της Σκωτίας ανάμεσα στην Σέλτικ και τη Ρέιντζερς είπε: «Είναι δύσκολο να περιγράψω την ατμόσφαιρα. Όποιος δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να το καταλάβει. Δεν είναι ένας αγώνας, αλλά μία πραγματική μάχη. Όσο φτάνει η μέρα για το ντέρμπι τόσο μεγαλύτερος φανατισμός υπάρχει. Ποτέ δεν θα αλλάξει αυτό. Είναι τόσα πολλά που χωρίζουν τις δύο αυτές ομάδες κι έχουν γραφτεί τόσα βιβλία για την κόντρα τους. Μπορεί ως ποδοσφαιριστής να έχεις λίγο άγχος στην αρχή, αλλά βλέποντας την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, το απολαμβάνεις μέχρι την τελευταία του σταγόνα».

Και για τον εαυτό του πρόσθεσε: «Δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένος με την απόδοσή μου. Η νοοτροπία μου είναι τέτοια που και το καλύτερο ματς να έχω κάνει θα κάτσω, θα το ψάξω και θα δω σημεία, όπου μπορούσα να είμαι καλύτερος. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος εδώ, οι συνθήκες εργασίας είναι άψογες και θα ήθελα αν μπορούσα να μείνω εδώ ως το τέλος της καριέρας μου».

Η ξεφτίλα της δεκαετίας

Χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η… ξεφτίλα της δεκαετίας. Και όχι άδικα. Γιατί αυτός ο Άρης που είδαν όλοι στο ΟΑΚΑ στον αγώνα με το Μαρούσι ήταν ο χειρότερος που έκανε την εμφάνιση του στο γήπεδο τα τελευταία δέκα χρόνια. Σε μία περίοδο που υπάρχει διοικητική σταθερότητα, οικονομική ηρεμία σε σημαντικό βαθμό, και πριν την χθεσινή αναμέτρηση και αγωνιστικός ενθουσιασμός μετά τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Ούτε την… μαύρη εποχή του Καρακίτσου και του Σερπάνου ο Άρης δεν είχε παρουσιάσει ένα τέτοιο αγωνιστικό πρόσωπο. Για να θυμούνται οι παλιότεροι εκείνη την χρονιά ο Άρης είχε ξεκινήσει με νίκη μέσα στην Τουρκία επί της Μπεσικτάς με 87-101 με προπονητή Ντράγκαν Σάκοτα ενώ κέρδισε και την Ούνιξ Καζάν με 75-73 πριν στην συνέχεια η τότε διοίκηση διαλύσει την ομάδα, αφήνοντας άπαντες απλήρωτους.
Το Μαρούσι για μία ακόμα φορά ξεπέρασε το εμπόδιο του Άρη, μάλιστα τον διέσυρε σε τέτοιο βαθμό που σίγουρα ούτε ο Άρης Βωβός θα περίμενε.
Συνηθίζεται μετά από έναν τέτοιο διασυρμό, κάποιος ή κάποιοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Και να οδηγούνται σε παραίτηση. Αλλά στον Άρη δεν έγινε αυτό, δεν συνηθίζεται. Γιατί ούτε ο Τσαρλς Μπάρτον είχε παραιτηθεί μετά τους δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς από την ΑΕΚ, ούτε ο Γκόρντον Χέρμπερτ μετά τον αποκλεισμό από το Μαρούσι, ούτε ο Αντρέα Ματσόν πέρυσι στο τέλος της χρονιάς όταν τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ούτε χθες μετά το… αντίο στην Ευρωλίγκα. Ούτε κάποιος από την διοίκηση ανέλαβε τις ευθύνες του, λέγοντας την λέξη παραίτηση. Προφανώς κάποιοι επιθυμούν να παραμείνουν… κρεμασμένοι στα συμβόλαια τους, στα γραφεία τους, μη αντιλαμβάνωντας την αγανάκτηση του κόσμου.
Γιατί η διοίκηση και ο προπονητής έχουν ευθύνες, μεγαλύτερες από τους παίκτες που σίγουρα έχουν τις δικές του ευθύνες αφού αυτοί ήταν στο παρκέ του ΟΑΚΑ.
Ο Αντρέα Ματσόν έχει ευθύνη γιατί παρουσίασε μία ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, η οποία έδειχνε να μην έχει κάνει προετοιμασία ούτε μία ημέρα. Έχει ευθύνη γιατί προχώρησε σε αλλαγή πλέι μέικερ μία εβδομάδα πριν τον πρώτο αγώνα με το Μαρούσι, με τον Στίνσον να δείχνει από νωρίς ότι δεν… μπορεί αλλά έμεινε σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας. Και ήρθε ο Κουίντον Ντέι, ο οποίος μπορεί να έχει ταλέντο αλλά είναι άπειρος και φάνηκε αυτό, δεν μπόρεσε να αναλάβει το φορτίο της οργάνωσης σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα.
Ο Αντρέα Ματσόν έχει ευθύνη γιατί δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει παίκτες όπως ο Χατζηβρέττας ή ο Ρίτσαρντσον που έδειξαν να έχουν ικανότητες να ηγηθούν επιθετικά. Έχει ευθύνη γιατί ενώ έδωσε… αγώνα να μείνει ο Μπέλσερ, δεν τον αξιοποίησε.
Η διοίκηση έχει ευθύνη γιατί έπρεπε να προβλέψει τι έρχονταν. Γιατί διοικείν εστί προβλέπειν και ήταν καθήκον της να δει ότι η ομάδα δεν… προχωρούσε. Βέβαια η βασική της ευθύνη είναι για μερίδα του κόσμου η παραμονή του Ματσόν, μιας και μετά την περσινή αποτυχία το γυαλί είχε ραγίσει. Ο Ιταλός είχε χάσει το λαικό… έρεισμα, οι σχέσεις του με την διοίκηση είχαν περιέλθει σε κρίση. Υπήρχαν έντονες φήμες ότι η διοίκηση ήθελε να τον απομακρύνει αλλά λόγω του συμβολαίου του, μιας και είχε κλειστό για την νέα χρονιά οπότε έπρεπε να το πληρωθεί ολόκληρο, θέλοντας να… γλιτώσει 220.000 ευρώ. Αυτό δεν έγινε και το χρεώνεται η διοίκηση.
Οι παίκτες έχουν τις ευθύνες τους γιατί δεν έδειξαν το απαιτούμενο πάθος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Έδειξαν να μην το πιστεύουν, έπαιξαν άναρχο μπάσκετ, χωρίς να έχουν συνεργασία με τον Αντρέα Ματσόν.

Η επόμενη μέρα

Η επόμενη μέρα είναι από τις δυσκολότερες στην ιστορία του Άρη, αφού θα πρέπει αυτοί που έχουν την δύναμη να πάρουν αποφάσεις. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης, ο αντιπρόεδρος Θανάσης Κουιμτζής, οι μέτοχοι Θανάσης Τζεβελέκης και τα μέλη της «ΓΕΝΕΣΙΣ».

«Ξένο σώμα» ο Ματσόν

Η αποστολή του Άρη έφτασε περίπου στις 00:10 στην Θεσσαλονίκη αλλά ουδείς είχε την διάθεση για κάποια δήλωση. Η απογοήτευση ήταν εμφανής με τον Άντριου Μπετς να είναι ο πρώτος που βγήκε από την αίθουσα για να ακολουθήσει ο Νίκος Χατζηβρέττας με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Γιάννη Δαμιανίδη. Όμως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Αντρέα Ματσόν έφυγε τελευταίος και μάλιστα με κατεβασμένο το κεφάλι και γοργό βήμα, προκειμένου να πάρει ένα ταξί για να μεταβεί στην οικεία του. Δείγμα ότι είναι «ξένο σώμα» από την ομάδα και ίσως αυτή η εικόνα να είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί για τον Ιταλό τεχνικό.

Σήμερα προπόνηση

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο για τους παίκτες του Άρη, μία απόφαση που μοιάζει με «τιμωρία». Ο μοναδικός που είναι αμφίβολος για να δώσει το παρών είναι ο Μιχάλης Κακιούζης ο οποίος έχει ενοχλήσεις στον δεξιό αχίλλειο τένοντα του, μάλιστα κούτσαινε χθες όταν η αποστολή επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη. Πηγη Μετροσπορ

Φεράρα: «Μουρίνιο... δουλειά σου»!

juventus-ferrara.jpg Από την αρχή της σεζόν ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κατηγορεί τους δημοσιογράφους και τη Γιουβέντους για τα πάντα. Ο Τσίρο Φεράρα, από την πλευρά του, δεν απαντούσε ποτέ, αλλά το τελευταίο σχόλιο του Πορτογάλου τεχνικού περί εύνοιας της Μεγάλης Κυρίας από τον ιταλικό Τύπο, προκάλεσε την αντίδραση του προπονητή των μπιανκονέρι.


«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιο πράγμα μιλάει ο Μουρίνιο και νομίζω ότι πλέον ήρθε η ώρα για να ασχοληθεί ο καθένας με τη δουλειά του και όχι να πετάει... πέτρες. Αν ο Μουρίνιο είπε όταν ανέλαβε την Ιντερ ότι δεν είναι ηλίθιος, τότε θα πρέπει να ξέρει πως ούτε εγώ είμαι βλάκας και μπορώ να απαντάω πάντα αν θέλω. Οσο για την κριτική που δέχεται και δεν του αρέσει, θα έπρεπε να ξέρει ότι ο προπονητής της πρωταθλήτριας δέχεται πάντα τέτοια», τόνισε ο Φεράρα στη συνέντευξη Τύπου για την κυριακάτικη αναμέτρηση με το Παλέρμο, με το οποίο ασχολήθηκε στη συνέχεια.

«Εχουμε μεγάλη... πείνα για να τα πάμε καλά και ελπίζω να γίνει αυτό και να βάλουμε τέλος σε αυτό το σερί των ισοπαλιών, επιστρέφοντας στις νίκες. Θα αγωνιστούμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα, κόντρα σε μια ομάδα που έχει επίσης πολύ μεγάλο κίνητρο», ήταν τα λόγια του προπονητή της Γιούβε, που αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο: «Δεν έχει να κάνει με την προετοιμασία, γιατί είναι ένας τραυματισμός που τον ταλαιπώρησε και στο παρελθόν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Εστουδιάντες για Φαρίας

ernesto_farias2.jpgΤον Ερνέστο Φαρίας της Πόρτο θέλει ν' αποκτήσει με την μορφή δανεισμού η ομάδα της Εστουδιάντες. Ο στράικερ της πορτογαλικής ομάδας είναι διακαής πόθος των "φοιτητών".


Η Εστουδιάντες σύμφωνα με πληροφορίες από την Αργεντινή προσδοκά σε δανεισμό του επιθετικού της Πόρτο, Ερνέστο Φαρίας. Ο Φαρίας που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τον Ολυμπιακό - ο οποίος επίσης προσπαθούσε να τον πάρει ως δανεικό- έχει παίξει στην συγκεκριμένη ομάδα από το 1997 έως το 2004.

Αθλητικός Τύπος 3/10/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα



Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport