Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Επιστροφή στους τίτλους για την Σαράποβα


Η Σαράποβα πανηγυρίζει με το τρόπαιο στα χέρια Τον πρώτο τίτλο της, μετά την εγχείρηση στον ώμο τον περασμένο Οκτώβριο και 20ο στην καριέρα της πανηγύρισε η Μαρία Σαράποβα. Η Ρωσίδα τενίστρια αναδείχτηκε νικήτρια του Παν Πασίφικ Όπεν (όπως και το 2005), όταν η Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη, Γελένα Γιάνκοβιτς αποσύρθηκε από τον τελικό λόγω τραυματισμού στον καρπό.

Η Σαράποβα προηγείτο 5-2, με τη Γιάνκοβιτς να καλεί τον προπονητή της για να της δέσει με επίδεσμο το χέρι. Η τενίστρια από τη Σερβία πέτυχε δύο ακόμη πόντους, αλλά εν συνεχεία δήλωσε ανίκανη να συνεχίσει ν' αγωνίζεται.

Πλέον, η Σαράποβα μετρά 5 νίκες σε 6 συναντήσεις με τη Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης το 2008, Γελένα Γιάνκοβιτς. Τελευταίος τίτλος της Μαρίας Σαράποβα που επίσης υπήρξε Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη ήταν στο "Amelia Island" τον Απρίλιο του 2008.

«Αγωνίστηκα σε τελικό μόλις για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο και γι' αυτό είχα λίγο τρακ,» παραδέχτηκε η Σαράποβα. «Γνώριζα, όμως πως βρίσκομαι σε καλό επίπεδο και είχα πιθανότητες να νικήσω. Είναι εκπληκτικό συναίσθημα αυτό της... αδρεναλίνης μετά από καιρό,» κατέληξε η τενίστρια των τριών τίτλων «γκραντ σλαμ» που στο τουρνουά των 2 εκατ. δολαρίων στο Τόκιο μετέβη ως Νο25 της παγκόσμιας κατάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: