Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΑΕΚ: Χωρίς Καφέ και Χουανφράν στην Ξάνθη


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η διοικητική αστάθεια και αβεβαιότητα αποτελεί πλέον μία συνηθισμένη ημέρα για την ΑΕΚ, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να δίνει την ίδια στιγμή την δική του μάχη για να φέρει σταθερότητα στην απόδοση της ομάδας.

Το ότι η Ένωση διαθέτει πολύ καλές μονάδες και ο Ντούσκο είναι από τους λίγους προπονητές που μπορούν να εγγυηθούν πως αυτοί οι παίκτες θα αποδώσουν κάποια στιγμή καλό ποδόσφαιρο είναι δεδομένο. Αυτό που ψάχνει ο Σερβοέλληνας τεχνικός είναι η διάρκεια, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί.

Οι μεταγραφές τις τελευταίας στιγμής, οι τραυματισμοί και η απουσία του Κριατσιάν Νέμεθ αναγκάζει τον Μπάγεβιτς σε συχνές αλλαγές. Ένα παράδειγμα είναι η περίπτωση του Σανέλ Γιάχιτς.

Ο Βόσνιος ήρθε για να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην μεσαία γραμμή αλλά μέχρι την αναμέτρηση με την Μπενφίκα δεν είχε την δυνατότητα να αγωνιστεί στα χαφ και στην αναμέτρηση με τους Πορτογάλους θα ήταν ο κορυφαίος αν ο Σάχα δεν κατέβαζε ρολά μπροστά από την εστία του.

Ο Μπάγεβιτς δεν είχε λοιπόν την δυνατότητα να φτιάξει ένα κορμό καθώς ο Γιάχιτς μπορεί αν είναι ένα παράδειγμα αλλά δεν είναι το μοναδικό. Ο Λεονάρντο δεν έχει κάνει προετοιμασία, ο Άλβες είναι τραυματίας, Αραχούο και Γεωεργέας είναι εκτός Ευρώπης, ο Γκερέιρο δεν έχει εγκλιματιστεί γιατί ήρθε αργά, ο Άρσε ακόμα πήρε την κάρτα του λίγες ώρες πριν ντο παιχνίδι με την Έβερτον, ο Μάκος είναι ντεφορμέ και οι Αργεντινοί (Σκόκο, Μπλάνκο) δεν μπορούν να βρουν ακόμα τα πατήματά τους.

Όλα αυτά τα προβλήματα δεν μπορούν να δώσουν την ευχέρεια για την δημιουργία μίας ομάδας και ενός συγκεκριμένου συστήματος, με αποτέλεσμα η απόδοση της ΑΕΚ να έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Τα προβλήματα όμως παραμένουν καθώς στην Ξάνθη ο Μπάγεβιτς δεν θα έχει τον αρχηγό, Παντελή Καφέ και τον Χουανφράν.

Στην αναμέτρηση με την Skoda οι Γιάχιτς και Άρσε θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ θα επιστρέψει ο Αραούχο στο δεξί άκρο της άμυνας με το αριστερό να πηγαίνει κατά πάσα πιθανότητα στον Γεωργέα. Από την ενδεκάδα θα απουσιάζουν όμως οι Καφές και Χουανφράν καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού και αποκλείστηκαν από την αποστολή. Ο αρχηγός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και αποκλείστηκε για προληπτικούς λόγους , όπως και ο Ισπανός που νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο.

Οι 19 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, για το παιχνίδι της Δευτέρας, είναι οι εξής: Γκέντσογλου, Λεονάρντο, Γιάχιτς, Μάκος, Άρτσε, Σάχα, Μπλάνκο, Καράμπελας, Λούκατς, Ιορντάκε, Ταχτσίδης, Μαντούκα, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Αραούχο, Σκόκο, Κουτρομάνος, Γκερέιρο, Χέρσι.

Δήλωση αναφορικά με το παιχνίδι της Δευτέρας, απέναντι στη Skoda Ξάνθη, έκανε ο Ντούσκο στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, τονίζοντας πως η ΑΕΚ θα πρέπει να κεμεταλλευθεί την επιτυχία της Μπενφίκα. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είπε πως αυτό που θέλει είναι η διάρκεια στην απόδοση και στην προσπάθεια:

"Η σημαντική από πολλές πλευρές νίκη εναντίον της Μπενφίκα ανήκει πλέον στο παρελθόν. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκμεταλλευτούμε την αξία αυτής της επιτυχίας. Τη Δευτέρα αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, την Ξάνθη, σε μια δυνατή έδρα και οφείλουμε να δείξουμε την αξία μας μέσα στο γήπεδο. Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος και χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και αν παίξουμε από το πρώτο λεπτό με δύναμη, αγωνιστική πειθαρχία, αλλά και αποφασιστικότητα για τη νίκη, θα πετύχουμε το στόχο μας. Η ΑΕΚ αξίζει να είναι ψηλά, αλλά χρειάζεται μεγάλη και συνεχή προσπάθεια από όλους μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: