Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Στον "αέρα" το Στεάουα-ΑΕΚ Λάρνακας!!

Η πυκνή ομίχλη στο Βουκουρέστι θέτει εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή του αγώνα της ΑΕΚ με τη Στεάουα για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Στον "αέρα" το Στεάουα-ΑΕΚ Λάρνακας
Επιθυμία πάντως της UEFA, όπως εκφράστηκε στο καθιερωμένο meeting πριν τους αγώνες, είναι να μην υπάρξει η παραμικρή αλλαγή στο πρόγραμμα για τηλεοπτικούς λόγους... Ωστόσο, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί, με τον διαιτητή να παίρνει την τελική απόφαση, ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάζει το γήπεδο λίγο πριν το παιχνίδι.
Πηγή: balla.com.cy

Δεύτερος στον 2ο γιατί ...δεν μπήκε στο 3ο!!

Οριστικά δεύτερος στον 2ο όμιλο της Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα 91-75 από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Οι πράσινοι ήταν καλοί στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, ωστόσο δεν ...μπήκαν στο γήπεδο στο 3ο, με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ να "καθαρίσει" το ματς χάρη σε ένα σερί 14-0!

Δεύτερος στον 2ο γιατί ...δεν μπήκε στο 3ο!
Ο Παναθηναϊκός πάλεψε το ματς στη Μόσχα για ένα ημίχρονο (47-49), αλλά η ΤΣΣΚΑ παρότι χωρίς Κιριλένκο πάτησε γκάζι στο 3ο δεκάλεπτο, κάνοντας ένα 14-0 και ουσιαστικά "καθάρισε" το ματς. Ο Βουγιούκας έδινε μάχες μόνος του (17π.), ενώ ο Μήτσος δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, έχοντας 7 πόντους και 1/6 τρίποντα. Όπως και να `χει, το ματς ήταν αδιάφορο για τις δύο ομάδες, σίγουρα όμως ο Ομπράντοβιτς θα έχει πολλά να πει στους παίκτες του για το 91-75...
Η ομάδα του "Ζοτς" αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα στο πρώτο 10λεπτο, με τον Σβεντ να έχει κάνει τη ζημιά με 8 πόντους, με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει στο 8` στο +10 (26-16). Με τους Λόγκαν και Σμιθ σε καλή μέρα, οι "πράσινοι" ροκάνισαν τη διαφορά με ένα 8-0 κλείνοντας το δεκάλεπτο στο -2 (26-24).
Τα δύο σερί τρίποντα του Σβεντ (4/5) έκαναν το 30-33, 36-33, με το ματς πάντως να είναι πραγματικό ντέρμπι και να πηγαίνει πόντο-πόντο... Και όλα αυτά με τον Διαμαντίδη άποντο, έχοντας 0/3 τρίποντα, με τον Μήτσο να βάζει τους πρώτους του πόντους με βολές στο τέλος μετά από τεχνική ποινή. Οι πράσινοι παίζοντας με τον Βουγιούκα (που είχε φτάσει τους 9 πόντους) πήγαν προηγούμενοι με 2 πόντους στο ημίχρονο (47-49). Αξιοσημείωτο τα πολλά τρίποντα, με τον ΠΑΟ να έχει 3/11 και την ΤΣΣΚΑ 8/15!
Οι πράσινοι δεν ξεκίνησαν συγκεντρωμένοι το 3ο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ να "χτίσει" διαφορά 12 πόντων (61-49), έχοντας σερί 14-0, με τους Κριάπα και Κρστιτς να κάνουν όλη τη ζημιά! Οι Ρώσοι είχαν σφίξει την άμυνα τους, ενώ ο Τεόντοσιτς φρότισε να... εκνευρίσει τον Διαμαντίδη, κάνοντας του ένα σκληρό αντιαθλητικό φάουλ, με τη διαφορά πάντως να συντηρείται γύρω στους 10 πόντους. Το ποσοστό στα τρίποντα για την ΤΣΣΚΑ είχε φτάσει το 10/18, με τον Βουγιούκα να παλεύει μόνος του στη ρακέτα, έχοντας 14 πόντους, αλλά χωρίς κανένα συμπαραστάτη και το 75-63 στο τέλος έμοιαζε φυσιολογικό.
Ο Παναθηναϊκός σκόραρε τον πρώτο του πόντο στο 33` και το ματς ουσιαστικά να είναι τυπική διαδικασία από `κει κι έπειτα, με τη διαφορά να φτάνει το +15 (80-65) στο 35` και το ματς να λήγει στο +16 (91-75).
Τα δεκάλεπτα: 26-24, 47-49, 75-63, 91-75
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 4 (0/4τρίπ., 10ασ., 2λ.), Λαβρίνοβιτς 3 (0/3τρίπ.), Σισκάουσκας 10 (2/4τρίπ.), Κρστιτς 17 (4/9δίπ., 9/10β., 12ρ.), Βορόνοδ, Σβεντ 16 (4/6τρίπ., 5ασ., 4λ.), Κάουν 8, Κριάπα 16 (1/1τρίπ., 7ρ., 4ασ., 2κλ.), Πονκράσοφ, Κουρμπάνοφ 5 (5ρ., 2λ.), Γκόρντον 12 (4/5τρίπ., 4ασ., 2κλ., 3λ.)
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 2 (4φ. σε 3'15''), Μπατίστ 4 (2/8δίπ., 5ρ.), Λόγκαν 5 (1/3τρίπ.), Σάτο 7 (1/4δίπ., 1/3τρίπ., 9ρ., 2ασ., 2κλ.), Διαμαντίδης 7 (0/1δίπ., 1/6τρίπ., 6ασ., 4λ.), Βουγιούκας 17 (4/6δίπ., 9/13β., 2κλ.), Καλάθης Ν. 9 (0/1τρίπ., 2ασ.), Σμιθ 11 (1/4τρίπ., 2λ.), Καϊμακόγλου 7 (1/4δίπ., 1/3τρίπ.), Γιασικεβίτσιους 4 (3λ.)

Η εγγυητική ήρθε, αλλά από... ποιόν;;

Το τοπίο δεν ξεκαθάρισε, αλλά έγινε μια κίνηση, καθώς από την πλευρά Τσάκα εστάλη ο φάκελος με την εγγυητική στους δικηγόρους του Βαρδινογιάννη!

Η εγγυητική ήρθε, αλλά από... ποιόν;;
Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης, ο περίφημος φάκελος από την πλευρά του Πρίγκιπα με την εγγυητική επιστολή των 15 εκ. ευρώ και όλα τα άλλα έγγραφα πέρασαν στα χέρια των δικηγόρων του Γιάννη Βαρδινογιάννη προκειμένου να αρχίσουν από την πλευρά τους την έρευνα.
Πάντως το σημαντικό είναι ότι η φημολογία (ή κάτι παραπάνω από απλές φήμες) των τελευταίων ωρών θέλουν νέο Πρίγκιπα και όχι τον Σουλτάν Αλ Σαούντ να είναι αυτός που θα κάνει την εμφάνιση του τα επόμενα 24ωρα για την αγορά του Παναθηναϊκού!
Πηγή: gazzetta.gr
 

Παίκτης-προπονητής το "κουνούπι"!

Ο Έρικ Μίκλαντ αναλαμβάνει χρέη παίκτη αλλά και πρώτου προπονητή στην ομάδα της Ρισόρ, ομάδα που αγωνίζεται στην πέμπτη κατηγορία!

Παίκτης-προπονητής το "κουνούπι"!
Τι και αν παλιός μέσος του «τριφυλλιού», έχει πατήσει τα 40; Η αγάπη του για τη «στρογγυλή θεά», παραμένει αναλλοίωτη. Έτσι το «κουνούπι» θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους και θα αναλάβει να καθοδηγήσει τη νορβηγική ομάδα τόσο προπονητικά όσο και αγωνιστικά.

Ο τεχνικός διευθυντής της Νορβηγικής ομάδας Ρίσορ Κρίστιαν Άξελσεν δήλωσε χαρακτηριστικά: "Θα είναι πολύ διαδικαστικό που ο Έρικ θα τελειώσει τη καριέρα του στην Ρίσορ και θα μοιράζεται τις γνώσεις του με εμάς. Θα φέρει ενθουσιασμό ανάμεσα στους νέους παίκτες αλλά και σε αυτούς που έχουν καθιερωθεί επειδή είναι διασκεδαστικό να παίζεις με τον Έρικ Μίκλαντ".
Πηγή: leoforos.gr
 

Με "Σάλπι" κόντρα στη Ρούμπιν!!

Ο Λάζλο Μπόλονι συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα με τη Ρούμπιν τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Με "Σάλπι" κόντρα στη Ρούμπιν
Ο 30χρονος φορ δεν προπονήθηκε κανονικά την Τετάρτη, αλλά ο Ρουμάνος τεχνικός την πήρε στην αποστολή.
Οι 19 που απαρτίζουν την αποστολή είναι οι: Γλύκος, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Αρίας, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λάζαρ, Λίνο, Ρομπέρ, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια.

Τον ...καμάρωναν τα παλικάρια από τη Λιβαδειά!!

Μετά την Κέρκυρα, ο Ολυμπιακός πέρασε περίπατο και από τη Λιβαδειά. Νίκησε 4-0 τον Λεβαδειακό με χατ-τρικ του Μιραλάς (το άλλο ο Πάντελιτς). Πρώτοι οι ερυθρόλευκοι, στο +2 από την ΑΕΚ, στο +4 από τον Παναθηναϊκό που έχει δυο ματς λιγότερα.


 Τον ...καμάρωναν τα παλικάρια από τη Λιβαδειά!
Εκδρομή έκανε και στη Λιβαδειά (μετά την Κέρκυρα) ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν του Λεβαδειακού με τους 2300 φιλάθλους των φιλοξενούμενων να καμαρώνουν την ομάδα του Πειραιά και τα πολλά γκολ που πέτυχε. Χατ τρικ από Μιραλάς (16', 39', 59'), τον χορό των γκολ άνοιξε ο Πάντελιτς στο 9'.
Ο Ολυμπιακός ανέλαβε εξ αρχής τα ηνία του αγώνα και δεν άφησε σε κανένα σημείο τον Λεβαδειακό να κάνει παιχνίδι δείχνοντας την ξεκάθαρη υπεροχή του στο ματς. Οι παίκτες των “ερυθρόλευκων” είχαν πάρει σαφείς οδηγίες από τον Ερνέστο Βαλβέρδε να πιέζουν ψηλά και να πετύχουν από νωρίς το γκολ! Και οι ποδοσφαιριστές εκτέλεσαν άψογα τις εντολές του Βάσκου, ανοίγοντας πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο το σκορ. Σκόρερ; Ο δολοφόνος της Κέρκυρας, ο Μάρκο Πάντελιτς. Ύστερα από γύρισμα του Μοντέστο από δεξιά, ο Σέρβος έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κυριακίδη να αποσοβήσει το 0-1.
Σε εκείνο το σημείο άρχισε ο χορός των γκολ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μόνο φιλοξενούμενοι δεν ήταν αφού στο γήπεδο της Λιβαδειάς παραβρέθηκαν 2000 του Ολυμπιακού, οπότε ήταν σαν να παίζουν εντός έδρας. Στο 16 ήρθε το δεύτερο γκολ των “ερυθρόλευκων”! Ο Μόνχε έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Μιραλάς και ο Βέλγος τέλειωσε άψογα μόνος απέναντι στον Κυριακίδη (0-2).
Ο Λεβαδειακός στη συνέχεια προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να απειλήσει τον Μέγερι, ο οποίος ήταν θεατής με εξαίρεση 3 φάσεις των “πράσινων” (24', 30', 38') με τον Ούγγρο να μην ανησυχεί ιδιαίτερα. Ο Λεβαδειακός πάντως δεν γλίτωσε το τρίτο γκολ, λίγα λεπτά πριν το ημίχρονο... Ο Μιραλάς βρήκε πεδίο βολής εκτός περιοχής και με δυνατό συρτό σουτ έκανε το 0-3.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε το ίδιο φορτσάτος όπως στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Τρεις φορές ο Κυριακίδης τη γλίτωσε στις ευκαιρίες των Πάντελιτς (50'), Μόνχε (52'), Μανιάτη (56'). Η τέταρτη ήταν και η φαρμακερή με τον Κέβιν Μιραλάς να γράφει το 0-4, πετυχαίνοντας χατ τρικ! Ο Φέτφα σούταρε ο Κυριακίδης απέκρουσε με τον Βέλγος παίρνει το ριμπάουντ και με ψαλίδι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-4. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκόρερ του Ολυμπιακού είχε να βρει δίχτυα από το ματς με τη Δόξα Δράμας στις 30 Νοεμβρίου. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τα δίχτυα τραβά δηλαδή...
Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα, είχε βέβαια και άλλες ευκαιρίες να αυξήσει το σκορ μέχρι το τέλος, αλλά δεν το κατάφερε σε καμία από αυτές. Έτσι παρέμεινε (όπως στην Κέρκυρα) το 0-4, ένα αποτέλεσμα που έφερε την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 2 πόντους περισσότερους από την ΑΕΚ και 4 από τον Παναθηναϊκό που έχει δυο ματς λιγότερα.
90'+3' Λήξη αγώνα
89' Σέντρα Σάντες και η κεφαλιά του Ναπολεόνι φεύγει άουτ.
78' Το σουτ του Μόνχε μπλοκάρει ο Κυριακίδης.
76' -Αλλαγή για τον Ολυμπιακό:. Μέσα ο Χαβίτο, έξω ο Μανιάτης.
71' -Αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Έξω ο Μιραλάς, μέσα ο Φουστέρ.
69' Κεφαλιά του Ναπολεόνι πάνω στον Μέγερι.
65' -Αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Ποτουρίδης στη θέση του Αβραάμ.
65' -Αλλαγή για τον Λεβαδειακό: Ο Κόρμπος αντί του Αλεξίου.
63' -Aλλαγές για τον Λεβαδειακό: Ο Νικολακάκης αντί του Μπεγκόνια και Ναπολεόν αντί Ζουρούδη.
59' Γκολ για τον Ολυμπιακό: Ο Φέτφα σούταρε ο Κυριακίδης απέκρουσε με τον Μιραλάς να παίρνει το ριμπάουντ και με ψαλίδι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-4.
57' Κίτρινη στον Φέτφα.
56' O Κυριακίδης αποκρούει σε κόρνερ το σουτ του Μανιάτη.
52' Άστοχο το σουτ του Μόνχε.
50' Η σέντρα του Μιραλάς για τον Πάντελιτς είναι εξαιρετική, αλλά΄ο Σέρβος δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε και αστόχησε από πολύ κοντά.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους.
45' Λήξη ημιχρόνου.
42' Κίτρινη στον Ιωάννου.
39' Γκολ για τον Ολυμπιακό: Με άπιαστο συρτό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3.
38' Κεφαλιά του Βιανά, μπλοκάρει ο Μέγερι.
32' Κεφαλιά του Παπάζογλου άουτ.
32' Ο Ιωάννου βγάζει την μπάλα σε κόρνερ προ του Πάντελιτς. Είχε προηγηθεί ωραία ατομική ενέργεια και σέντρα του Μόνχε.
30' Σουτ του Βιάνα άουτ.
28' Ραμπόνα του Μιραλάς από αριστερά διώχνει με γροθιές ο Κυριακίδης.
27' Καλό σουτ από τον Φετφατζίδη με τον Κυριακίδη να αποκρούει.
24' Ο Μέγιερι βγαίνει και μαζεύει την σέντρα του Μαχαίρα.
17' Kίτρινη στον Μπεγκόνια.
16' Γκολ για τον Ολυμπιακό: Ύστερα από προωθημένη μπαλιά του Μόνχε, ο Μιραλάς τελείωσε ιδανικά γράφοντας το 0-2!
12' Γύρισμα του Μιραλάς από αριστερά, ο Κυριακίδης διώχνει με τις γροθιές μακριά.
9' Γκολ για τον Ολυμπιακό: Ο Πάντελιτς ύστερα απόγύρισμα του Μοντέστο από δεξιά, σούταρε περνώντας την μπάλα στην κλειστή γωνία του Κυριακίδης για το 1-0
9' Καλό σουτ από τον Φετφατζίδη με τον Κυριακίδη να αποκρούει σε κόρνερ.
8' Οφσάιντ υποδεικνύεται ο Γκρμπιτς. Το ριπλέι δείχνει ότι κακώς δόθηκε στον παίκτη του Λεβαδειακού.
7' Ο Ιωάννου διώχνει αρκετά μακριά την σέντρα του Μαρκάνο.
1' Έναρξη αγώνα.
Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Αλεξίου, Ιωάννου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Ακουστίν, Μαχαίρας, Σάντσεζ, Μπεγκόνια, Ζουρούδης, Γκρμπιτς.
Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μοντέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Μιραλάς, Μόνχε, Πάντελιτς.

"Έχουμε ψυχολογικό πρόβλημα"

Ο τεχνικός της Ρούμπιν Καζάν, Κουρμπάν Μπερντίεφ, ενόψει του ματς με τον ΠΑΟΚ τόνισε οτι η ομάδα του έχει ψυχολογικό πρόβλημα. "Το ματς  με τον ΠΑΟΚ είναι το 46ο παιχνίδι της σεζόν και ίσως οι παίκτες μου είναι λίγο εξαντλημένοι", είπε χαρακτηριστικά.

"Έχουμε ψυχολογικό πρόβλημα"
«Το πιο σημαντικό πρόβλημα για εμάς είναι το ψυχολογικό, καθώς αυτό με τον ΠΑΟΚ είναι το 46ο παιχνίδι της σεζόν και ίσως οι παίκτες μου είναι λίγο εξαντλημένοι. Υπάρχει αυτό, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε. Δεν θα ασχοληθούμε, πάντως, με το άλλο παιχνίδι του ομίλου (σ.σ Σάμροκ- Τότεναμ)».
Πρόσθεσε πως: «Ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρή ομάδα και περιμένουμε δύσκολο παιχνίδι αύριο (15/12), παρόλο που έχει προκριθεί. Για εμάς μετράει το αποτέλεσμα, και αυτό φυσικά είναι η πρόκριση».
Για την προετοιμασία της Ρούμπιν στην Ισπανία δήλωσε: «Έκανα την δουλειά που έπρεπε, δεν παίξαμε φιλικά παιχνίδια εκεί».
Για το αν θα παίξει ρόλο το αποτέλεσμα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στον μετέπειτα σχεδιασμό της ομάδας του: «Εμείς σχεδιάζουμε τη δουλειά μας ανεξαρτήτως από το αυριανό αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως από το αν προκριθούμε ή όχι».
Για το κατά πόσο θα κρίνει το παιχνίδι η απουσία πέντε σημαντικών παικτών επεσήμανε: «Σε κάθε παιχνίδι παίζουν ρόλο οι απουσίες, αλλά σε κάποιο βαθμό».
Μποκέτι: «Κίνητρο ο κόσμος»
Από την πλευρά του Ιταλός αμυντικός της Ρούμπιν, Σαλβατόρε Μποκέτι, δήλωσε: «Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε τέτοιες έδρες. Θα μας δώσει άλλο κίνητρο η παρουσία του κόσμου για να παίξουμε καλά και να προκριθούμε».
Για την ψυχολογική κατάσταση της ρωσικής ομάδας είπε: «Πάνω από όλα είναι ο στόχος, δεν επηρεαζόμαστε από τις γιορτές και τις διακοπές που ακολουθούν. Για αυτό πήγαμε στην Ισπανία για να προετοιμαστούμε και να έχουμε το αποτέλεσμα που να μας ικανοποιήσει».

«Μουρίνιο, η καλύτερη επιλογή»

Η άφιξη του Μουρίνιο στο «Μπερναμπέου» είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει επί των ημερών του στην Ρεάλ Μαδρίτης ο Φλορεντίνο Πέρεθ όπως δήώσε ο ίδιος.

«Μουρίνιο, η καλύτερη επιλογή»
«Φέτος η ομάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ημασταν δεύτεροι πέρυσι, όμως είχαμε βάλει τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα, φτάσαμε στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε το Χρυσό Παπούτσι και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Primera Division. Ο Κασίγιας πήρε το Χρυσό Γάντι. Ο Μουρίνιο ήταν ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς σύμφωνα με την FIFA και νίκησε στον τελικό του κυπέλλου» είπε ο πρόεδρος των Μερένγκες.

«Ηταν ένα ιστορικό μας, αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το νικητήριο γκολ και όλοι οι Μαδριλένοι ήθελαν πολύ αυτόν τον τίτλο. Μία από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει σαν πρόεδρος είναι να φέρω εδώ τον Ζοσέ Μουρίνιο. Πέρα από την μεγάλη αξία του, έχει αποδείξει ότι δεν τα παρατάει ποτέ, ανεξάρτητα με το πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση. Μας δίνει ώθηση και μας κάνει πιο δυνατούς» πρόσθεσε.

πηγή: sportdog.gr   

Στην προπόνηση του Άρη ο Βανγκέλι!!

Ο Κρίστι Βανγκέλι εκμεταλλευόμενος την άδεια που έχει από την ομάδα του την Τσερνομόρετς, ήρθε στην Θεσσαλονίκη και από το αεροδρόμιο πήγε κατευθείαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης»!

Στην προπόνηση του Άρη ο Βανγκέλι!
Ο Αλβανός παίκτης παρακολούθησε την προπόνηση του Άρη και μετά το τέλος της κατέβηκε στα αποδυτήρια για να τα πει από κοντά με τους πρώην συμπαίκτες του, με τους οποίους μίλησαν για πολλά και διάφορα.
Πηγή: allaboutaris.com

Ο αρχιτέκτων του ποδοσφαίρου κατοχής της Μπάρτσα!!

Στον απόηχο του clasico και λίγο πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της αρμάδας του Γκουαρδιόλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το overlap.gr συνεχίζει τις αναρτήσεις με Καταλανικό περιεχόμενο προς τέρψη των πραγματικών φιλάθλων.
Ο αρχιτέκτων του ποδοσφαίρου κατοχής της Μπάρτσα
Αναλύσεις επί αναλύσεων έχουν γραφεί για τον τρόπο παιχνιδιού των Μπλαουγκράνα. Όλες καταλήγουν στην ανωτερότητα αυτών απέναντι σε κάθε αντίπαλο κάνοντας ειδική αναφορά στο ποδόσφαιρο κατοχής και την αναζήτηση της χρυσής τομής ανάμεσα σε θέαμα και ουσία.
Το overlap.gr  για άλλη μια φορά προσπαθεί να επεκτείνει τη συζήτηση στο επόμενο στάδιο.
Φάκελος Στημένες Φάσεις:
Δυνατότητες προέκτασης του συστηματικού κτισίματος παιχνιδιού με σκοπό την βέλτιστη αποτελεσματικότητα

Διάγραμμα Α
Διάγραμμα Α
Διάγραμμα Α
Ο ποδοσφαιριστής 1 που βρίσκεται τοποθετημένος εξ αριστερών της στημένης μπάλας προσποιείται ότι θα αναλάβει την εκτέλεση ενώ στην πραγματικότητα προωθείται με τρέξιμο πίσω από το τείχος του αντιπάλου.Ο ποδοσφαιριστής 2 αναλαμβάνει τελικά την εκτέλεση με κοντινή μεταβίβαση στο ύψος του ημικυκλίου όπου και βρίσκεται τοποθετημένος ο ποδοσφαιριστής 3. Ο ποδοσφαιριστής 3 με τη σειρά του με διαγώνια μεταβίβαση βλέποντας την κίνηση του συμπαίκτη 1 του δίνει τη δυνατότητα να τελειώσει τη φάση.





Διάγραμμα Β
Διάγραμμα Β
Διάγραμμα Β
Ο ποδοσφαιριστής 1 αναλαμβάνει την εκτέλεση της στημένης μπάλας με κοντινή μεταβίβαση στο ύψος του ημικυκλίου στον ποδοσφαιριστή 2. Ο ποδοσφαιριστής 2 βλέποντας την κίνηση του συμπαίκτη 3 πίσω από το τείχος του αντιπάλου του μεταβιβάζει έγκαιρα  τη μπάλα. Ο ποδοσφαιριστής 3 με τη σειρά του βλέποντας την κίνηση του συμπαίκτη 4 του δίνει τη δυνατότητα να τελειώσει τη φάση.







Διάγραμμα Γ
Διάγραμμα Γ
Διάγραμμα Γ
Ο ποδοσφαιριστής 1 προσποιείται με κίνηση στα αριστερά ότι θα αναλάβει την εκτέλεση της στημένης μπάλας βγάζοντας τους παίκτες του αντιπάλου εκτός θέσης. Ο ποδοσφαιριστής 2 που τελικά αναλαμβάνει την εκτέλεση βλέποντας την κίνηση του συμπαίκτη 3 πίσω από το τείχος του αντιπάλου του   μεταβιβάζει τη μπάλα δίνοντας του  τη δυνατότητα να τελειώσει τη φάση.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε ορισμένες από τις κλασικότερες εκτελέσεις φάουλ που δικαιολογημένα έμειναν στην ιστορία καθώς και την πρακτική εφαρμογή των περιπτώσεων που ήδη αναλύσαμε:


Τέλος δείτε την ανάλυση του γνωστού «allas» για τον αγώνα της Ρεάλ με τη Μπάρτσα:

πηγή: overlap.gr

Ρίβερ, στην κορυφή του κόσμου (vid)

Φέτος παλεύει για την επιστροφή στην πρώτη κατηγορία, όμως σαν σήμερα πριν 25 χρόνια ήταν στην κορυφή του κοσμου κατακτώντας το διηπειρωτικό κύπελλο στην Ιαπωνία.

Ρίβερ, στην κορυφή του κόσμου (vid)
Μία μέρα σαν την σημερινή, όμως το 1986. Οι Μιγιονάριος κατέκτησαν το διηπειρωτικό κύπελλο με νίκη 1-0 επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Στεάουα Βουκουρεστίου χάρη σε γκολ του Αντόνιο Αλσαμέντι. Η Ρίβερ έγραψε ιστορία στο Τόκιο τιμώντας τη λευκή φανέλα με την κόκκινη ρίγα. Ηταν η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου. Εχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα στηνΑργεντινή αλλά και το Copa Libertadores, η ομάδα του Εκτορ Βιέιρα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μία αξέχαστη χρονιά.

πηγή: sportdog.gr   (κλικ στη κάτω εικόνα)

"Kαθάρισε" με 3-0!!

Το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε εύκολα της Χάποελ Κφαρ Σάμπα με 3-0 στο «Μελίνα Μερκούρη».

"Kαθάρισε" με 3-0
Οι νταμπλούχοι  αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό βόλει και έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τους Χιμένες και Νοβότνι έφτασε με επιβλητικό τρόπο στην νίκη με «καθαρό» σκορ και πλέον η πρόκριση είναι στα δικά τους χέρια εν όψει του επαναληπτικού της 21ης Δεκεμβρίου στο Ισραήλ.
Τα σετ: 25-16, 25-14 25-22
Πηγή: katimagiko.gr

"Πρέπει να κερδίζουμε τέτοια παιχνίδια"

Ο Ντόμινικ Τζέιμς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Άρη στον χθεσινό αγώνα με τους 28 πόντους του αλλά και με το λάθος που έκανε στο τέλος, με το σκορ στο 73-72. Ο Αμερικανός μίλησε και τώρα ότι πρέπει να μάθουν να κερδίζουν... κλειστά παιχνίδια.

"Πρέπει να κερδίζουμε τέτοια παιχνίδια"
Ο Ντόμινικ Τζέιμς τόνισε τόνισε: "Σίγουρα δεν κάναμε σωστά αυτά που έπρεπε στο τέλος του αγώνα, στα τελευταία δύο λεπτά. Θα μπορούμε να τα είχαμε κάνει και να είχαμε κερδίσει. Πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε τέτοιους αγώνες που είναι... κλειστοί όσον αφορά το σκορ και την διαφορά. Δεν το καταφέραμε με τον Ολυμπιακό, ούτε και σήμερα" ενώ για την δική του απόδοση είπε: "Δεν με ενδιαφέρει πόσους πόντους θα πετύχω, αρκεί να κερδίζει ο ΑΡΗΣ. Είμαι απογοητευμένος".
Ο  Αμερικανός συνέχισε λέγοντας: "Η ομάδα βελτιώνεται και πιστεύω ότι μπορούμενα κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Απλά πρέπει να μάθουμε πως θα αντιδρούμε στα τελευταία λεπτά σε τέτοιες καταστάσεις και θα τα πάμε καλύτερα στην συνέχεια" ενώ πρόσθεσε: "Κοιτάμε τον  επόμενο αγώνα και σίγουρα στο μυαλό θα είναι και ο αγώνας με την Ρουντούπις, όπου θέλουμε την νίκη. Πιστεύωότι θα τα καταφέρουμε και θα προκριθούμε".
Αναφερόμενος στην παρουσία του κόσμου και στην Τσεχία είπε: "πραγματικά τους λατρεύω. ήρθαν μέχρι εδώ για να μας στηρίζουν. Δεν μπορέσαμε να τους δώσουμε την χαρά της νίκης. τους ευχαριστούμε και τους χρειαζόμαστε στον επόμενο αγώνα κοντά μας".
πηγή:allaboutaris.com

Όπως το μωρό… τώρα μαθαίνει ο Άρης!!

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης παρομοίασε τον ΑΡΗ με ένα… μωρό θέλοντας να δείξει τα βήματα που κάνει η ομάδα σε σχέση με την αρχή της χρονιάς. Και αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως στην Τσεχία όπου είχε την νίκη στα χέρια του για 38λεπτά …

Όπως το μωρό… τώρα μαθαίνει ο Άρης
Ο Δημήτρης Τσαλδάρης παρομοίασε τον ΑΡΗ με ένα… μωρό θέλοντας να δείξει τα βήματα που κάνει η ομάδα σε σχέση με την αρχή της χρονιάς. Και αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως στην Τσεχία όπου είχε την νίκη στα χέρια του για 38λεπτά αλλά τελικά έχασε. Όπως ένα μωρό που αρχικά παίρνει κάτι στα χέρια του και ενθουσιάζεται αλλά μετά από λίγα λεπτά, κάτι άλλο τραβάει την προσοχή του και το παρατάει. Ο ενθουσιασμός των «κιτρίνων» ήταν αυτός που τους στέρησε την νίκη από μία ομάδα η οποία έχει έμπειρους παίκτες, δυνατό σύνολο και το απέδειξε όταν απέκλεισε την Χίμκι στα προκριματικά της Ευρωλίγκα.
Αλλά αυτός ο ΑΡΗΣ για μία ακόμη φορά έδειξε καλά δείγματα γραφής, μιας και είχε τον έλεγχο για 38 λεπτά απέναντι σε μία ομάδα η οποία αν έπαιζε στην Α1, τότε θα ήταν σίγουρα μέσα στην πρώτη τετράδα.
Χρειάζεται δουλειά είναι αλήθεια, αλλά η βελτίωση είναι φανερή, από αγώνα σε αγώνα. Ο Τζέιμς βρίσκει τον ρόλο του, το ίδιο ισχύει και για τους Μαυραειδή, Μάλντροου, Ντέιβις. Ο Μπόγρης έχει δώσει δύναμη μέσα στην ρακέτα, επιτέλους ο ΑΡΗΣ βρήκε έναν παίκτη που να παίζει με… πλάτη, να απειλεί από κοντά. Ο Τσαλδάρης κατά διαστήματα δείχνει κομμάτια από τις αληθινές του δυνατότητες, θέλει τον χρόνο. Ο Ταπούτος είναι ο παίκτης ο οποίος μπορεί να σε… σώσει, όπως έκανε στην Καβάλα αλλά χθες ήταν άστοχος έχοντας πάντως και 11 ριμπάουντ.

Το θετικό στα τελευταία παιχνίδια είναι ότι ο ΑΡΗΣ κατεβαίνει έχοντας αγωνιστικό προσανατολισμό κυρίως στην άμυνα η οποία είναι το δυνατό του σημείο. Μπορεί να γίνει καλύτερος, θα γίνει καλύτερος και σίγουρα το  βατό πρόγραμμα θα τον βοηθήσει σε αυτό. Βέβαια το σχετικά εύκολο πρόγραμμα κρύβει και παγίδες τις οποίες γνωρίζει ο Αλεξανδρής. Το σημαντικό είναι ότι ο ΑΡΗΣ αρχίζει να βρίσκει τον δρόμο του, παίζει ωραίο μπάσκετ και θεωρώ ότι και με το πάθος που βγάζουν οι παίκτες του στο παρκέ, ο κόσμος είναι ικανοποιημένος. Για τώρα, μιας και δεν έχουν πετύχει τίποτα ακόμα οι «κίτρινοι» και το ξέρουν.
Στο κομμάτι του κόσμου να πω ότι είναι καιρός είναι να επιστρέψει στο Παλέ. Αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες, βγάζει τον… τσαμπουκά που οι φίλαθλοι του θέλουν να έχει. Τουλάχιστον αυτό άκουγα τα τελευταία χρόνια. Οι καιροί οικονομικά είναι δύσκολοι, αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Όμως θα έπρεπε με τον Ολυμπιακό να είναι γεμάτο το Παλέ.

πηγή:allaboutaris.com

Επιβεβαίωση για σιωπηρή τιμωρία!!

Το gazzetta.gr είχε αποκαλύψει στις 7/12 τη σιωπηρή των τριών «γκρι» του Άρης-Ολυμπιακός κι η απουσία τους κι από την κλήρωση της 9ης αγωνιστικής επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ. Εκτός κι ο Γιώργος Τανατζής.

Επιβεβαίωση για σιωπηρή τιμωρία!
Advertisement
Οι Χρήστος Χριστοδούλου, Αλέξανδρος Ψαριανός και Γεώργιος Κατραχούρας τα είχαν κάνει... μαντάρα στο Αλεξάνδρειο (70-71 στις 4/12) με αποκορύφωμα τα σφυρίγματά τους στη δεύτερη περίοδο (13 ο Άρης, 2 ο Ολυμπιακός τα επί μέρους φάουλ) και το gazzetta.gr είχε γράψει αμέσως μετά για τη σιωπηρή τιμωρία τους από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Η Κ.Ε.Δ. είχε αναγνωρίσει τα λάθη τους, θέτοντάς τους εκτός από την αμέσως επόμενη κλήρωση (8η αγων.), αλλά το επανέλαβε κι από την προσεχή (9η αγων.), επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ.
Εκτός κληρωτίδας βρέθηκε και το όνομα του Γιώργου Τανατζή, που σφύριξε το πρόσφατο Καβάλα-Άρης, με τους «Αργοναύτες» να έχουν παράπονα για τη διαιτησία του.

«Θα ζητήσει να μείνει ελεύθερος…»

Ο δημοσιογράφος Χαβιέ Πινέιρο της χιλιανής εφημερίδας "El Mercurio" σε δηλώσεις του στον "Sport 103" ανέφερε πως ο Πάμπλο Κοντρέρας θα ζητήσει από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να τον αφήσει ελεύθερο τον Ιανουάριο...

«Θα ζητήσει να μείνει ελεύθερος…»
«Απ’ όσο γνωρίζω η Κόλο Κόλο πρότεινε στον Κοντρέρας συμβόλαιο δύο ετών με απολαβές 400 χιλιάδες δολάρια για κάθε έτος. Πρόκειται για μεγάλο ποσό όσον αφορά τα δεδομένα της Χιλής. Όλοι εδώ ξέρουν ότι ο Κοντρέρας περνάει καλά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ξέρουμε όμως ότι θέλει να γυρίσει πίσω και να κλείσει εδώ την καριέρα του. Στην Κόλο Κόλο εκτιμούν ότι τώρα είναι η ιδανική περίοδος».
Σε ερώτηση αν η Χιλιανή ομάδα επιδιώξει να τον αποκτήσει από τον ΠΑΟΚ, ο δημοσιογράφος τόνισε: «Ναι. Η Κόλο Κόλο έχει διάθεση να δαπανήσει και ένα ποσό 200 χιλιάδων δολαρίων, ενώ ξέρουν και τις οφειλές που έχει ο ΠΑΟΚ απέναντι στον ποδοσφαιριστή. Απ’ όσο γνωρίζω ο Κοντρέρας θα ζητήσει από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να τον αφήσουν ελεύθερο τώρα τον Γενάρη. Εξάλλου πριν λίγες ημέρες έδωσε και μία συνέντευξη εδώ όπου μιλούσε και για τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την επιθυμία της Κόλο Κόλο, αλλά και το ότι θέλει να είναι κοντά στην εθνική ομάδα».
Ολοκληρώνοντας ο Πινέϊρο τόνισε: «Στην Κόλο Κόλο φοβούνται μία τελευταία κίνηση του ΠΑΟΚ, μία πρόταση που θα ήταν καλύτερη από την δική τους. Η Ευρώπη εξάλλου είναι σημαντική για κάθε παίκτη. Ίσως από την άλλη ο Κοντρέρας να δεχθεί κάποια πρόταση από την Βραζιλία ή την Μέση Ανατολή. Θα δούμε…».
Πηγή: paok24.gr

Εξω και ο Γιέπες!!

Μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς των Γκατούζο Φλαμινί και Κασάνο η Μίλαν θα στερηθεί και τον Μάριο Γιέπες, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο.

Εξω και ο Γιέπες
Ο 35χρονος πρώην άσος της Κιέβο χτύπησε στον αστράγαλο στον αγώνα κόντρα στην Μπολόνια στο «Ντα' Αρα» (2-2) και οι εξετάσεις της Τετάρτης (14/12) έδειξαν ζημιά στους συνδέσμους. Αυτό σημαίνει ότι θα υποβληθεί σε επέμβαση και το διάστημα που θα λείψει υπολογίζεται σε δέκα εβδομάδες. Ο Λατινοαμερικάνος έχει παίξει σε 6 ματς στη Serie A φέτος και έχει σκοράρει μία φορά.
πηγή: sportdog.gr