Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Οι τραπεζικές καταθέσεις καίνε τον Ελληνα διεθνή!!

Θέμα άμεσης απομάκρυνσης του από την εθνική ομάδα μετά τις αποκαλύψεις των κυπριακών αρχών για παράνομο στοιχηματισμό. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης.

Οι τραπεζικές καταθέσεις καίνε τον Ελληνα διεθνή
Η αποκάλυψη της τηλεοπτικής «Δίκης» για τον Eλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή που εμπλέκεται σε παράνομο στοιχηματισμό, βάσει εγγράφου των κυπριακών αρχών, ήταν το θέμα συζήτησης στην ΕΠΟ, καθώς προκύπτει ζήτημα ηθικής τάξεως. Η ποινική διαδικασία για το ζήτημα θα αργήσει και εκείνο που θα επιδιώξουν οι ιθύνοντες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι να εκκαθαρίσουν την υπόθεση όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Η «Εξέδρα» είχε υποψιάσει τους αναγνώστες της με σχετικό δημοσίευμα και χθες λάβαμε πολλά e-mail στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο τηλεθεατών και αναγνωστών που απαιτούν τη δημοσιοποίηση του ονόματος του ποδοσφαιριστή. Ενας νόμος περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που προβλέπει κακουργηματική δίωξη με δεκαετείς ποινές φυλάκισης δημιουργεί προσχώματα στη δημοσιογραφική έρευνα και αφήνει ανενημέρωτη την κοινή γνώμη. Εχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας στο σχετικό νόμο που ψηφίστηκε το 1997 και δυστυχώς κανείς υπουργός και καμιά συνδικαλιστική δημοσιογραφική Ενωση δεν φρόντισε να τον τροποποιήσει.
Τον αντιμετωπίσαμε πριν από εννέα χρόνια, όταν αποκαλύψαμε το ποινικό μητρώο του Θωμά Μητρόπουλου. Παρότι πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις, το δικαστήριο έκρινε ότι δικαίως ο δημοσιογράφος προχώρησε στη δημοσιοποίηση ενός προσωπικού δεδομένου, γιατί ήθελε να υπερασπιστεί έναν υπέρτερο νόμο, που τότε ήταν ο αθλητικός.
Η διαφορά με την περίπτωση του διεθνούς ποδοσφαιριστή είναι ότι δεν έχουμε τελεσίδικη καταδίκη ούτε καν περαίωση της ανακριτικής διαδικασίας. Οπότε, η δημοσιογραφική αποκάλυψη είναι πολύ πιο δύσκολη και ελπίζουμε να γίνεται κατανοητή από τους φιλάθλους.
Το ουσιαστικό σημείο αυτής της υπόθεσης μοιάζει με την ιστορία Καλόπουλου που επιχείρησε να αναπτύξει προχθές στη «Δίκη» ο Κύρος Βασάρας. Αν για τον διεθνή ποδοσφαιριστή υφίσταται θέμα ηθικής τάξεως, τότε υφίσταται και για τον Δημήτρη Καλόπουλο, στον οποίο μάλιστα έχει ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη. Αυτή τη διαφορά δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο κ. Βασάρας, ο οποίος επέμενε πως δεν δίκασε τον Καλόπουλο ούτε τον έκρινε αθώο. Ισχυρίστηκε ότι απλώς τον επανέφερε.
Θα άξιζε να καταλάβουν οι προύχοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν οφείλει να είναι τίμια, αλλά να φαίνεται και τίμια. Ορθώς επισημάνθηκε ότι αν ο Καλόπουλος σφυρίξει έστω και ένα παιχνίδι και κάνει ένα ανθρώπινο λάθος, δεν τον σώζει τίποτα. Στην ουσία τον ρίχνουν στο λάκκο των λεόντων.
Η στήλη πληροφορείται ότι ο Θεσσαλονικιός διαιτητής θα σφυρίξει σε ένα και μοναδικό παιχνίδι και μετά θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη διαιτησία, κάτι που δεν θέλησε να επιβεβαιώσει στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο Κύρος Βασάρας. Οσο για τον Δημήτρη Κύρκο, που δέχτηκε απειλές, προπηλακισμούς και άλλα τινά, χθες αποφάσισε να μην εγκαταλείψει τη σφυρίχτρα, έπειτα από συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔ Γιώργο Σαρρή.
Είναι ενθαρρυντικό ότι ο Ηπειρώτης διαιτητής άλλαξε γνώμη, διότι φεύγοντας από το χώρο της διαιτησίας θα δικαίωνε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι με εγκληματικές συμπεριφορές μπορούν να κουμαντάρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: