Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Το μυστήριο του ποταμού Λι!!

Ο περίφημος θρύλος της ύπαρξης ενός τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες στη βόρεια Σκωτία επανέρχεται στις ημέρες μας, και πάλι στη Μ. Βρετανία, αλλά αυτήν τη φορά στο Λονδίνο. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.

Το μυστήριο του ποταμού Λι
Στην πόλη δηλαδή που το ερχόμενο καλοκαίρι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Και οπωσδήποτε, πέρα από ένα τουριστικό ενδιαφέρον, δημιουργεί και προκαλεί ανησυχίες.
Οι δυο ιστορίες ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους.
Το 1933, λοιπόν, ένα ζευγάρι Αγγλων, οι Σπάισερς, ταξίδευαν στην άκρη της λίμνης του Λοχ Νες με το αυτοκίνητό τους όταν, όπως κατήγγειλαν στην αστυνομία, είδαν να ξεπροβάλλει από τα νερά ένα μεγάλο, γλιστερό και με τεράστια ουρά ζώο.
Μύθοι της ύπαρξής του είχαν αρχή τον 6ο αιώνα.
Ακόμα και σήμερα η λίμνη του Λοχ Νες παραμένει ένας από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αν όχι και παγκοσμίως.
Πριν από λίγες ημέρες, ο Μάικ Γουέλς, που έκανε τη βόλτα του στον ποταμό Λι του Λονδίνου, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι είδε ένα παράξενο ζώο, κάτι σαν αλιγάτορα ή τεράστιο φίδι να καταβροχθίζει με εκπληκτική ταχύτητα στο χτύπημά του μια χήνα βάρους περίπου 10 κιλών.
Λέτε να έχουμε ένα διαφημιστικό, τουριστικό τρικ ή βρισκόμαστε απέναντι σε μια πραγματικότητα;
Η εφημερίδα «Σαν» αναρωτιέται αν η ιστορία αυτή βοηθάει ή όχι στη διαφήμιση των Ολυμπιακών Αγώνων και επιπλέον προσθέτει ότι ύστερα από έρευνες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχει μειωθεί δραστικά ο αριθμός χηνών και κύκνων στον ποταμό.
Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στα ΜΜΕ της Μ. Βρετανίας και ιδιαίτερα στους κατοίκους του Λονδίνου.
Ορισμένοι από τους καλύτερους ειδικούς σε τέτοιες ιστορίες ανέλαβαν δράση και πολύ γρήγορα κατέληξαν στα πρώτα συμπεράσματα.
Αναφέρονται λοιπόν σε ίχνη στο βυθό του ποταμού Λι και για την ακρίβεια σε μεγάλες λακκούβες που πιθανότατα αποτελούν φωλιές αλιγατόρων ή μεγάλου μεγέθους θαλάσσιων χελωνών.
Προς το παρόν υπάρχουν δεκάδες εξηγήσεις από επιστήμονες μέχρι απλούς πολίτες και η όλη υπόθεση έχει προσλάβει χαρακτήρα μυστηρίου που αναζητά επίλυση.
Λέτε λοιπόν να υπάρχει πράγματι στον ποταμό Λι ένα ψάρι-τέρας, ένα πελώριο φίδι ή απλά έχουμε να κάνουμε με ένα τουριστικό τρικ, βγαλμένο από ανθρώπινο μυαλό, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: