Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Γκουαρδιόλα: «Στόχος το Κύπελλο Συλλόγων»


Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων είναι ο μοναδικός στόχος της Μπαρτσελόνα, όπως δήλωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA. «Χωρίς αμφιβολία στόχος μας είναι να κερδίσουμε τη διοργάνωση», τόνισε ο Καταλανός τεχνικός. «Δουλεύοντας σκληρά και, πρώτα από όλα, γνωρίζοντας τα πάντα για τους αντιπάλους μας θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε την Αλ Σαντ», πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα:
Οι υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ξεκινούν στις 15 Δεκεμβρίου. Ποιοι είναι οι στόχοι σας σε αυτή τη διοργάνωση;
«Χωρίς αμφιβολία στόχος μας είναι να κερδίσουμε τη διοργάνωση. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη φυσική μας κατάσταση και δουλειά μου είναι να καταλάβω πόσο σημαντική είναι αυτή η διοργάνωση. Πρέπει να μάθουμε τα πάντα για τους αντιπάλους μας και να παίξουμε στα ημιτελικά, σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και να αναδειχθούμε ακόμη μία φορά πρωταθλητές κόσμου»
Αυτό το τουρνουά έρχεται λίγο μετά το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πόσο δύσκολο είναι να πείσετε τους παίκτες σας να αποδώσουν τα μέγιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;
«Για να είμαι ειλικρινής, δεν προπονώ τους παίκτες για να παίζουν καλά σε κάποιους αγώνες. Δεν λέμε: “δεν θα παίξουμε καλά τώρα, για να είμαστε σε καλή κατάσταση τον Νοέμβριο”. Προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο και να δείχνουμε την πραγματική μας αξία».
Πιστεύετε ότι οι δεκατρείς ώρες που ταξιδεύατε για την Ιαπωνία και ο λίγος χρόνος να ξεκουραστείτε θα σας επηρεάσει; Έχετε αρκετό χρόνο να εγκλιματιστείτε στις συνθήκες της χώρας;
«Είναι πολύ σκληρό το συγκεκριμένο πράγμα. Είναι κάτι που εγώ ο ίδιος έχω βιώσει ως ποδοσφαιριστής και ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να συνηθίσω τη διαφορετική ζώνη ώρα, πέρα από την κούραση που υπήρχε από την πολύωρη πτήση. Πριν από δύο χρόνια έπρεπε να πάω στου Αμπού Ντάμπι, το οποίο απέχει μόλις δύο ώρες από την Ισπανία, όμως η διαφορά τώρα είναι πολύ μεγαλύτερη».
Η Μπαρτσελόνα πηγαίνει ως μεγάλο φαβορί απέναντι στην Αλ Σαντ. Ποια είναι η δική σας άποψη;
«Δουλεύοντας σκληρά και, πρώτα από όλα, γνωρίζοντας τα πάντα για τους αντιπάλους μας θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι καθήκον μου να προετοιμάσω όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα και να μην πέσουμε θύμα έκπληξης. Φυσικά θα πρέπει να προσαρμόσουμε τον τρόπο που παίζουμε ανάλογα με τον αντίπαλό μας και την δική του φιλοσοφία».
metrosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: