Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Εκατό – μηδέν με Λίγκα και ΕΠΟ!!

Έγινε μεγάλη κουβέντα για την απόφαση της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ να στείλουν στο σπίτι τους τούς ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς κ. κ. Φάκο και Αντωνακάκη. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Εκατό – μηδέν με Λίγκα και ΕΠΟ
Χθες μάλιστα, ο Γ.Γ.Α. Παναγιώτης Μπιτσαξής, «τράβηξε το αυτί» του Σοφοκλή Πιλάβιου, όπως λέει το ρεπορτάζ, για αυτή την ενέργεια και ζήτησε την άμεση αντικατάστασή τους για να μη πληγεί ακόμα περισσότερο το κύρος του ποδοσφαίρου.
Έχω υποστηρίξει και στο παρελθόν ότι τη νομική επάρκεια του κ. Φάκου και του κ. Αντωνακάκη είμαι ο τελευταίος που θα την κρίνει γιατί δεν έχω το ανάστημα να το κάνω.
Μπορώ όμως, να κρίνω τις ενέργειές τους και τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, οι οποίες οδήγησαν τους φορείς του ποδοσφαίρου στην απόφαση της αποπομπής τους.
Και είμαι 100 – 0 με την Λίγκα και την ΕΠΟ. Και το γράφω εγώ, που όσοι διαβάζεται την στήλη, γνωρίζεται τη γνώμη έχω για τους ανθρώπους της ομοσπονδίας.
Όταν όμως, μια διαδικασία προσπάθειας κάθαρσης του ποδοσφαίρου, όπως αυτή που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, είναι σε εξέλιξη, είναι το λιγότερο unfair να υπάρχουν σε καθημερινή σχεδόν βάση δημόσιες τοποθετήσεις των αρμόδιων εισαγγελέων.
Η δουλειά τους ήταν να πράττουν και όχι να μιλούν! Και δεν μιλούσαν απλώς. Μέσω των ΜΜΕ έκριναν και αρκετές φορές κατέκριναν τις αποφάσεις που εκδίδονταν κατά καιρούς σχετικά με την υπόθεση. Και σε πρώτο βαθμό από την πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας και σε δεύτερο βαθμό από την εφέσεων της ΕΠΟ.
Συγγνώμη, αλλά αν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης ακολουθούν αυτή την τακτική, πώς να ελπίζει ο φίλαθλος κόσμος ότι θα φανεί φως στο τούνελ;
Στην τελευταία του τοποθέτηση μάλιστα, ο κ. Αντωνακάκης υποστήριξε πως «όχι μόνο δεν έγινε κάθαρση, αλλά ούτε αρχή κάθαρσης!». Προφανώς και μίλησε υπό καθεστώς φόρτισης από την απόφαση της ΕΠΟ.
Διότι μπορεί η κάθαρση να μην έχει φτάσει στο… κόκκαλο ή το μαχαίρι να μην έχει καν τρυπήσει «το δέρμα του ποδοσφαίρου», αλλά αν ο κ. Αντωνακάκης υποστηρίζει με πάθος μια τέτοια άποψη, ακυρώνει ουσιαστικά ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ συμμετοχή στο όλο εγχείρημα.
Δηλαδή που ήταν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς όλους αυτούς τους μήνες; Δεν ασκούσαν τα καθήκοντά τους; Ή μήπως τα ασκούσαν υπό πίεση; Κι αν κάποιοι έβαζαν εμπόδια στις προσπάθειές τους, γιατί δεν τους κατήγγειλαν;
Σε κάθε περίπτωση από τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους έχουν και αυτοί το μερίδιο ευθύνης που αντιστοιχεί σε κάθε εμπλεκόμενο με την υπόθεση για την πορεία προς τη διαφάνεια.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: