Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αμείλικτος πρώτα με τον εαυτό του!!

Καλές είναι οι δηλώσεις και οι προθέσεις, αρκεί να συνοδεύονται και από πράξεις. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.

Αμείλικτος πρώτα με τον εαυτό του
Όταν λοιπόν ο προπονητής του Δικεφάλου, Νίκος Κωστένογλου, προχωρά σε βαρύγδουπες ανακοινώσεις, στις επίσημες μάλιστα συνεντεύξεις Τύπου του Γιουρόπα Ληγκ, καλό θα είναι να κάνει «λίγο κράτει» και να σκέφτεται. Ας κάνει και μία προσευχή πρώτα, να τον φωτίσει ο Θεός, που κάθε τόσο επικαλείται, ώστε να μην υποπίπτει σε «ολισθήματα».

Γιατί αν θέλει να είναι αμείλικτος με όσους το βράδυ της Τετάρτης, μπορεί να αδιαφορήσουν, όπως είπε, για την αναμέτρηση με την Στουρμ, ας αναρωτηθεί πρώτος, τι έκανε εκείνος, από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας; Ήταν συνεπής με τον λόγο του, ότι δεν αδιαφόρησε για την διοργάνωση; Πως δικαιολογείται λοιπόν, ότι σε κανένα παιχνίδι δεν επέλεξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα ποδοσφαιριστών, που είχε στην διάθεση του, αλλά πολλές αλλαγές και νέα έως «άπειρα» πρόσωπα; Που ως δια μαγείας την Κυριακή, απουσιάζουν, ακόμη και από τον πάγκο, αφού επιστρέφουν οι βασικοί;
Πως αντιμετωπίζει σοβαρά τον θεσμό, όταν αποφασίζει το ντεμπούτο πχ του Εγγλέζου, κόντρα στην καλύτερη ομάδα του ομίλου, την Αντερλεχτ, δίπλα μάλιστα όχι στους βασικούς, αλλά σε ένα πειραματικά αμυντικό σχήμα; Πως είναι καταλληλότερο ένα τέτοιο ματς για συνεχείς αλλαγές, και όχι οι αναμετρήσεις με τον Λεβαδειακό ή τα Γιάννενα; Πως θέλει να γίνει πειστικός, λέγοντας ότι επιχειρεί ροτέισον αναγκαστικά, αλλά, ω του θαύματος (!), ουδέποτε στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει διανοηθεί να ρισκάρει; Αντίθετα στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, είναι απείρως πιο εύκολη η διάθεση του να ποντάρει στο «νέο αίμα»;

Κακά τα ψέμματα, περίμενα μεγαλύτερη αυτοκριτική και ειλικρίνεια, από έναν σοβαρό άνθρωπο, όπως είναι ο προπονητής της ΑΕΚ. Να παραδεχθεί, ότι επιλογή, εξ ανάγκης και εκ φιλοδοξίας (που είναι θεμιτή 100%), είναι να παραμείνει η ομάδα ανταγωνιστική και στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του Ελληνικού πρωταθλήματος. Και ας αποτελεί αυτό καταστροφή, για την ευρωπαϊκή της παρουσία, αφού σαφέστατα το ρόστερ της, δεν είναι τέτοιο, που να σηκώνει δύο διοργανώσεις.
Το αν έχουν επιλέξει σωστά ο πατήρ Νικόλαος και οι διοικούντες, θα το κρίνει η ιστορία. Ιδιαίτερα εάν την Παρασκευή το πρωί είναι η μόνη ομάδα, μαζί με τους Σάμροκ Ρόβερς, χωρίς βαθμούς στα τρία χρόνια της διοργάνωσης. Και μπορεί κάποιοι να χλευάσουν και να πουν ότι δεν τρέχει κάτι, αλλά εκτός από τις προφανείς συνέπειες, που πολλές φορές έχουμε αναλύσει από αυτήν εδώ την γωνιά (καταβαράθρωση της ΑΕΚ στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, πρεστίζ, χρήματα), δεν θα ξεχαστεί τόσο εύκολα, μια τέτοια μαύρη κηλίδα στις σελίδες του βιβλίου της πορεία του συλλόγου.

Αφού το κάνει αυτό, μπορεί να είναι όσο αμείλικτος θέλει, με τον οποιονδήποτε…

ΥΓ Ας ρωτήσει και κανέναν από τους παίκτες του, και δη αυτούς που τραβάνε το κουπί και ξεχωρίζουν, αν συμφωνούν με όλες αυτές τις επιλογές, που έγιναν και εφέτος στην διοργάνωση. Αν πιστεύουν, ότι με διαφορετικές συνθέσεις, θα είχαν ή όχι καλύτερα αποτελέσματα.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: