Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις!!

Το καλοκαίρι του 1998, ο Άρης άλλαζε σελίδα. Έβγαινε από το σκοτεινό τούνελ της Β’ εθνικής και ήταν στα χέρια ενός από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της χώρας, του Δημήτρη Κοντομηνά.

Υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις
Γράφει ο Αλέξης Τσαρούχας...
Η ομάδα, με προπονητή το Γιώργο Φοιρό ξεκινούσε προετοιμασία στην Αγγλία, στην περιοχή του Στόουκ και μαζί με τον συνάδελφο Παντελή Ζουμπούλη και τον κορυφαίο φωτορεπόρτερ Παύλο Μακρίδη, ταξιδέψαμε εκεί για να καλύψουμε τη δημιουργία της νέας ομάδας.
Ένα απόγευμα, περιμένοντας στις εγκαταστάσεις την έναρξη μιας προπόνησης, γνωρίσαμε έναν Έλληνα που είχε έρθει στο χώρο. Το παλικάρι είχε ολοκληρώσει σπουδές στην Αγγλία και πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, ήταν εκεί για να δει τη δουλειά που γινόταν.
Πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, ως τις παρυφές της επαγγελματικής ομάδας, ο Μιχάλης Αναγνώστου, όπως ήταν το όνομα του, μας είχε κάνει εντύπωση με το εύρος των γνώσεων σε ότι συζητήσαμε γύρω από το ποδόσφαιρο. Σε μια άλλη στιγμή μας είχε ξελασπώσει κιόλας σε μια απόπειρα να παίξουμε αντίπαλοι του τεχνικού τιμ…
Αργότερα, πληροφορηθήκαμε με χαρά ότι το βιογραφικό του δεν πέρασε απαρατήρητο και προσελήφθη στην ΠΑΕ που ήταν σε μια φάση πλήρους αναδιοργάνωσης. Πιστεύαμε μάλιστα ότι… αφού τον βοηθήσαμε να γνωρίσει και πέντε ανθρώπους στην ομάδα, θα παίρναμε και καμιά πληροφορία παραπάνω, όταν τη χρειαζόμασταν. Κάτι που εκτιμήσαμε στο παιδί αυτό, αργότερα, είναι ότι ποτέ δεν «κελάηδησε», όσο και αν προσπαθήσαμε. Ήταν πάντα εξυπηρετικός σε ότι είχε να κάνει με τη συνεργασία με τον Τύπο, αλλά «ρουφιάνος» δεν ήταν. Γι αυτό και –κατά τη γνώμη μας- εξελίχθηκε.
Αργότερα, εργάστηκε στον Αθήνα 2004 και κατόπιν στη σούπερ λιγκ. Χωρίς να απαρνιέται τα αισθήματα για τον Άρη, ήξερε να ξεχωρίζει τη δουλειά από τα προσωπικά και γι αυτό, είχε μια εξέλιξη ανάλογη των σπουδών και των ωρών που έδωσε για περεταίρω επιμόρφωση στο αντικείμενο του. (το σχετικό βιογραφικό αναφέρει: Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Ειδικότητα προπονητική Ποδοσφαίρου) με μεταπτυχιακές σπουδές -Master in Sports Management- στο Πανεπιστήμιο του Sheffield Αγγλίας και εξειδίκευση στη Διοίκηση Ποδοσφαιρικών Συλλόγων).
Ο Αναγνώστου είναι πια ο νέος γενικός διευθυντής της σούπερ λιγκ. Αφορμή για το σημείωμα αυτό, είναι αυτή η εικόνα του νεαρού που μας πλησίασε το καλοκαίρι του ’98 πριν την προπόνηση: «Γεια σας, λέγομαι Μιχάλης Αναγνώστου. Τελείωσα τις σπουδές μου στο αθλητικό μάνατζμεντ και θα ήθελα να ξεκινήσω την προσπάθεια να μπω στο χώρο από τον Άρη, που είναι και η ομάδα μου». Έτσι μπήκε στα πράγματα, χτυπώντας –με θάρρος που του έδινε η μόρφωση και θράσος από την επιθυμία να πιάσει το όνειρο του- την πόρτα, όχι συστημένος από κάποιον.
Υπάρχουν πάντα, ακόμη και αυτές τις σκοτεινές μέρες, φωτεινές εξαιρέσεις στον κανόνα της αναξιοκρατίας και ρουσφετολογίας στη χώρα αυτή. Καλό είναι όχι μόνο να τις θυμόμαστε, αλλά όταν έρχονται κατάλληλες αφορμές να τις αναδεικνύουμε.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: