Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Η απραξία του Ζαραδούκα "θολώνει" το όνειρο του Euro!!

"Ψάχνω ομάδα για τον Γιάννη, προκειμένου να φύγει τον Ιανουάριο από τον Ολυμπιακό και να πάει κάπου να παίζει. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Euro", λέει ο εκπρόσωπος του διεθνούς αμυντικού Γιάννης Ευαγγελόπουλος. Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου.

Η απραξία του Ζαραδούκα "θολώνει" το όνειρο του Euro
Σημείωνα χθες ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις παίκτες του Ολυμπιακού που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα όσον αφορά την παραμονή τους ή όχι στον Ολυμπιακό. Λάθος. Δεν είναι μόνο οι Μακούν, Μαρκάνο και Ορμπάιθ, οι οποίοι αυτή τη στιγμή καίγονται να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι. Περισσότερο απ’ όλους καίγεται άλλος: ο Γιάννης Ζαραδούκας. Ο Ελληνας αμυντικός διαπιστώνει ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε και ως εκ τούτου κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός αποστολής της Εθνικής για το Euro του καλοκαιριού.
Χθες είχα την ευκαιρία να μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή, τον Γιάννη Ευαγγελόπουλο. Αυτά που μου είπε επιβεβαιώνουν τις φήμες που ήθελαν την πλευρά του παίκτη να «ψάχνεται» έντονα όσον αφορά το μέλλον του στο υπόλοιπο μισό της σεζόν.
«Ψάχνουμε να βρούμε μια λύση που θα επιτρέψει στον Γιάννη να πάρει παιχνίδια στα πόδια του μέχρι τον Ιούνιο», ήταν η θέση του Ευαγγελόπουλου, ο οποίος εξήγησε: «Ο Γιάννης είναι ίσως η μοναδική περίπτωση ποδοσφαιριστή που πήρε μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα λόγω των καλών εμφανίσεων με την Εθνική.
Αλλά με το που πήρε την καλή μεταγραφή έχασε τη θέση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Επειδή λοιπόν όλα δείχνουν ότι δεν θα κληθεί από τον Σάντος αν δεν έχει χρόνο συμμετοχής στο επόμενο χρονικό διάστημα, σκοπός μου είναι να πάω στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο μια πρόταση που θα επιτρέψει στον Ζαραδούκα να πάει κάπου αλλού όπου θα παίξει ξανά ποδόσφαιρο».
Ο Ευαγγελόπουλος συνέχισε λέγοντας: «Απορώ που, ελλείψει Χολέβα, ο Βαλβέρδε προτίμησε να μεταθέσει τον Τοροσίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας και να αφήσει έξω τον Ζαραδούκα, ο οποίος είναι ο φυσιολογικός αντικαταστάτης του πολύ καλού Χολέβα. Αυτό δείχνει ότι ο προπονητής δεν τον υπολογίζει, παρότι ο ίδιος ο Βαλβέρδε ήταν που εισηγήθηκε την απόκτηση του Γιάννη».
Και ο εκπρόσωπος του διεθνούς αμυντικού κατέληξε: «Αν και στενοχωρημένος, ο Γιάννης εξακολουθεί να τα δίνει όλα στις προπονήσεις και να δέχεται “μπράβο” από τον προπονητή του. Για να ξαναπαίξει όμως στην Εθνική και να πάει στο Euro, πρέπει τον Ιανουάριο να φύγει από τον Ολυμπιακό και να πάει κάπου όπου θα είναι βασικός. Φυσικά, ο Ολυμπιακός δεν θα τον δώσει με ελευθέρας και γι’ αυτό δουλεύω ώστε να βρεθεί πρόταση που να καλύπτει και την ομάδα και τον ποδοσφαιριστή».
Αυτά μου μετέφερε ο εκπρόσωπος του Ζαραδούκα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ανεξαρτήτως πάντως υποκειμενικών εκτιμήσεων για την αξία του παίκτη, το γεγονός είναι ότι πράγματι ο Ζαραδούκας δεν έχει πάρει ούτε μία ευκαιρία από τον Ερνέστο. Εφτασε να παίζει μπακ μέχρι και ο Χαβίτο, αλλά όχι ο Ζαραδούκας.
Για μένα, είναι προφανές ότι η καριέρα του ποδοσφαιριστή βρίσκεται σε οριακό σημείο και όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να σκεφτούν ώριμα προτού πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους. Λίγη υπομονή πάντως αξίζει, αν σκεφτεί κάποιος και την περίπτωση του άλλου Γιάννη, του Μανιάτη.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: