Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

«Σήμα κινδύνου» για την Τούμπα η «εκτροπή» στους πανηγυρισμούς!!

Με «οδηγίες… προς ναυτιλλομένους» εν όψει επερχόμενης… σημαντικής αλλαγής του καιρού και πιθανής αντιμετώπισης απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων, μοιάζουν οι συμβουλές του υπευθύνου… προστασίας της… Τούμπας, προς τους οπαδούς της ομάδας, προκειμένου να αποφευχθούν επικίνδυνες συμπεριφορές, στην μεγάλη γιορτή της πρόκρισης. Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας.
Είναι εύκολο, ο ενθουσιασμός και η ιδιαίτερα πανηγυρική ατμόσφαιρα, να προκαλέσουν ερεθίσματα, στους νεαρούς και παρορμητικούς οπαδούς του Δικεφάλου και να τους οδηγήσουν σε «εκδηλώσεις» οι οποίες αποτελούν σοβαρότατες παραβάσεις και τιμωρούνται αυστηρότατα (πολλές φορές και αμείλικτα) από την ΟΥΕΦΑ. Πυρσοί, κροτίδες, λέιζερ, ρίψεις αντικειμένων, βρίσκονται στην πρώτη σειρά της απαγορευτικής «λίστας» της ανώτατης ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής αρχής και ως εκ τούτου όσοι προσέλθουν… στην αυριανή «ιεροτελεστία…» θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους, τις οδηγίες των υπευθύνων των μέτρων ασφαλείας και… προστασίας του «ναού».
Με την σκέψη και μόνο της τιμωρίας της Τούμπας, ενώ ακολουθεί το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι, στον κύκλο των «32″, θα πρέπει όλοι να μείνουν, μακριά από κάθε ενέργεια που θα έβαζε σε άμεσο κίνδυνο την ευρωπαϊκή χρυσή ευκαιρία, μιας νέας υπερπολύτιμης πρόκρισης. Αύριο λοιπόν, απαιτείται να επιδειχθεί εκ μέρους όλων όσων θελήσουν να βρεθούν στην Τούμπα και να πανηγυρίσουν την μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους, ιδιαίτερη προσοχή και προνοητικότητα.
Ενθουσιασμός και σύνεση, αλλά και επαγρύπνηση… στην περίπτωση που κάποιοι ανεγκέφαλοι (δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί), αποφασίσουν να βεβηλώσουν την γιορτή και να βάλουν σε περιπέτειες την ομάδα. Οι οδηγίες… που ξεκινούν από το αυριανό μεγάλο παιχνίδι και… συνεχίζονται και για τα επόμενα δύο που αφορούν τους δύο εγχώριους θεσμούς (πρωτάθλημα και κύπελλο, με Δόξα και Αστέρα αντίστοιχα), επιβάλλεται να γίνουν κατανοητοί και αποδεκτοί από τον κόσμο του ΠΑΟΚ.
Τόσο στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση, όσο και στις δύο εντός επικράτειας υποχρεώσεις του. Ο λόγος προφανέστατος για την πρώτη περίπτωση και κάπως… «μυστηριώδεις» και «θολός» για τις υπόλοιπες. Κι αυτό, με την επιφύλαξη της ανεξήγητης για μία ακόμη φορά και προκατειλημμένης συμπεριφοράς της αστυνομίας… να «κλείνει τις μπάρες» στοχοποιημένα και μονόδρομα στους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Οι τελευταίοι ασφαλώς και θα αναρωτιούνται, αν αντίπαλος του Αστέρας Καισαριανής ήταν ο Ολυμπιακός… θα τολμούσαν οι ανησυχούντες αστυνομικοί Διευθυντές… του Λεκανοπεδίου να απαγορεύσουν την παρουσία των οργανωμένων… επιστημόνων; Θα μου πείτε κι αν το… πρότειναν δειλά – δειλά, ή ακόμη κι αν το αποφάσιζαν, όπως έγινε στην περίπτωση της Τρίπολης, δεν θα τους άφηνε ο κύριος Μπιτσαξής να το πραγματοποιήσουν.
Όπως και να έχει όμως, η πονεμένη αυτή ιστορία των επιλεκτικών μετακινήσεων και των ωμών παρεμβάσεων υπέρ συγκεκριμένων ομάδων του Λεκανοπεδίου, από τους αρμόδιους κυβερνητικούς, εκείνο που «μετράει» τόσο στο αυριανό παιχνίδι, όσο και στα επόμενα δύο, όπου σίγουρα θα υπάρξει πολυπληθέστατη παρουσία φίλων του Δικεφάλου, είναι ο έξυπνος τρόπος με τον οποίο οι τελευταίοι θα βοηθήσουν την ομάδα τους. Αύριο λοιπόν «φωτιά και λαύρα» η Τούμπα, χωρίς ακρότητες, εντός των ορίων των αυστηρών κανονισμών της ΟΥΕΦΑ. Αποθέωση της ομάδας που τους έκανε υπερήφανους και ενενηντάλεπτη ολόθερμη στήριξη για να σφραγισθεί με τον ιδανικότερο τρόπο η πρόκριση μαζί με τις επικές νίκες και τις απλησίαστες σε μαγεία και μεγαλείο ευρωπαϊκές βραδιές.
* Προσεκτικές κινήσεις
στο «θέμα Κοντρέρας»
Είναι βέβαιο πως η περίπτωση της παραμονής του Χιλιανού άσου στον Δικέφαλο, εξετάζεται με την προσήκουσα προσοχή από τους υπεύθυνους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κλίμα των συζητήσεων είναι πολύ καλό και πως τελικά η λύση που θα υπάρξει θα είναι η ενδεδειγμένη. Εκείνο το οποίο, αποφεύχθηκε έγκαιρα, ήταν ο επηρεασμός των σχέσεων παίκτη και συλλόγου, από ανεύθυνα και επιπόλαια δημοσιεύματα τα οποία επιχείρησαν να μειώσουν τον αθλητή. Δημοσιεύματα τα οποία δεν τα έλαβαν, όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις και το καλό κλίμα μέσα στο οποίο γίνονται οι συζητήσεις, οι εκπρόσωποι της διοίκησης. Ότι πρόκειται να γίνει, θα προκύψει μέσα από διαδικασίες που δεν θα επηρεασθούν, από παράκεντρα και παρασκήνια. Θα γίνουν με πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοεκτίμησης.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: