Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο αρχιτέκτων του ποδοσφαίρου κατοχής της Μπάρτσα!!

Στον απόηχο του clasico και λίγο πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της αρμάδας του Γκουαρδιόλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το overlap.gr συνεχίζει τις αναρτήσεις με Καταλανικό περιεχόμενο προς τέρψη των πραγματικών φιλάθλων.
Ο αρχιτέκτων του ποδοσφαίρου κατοχής της Μπάρτσα
Αναλύσεις επί αναλύσεων έχουν γραφεί για τον τρόπο παιχνιδιού των Μπλαουγκράνα. Όλες καταλήγουν στην ανωτερότητα αυτών απέναντι σε κάθε αντίπαλο κάνοντας ειδική αναφορά στο ποδόσφαιρο κατοχής και την αναζήτηση της χρυσής τομής ανάμεσα σε θέαμα και ουσία.
Το overlap.gr  για άλλη μια φορά προσπαθεί να επεκτείνει τη συζήτηση στο επόμενο στάδιο.
Φάκελος Στημένες Φάσεις:
Δυνατότητες προέκτασης του συστηματικού κτισίματος παιχνιδιού με σκοπό την βέλτιστη αποτελεσματικότητα

Διάγραμμα Α
Διάγραμμα Α
Διάγραμμα Α
Ο ποδοσφαιριστής 1 που βρίσκεται τοποθετημένος εξ αριστερών της στημένης μπάλας προσποιείται ότι θα αναλάβει την εκτέλεση ενώ στην πραγματικότητα προωθείται με τρέξιμο πίσω από το τείχος του αντιπάλου.Ο ποδοσφαιριστής 2 αναλαμβάνει τελικά την εκτέλεση με κοντινή μεταβίβαση στο ύψος του ημικυκλίου όπου και βρίσκεται τοποθετημένος ο ποδοσφαιριστής 3. Ο ποδοσφαιριστής 3 με τη σειρά του με διαγώνια μεταβίβαση βλέποντας την κίνηση του συμπαίκτη 1 του δίνει τη δυνατότητα να τελειώσει τη φάση.





Διάγραμμα Β
Διάγραμμα Β
Διάγραμμα Β
Ο ποδοσφαιριστής 1 αναλαμβάνει την εκτέλεση της στημένης μπάλας με κοντινή μεταβίβαση στο ύψος του ημικυκλίου στον ποδοσφαιριστή 2. Ο ποδοσφαιριστής 2 βλέποντας την κίνηση του συμπαίκτη 3 πίσω από το τείχος του αντιπάλου του μεταβιβάζει έγκαιρα  τη μπάλα. Ο ποδοσφαιριστής 3 με τη σειρά του βλέποντας την κίνηση του συμπαίκτη 4 του δίνει τη δυνατότητα να τελειώσει τη φάση.







Διάγραμμα Γ
Διάγραμμα Γ
Διάγραμμα Γ
Ο ποδοσφαιριστής 1 προσποιείται με κίνηση στα αριστερά ότι θα αναλάβει την εκτέλεση της στημένης μπάλας βγάζοντας τους παίκτες του αντιπάλου εκτός θέσης. Ο ποδοσφαιριστής 2 που τελικά αναλαμβάνει την εκτέλεση βλέποντας την κίνηση του συμπαίκτη 3 πίσω από το τείχος του αντιπάλου του   μεταβιβάζει τη μπάλα δίνοντας του  τη δυνατότητα να τελειώσει τη φάση.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε ορισμένες από τις κλασικότερες εκτελέσεις φάουλ που δικαιολογημένα έμειναν στην ιστορία καθώς και την πρακτική εφαρμογή των περιπτώσεων που ήδη αναλύσαμε:


Τέλος δείτε την ανάλυση του γνωστού «allas» για τον αγώνα της Ρεάλ με τη Μπάρτσα:

πηγή: overlap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: