Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Πιάσαμε… πάτο!

Χειρότερο πρωτάθλημα μεταξύ 34 από όλο τον κόσμο προκύπτει το ελληνικό με βάση έρευνα της Daily Mail που λαμβάνει υπόψη πολλούς παράγοντες. Πρωτιά για Αγγλία. Δείτε τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα.

Πιάσαμε… πάτο
Μετά από μια εβδομάδα που περιλάμβανε από ξυλοδαρμό μέλους της ΚΕΔ και λουκέτο στο πρωτάθλημα, μέχρι ήττα της Εθνικής από τα Νησιά Φερόε, ένα ακόμη «χτύπημα» ήρθε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το εγχώριο πρωτάθλημα προκύπτει πως είναι τελευταίο και χειρότερο στη λίστα των 34 που συμπεριλήφθηκαν σε έρευνα της Daily Mail, η οποία λαμβάνει υπόψη μια σειρά παραγόντων… Από τα έσοδα της λίγκας και τους μισθούς των παικτών, μέχρι τα γκολ, τις επιδόσεις των προπονητών, τις τιμές των εισιτηρίων και την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα. Και από τα μεγάλα ονόματα που αγωνίζονται σε αυτά και την παραγωγή ταλέντων, μέχρι την ανταγωνιστικότητά τους, τους διεθνείς τίτλους και την… κατανομή των τίτλων.

Δυστυχώς η Ελλάδα πιάνει πάτο, καθώς την ξεπερνούν και χώρες όπως η Νιγηρία, η Αλγερία, η Χιλή και η Νότιος Αφρική. Την πρωτιά απολαμβάνει η αγγλική Premier League, ενώ ακολουθούν η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Κάθε πρωτάθλημα βαθμολογήθηκε με βάση δέκα επί μέρους κατηγορίες. Εννιά εξ αυτών βαθμολογούνταν με μάξιμουμ δέκα πόντους και η τελευταία, που αφορά τη διοίκηση και τη συμβολή σε εθνικό επίπεδο, με είκοσι πόντους. Η τελευταία Ελλάδα έπιασε μόλις 28 βαθμούς, ενώ 77 ήταν η συγκομιδή της πρώτης Αγγλίας.

Ανάμεσα στα άλλα, το ελληνικό πρωτάθλημα ΔΕΝ είχε ομάδα που να κατάκτησε διεθνή τίτλο και ΔΕΝ είχε παρά μόνο δύο διαφορετικούς πρωταθλητές την τελευταία δεκαετία (εννιά ο Ολυμπιακός, έναν ο Παναθηναϊκός).

Δείτε τους σχετικούς πίνακες…

inner

Η τελική βαθμολογία

inner

Οι διεθνείς τίτλοι ανά πρωτάθλημα

inner

Οι διεθνείς διακρίσεις των προπονητών

inner

Οι διαφορετικές ομάδες που πήραν το πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία

inner

Τα γκολ την τελευταία σεζόν

inner

Η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Στα χέρια του αθλ. εισαγγελέα!

Στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, διαβιβάστηκε ο φάκελος για την επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο. Καλούνται για κατάθεση Μαρινάκης, Μελισσανίδης και Σαρρής.

Στα χέρια του αθλ. εισαγγελέα
Η υπόθεση της βίαιης επίθεσης που δέχτηκε ο Χριστόφορος Ζωγράφος παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, παρέλαβε τον φάκελο για την επίθεση στο μέλος της ΚΕΔ και θα καλέσει για κατάθεση τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή.

Ο κ. Σιμιτζόγλου ενδέχεται να καλέσει κι άλλα πρόσωπα για καταθέσεις, ενώ βάσει νόμου έχει τη δυνατότητα να ασκήσει και διώξεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ευχές Ρεάλ στον Μπουρούση!

Τις ευχές της Ρεάλ για τα 31α γενέθλιά του δέχτηκε ο Γιάννης Μπουρούσης.

Ευχές Ρεάλ στον Μπουρούση
Τα 31 του χρόνια γιορτάζει σήμερα ο Γιάννης Μπουρούσης και η Ρεάλ δεν τον ξέχασε. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ δέχτηκε τις ευχές από τον επίσημο λογαριασμό της «βασίλισσας» στο Twitter.

Φέτος ο διεθνής άσος έχει 7,8 πόντους και 4,8 ριμπάουντ σε 14:22 κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, ενώ στην ACB έχει 9 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 20 λεπτά ανά αγώνα.


*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο κόσμος δίπλα της!

Παρουσία αρκετών φιλάθλων έγινε η προπόνηση της Εθνικής στα Χανιά εν όψει του φιλικού της Τρίτης με τη Σερβία.

Ο κόσμος δίπλα της
Στη δυσκολότερη στιγμή τουλάχιστον της σύγχρονης ιστορίας της, ο κόσμος δεν γυρίζει την πλάτη στην Εθνική. Η εικόνα στην προπόνηση που έγινε στα Χανιά το πρωί της Δευτέρας, εν όψει και του φιλικού της Τρίτης με τη Σερβία, ήταν απρόσμενα πολύ όμορφη.

Περίπου 40 άτομα, με συνθήματα, χειροκροτήματα ακόμη και με… τρομπέτα, έφτιαξαν όμορφη ατμόσφαιρα για τους διεθνείς και τον υπηρεσιακό προπονητή Κώστα Τσάνα, ενώ ανάμεσά τους ήταν και πολλά μικρά παιδιά με τους γονείς τους, αφού η μέρα (τα σχολεία είναι κλειστά λόγω της 17ης Νοεμβρίου) και ο ηλιόλουστος καιρός βοήθησαν αρκετά.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα προπόνησης έγινε στο παλιό γήπεδο του Πλατανιά, όπου αγωνιζόταν όταν έπαιζε στη Football League, κι όχι στα Περιβόλια που θα φιλοξενήσουν τον αγώνα με τη Σερβία, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο αγωνιστικός χώρος. Εκτιμήσεις αναφέρουν πως το γήπεδο, που ούτως ή άλλως δεν χωρά πάνω από 4-5 χιλιάδες θεατές, θα έχει πολύ κόσμο στο φιλικό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Και τώρα Ντάνστον και Σλούκας!!

Ο Ολυμπιακός άλλαξε άρδην πολιτική στις ανανεώσεις των συμβολαίων των παικτών του και μετά τον Ματ Λοτζέσκι που υπέγραψε μέχρι το 2017, θα ασχοληθεί στο άμεσο μέλλον με τις υποθέσεις Ντάνστον-Σλούκα.

Και τώρα Ντάνστον και Σλούκας
Η ανακοίνωση της πρόωρης επέκτασης του συμβολαίου του Ματ Λοτζέσκι αιφνιδίασε χθες αρκετό κόσμο, αφού η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν είχε συνηθίσει να προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις και μάλιστα τόσους μήνες πριν την λήξη της συνεργασίας της με παίκτη. Τα πρώτα σημάδια της… αλλαγής πάντως, είχαν αρχίσει να φαίνονται από το φετινό καλοκαίρι, όταν για πρόωρη ανανέωση με αναπροσαρμογή οικονομικών αποδοχών, κλήθηκαν οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιώργος Πρίντεζης. Η συνέχεια, δόθηκε χθες με τον Αμερικανό με βελγικό διαβατήριο γκαρντ/φόργουορντ, που υπέγραψε μέχρι το 2017 έναντι περίπου δύο εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά από φέτος.

Το συμβόλαιο, προβλέπει εγγυημένη συμφωνία για τη σεζόν 2015-2016 και για την επόμενη, ο Ολυμπιακός διατηρεί την οψιόν μονομερούς ανανέωσης. Όπως είχε προαναγγείλει ο NovaΣπορ Fm 94,6 την προηγούμενη εβδομάδα, ο μάνατζερ του «Λότζο» ήταν σε συζητήσεις με τη διοίκηση, καθώς επιθυμία και των δύο πλευρών ήταν να συνεχίσουν μαζί για πολλά ακόμα χρόνια. Από τη μία οι «ερυθρόλευκοι» εκτιμούν τον παίκτη σαν αξία και σα χαρακτήρα, ενώ έβλεπαν πως αν καθυστερούσαν, για την υπογραφή του έριζαν (από το φετινό καλοκαίρι) ομάδες με πιο «γεμάτα» πορτοφόλια, όπως ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Λοτζέσκι, ήταν δεδομένο πως αν ικανοποιούνταν οικονομικά από τον Ολυμπιακό θα υπέγραφε, καθώς εκείνος και η οικογένειά του περνούν πολύ καλά στην Ελλάδα.

Στη… σειρά Ντάνστον και Σλούκας

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στα συμβόλαια δύο ακόμα παικτών του βασικού «κορμού», που λήγουν το καλοκαίρι του 2015. Πρόκειται για τους Μπράιαντ Ντάνστον και Κώστα Σλούκα, που είναι εκ των ουκ άνευ να αναφέρουμε πως η ΚΑΕ θέλει να τους διατηρήσει στο δυναμικό της για πολλά ακόμα χρόνια. Δεν αποκλείεται λοιπόν τις επόμενες ημέρες να γίνει κάτι ανάλογο και γι’ αυτούς, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως με τον Έλληνα διεθνή γκαρντ, έχει γίνει ήδη από το καλοκαίρι μία προσέγγιση, η οποία δεν καρποφόρησε, καθώς υπήρξε διαφορά στο οικονομικό. Παρόλα αυτά, έγκυρες πηγές αναφέρουν πως θα βρεθεί η «χρυσή» τομή και μα τους δύο και πολύ πριν το τέλος της σεζόν, θα έχει επεκτείνει τα συμβόλαιά τους.

Ομάδα… νοσοκομείο

Εν τω μεταξύ, ένα πρόβλημα λύνεται, τρία… παρουσιάζονται στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν χθες στο Ρέθυμνο για την 6η αγωνιστική της Basket League με 64-54 και «όπλο» για μία ακόμα φορά την άμυνα, αλλά και πάλι το ιατρικό δελτίο ήταν γεμάτο. Συγκεκριμένα, ο Οθέλο Χάντερ είχε τάσεις για εμετό και του έγινε ένεση για να αγωνιστεί, ενώ ο Τρεμέλ Ντάρντεν έπαιξε με πυρετό, κάτι που φάνηκε από την εμφάνισή του, αφού ήταν καταβεβλημένος. Επί προσθέτως, ο Κώστας Σλούκας απεκόμισε τρία ράμματα στον ώμο από σύγκρουση με αντίπαλο. Και για τους τρεις, δε τίθεται θέμα μη συμμετοχής τους στο παιχνίδι της Πέμπτης (20/11) με τη Βαλένθια στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα, αν και οι δύο πρώτοι δεν αποκλείεται να προφυλαχθούν από μία-δύο προπονήσεις.

Το ευχάριστο ήρθε από το εξιτήριο που πήρε ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος από το νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί το Σάββατο, λόγω υψηλού πυρετού και λοίμωξης του αναπνευστικού. Ο 47χρονος τεχνικός θα κάτσει κανονικά στον πάγκο στην αναμέτρηση με τις «νυχτερίδες». Αναφορικά με τον Δημήτρη Κατσίβελη, εξακολουθεί να πονάει στον καρπό του χεριού και το ιατρικό τιμ θα αποφασίσει για τη θεραπεία που θα ακολουθήσει ώστε να επιστρέψει το συντομότερο στις προπονήσεις.

Τέλος, προπονήσεις με την ομάδα αναμένεται να αρχίσει σε κανονικούς ρυθμούς σήμερα ο Γιώργος Πρίντεζης που αποθεραπεύτηκε πλήρως μετά την εγχείρηση στον αστράγαλο (αφαίρεση οστεόφυτου). Λογικά, ο διεθνής φόργουορντ, θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στο παιχνίδι με τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια την επόμενη εβδομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτοί και ο «Κάρα» ξέρουν…!!

Διατεθειμένοι να βγουν μπροστά και να αναλάβουν πρωτοβουλίες είναι οι διεθνείς του 2004 που συζητούν με τον Γιώργο Καραγκούνη. Η ομιλία του «τυπάρα», η επίσκεψη του Σαμαρά και το… αντίο του Ρανιέρι.

Αυτοί και ο «Κάρα» ξέρουν…
Μεγάλος προβληματισμός δεν υπάρχει μόνο εντός Εθνικής, αλλά και μεταξύ των διεθνών που οδήγησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην κορυφή της Ευρώπης το 2004. Μάλιστα, αρκετοί πρώην άσοι συζητούν τηλεφωνικά και με τον Γιώργο Καραγκούνη τα τελευταία 24ωρα, μοιράζονται τους προβληματισμούς τους και αναζητούν λύσεις στα προβλήματα.

Δημιουργούνται σκέψεις μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρουν πρωτοβουλίες για τη «γαλανόλευκη», εκδίδοντας μια ανακοίνωση προκειμένου να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην ανατροπή της αρνητικής κατάστασης. Εάν χρειαστεί δείχνουν διατεθειμένοι να θέσουν προ των ευθυνών τους όσους δεν λειτουργούν με άξονα το καλό της Εθνικής.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου των Εθνικών ομάδων στηρίζεται απόλυτα από τους πρώην συμπαίκτες του, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να τον βοηθήσουν όποτε χρειαστεί. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Άγγελος Χαριστέας και άλλοι παίκτες από τη «χρυσή γενιά» του 2004 βρίσκονται στο πλευρό του «Κάρα» και στις μεταξύ τους συζητήσεις λένε χαρακτηριστικά: «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, πρέπει να βρεθεί μια λύση εδώ και τώρα».

Αποχαιρέτησε ο Ρανιέρι, τι είπε ο Καραγκούνης στους παίκτες

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι χαιρέτησε έναν-έναν τους διεθνείς στο ξενοδοχείο την Κυριακή, χωρίς όμως να μιλήσει για τη συνέχεια στα προκριματικά και να τους εξηγήσει τι δεν πήγε καλά. Στην προπόνηση στον Άγιο Κοσμά, ο Γιώργος Καραγκούνης έστειλε το δικό του μήνυμα στους ποδοσφαιριστές, χρησιμοποιώντας τέσσερις λέξεις «κλειδιά», οι οποίες θα φανούν χρήσιμες για να βγει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από το αδιέξοδο. «Για να κάνεις πρωταθλητισμό και να έχεις διάρκεια στην καριέρα σου χρειάζονται τέσσερα πράγματα. Τρέλα για ποδόσφαιρο, χαρακτήρας, νοοτροπία και θυσία για όλους. Πρέπει να τα αποκτήσουμε όλα αυτά εάν θέλουμε να αλλάξει η κατάσταση», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του «τυπάρα». Άλλωστε, ο Γιώργος Καραγκούνης είναι από τη φύση του αισιόδοξος άνθρωπος και έχει δείξει όλα τα παραπάνω στην πολύχρονη θητεία του.

Ο Γιώργος Σαμαράς στο ξενοδοχείο της Εθνικής

Κοντά στους συμπαίκτες του βρέθηκε ο εκ των αρχηγών της «γαλανόλευκης», Γιώργος Σαμαράς που δεν βρίσκεται αυτή τη φορά στην αποστολή. Ο επιθετικός της Γουέστ Μπρομ επισκέφθηκε την ομάδα στο ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης αργά το βράδυ του Σαββάτου και μίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους. Η κουβέντα επεκτάθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την Εθνική εντός και εκτός αποδυτηρίων. Παραδέχθηκαν ότι έχουν γίνει λάθη και από τους ίδιους, ενώ φάνηκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πλησιάζει η ώρα του Νέλσον!

Στην Αθήνα αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα ο ΝτεΜάρκους Νέλσον. Σε πολύ καλό δρόμο η αποθεραπεία του Αμερικανού γκαρντ. Στροφή σε Τουρόβ για τον Παναθηναϊκό ελλείψει αγώνα πρωταθλήματος.

Πλησιάζει η ώρα του Νέλσον
Αντίστροφα μετρά για την επιστροφή του στη δράση ο ΝτεΜάρκους Νέλσον. Ο Αμερικανός γκαρντ συνεχίζει την αποθεραπεία του στο Λας Βέγκας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στην κνήμη και υπάρχει ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει σημειώσει. Μάλιστα αν όλα πάνε καλά στις εξετάσεις που θα κάνει τις επόμενες ημέρες, θα πάρει το «πράσινο φως» για να επιστρέψει στην Αθήνα μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Από τη στιγμή που θα έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημά του, ο 29χρονος άσος θα χρειαστεί λίγο καιρό για να βρεθεί στην απαιτούμενη φυσική κατάσταση και αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να υπολογίζεται σταδιακά από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ασφαλείς προβλέψεις για το πότε θα συμβεί αυτό δεν μπορούν να γίνουν, αλλά είναι πολύ πιθανό να συμβεί προς το τέλος της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας ή στις αρχές του Top 16.

Στο μεταξύ, μετά την αναβολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στον Παναθηναϊκό σκέφτονται μόνο το ματς με την Τουρόβ στην Πολωνία, όπου με νίκη η πρόκριση στην επόμενη φάση θα μοιάζει σχεδόν εξασφαλισμένη. Τα προβλήματα δεν λείπουν, καθώς ο Τζούλιαν Ράιτ εκτός απροόπτου χάνει το ματς με θλάση στη γάμπα, ενώ με μικροπροβλήματα επέστρεψαν από τη Βαρκελώνη οι Εστέμπαν Μπατίστα (χτύπημα στον αυχένα) και Έι Τζέι Σλότερ (ενοχλήσεις στον δεξιό αντίχειρα). Πάντως οι δύο τελευταίοι θα προπονηθούν σήμερα κανονικά και θα είναι διαθέσιμοι για τον αγώνα της Πέμπτης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπρέσεβιτς: «Ουδέν πρόβλημα…»

Ο ισχυρός ανταγωνισμός και η επικείμενη απόκτηση φορ δεν αγχώνουν τον Ιβάν Μπρέσεβιτς που δεν φοβάται όσο είναι υγιής. «Μπορώ να προσφέρω τώρα», δήλωσε ο Κροάτης φορ.

Μπρέσεβιτς: «Ουδέν πρόβλημα…»
Έμεινε για πολλούς μήνες εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, είδε άλλους παίκτες να του παίρνουν τη θέση και τώρα που επέστρεψε ακούει πως η ΑΕΚ κινείται για σέντερ φορ με τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς να παρακολουθεί παίκτες στη Βραζιλία και προσεχώς στην Ουρουγουάη. Όμως ο Ιβάν Μπρέσεβιτς δεν πτοείται από τον ανταγωνισμό και όσο είναι υγιής πιστεύει στον εαυτό του.

«Δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με αυτό. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ανταγωνισμός. Αν κάποιος είναι καλός, παίζει. Έτσι είναι το παιχνίδι. Η δουλειά μου είναι να γίνομαι καθημερινά καλύτερος», δήλωσε ο Κροάτης φορ στο «Goal».

«Ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Ήταν δύσκολα για μένα μετά τον τραυματισμό μου. Εύχομαι να μην περάσω ξανά κάτι τέτοιο. Δεν ήξερα πότε θα ξαναπαίξω. Ευτυχώς ο προπονητής μού έδωσε την ευκαιρία, σκόραρα και τώρα συνεχίζω χωρίς τραυματισμούς. Ήταν μια καλή αρχή. Περιμένω τις ευκαιρίες που θα μου δοθούν από τον προπονητή. Είμαι έτοιμος και μπορώ να προσφέρω περισσότερα στην ομάδα τώρα», πρόσθεσε.

«Ο πρώτος στόχος είναι η άνοδος στη Super League. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα αυτός ήταν ο στόχος και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να τον πετύχουμε. Στο Κύπελλο έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αλλά πιστεύω πως θα περάσουμε και μετά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», κατέληξε.

Περιμένουν Γεωργέα και διεθνείς

Μετά το χθεσινό ρεπό, σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες της ΑΕΚ και συνεχίζεται η προετοιμασία… διαρκείας για το ματς με την Παναχαϊκή, που λογικά θα γίνει την Κυριακή. Τα βλέμματα θα είναι στον Νίκο Γεωργέα, που προέρχεται από τραυματισμό και μένει να φανεί αν έχει παρουσιάσει βελτίωσης. Ο Τραϊανός Δέλλας περιμένει από την Τετάρτη στα Σπάτα και τους Πέτρο Μάνταλο και Μιχάλη Μπακάκη, που έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική στο φιλικό της Τρίτης με τη Σερβία στα Χανιά.

Το γύρισε υπέρ του ο Φούντας!!


Το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί για εκείνον κατάφερε να αντιστρέψει με τις τελευταίες του εμφανίσεις ο Φούντας, ο οποίος από το πρόωρο διαζύγιο δεν βγαίνει από την ενδεκάδα του Πανιωνίου.

Το γύρισε υπέρ του ο Φούντας
Στις πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας η απόδοση του Ταξιάρχη Φούντα είχε απογοητεύσει τους ανθρώπους του Πανιωνίου.

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός έδειχνε εκτός κλίματος, χωρίς να μπορεί να καταφέρει να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή του και στη συνέχεια να κάνει κάποια ατομική ενέργεια.

Ωστόσο, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ο νεαρός άσος κατάφερε να κάνει την πρώτη του καλή εμφάνιση και στη συνέχεια η απόδοσή του ανέβαινε συνεχώς.

Το θέμα είναι ότι η γκρίνια για τον Φούντα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και κάποιοι άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόωρο «διαζύγιο», με τον παίκτη να επιστρέφει στη Σάλτσμπουργκ.

Τελικά ο 19χρονος ακραίος κατάφερε να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα και να μπορέσει να καθιερωθεί στην «κυανέρυθρη» ενδεκάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένας που γεμίζει κι ένας που θωρακίζει!

Σέντερ φορ περιοχής κι αριστεροπόδαρο στόπερ αναζητεί ο Παναθηναϊκός εν όψει Γενάρη. Το «παράθυρο» για Μαυρία, οι ανανεώσεις και οι υπό κρίση παίκτες. Επιστρέφει ο Μπεργκ.

Ένας που γεμίζει κι ένας που θωρακίζει
Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και ο Λεωνίδας Βόκολος αν και μετρά λίγες μέρες στο νέο του ρόλο έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για την αναζήτηση παικτών. Οι στόχοι, όσον αφορά στις θέσεις που θέλει να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός, είναι πλέον συγκεκριμένοι. Προτεραιότητα είναι η απόκτηση ενός υψηλόσωμου σέντερ φορ, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες, που θα βοηθήσει στη διάσπαση των κλειστών αμυνών. Παράλληλα, πρόθεση των «πράσινων» είναι να αποκτηθεί ένας αριστεροπόδαρος αμυντικός που θα αυξήσει τις επιλογές για τα μετόπισθεν. Οι κύριες αγορές (αλλά όχι μόνες) στις οποίες κοιτάζουν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» είναι η ιβηρική και η σκανδιναβική.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στον Χάρη Μαυρία, αν υπάρξουν προϋποθέσεις να αποκτηθεί δανεικός, στον Παναθηναϊκό δεν θα πουν όχι. Πάντως πρόκειται για δύσκολη περίπτωση, καθώς έχει υψηλό συμβόλαιο στη Σάντερλαντ και δεν κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση στη θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού.

Σχετικά με το υπάρχον ρόστερ, σε καλό δρόμο είναι οι επαφές για την επέκταση των συμβολαίων των Μπεργκ, Νάνο και Δώνη. Αντίθετα, υπό κρίση είναι αρκετοί παίκτες που δεν έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες, έστω κι αν κάποιοι εξ αυτών έχουν συμβόλαια που δεν λήγουν καν το καλοκαίρι: Πέτριτς, Μπαϊράμι, Μπερίσα, Μπούρμπος, Σπυρόπουλος και Χουχούμης.

Επιστροφή με… Μπεργκ

Μετά το χθεσινό ρεπό οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιστρέφουν στις προπονήσεις, αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα το ματς με τον Εργοτέλη την Κυριακή στη Λεωφόρο δεν θα γίνει. Στην Αθήνα επιστρέφει νωρίτερα ο Μάρκους Μπεργκ, που επειδή ταλαιπωρήθηκε από ίωση ζήτησε να εξαιρεθεί από το φιλικό της Σουηδίας με τη Γαλλία.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα δύο… μέτωπα του ΠΑΟΚ!!

Τη στάση τους για το προσεχές συμβούλιο της Λίγκας θα αποφασίσουν σήμερα στον ΠΑΟΚ, στον οποίο καταστρώνουν τα πλάνα τους εν όψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Τα δύο… μέτωπα του ΠΑΟΚ
Στην ελληνική πραγματικότητα επιστρέφουν από σήμερα ο Ιάκωβος Αγγελίδης και ο Ζήσης Βρύζας, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες ήταν στην Αγγλία για διαφορετικά θέματα ο καθένας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε επαφές για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου σε διάφορους άλλους ευρωπαϊκούς φορείς, ενώ ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου είχε συναντήσεις για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Ο Βρύζας, μάλιστα, αναμένεται να ενημερώσει για τα μεταγραφικά τον Άγγελο Αναστασιάδη, ώστε να αποφασίσουν από κοινού πόσες και σε ποιες θέσεις κινήσεις θα γίνουν τον Γενάρη. Προτεραιότητα, πάντως, παραμένει η απόκτηση ενός χαφ, ενός στόπερ και ενός μεσοεπιθετικού.

Από εκεί και πέρα, στον «Δικέφαλο του Βορρά» αναμένεται σήμερα να υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους διοικούντες την ΠΑΕ, ώστε να αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν στην επικείμενη συνεδρίαση της Λίγκας.

Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα σταματήσει και πάλι το πρωτάθλημα, για κάποιες προφορικές καταγγελίες, καθώς υποστηρίζουν πως στο παρελθόν δεν έγινε το παραμικρό όχι μόνο για ανάλογα περιστατικά όπως του Ζωγράφου, αλλά και μετά τις αποκαλύψεις με τις ηχογραφημένες συνομιλίες που δεν έχουν αμφισβητηθεί.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θρίαμβος Μπακς με Γιάννη!!

Οι Μπακς πέρασαν με 91-84 από το Μαϊάμι με καλή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Προελαύνουν οι Ρόκετς, άποντος ο Παπανικολάου. Διασυρμός για Λέικερς από Ουόριορς.

Θρίαμβος Μπακς με Γιάννη
Μεγάλη νίκη στο Μαϊάμι με 91-84 πήραν οι Μπακς συνεχίζοντας να παρουσιάζουν πολύ βελτιωμένο πρόσωπο κι έχοντας πλέον 5 νίκες σε 10 ματς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που αυτή τη φορά ξεκίνησε στην πεντάδα, είχε πολύ καλή παρουσία με 11 πόντους (3/7 βολές, 4/8 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, αλλά και 5 λάθη σε 32:24, ενώ κορυφαίος των «ελαφιών» ήταν ο Μπράντον Νάιτ με 20 πόντους και τρία τρίποντα στο τελευταίο τρίλεπτο του ματς. Ο Μάριο Τσάλμερς με 18 ξεχώρισε για τους πρωταθλητές της Ανατολής, που έπαιξαν χωρίς τον Ντουέιν Ουέιντ και μετρούσαν δέκα σερί νίκες επί του Μιλγουόκι.

Σε ένα ματς με φτωχό σκορ ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, οι Ρόκετς επιβλήθηκαν της Θάντερ στην Οκλαχόμα με 69-65. Η τελευταία φορά που ομάδα νίκησε πετυχαίνοντας 69 ή λιγότερους πόντους ήταν οι Πίστονς στο 64-62 επί των Τζαζ στις 13 Μαρτίου του 2005. Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 19 πόντους για το Χιούστον, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου σε 15:01 ήταν άποντος (0/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα), αλλά είχε 4 ριμπάουντ, 2 τάπες και 1 λάθος. Λανς Τόμας και Ρέτζι Τζάκσον είχαν από 15 πόντους για τους γηπεδούχους, που έπαιξαν ξανά χωρίς Ντουράντ και Γουέστμπρουκ.

Οι Λέικερς πραγματοποιούν το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία τους (1-9) μετά τη βαριά ήττα με 136-115 από τους Ουόριορς στο Λος Άντζελες. Ο Κόμπι Μπράιαντ είχε 44 πόντους (με 15/34 σουτ) σε 31:22 και μένοντας θεατής στην τέταρτη περίοδο. Επτά παίκτες των «πολεμιστών» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με κορυφαίο τον Στεφ Κάρι με 30 πόντους και 15 ασίστ.

Αναλυτικά:

Μαϊάμι Χιτ-Μιλγουόκι Μπακς 84-91 Τσάλμερς 18, Ουίλιαμς 13 (11 ριμπ.), Κόουλ 11, Ντενγκ 10, Μπος 10, Ναπίερ 10, Ένις 9-Νάιτ 20, Πάρκερ 13, Αντετοκούνμπο 11, Σάντερς 11, Πατσούλια 11, Μίντλετον 10, Μέιο 8.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Χιούστον Ρόκετς 65-69 Τζάκσον 15 (11 ριμπ.), Τόμας 15, Ιμπάκα 10, Τέλφερ 9-Χάρντεν 19, Χάουαρντ 12, Μπέβερλι 12, Αρίζα 11, Μοτιεγιούνας 7, Γκαρσία 6.

Λος Άντζελες Λέικερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 115-136 Μπράιαντ 44, Χιλ 15 (11 ριμπ.), Ντέιβις 10, Κλάρκσον 10, Σάκρε 10, Χένρι 8-Κάρι 30 (15 ασίστ), Σπέιτς 24, Τόμπσον 18, Μπόγκουτ 15 (10 ριμπ.), Μπαρνς 14, Γκριν 10, Ιγκουοντάλα 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ατλέτικο και… ενίσχυση!!

Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα στον Ολυμπιακό εν όψει του κρίσιμου αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως παράλληλα οι Πειραιώτες προετοιμάζονται για τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

Ατλέτικο και… ενίσχυση
Την προετοιμασία για το παιχνίδι με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη για την 5η αγωνιστική του Champions League ξεκινούν από σήμερα στον Ολυμπιακό, ύστερα από το τριήμερο ρεπό που είχε δώσει ο Μίτσελ στους παίκτες του για να ξεκουραστούν από τους συνεχόμενους αγώνες.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα οι Πειραιώτες μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων θα παίξουν κατευθείαν με τους «ροχινμπλάνκος», καθώς η διεξαγωγή της αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας είναι στον «αέρα» μετά τη σχετική απόφαση της ΕΠΟ.

Έτσι είναι πιθανό οι «ερυθρόλευκοι» να μπουν νωρίτερα στους ρυθμούς του αγώνα για το Βιθέντε Καλντερόν, όπου θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Παράλληλα, οι πρωταθλητές Ελλάδας προετοιμάζονται για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, εξετάζοντας τις θέσεις στις οποίες θα χρειαστεί να ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ.

Μία από τις πρώτες μεταγραφές που μπορεί να προκύψουν είναι εκείνη του Πουλίδο, ο οποίος θα έχει συνάντηση με την Ομοσπονδία του Μεξικού για να βρεθεί μία κοινή λύση και να μπορέσει να αγωνιστεί άμεσα στον Ολυμπιακό. Η πλευρά του διεθνούς φορ παρουσιάζεται αισιόδοξη πως θα τα καταφέρει και ο παίκτης θα ενταχθεί άμεσα στη νέα του ομάδα.

Επόμενη υπόθεση που απασχολεί τους Πειραιώτες είναι η αγορά των δικαιωμάτων του Λούκα Μιλιβόγεβιτς από την Άντερλεχτ, με τον μάνατζερ του Σέρβου χαφ να δηλώνει πως οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο το μέλλον του Αμπιντάλ (αν και ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα ότι θα τιμήσει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι), κάτι που θα κρίνει το ενδεχόμενο να γίνει κίνηση για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού ή θα μείνουν οι «ερυθρόλευκοι» με τους Μποτία, Αυλωνίτη και Σιόβα.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως ο Ολυμπιακός ψάχνεται για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής του γραμμή, με τις περιπτώσεις του Κάμπελ και του Τζιοβίνκο να βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο. Παράλληλα, στο διάστημα που ο Μίτσελ ήταν στην Ισπανία φέρεται να είχε διάφορες επαφές εκεί για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους και ίσως τον Γενάρη να προκύψει κάποια αγορά παίκτη από την πατρίδα του 51χρονου προπονητή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γκολ «αραβική συμφωνία» το Μαρόκο! (video)

Ένα από τα αναμφίβολα πιο ωραία γκολ του γουϊκέντ σημείωσε χθες  το Μαρόκο στο νικηφόρο 2-1 επί της  Ζιμπάουε στην πόλη Αγκαντίρ.
Οι γηπεδούχοι που βρέθηκαν πίσω στο σκορ  λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο του αγώνα με το γκολ του Μακόλι αντέδρασαν στο β’ μέρος και έφθασαν στη νίκη.
Και αφετηρία της αντεπίθεσης τους ήταν ένα εξαιρετικό τέρμα που πέτυχε ο Ασαϊντί στο 64’.  Αφετηρία η εξαιρετική συνεργασία  τεσσάρων συμπαικτών του που άλλαξαν υποδειγματικά πέντε πάσες  πριν την «στρώσουν» στον επερχόμενο άσο της Λίβερπουλ, ο οποίος  για 2η σερί σεζόν εφέτος φοράει ως δανεικός τη φανέλα της Στόουκ,  για να «εκτελέσει» με υποδειγματικό πλασέ έξω από τη μεγάλη περιοχή τον τερματοφύλακα της Ζιμπάουε για το 1-1.
Τελικά οι Μαροκινοί πήραν τη νίκη χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο  Λατζούρ με πέναλτι 11 λεπτά πριν από το φινάλε αλλά  η  ποδοσφαιρική ... συμφωνία των παικτών της στο 1ο ήταν ασφαλώς το κορυφαίο στιγμιότυπο του αγώνα και ένα από τα πλέον εντυπωσιακά παγκόσμια   την τελευταία εβδομάδα.




*Πηγή: onsports.gr*

Αργεντινή: Χαρίζει βαθμούς η Ρίβερ Πλέιτ!!(videos)

Παρά την κυριαρχία της η Ρίβερ Πλέιτ παραχώρησε 1-1 στην Ολίμπο, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της Inicial.
Οι «μιλονάριος» προηγήθηκαν στο σκορ και απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα στο 77ο λεπτό, αλλά δεν μπόρεσαν να φθάσουν στη νίκη, καθώς από αμυντική αδράνεια δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 70’. Πάντως, η Μπόκα Τζούνιορς δεν μπόρεσε να πλησιάσει τους πρωτοπόρους, αφού αρκέστηκε σε εκτός έδρας 1-1 με την Άρσεναλ Σαραντί, ενώ οι Νιούελς Ολντ Μπόις διατήρησαν τις ελάχιστες ελπίδες τους για τον τίτλο με 2-1 σε βάρος της Τίγκρε. Τέλος, Γοδόι Κρουζ και Εστουντιάντες έμειναν στο 1-1 έπειτα από διαδοχικά λάθη του διαιτητή σε βάρος αμφότερων των ομάδων. Αναλυτικά τα αποτελέσματα...
Γοδόι Κρουζ - Εστουντιάντες 1-1 (9’ Χοσέ Λουίς Φερνάντεζ - 83’ Λεάντρο Ντεσάμπατο)
Τίγκρε - Νιούελς Ολντ Μπόις 1-2 (23’ Χοακίν Αρζούρα - 16’ Μάξι Ροντρίγκεζ, 36’ Βίκτορ Λόπεζ, 53’ κοκ. Μίλτον Κάσκο)
Ρίβερ Πλέιτ - Ολίμπο 1-1 (24’ Ραμίρο Φούνες Μόρι - 70’ Μιγκέλ Μπόρχα, 77’ κοκ. Εζεκιέλ Παρνισάρι)
Άρσεναλ Σαραντί - Μπόκα Τζούνιορς 1-1 (51’ Μπράιαν Αλεμάν - 54’ Μαριάνο Ετσεβερία)
Η βαθμολογία
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
16
33
Ρασίνγκ Κλουμπ
16
32
Λανούς
15
30
Ιντεπεντιέντε
15
27
Μπόκα Τζούνιορς
16
27
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
16
27
Νιούελς Ολντ Μπόις
15
24
Βελέζ Σάρσφιλντ
16
22
Ατλέτικο Ραφαέλα
16
22
Τίγκρε
16
20
Σαν Λορένζο
16
20
Άρσεναλ Σαραντί
16
20
Μπελγκράνο
16
19
Χιμνάσια Λα Πλάτα
16
18
Γοδόι Κρουζ
16
18
Μπάνφιλντ
16
17
Ροζάριο Σεντράλ
16
17
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
15
15
Ολίμπο
16
14
Κίλμες
16
12
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.










*Πηγή: onsports.gr*

Ποδόσφαιρο στη σκιά των παγόβουνων!!

Η Ελλάδα γνώρισε για τα καλά τα Νησιά Φερόε και ο Θάνος Σαρρής γράφει για την ξεχωριστή σχέση της γειτονικής Γροιλανδίας με το ποδόσφαιρο. 
Η αγορά της Τσέλσι από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς οφείλεται κατά ένα σημαντικό ποσοστό σε έναν Γροιλανδό! Ο Ρώσος μεγιστάνας φερόταν έτοιμος να μπει στους «Μπλε» μόνο αν κατάφερναν να εξασφαλίσουν την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν. Και η έξοδος αυτή σφραγίστηκε από ένα εκπληκτικό σόλο του Γέσπερ Γκρόνκιερ στην τελευταία αγωνιστική, απέναντι στη Λίβερπουλ. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο ο Γκρόνκιερ είναι Δανός, ωστόσο γεννήθηκε στην Νούκ, την πρωτεύουσα της Γροιλανδίας. Έφυγε σε μικρή ηλικία για να ενταχθεί στην Άαλμποργκ της Δανίας και να αυξήσει τις πιθανότητές το να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Στο ανεξάρτητο κράτος της Αρκτικής, που υπάγεται στο Βασίλειο της Δανίας, το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από ένα άθλημα. Για πολλά παιδιά είναι ένα τρόπος να μάθουν τόσο δανικά, όσο και τη γροιλανδική γλώσσα. «Μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο έξω για μόνο τρεις ή τέσσερις μήνες και το χειμώνα παίζουμε σε σάλα. Στο σπίτι, μιλάω δανικά, αλλά έμαθα τα γροιλανδικά μέσω του ποδοσφαίρου», τονίζει στο βιβλίο «Outcasts» του Steve Menary ο Νίκλας Κρούτζμαν, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής που επίσης έπαιξε μπάλα στη Δανία, αλλά ως εθνική προτίμησε τη Γροιλανδία. Παράλληλα με τη μπάλα, αφοσιώθηκε στις σπουδές του στην οδοντιατρική και στη συνέχεια έγινε επαγγελματίας οδοντίατρος. Οι πιτσιρικάδες στη Γροιλανδία συχνά φεύγουν από το σπίτι τους για τρεις μήνες και φιλοξενούνται από οικογένειες στη Δανία, τα παιδιά των οποίων ακολουθούν την αντίθετη διαδρομή. Έτσι, μαθαίνουν τη δανική γλώσσα. Και έτσι, ο ο προπονητής Γιαν Τανγκ Όλεσεν, είχε την ευκαιρία να τους γνωρίσει, προτού αναλάβει τον πάγκο της Εθνικής τους.

Παρότι για πολλούς η μπάλα και οι πάγοι της Αρκτικής δείχνουν ως δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος στη Γροιλανδία δημιουργήθηκε το 1933. Ουσιαστικά, το ποδόσφαιρο κληροδοτήθηκε στο Νησί  από τα πληρώματα των φαλαινοθηρικών και το πρώτο πρωτάθλημα έγινε το 1958. Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας πήρε μορφή το 1971 και σταδιακά έφτασε να έχει υπό τη σκέπη της 76 συλλόγους και πάνω από 5000 ποδοσφαιριστές. Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Ομοσπονδία της Δανίας το 1996.  Παρότι έχει ακριβώς το ίδιο status με τη Νησιά Φερόε, δεν έχει καταφέρει να μπει στη FIFA. Το Σεπτέμβριο του 2010 ο Σεπ Μπάτερ επισκέφτηκε το Νησί, αλλά μόνο για να δώσει την έγκρισή του για το νέο τεχνητό χλοοτάπητα στην Κακορτόκ. Ο Γενς Μπριντς, επικεφαλής της Π.Ο τονίζει: «Κάναμε αίτηση στην UEFA το 1998 και μας υποσχέθηκαν ότι θα γίνουν αλλαγές στους κανονισμούς της ώστε να γίνουμε μέλος. Δεν έχουμε τα χρήματα για να πάμε στο Μουντιάλ ή στο Euro, θέλουμε απλά να παίζουμε φιλικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Για τη FIFA, το εμπόδιο έδειχνε ότι ήταν το Γιβραλτάρ, καθώς αν δεχόταν τη Γροιλανδία θα έπρεπε να δεχθεί και το κρατίδιο. Τελικά, το πρόβλημα του Γιβραλτάρ λύθηκε, αλλά όχι και των Γροιλανδών...
Μοναδική διέξοδος είναι η (πανάκριβη) πτήση προς Δανία, ο σύνδεσμος των Γροιλανδών με τον υπόλοιπο κόσμο. Ουσιαστικά, το να ακολουθήσει κάποιος καριέρα ποδοσφαιριστή, του δίνει ευκαιρίες να επισκεφτεί μέρη, τα οποία αρκετοί συμπατριώτες του δεν θα δουν ποτέ.  Όσο για το ποδόσφαιρο εντός των συνόρων; Ο Μπριντς  εξηγεί: «Παίζουμε περιφερειακά προκριματικά και μετά συναντιούνται όλες οι ομάδες για μια βδομάδα προκειμένου να βγει ο Πρωταθλητής. Δεν έχουμε κανονικό Πρωτάθλημα, αφού οι υποδομές δεν επιτρέπουν την οδήγηση από τη μία πόλη στην άλλη. Αυτό δεν είναι πολύ καλό, επειδή δεν αγωνιζόμαστε συχνά. Μπορούμε να παίξει τρεις μήνες το χρόνο επειδή ο πάγος δεν λιώνει πριν τον Μάιο». Στον τελικό του 2005 που έγινε στο Ουμάνακ, κάποιες ομάδες χρειάστηκαν μια βδομάδα σε πλοίο για να φτάσουν! Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ένα τεράστιο παγόβουνο ανετράπη και αρκετοί από τους περίπου 2000 θεατές έτρεχαν να γλιτώσουν από το κύμα που δημιούργησε! Ένα χρόνο πριν, μέλη από ομάδα παλαίμαχων παικτών χάθηκε. Βρέθηκαν νεκροί μετά από μήνες...

Η Εθνική αρκείται στα Island Games, μια σειρά αγώνων που γίνονται  κάθε χρονο ανάμεσα σε «αποκλεισμένες» χώρες και Νησιά, όπως η Ρόδος. Εκεί έπαιζαν και τα Φερόε μέχρι να γίνουν μέλος της FIFA. Οι περιπέτειες και οι συνθήκες που επικρατούν όμως κάνουν ακόμα καλύτερες τις σχέσεις μεταξύ των παικτών. «Όλοι οι ποδοσφαιριστές λατρεύουν να βρίσκονται μαζί», τονίζει ο προπονητής Όλεσεν. Το φιλικό που διοργάνωσε με το Θιβέτ λίγο έλειψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο με τους Κινέζους, που απείλησαν με εμπάργκο! Το 2006, η ομάδα έπαιξε στο εναλλακτικό Μουντιάλ της Σανκτ Πάουλι, που έγινε την ίδια περίοδο με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας και ονομάστηκε Fifi Wild Cup. Εκεί, εμφανίστηκαν αρκετές... απαγορευμένες εθνικές.
Κόντρα στις δυσκολίες, το ποδόσφαιρο στη Γροιλανδία αναπτύσσεται. Στα περσινά Island Games  η Εθνική βγήκε δεύτερη, χάνοντας μόνο από τις Βερμούδες. Προς το παρόν, οι προσπάθειες για αναγνώριση από FIFA και UEFA έχουν ατονίσει. Αλλά για μια χώρα όπου το η μπάλα τους περισσότερους μήνες δεν μπορεί καν να κυλήσει,  η αγάπη για την ασπρόμαυρη είναι κάτι το μοναδικό!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Φάουλερ: «Αδιαφορώ για τη Γιουνάιτεντ...»

Με τον Στάριτζ τραυματία, τον Μπαλοτέλι... εκτός κλίματος και τον Λάμπερτ στον πάγκο ο Μπρένταν Ρότζερς θα ήθελε σίγουρα έναν τεράστιο φορ σαν τον Ρόμπι Φάουλερ. Ο θρύλος της Λίβερπουλ μίλησε για Κόλιμορ, Μπαλοτέλι, αποθέωσε Ρότζερς και δεν... ασχολήθηκε με Γιουνάιτεντ!
Ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης με τον οποίο συνεργάστηκες;
Απόλαυσα τη συνεργασία που είχα με τον Μάικλ Όουεν, ήταν ένας φανταστικός παίκτης, όπως εκπληκτικός ήταν και ο Χέσκεϊ. Μου άρεσε πολύ να παίζω μαζί του. Έμαθα πάρα πολλά από τον Ιαν Ρας, ήταν... τρομακτικό να παίζω μαζί του, με βοήθησε πολύ. Αν μπορώ να πω όποιος ήταν ο καλύτερος συνεργάτης μου, τότε θα έλεγα πως ήταν ο Σταν Κόλιμορ. Έχω σκοράρει τα περισσότερα γκολ με αυτόν στο πλευρό μου. Ναι, ο Σταν ήταν ο καλύτερος συνεργάτης μου
Πιστεύεις πως τα χρήματα για τον Σουάρες έπρεπε να διατεθούν καλύτερα;
Το πρόβλημα της Λίβερπουλ την τελευταία σεζόν ήταν η έλλειψη βάθους στο ρόστερ. Έτσι, υπήρχε ο κίνδυνος όταν έρχονται νέοι παίκτες. Ο Μπρένταν Ρότζερς είναι ένας απίστευτος διαχειριστής και εγγύηση πως θα τα κάνει καλά. Η Λίβερπουλ έχει τέσσερα πρόσωπα ανοιχτά, την Πρέμιερ Λιγκ, το Τσάμπιονς Λιγκ, το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο, γι αυτό χρειαζόταν η ομάδα να είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι πέρσι.

Μπορεί ο Μπαλοτέλι να πάει καλύτερα στο Ανφιλντ;
Ο Μπαλοτέλι είναι ένα φανταστικό ταλέντο, έχει σκοράρει όπου κι αν πήγε. Υπάρχει κάτι πολύ καλό πάνω του και το δείχνουν οι ομάδες στις οποίες έχει παίξει. Χρειάζεται να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρό του. Είμαι σίγουρος πως είναι ένας πολύ καλός παίκτης για τη Λίβερπουλ. Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, αλλά ο προπονητής θα έχει πάντα τη δική του τακτική και οι καλοί παίκτες πρέπει να προσαρμόζονται στα πλάνα του. Ο Μπαλοτέλι είναι καλός παίκτης και μπορεί να τα καταφέρει.

Χρειάζονται πολλές αλλαγές στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου;
Δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει κάτι πραγματικά. Δεν νομίζω πως είμαστε τόσο άσχημα. Κοιτάζοντας την Πρέμιερ Λιγκ, μόνο η Τσέλσι είναι αυτή που ξεχωρίζει. Σίτι και Αρσεναλ δεν έχουν δείξει κάτι φοβερό, ενώ η Γιουνάιτεντ κινείται με αργά βήματα. Είμαστε στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, είναι στα χέρια μας η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ και είμαστε κοντά στην πρώτη τετράδα. Δεν έχει έρθει ακόμα η καταστροφή. Πιστεύω πως ο χρόνος θα είναι σύμμαχος και είμαι σίγουρος πως θα τα πάμε καλά.

Ποιον παίκτη από τους νεαρούς ξεχωρίζεις;
Υπάρχουν φανταστικοί παίκτες στη Λίβερπουλ που με έχουν ενθουσιάσει, αλλά δεν μου αρέσει να ασκείς πίεση στα παιδιά. Ξεχωρίζω τον Στέρλνινγκ. Είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει στην Αγγλία, είναι παλικάρι και πιστέψτε με θα πάει ακόμα καλύτερα.

Ποιο πιστεύεις πως θα είναι το μέλλον σου;
Στόχος μου να επιστρέψω στη Αγγλία. Αγαπώ το ποδόσφαιρο , αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να παίζει για πάντα, έτσι η προπονητική είναι το επόμενο βήμα. Πέρασα ωραία στην Ταϊλάνδη ως προπονητής. Αν υπάρχει ευκαιρία στο εξωτερικό τότε πραγματικά με ενδιαφέρει. Θέλω να γυρίσω στην Αγγλία, όμως αν βρω κάτι σε Σινγκαπούρη, Μαλαισία θα με ενδιέφερε πραγματικά.

Χαίρεσαι με την πορεία της Γιουνάιτεντ; Γιατί εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα;
Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει η Μάντσεστερ... Θέλω η Λίβερπουλ να πηγαίνει καλά και δεν ενδιαφέρομαι για καμία άλλη ομάδα. Ο κόσμος με ρωτά αν μισώ τη Γιουνάιτεντ, εγώ θα πω όχι. Δεν ενδιαφέρομαι αρκετά για να μισώ τη Μάντσεστερ. Οι περισσότεροι οπαδοί είναι έτσι. Δεν κερδίζεις από τα δεινά των άλλων ομάδων. Προτεραιότητά μου είναι μόνο η Λίβερπουλ.  
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο «Μεγάλος Αδελφός» σε παρακολουθεί!!

Η Βαλένθια θα βάλει τον «Big Brother» να ακολουθεί τους παίκτες της και ο Γιώργος Καραμάνος κοιτάζει μέσα από την... κλειδαρότρυπα του ποδοσφαίρου.
Μετακόμισε σε ένα ερημικό νησί της Σκωτίας και έδωσε μάχη με τη φυματίωση. Ο Τζορτζ Οργουελ πρόλαβε όμως να ολοκληρώσει το 1948, το πιο διάσημο βιβλίο του, το «1984», πριν πεθάνει τελικά σε ηλικία μόλις 46 ετών. Πρόκειται για ένα από τα πλέον προφητικά κείμενα και ειδικά στις μέρες μας βιώνουμε την εφαρμογή του «Μεγάλου Αδελφού» σχεδόν σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Για κάποιο λόγο τουλάχιστον είχε καταφέρει μείνει έξω από την «κατασκοπεία» αυτού του είδους το ποδόσφαιρο. Οχι όπως πια...
Η είδηση που κυκλοφορεί στην Ισπανία από το απόγευμα της Πέμπτης, είναι ότι η Βαλένθια έχει αποφασίσει να στήσει το δικό της «Big Brother». Η διοίκηση των Νυχτερίδων έχει συμφωνήσει με συγκεκριμένο συνδρομητικό κανάλι, ώστε να τοποθετηθούν κάμερες στα αποδυτήρια και τους διαδρόμους του γηπέδου, αλλά και στο προπονητικό κέντρο έως και στο εστιατόριο ή την αίθουσα αναψυχής. Επίσης, κάμερες θα ακολουθούν τους παίκτες και στο πούλμαν (ίσως και στις πτήσεις) καθημερινά και φυσικά τις ημέρες των αγώνων.
Η ιδέα σύμφωνα με το club είναι για να έρθουν πιο κοντά οι φίλαθλοι με την ομάδα. Οτι τούτο θα συμβεί, καθώς οι πρώτοι θα παρακολουθούν συνεχώς τα ινδάλματα τους. Αυτό θα μπορεί να γίνεται μέσω application που θα κατεβάζουν στο κινητό ή το τον υπολογιστή τους τα μέλη του συλλόγου, ενώ θα υπάρχει και κανάλι για τους συνδρομητές που προτιμούν να αράζουν στον καναπέ και να βλέπουν τηλεόραση.
Το προφανές είναι πως πρόκειται για έμπνευση του επιτελείου ή του ίδιου του Πίτερ Λιμ. Ο επιχειρηματίας από τη Σιγκαπούρη που βρίσκεται ουσιαστικά στο τιμόνι των Νυχτερίδων (σ.σ.: για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει εάν ολοκληρώθηκε ή όχι η μεταβίβαση της εξουσίας από την τράπεζα στον Ασιάτη επενδυτή) προσπαθεί να βγάλει χρήματα για τα πολυπαθή ταμεία της ομάδας. Ο τρόπος που σκαρφίστηκε είναι αλήθεια ευφάνταστος, αλλά δεν ταιριάζει με το συναίσθημα της μπάλας.

Αρχικά το κοινό ίσως να ανταποκριθεί. Η θεαματικότητα εκπομπών σαν το «Big Brother» γίνεται πολλές φορές κατανοητή σαν μια φυγή από την πραγματικότητα, σαν μια απόδραση προς τη διασκέδαση. Υποτίθεται πως οι εκπομπές γίνονται αποδεκτές, γιατί το αποσπούν από τα όποια προβλήματά του και στην Ισπανία έχουν πολλά από δαύτα, καθώς βιώνουν πάνω κάτω τα δικά μας άσχημα.
Ισως να αρέσει σε πρώτη φάση και ειδικά στους πιο πιτσιρικάδες, η παρακολούθηση των αστεριών της ομάδας. Το πως κινούνται, τι λένε, τα αστεία τους, η αποκάλυψη της προσωπικότητας του καθενός, κάτι που δεν φαίνεται εντός χορταριού. Από το σύλλογο έχουν εξηγήσει ότι δεν θα υπάρχει εικόνα από τις στιγμές που θα αλλάζουν οι παίκτες ή από τις ομιλίες του προπονητή, ενώ είναι αυτονόητο ότι αυτές θα σβήνουν όταν θα γίνεται τακτική για τα ματς.
Εννοείται ότι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν ερωτηθεί γι αυτό. Το ότι θα τους ξεγυμνώνουν έτσι απλά μπροστά σε χιλιάδες άγνωστους, είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούν να αντιταχθούν. Τουλάχιστον όχι σε πρώτη φάση. Εργαζόμενοι είναι και θα υποκύψουν σε αυτό τους αρέσει δεν τους αρέσει. Ολο αυτό όμως στο δια ταύτα και μακροπρόθεσμα θα αποδειχτεί κακό τόσο για την ίδια την ομάδα όσο και τους ίδιους τους τηλεθεατές που κάποια στιγμή θα... ξενερώσουν.
Ηδη στις μέρες μας έχει χαθεί η μαγεία της Κυριακής. Τότε που υπήρχε η απίστευτη προσμονή του γηπέδου. Εχουμε όλοι πάρει τέτοιο overdose από τη διαρκή ενημέρωση για δαύτους, που έχει χαθεί και και η μαγεία των ποδοσφαιρικών ηρώων. Φανταστείτε τώρα τη θα συμβεί με τους παίκτες της Βαλένθια που έχει πολλούς πιτσιρικάδες και δεν διαθέτει τους σούπερσταρ που θα καθηλώσουν τον κόσμο.
ADVERTISEMENT
Ισως λοιπόν το εγχείρημα να αποτύχει και να σβήσει εν τη γενέσει του. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά πιθανό το εν λόγω παράδειγμα να το ακολουθήσουν και άλλοι. Φαντάζεστε να μπει ο «Μεγάλος Αδελφός» σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν, Τσέλσι κτλ.; Θα γίνει χαμός. Αλλωστε, εκτός από τα ινδάλματα προς παρακολούθηση, υπάρχει και η απύθμενη, ασυγκράτητη, κυρίαρχη επιθυμία του ανθρώπου να κρυφοκοιτάζει μέσα από την κλειδαρότρυπα...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Σαρρής ωχριά μπροστά στον Διαθεσόπουλο!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος σοκάρεται με τις χουντικές πρακτικές του προέδρου της ΚΟΕ και την ωμή απομάκρυνση του Χρήστου Αφρουδάκη από την Εθνική επειδή τόλμησε να ... “αντιμιλήσει”.
Στην εποχή της κρίσης τα αθλητικά media υποχρεώθηκαν να κάνουν εκπτώσεις, λόγω της ανάγκης των περικοπών. Και οι διευθυντές, που αναγκάστηκαν εκτός από το να κάνουν μειώσεις να συρρικνώσουν και το δημοσιογραφικό ρόστερ, άρχισαν τις αφαιρέσεις από τα λιγότερο δημοφιλή αθλήματα. Κάπως έτσι χάθηκε η δημοσιογραφική εξειδίκευση από τα “μικρά σπορ”. Ολα τα μικρότερης απήχησης αθλήματα πέρασαν στα χέρια πρωτόπειρων δημοσιογράφων ή μαθητευόμενων ή εκκολαπτόμενων δημοσιογράφων. Και κάπως έτσι αυτά τα ρεπορτάζ άρχισαν να χάνουν το βάθος τους και να γίνονται επιφανειακά. Να καταγράφουν μόνο αποτελέσματα, να καλύπτουν αγώνες και να μην ασχολούνται ερευνητικά με την δράση και την δραστηριότητα των πρωταγωνιστών.
Γιατί σου εξηγώ όλα τα παραπάνω; Προκειμένου να αντιληφθείς πώς είναι δυνατόν να μην έρχεται αντιμέτωπος με την κατακραυγή της αθλητικής κοινωνίας ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος για τις δικτατορικές πρακτικές του. Ενας αιωνόβιος πρόεδρος, που διοικεί δια της “αποφασίζουμε και διατάζουμε και λογαριασμό δεν δίνουμε σε κανέναν” μεθόδου την Ομοσπονδία εδώ και 30 χρόνια, δηλαδή από το 1984 με διάλειμμα 3 ετών ('90-'93), που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως ότι κάνει τα πάντα εν κρυπτώ, ότι δεν ακολουθεί διαφανείς διαδικασίες στην οικονομική διαχείριση, ένας πρόεδρος εναντίον του οποίου υπέβαλαν πριν από έναν χρόνο μήνυση για απιστία σε βαθμό κακουργήματος έντεκα διεθνείς πολίστες, απέναντι στους οποίους η Ομοσπονδία έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 250 χιλιάδων ευρώ και η διοίκηση τους είχε γονατίσει στην κοροϊδία, συνεχίζει τη δράση του ανενόχλητος. Κι όχι απλώς ανενόχλητος, αλλά και με καθεστωτικά ποσοστά στις εκλογές (92% το 2010). Κάπως έτσι έφτασε να συμπεριφέρεται σαν να είναι η Ομοσπονδία τσιφλίκι του και να δίνει γραμμή στον Ομοσπονδιακό προπονητή να κόψει από την αποστολή της Εθνικής τον εμβληματικό αρχηγό της, τον Χρήστο Αφρουδάκη επειδή τολμά να ορθώνει ανάστημα και να αρθρώνει κριτικό δημόσιο λόγο.
Πρόσεξε, στη μήνυσή τους, οι πολίστες τον κατηγορούν για απιστία επειδή δεν τους κατέβαλε ποτέ μια υπεσχημένη επιδότηση ύψους 250.000 ευρώ για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας πόλο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Πρόκειται για χρήματα, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αθλητών αλλά και την παραδοχή του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, προέρχονταν από επιχορηγήσεις που έλαβε αποδεδειγμένα το 2008 η Κολυμβητική Ομοσπονδία αποκλειστικά για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την ΓΓΑ και αρνείται εδώ και πεντέμισι έτη να τους τα αποδώσει.
Φαντάζεσαι τι θα είχε συμβεί αν πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας ο Γιώργος Σαρρής επέβαλε στον Φερνάντο Σάντος να κόψει τον Γιώργο Καραγκούνη για τέτοιο λόγο; Φαντάζεσαι τι θα είχε γίνει αν έντεκα διεθνείς ποδοσφαιριστές είχαν υποβάλει μήνυση για απιστία σε βάρος του προέδρου της ΕΠΟ; Αυτό ακριβώς όμως εκμεταλλεύεται ο Διαθεσόπουλος. Το ότι “ουδείς ασχολείται”. Τα φώτα δεν πέφτουν πάνω του, τα media ή δεν ξέρουν ή τον καλύπτουν, οι αρχές σφυρίζουν αδιάφορα, η διαπλοκή φτάνει στο ζενίθ, και φυσικά αυτός συνεχίζει να δρα ανεξέλεγκτος, δίχως να δίνει ποτέ λογαριασμό σε κανέναν.
Γιατί κόπηκε με τόσο άκομψο τρόπο ο φυσικός αρχηγός της Εθνικής, ο οποίος μάλιστα το πληροφορήθηκε από τους δημοσιογράφους; Το περασμένο καλοκαίρι οι αθλητές της Εθνικής για ακόμη μια φορά απείχαν από τις προπονήσεις επειδή η Ομοσπονδία τους κορόιδευε με τις πατροπαράδοτες ατήρητες υποσχέσεις για καταβολή των οδοιπορικών τους και επειδή για ακόμη μια φορά ένιωσαν έλλειψη σεβασμού. Ο Αφρουδάκης τότε, ως αρχηγός, είχε βγει μπροστά και είχε, με τον δημόσιο λόγο του, μιλήσει για λογαριασμό των παικτών και είχε δυσαρεστήσει τον Διαθεσόπουλο. Και φυσικά αυτός δεν του το συγχώρεσε ποτέ. Του το φύλαξε, και τώρα, στις πρώτες κλήσεις μετά από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο οποίο οι διεθνείς συμμετείχαν μετά από πιέσεις, τον έκοψε. Ωμά.
Είναι τέτοιο το θράσος του και τέτοια η έλλειψη σεβασμού προς τους αθλητές, που το βράδυ του Σαββάτου ο Διαθεσόπουλος δήλωσε στο gazzetta το αμίμητο “και ποιος είναι ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας που θα πρέπει να με νοιάζει τι είπε; Εχω καλύτερα πράγματα να κάνω Σαββάτο βράδυ”.
Προσέξτε: ο οραματιστής πρόεδρος της ΚΟΕ έχει καλύτερα πράγματα να κάνει από το να ασχοληθεί με την “ευελπιστώ οι αποφάσεις του προπονητή να είναι αξιοκρατικές και μη χειραγωγημένες από εμπαθείς ανωτέρους του και να μην λειτουργεί ως φερέφωνο, κάποιων που διοικούν το άθλημα μας, εδώ και 30 χρόνια, με ό, τι αυτό συνεπάγεται, ο νοών νοείτο! Σε αυτό το σημείο και ο πιο καλόπιστος φίλαθλος του αθλήματος δεν νομίζω να πιστεύει ότι οι λόγοι που δεν κλήθηκα στην Εθνική ομάδα είναι καθαρά αγωνιστικοί», δήλωση του Αφρουδάκη.
Σκέψου το πάλι: να έβγαινε πριν από το Μουντιάλ ο αρχηγός της Εθνικής ποδοσφαίρου, ή της Εθνικής μπάσκετ και να δήλωνε ότι τον έκοψε από την Εθνική ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Και να απαντούσε μετά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας το “και ποιος είναι ο αρχηγός της Εθνικής για να με νοιάζει τι είπε”. Φαντάζεσαι τι θα είχε ακολουθήσει;
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΑΥ) είχε καταγγείλει τις συνθήκες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και είχε αποδώσει μια σειρά από ευθύνες στην διοίκηση της ΚΟΕ. Ολως τυχαίως πρόεδρος της ΣΕΑΥ είναι ο Αφρουδάκης, και γενικός γραμματέας ο Κώστας Τσαλκάνης, ο οποίος επίσης κόπηκε τώρα από την Εθνική!
Τι θα ακολουθήσει; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τον Αφρουδάκη, που ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την Εθνική, θα ακολουθήσουν και άλλοι διεθνείς πολίστες, όπως ήδη έκανε σήμερα ο Μανώλης Μυλωνάκης. Και κάπως έτσι η Εθνική θα οδηγηθεί στον μαρασμό και θα χάσει πολλές από τις ελπίδες της για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Δηλαδή θα διαλυθεί μια Εθνική από αυτές που διαχρονικά σε έκαναν να καμαρώνεις, διότι έτσι το θέλησε ο αφέντης πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Και δεν ανοίγει μύτη.
Για να καταλάβεις περί ποιου συζητάμε, στο παρελθόν η ΚΟΕ, μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, προκειμένου να κόψει συγκεκριμένους αθλητές που είχαν πάλι διαφορετική άποψη, είχε περάσει από το ΔΣ απόφαση ότι θα παίζουν αθλητές που θα έχουν γεννηθεί μετά από το 1981 ενώ οι κατά τεκμήριο καλύτεροι ήταν γεννημένοι πριν από το 1981. Χούντα.
Είναι περιττό να υπογραμμίσω ότι την βασική ευθύνη για όλα αυτά που συμβαίνουν σε κολύμβηση και πόλο φέρουν οι αρχές, οι οποίες κατά έναν μυστήριο τρόπο δεν ασχολούνται ποτέ με τις καταγγελίες και δεν τολμούν να ελέγξουν τα πεπραγμένα της διοίκησης της ΚΟΕ. Είναι όμως εξίσου μεγάλη η ευθύνη της υψηλής κοινωνίας αυτών των αθλημάτων, δηλαδή όλων αυτών που έχουν αφήσει την πισίνα ελεύθερη στον Διαθεσόπουλο για να κάνει τις βουτιές του και να συμπεριφέρεται σε αθλητές σαν να είναι σκλάβοι του.
Αν υπάρχουν κάποιοι που διαχρονικά ορθώνουν ανάστημα στον παντοδύναμο πρόεδρο της ΚΟΕ και προσπαθούν να τον σταματήσουν είναι κυρίως οι διεθνείς πολίστες. Στην πραγματικότητα αυτά τα παιδιά αποτελούν την μόνη ελπίδα των αθλημάτων αυτών για απελευθέρωση και επιστροφή στην εποχή της άνθισής τους. Και η στάση τους είναι, ακόμη μια φορά, για να την καμαρώνεις και για να παραδειγματίζεσαι από αυτή.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Χελάντερ για Ολυμπιακό, Μέλμπεργκ και Γιουβέντους!!

Ο Χελάντερ στην ερυθρόλευκη λίστα και ο διεθνής αμυντικός της Μάλμε μιλά στο gazzetta.gr για το μέλλον του, τον Μέλμπεργκ και τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. 
Το όνομά του Φίλιπ Χελάντερ βρέθηκε σύμφωνα με τα σουηδικά ΜΜΕ στη λίστα του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να είναι ενθουσιασμένοι με την εικόνα του στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 21χρονος διεθνής αμυντικός της Μάλμε μίλησε στο gazzetta.gr για τα... ερυθρόλευκα σενάρια, τον... τελικό με τη Γιουβέντους και το μέλλον των Πειραιωτών στη διοργάνωση.
Πολλά τα σενάρια που θέλουν τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται για την απόκτησή σου. Υπάρχουν επαφές;
Εχω ακούσει για το ενδιαφέρον, γράφτηκαν πολλά, αλλά δεν έχω καμία επίσημη επαφή. Υπάρχουν ακόμα υποχρεώσεις με τη Μάλμε και όλα θα συζητηθούν με τον μάνατζερ μου αργότερα. Ωστόσο, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχω κάποιες συνομιλίες
Ποια είναι η άποψή σου για ένα πιθανό deal;
Είναι μια εξαιρετική προοπτική για μένα. Ο  Ολυμπιακός συγκαταλέγεται στα μεγάλα club του εξωτερικού. Είναι μεγάλη ομάδα και φυσικά θα ήταν συναρπαστικό να έχω μια τέτοια αλλαγή στην καριέρα μου. Ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή παίζω στη Μάλμε, είμαι χαρούμενος που έχουμε πετύχει τόσα πολλά»
Με αφορμή τα σενάρια, συμπατριώτες σου... θυμήθηκαν τον Μέλμπεργκ και την παρουσία του στον Ολυμπιακό.
Ενας εξαιρετικός αμυντικός με τεράστια καριέρα. Στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ. Ολοι θέλουν να ακολουθήσουν τα χνάρια του Μέλμπεργκ.
«Τελικός» με τη Γιουβέντους για τη Μάλμε. Πιστεύεις πως έχετε ελπίδες να πάρετε κάτι καλό;
Κάναμε δυο εξαιρετικές εμφανίσεις με Ολυμπιακό και Ατλέτικο, αλλά με τους Ισπανούς δεν ήμασταν τυχεροί. Χάσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν πήραμε τίποτα. Εχουμε ελπίδες να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και θα τα δώσουμε όλα με τη Γιουβέντους. Είμαστε σε θέση να πάρουμε κάτι θετικό, αν και ξέρουμε πόσο δύσκολο ματς είναι. 
Δίνεις πιθανότητες πρόκρισης στον Ολυμπιακό για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ;
Φυσικά και δίνω, έδειξε πως είναι πολύ δυνατή ομάδα, πήρε δυο μεγάλες νίκες, το πάλεψε αρκετά στην Ιταλία. Εχει πιθανότητες, αλλά είναι δυο τεράστια ματς με Ατλέτικο και Μάλμε που θα τον δυσκολέψουν αρκετά. Εχει ποιότητα για να τα καταφέρει. 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Tι θα σημάνει ο αποκλεισμός της Εθνικής;

Ο Μιχάλης Τσόχος ρίχνει μία ματιά σε κάθε λογής αριθμούς στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν πάει στο Euro της Γαλλίας και τρομάζει με την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου...
Η λογική “δεν υπάρχει ελπίδα, η Εθνική αποκλείστηκε” είναι η τελευταία που πρέπει να κυριαρχήσει τώρα. Ναι μεν οι ελπίδες δεν είναι πολλές αλλά υπάρχουν ακόμη, ειδικά για την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Το επόμενο εκτός έδρας ματς με την Ουγγαρία στα τέλη Μαρτίου είναι καθοριστικό κι αν η Εθνική καταφέρει να νικήσει στην Βουδαπέστη τότε θα μπορεί να βάλει από κάτω της τουλάχιστον τους Ούγγρους που αυτή τη στιγμή είναι στην τρίτη θέση του ομίλου.
Η λογική να φτιάξουμε την ομάδα των επόμενων ετών, σε αυτή την φάση δεν πρέπει να επικρατήσει, διότι αν η Εθνική δεν προκριθεί στα τελικά του Euro της Γαλλίας, ακόμη και καλή να είναι η ομάδα που θα φτιάξει οι διακρίσεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να έρθουν.
Η οικονομική καταστροφή...
Ας δούμε μία μία τις συνέπειες τυχόν αποκλεισμού της Εθνικής από ένα Euro που προσέξτε συμμετέχουν 24 και όχι 16 όπως μέχρι τώρα Εθνικές ομάδες. Η πρώτη συνέπεια είναι οικονομική.
Είναι γνωστό ότι η Ομοσπονδία μπορεί και λειτουργεί, ζει και υπάρχει, από τα έσοδα που εισπράττει από τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στις μεγάλες διοργανώσεις και τα πριμ που συγκεντρώνει από αυτές. Κατά μέσο όρο τα τελευταία χρόνια η ΕΠΟ εισπράττει με τη μορφή πριμ περίπου 10 εκατ. ευρώ την διετία!
Αν αυτά τα χρήματα λείψουν από την ΕΠΟ (περίπου 5 εκατ. ευρώ το χρόνο) σχεδόν δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Χώρια που είναι απολύτως βέβαιο ότι και οι χορηγοί που έβαζαν πάρα πολλά χρήματα πάνω στην Εθνική ομάδα λόγω των συνεχόμενων
παρουσιών της στις μεγάλες διοργανώσεις, είτε θα κάνουν πίσω, είτε θα επενδύσουν πολύ μικρότερα ποσά. 
Και μπορεί αρκετοί από εσάς να λέτε “καλύτερα να μην έχουν λεφτά στην ΕΠΟ”, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα έσοδα αν μειωθούν θα μειωθούν και οι παροχές προς την ίδια την ομάδα. Για παράδειγμα προπονητή με σοβαρό κασέ ξεχάστε τον για την Εθνική.
Η κατακόρυφη πτώση στη βαθμολογία...
Αν η Εθνική Ελλάδας μείνει εκτός από την τελική φάση (δεν είναι δηλαδή μέσα στις 24 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης) η κατρακύλα της δεν θα έχει τέλος. Είναι απολύτως βέβαιο ότι στην παγκόσμια κατάταξη θα πέσει κάτω από την 30η θέση πράγμα που σημαίνει ότι στην κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 θα είναι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στον όμιλο που θα σχηματιστεί θα έχει μπροστά της τουλάχιστον ένα μεγαθήριο (Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία) και μία ακόμη πολύ
ισχυρή ομάδα (Πορτογαλία, Κροατία, Βέλγιο, Σουηδία) κ.ο.κ.
Επίσης θυμίζω ότι στα προκριματικά του Μουντιάλ δεν ισχύει ότι και σε αυτά του Euro. Από τον όμιλο θα περνάει απευθείας ο πρώτος και ο δεύτερος θα πηγαίνει στα μπαράζ. Για να προκριθεί λοιπόν η Εθνική στο Παγκόσμιο θα πρέπει να αφήσει εκτός κάποιο μεγαθήριο για την απευθείας πρόκριση, ή δύο ομάδες τύπου Κροατίας, Σουηδίας, Βελγίου (μία από τον όμιλο ώστε να τερματίσει δεύτερη) και μία στα μπαράζ. Αντιλαμβάνεστε ότι και καλή ομάδα να έχουμε σε έναν όμιλο με Γερμανία, Κροατία, ή σε έναν με Ιταλία, Βέλγιο, υπέρβαση θα πρέπει να
κάνουμε για προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Αν μάλιστα δεν κάνουμε το ταξίδι και για την Ρωσία, τότε θα επιστρέψουμε οριστικά και αμετάκλητα στην προ 2004 εποχή.
Για εσάς που είστε νεότεροι και δεν προλάβατε εκείνες τις εποχές, θα επιστρέψουμε σε επίπεδα σαν αυτά που βρίσκετε τα τελευταία χρόνια η Εθνική ομάδα της Ουγγαρίας για παράδειγμα...
Τεράστιο πρόβλημα και για τους παίκτες - συλλόγους
Το πρόβλημα όμως δεν θα το έχει μόνο η Εθνική ομάδα, θα το έχουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι ελληνικοί σύλλογοι. Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές δεν θα έχουν την δυνατότητα να παίζουν στις μεγάλες διοργανώσεις όπως συνέβαινε την τελευταία δεκαετία και η μεταγραφή σε σημαντικά club του εξωτερικού θα είναι ασφαλώς πολύ πιο δύσκολη υπόθεση. Μην έχετε αμφιβολίες ότι παίκτες όπως ο Σάμαρης για παράδειγμα δεν θα έπαιρναν τέτοιου είδους μεταγραφή αν δεν είχαν κάνει ότι έκανε ο μικρός το περασμένο καλοκαίρι στα γήπεδα της
Βραζιλίας. Επιπλέον δεν θα εισπράττουν τα χρήματα από την UEFA και την FIFA για τη συμμετοχή των παικτών τους στις μεγάλες διοργανώσεις, χρήματα που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ σημαντικά.
Οσο για τους ίδιους τους παίκτες και στην τσέπη τους θα φανεί αυτή η διαφορά. Ενα σταθερό μέλος της Εθνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια έχει εισπράξει πάνω από 2 εκατ. ευρώ χάρη στα πριμ των προκρίσεων στις μεγάλες διοργανώσεις.
Για τους ποδοσφαιριστές όμως η μεγάλη ζημιά είναι ότι δεν θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν τα όσα καταπληκτικά γεύτηκαν οι προκάτοχοί τους. Την χαρά και ευλογία της συμμετοχής σε τελικές φάσεις παγκοσμίου Κυπέλλου ή ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Αυτά και όχι μόνο παίζονται τις επόμενες έξι αγωνιστικές από την Εθνική ομάδα και για αυτόν τον λόγο η ανάκαμψη της δεν είναι υπόθεση λίγων, αλλά υπόθεση συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν γίνει κατανοητό από όλους ίσως κάτι να αλλάξει...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Βενγκέρ: «Δεν πωλείται ο Ποντόλσκι»

Μπορεί ο Λούκας Ποντόλσκι να παρακολουθεί τα περισσότερα παιχνίδια της Άρσεναλ από τον πάγκο ή την εξέδρα, όμως ο Αρσέν Βενγκέρ ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να αποχωριστεί το Γερμανό τον προσεχή Ιανουάριο.
«Παίζει σε μία θέση που υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Ήρθε πολύ αργά από τις διακοπές του το καλοκαίρι. Ξεκίνησε μετά από τους συμπαίκτες του και δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση» τόνισε αρχικά ο Αλσατός, προσθέτοντας: «Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα φύγει τα Χριστούγεννα. Εγώ είμαι αυτός που βάζει την τιμή και τα ποσά που ακούγονται δεν ανταποκρίνονται στην αξία του. Δεν είναι προς πώληση και δεν υπάρχει και καμία πρόταση. Οι εφημερίδες σήμερα ξέρουν περισσότερα από εμάς, αλλά η συγκεκριμένη ιστορία είναι εντελώς αναληθής».
Ο Ποντόλσκι πάντως δεν έχει κρύψει τη δυσφορία του για τον παραγκωνισμό του φέτος, αφού έχει αγωνιστεί μόλις 46 λεπτά στο πρωτάθλημα και μερικά ακόμη στο Champions League, ζητώντας από τον Βενγκέρ να του ξεκαθαρίσει τα δεδομένα για το μέλλον του.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Μάχη Ρεάλ – Μπαρτσελόνα για Κουαδράδο!!

Στα πόδια του Χουάν Κουαδράδο «σφάζονται» Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.
Ο Κολομβιανός που εντυπωσίασε τόσο την περασμένη σεζόν στην Serie A με τη φανέλα της Φιορεντίνα όσο και το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, φαίνεται πως θα αποτελέσει το «μήλον της έριδος» ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ισπανικές ομάδες.
Η Μπαρτσελόνα που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και το καλοκαίρι για την απόκτηση του 26χρονου μεσοεπιθετικού, εξακολουθεί να τον έχει ως πρώτο όνομα στη λίστα της ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Την ίδια στιγμή όμως και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Sport» της Βαρκελώνης, φαίνεται πως και οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν βάλει τον Κουαδράδο στο στόχαστρο, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να φέρεται να έχει κάνει ήδη την πρώτη διερευνητική επαφή με τον ποδοσφαιριστή.
*Πηγή: gazzetta.gr*

In Matt we trust!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την αλλαγή των Αγγελόπουλων ως προς τη λογική των πρόωρων ανανεώσεων, χαίρεται που θα βλέπει τον Λοτζέσκι στα αποδυτήρια για ακόμη δυομιση χρόνια και περιμένει εξελίξεις στην υπόθεση του Σλούκα.
Η λογική της διοίκησης των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου έχει αλλάξει ως προς τις ανανεώσεις των συμβολαίων αρκετούς μήνες πριν αυτά λήξουν.
Για τουλάχιστον 7-8 χρόνια μόνο ο Άντρια Ζίζιτς είχε ανανεώσει πρόωρα στον Ολυμπιακό, μέχρι που ήρθε το φετινό καλοκαίρι.
Δε ξέρω αν το «έπαθαν κι έμαθαν» από την υπόθεση του Κάιλ Χάινς (στην υπόθεση Χάινς δεν έκαναν λάθη μόνο οι πρόεδροι, έκανε και ο παίκτης και κυρίως ο ατζέντης του), ισχύει στην περίπτωσή τους, αλλά σίγουρα οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού αξίζουν ένα credit. Κατάλαβαν πως η μη πρόωρη ανανέωση σημαντικών παικτών ήταν λανθασμένη επιλογή διοίκησης και την άλλαξαν.
Σε αυτό το άτυπο «mea culpa» ανανέωσαν ήδη οι Γιώργος Πρίντεζης, Βαγγέλης Μάντζαρης και εδώ και λίγες ώρες ο Ματ Λοτζέσκι (δεν είναι και πολύ δημοσιογραφικά αποδεκτό να αναφέρεις της αιτία του κειμένου σου μετά από 119 λέξεις), ενώ αναμένουν στο ακουστικό τους οι Μπράιαντ Ντάνστον και Κώστας Σλούκας. Βασικά αναμένουν στο ακουστικό τους έχοντας ήδη υπάρξει συζήτηση για ανανέωση.
Στην περίπτωση του Σλούκα το θέμα «κόλλησε» όταν ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας και έκτοτε υπάρχει μία... παγωμάρα και καμία επικοινωνία. Ελπίζω να μην διαρκέσει για πολύ μόνο διότι είναι δεδομένο πως ο Σλούκας θα βρει κάτι καλό στο εξωτερικό, λόγω της επιθετικής του ικανότητας και ενστίκτου.
Ματ Λοτζέσκι (επιτέλους). Το καλοκαίρι του 2013 ο Καρτιέρ Μάρτιν είχε στείλει υπογεγραμμένα προσύμφωνα και λοιπές λεπτομέρειες, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέμενε πως ο Ματ Λοτζέσκι ήταν ιδανική λύση. Ένας ΝΒΑer απέναντι σε έναν Αμερικανό της Οστάνδης και όμως «ο επιμένων νικά». Ο Μπαρτζώκας άκουσε τα χίλια όσα από τον κόσμο για αυτόν «που μας κουβάλησε», αλλά η επιλογή του αποδεικνύεται άριστη εκ του αποτελέσματος και εκ της ανανέωσης του συμβολαίου κρίνοντας. Και παρά το γεγονός πως ο Μπαρτζώκας δεν καθοδηγεί πλέον την ομάδα.
Ο Αμερικανοβέλγος παρουσιάζεται συνεχώς βελτιωμένος ειδικά στην επίθεση. Παίκτης που ξέρει να παίζει χωρίς τη μπάλα στα χέρια του, εκπληκτικός σουτέρ είτε μετά από ντρίπλα είτε από στατική θέση. Δημιουργεί φάσεις για τους συμπαίκτες του, διαθέτει αθλητικές ικανότητες, παίρνει ριμπάουντ, δε φοβάται να πάρει την κρίσιμη φάση όταν χρειάζεται και το μόνο που μένει είναι να εξελιχθεί και στην άμυνα. Στα μετόπισθεν δεν είναι καλός, αλλά δείχνει διάθεση.
Save the best for last... Ο Λοτζέσκι είναι ένας άριστος οικογενειάρχης, δεν έχει δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα εντός και εκτός παρκέ, είναι παίκτης ομάδας και έχει δεθεί με την ερυθρόλευκη φανέλα. Μέχρι και στις διακοπές του στις ΗΠΑ πήγε να παρακολουθήσει την ποδοσφαιρική ομάδα σε φιλική αναμέτρηση.
ΥΓ: Το ματς στο Ρέθυμνο ήταν κακής ποιότητας, αλλά κάτι τέτοιο είναι λογικό αφού αναφερόαμστε σε ανθρώπους και όχι σε ρομπότ.
ΥΓ 2: Να κρατήσεις την αντίπαλη ομάδα, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή, χωρίς πόντο στα τελευταία 6'10'' είναι ΑΘΛΟΣ και ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Το έκανε ο Ολυμπιακός στον ΑΓΟΡ με τον Σίμπσον να σκοράρει στο 33:50 για τελευταία φορά στο ματς!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Σκέφτεται παραίτηση ο Χιου Ντάλας!!

Αγγλικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Χιου Ντάλας σκέφτεται το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την θέση του αρχιδιαιτητή.
Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου και οι απειλές που έχει δεχθεί, έχουν κάνει τον Χιου Ντάλας να σκέφτεται το ενδεχόμενο παραίτησης από την θέση του αρχιδιαιτητή.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η κυριακάτικη έκδοση της «Sun» σε δημοσίευμά της...
«Ο Χιου Ντάλας σκέφτεται να παραιτηθεί από πρόεδρος στην Ένωση Διαιτητών στην Ελλάδα μετά τις απειλές κατά της ζωής του που δέχθηκε».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Καλά ο Ρανιέρι, αλλά οι παίκτες που ήταν;

Ο Δήμος Μπουλούκος αφήνει στην άκρη Σαρρή και Ρανιέρι και καταπιάνεται με τους διεθνείς που κόντρα στα Νησιά Φερόε, έμοιαζαν σαν ποδοσφαιριστές τοπικού πρωταθλήματος.  
Από την Παρασκευή το βράδυ και μετά την ήττα από τα Νησιά Φερόε με 1-0, όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι ασχολούνται με την ανεπάρκεια του Κλάουντιο Ρανιέρι και τα παραγοντικά εγκλήματα του Γιώργου Σαρρή,
Μια λογική αντιμετώπιση της κατάστασης, καθώς όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίσεις το απίστευτο κάζο της Εθνικής με μια πιο ψύχραιμη ματιά, αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές. Το εγκληματικό δίδυμο Σαρρή – Ρανιέρι συγκέντρωσε επάνω του όλο το ανάθεμα, με αποτέλεσμα να περάσει σε δεύτερη μοίρα η τραγική εμφάνιση των παικτών που ήταν εκτός τόπου και χρόνου.
Οπως έγραψα και λίγες ώρες μετά το εφιαλτικό ματς, όσα εισπράττουν το χρόνο ο Μανωλάς ή αρκετοί από τους υπόλοιπους παίκτες της Εθνικής, δεν φτάνουν το ετήσιο εισόδημα όλων των αντιπάλων μας, το βράδυ της Παρασκευής στο Καραϊσκάκη.
Στο κάτω – κάτω της γραφής δεν χρειάζεται να υπάρχει προπονητής στον πάγκο, για να κόψει έστω και μία φορά ο Καράμπελας τους αντιπάλους του. Ούτε το σύστημα του Ρανιέρι ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν πέρασε ούτε μία φορά η μπάλα με αξιώσεις στους προωθημένους Γκέκα και Αθανασιάδη.
Οταν προσπαθούμε επί 90 λεπτά να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα με σέντρες και γεμίσματα στην περιοχή, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο, ειδικά κόντρα σε έναν αντίπαλο που μετά το γκολ έπαιξε μαζική άμυνα και οι σέντρες αποδείχθηκαν βούτυρο στο ψωμί του! Επίσης, ούτε ο Ρανιέρι χρειαζόταν φυσικά, για να κάνουμε έστω κι ένα σουτ αξιώσεων έξω από την περιοχή με στόχο την εστία του Νίλσεν.
Προς τιμήν τους διεθνείς, στη συντριπτική πλειοψηφία μετά το ματς, αναγνώρισαν τα λάθη τους και ανέλαβαν την ευθύνη για την ντροπιαστική ήττα. Το θέμα, όμως, δεν είναι πλέον εάν έχουν τη διάθεση να αλλάξουν αυτή την εικόνα, αλλά εάν μπορούν να το κάνουν.
Πολύ φοβάμαι, ότι μετά τις «αποστρατείες» Καραγκούνη και Κατσουράνη, δημιουργήθηκε έλλειμμα ηγεσίας στην Εθνική ομάδα, καθώς δεν φαίνεται ότι δεν υπάρχει παίκτης που να μπορεί να πάρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην πλάτη του. Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι οι αυξάνονται οι Ελληνες που παίζουν στο εξωτερικό, οι περισσότεροι είναι ρολίστες με σημαντική συνεισφορά στις ομάδες τους, χωρίς όμως να είναι πρώτα βιολιά σε μια ορχήστρα που χρειάζεται σολίστες...
Και πλέον με τον αποκλεισμό από την τελική φάση του Euro 2016, να είναι κάτι περισσότερο από ορατός, τα περιθώρια στενεύουν και πλησιάζουμε επικίνδυνα σε αυτό που είπε μετά το ματς ο Κονέ, ότι δηλαδή «καταστρέφεται μια ομάδα 10 χρόνων»!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ξύλο και 10 αποβολές σε τοπικό!! (vid)

Άγριο ξύλο και 10 κόκκινες κάρτες είχαμε σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος στην Πάτρα...
Χαμός έγινε στο Άτλας-Σταροχώρι, όταν στο 85' οι γηπεδούχεοι ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0 και ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Γιώργος Κατσαΐτης, έβρισε τον Γιάννη Νικολόπουλο, ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με το patragoal.gr, οι δύο προπονήτες ήρθαν σε αντιπαράθεση, με τον διαιτητή να αποβάλει και τους δύο! Την ώρα που αποχωρούσαν ο Κατσαΐτης επιτέθηκε πισώπλατα στον Πεφάνη με αποτέλεσμα οι δύο προπονητές να πιαστούν στα χέρια...
Αμέσως μετά στα επεισόδια μπήκαν και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με αδερφό ποδοσφαιριστή του Ατλάντα να έρχεται στα χέρια με οπαδό και ποδοσφαιριστές του Σταροχωρίου. Στη συνέχεια, ο ποδοσφαιριστής του Ατλάντα πήγε να υπερασπιστεί τον αδερφό του και έγινε ένα με τους φιλάθλους...
Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να αποβάλει 7 ποδοσφαιριστές του Σταροχωρίου και 3 των γηπεδούχων, με την τύχη του αγώνα πλέον να την αποφασίζει η ΕΠΣ Αχαΐας...
Δείτε παρακάτω το βίντεο!



*Πηγή: gazzetta.gr*

Η σχέση του Ρανιέρι με Σαμαρά και Τσίπρα!!

Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας σχολιάζει με το δικό του μοναδικό τρόπο τον προπονητή που προέρχεται από έξι σερί απολύσεις. Τι σχέση έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας; Τα παίρνει όλα και φεύγει ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Κι εγώ θα είμαι λαϊκιστής με δίπλωμα αν τα έχωνα μονάχα σ΄ αυτόν. Ότι για τη ξευτύλα να πάρει η εθνική μονάχα ένα πόντο σε τέσσερα ματς με αντίπαλους Β΄-Γ΄ εθνικής φταίει μόνον ο Ιταλός προπονητής.
Να δούμε τα πράγματα ψύχραιμα. Και σοβαρά. Δίνουν την εθνική ομάδα σε προπονητή που προέρχεται από έξι σερί απολύσεις. Στις έξι προηγούμενες ομάδες του δεν ολοκλήρωσε το συμβόλαιό του. Δεν είναι εκεί το θέμα.
Αυτός κρίθηκε κατάλληλος, αυτόν πήρανε. Τον Ρανιέρι. Έρχεται στην Ελλάδα και τι κάνει; Το παίζει Καραμανλής και Παπανδρέου. Σαμαράς και Τσίπρας. Αρχηγός της αντιπολίτευσης. Θα κάνω και θα ράνω. Έτσι δεν παίζουν μπάλλα οι κομματάρχες που έχουν σειρά να γίνουν πρωθυπουργοί;
Έρχεται, λοιπόν, στην εθνική ο Ρανιέρι και δεν τον παίρνουν με τα γιαούρτια, όπως θα έπρεπε αν κάνει ο κόσμος με τον κάθε αρχηγό της αντιπολίτευσης. "Θα τα κάνεις, ρε, αυτά που υπόσχεσαι;". Μη λησμονούμε. Ο Παπανδρέου είχε πει υπάρχουν λεφτά και επειδή δεν υπήρχε σάλιο μας σιδέρωσε με το μνημόνιο. Και ότι ο Σαμαράς σαν αντιπολίτευση ήταν μεγαλύτερος(!!!) πολέμιος του μνημονίου απ΄ ό,τι σήμερα ο Τσίπρας.
Τι έκανε ο φουκαράς ο Ρανιέρι; Απέτυχε σαν προπονητής της εθνικής ομάδας. Στα παπάρια μας! Εδώ έχουμε σίγουρη την αποτυχία του πρωθυπουργού της εθνικής κυβέρνησης. Γιατί; Επειδή κανένας αρχηγός αντιπολίτευσης δεν προετοιμάζεται, δεν δουλεύει, δεν οργανώνεται εν όψει της ανάληψης της ευθύνης που τον περιμένει. Και η μόνη αγωνία του είναι να εντυπωσιάσει. Να παραμυθιάσει προκειμένου να γίνει αυτός πρωθυπουργός.
Σκέτος αρχηγός κόμματος ο Ρανιέρι από την πρώτη κιόλας ημέρα. Δεν μ΄ αρέσει έτσι όπως έπαιζε η εθνική με προπονητή τον Σάντος. Η ομάδα έχει δυνατότητες και θα αλλάξουμε αγωνιστικό στυλ, θα γίνουμε επιθετικοί. Μαζύ μου η εθνική θα γίνει πρωταγωνίστρια στο γήπεδο απέναντι σε κάθε αντίπαλο.
Αυτά έλεγε ο άνθρωπος που πήρε ένα μόλις πόντο από τέσσερις ομάδες κατώτερες της Ελλάδος.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΤΡΗΤΟ ΦΑΡΔΟΣ του Φερνάντο Σάντος, γράφει o apodytiriakias.gr 

Το φάρδος. Μιλάμε για τεράστια διάμετρο, δίχως υπερβολή. Τέτοιο πράμα δεν το έχω ματασυναντήσει. Μια ζωή ο άνθρωπος να 'ναι τυχερός. Κι όμως, συμβαίνει. Όπως και το άλλο. Κάποιος να είναι μόνιμα στην γκαντεμιά. Συμβαίνει, σου λέω.
Φερνάντο Σάντος. Όχι, ρε! Ένα-μηδέν μέσα στην Πορτογαλία με την... Αρμενία. Με γκολ του παικταρά Κριστιάνο Ρονάλντο. Όπως 1-0 στο 94 είχε κερδίσει εκτός έδρας το προηγούμενο ματς, πάλι με γκολ Ρονάλντο, την Δανία.
Ο προπονητής τού πίσω. Πρώτα η άμυνα! Μόνον η άμυνα! Όλη η ομάδα να σκέπτεται αμυντικά. Κι όταν βγαίνει μπροστά να το κάνει με σκοπό να κρατήσει μακρυά τον αντίπαλο από τα καρέ του τερματοφύλακα μας.
Έτσι ήταν στον ΠΑΟΚ. Αμυντικός προπονητής ο Πορτογάλος. Δουλευταράς, ε; Άλλο αυτό. Από τη φάτσα του ο άνθρωπος δείχνει την κακομοιριά του. Καμμία λευκότητα φωτός η ψυχή του, καμμία σκέψη για το παραπάνω, για ελπίδα, για υπέρβαση. Όχι! Πίσω, μόνον πίσω. Χίλιες φορές όχι στο μπροστά, στο ξεφεύγω από τη μιζέρια, τη δυστυχία.
Να προκριθεί στο Ευρω θέλει η Πορτογαλία με τις ασκήσεις αμυντικής τακτικής ακόμα και με αντίπαλο την Αρμενία, σε ματς έδρας.

*Πηγή: sportdog.gr*

Η χειρότερη τριάδα όλων των εποχών!!

Μεγάλο ρεσιτάλ Αλέφαντου στον SportDog για τον πρωταθλητή των αποζημιώσεων και τα παικτάκια της Ελλάδας! Ο Αρχοντίδης, τα Νησιά Καλαμπάκος, οι παιδαράδες του Ρεχάγκελ. Λέγανε να μη βιάζομαι να κρίνω, έλεγαν ότι είμαι παρορμητικός, όμως τα είχα δει τα χάλια του Ρανιέρι από το πρώτο και το δεύτερο ματς. Μιλάμε για τον πρωταθλητή των αποζημιώσεων! Ο πρωταθλητής των αποζημιώσεων και μέγας επικίνδυνος λέγεται Ρανιέρι!
Έχει γίνει βαθύπλουτος από τις αποζημιώσεις. Πάει σε ομάδες, κάνει παχυλά συμβόλαια με ισχυρές ρήτρες αποζημίωσης και δεν τον νοιάζει τίποτα, δεν έχει δίψα για τη δόξα. Ήρθε εδώ λοιπόν και τα διέλυσε όλα. Τσέπωσε χοντρά λεφτά μέσα σε 3 μήνες. Την πάτησε ο Σαρρής με την απειρία του.
Σαν τον Ρανιέρι ξέρω κι άλλους πολυδιαφημισμένους ξένους προπονητές με ατζέντηδες και με κυκλώματα. Πήγαινα και τους έβλεπα από κοντά, μεγάλα ονόματα από τα οποία όμως δεν κρατούσα τίποτα από προπονήσεις, πλήρη απογοήτευση. Γι΄ αυτό μιλούσα συνεχώς για τον Χάπελ. Διότι αυτός ήταν ο πραγματικός κολοσσός. Ο Χάπελ και ο Μίχελς.
Ήρθε εδώ ο Ρανιέρι και μας θύμισε τον Αρχοντίδη! Τι παραπάνω δηλαδή έκανε ο Ρανιέρι από τον Αρχοντίδη; 40 παίκτες κάλεσε κι αυτός! Παιδική χαρά την έκανε την Εθνική. Και τακτικές μηδέν. Μιλάμε για τον μίστερ τίποτα στην τακτική.
Και είδα κάτι ερασιτέχνες από τα Νησιά ...Καλαμπάκος, τα Νησιά Φερόε, ήρθαν και μας νίκησαν εδώ και άξιζαν να μας βάλουν κι άλλο γκολ, ήταν καλύτεροι από τους δικούς μας. Μας έχουν κουτουπώσει όλοι, μας νικάνε όλοι.
Μας νίκησαν κατά κράτος οι νησιώτες. Ήρθε σαν γαμπρός εδώ ο Ρανιέρι, με τα κουστούμια του και τα φρου-φρου του, είχε αρπάξει τη χοντρή προκαταβολή του, είχε κλειδώσει και χοντρή αποζημίωση, και όλα αυτά για 3 μήνες δουλειά.
Και σαν υλικό όμως αυτή η Εθνική είναι να τη λυπάσαι. Εγώ δεν είμαι από αυτούς που γλείφουνε τους παίκτες και τα ρίχνουν μόνο στον προπονητή. Τα έχω πει και τα έχω ξαναπεί.
Πλήρης απογοήτευση ο Τοροσίδης, απαράδεκτο να παίζει στην Εθνική ο Καράμπελας, στο τέλος έδινε την μπάλα λες και έπαιζε σε ερασιτεχνικό σωματείο. Στα σέντερ μπακ δραματική κατάσταση, πολύ πεσμένος ο Μανωλάς, πολλά λάθη ο Μόρας, μεγάλος σε ηλικία και αργός.
Στα χαφ είχαμε τη χειρότερη τριάδα όλων των εποχών στην Εθνική! Έχουν περάσει παικταράδες από την Εθνική, μορφές, όχι μόνο στις προηγούμενες επιτυχίες αλλά και παλαιότερα όταν η Εθνική δεν πήγαινε καλά. Παικταράδες στα χαφ είχαμε. Η τριάδα τώρα Σάμαρης, Μανιάτης, Κονέ, είναι μια φρικτή τριάδα ως μίξη. Θα μου πείτε και ποιους άλλους έχουμε τώρα; Ε, αυτή είναι η κατάντια στο υλικό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Και πάει και παίρνει στην Εθνική κάτι παικτάκια σαν τον Ντίνα, τον Μπακάκη, τον άλλο του Πανιωνίου τον αριστερό μπακ, 1,10 ύψος όλοι! Αν είσαι τόσο κοντός, πρέπει να είσαι Μαραντόνα για να σταθείς ή να είσαι Δομάζος. Αν είσαι Ντίνας θα σε τσαλαπατήσουν. Ο Ρεχάγκελ που είχε 7 ψηλούς μέσα στην 11άδα ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Παιδαράδες είχε μέσα και χάλαγε τον κόσμο.
*Πηγή: sportdog.gr*

Το…. αυτοχαστούκισμα του Λανς Στέφενσον!! (vid)

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο μαγικό κόσμο του NBA, καθώς ο Λανς Στέφενσον σε προσπάθεια του να κάνει άμυνα, έριξε… μπουνιά στον εαυτό του και έπεσε κάτω.
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε!








*Πηγή: arenafm.gr*

Η φωτοβολίδα του Ορέχα!! (video)

Μέσα σ’ ένα λεπτό έγιναν όλα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα  στην αναμέτρηση της Χιμνάσια με την Μπάνφιλντ για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος  Απερτούρα στην Αργεντινή που φιλοξενήθηκε στο «Χουάν Καρμέλο Σερίγιο» της Λα Πλάτα.

Οι γηπεδούχοι ήταν μετά από ένα άσφαιρο και από τις δύο πλευρές πρώτο 45λεπτο με ένα εκπληκτικό πραγματικά γκολ.
Πιο συγκεκριμένα ο Φακούντο Ορέχα πήρε την μπάλα  λίγα μέτρα μετά τη σέντρα προχώρησε αρκετά και με μία βολίδα με εντυπωσιακό φάλτσο από περίπου 30 μέτρα κεραυνοβόλησε τον γκολκίπερ  Γκασπάρ Σέρβιο της Μπάνφιλντ για το 1-0.
Μπορεί η αντίδραση των φιλοξενούμενων να ήταν άμεση με το γκολ του  Νίκολας Μπερτόλο το αμέσως επόμενο λεπτό αλλά αναμφίβολα το χαϊλάιτ του  ματς  και πιθανότατα της αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της χώρας του ταγκό ήταν το γκολ του Ορέχα.



*Πηγή: onsports.gr*

Brasileiro: Γκολάρες από Παουλάο και Ντιέγκο Σόουζα!! (videos)

Δύο ωραία γκολ με ψαλιδάκι σημειώθηκαν στα οκτώ σημερινά (17/110 παιχνίδια του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, ενώ η Κρουζέιρο παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης.
Το γκολ της βραδιάς σημειώθηκε από τον Παουλάο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-0 της Ιντερνασιονάλ σε βάρος της Γκοΐας στο 79ο λεπτό, ενώ με ψαλιδάκι ο Ντιέγκο Σόουζα πέτυχε επίσης το μοναδικό γκολ στο εκτός έδρας 1-0 της Σπορτ Ρεσίφε εναντίον της Ατλέτικο Παραναένσε. Από την πλευρά τους, οι πρωτοπόροι του Brasileiro πέρασαν με 1-0 από την έδρα της Σάντος, αλλά η Σάο Πάολο κέρδισε με 2-0 στο ντέρμπι με την Παλμέιρας και παρέμεινε τέσσερις βαθμούς πίσω από την Κρουζέιρο.

Ακόμα, η Κορίνθιανς διατήρησε ελπίδες για «εισιτήριο» στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες με εκτός έδρας 2-1 επί της Μπαΐα, ενώ η Ατλέτικο Μινέιρο παρατάχθηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς και παραχώρησε 1-1 στη Φιγκουιρένσε, που πήρε το βαθμό της ισοπαλίας χάρη σε τρομερό γκολ του Τζέφερσον. Δύο γκολ «έγραψε» ο Ζοέλ, αλλά η Κοριτίμπα ηττήθηκε με 3-2 από τη Φλαμένγκο, που έχασε και πέναλτι, ενώ η Βιτόρια ξέφυγε από τη ζώνη υποβιβασμού κερδίζοντας με 1-0 τη Σαπεκοένσε. Αναλυτικά τα αποτελέσματα…
Ατλέτικο Παραναένσε - Σπορτ Ρεσίφε 0-1 (54’ Ντιέγκο Σόουζα)
Μπαΐα - Κορίνθιανς 1-2 (70’ Κιέζα - 25’ Μάλκομ, 84’ Ρενάτο Αουγκούστο)
Φλαμένγκο - Κοριτίμπα 3-2 (18’ Λούκας Μούγκνι, 58’ Έβερτον, 81’ Νίξον - 68’ Ζοέλ, 84’ Ζοέλ)
Ιντερνασιονάλ - Γκοΐας 1-0 (79’ Παουλάο)
Σάντος - Κρουζέιρο 0-1 (53’ Ρικάρντο Γκουλάρτ)
Ατλέτικο Μινέιρο - Φιγκουιρένσε 1-1 (52’ Ντοντό - 45’ Τζέφερσον)
Σαπεκοένσε - Βιτόρια 0-1 (81’ Ντινέι)
Σάο Πάολο - Παλμέιρας 2-0 (22’ Λουίς Φαμπιάνο, 79’ Ραφαέλ Τολόι)
Η βαθμολογία
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
34
70
Σάο Πάολο
35
66
Ιντερνασιονάλ
35
60
Γκρέμιο
34
60
Κορίνθιανς
34
60
Ατλέτικο Μινέιρο
34
58
Φλουμινένσε
34
57
Φλαμένγκο
34
47
Σάντος
34
46
Ατλέτικο Παραναένσε
34
46
Γκοΐας
34
44
Σπορτ Ρεσίφε
34
44
Φιγκουιρένσε
34
40
Παλμέιρας
34
39
Βιτόρια
34
37
Κοριτίμπα
34
37
Σαπεκοένσε
34
36
Μποταφόγκο
34
33
Μπαΐα
34
31
Κρισιούμα
34
30
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.


















*Πηγή: onsports.gr*