Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

In Matt we trust!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την αλλαγή των Αγγελόπουλων ως προς τη λογική των πρόωρων ανανεώσεων, χαίρεται που θα βλέπει τον Λοτζέσκι στα αποδυτήρια για ακόμη δυομιση χρόνια και περιμένει εξελίξεις στην υπόθεση του Σλούκα.
Η λογική της διοίκησης των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου έχει αλλάξει ως προς τις ανανεώσεις των συμβολαίων αρκετούς μήνες πριν αυτά λήξουν.
Για τουλάχιστον 7-8 χρόνια μόνο ο Άντρια Ζίζιτς είχε ανανεώσει πρόωρα στον Ολυμπιακό, μέχρι που ήρθε το φετινό καλοκαίρι.
Δε ξέρω αν το «έπαθαν κι έμαθαν» από την υπόθεση του Κάιλ Χάινς (στην υπόθεση Χάινς δεν έκαναν λάθη μόνο οι πρόεδροι, έκανε και ο παίκτης και κυρίως ο ατζέντης του), ισχύει στην περίπτωσή τους, αλλά σίγουρα οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού αξίζουν ένα credit. Κατάλαβαν πως η μη πρόωρη ανανέωση σημαντικών παικτών ήταν λανθασμένη επιλογή διοίκησης και την άλλαξαν.
Σε αυτό το άτυπο «mea culpa» ανανέωσαν ήδη οι Γιώργος Πρίντεζης, Βαγγέλης Μάντζαρης και εδώ και λίγες ώρες ο Ματ Λοτζέσκι (δεν είναι και πολύ δημοσιογραφικά αποδεκτό να αναφέρεις της αιτία του κειμένου σου μετά από 119 λέξεις), ενώ αναμένουν στο ακουστικό τους οι Μπράιαντ Ντάνστον και Κώστας Σλούκας. Βασικά αναμένουν στο ακουστικό τους έχοντας ήδη υπάρξει συζήτηση για ανανέωση.
Στην περίπτωση του Σλούκα το θέμα «κόλλησε» όταν ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας και έκτοτε υπάρχει μία... παγωμάρα και καμία επικοινωνία. Ελπίζω να μην διαρκέσει για πολύ μόνο διότι είναι δεδομένο πως ο Σλούκας θα βρει κάτι καλό στο εξωτερικό, λόγω της επιθετικής του ικανότητας και ενστίκτου.
Ματ Λοτζέσκι (επιτέλους). Το καλοκαίρι του 2013 ο Καρτιέρ Μάρτιν είχε στείλει υπογεγραμμένα προσύμφωνα και λοιπές λεπτομέρειες, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέμενε πως ο Ματ Λοτζέσκι ήταν ιδανική λύση. Ένας ΝΒΑer απέναντι σε έναν Αμερικανό της Οστάνδης και όμως «ο επιμένων νικά». Ο Μπαρτζώκας άκουσε τα χίλια όσα από τον κόσμο για αυτόν «που μας κουβάλησε», αλλά η επιλογή του αποδεικνύεται άριστη εκ του αποτελέσματος και εκ της ανανέωσης του συμβολαίου κρίνοντας. Και παρά το γεγονός πως ο Μπαρτζώκας δεν καθοδηγεί πλέον την ομάδα.
Ο Αμερικανοβέλγος παρουσιάζεται συνεχώς βελτιωμένος ειδικά στην επίθεση. Παίκτης που ξέρει να παίζει χωρίς τη μπάλα στα χέρια του, εκπληκτικός σουτέρ είτε μετά από ντρίπλα είτε από στατική θέση. Δημιουργεί φάσεις για τους συμπαίκτες του, διαθέτει αθλητικές ικανότητες, παίρνει ριμπάουντ, δε φοβάται να πάρει την κρίσιμη φάση όταν χρειάζεται και το μόνο που μένει είναι να εξελιχθεί και στην άμυνα. Στα μετόπισθεν δεν είναι καλός, αλλά δείχνει διάθεση.
Save the best for last... Ο Λοτζέσκι είναι ένας άριστος οικογενειάρχης, δεν έχει δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα εντός και εκτός παρκέ, είναι παίκτης ομάδας και έχει δεθεί με την ερυθρόλευκη φανέλα. Μέχρι και στις διακοπές του στις ΗΠΑ πήγε να παρακολουθήσει την ποδοσφαιρική ομάδα σε φιλική αναμέτρηση.
ΥΓ: Το ματς στο Ρέθυμνο ήταν κακής ποιότητας, αλλά κάτι τέτοιο είναι λογικό αφού αναφερόαμστε σε ανθρώπους και όχι σε ρομπότ.
ΥΓ 2: Να κρατήσεις την αντίπαλη ομάδα, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή, χωρίς πόντο στα τελευταία 6'10'' είναι ΑΘΛΟΣ και ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Το έκανε ο Ολυμπιακός στον ΑΓΟΡ με τον Σίμπσον να σκοράρει στο 33:50 για τελευταία φορά στο ματς!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: