Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Καλά ο Ρανιέρι, αλλά οι παίκτες που ήταν;

Ο Δήμος Μπουλούκος αφήνει στην άκρη Σαρρή και Ρανιέρι και καταπιάνεται με τους διεθνείς που κόντρα στα Νησιά Φερόε, έμοιαζαν σαν ποδοσφαιριστές τοπικού πρωταθλήματος.  
Από την Παρασκευή το βράδυ και μετά την ήττα από τα Νησιά Φερόε με 1-0, όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι ασχολούνται με την ανεπάρκεια του Κλάουντιο Ρανιέρι και τα παραγοντικά εγκλήματα του Γιώργου Σαρρή,
Μια λογική αντιμετώπιση της κατάστασης, καθώς όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίσεις το απίστευτο κάζο της Εθνικής με μια πιο ψύχραιμη ματιά, αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές. Το εγκληματικό δίδυμο Σαρρή – Ρανιέρι συγκέντρωσε επάνω του όλο το ανάθεμα, με αποτέλεσμα να περάσει σε δεύτερη μοίρα η τραγική εμφάνιση των παικτών που ήταν εκτός τόπου και χρόνου.
Οπως έγραψα και λίγες ώρες μετά το εφιαλτικό ματς, όσα εισπράττουν το χρόνο ο Μανωλάς ή αρκετοί από τους υπόλοιπους παίκτες της Εθνικής, δεν φτάνουν το ετήσιο εισόδημα όλων των αντιπάλων μας, το βράδυ της Παρασκευής στο Καραϊσκάκη.
Στο κάτω – κάτω της γραφής δεν χρειάζεται να υπάρχει προπονητής στον πάγκο, για να κόψει έστω και μία φορά ο Καράμπελας τους αντιπάλους του. Ούτε το σύστημα του Ρανιέρι ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν πέρασε ούτε μία φορά η μπάλα με αξιώσεις στους προωθημένους Γκέκα και Αθανασιάδη.
Οταν προσπαθούμε επί 90 λεπτά να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα με σέντρες και γεμίσματα στην περιοχή, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο, ειδικά κόντρα σε έναν αντίπαλο που μετά το γκολ έπαιξε μαζική άμυνα και οι σέντρες αποδείχθηκαν βούτυρο στο ψωμί του! Επίσης, ούτε ο Ρανιέρι χρειαζόταν φυσικά, για να κάνουμε έστω κι ένα σουτ αξιώσεων έξω από την περιοχή με στόχο την εστία του Νίλσεν.
Προς τιμήν τους διεθνείς, στη συντριπτική πλειοψηφία μετά το ματς, αναγνώρισαν τα λάθη τους και ανέλαβαν την ευθύνη για την ντροπιαστική ήττα. Το θέμα, όμως, δεν είναι πλέον εάν έχουν τη διάθεση να αλλάξουν αυτή την εικόνα, αλλά εάν μπορούν να το κάνουν.
Πολύ φοβάμαι, ότι μετά τις «αποστρατείες» Καραγκούνη και Κατσουράνη, δημιουργήθηκε έλλειμμα ηγεσίας στην Εθνική ομάδα, καθώς δεν φαίνεται ότι δεν υπάρχει παίκτης που να μπορεί να πάρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην πλάτη του. Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι οι αυξάνονται οι Ελληνες που παίζουν στο εξωτερικό, οι περισσότεροι είναι ρολίστες με σημαντική συνεισφορά στις ομάδες τους, χωρίς όμως να είναι πρώτα βιολιά σε μια ορχήστρα που χρειάζεται σολίστες...
Και πλέον με τον αποκλεισμό από την τελική φάση του Euro 2016, να είναι κάτι περισσότερο από ορατός, τα περιθώρια στενεύουν και πλησιάζουμε επικίνδυνα σε αυτό που είπε μετά το ματς ο Κονέ, ότι δηλαδή «καταστρέφεται μια ομάδα 10 χρόνων»!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: