Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

«Κληρονομιά» Μπαρτζώκα: Αποδεκτή!

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ματ Λοτζέσκι έως το καλοκαίρι του 2017».

«Κληρονομιά» Μπαρτζώκα: Αποδεκτή!
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Με 18 λέξεις η ΚΑΕ Ολυμπιακός απαλλάχθηκε από το μεγάλο άγχος του καλοκαιριού. Ο Ματ Λοτζέσκι έριξε άγκυρα στο λιμάνι μέχρι το 2017 και τα «μεγαθήρια» που ετοιμάζονταν το καλοκαίρι να δώσουν ρέστα για την απόκτησή του, καλά θα κάνουν να ψάξουν αλλού.

Το περασμένο καλοκαίρι κι όλας ο Αμερικανοβέλγος «μπόμπερ» βρέθηκε στο στόχαστρο τόσο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Ρεάλ Μαδρίτης. Δύο ομάδων με τεράστια μπάτζετ που θα του έστρωναν «κόκκινο χαλί» όταν έμενε ελεύθερος. Όμως, οι Αγγελόπουλοι φρόντισαν να μαγειρέψουν πριν πεινάσουν, αποδεχόμενοι την κληρονομιά που άφησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ο Λοτζέσκι ήταν καθαρά ανακάλυψη του Μπαρτζώκα. Τον είχε δει, του άρεσε και πίστεψε πως μπορεί να βγάλει μάτια με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Ο Έλληνας τεχνικός δικαιώθηκε απόλυτα, όπως συνέβη, βέβαια, και το αντίθετο με κάποιες άλλες του επιλογές.
Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού έχουν αρχίσει να μαθαίνουν από τα λάθη τους, που έφεραν την κατακόρυφη πτώση της ομάδας-μοντέλο που είχαν δημιουργήσει για μια διετία. Δεν ρίσκαραν να χάσουν έναν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ παίκτη τους, λέγοντάς του: «θα τα πούμε το καλοκαίρι». Εξάλλου, είναι ακόμη «νωπές» οι μνήμες (και τα αποτελέσματά τους) από την απώλεια της μεγάλης κληρονομιάς του Ντούσαν Ίβκοβιτς, Κάιλ Χάινς!
Αντί να βιαστούν να τον «δέσουν» για πάντα από το φθινόπωρο, προτίμησαν να του καταθέσουν την πρότασή τους όταν ήταν πλέον πια αργά. Στο κόλπο είχε μπει, πλέον, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και παρά την τεράστια αύξηση που του είχαν προτείνει, ο αγαπημένος «σέντερ τσέπης» της κερκίδας βρέθηκε στη Ρωσία. Βέβαια, αυτό το λάθος μπορεί να διορθωθεί εν έτη 2015…
Από την άλλη, θα ήμασταν άδικοι να μην αναφερθούμε και στις νίκες τους. Η πρώτη και μεγαλύτερη ήταν αυτή με την «ισόβια» παραμονή του Βασίλη Σπανούλη το καλοκαίρι του 2013, παρότι οι περισσότεροι τον είχαν κλείσει κάπου ανάμεσα σε… ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα. Η δεύτερη ήρθε φέτος με την ανανέωση του Βαγγέλη Μάντζαρη. Ενός τεράστιου κεφαλαίου για την ομάδα, που έχει καταφέρει με όλους τους προπονητές που έχουν περάσει επί των ημερών του να είναι βασικός και αναντικατάστατος. Για τον Πρίντεζη νομίζουμε πως δεν ήταν και τόσο μεγάλη νίκη, καθώς το αποτέλεσμα ήταν γνωστό εκ προοιμίου, λόγω της μεγάλης του θέλησης να παραμείνει.
Πλέον, ο κόσμος έχει αρχίσει να αναρωτιέται για δύο ακόμη περιπτώσεις: τι γίνεται με τους Κώστα Σλούκα και Μπράιαντ Ντάνστον… Κάθε πράγμα στον καιρό του. Η παραμονή του πρώτου, όμως, θεωρούμε πως είναι «must», καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο ταλέντο με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Όταν ωριμάσει, ελέγξει την ενέργειά του και μάθει να μπαίνει σωστά στους ρόλους που επιτάσσει το σύγχρονο μπάσκετ, θα γίνει ένας από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη.
Όσο για τον Ντάνστον δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη. Ο Χάντερ δείχνει πιο αξιόπιστος και ίσως υπάρξει η προοπτική για πιο… κοντό παρτενέρ στη θέση του σέντερ. Εκτός κι αν ο πρώην παίκτης της Βαρέζε αρχίσει να θυμίζει με διάρκεια στην απόδοσή του τον περσινό, εντυπωσιακό του εαυτό…

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: