Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ο σκληρός αποχαιρετισμός του Τζίτζι Μπουφόν…!!

Από παιδί στην Πάρμα, ο Τζίτζι Μπουφόν αποχαιρέτησε μέσω facebook την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, που πλέον θα παίζει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Ο σκληρός αποχαιρετισμός του Τζίτζι Μπουφόν…
Ένα παιδάκι 13 ετών μόλις ήταν ο Τζίτζι Μπουφόν όταν πέρασε για πρώτη φορά την πύλη των Ακαδημιών της Πάρμα, ενώ στα 17 του και για 6 χρόνια (1995-2001) φόρεσε τη φανέλα της πρώτης ομάδας συνδυάζοντας το όνομά του με την καλύτερη –ίσως- περίοδο στην ιστορία της ομάδας.

Με τους «παρμέντσι» να φτάνουν από το ζενίθ εκείνων των χρόνων στο απόλυτο ναδίρ και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους πήρε θέση στο «δράμα» με ένα μήνυμα μέσω facebook προς τους οπαδούς, με τους οποίους έδωσε ξανά ραντεβού κάποια στιγμή στο μέλλον στη Serie A.

«Ολοκληρώθηκε χθες η εκατονταετής ιστορία της Πάρμα. Το να εκφράσω άλλη μια φορά την αγάπη και το δέσιμό μου με το κίτρινο και το μπλε χρώμα θα ήταν περιττό. Ακόμη κι έτσι, δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι αυτήν την πόλη και τους οπαδούς της. Θέλω να τους σφίξω το χέρι και να μας ευχηθώ να ξαναδούμε την ομάδα ξανά στη Serie A. Σας αγαπώ πολύ και θα σας έχω για πάντα στην καρδιά μου!!! Γεια σας σταυροφόροι… Τα λέμε σύντομα!!!»

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανανέωσε ο Διλμπέρης!!

Στην τεχνική ηγεσία του Αγροτικού Αστέρα θα συνεχίσει ο Παναγιώτης Διλμπέρης.

Ανανέωσε ο Διλμπέρης
Με τον Παναγιώτη Διλμπέρη θα πορευτεί και του χρόνου ο Αγροτικός Αστέρας. Η ομάδα του Ευόσμου ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον 41χρονο προπονητή. Φέτος ο νεαρός κόουτς επέστρεψε στον πάγκο και κράτησε τους σταχυοφόρους στη Football League μέσω πλέι άουτ.

Η ανακοίνωση

«Η Π.Α.Ε. Αγροτικός Αστέρας ανακοινώνει την υπογραφή νέου συμβολαίου για δύο χρόνια με τον Παναγιώτη Διλμπέρη. Το συμβόλαιο του ανανέωσε και ο άμεσος συνεργάτης του κ. Διλμπέρη,Τάσος Κατσαμπής.

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης οδήγησε τον Αγροτικό Αστέρα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το 2013-2014 και στην ιστορική διάκριση της κατάκτησης της πέμπτης θέσης της γενικής βαθμολογίας της Football League ΟΠΑΠ 2014-2015. Το βιογραφικό του κοσμούν επίσης η σημαντική καριέρα ως τερματοφύλακας του Ηρακλή (1998-2006) και του Αγροτικού Αστέρα (2006-2010) και η επίτευξη δύο ανόδων ως προπονητής του Εθνικού Γαζώρου (2011-2013).

Άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτη Διλμπέρη παραμένει ο Τάσος Κατσαμπής. Ο πρώην διεθνής αμυντικός θα εξακολουθεί να προσφέρει στον Αγροτικό Αστέρα την τεχνογνωσία που κατέχει ως προπονητής και την πλούσια εμπειρία που αποκόμισε ως ποδοσφαιριστής από τις εννέα συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και τις 535 συμμετοχές στην Α΄ Εθνική.

Τη συνεργασία του με τον Αγροτικό Αστέρα ανανέωσε επίσης ο καταξιωμένος γυμναστής, Σάκης Γεωργάκης».

«Μου ζήτησε συγγνώμη ο Γιαννακόπουλος»


Στην επικοινωνία που είχε μαζί του ο Δημ. Γιαννακόπουλος μετά το επεισοδιακό ντέρμπι αναφέρθηκε ο Βασίλης Σπανούλης. Σε συνέντευξή του ο αρχηγός του Ολυμπιακού επιβεβαίωσε ότι του ζητήθηκε συγγνώμη.

Σπανούλης: «Μου ζήτησε συγγνώμη ο Γιαννακόπουλος»
Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης.

Μιλώντας στο περιοδικό «Crash» που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη, ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε τόσο στη φετινή πορεία των «ερυθρόλευκων», όσο και στα γεγονότα που έχουν σημειωθεί με τον Παναθηναϊκό.

Αφενός λοιπόν τόνισε ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον βοήθησε να γίνει καλύτερος παίκτης και καλύτερος άνθρωπος και χαρακτήρισε στιγμές «που αισθάνεσαι πως ό,τι και να ρίξεις, μπαίνει μέσα» αυτές με την ΤΣΣΚΑ, αναφέρθηκε και στο επεισοδιακό ντέρμπι με τους «πράσινους» για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Επιβεβαίωσε λοιπόν ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επικοινώνησε μαζί του μετά το παιχνίδι και ότι του ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του.


Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης Σπανούλη

«Τα πράγματα είναι δύσκολα, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Εμείς σίγουρα είμαστε ευλογημένοι, διότι καταφέραμε να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα και μέσα από την αγάπη μας για το μπάσκετ μπορούμε να ζούμε καλά, να μεγαλώνουμε σε κανονικές συνθήκες τα παιδιά μας και να μην αντιμετωπίζουμε τα καθημερινά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον πολύ κόσμο.

Σε ό,τι με αφορά έχω μια απλή ζωή, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, και δεν προκαλώ με τη συμπεριφορά μου τη συνείδηση του κόσμου. Δεν ζω στο “συννεφάκι” μου και έχω πολλούς φίλους από τα παιδικά χρόνια μου οι οποίοι τα φέρνουν δύσκολα βόλτα και αυτό με προβληματίζει και με στενοχωρεί πολύ.

Βλέπω δίπλα μου οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι, το ρεύμα τους, το φαγητό των παιδιών τους και νιώθω την υποχρέωση να τους βοηθήσω, όσο μπορώ…»


-Ποια είναι η σπουδαιότερη αρετή που διέθετε φέτος ο Ολυμπιακός;

«Είμαστε τυχεροί διότι έχουμε μια εξαιρετική διοίκηση κι έναν προπονητή ο οποίος, μόλις ανέλαβε, άλλαξε το “τσιπάκι” στο μυαλό μας και μας έκανε να καταλάβουμε ποιοι είμαστε, ως παίκτες και ως άνθρωποι. Οφείλω να ομολογήσω ότι εμένα προσωπικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του με βοήθησαν να γίνω καλύτερος παίκτης και καλύτερος άνθρωπος»!

-Ένιωσες την απόλυτη… ηδονή στα τελευταία τριάμισι λεπτά του ημιτελικού, όταν μετά από 13 χαμένα σουτ, έβαλες τέσσερα στη σειρά και σκότωσες την ΤΣΣΚΑ Μόσχας;

«Είναι η στιγμή που αισθάνεσαι ότι έχεις ζεσταθεί και πως ό,τι και να ρίξεις μπαίνει μέσα! Πιστεύω ότι έβαλα δύσκολα σουτ που βοήθησαν την ομάδα να νικήσει, αλλά και η ομάδα σε εκείνο το σημείο με αξιοποίησε με ιδανικό τρόπο. Οι συμπαίκτες μου κινήθηκαν σωστά, μου άνοιξαν χώρους και μου έδωσαν τον χρόνο να εκτελέσω, κάτι που δεν καταφέραμε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στον τελικό, κάθε φορά που πήγαινα να παίξω ένας εναντίον ενός, μου έκαναν παγίδα και με ανάγκαζαν να ξεφορτωθώ την μπάλα».

-Οι συμπαίκτες σου λένε πολύ συχνά ότι «στη δύσκολη και στην κρίσιμη στιγμή θα καθαρίσει ο Βασίλης». Σου αυξάνει την πίεση αυτή η προσμονή τους;

«Ίσα-ίσα, νομίζω ότι πρόκειται για ένα πλεονέκτημα. Έχω μάθει να ζω με την πίεση, μου αρέσει η πίεση και αυτή με οδήγησε εδώ που έχω φτάσει…»

-Στον Παναθηναϊκό δεν ετύγχανες αυτής της εμπιστοσύνης;

«Με εμπιστεύονταν και στον Παναθηναϊκό, αλλά η ομάδα είχε άλλη φιλοσοφία και άλλη στρατηγική. Εκεί μοιράζονταν πιο πολύ οι ρόλοι για το ποιος θα πάρει το τελευταίο σουτ…»

-Αληθεύει ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άφησε μήνυμα στο κινητό σου τηλέφωνο, ανακαλώντας τις δηλώσεις του για σένα;

«Ναι, είναι αλήθεια».

-Σου ζήτησε κιόλας συγγνώμη;

«Ναι».

-Αισθάνεσαι πιο πιεσμένος και περισσότερο νευρικός όταν επιστρέφεις να παίξεις στο ΟΑΚΑ, λόγω της πρότερης θητείας σου στον Παναθηναϊκό και όλων όσα συνέβησαν μετά τη μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό;

«Όχι, καθόλου, είναι σαν να μπαίνω σε οποιοδήποτε γήπεδο, είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη. Σίγουρα, όμως, η ατμόσφαιρα είναι πιο εχθρική από οπουδήποτε αλλού».

Βεζένκοφ: «Τίποτα επίσημο ακόμα»!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ τόνισε πως θα σκεφτεί όλες τις παραμέτρους πριν αποφασίσει για το μέλλον του και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κάτι επίσημο από τους «αιώνιους».

Βεζένκοφ: «Τίποτα επίσημο ακόμα»
Στο «focus-sport.net» μίλησε ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ και αναφέρθηκε στη σεζόν που πέρασε στον Άρη αλλά και πώς αντιλαμβάνεται την επόμενη μέρα.

Όπως είναι λογικό, η συζήτηση έφτασε και στο «φλερτ» με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με τον Βούλγαρο άσο να τονίζει πως δεν υπάρχει τίποτα επίσημο, ενώ μεταξύ άλλων έγινε κουβέντα για Μπαρτσελόνα και NBA.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε:

Για την απόσυρσή του από τα ντραφτ και το μέλλον του:
«Το NBA παραμένει ο στόχος μου. Εφέτος δεν υπήρχε κάτι σίγουρο και αποφάσισα να δοκιμάσω ξανά του χρόνου. Ξέρω τι θέλω, ποιοι είναι οι στόχοι μου και πώς θα τους υλοποιήσω. Πολλά δεν θα εξαρτηθούν μόνο από εμένα, αλλά από τις ομάδες. Οπότε, πρέπει να περιμένουμε. Δεν έχω τις απαντήσεις σε όλα. Έχω ανοιχτές πόρτες μπροστά μου και ένα πλάνο».

Για την Μπαρτσελόνα:
«Είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, με μεγάλη ιστορία. Με θέλει και νιώθω τιμή για αυτό. Η απόφαση, όμως, που θα πάρω είναι σημαντική για το μέλλον μου και πρέπει να σκεφτώ όλες τις παραμέτρους».

Για τον Παναθηναϊκό:
«Θα δούμε, είχα απλά μια προσφορά από αυτήν την ομάδα».

Για τον Ολυμπιακό:
«Τίποτα επίσημο, επίσης».

Για τη σεζόν στον Άρη:
«Παρά την απώλεια της τρίτης θέσης από τον ΠΑΟΚ, νομίζω είχαμε μια καλή χρονιά και κερδίσαμε το σεβασμό όλων. Κάναμε μερικά μικρά θαύματα με μεγάλες νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Κανείς δεν περίμενε στην αρχή της πως θα φτάναμε στο σημείο να διεκδικήσουμε την τρίτη θέση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπενθύμιση για τα πράσινα διαρκείας!!


Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει ότι μέχρι τις 30/6 ισχύει η χρονική προτεραιότητα ανανέωσης για τους περσινούς κατόχους των καρτών διαρκείας.

Υπενθύμιση για τα πράσινα διαρκείας
Ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει ότι στις 30/6 τελειώνει η χρονική προτεραιότητα των περσινών κατόχων διαρκείας εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και καλεί τον κόσμο να μεριμνήσει άμεσα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ υπενθυμίζει στους φίλους της ομάδας που ως περσινοί κάτοχοι Καρτών Διαρκείας έχουν χρονική προτεραιότητα ανανέωσης, ότι μετά τις 30/6 που λήγει η Α’ φάση διάθεσης, αποδεσμεύεται η χρονική προτεραιότητα και ελευθερώνεται η θέση για τους υπόλοιπους φιλάθλους.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, όσοι περσινοί κάτοχοι επιθυμούν να προχωρήσουν στην ανανέωση της Κάρτας Διαρκείας τους παρακαλούμε να προσέλθουν στη Θύρα 3 της Λεωφόρου (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:30 - 17:30 & Σάββατο 10:00 - 14:00) ή να επισκεφτούν το www.pao.gr για ηλεκτρονική ανανέωση και περισσότερες πληροφορίες.

Στις λίγες ημέρες που απομένουν και για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, παρακαλούμε οι φίλαθλοι να μεριμνήσουν άμεσα, καθώς την τελευταία ημέρα της Α’ φάσης, ενδέχεται η προσέλευση να είναι μεγάλη και να παρουσιαστούν καθυστερήσεις.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη και τη συνεργασία.

«3Χ3» στους τελικούς!

Την πρόκριση σε τρεις τελικούς στην κολύμβηση πήρε η ελληνική αποστολή, με τους Μερετσόλια, Σοφιανίδη και Σάχα να διεκδικούν μετάλλια στις κούρσες της Τετάρτης.

«3Χ3» στους τελικούς
Στην διεκδίκηση τριών ακόμα μεταλλίων μπήκε η ελληνική αποστολή κολύμβησης στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπκού, μετά την δεύτερη θέση που κατέκτησε ο Δημήτρης Δημητρίου.

Στα 200μ. πρόσθιο ο Κωσνταντίνος Μερετσόλιας κατέκτησε την έβδομη θέση στην τελική κατάταξη ως τρίτος της πρώτης σειράς των ημιτελικών με χρόνο 2:15.24 και θα συμμετάσχει στον τελικό που θα γίνει την Τετάρτη (24/6) στις 16.27.

Ο Νίκος Σοφιανίδης πήρε την πρόκριση στα 100μ. ύπτιο κατακτώντας την δεύτερη θέση στη σειρά του με 55.58, όμως κατετάγη δεύτερος στο σύνολο των αθλητών. Ο τελικός θα γίνει την Τετάρτη στις 15.30.

Η πρόκριση ήρθε και στα 200μ ύπτιο γυναικών με την Ιωάννα Σαχά να πετυχαίνει την έβδομη καλύτερη επίδοση με 2:16.63 και να περνάει στον τελικό της Τετάρτης, που θα γίνει στις 16.41. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτα Ετό… ακολουθεί Ροναλντίνιο!

Τελειώνει το θέμα της απόκτησης του Σάμουελ Ετό στην Αντάλιασπορ. Ο Καμερουνέζος αναμένεται ακόμη και εντός της ημέρας στην Τουρκία για να υπογράψει ηγεμονικό συμβόλαιο. Φουλάρουν και για Ροναλντίνιο.

Πρώτα Ετό… ακολουθεί Ροναλντίνιο
Ολοένα και πλησιάζει ο Σάμουελ Ετό στην Αντάλιασπορ. Τα χρήματα των Τούρκων φαίνεται πως δελέασαν τον Καμερουνέζο επιθετικό, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα από την γειτονική χώρα, μπορεί και μέσα στην Τρίτη να «κλείσει» θετικά η υπόθεση.

Ο παίκτης αναμένεται να μεταβεί άμεσα στην Αντάλια, ώστε να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις κι εν συνεχεία να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Οι νεοφώτιστοι στην πρώτη κατηγορία προσφέρουν κλειστό τριετές στον 34χρονο φορ, που αν τελικά υπογράψει θα βάζει στην τσέπη του 3 εκατ. ευρώ ετησίως (χωρίς τα μπούνους)!

Οι ορέξεις των εκατομμυριούχων ιδιοκτητών της ομάδας δεν σταματάνε στον Ετό. Αμέσως μόλις «κλείσει» το θέμα, θα φουλάρουν για ακόμη ένα μεγάλο… μπαμ. Ο λόγος για τον Ροναλντίνιο, ο οποίος βρίσκεται σε επαφές με τους Τούρκους, που του προσφέρουν την… Άρτα με τα Γιάννενα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επική απάντηση του Αρόγιο!! (pic)

Δεν αφήνεις εκτός εθνικής τον Κάρλος Αρόγιο. Κι αν το κάνεις, δεν υπονοείς ότι «γέρασε». Γιατί μετά είναι βέβαιο ότι ο εκκεντρικός Πορτορικανός παιχταράς θα βρει (επικά ειρωνικό) τρόπο ν’ απαντήσει.

Επική απάντηση του Αρόγιο! (pic)

Μετά την αποχώρηση από τη Γαλατασαράι επέστρεψε στο πρωτάθλημα του Πουέρτο Ρίκο. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι οι φιλοδοξίες του Κάρλος Αρόγιο τερματίστηκαν. Ούτε πως η αγάπη για την εθνική του ατόνησε.

Μόλις ενημερώθηκε λοιπόν για την απόφαση του Ρικ Πιτίνο να μην τον συμπεριλάβει στις επιλογές του, ίσως να έμεινε ψύχραιμος.

Όταν τον άκουσε όμως να το αιτιολογεί (στη συνέντευξη Τύπου για την πρόσληψή του) λέγοντας ότι στα 36 του δεν είναι η καλύτερη προοπτική για την ομάδα, δεν έχασε καθόλου χρόνο.

Και αφού προετοιμάστηκε αναλόγως, απάντησε με την εξής φωτογραφία στο instagram…

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποφάσισε το τέλος ο Δεληγιάννης!!

Ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε. Μετά από 14 χρόνια συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό ο Νίκος Δεληγιάννης βάζει τέλος στην σπουδαία καριέρα του, αφού έγινε ο πρώτος σε αριθμό πρωταθλημάτων και Κυπέλλων.

Αποφάσισε το τέλος ο Δεληγιάννης
Τα φετινά τρόπαια που κατέκτησε ο Νίκος Δεληγιάννης με το σκουφάκι του Ολυμπιακού θα είναι τα τελευταία -ανάμεσα στα πολλά- του έμπειρου τερματοφύλακα.

Ο πολύπειρος γκολκίπερ αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια σπουδαία καριέρα, αποχαιρετώντας τον Ολυμπιακό, όπου αγωνίστηκε για 14 χρόνια γεμάτα επιτυχίες και έγινε σύμβολο των «ερυθρόλευκων» κάτω απ' τα δοκάρια.

Κατάφερε να γίνει ο πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία του Ολυμπιακού να κατακτήσει 26 τρόπαια και να γίνει ο ένας απ’ τους δύο πολίστες που έχουν καταφέρει να σηκώσουν 12 πρωταθλήματα (μαζί με τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου) και ο μοναδικός που έχει πανηγυρίσει 12 Κύπελλα.

Η αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Νικόλα Δεληγιάννη έφθασε στο τέλος της και ο σύλλογος αποχαιρετά έναν σπουδαίο τερματοφύλακα, ο οποίος τίμησε επί 14 χρόνια την ομάδα με την παρουσία του, το ήθος του και την εργατικότητά του.

Ο επί σειρά ετών αρχηγός της ομάδας Νικόλας Δεληγιάννης κατέκτησε 26 τίτλους στην καριέρα του με την ομάδα πόλο Ανδρών (1 Champions League, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 12 πρωταθλήματα και 12 Κύπελλα) και είναι πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία του τμήματος.

Η προσφορά του στον σύλλογο υπήρξε απροσμέτρητη και η πόρτα του θα είναι πάντα ανοικτή για τον ίδιο
».

Από τη μεριά του ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού ευχαρίστησε τον σύλλογο τους συμπαίκτες και όσους βρέθηκαν στο πλευρό του, κατά την πολύχρονη παρουσία του στις πισίνες, με μια συγκινητική δημοσίευση στο Facebook.

inner

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν παίζει μόνη η ΑΕΚ!!


Τον ανταγωνισμό που έχει η ΑΕΚ στην υπόθεση του Χάβι Βάρας επιβεβαιώνουν ισπανικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρει η «Provincia», ο Ισπανός γκολκίπερ έχει όντως πρόταση απ’ την ΑΕΚ, αλλά τον θέλει και η Λας Πάλμας.

Δεν παίζει μόνη η ΑΕΚ
Μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι η απόκτηση του Χάβι Βάρας για την ΑΕΚ.

Η «Ένωση» δουλεύει εδώ και μέρες την υπόθεση του Ισπανού τερματοφύλακα, στον οποίο έχει καταθέσει ήδη πρόταση. Εκτός εκείνης ωστόσο, υπάρχει κι άλλος ενδιαφερόμενος για τον πρώην γκολκίπερ της Σεβίλλης.

Όπως επιβεβαιώνει, λοιπόν, η εφημερίδα «La Provincia», ο Βάρας ενδιαφέρει ζωηρά και τη Λας Πάλμας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προηγούμενη ομάδα του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς δεν έχει κάνει ακόμα επαφή μαζί του, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει προσεχώς.

Άλλωστε, ο νυν τεχνικός της ομάδας, Πάκο Ερέρα, έχει συνεργαστεί μαζί του στη Θέλτα τη σεζόν 2012/13, ενώ ισχυρό χαρτί στην προσπάθεια να τον δελεάσουν θα είναι η επιστροφή της ομάδας στην Primera Division. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Στους πιθανούς προορισμούς του Λόπες η ΑΕΚ»


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην ΑΕΚ ο Έλντερ Λόπες αφήνουν οι Πορτογάλοι. Στις 500.000 ευρώ οι απαιτήσεις της Πάσος Φερέιρα για τον 26χρονο αριστερό μπακ, που έχει προταθεί στην Ένωση.

«Στους πιθανούς προορισμούς του Λόπες η ΑΕΚ»
Συνέχεια στο φλερτ ΑΕΚ και Έλντερ Λόπες δίνει η «Record». Η πορτογαλική εφημερίδα αναφέρει πως οι πιθανότεροι προορισμοί του 26χρονου -αν αποχωρήσει από την Πάσος Φερέιρα- είναι η Μπέτις και η Ένωση.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως ο παίκτης ενδέχεται να αποχωρήσει, ωστόσο η ομάδα του δεν διαπραγματεύεται για ποσό κάτω των 500.000 ευρώ. Μάλιστα, η «σκληρή» διαπραγματευτική στάση της Πάσος φαίνεται και από τις πληροφορίες της «Record», που κάνουν λόγο για «πόρτα» σε πρόταση ομάδας ύψους 300.000 ευρώ.

Ο Λόπες, που έχει προταθεί στην «Ένωση», η οποία ψάχνει για αριστερό μπακ, έχει ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο και φέτος ολοκλήρωσε μια εξαιρετική χρονιά με 32 συμμετοχές και δύο γκολ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος το μπάσκετ για Κιριλένκο!!

Είναι πλέον και επίσημο. Μετά από μια λαμπρή καριέρα, ο Αντρέι Κιριλένκο ανακοίνωσε πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να αφήσει τα παρκέ, σε ηλικία 34 ετών!

Τέλος το μπάσκετ για Κιριλένκο!
Κρέμασε τα παπούτσια του ο Αντρέι Κιριλένκο! Ο Ρώσος φόργουορντ ανακοίνωσε την απόσυρσή του απ’ τα γήπεδα, σε ηλικία 34 ετών, θέλοντας πλέον να κάνει… κάτι άλλο στη ζωή του.

«Ήρθε το τέλος σήμερα. Αρκετά. Είχα μια μεγάλη και αρκετά πετυχημένη καριέρα στο μπάσκετ ως παίκτης, είναι ώρα να ασχοληθώ από άλλο πόστο στο άθλημα », είπε ο ΑΚ-47 στο «Sport-express.ru», γνωστοποιώντας το τέλος εποχής. Ήδη λέγεται πως θα ασχοληθεί με τα κοινά της ρωσικής ομοσπονδίας, δίχως ακόμα να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.

Ο σπουδαίος Ρώσος άσος ξεκίνησε να παίζει το 1997 με την φανέλα της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Στη συνέχεια πέρασε για μια τριετία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, προτού το 2001 μετακομίσει στο NBA όπου για μια δεκαετία έβαλε τη δική του… βαριά πινελιά (με την φανέλα των Τζαζ) στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Επέστρεψε στη ρώσικη αρκούδα για μερικούς μήνες, μετακόμισε εκ νέου στις ΗΠΑ για λογαριασμό των Τίμπεργουλβς και των Νετς, προτού φέτος φορέσει για τρίτη φορά την φανέλα της ΤΣΣΚΑ.

Πολλές διακρίσεις σε ατομικό επίπεδο, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο NBA, ωστόσο σίγουρα αποχαιρετά το μπάσκετ με το… παράπονο πως δεν έφτασε στην κατάκτηση μιας Ευρωλίγκας…

Φυσικά υπήρξε βασικό στέλεχος της εθνικής Ρωσίας, με την οποία βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης το 2007, ενώ κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ 2011 και Ολυμπιακούς Αγώνες 2012. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αργυρό μετάλλιο ο Δημητρίου!!

Την δεύτερη θέση στον τελικό των 400μ. ελεύθερο κατέλαβε ο Δημήτρης Δημητρίου στους αγώνες του Μπακού, σε μια γρήγορη κούρσα που βελτίωσε κατά πολύ την επίδοσή του στα προκριματικά.

Αργυρό μετάλλιο ο Δημητρίου
Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Δημητρίου στα 400μ ελεύθερο, στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού.

Ο Έλληνας κολυμβητής έδωσε πολύ δυνατή μάχη για την πρώτη τριάδα, τερματίζοντας σε 3:52.57. Έχασε την κορυφή απ’ τον Γερμανό Χέντσελ (3:52.43), ενώ άφησε πίσω του τον Μακκσούμοφ (3:52.65).

Στην γρήγορη κούρσα του τελικού, μάλιστα, βελτίωσε αισθητά τον χρόνο που είχε πετύχει στα προκριματικά, απ' όπου πέρασε ως πέμπτος με χρόνο 3:55.15. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντάνστον & Χάινς υπάρχουν πολλοί, Σλούκας μόνο ένας!!

Ο Ντάνστον βάδισε τελικά στα χνάρια του Χάινς, επιλέγοντας να αποχωρήσει για την Αναντολού Εφές, η οποία πλήρωσε… υπεραξία, όπως είχε κάνει πριν από δύο χρόνια με τον “σέντερ τσέπης” η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης

Ντάνστον & Χάινς υπάρχουν πολλοί, Σλούκας μόνο ένας

Οι Πειραιώτες του κατέθεσαν μια εξαιρετικά αξιοπρεπή πρόταση, που αντιπροσώπευε την πραγματική αξία του παίκτη, δείχνοντας πως εκτίμησε την προσφορά του. Οι Τούρκοι του Ντούσαν Ίβκοβιτς απέσπασαν την υπογραφή του, πολύ απλά γιατί τα χρήματα που δίνουν είναι εξωπραγματικά.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήθελε να τον κρατήσει, όμως, υπάρχει σαφώς “plan B” και μάλιστα θα στοιχίσει και λιγότερα. Η υπόθεσή του θυμίζει ξεκάθαρα αυτή του Κάιλ Χάινς, ο οποίος είχε έρθει επί ‘Ιβκοβιτς από το… πουθενά (Μπάμπεργκ), εκτόξευσε τη μετοχή του μέσω του Ολυμπιακού και διπλασίασε το κασέ του, επιλέγοντας να υπογράψει στην ΤΣΣΚΑ.
Τότε ο Γιώργος Μπαρτζώκας διάλεξε -πολύ σοφά- για διάδοχο του Χάινς τον Ντάνστον, ο οποίος είχε αποτύχει στη σύντομη θητεία του στον Άρη, αλλά στη συνέχεια μετακόμισε στην Ιταλία και στη Βαρέζε, “βγάζοντας μάτια” με την απόδοσή του. Τι έψαχνε; Το σκαλοπάτι για την Ευρωλίγκα. Το βρήκε μέσω των “ερυθρόλευκων” και δικαιώθηκαν αμφότερες οι πλευρές. Ο ίδιος απογείωσε το κασέ του και η ομάδα βρήκε στο πρόσωπό του έναν στιβαρό σέντερ που τη στήριξε στα δύσκολα και έβγαλε πάθος και ψυχή.
Στην εποχή των undersized σέντερ, δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεις “λαβράκια”. Πέρυσι για παράδειγμα απέκτησε τον Οθέλο Χάντερ με λογικά λεφτά και χτύπησε κατά τη γνώμη μας “φλέβα χρυσού”, με έναν παίκτη, ο οποίος είναι εξαιρετικός στo hedge out και στις αλλαγές στα σκριν, “βουτάει” τέλεια στο pick n’roll και υστερεί μόνο στη δύναμη.
Ο Σφαιρόπουλος ψάχνει πλέον ένα “θηρίο” που θα συμπληρώνει τον Χάντερ και θα δημιουργήσει μαζί του ένα σπουδαίο δίδυμο, ικανό να κάνει τη διαφορά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μεγάλοι στόχοι είναι οι Εμπάκουε και Γιανγκ. Αρέσει πολύ και ο Τάιους, αλλά δύσκολα θα γίνει κάτι, καθώς αυτός έχει παίξει ήδη σε τοπ επίπεδο στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ και το κασέ του είναι ίσως απαγορευτικό για τα οικονομικά δεδομένα των πρωταθλητών.
Δεν αποκλείεται να υπάρξει βέβαια και κάποια έκπληξη, καθώς πολλές φορές το προφανές δεν είναι και αυτό που θα γίνει. Παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά υπάρχουν πολλοί. Κάποιοι βρίσκονται στα αζήτητα και έχουν χαμηλό μισθό. Παρατηρητικότητα χρειάζεται και εμπιστοσύνη. Αυτό είναι το μυστικό για να ανιχνεύσεις ένα “λαβράκι” και να το μεταλλάξεις σε “καρχαρία”.
ΥΓ Το καλοκαίρι του 2013 όταν είχε αποχωρήσει ο Χάινς, στον Ολυμπιακό δεν τα είχαν… βάψει μαύρα. Κάθε άλλο, είχαν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, λόγω της παραμονής του Βασίλη Σπανούλη. Έτσι, και τώρα, παρά τη φυγή του Ντάνστον, αν επιτευχθεί η ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Σλούκα, οι Πειραιώτες θα πανηγυρίσουν ξανά, καθώς θα έχουν καταφέρει να “δέσουν” έναν από τους πιο ταλαντούχους γκαρντ στην Ευρώπη!

Πηγή:  Superbasket.gr

Πέταξε έξω τον Φερέρ ο Μάρκος!!


Με εξαιρετική εμφάνιση, ο Κύπριος τενίστας, υποχρέωσε τον Ισπανό σε ήττα στο πρώτο του φετινό ματς σε γρασίδι με 2-0 σετ, στο Αegon Open του Νότιγχαμ και προκρίθηκε στους 16 του τουρνουά.

Πέταξε έξω τον Φερέρ ο Μάρκος
Εμφανώς πιο έτοιμος από τον Ισπανό, που ήταν το Νο1 στο ταμπλό του τουρνουά, ο 30χρονος Παγδατής, έκανε δύο μπρέικ γρήγορα στο πρώτο σετ και προηγήθηκε με 4-0 για να το τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες, με 6-2.

Στο δεύτερο σετ και οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ. Ο Φερέρ ήταν εκείνος που έκανε το πρώτο κρίσιμο λάθος με double fault, που έδωσε το προβάδισμα στον Παγδατή για να μπορέσει να επικρατήσει τελικά με 7-4 στο τάι-μπρέικ του 2ου σετ.

Ο Μάρκος Παγδατής θ’ αντιμετωπίσει με φόντο τα προημιτελικά το νικητή από την αναμέτρηση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Τόμας Μπελούτσι. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Θέλει Κάτσε η Ουντινέζε»


Στο στόχαστρο της Ουντινέζε βρίσκεται ο Έργκους Κάτσε σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα που εκθειάζουν τον Αλβανό μέσο για τις εμφανίσεις του με την Εθνική και κυρίως για το γκολ κόντρα στην Γαλλία.

«Θέλει Κάτσε η Ουντινέζε»
Για ενδιαφέρον της Ουντινέζε προς τον Έργκους Κάτσε κάνει λόγο η ιταλική σελίδα «Mundoudinese.it», η οποία στάθηκε στην ιδιαίτερη εμπειρία που έχει ο Αλβανός μέσος με τον ΠΑΟΚ, αλλά και την Εθνική, ενώ σχολίασε το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Εθνική Γαλλίας.

Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο παίκτης του ΠΑΟΚ κοστολογείται στα 2 εκατομμύρια Ευρώ, ποσό που βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τα οικονομικά δεδομένα της Ουντινέζε.

«Ο Κάτσε μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο»
Για την απόδοση του 23χρονου μέσου μίλησε στην σελίδα και ο Τζιάνι Ντε Μπιάσι, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι παίκτης με τεράστια προσωπικότητα, παρά το νεαρό της ηλικίας του και έχει ήδη εκτεταμένη εμπειρία από διεθνή παιχνίδι και με την Εθνική και με τον ΠΑΟΚ», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε:

«Προτιμάει να παίζει στο κέντρο, έχει ξεκάθαρη κλάση και ταλέντο στα στημένα. Επίσης έχει μια οπτική στο παιχνίδι του που δεν είναι συνηθισμένη για έναν παίκτη της ηλικίας του».

Όσο για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα είπε: «Νομίζω πως ναι. Μπορεί εύκολα να παίξει σε υψηλό επίπεδο με ομάδες όπως η Φιορεντίνα, η Σαμπντόρια και η Ουντινέζε».

Εξετάζει και Μάκο ο Ατρόμητος!!

Η αναζήτηση αμυντικού χαφ στον Ατρόμητο μετά την αναπάντεχη εξέλιξη με τον Βίκτορ Βιτόλο καλά κρατεί και μέσα στους υποψήφιους για την κάλυψη της θέσης είναι και ο Γρηγόρης Μάκος.

Εξετάζει και Μάκο ο Ατρόμητος
Άμεση προτεραιότητα αποτελεί για τον Ατρόμητο η απόκτηση ενός αμυντικού χαφ μετά το «ναυάγιο» της υπόθεσης του Βίκτορ Βιτόλο που αποφάσισε την τελευταία στιγμή να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Τενερίφη.

Η διοίκηση, ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Αγγελόπουλος και ο προπονητής της ομάδας, Μιχάλης Γρηγορίου, έχουν καταρτίσει μια λίστα με τους υποψήφιους στόχους για την κάλυψη της θέσης και πλην δύο περιπτώσεων ξένων παικτών, μία λύση που εξετάζεται πολύ σοβαρά σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr είναι και αυτή του Γρηγόρη Μάκου.

Ο 27χρονος άσος που έχει 13 συμμετοχές με την εθνική ομάδα και πάνω από 200 επαγγελματικές εμφανίσεις στη Super League, τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Κύπρο με τη φανέλα της Ανόρθωσης, όντας βασικό μέλος της «Μεγάλης Κυρίας», ωστόσο το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Επιθυμία του -αν δεν βρεθεί κάτι το εξαιρετικό στο εξωτερικό- είναι η επιστροφή του στην Ελλάδα και σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους που να τον υπολογίζει, ώστε να βρεθεί εκ νέου στις κλήσεις της εθνικής ομάδας, διότι αγωνιζόμενος στην Κύπρο κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια κρούση από τον Ατρόμητο προς την πλευρά του παίκτη, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξέτασης των υποψήφιων στόχων, αλλά κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να συμβεί τις επόμενες μέρες, εφόσον προτιμηθεί ο διεθνής αμυντικός χαφ από τους άλλους ποδοσφαιριστές της λίστας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του Γρηγόρη Μάκου δεν εξετάζει πρώτη φορά στο Περιστέρι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τριπλός αποκλεισμός!

Δεν κατάφεραν να προκριθούν από τους ομίλους του μπάντμιντον οι Γιώργος Χαλαραμπίδης, Ιωάννα Καρκαντζιά και οι Πέτρος και Ειρήνη Τέντα, που αποκλείστηκαν απ’ τους Ευρωπαϊκούς αγώνες μετά από δύο ήττες

Τριπλός αποκλεισμός
Δύο ήττες σε ισάριθμα ματς γνώρισαν οι Έλληνες αθλητές του Μπάτμιντον που αγωνίστηκαν στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης ηττήθηκε 2-0 (21-11, 21-16) απ’ τον Ούγγρο Κράουτς στο μονό ατομικό, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Ιωάννα Καραντζιά αποκλείστηκε με 2-0 (4-21, 4-21) απ’ την Ρωσίδα Πολυκάρποβα.

Βαριά ήττα γνώρισαν και οι Ειρήνη Τέντα και Πέτρος Τέντας στο μεικτό απ’ τους Γερμανούς Μπεκ και Κάτενμπεκ με 2-0 (11-21, 6-21). *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντάνστον, με τη... βούλα στην Εφές!!

Μετά την αρνητική απάντηση που έδωσε στον Ολυμπιακό, ο Μπράιαντ Ντάνστον ανακοινώθηκε και επίσημα από την Εφές Αναντολού. Ο τουρκικός σύλλογος ανακοίνωσε και τον Ντέρικ Μπράουν.

Ντάνστον, με τη... βούλα στην Εφές
Διπλό μεταγραφικό χτύπημα από την Εφές Αναντολού που ανακοίνωσε την απόκτηση των Μπράιαντ Ντάνστον και Ντέρικ Μπράουν.

Ο Αμερικανός σέντερ προτίμησε την καλύτερη οικονομικά πρόταση των Τούρκων και έπειτα από δυο χρόνια αποχώρησε από τον Ολυμπιακό.

Στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με συνολικές απολαβές 1,8 εκατ. δολάρια. Διετές συμβόλαιο υπέγραψε και ο Μπράουν, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση "3" και ήταν περιζήτητος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει Ολλανδία ο Ολυμπιακός!

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα το φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Τβέντε στην Ολλανδία.

Πάει Ολλανδία ο Ολυμπιακός
Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας Ολυμπιακός θα βρεθεί στα τέλη Ιουλίου στην Ολλανδία και θα αναμετρηθεί με την Τβέντε.

Το φιλικό παιχνίδι των δύο ομάδων οριστικοποιήθηκε για τις 29 του μηνός, στο στο Veenoord, με σέντρα στις 19:00 (τοπική ώρα).





Λίγες μέρες νωρίτερα (25/7), η ολλανδική ομάδα θα αντιμετωπίσει και τον Ηρακλή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε Καρανίκα ο ΠΑΣ!!

Στον ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Νίκος Καρανίκας, μετά την θετική του παρουσία στη φετινή Football League με την φανέλα της Λάρισας.

Πήρε Καρανίκα ο ΠΑΣ

Ο 24χρονος μπακ, μετά από 25 συμμετοχές και ένα γκολ στην Football League με τη φανέλα των «βυσσινί», τα βρήκε σε όλα με τους Γιαννιώτες για τα επόμενα τρία χρόνια και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σούπερ Λίγκα.

Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Νικόλαο Καρανίκα μεχρι 30/6/2018.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο παίχτης δήλωσε τα εξής:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό το βήμα στην καριέρα μου. Ένας μεγάλος κύκλος κλείνει σήμερα κι ένας καινούργιος ανοίγει. Έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία και είμαι έτοιμος να βοηθήσω να την ομάδα να πετύχει τους στόχους της για τα επόμενα χρόνια. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι και ο σύλλογος θα με βοηθήσει να εκπληρώσω τους δικούς μου». *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι Γερμανοί γεμίζουν τα κλειστά!!


Πολύ μεγάλη ήταν και φέτος η προσέλευση των φιλάθλων στα ματς του γερμανικού πρωταθλήματος. Διαβάστε τα εντυπωσιακά στοιχεία.

Οι Γερμανοί γεμίζουν τα κλειστά
Μεγάλη ήταν η προσέλευση και τη φετινή σεζόν στα γήπεδα μπάσκετ της Γερμανίας. Μάλιστα ο συνολικός αριθμός εισιτηρίων ήταν μόλις 0,4% χαμηλότερος από το περσινό ρεκόρ.

Τα 334 ματς που έγιναν σε κανονική περίοδο και play offs παρακολούθησαν συνολικά 1.554.835 θεατές, ήτοι 4.655 κατά μέσο όρο, ενώ τα αντίστοιχα περσινά νούμερα ήταν 1.575.581 και 4.675.

Πρώτη σε μέσο όρο εισιτηρίων ήταν η Άλμπα με 10.216, ακολούθησε η Μπάμπεργκ με 6.800 και τρίτη ήταν η Μπάγερν με 6.162.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σύσσωμη η Βέροια στην Επιτροπή Εφέσεων!!

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 17 άτομα από τη Βέροια κάλεσε η Επιτροπή Εφέσεων να καταθέσουν τη Δευτέρα (29/6) για το επίμαχο ματς της 6ης Ιανουαρίου 2013 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ομάδα της Ημαθίας.

Σύσσωμη η Βέροια στην Επιτροπή Εφέσεων
Στην απόφαση να πραγματοποιηθεί ουσιαστικά μία νέα δίκη προχώρησε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αναφορικά με την υπόθεση του περίφημου ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Βέροια που διεξήχθη στις 6 Ιανουαρίου του 2013.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία γνωστοποίησε την κλήση 17 ατόμων, τα οποία ήταν παίκτες, προπονητές και παράγοντες της Βέροιας και η εκδίκαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (29/6) στις 11:00.

Αναλυτικά:

«Η Επιτροπή συνεκδικάζοντας την έφεση του Υπεύθυνου Ασκησης Δίωξης Ποδ/κών Αδικημάτων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΡΑ κατά της υπ΄αριθμ. 218/19-5-2015 απόφασης της ΠΕ/SUPER LEAGUE, του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΝΑΡΗ, Γεν. Αρχηγού της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, Προέδρου ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, καθώς επίσης την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, με την υπ΄αριθμ. 62/22-6-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά αυτές.

Δέχεται κατ΄ ουσίαν την έφεση, όσον αφορά την εφεσίβλητη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, ως προς τα αναφερόμενα στο σκεπτικό λόγο της. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση ως προς αυτή, κρίνει νόμιμη την πειθαρχική αγωγή και ως προς την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ κατά τα αναφερόμενα στο σκεπτικό. Αναβάλλει κατά τα λοιπά την έκδοση οριστικής απόφασης επί της ουσίας της υπόθεσης ως προς τους εφεσιβλήτους.

Διατάσσει την επανάληψη της συζήτησης της υποθέσεως προκειμένου κατά τη νέα συζήτηση αυτής στις 29-6-2015 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 11 π.μ., να κληθούν και να εξετασθούν ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων, οι παρακάτω:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ, 2) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΕΑΣ, 3) ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΦΕΣ, 4) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ, 5) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, 6) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ, 7) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ, 8) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, 9) ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, 10) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΟΣ,11) ΗΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, 12) ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΙΦΛΙΔΗΣ, 13) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ,14) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ, 15) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΑΘΑΡΟΥΔΗΣ,16) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΝΑΡΗΣ και 17) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ».


Να θυμίσουμε ότι πρωτόδικα η ομάδα της Βέροιας είχε απαλλαχθεί λόγω αμφιβολιών, αλλά ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Καρράς, άσκησε έφεση, με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων να εκκρεμεί όλο αυτό το διάστημα. Συγκεκριμένα, η εκδίκαση της έφεσης πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου και από τότε δεν έχει υπάρξει ετυμηγορία.

Οι υπόλοιπες αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων:

«1. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΤΥΡΝΑΒΟΣ κατά της από 9-6-2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE και της ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ.

2. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ και του ΔΗΜ.ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ κατά της υπ΄αριθμ.153/30-4-2015 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΟ.

3. Απορρίπτει ως απαράδεκτη, λόγω εκπρόθεσμης άσκησής της, την έφεση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΝΓΚ (ΕΣΚΑΝ) κατά της υπ΄αριθμ. 217/14-5-2015 απόφασης της ΠΕ/SUPER LEAGUE, του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΗ, ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

4. Η Επιτροπή συνεκδικάζοντας την έφεση του σωματείου ΠΟ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ κατά της υπ΄αριθμ.36/28-5-2015 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ και του σωματείου ΑΣ ΑΦΟΒΟΣ και την έφεση του σωματείου ΑΣ ΑΦΟΒΟΣ κατά της υπ΄αριθμ.36/28-5-2015 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ και του σωματείου ΠΟ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ, με την υπ΄αριθμ. 60/22-6-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσίαν αυτές.

5. Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν την έφεση του ΕΛΟΥΝΑ ΑΜΠΕΛΕ ΚΟΛΜΠΕΡ, ποδοσφαιριστή του σωματείου ΑΠΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, κατά της υπ΄αριθμ. 37/12-5-2015 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Δέχεται ότι ο εγκαλούμενος ποδοσφαιριστής δεν τέλεσε το πειθαρχικό αδίκημα που του αποδίδεται».

«Κοντά στον ΠΑΟΚ ο Όλσεν»!

Ο Ρόμπιν Όλσεν αναμένεται να αποχωρήσει από την Μάλμε και όπως γράφουν στη Σουηδία ο 25χρονος τερματοφύλακας βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ.

«Κοντά στον ΠΑΟΚ ο Όλσεν»
Στον ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανό να βρει η νέα σεζόν τον Ρόμπιν Όλσεν, όπως γράφει ο σουηδικός Τύπος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη χώρα του διεθνούς 25χρονου τερματοφύλακα, που στο τέλος της σεζόν μένει ελεύθερος από την Μάλμε, βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

«Το συμβόλαιο του Ρόμπιν Όλσεν θα ολοκληρωθεί μετά το τέλος της σεζόν και ο 25χρονος τερματοφύλακας είναι πολύ κοντά στη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ. Η ελληνική ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος πέρυσι, αλλά τελικά κατέλαβε την 4η θέση στα πλέι οφ. Στον ΠΑΟΚ παίζει από πέρυσι ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος», αναφέρει η "aftonbladet.se". «Έχει αποχαιρετήσει ήδη τους συμπαίκτες του. Θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ», υποστηρίζει το “Fotbollskanalen.se”. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπήκαν δυνατά οι Άνδρες στο 3x3!


Η Εθνική Ανδρών 3x3 επιβλήθηκε 19-16 της Εσθονίας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.

Μπήκαν δυνατά οι Άνδρες στο 3x3
Έχει βλέψεις για μετάλλιο και το δείχνει από την αρχή η Εθνική Ανδρών. Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τους Γιώργο Μπόγρη, Λεωνίδα Κασελάκη, Νώντα Παπαντωνίου και Γρηγόρη Ραλλάτο, επικράτησε 19-16 της Εσθονίας στο πρώτο της ματς για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μπακού.

Ο Κασελάκης με 11 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής, ακολούθησε με 6 ο Παπαντωνίου, ενώ 2 είχε ο Μπόγρης. Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει στις 19:35 την Ιταλία και την Τετάρτη την ίδια ώρα τη Σερβία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σηφάκης: «Ακολουθούμε το όραμά μας για τον ΟΦΗ»


Τις επαφές που γίνονται στον ΟΦΗ με παίκτες και προπονητές σχολίασε ο Αντύπας Σηφάκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6, υπογραμμίζοντας πως ο λόγος που ανέλαβε η νέα διοίκηση είναι να δει τον σύλλογο να γιγαντώνεται

Σηφάκης: «Ακολουθούμε το όραμά μας για τον ΟΦΗ»
Τις κινήσεις που γίνονται μέχρι τώρα στον ΟΦΗ, αλλά και τον στόχο της άμεσης ανόδου απ’ την Γ’ Εθνική σχολίασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o Αντύπας Σηφάκης.

Ο πρόεδρος του κρητικού συλλόγου αναφέρθηκε στο πλάνο που έχει τεθεί και στο κοινό όραμα που έχουν τα μέλη της νέας διοίκησης, ενώ αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που γίνονται με παίκτες και προπονητές. «Μέχρι αύριο θα υπάρχουν ανακοινώσεις», τόνισε.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή του Γιώργου Χελάκη:

Για τον λόγο που ανέλαβαν τον ΟΦΗ: «Ο λόγος ήταν απλός. Δεν θέλαμε να επιτρέψουμε να χαθεί ο ΟΦΗ».

Για τον προπονητή που θα αναλάβει την ομάδα: «Δεν έχει λήξει το θέμα του προπονητή. Είμαστε στην τελική ευθεία πλέον. Τις τελευταίες μέρες γίνονται οι τελευταίες επαφές με τους δύο, τρεις προπονητές με τους οποίους φτάσαμε στην τελική ευθεία. Ενδεχομένως σήμερα και σίγουρα μέχρι αύριο θα έχει λήξει το θέμα. Με τον Νίκο Νιόπλια άρχισε και τελειώσει αμέσως. Μας είπε ότι δεν θα ήθελε να έρθει στην Γ’ Εθνική. Ίσως καθυστέρησε λίγο να μας το πει, αλλά τελείωσε. Ψάχνουμε κάτι ανάλογο».

Για τις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος απ’ τη νέα διοίκηση: «Ο κόσμος περιμένει από μας αυτό που είπαμε ξεκάθαρα. Η ομάδα θα μπει σε μια άλλη μορφή διοίκησης. Θα ακολουθήσουμε το όραμα μας για τον ΟΦΗ μας. Ξεκινάμε από χαμηλά, πλέον, θα δώσουμε τέτοια δυναμική στην ομάδα ώστε να φανεί πως ο στόχος μας είναι να την επαναφέρουμε γρήγορα στην κατηγορία που μεγαλούργησε επί δεκαετίες, αλλά και να κρατηθεί σ’ αυτήν».

Για τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η ομάδα: «Γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν είναι απλό, όμως είμαστε άνθρωποι που στη ζωή μας έχουμε παλέψει σε δύσκολα πράγματα. Το στοίχημα είναι ότι έχουμε το ίδιο όραμα όλοι. Δεν είπαμε πως θα ανεβάσουμε τον ΟΦΗ αμέσως, όμως απ’ την Γ’ Εθνική ο στόχος είναι να φύγει αμέσως. Στην Β’ Εθνική, βέβαια, η πορεία εξαρτάται από πολλά πράγματα. Ίσως πέσουμε απέναντι σε άλλες φιλόδοξες ομάδες με ισχυρούς ανθρώπους κόντρα στους οποίους θα παλέψουμε για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα».

Για το αν υπάρχει το περιθώριο να μπουν νέα άτομα στο διοικητικό σχήμα: «Είμαστε ανοιχτοί σε διεύρυνση, με ένα προαπαιτούμενο. Όποιος έρθει μαζί μας θα έχει το ίδιο όραμα με εμάς. Να αγαπάει τον ΟΦΗ, το καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα για να διεκδικήσουμε μόνο μες στο γήπεδο την άνοδο. Ένας τέτοιος άνθρωπος, που δεν θα θεωρήσει ότι κάνει μπίζνες με το σωματείο, είναι μέρος της ομάδας».

Για τη συνεργασία με τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ: «Σήμερα ο δικηγόρος μας κ. Γρηγορίου, τελειώνει το κείμενο που θα συνυπογράψουμε με τον Ερασιτέχνη. Είμαστε σε πλήρη συνεργασία. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη θα συμμετάσχει σε μόνιμη βάση στις συνεδριάσεις. Δεν έχουμε απολύτως καμία διαφορά. Έχουμε τον ίδιο σκοπό και ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο».

Για τις επαφές με παίκτες: «Έχουμε ξεκινήσει κάποιες επαφές, όμως θεωρήσαμε σωστό οι παίκτες να ανακοινωθούν απ’ τον προπονητή, αφού πρώτα τους εγκρίνει. Ίσως γίνει από αύριο το βράδυ».

Απορρίφθηκαν οι εφέσεις ΑΕΚ και Μελισσανίδη!!

Δεν έκανε δεκτή η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ τις εφέσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη για τις δηλώσεις του τελευταίου μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Απορρίφθηκαν οι εφέσεις ΑΕΚ και Μελισσανίδη

Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε τις σχετικές εφέσεις.

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ και του ΔΗΜ.ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ κατά της υπ΄αριθμ.153/30-4-2015 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΟ», αναφέρεται η ανακοίνωση.

Ενδείξεις ρατσισμού στην εθνική Αγγλίας!!


Σοκ έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες στην Αγγλία από τη φωτογραφία που εμφανίζει διαχωρισμένους τους παίκτες της εθνικής Ελπίδων με βάση το χρώμα του δέρματός τους.

Ενδείξεις ρατσισμού στην εθνική Αγγλίας

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολλά σχόλια και αντιδράσεις και μία εξ αυτών είναι του Ρίο Φέρντιναντ, μέσω ενός άρθρου στη στήλη του στη «Sun».

«Τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει η τεχνική ηγεσία, που θα πρέπει να γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η ενσωμάτωση του ενός παίκτη με τον άλλον. Για το συμφέρον του ρόστερ και για να έρθει η επιτυχία πρέπει να είναι όλοι μαζί», ανέφερε ο Ρίο Φέρντιναντ και συμπλήρωσε:

«Με αυτό τον τρόπο, όλοι μπορούν να γνωριστούν με όλους και να καταργηθούν κάποια “σύνορα” που ενδεχομένως να υπάρχουν».

Επιπλέον, ο παλαίμαχος άσος τόνισε ότι οι προπονητές πρέπει να λένε στους παίκτες τέτοιας ηλικίας πού να κάθονται, ώστε να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστρέφει στη δράση ο Ριβάλντο!!


Πάτησε τα 43, αλλά δεν το βάζει κάτω. Μετά από 15 μήνες απραξίας, ο Ριβάλντο θα ξαναπαίξει μπάλα, στην ομάδα που του ανήκει, τη Μότζι Μίριμ, στη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας.

Επιστρέφει στη δράση ο Ριβάλντο!

«Μετά από πολλή σκέψη και ανάλυση των υπέρ και των κατά, αποφάσισα να μπω στο ρόστερ της Μότζι Μίριμ για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα παίξω. Έχουν περάσει 15 μήνες από τότε που αγωνίστηκα για τελευταία φορά, αλλά το γόνατό μου είναι πλέον καλά. Μπορώ να βοηθήσω σε κάποια παιχνίδια, αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσω μέσα από τις προπονήσεις», δήλωσε ο «Ρίμπο» που έκανε σπουδαία καριέρα και πέρασε από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μίλησα με Χετεμάι και Κόλκα»


Ο Ρόμπιν Λουντ μιλάει στον Τύπο της πατρίδας του για τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό και εξηγεί τι τον συμβούλεψαν δυο παλιοί μας γνώριμοι.

«Μίλησα με Χετεμάι και Κόλκα»
Εντυπωσιασμένος από τα όσα είδε στη Λεωφόρο, στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ, αλλά και… κολακευμένος από την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος του «τριφυλλιού» προς το πρόσωπό του δήλωσε ο Μίκαελ Λουντ. Ο Φινλανδός άσος μίλησε στον Τύπο της πατρίδας του για τη νέα εμπειρία που τον περιμένει.

«Προτού αποφασίσω να φύγω από την Φινλανδία, μίλησα με τον παλιό παίκτη της ΑΕΚ, τον Περπαρίν Χετεμάι για να μάθω πως είναι η ζωή μακριά από το σπίτι. Μου είπε ότι πρέπει να είμαι άνετος,, να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και να μην είμαι τόσο καλός με όλους. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, μίλησα με τον Γιόνας Κόλκα που πέρασε καλά χρόνια εκεί και μου είπα να συμφωνήσω με την ομάδα διότι αποτελεί και μια πόρτα για το επόμενο βήμα», είπε, αρχικά, ο Φινλανδός στην ιστοσελίδα «iltalehti.fi» για να συνεχίσει:
«Από την πρώτη στιγμή που έμαθα για το ενδιαφέρον, κολακεύτηκα και είναι απόλυτα λογικό. Όταν βγήκα από το αεροπλάνο και καθώς βρισκόμουν στο αεροδρόμιο, είδα δημοσιογράφους, κάμερες, φώτα. Όλα στραμμένα σε μένα. Μπορώ να πω ότι όλοι με υποδέχθηκαν πολύ θερμά».

Ο Ρόμπιν Λουντ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο της ομάδας, καθώς έδωσε το «παρών» στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στη Λεωφόρο, για τα πλέι οφ. Ο ίδιος δήλωσε εντυπωσιασμένος: « «Ήταν εκπληκτικό αυτό που συνέβαινε. Απίστευτη η ατμόσφαιρα. Βέβαια, δεν γνωρίζω τι πολιτική εφαρμόζεται όσον αφορά τα καπνογόνα, αλλά απ' ότι κατάλαβα ήταν ελεύθερα στην εξέδρα και μάλιστα, κάποια στιγμή, από τον πράσινο καπνό που έβγαινε δεν έβλεπε κανείς στον αγωνιστικό χώρο».

Οσο για το τι χρειάζεται για να σταθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Χρειάζεται να έχεις δύναμη και έχει γρήγορο ρυθμό. Σίγουρα χρειάζεται να προσαρμοστείς στο στυλ παιχνιδιού, αλλά δεν φάνηκε κάτι δύσκολο».

Ο Λουντ κατέληξε πως: «Αυτό που θα κάνω και το κάνω στη μέχρι στιγμής καριέρα μου, είναι να ψάχνω τη βελτίωση και να μαθαίνω πράγματα απ' όποιον μπορώ». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανανέωσε με Γουόναμεϊκερ και Στρέλνιεκς η Μπάμπεργκ!

Για έναν ακόμη χρόνο θα παίζουν στην Μπάμπεργκ οι Μπραντ Γουόναμεϊκερ και Γιάνις Στρέλνιεκς.

Ανανέωσε με Γουόναμεϊκερ και Στρέλνιεκς η Μπάμπεργκ
Δύο εκ των βασικών συντελεστών στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κράτησε η Μπάμπεργκ, καθώς ανανέωσε για ένα χρόνο τα συμβόλαια των Μπραντ Γουόναμεϊκερ και Γιάνις Στρέλνιεκς.

Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ (1,93μ.) είχε 12,4 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 6,4 ασίστ κατά μέσο όρο στο Eurocup, ενώ ο συνομήλικός του Λετονός άσος (1,91μ.) είχε 12,6 πόντους και 3,4 ασίστ ανά αγώνα στην ίδια διοργάνωση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα διεθνή φιλικά του Αστέρα Τρίπολης!! (video)

Αφιέρωμα στα τέσσερα διεθνή φιλικά που έχει δώσει η ομάδα τα τελευταία 10 χρόνια, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της προετοιμασίας εν όψει της νέας σεζόν, έκανε η ιστοσελίδα του Αστέρα Τρίπολης.

Τα διεθνή φιλικά του Αστέρα Τρίπολης (video)
Πριν από δέκα χρόνια χρονολογείται το πρώτο διεθνές φιλικό του Αστέρα Τρίπολης, σύμφωνα με το αφιέρωμα που έκαναν οι Αρκάδες στην ιστοσελίδα τους εν όψει της επικείμενης έναρξης της προετοιμασίας.

Από τότε ακολούθησαν άλλες τρεις φιλικές αναμετρήσεις και η ομάδα κατάφερε να διαπρέψει και στην Ευρώπη.

Αναλυτικά το αφιέρωμα

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΡΟΥΧ ΧΟΡΖΟΦ 2-1
Το πρώτο διεθνές φιλικό παιχνίδι στην ιστορία του Αστέρα έγινε στις 20 Φεβρουαρίου 2006. Ο Αστέρας, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, φιλοξένησε την πολωνική Ρουχ Χορζόφ και στο περιθώριο του αγώνα βραβεύτηκε από τη διοίκηση της ΠΑΕ ο Κριστόφ Βαζέχα για τη συνολική του προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Αστέρας προηγήθηκε στο σκορ στο 40ο λεπτό με πλασέ του Παντελιάδη και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 48' με το Γκούιλογκ. Το τελικό 2-1 υπέρ του Αστέρα διαμόρφωσε στο 77' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Κατσαρός.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπατής (46' Λυμπερόπουλος), Ανδριαδάκης (46' Σοάρες), Γκόλιας, Κεφαλάς (46' Χατζόπουλος), Βαγγελόπουλος, Κονέ, Αντωνόπουλος, Παντελιάδης (46' Κατσαρός), Κουμπής (58' Μανωλακάκης), Ροζάριο (46' Αντράντε), Μισέλ.

ΡΟΥΧ ΧΟΡΖΟΦ: Πάσνικ, Πέτας (65' Μπάρτνικ), Κλάτσκα (46' Μπάραν), Στάροβιτς (65' Σμαρζύνσκι), Μπαλούλ, Πουλκόφσκι (65' Μπόνκ), Φοζμάντσουκ (72' Μπάστα), Σρούτφα, Μπιζάσκι (46. Μικουλένας).

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΜΠΡΙΖ 0-0
Στις 9 Αυγούστου 2008 το διεθνές φιλικό παιχνίδι μεταξύ του Αστέρα και της Μπριζ που έγινε στην Τρίπολη έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, με τον Αστέρα να ικανοποιεί με την εμφάνιση του τους πάνω από 3.500 θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες. Με τη φανέλα του Αστέρα αγωνίστηκε για τελευταία φορά ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Αμπάρης, Εστέβες (46' Φλάβιο), Μαρσελάο, Οφρυδόπουλος (1' Λαζαρίδης), Ζεάν Κάρλος (68' Ζορζίνιο), Μιλάνο, Νταμόντε, Καρντόσο (64' Φιλομένο), Φελίσιο (64' Καμπούροφ), Τσέζαρεκ (64' Κανακούδης), Ουριμπάρι (46' Ζαϊρί)

ΜΠΡΙΖ: Ντε Βλίγκερ, Τζέφρι (53' Τσάβες Καστίγιο), Έβενς, Κλουκόφσκι, Κλέμεντ, Σονκ (74' Τζόκιτς), Ακπάλα, Γκέρερτς (74' Λέκο), Μέους (74' Καπόν), Ντέμετς, Αλκαράζ.

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΔΙΝΑΜΟ ΔΡΕΣΔΗΣ 0-1
Τα δύο επόμενα φιλικά έγιναν επί αυστριακού εδάφους, στα πλαίσια της προετοιμασίας του Αστέρα για το πρωτάθλημα της Super League, αλλά και των προκριματικών του Europa League, που έμελλαν να οδηγήσουν τον Αστέρα στους ομίλους της ευρωπαϊκής αυτής διοργάνωσης.

Στις 3 Ιουλίου 2014, ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκε με 1-0 από τη Γερμανική Δυναμό Δρέσδης στο γήπεδο του Γιένμπαχ της Αυστρίας, με γκολ που σημείωσε στο 61’ ο Κομβάλιους με κοντινό πλασέ.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαντής, Λούι (46’ Κιτόκο), Κυριακόπουλος (46’ Παντελιάδης), Ζησόπουλος (46’ Σανκαρέ), Γκόιαν (65’ Καστριτσέας), Κουρμπέλης (46’ Τσοκάνης), Μηλιώτης (46’ Παπαχρήστος), Ουσέρο (46’ Τριανταφύλλης), Μπαράλες (46’ Νίκο Φερνάντεθ), Ντε Μπλάσις (33’ Μουνάφο), Μπακασέτας.

ΔΙΝΑΜΟ ΔΡΕΣΔΗΣ: Σόλτζ, Έρτμαν, Χέφελε, Χάρτμαν, Τεξέιρα, Κομβάλιους (69' Μπάουμαν), Τούρκχολτζ, Ευάρτζογκιτζ (46' Βουτσάι), Κοχ (58' Φίελ), Στεφάνιακ, Βόκαχ (71' Μίλντε).

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΙΜΠΡΑΜ 1-1
Τρεις μέρες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στις 6 Ιουλίου 2014, στην Αυστριακή πόλη Χότσφλιτζεν ο Αστέρας αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Τσέχικη Πρίμπραμ. Ο Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 23' με ένα εκπληκτικό τέρμα που σημείωσε ο Τάσος Μπακασέτας με δυνατό σουτ από 30 μέτρα, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί "παράθυρο" του Ντε Βάις. Η Πρίμπραμ ισοφάρισε στο 30ο λεπτό όταν μετά από φάουλ του Ντανόσκι, ο Ντε Μπλάσις στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή κάνοντας το 1-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαντής, Κιτόκο (46' Λούι), Παντελιάδης (46' Παπαχρήστος), Ζησόπουλος (58' Σανκαρέ), Γκόιαν, Κουρμπέλης (58' Τσοκάνης), Νίκο Φερνάντεθ (46' Μουνάφο), Ουσέρο, Μπαράλες, Ντε Μπλάσις, Μπακασέτας (62' Μηλιώτης).

ΠΡΙΜΠΡΑΜ: Ντε Βάις, Σους, Χαλόφσκι, Ινάνιτσεκ, Χούσαρ, Μάρες, Ρίλικ, Κρέτσεκ, Τζεμάν, Ντανόσκι, Κράουτ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν ακόμα και οι: Ράτζικ, Ρέταζερ, Ματελού, Λέβου, Παρτσάλ, Μπάρακ, Σούτσαν, Σβανκάρα, Σέτιτσα, Βόισακ.

Δείτε το σχετικό βίντεο



*Πηγή: sport-fm.gr*

Άμεσες εξελίξεις με Τσιώλη!!

Οριστικά προς τη λύση του Σάκη Τσιώλη φαίνεται ότι προσανατολίζεται η διοίκηση της Κέρκυρας για τον διάδοχο του Μιχάλη Γρηγορίου και εξελίξεις αναμένονται ακόμα και εντός 24ώρου.

Άμεσες εξελίξεις με Τσιώλη
Οριστικά πίσω τους έχουν αφήσει την περίπτωση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στην Κέρκυρα για τη θέση του προπονητή και το πρώτο φαβορί για την κάλυψη της θέσης είναι ο Σάκης Τσιώλης.

Οι ιθύνοντες της ομάδας θέλουν να «τρέξουν» άμεσα το θέμα του διαδόχου του Μιχάλη Γρηγορίου, καθώς έχει χαθεί αρκετός χρόνος σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του σχεδιασμού και αναμένεται ακόμα και εντός του επόμενου 24ώρου να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον έμπειρο τεχνικό.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχείς επαφές τις τελευταίες μέρες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου άμεσα θα υπάρξουν και οι ανακοινώσεις, σε μια εξέλιξη που επιθυμούσε και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΑΕ, αλλά και ο ίδιος ο Σάκης Τσιώλης που έχει μείνει αρκετούς μήνες μακριά από τους πάγκους.

Την ίδια ώρα ο μεταγραφικός σχεδιασμός κάθε άλλο παρά στάσιμος μένει, αφού κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών έχουν προχωρήσει και απομένει και η έγκριση του νέου προπονητή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Γκέις η Σάλκε!


Παίκτης της Σάλκε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι ο διεθνής με την ελπίδων της Γερμανίας, Γιοχάνες Γκάις.

Ανακοίνωσε Γκέις η Σάλκε
Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Γιοχάνες Γκάις στη Σάλκε με την Μάιντς να βάζει στα ταμεία της ποσό που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 21 ετών αμυντικός μέσος προέρχεται από δυο γεμάτες σεζόν στη Bundesliga και είναι διεθνής με την εθνική ομάδα των Ελπίδων της Γερμανίας.

Οι «βασιλικοί μπλε» ανακοίνωσαν την απόκτησή του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κράτησε δύο, πήρε έναν ο Ηρακλής!!

Δέσπος και Κοθράς ανανέωσαν με τον Ηρακλή, που ενισχύθηκε και με τον Γκιουλέκα, ενώ θέλει Νίκολιτς και Αποστολίδη.

Κράτησε δύο, πήρε έναν ο Ηρακλής
Την ανανέωση της συνεργασίας της με τους Δημήτρη Δέσπο και Ευθύμη Κοθρά πέτυχε ο Ηρακλής κρατώντας τον πολύπειρο σέντερ και τον βασικό του γκαρντ για μια ακόμη χρονιά στην ομάδα.

Παράλληλα οι «κυανόλευκοι» απέκτησαν τον φόργουορντ Σωτήρη Γκιουλέκα, ενώ κινούνται για τον Στέφαν Νίκολιτς, που έπαιζε στην ΑΕΚ κι έκαναν πρόταση στον Γιώργο Αποστολίδη που φέτος αγωνίστηκε στη Δόξα Λευκάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υποψήφιο για τους Ολυμπιακούς του 2024 το Παρίσι!!

Παρουσία των πιο φημισμένων του αθλητών, το Παρίσι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Υποψήφιο για τους Ολυμπιακούς του 2024 το Παρίσι
Μετά τη Βοστώνη, το Αμβούργο και τη Ρώμη, το Παρίσι έγινε η τέταρτη πόλη που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η ανακοίνωση έγινε με κάθε επισημότητα και παρουσία ορισμένων εκ των κορυφαίων αθλητών σε εκδήλωση στη γαλλική πρωτεύουσα, που είχε αποτύχει στην προσπάθειά της το 2008 και το 2012.

Το Παρίσι είχε φιλοξενήσει τους Αγώνες το 1900 και το 1924. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η απόφαση της ΔΟΕ για τη διοργανώτρια χώρα θα ανακοινωθεί το 2017. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στον Φάρο ο Κακιούζης!!


Νέα μεταγραφική-«βόμβα» στην Α2. Ο Φάρος συμφώνησε με τον Μιχάλη Κακιούζη.

Στον Φάρο ο Κακιούζης!
Μετά τους Λιακόπουλο και Καράμπουλα, ο Φάρος έκανε μια ακόμη σπουδαία μεταγραφή. Ο λόγος για τον Μιχάλη Κακιούζη, ο οποίος συμφώνησε με την ομάδα του Κερατσινίου, που αναμένεται να πάρει τη θέση του Πανελευσινιακού στην Α2. Ο πολύπειρος άσος είχε εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει για να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, αλλά δεν ήταν-τουλάχιστον στην παρούσα φάση-εφικτό.

Ο 39χρονος φόργουορντ, που επιστρέφει στην Α2 μετά από 20 χρόνια, έπαιξε την περασμένη σεζόν αρχικά στη Νέα Κηφισιά κι εν συνεχεία στον ΑΠΟΕΛ. Έχει κάνει μεγάλη καριέρα σε ΑΕΚ, Σιένα, Μπαρτσελόνα, Εφές και Άρη μεταξύ άλλων, ενώ έχει κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ το 2005 και τη δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ το 2006 με την Εθνική. *Πηγή: sport-fm.gr*