Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ντάνστον & Χάινς υπάρχουν πολλοί, Σλούκας μόνο ένας!!

Ο Ντάνστον βάδισε τελικά στα χνάρια του Χάινς, επιλέγοντας να αποχωρήσει για την Αναντολού Εφές, η οποία πλήρωσε… υπεραξία, όπως είχε κάνει πριν από δύο χρόνια με τον “σέντερ τσέπης” η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης

Ντάνστον & Χάινς υπάρχουν πολλοί, Σλούκας μόνο ένας

Οι Πειραιώτες του κατέθεσαν μια εξαιρετικά αξιοπρεπή πρόταση, που αντιπροσώπευε την πραγματική αξία του παίκτη, δείχνοντας πως εκτίμησε την προσφορά του. Οι Τούρκοι του Ντούσαν Ίβκοβιτς απέσπασαν την υπογραφή του, πολύ απλά γιατί τα χρήματα που δίνουν είναι εξωπραγματικά.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήθελε να τον κρατήσει, όμως, υπάρχει σαφώς “plan B” και μάλιστα θα στοιχίσει και λιγότερα. Η υπόθεσή του θυμίζει ξεκάθαρα αυτή του Κάιλ Χάινς, ο οποίος είχε έρθει επί ‘Ιβκοβιτς από το… πουθενά (Μπάμπεργκ), εκτόξευσε τη μετοχή του μέσω του Ολυμπιακού και διπλασίασε το κασέ του, επιλέγοντας να υπογράψει στην ΤΣΣΚΑ.
Τότε ο Γιώργος Μπαρτζώκας διάλεξε -πολύ σοφά- για διάδοχο του Χάινς τον Ντάνστον, ο οποίος είχε αποτύχει στη σύντομη θητεία του στον Άρη, αλλά στη συνέχεια μετακόμισε στην Ιταλία και στη Βαρέζε, “βγάζοντας μάτια” με την απόδοσή του. Τι έψαχνε; Το σκαλοπάτι για την Ευρωλίγκα. Το βρήκε μέσω των “ερυθρόλευκων” και δικαιώθηκαν αμφότερες οι πλευρές. Ο ίδιος απογείωσε το κασέ του και η ομάδα βρήκε στο πρόσωπό του έναν στιβαρό σέντερ που τη στήριξε στα δύσκολα και έβγαλε πάθος και ψυχή.
Στην εποχή των undersized σέντερ, δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεις “λαβράκια”. Πέρυσι για παράδειγμα απέκτησε τον Οθέλο Χάντερ με λογικά λεφτά και χτύπησε κατά τη γνώμη μας “φλέβα χρυσού”, με έναν παίκτη, ο οποίος είναι εξαιρετικός στo hedge out και στις αλλαγές στα σκριν, “βουτάει” τέλεια στο pick n’roll και υστερεί μόνο στη δύναμη.
Ο Σφαιρόπουλος ψάχνει πλέον ένα “θηρίο” που θα συμπληρώνει τον Χάντερ και θα δημιουργήσει μαζί του ένα σπουδαίο δίδυμο, ικανό να κάνει τη διαφορά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μεγάλοι στόχοι είναι οι Εμπάκουε και Γιανγκ. Αρέσει πολύ και ο Τάιους, αλλά δύσκολα θα γίνει κάτι, καθώς αυτός έχει παίξει ήδη σε τοπ επίπεδο στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ και το κασέ του είναι ίσως απαγορευτικό για τα οικονομικά δεδομένα των πρωταθλητών.
Δεν αποκλείεται να υπάρξει βέβαια και κάποια έκπληξη, καθώς πολλές φορές το προφανές δεν είναι και αυτό που θα γίνει. Παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά υπάρχουν πολλοί. Κάποιοι βρίσκονται στα αζήτητα και έχουν χαμηλό μισθό. Παρατηρητικότητα χρειάζεται και εμπιστοσύνη. Αυτό είναι το μυστικό για να ανιχνεύσεις ένα “λαβράκι” και να το μεταλλάξεις σε “καρχαρία”.
ΥΓ Το καλοκαίρι του 2013 όταν είχε αποχωρήσει ο Χάινς, στον Ολυμπιακό δεν τα είχαν… βάψει μαύρα. Κάθε άλλο, είχαν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, λόγω της παραμονής του Βασίλη Σπανούλη. Έτσι, και τώρα, παρά τη φυγή του Ντάνστον, αν επιτευχθεί η ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Σλούκα, οι Πειραιώτες θα πανηγυρίσουν ξανά, καθώς θα έχουν καταφέρει να “δέσουν” έναν από τους πιο ταλαντούχους γκαρντ στην Ευρώπη!

Πηγή:  Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: