Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

O Ζωγράφος, ο Βασάρας και η υπόθεση «πυραμίδα στη διαιτησία»!

Στην εκπομπή «Δίκη στο ΣΚΑΪ» παρουσιάστηκε τηλεφωνική συνομιλία στην οποία φέρεται να ακούγεται ο πρώην αρχιδιαιτητής, Χρ. Ζωγράφος να παροτρύνει άγνωστο άτομο να συμμετάσχει στην υπόθεση «πυραμίδα».

O Ζωγράφος, ο Βασάρας και η υπόθεση «πυραμίδα στη διαιτησία»
Συνέχεια στο θέμα της υπόθεσης «πυραμίδα στη διαιτησία» έδωσε η «Δίκη». Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ παρουσιάστηκε τηλεφωνική συνομιλία στην οποία φέρεται να ακούγεται ο πρώην αρχιδιαιτητής Χριστόφορος Ζωγράφος να παροτρύνει άγνωστο άτομο να συμμετάσχει στο «εγχείρημα».

Σε σημείο της (υποκλαπείσας) συνομιλίας που μεταδόθηκε από τη «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ο Ζωγράφος αναφέρει το όνομα του Κύρου (προφανώς του Βασάρα), στον οποίο είχε προταθεί πρόσφατα να αναλάβει το πόστο του αρχιδιαιτητή αντί του Ζωγράφου.
«Θα σου πω εγώ πράγματα, θα σου πει και ο Κύρος», φέρεται να λέει ο Ζωγράφος στη συζήτησή του με τον άγνωστο συνομιλητή του, όπως ακούστηκε στον αέρα του ΣΚΑΪ.

Ακολουθεί η συνομιλία που έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή "Δίκη στο ΣΚΑΪ":

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2004
ΖΩΓΡΑΦΟΣ: Θα κάνεις τις δουλίτσες σου... Να τα διαβάσεις λίγο. Θα σου πω εγώ πέντε πράγματα θα σου πει και ο Κύρος..Θα σε έχω δίπλα μου
Άγνωστος: ...(ακατάληπτο)
Ζ: Να σε έχω δίπλα μου; Ε, έτσι θα σε έχω δίπλα μου. Να πηγαίνεις ταξίδια, να παίρνεις λεφτάκια. Τι θες να είσαι κακομοίρης μια ζωή;
Άγνωστος: ...(ακατάληπτο)
Ζ:Αυτό εντάξει, η δουλειά σου είναι δουλειά σου. Άλλο αυτό. Το σχολείο σου, σχολείο σου.
Άγνωστος: ...(ακατάληπτο)
Ζ: Ωραία εσύ θα κάνεις την πρακτική σου (ακατάληπτο). Θα στο φέρνω εγώ ρε παιδί μου. Θα παίρνεις ένα αεροπλάνο τσακ Αθήνα. Εδώ μιλάμε για μπίζνες, με τα ρουχαλάκια σου το κουστουμάκι σου. Θα το κάνεις για εμένα;
Άγνωστος: ...(ακατάληπτο)
Ζ: Ρε παιδί μου εγώ τα 300 ευρώ τα έδωσα. Έκλεισα εγώ τα έξι παιδιά. Κατάλαβες, εντάξει; Από εκεί και πέρα αν μπορείς να βάλεις κανέναν βάλε. Αν δεν μπορείς έλα κοντά μου. Αυτό θέλω. Μπορείς; Και έλα πάνω να σε βάλω να ντυθείς ρε μαλ.... αληταρά. Θα σε κάνω μοντέλο και (ακατάληπτο). Άντε ετοιμάσου θα έρθω να σε πάρω και θα πάμε στον Κύρο, στη συγκέντρωση. Εγώ θέλω δυο παιδιά εσένα και έναν Χρήστο (ακατάληπτο). Και τα λέμε, εντάξει;
Άγνωστος: ...(ακατάληπτο)
Ζ: Πάρε με άμα θες το βράδυ. Θα πάω για φαγητό με έναν φίλο.

Στην εκπομπή μεταδόθηκαν και άλλες συνομιλίες του Ζωγραφου που εμφανίστηκαν από τη «Δίκη» να έχουν σχέση με την υπόθεση και οι οποίες -σύμφωνα με την εκπομπή του ΣΚΑΪ- έγιναν τον Δεκέμβριο του 2014. Ακολουθούν αυτές...

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ-
"ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ .ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ"


Διαιτητής: ...(ακατάληπτο)
Ζ: Περίμενε λίγο περίμενε....(αριθμός κινητού). Τον σέβομαι, τον εμπιστεύομαι είναι και νέο παιδί. Έβαλε και 800, κοίτα να παίξει...(ακατάληπτο). Γιατί άμα δεν κάνεις τώρα... δείξε κάτι ρε συ. Ο Γκίκας(;) πρέπει να παίξει μόνος του. Ξέρεις, ξέρεις και εσύ θα σου τα δώσω όλα μαζί. Εντάξει; Κάντο για εσενά όχι για εμένα. Κάποιους που έχει σίγουρους. Κάποιους έχει σίγουρος. Έχουν το χρήμα. Τέλος πάντων... θα τους δεις από κοντά δεν χρειάζεται να τους ξέρεις. Θα τους κάνουμε εμείς ένα μίτινγκ, κατάλαβες; Ναι, ρε παπάρα, ναι!

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ
"ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ,ΘΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ"


Ζ: Έλα, να γράψεις τα παιδιά στο πρόγραμμα να κάνετε ταξίδια όλοι μαζί τσάμπα. Θα κάνετε έξι ταξιδάρες με 300, με 300 ευρώ. Θα δώσεις μόνο αυτά. Τι να σου πω είναι ένα αυτοκίνητο που πηγαίνει, πηγαίνει, πηγαίνει.
Διαιτητής: ...(ακατάληπτο)
Ζ: Εγώ σου λέω θέλω να σου κάνω ένα πρόγραμμα. Μπορείς να τους καλέσεις μια μέρα και να πεις όλα τα παιδιά, να είναι και ο Δημήτρης. Καλά, καλά αφήσου στα χέρια μου. Οργανωμένα τα έχω όλα. Εσύ να κάνεις συνάντηση όλα τα παιδιά. Θα πάμε Ιταλία, Φλωρεντία μαζί με τον Γιάννη.
Διαιτητής: ...(ακατάληπτο)
Z: Μπράβο, εγώ θα σου φέρω εκατομμύρια (ακατάληπτο) και του μικρού. Εσύ δεν θα δουλεύεις. Θα κάθεσαι στην καρέκλα θα πίνεις τη καφεδιά σου και θα δουλεύουν άλλοι για εσένα. Δηλαδή εσύ πηγαίνεις στην Ιφιγένεια, η Ιφιγένεια που έχει 15 φίλους θα τους παίρνεις εσύ. Ο φίλος της Ιφιγένειας θα πουλάει τους άλλους τρεις και θα τα παίρνεις όλα εσύ. Έλα κατέβα λίγο τώρα.... Εντάξει, εντάξει βγες στο μπαλκόνι να σου το δώσω αύριο.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ
"ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΔΩΡΟ ΤΟ ΤΡΑΚΟΣΑΡΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ Π....... ΑΝΗΜΕΡΑ"


Ζ: Αδούλευτο, αδούλευτο. Θα σου έρχομαι φορτωμένος τώρα δεν ξέρω ποια μέρα. Αλλάζει όλο το σύστημα βλέπεις τι κάνουν αλλαγές πολλές. Από 23 και τα 30 θα τους κάνουν 25. Αυτή η επιτροπή Βασάρας και εγώ και τα άλλα παιδιά που μας φάγανε, τελειώνουν όλα. Γίνεται ευρωπαϊκή ...(ακατάληπτο). Έχει και περισσότερα ντέρμπι ρε ...αλάκα. Έπαιξε τελικό, ημιτελικό μουντιάλ εκεί πέρα. Θα σε γνωρίσω στον Κύρο.
Άγνωστος: ...(ακατάληπτο)
Z: Ξέρω είναι η ευκαιρία σου στο κάνω εγώ δώρο το τρακοσάρι. Θα το κάνω εγώ και μου τα δίνεις του Αγίου π....... ανήμερα, ξέρεις. Κοίτα τι θα γίνει θα βρεις πέντε παιδιά. Παιδιά, θέλετε αυτό ; Όποιος έχει τη δυνατότητα, ρε παιδί μου. Εγώ να σε βάλω. Καταρχήν ό,τι κάνω εγώ θα τα παίρνεις εσύ. Θέλω να σου δώσω τα 300 ευρώ που πήρες.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ
"16 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙΣ;ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΕΣ"!

Ζ: Γιατί εγώ το θεωρούσα (ακατάληπτο). Τι λες, ρε ...αλάκα, μου λέει δεν θα μου δώσεις τίποτα. Έλα εδώ να παίρνεις 16. Τι 16 του λέω; Χιλιάρικα. Τι εννοείς, ρε; Μου λέει αυτό που άκουσες. Αυτό πρέπει να το κάνουμε. Του λέω, τι λες ρε ...αλάκα. Αυτό που ακούς. Τόσο καιρό δεν σου το έλεγα. Λοιπόν εγώ όσους φίλους έχω πάρει έχεις πάρει και εσύ. Και οι άλλοι, και οι άλλοι και οι άλλοι. Θα έχεις τα χρήματα σου, θα πηγαίνεις στα καλύτερα ξενοδοχεία, Βραζιλίες. Σου κάνει; Να σε έχω εκεί δίπλα μου.

Πώς λειτουργούσε η πυραμίδα...
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ και η εκπομπή "Δίκη" πρόκειται για μια επιχείρηση – πυραμίδα, στην οποία τα νέα της μέλη πληρώνουν εγγραφή 300-400 ευρώ και κάθε μήνα το ποσό των 50 ευρώ ως πάγιο.

Αυτό συμβαίνει μέχρι να φέρουν στην εταιρία τέσσερα νέα μέλη, οπότε και δεν πληρώνουν άλλο το πάγιο. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στον "αέρα" του ΣΚΑΪ κερδίζουν και ως μπόνους ένα τριήμερο ταξίδι σε προορισμό της αρεσκείας τους. Σε αυτήν την πυραμίδα λέγεται πως έχουν ενταχθεί δεκάδες διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές.

Σύμφωνα με τα σενάρια οι άνθρωποι της διαιτησίας που είναι ενεργά μέλη της εταιρίας είχαν ευνοϊκή μεταχείριση στους ορισμούς τους είτε είναι ρέφερι, είτε είναι επόπτες ή παρατηρητές κάτι που διερευνάται αυτή την στιγμή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: