Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

«Μονόδρομος να αλλάξει σελίδα ο Άρης»

kma-610x350
Ο ταμίας της Κοινωνίας Μελών Άρη, Δημήτρης Τατάκης, μίλησε στον Arena FM 89,4 για τον έπαινο στο περίπτερο της ΚΜΑ στη ΔΕΘ, ενώ σχολίασε και την συνέντευξη του Δημήτρη Ηλιάδη.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Είχε αποτελέσματα που δεν τα περιμέναμε. Όλος ο κόσμος με το που έμπαινε περνούσε και έβλεπε το περίπτερο του Άρη. Πέρασαν όλες οι ομάδες εκτός του μπάσκετ που ήταν στον προετοιμασία. Πέρασαν πάνω από 20.000 επισκέπτες και πόσοι άλλοι που το είδαν περνώντας απ’ έξω», είπε αρχικά.
Για τις εκδηλώσεις: «Είμαστε σε συνεννόηση με τους φορείς του Άρη για να δημιουργηθούν εκδηλώσεις για όλη τη χρόνια. Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για να αρχίσουν οι ανακοινώσεις. Προς το τέλος της χρονιάς που θα γυρίσει το ρολόι και θα γράψει 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαρτίου που θα γιορτάζει η πόλη του Θεού!»
Για τη συνέντευξη του Δημήτρη Ηλιάδη: «Ήταν καλή η συνέντευξη που έδωσε ο Δ. Ηλιάδης. Περιμένουμε όσα είπε να γίνουν πραγματικότητα. Αυτό είναι που θέλει ο κόσμος του Άρη είναι έναν επενδύτη που να πάρει την ομάδα και να τη σηκώσει ψηλά.
Υπάρχουν κάποιοι που δημιουργούν προβλήματα και κάποιοι που έχουν φύγει και θέλουν να γυρίσουν. Το καλύτερο είναι να τους αφήσουμε στην άκρη αυτούς».
Ακόμα πρόσθεσε: «Είναι μονόδρομος να αλλάξει σελίδα και να κοιτάξει μπροστά ο Άρης. Η υπαγωγή στο άρθρο 99 δίνει ερέθισμα σε όποιον θέλει να αναλάβει γιατί μπαίνουν σε ένα «καλούπι» τα χρέη. Φέρνει μια ηρεμία στα οικονομικά και βοηθάει. Όταν γνωρίζουμε πόσα θα είναι τα έξοδα του άρθρου 99, όποιος ενδεχομένως θα έρθει να επενδύσει θα ξέρει που έχει να πληρώσει και ποτέ.
Η μπάλα θα πάει δοκάρι και μέσα. Αυτό πιστεύουμε αυτό θέλουμε και αυτό ζητάμε. Η γκρίνια είναι λογικό να υπάρχει όταν η ομάδα δεν πάει καλά».
Για την αλλαγή προπονητή: «Με τα στοιχεία που ξέρουμε για τον προπονητή, το ότι βγήκε δηλαδή δύο φορές καλύτερος προπονητής στη Σερβία είναι θετικό. Θέλει στήριξη και υπομονή να κάνει το έργο του».
Για τα εισιτήρια που πήρε ο Άρης για Ξάνθη: «Ο κόσμος του Άρη που πηγαίνει στο γήπεδο είναι φανταστικός. Τους αξίζουν περισσότερα από όσα περνάνε. Τα 1.200 εισιτήρια δεν φτάνουν για την Ξάνθη».

«Να στηρίξουν την προσπάθεια Σαββίδη»

malelis
Ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Κοντομηνά, Μάνος Μαλελής, μίλησε στον Arena FM 89,4 για τα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και για τα θέματα που τρέχουν στον μπασκετικό ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την παρουσίας τους στην εκδήλωση του Ιβάν Σαββίδη: «Όπως έχω πει πρόκειται για ένα μεγάλο επιχειρηματία με άριστες προθέσεις για επενδύσεις στη χώρα μας και το ίδιος σκέφτεται και ο κ. Κοντομηνάς στο μπάσκετ».
Για την πιθανότητα να ασχοληθεί ο Κοντομηνάς με τον ΠΑΟΚ με κάτι παραπάνω από μια χορηγία: «Ευελπιστώ και το θέλω. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Ξεκινάει η 2η χρονιά χορηγίας. Το ενδιαφέρον από τη διοίκηση και τον ερασιτέχνη είναι ιδιαίτερο και προκάλεσαν το θαυμασμό το κυρίου Κοντομηνά».
Για την εκδήλωση του Ιβάν Σαββίδη: «Ήταν πάρα πολύ καλή η παρουσίαση του Σαββίδη.  Μια «κραυγή» και προσπάθεια. Δεν θέλω να πιστεύω ότι δεν θα εκπληρωθεί και ότι δεν θα βοηθήσει η πολιτεία στην υλοποίηση αυτή.
Ήταν ένα μήνυμα που είχε ιδιαίτερη σοβαρότητα. Έδειξε τις προθέσεις του προς την κατεύθυνση αυτή. Πέρα της δύσκολης εποχής, μια τέτοια επένδυση τέτοια περίοδο στη βόρεια Ελλάδα, που δεν έχει τις μεγάλες επενδύσεις, μια τέτοια προσπάθεια πρέπει να υποστηριχτεί από όλους τους φορείς που μπορούν να βοηθήσουν να υλοποιήσει το έργο ο Σαββίδης».
Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αντίδραση των παρευρισκόμενων πολιτικών: «Είναι λεπτή η θέση μου να σχολιάσω πως αντέδρασε κάθε πολιτικός. Εκτιμώ πως ο Σαββίδης πήρε υποσχέσεις και ελπίζω πως θα ξεκινήσει μια στήριξη της προσπάθειας. Όλες αυτές οι υποσχέσεις θα έχουν νόημα όταν λάβουν σάρκα και οστά».
Ακόμη πρόσθεσε: «Τι σχόλιο να κάνει κάποιος για μια τέτοια προσπάθεια δυο μεγάλων επιχειρηματιών. Πρέπει να χαιρετηθεί και να υποστηριχτεί αυτή η προσπάθεια».
Για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ: «Την περίοδο των μεταγραφών γράφονται πολλά ονόματα. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλο μπάτζετ για όλους. Το Θέμα Λάζαρου έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Έχει αλλάξει φιλοσοφία. Έχει αποφασίσει να ασχοληθεί με την προπονητική. Είναι μεγάλη απώλεια για τον ΠΑΟΚ. Ήταν γρήγορη η απόφαση του. Μπορούσε να καθίσει να βοηθήσει αλλά δυο χρόνια. Κάθισα και το συζήτησα μαζί του. Δεν αποφασίζονται αυτά σε ένα 24ωρο».
Για την απόκτηση «ψηλού»: «Ουδείς αναντικατάστατος, χωρίς να σημαίνει πως δεν ήταν μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ ο Λάζαρος. Έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις με τη διοίκηση και το κομμάτι αυτό θα καλυφτεί με παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Η ομάδα φέτος θα είναι πιο ισχυρή από την περσινή περίοδο».
Για τον Κούπερ: «Δεν πρόκειται για ένα παίκτη που έπεσε από τον ουρανό. Κατέχει το μπάσκετ αλλά πρέπει να εγκλιματιστεί. Θέλει να αναδειχτεί και να γίνει αρχηγός στις προσπάθειες. Έχει τη δυνατότητα».
Για το θέμα με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο: «Υπάρχει πρόθεση και από τις δύο πλευρές να έρθει στον ΠΑΟΚ. Ελπίζω να επικρατήσει η φρόνηση να έρθει στον ΠΑΟΚ. Ο παίκτης έχει πρόθεση να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ έχει πρόθεση να βοηθήσει τον παίκτη μετά το πρόβλημα που είχε».
Για το τουρνουά στην Αδριανούπολη: «Πιστεύω ότι ο κ. Μαρκόπουλος έχει βγάλει συμπεράσματα αλλά θέλει να δει σε τι χρειάζεται ενίσχυση. Μας λείπει ένα 5αρι στη θέση του Παπαδόπουλου και είναι σημαντικό κομμάτι. Θα καλυτερέψει τις δυνατότητες τις ομάδας με το τουρνουά αυτό και για τα ματς με τον Άρη που δεν είναι μακριά».
Ολοκλήρωσε με μια αποκάλυψη: «Στις αρχές Οκτώβρη θα γίνει η εκδήλωση για τη χορηγία στη φανέλα του ΠΑΟΚ και θα ανέβει και ο κύριος Κοντομηνάς στη Θεσσαλονίκη».
Πηγή: arenafm.gr

«Προσπάθεια και ομαδικότητα»


aggelouΟ προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την προετοιμασία του Άρη και το τουρνουά στο Μπάμπεργκ της Γερμανίας, ενώ αναφέρθηκε και στο στόχο της φετινής σεζόν.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Θα είναι μια εμπειρία που σίγουρα θα αναλύσουμε το πλεονεκτήματά της. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας. Ήρθαμε σε ποιότητα και ταχύτητα να δούμε την κατάσταση μας για τις επίσημες υποχρεώσεις.
Ζητήσαμε να συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο τουρνουά, γιατί πάντα, για να μπορείς να κάνεις μια δουλεία, πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Θα αντιμετωπίσουμε ποιοτικές καταστάσεις. Στη φάση που είμαστε θα είναι ιδιαίτερη εμπειρία», είπε αρχικά.
Ενώ πρόσθεσε: «Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που παίζεται σε ένα κουτί 30χ18 που μέσα σε αυτό υπάρχουν διάφορα θέματα τακτικής κλπ.
Ο Άρης έχει δύο συστατικά στα οποία βασίζεται… Στην προσπάθεια, που θέλουμε να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα όρια, και στην ομαδικότητα. Προσπαθούμε να δούμε απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο τα όρια μας και να έχουμε ένα στυλ για να τους αντιμετωπίσουμε. Δεν έχουμε έλλειμμα ποιότητας αλλά εμπειρίας. Να είμαστε όσο πιο πιεστικοί μπορούμε στα 27 μέτρα και να τρέχουμε. Με σκέψη όμως… Συντεταγμένα.
Όλες οι ομάδες γυμνάζονται πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο. Τα προβλήματα του Άρη είναι περίπλοκα και έπρεπε να βρούμε το μονοπάτι για να τα αντιμετωπίσουμε. Να έρθει αισιοδοξία και έχουμε διαλέξει κάποια παιδιά με ηθική και ποιότητα. Να δώσουμε τον καλύτερο επαγγελματικό εαυτό μας και να δώσουμε χαρά στον κόσμο.
Χρειάζεται ένα εξάμηνο για να υπάρξει αφομοίωση και χημεία μεταξύ των παικτών. Ετοιμάζουμε την ομάδα για το τέλος. Πέρσι χάσαμε την είσοδο στο final 4 για 2-3 μπάλες.
Ας πάρουμε το παράδειγμα της Σερβίας που ξεκίνησε και κέρδισε Λιθουανία και Γάλλια και διαλύθηκε από την Ισπανία. Επειδή σαν μεσογειακός λαός έχουμε ενθουσιώδες ταπεραμέντο. Πρέπει να είμαστε πιο συνετοί γιατί οι εποχές άλλαξαν. Θέλει πίστη και υπομονή. Για την αρχή έχουμε συνειδητοποιήσει τι πρέπει να κάνουμε. Το μυαλό μας είναι πως θα τελειώσουμε όμως».
Για την κλήρωση: «Πολύ καλή η κλήρωση γιατί είναι δύσκολη. Από την αρχή ο παίκτης μπαίνει στην ευθύνη και στη μάχη».
Για τους Λαρεντζάκη και Ιωακειμίδη: Για το Λαρεντζάκη έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Έχει διακριθεί και με την Εθνική Νέων. Έχει ένα background λίγο άναρχο, αλλά έχει ενδιαφέρον μπασκετικό IQ. Θέλουμε να κερδίσει τη μάχη της οργάνωσης και να μας βοηθήσει.
Για τον Ιωακειμίδη… Ήταν από τα ταλέντα που λοξοδρόμησε. Προσπαθούμε να τον εντάξουμε, αλλά είναι μακριά ακόμα και θα του δώσουμε το χρόνο να το καταφέρει».
Για την πορεία της αποθεραπείας του Σαρικόπουλου και του Χαντ: «Κάνουν καλή δουλεία οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές. Είναι θέμα ενδυνάμωσης. Να μπορούν να αντέξουν. Θα τους βάλω στο γήπεδο τότε και μόνο που θα μπορούν να βοηθήσουν. Το διάστημα για το Σαρικόπουλο θα είναι πιο σύντομο, αλλά για τον Χαντ θα πρέπει να περιμένουμε ένα μηνά περίπου».
Για τον Νίκο Γκάλη: «Τι να πούμε για αυτόν τον αθλητή. Το όνομα του είναι συνυφασμένο με το σύλλογο. Είναι σημαντικό να τον ενώσουμε με  τα τωρινά παιδιά. Να δούμε πως μπορούμε να το οργανώσουμε. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολος και η ομάδα μας είναι δύσκολη οπότε ελπίζω να το ενώσουμε».


Πηγή: arenafm.gr

Πρόταση ΠΑΟΚ σε Φεζένκο!!

fesenko
Ο Σούλης Μαρκόπουλος ψάχνει για το βασικό σέντερ του ΠΑΟΚ και θέλει να… ψαρέψει σε βαθιά νερά! Ο «Δικέφαλος» έκανε πρόταση στον Κιρίλο Φεζένκο, όμως η περίπτωσή του δεν είναι καθόλου εύκολη.
Η οικονομική διαφορά με τον Ουκρανό σέντερ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ με τους Γιούτα Τζαζ, είναι σημαντική και πρέπει να καλυφθεί πολύ έδαφος για να γίνει λόγος για πιθανό «γάμο». Τα χρήματα που έχει να διαθέσει ο ΠΑΟΚ για το βασικό του σέντερ δεν είναι πολλά και ο Μαρκόπουλος εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις. Ο Φεζένκο έπαιξε πέρυσι στην Ντόνετσκ με 10.5 πόντους και 6.8 ριμπάουντ ανά αγώνα.
Όσο για τον Ρέτζιναλντ Μπάκνερ, τον οποίο επίσης «είδε» ο έμπειρος κόουτς; Η περίπτωσή του δε φαίνεται να προχωρά αφού κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά του 22χρονου Αμερικανού δεν ταιριάζουν στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: arenafm.gr

«Χρέος μας να βοηθήσουμε»

gioulekas
Ο Υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας, μίλησε στον Arena FM 89,4 για τη στήριξη που πρέπει να παρέχουν οι αρμόδιοι φορείς στον Ιβάν Σαββίδη ώστε να υλοποιήσει το σημαντικό επενδυτικό του έργο για τον ΠΑΟΚ και τη Μακεδονία.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Πρέπει να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις ομάδες της πόλης μας. Άξιζε τον κόπο να γίνει μια εκπομπή για το γεγονός ότι πέρα από την αθλητική σημασία και από κοινωνιολογικής πλευράς πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε το ποδόσφαιρο για να δώσει διέξοδο και ηθική ανάταση στον κόσμο σε δύσκολες εποχές. Και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ έδινε στο λαό μια περηφάνια. Στον αθλητικό τομέα είναι σημαντική η προσφορά, αλλά και στον κοινωνικό τομέα. Ο αθλητισμός χρησιμοποιήθηκε για να στρέφεται ο λαός προς τα εκεί και να ξεχνάει τις ελλείψεις του. Προσπαθούσαν οι δικτάτορες με τον αθλητισμό και για να αποπροσανατολίζουν το λαό, αλλά και για να δείχνουν προς τα έξω τα επιτεύγματα της χώρας τους», ήταν η αρχική τοποθέτησή του.
Συνέχισε λέγοντας: «Θα ήθελα να είμαι στην εκδήλωση, αλλά ήμουν στη Βουλή. Τα παρακολουθούμε από κοντά και ενημερωνόμαστε. Το σίγουρο είναι ότι η πολιτεία, και το έχω συζητήσει και με τον κ. Ανδριανό που συστεγαζόμαστε στο ίδιο κτήριο, πρέπει να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα του ΠΑΟΚ και να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να λυθεί το θέμα. Όλοι στηρίζουμε μια δίκαιη λύση για τον ΠΑΟΚ και εγώ ως Θεσσαλονικιός οφείλω να βοηθήσω όσο μπορώ. Η πρόθεση που υπάρχει και από την πλευρά του κ. Ανδριανού είναι να βρεθεί μια λύση. Να βοηθηθούν οι ομάδες, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει το ενδιαφέρον. Θα ενώσω τις δυνάμεις μου τους υπόλοιπους συναδέλφους να βοηθήσουμε όσο μπορούμε να βρει άμεση λύση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
Ο Σαββίδης είναι οικονομικός παράγοντας που επενδύει και σε μια Ελλάδα που έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ, άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν και είναι και Έλληνες, σαφώς θέλουμε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για να βγει η Ελλάδα από αυτή την τραγική κατάσταση. Έχω συναντηθεί με το Σαββίδη και θα ξανασυναντηθώ αλλά και με οποιονδήποτε άλλο παράγοντα. Είναι υποχρέωσή μου, χρέος και τιμή για μένα».
Για το Σαββίδη: «Είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά ενδιαφέρεται να προσφέρει. Είμαστε ανοικτοί σε όποιον θέλει να προσφέρει, να συζητήσουμε και να βοηθήσουμε. Αν μιλήσουμε γενικότερα για το ενδιαφέρον του Σαββίδη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και επενδύσεις που κάνουν καλό στον τόπο μας. Σαφέστατα μας ενδιαφέρει. Το έχει πει και ο πρωθυπουργός, κ. Σαμαράς. Είναι καλοδεχούμενοι όλοι όσοι θέλουν να επενδύσουν, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που δημιουργούν προβλήματα. Κοινός σκοπός είναι αυτός που μας ενώνει όλους, για να μπούμε στο δρόμο της ανάκαμψης».
Ολοκλήρωσε λέγοντας: «Παλιότερα κρίνονταν οι ομάδες με αλλά μετρά και αλλά σταθμά και φυσικό είναι να το επισημάνει ο κ. Σαββίδης. Αυτά που ζήσαμε στο παρελθόν δεν θέλουμε να τα ξαναζήσουμε. Οφείλουμε να κάνουμε ενέργειες οι αρμόδιοι. Είναι ηθική υποχρέωση να βοηθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας».

Στον τελικό η Λιθουανία με σούπερ Ματσιούλις!!

Έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιόνας Ματσιούλις η Λιθουανία επικράτησε στον ημιτελικό της Κροατίας με 77-62 και θα διεκδικήσει στον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ το χρυσό μετάλλιο!

Στον τελικό η Λιθουανία με σούπερ Ματσιούλις!
Ματσιούλις Vs Ούκιτς σημειώσατε… άσο. Η Λιθουανία ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση στον τελικό του Ευρωμπάσκετ επικρατώντας στους τέσσερις της διοργάνωσης, της Κροατίας με 77-62. Μεγάλος πρωταγωνιστής της «λιέτουβα» ο Γιόνας Ματσιούλις ο οποίος σημείωσε 23 πόντους. 22 είχε ο Κλέιζα καθώς και 11 ριμπάουντ ενώ μόλις στον 1 πόντο έμεινε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Πλέον η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας περιμένει να μάθει ποιον θα βρει μπροστά της στο δρόμο για το… χρυσό.

Ο αντίπαλος της θα είναι ο νικητής του άλλου ημιτελικού ανάμεσα σε Γαλλία και Ισπανία που θα ξεκινήσεις στις 22:00.

Μάλιστα αν την πρόκριση πάρουν οι «φούριας ρόχας» θα έχουμε… επανάληψη του τελικού του Ευρωμπάσκετ του 2003 όπου Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν στεφθεί οι Λιθουανοί.

Από την άλλη οι Κροάτες θα αντιμετωπίσουν στον μικρό τελικό τον ηττημένο του Ισπανία-Γαλλία με στόχο το χάλκινο

μετάλλιο.
Ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (22/9) στις 22:00 ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 18:30 θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός.

Το ματς



Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βρήκαν τις δύο ομάδες ισόπαλες 10-10 με τον Λίνας Κλέιζα να αποκτά στη συνέχεια πρωταγωνιστικό ρόλο για τους Λιθουανούς και με 12 δικούς του πόντους να τους οδηγεί στο δεκάλεπτο με προβάδισμα πέντε πόντων, 24-19. Και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, και πλέον της Φενερμπαχτσέ, δεν σταμάτησε εκεί καθώς έφερε την ομάδα του στο +9 (29-20). Η άμυνα των παικτών του Ρέπεσα όμως δυσκόλεψε τα πράγματα στην πορεία με τους Κροάτες να τρέχουν επιμέρους 11-2 και να ισοφαρίζουν σε 31-31. Πάντως η Λιθουανία δεν άφησε τους αντιπάλους της να περάσουν μπροστά καταφέρνοντας να οδηγηθεί στα αποδυτήρια με 40-37.

Τα ηνία από τον Κλέιζα πήρε ο Γιόνας Ματσιούλις. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού είχε ηγετικό ρόλο στο επιμέρους 18-3 της ομάδας του με το οποίο η «λιέτουβα» έφτασε στο +18 (58-40)! Και παρά το γεγονός ότι οι Λιθουανοί ατόνησαν στη συνέχεια στην επίθεση, η καλή τους άμυνα τους επέτρεψε να ολοκληρώσουν την τρίτη περίοδο με 61-45. Η ομάδα του Καζλάουσκας βρέθηκε ακόμα και στο +20 (69-49) στην τελευταία περίοδο, τα μεγάλα σουτ από τους Κροάτες -που θα μπορούσαν να αναστρέψουν την κατάσταση- δεν ήρθαν ποτέ και έτσι η Λιθουανία πήρε εύκολα τη νίκη-πρόκριση με 77-62.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 40-37, 61-45, 77-62

Λιθουανία (Γιόνας Καζλάουσκας): Μοτεγιούνας, Καλνιέτις 18 (3), Κουζμίνσκας, Ντ. Λαβρίνοβιτς 2, Ματσιούλις 23 (6 ριμπάουντ), Ντελινινκάιτις, Σεϊμπούτις 2, Κλέιζα 22 (11 ριμπάουντ), Κσ. Λαβρίνοβιτς, Πότσιους, Βαλαντσιούνας 6 (5 κοψίματα), Γιαβτόκας 4

Κροατία (Γιασμίν Ρέπεσα): Τόμιτς 7 (6 ριμπάουντ), Άντριτς 3, Ντρέιπερ 5, Μπογκντάνοβιτς 15, Σάριτς 4, Ρούντεζ 5, Ούκιτς 1 (7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Σίμον 9, Μάρκοτα 5, Μ. Ντέλας, Ζόριτς 8, Α. Ντέλας Πηγή: sport-fm.gr

Φουρλίγκας στο «Αθλητικό Metropolis» για επενδυτή: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Βασίλης Φουρλίγκας.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την επιτυχημένη παρουσία του περιπτέρου στη ΔΕΘ: «Κατ' αρχάς να ευχαριστήσω όλο το προεδρείο της ΔΕΘ για τη συνεργασία. Ό,τι υποσχεθήκαμε το τηρήσαμε, υπήρξε μια πολύ καλη παρουσία, άψογη συνεργασία, και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου. Μέσα στην άσχημη παρουσία της ομάδας δώσαμε μια αισιόδοξη νότα, ότι πράγματι είναι ενιαίος ο Άρης και δείξαμε το δρόμο για το πώς πρέπει να γιορταστούν τα 100 χρόνια του συλλόγου».

Για το ζήτημα του επενδυτή: «Δεν ξέρω τί γίνεται και δεν θέλω να ασχοληθώ. Θα ασχοληθώ όταν παρουσιαστεί μπροστά μου με τα χρήματα ανά χείρας. Χορτάσαμε από επενδυτές φαντάσματα. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Τρέχει η ΑΜΚ, πληρώσαμε όλα τα παράβολα και περιμένουμε. Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για φανταστικά πράγματα.

Για τις επενδυτικές εξαγγελίες Ηλιάδη: «Πρέπει να κρατάμε χαμηλά την μπάλα. Εγώ δεν θα το έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο αν δεν ήμουν 100% σίγουρος. Έχει κουραστεί ο κόσμος του Άρη, να δημιουργούνται ελπίδες και μετά να καταρρέουν. Είναι προτιμότερο να ασχοληθούμε με τα καθημερινά προβλήματα, μακάρι να ευοδωθούν οι επαφές του Ηλιάδη».

Για τις πιθανότητες να εμφανιστεί κάποιος επενδυτής: «Δεν είναι δύσκολο να βρει και ο Άρης επενδυτή μεγέθους Σαββίδη. Εμείς από την πλευρά μας θα φτιάξουμε έναν πλήρη φάκελο ώστε να ε΄χουμε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση σε όποιον θελήσει και ενδιαφερθεί στο μέλλον Πηγή: metrosport.gr

Αλέξανδρος Κοντός στο «Αθλητικό Metropolis»: «Κατάθεση τροπολογίας για τα χρέη του ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός για τα επενδυτικά σχέδια του Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Δεν ξέρω κανέναν άλλον που να επενδύει στην Ελλάδα την σημερινή εποχή της κρίσης. Λέμε ότι η ομογένεια βοηθάει, όμως καμία σοβαρή επένδυση από την ομογένεια δεν είδαμε πλην Σαββίδη. Είναι πολύ σημαντικό που ένας ομογενής ήρθε στην Ελλάδα και επενδύει όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Έχει ένα μακροχρόνιο επενδυτικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα επενδυθούν χρήματα ύψους 80 εκατομμυρίων στα επόμενα πέντε χρόνια. Καταλαβαίνετε ότι αυτό έχει τεράστια σημασία για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας και όλοι όσοι εμπλεκόμαστε σήμερα στην πολιτική επιβάλλεται να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια και πρέπει να συμβάλλουμε για να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Η πολιτεία πρέπει να σταθεί αρωγός, αλλά και εμείς όλοι να αναλαβουμε τις ευθύνες μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να το κάνουμε, όπως με κατάθεση τροπολογιών. Όχι μόνο λόγια».

Για τις κινήσεις που πρόκειται να γίνουν από εδώ και πέρα: «Αποφασίσαμε να συντάξουμε μια τροπολογία και να την καταθέσουμε στη Βουλή. Να πάρει μια κατεύθυνση ο υπουργός Οικονομικών και να κινηθεί αναλόγως. Δεν μπορεί να μπει εμπόδιο ο υπουργός όταν υπάρχει υπερκομματική βούληση. Όταν κάποιος έχει επενδύσει και θέλει να επενδύσει τότε η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να προχωρεί σε ρυθμίσεις ή διαγραφές από τα επιπρόσθετα χρέη που το κράτος ζητά. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που δήλωσε διατεθειμένος να πληρώσει το κεφάλαιο. Θα μπορούσε αν ήθελε να την πάει την ομάδα στη Γ' Εθνική και να ξεκινήσει από την αρχή. Πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να το κάνει, να καθαρίσει το μαγαζί του το πήρε προβληματικό και να εφαρμόσει το μεγαλόπνοο σχέδιο».

Για τις φημολογούμενες αντιδράσεις της τρόικας: «Δε νομίζω να έχει αντίρρηση η τρόικα. Για ποιο λόγο; Η τρόικα έχει να κάνει με τα δημοσιονομικά ζητήματα. Η Ελλάδα θα πάρει χρήματα από όλη αυτήν την ιστορία». Πηγή: metrosport.gr

Μπουτάρης στο «Αθλητικό Metropolis»: «Φέρνουμε τα χρέη του ΠΑΟΚ στο δημοτικό συμβούλιο»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τη χθεσινή παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου του Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Είναι απόλυτα λογική η πρότασή του. Αν πέσει ο ΠΑΟΚ στη Γ' Εθνική θα χάσει το κράτος και το κεφάλαιο των χρεών, και φόρους από τη λειτουργία της ΠΑΕ που δεν θα υπάρχει σε αυτήν την περίπτωση. Δεν ξέρω αν είναι ανήθικα τα χρέη, πάντως είναι υπερβολικά. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τα χρέη του Δήμου από την υπεξαίρεση Παπαγεωργόπουλου. Τα 7 εκατομμύρια έγιναν 22, κάναμε ρύθμιση και μόλις πληρώσουμε τα 7 θα μας χαρίσουμε τα υπόλοιπα 15. Είναι απόλυτα λογική η πρότασή του. Ο ΠΑΟΚ είναι η κυρίαρχη ομάδα ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης και πρέπει να κάνουμε όλοι κάτι για να βρεθεί λύση σε αυτό το θέμα».

Για το τί μπορεί να γίνει: «Θα το θέσω θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο για να συντάξουμε ένα ψήφισμα το οποίο θα το στείλουμε στο Υπουργείο Οικονομικών και θα δηλώσουμε ότι συντασσόμαστε με τον ΠΑΟΚ. Είναι κρίμα να γίνεται τόσο μεγάλη προσπάθεια και να μην μπορεί να βρεθεί μια λύση».

Για το αν έχει προγραμματίσει κάποιο ραντεβού με τον Ιβάν Σαββίδη: «Με τον Σαββίδη έχω τακτική επικοινωνία, αφού είναι οικονομικός παράγων της πόλης».

Για το θέμα των ιαματικών λουτρών στη Θέρμη: «Η έκταση ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Έχουμε κάνει μια συζήτηση για το θέμα αυτό σχετικά με το πώς μπορούμε να αξιοποιηθούν. Η σκέψη του Σαββίδη είναι αυτή που ανακοίνωσε χθες, δεν ξέρω τί ακριβώς έχει στο μυαλό του. Χρονοδιάγραμμα και χρόνος υλοποίησης δεν υπάρχει πάντως».

Για την επιχορήγηση Σγουρού για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Αυτά τα λεφτά είναι προφανώς από κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και είναι δεσμευμένα για έργα υποδομής».
Πηγή: metrosport.gr

Ξαδέλφη γάβρισσα έβαλε χέρι στον ΠΑΟΚ!

Μετά το 2-1 στην Σαχτιόρ ο Αποδυτηριάκιας γράφει για την διπρόσωπη, τριπρόσωπη ομάδα του Στέφενς
Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν πιστεύει ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Κανένας, αν μιλάμε υπεύθυνα, ούτε ο προπονητής του είναι σήμερα σε θέση να προβλέψει ποιες οι δυνατότητες της ομάδας. Αυτό, όμως, που σε υποψιάζει είναι ότι ο ΠΑΟΚ, που εδώ και χρόνια πολλά έχει πάρει διαζύγιο από την αληθινή διεκδίκηση του πρωταθλήματος, δεν είναι έτοιμος να κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό.
Ένα μάτσο χάλια ήταν στο πρώτο ημίχρονο με την Σάλκε στη Γερμανία. Να το αγνοήσουμε. Γιατί όχι αν είμαστε της πλάκας και να λάβουμε υπ’όψιν το πόσο τρομερός και φοβερός ήταν ο ΠΑΟΚ στο β’ ημίχρονο.
Την πάτησε την Παρί Σαιν Ζερμαίν στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός. Και στην επανάληψη ήταν ένας μαραθωνοδρόμος να τον λυπόσουν από τα μισά της διαδρομής. Εμείς, όμως, οι Φρανσουά Τεμπώ της ποδοσφαιρικής κριτικής θα χειροκροτήσουμε τον μισό Ολυμπιακό, τον μισό ΠΑΟΚ.
Χθες με την τατάρικη Σαχτιόρ, τι χαμπάρια; Ήρθε η ξαδέλφη από τον Καναδά και αφού ο ξάδελφος την περπάτησε στον Λευκό Πύργο την πήγε στο δωμάτιό του, δήθεν να της δείξει και φωτογραφίες του από το πρόσφατο παρελθόν.
-Εδώ είμαι εκδρομή στην Γερμανία, στο β’ ημίχρονο με τη Σάλκε.
«Καλός είσαι, ξάδελφε…» και ο ξάδελφος παίρνει θάρρος, έτοιμος να της βάλει χέρι στα μπούτια της ξαδέλφης.
-Εδώ είμαι στο Αγρίνιο, με τα παιδιά της παρέας…
«Χάλια είσαι, ξάδελφε…» του λέει η ξαδέλφη, από κούνια γαβρόφατσα, και απλώνει το χέρι στα οπίσθια του ξάδελφου.
Του’φυγε όλος ο τσαμπουκάς του ξάδελφου.
-Τι κάνεις, ρε ξαδέλφη…, κι εγώ ήθελα να σου δείξω τη φωτογραφία του 2-1 με την Σαχτιόρ…
«Καλύτερα όχι, ξάδελφε…, δεν βλεπόσουν, έλα, μη φεύγεις, δεν μ’αρέσουν μόνον τα κορίτσια και τα αγοράκια τα κάνω κέφι…».

Το «μυστικό» για να κτυπήσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ας το πούμε απότομα και από την αρχή. Αυτός ο ΠΑΟΚ, όπως τον είδαμε στο 2-1 επί της Σαχτιόρ, ομάδας έξω από το συνταγματικό τόξο του τεχνοκρατικού δυτικοευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δεν είναι έτοιμος να ανταγωνιστεί στα ίσα τον Ολυμπιακό. Ένας ΠΑΟΚ, που στα τέσσερα ματς του πρωταθλήματος και στα πέντε της Ευρώπης, παρουσιάστηκε με διαφορετικές μάσκες από το καρναβάλι της Βενετίας. Ένας ΠΑΟΚ με άλλο πρόσωπο, πολυπρόσωπος.

Τίποτα δεν αποκλείεται. Το παιχνίδι δεν είναι χαμένο. Πολύ περισσότερο όταν ο Ολυμπιακός στο β’ ημίχρονο με την Παρί Σαιν Ζερμαίν κατέδειξε τον γνωστό εαυτό του. Ποιο είναι το «μυστικό» για να πετύχει το στόχο του ο ΠΑΟΚ;

Κατ’αρχήν να μπει στο ίδιο όχημα με τον Ολυμπιακό. Σήμερα, μακρυά από τα λόγια, ο ΠΑΟΚ είναι σ’άλλο βαγόνι, όχι στο ίδιο του τραίνου, μαζύ με τον Ολυμπιακό.

Βασικό. Αν στον ΠΑΟΚ το’χουν αποφασισμένο, όχι με το στόμα, να πάρουν το πρωτάθλημα, θα πρέπει να ξεχάσουν τον ΠΑΟΚ του παρόντος και του πρόσφατου παρελθόντος. Όλα θα γίνουν εύκολα και απλά αν ο ΠΑΟΚ δεν χάσει την επαφή με τον Ολυμπιακό. Να αισθάνεται τις μυρωδιές του Ολυμπιακού, από κοντά, από πίσω, από δίπλα του.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα δεν είναι Παναθηναϊκός. Δηλαδή; Μην το ρίξει στις παράγκες, θα’ ναι παγίδα αυτοκαταστροφής. Θέλει πραγματικά πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ; Τότε να πιστέψει στον εαυτό του ότι θα το πάρει και με τη διαιτησία προσκείμενη στο άλλο στρατόπεδο. Αρκεί να μη χαθεί η βαθμολογική «επαφή» με τον Ολυμπιακό, ο οποίος προς το παρόν μακιγιάρει τα δικά του προβλήματα.
Πηγή: gazzetta.gr

Bonus μόνο η ανατροπή!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ επί της Σαχτέρ τονίζοντας ότι κρατάει μόνο την ανατροπή.
Άλλο ένα θρίλερ στην Τούμπα. Τι θρίλερ δηλαδή, που περισσότερο με μαρτύριο έμοιαζε καθώς κυλούσε ο χρόνος και η σκέψη ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα κερδίσει την Σαχτέρ στην πρεμιέρα των ομίλων βασάνιζε όλο και περισσότερο το μυαλό των ΠΑΟΚτσήδων την ίδια ώρα που η Αλκμααρ κέρδιζε την Μακάμπι στο Ισραήλ και αυτόματα αποκτούσε προβάδισμα για την 1η θέση του ομίλου.
Όταν πια όλοι πίστεψαν ότι δεν είναι της μοίρας γραφτό να κερδίσει ο ΠΑΟΚ ευρωπαϊκό παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, ανέλαβε δράση ο Βούκιτς. Ο Παρτιζάνος απέδειξε ότι μπορεί με άνεση να αναλάβει το ρόλο του παίκτη των ειδικών αποστολών και με μια εξαιρετική κεφαλιά, κυριολεκτικά στην εκπνοή του αγώνα, έστειλε τη μπάλα στ΄ αντίπαλα δίχτυα διώχνοντας τις μαύρες σκέψεις από το μυαλό όλων.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στην ευρωπαϊκή διοργάνωση που τον… καταδίκασαν η ατυχία του, η αστοχία του, και αρκετοί άλλοι παράγοντες και δικαιούται να το απολαύσει.
Τέλος καλό, όλα καλά; Αν μιλάμε για τους βαθμούς που κατάφερε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην ομάδα από το Καζακστάν, τέλος καλό, όλα καλά. Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε μόνο για το αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε επιφανειακά στο γεγονός ότι η ομάδα κατάφερε να κερδίσει έστω και στο φινάλε του αγώνα.
Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε και ποιο βαθιά. Και κοιτώντας βαθύτερα διαπιστώνουμε ότι, το φιλί της ζωής στον ΠΑΟΚ το έδωσε ένας παίκτης όπως ο Λίνο που στα 37 του χρόνια μπήκε στο γήπεδο και ανέτρεψε τις ισορροπίες. Δεν έχω διάθεση να φανώ μεμψίμοιρος αλλά δεν ικανοποιήθηκα από την απόδοση της ομάδας. Σαφώς και υπάρχει η δικαιολογία της άδειας Τούμπας που επηρεάζει αρνητικά την απόδοση των παικτών, αλλά δεν μπορώ να σταθώ μόνο σ΄ αυτό.
Θέλω να πιστεύω ότι η προβληματική ανασταλτική λειτουργία, ο πανικός μπρος στην εστία του Χακόμπο σε κάθε στημένη μπάλα της αντίπαλης ομάδας, η έλλειψη φαντασίας επιθετικά είναι θέματα που θα λυθούν στην πορεία. Όχι γιατί, θα γίνουν θαύματα, αλλά γιατί η ομάδα διαθέτει υλικό που μπορεί να παίξει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο όταν αποκτήσει ομοιογένεια. Γιατί αυτό είναι κάτι που λείπει από όλες τις γραμμές του Δικεφάλου.
Χωρίς ίχνος διάθεσης να υποτιμήσω την αντίπαλο του ΠΑΟΚ , θεωρώ ότι δεν επιτρέπεται να ζορίζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό η ομάδα του Στέφενς για να κερδίσει τη Σαχτέρ. Να δεχθώ ότι οι παίκτες της ήρθαν με φιλοδοξίες κι ενθουσιασμό στην Τούμπα. Να δεχθώ ότι δυο τρεις απ΄ αυτούς διαθέτουν ταλέντο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ ότι επιτρέπεται να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από την Τούμπα. Και η αλήθεια είναι ότι λίγο έλειψε να το ζήσουμε κι αυτό.
Γι αυτό το μόνο που κρατώ από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι η ανατροπή που ήρθε από το πείσμα των παικτών του ΠΑΟΚ και φυσικά τον… πατριωτισμό και τις ικανότητες των Λίνο και Βούκιτς. Θα επαναλάβω αυτό που έγραψα και σε προηγούμενα σχόλια. Έχω απαιτήσεις από την ομάδα αυτή. Σαφώς χρειάζεται πίστωση χρόνου για να φθάσουν στα επιθυμητά επίπεδα παίκτες όπως οι Νίνης, Τζαβέλλας, Λούκας, Βίτορ, (που δεν είχαν παιχνίδια στην διάρκεια της περσινής περιόδου) αλλά ας μην αποτελεί αυτό το γεγονός δικαιολογία για όλα.
Υ. Γ. Τα όσα –άκρως εντυπωσιακά- εξήγγειλε ο Ιβάν Σαββίδης, θα τα σχολιάσω τις επόμενες ημέρες.
Πηγή: gazzetta.gr

Υποψήφια για το EURO 2020 η Ελλάδα!!

Είναι πλέον επίσημο με την ΟΥΕΦΑ να ανακοινώνει τις 13 πόλεις που είναι υποψήφιες να αναλάβουν το EURO 2020.
Η τελική ετυμηγορία της UEFA για τις 13 πόλεις που θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις θα γνωστοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου.
Ανάμεσα στις διεκδικήτριες είναι και η Αθήνα, καθώς 32 συνολικά είναι οι πόλεις που θα διεκδικήσουν παιχνίδια της διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί σε 13 διαφορετικά στάδια της Ευρώπης.

Η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας επικύρωσε σήμερα τη λίστα με τα ονόματα των πόλεων και είναι:
το Ερεβάν της Αρμενίας, το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, το Μινσκ της Λευκορωσίας, οι Βρυξέλλες του Βελγίου, η Σόφια της Βουλγαρίας, το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, η Πράγα της Τσεχίας, η Κοπεγχάγη της Δανίας, το Λονδίνο της Αγγλίας, το Ελσίνκι της Φινλανδίας, η Λιόν της Γαλλίας, τα Σκόπια της ΠΓΔΜ, το Μόναχο της Γερμανίας, η Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, τα Ιεροσόλυμα του Ισραήλ, η Ρώμη και το Μιλάνο της Ιταλίας, η Αστάνα του Καζακστάν, το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, η Βαρσοβία και το Χορζόφ της Πολωνίας, η Λισαβόνα και το Πόρτο της Πορτογαλίας, το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, η Αγία Πετρούπολη της Ρουμανίας, η Αγία Πετρούπολη της Ρωσία, η Γλασκώβη της Σκωτίας, το Βελιγράδι της Σερβίας, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο και η Βαλένθια της Ισπανίας, η Σόλνα της Σουηδίας, η Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, το Κίεβο και το Ντόνετσκ της Ουκρανίας και το Κάρντιφ της Ουαλίας.

Κάθε ομοσπονδία μπορεί να διεκδικήσει είτε αγώνες ομίλων, των «16» και των προημιτελικών, είτε των ημιτελικών και των τελικών. Η τελική υποψηφιότητα θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 25 Απριλίου, ενώ η τελική ετυμηγορία της UEFA για τις 13 πόλεις που θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις θα γνωστοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: gazzetta.gr

Ούτε μια μέρα χαμένη!

Συνάντηση με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας κι εν συνεχεία με την Περιφέρεια Αττικής περιλαμβάνει η ατζέντα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Έδειξε Ράμα ο Δέλλας, στον «αέρα» η μετάδοση με Μανδραϊκό.

Ούτε μια μέρα χαμένη
Στην ΑΕΚ έχουν ορίσει τη 10η Φεβρουαρίου ως την ημερομηνία έναρξης εργασιών για την κατασκευή του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας και δεν δέχονται να χαθεί ούτε μια μέρα.

Η συνάντηση με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας για την παρουσίαση του πλάνου θα γίνει τη μεθεπόμενη εβδομάδα, στις 30 Σεπτεμβρίου ή δύο μέρες μετά εφόσον πάρει παράταση λόγω τοπικής εορτής. Ακολούθως στο επίκεντρο θα βρεθεί το θέμα της οικοδομικής άδειας και θα αποφασιστεί αν θα χρειαστούν αλλαγές, ενώ ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν θα χαραχτεί ο δρόμος μετά από συνάντηση με την Περιφέρεια Αττικής. Για την παρουσίαση του πλάνου απομένει μόνο η κατασκευαστική μελέτη των εξωτερικών χώρων του γηπέδου, κάτι που όμως είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και ολοκληρώνεται άμεσα.

Καταλήγει ο Δέλλας

Προβάδισμα στον Ράμα για τη θέση του αριστερού εξτρέμ δίνει ο Τραϊανός Δέλλας εν όψει του αγώνα με τον Μανδραϊκό στη Φυλή την Κυριακή (16:30). Εφόσον επιλεγεί ο νεαρός Αλβανός μεσοεπιθετικός, εκτός 18άδας θα μείνουν οι Τσιρίλο και Πόποβιτς (που δεν είναι ακόμη έτοιμοι), αφού δεν… κουνιούνται από αυτή, αλλά και την ενδεκάδα, οι Κορδέρο, Ντ’ Ακόλ και Μπρέσεβιτς και δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες θέσεις ξένων.

Στη χθεσινή δοκιμή χρησιμοποιήθηκαν οι Σταθάκης και Τζανετόπουλος ως στόπερ, οι Τσουμάγκας και Τσουκαλάς στα άκρα της άμυνας, Κορδέρο και Ανάκογλου ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, με τον Ντ’ Ακόλ πίσω από τον Μπρέσεβιτς και στα πλάγια τους Ράμα και Πλατέλλα. Για τη θέση του γκολκίπερ μάχονται οι Βούρας και Καραγκιολίδης.

Η προετοιμασία συνεχίζεται σήμερα στα Σπάτα μετά τη χθεσινή προπόνηση που έγινε για… αναγνωριστικούς λόγους στη Φυλή (διαπιστώθηκε πως ο αγωνιστικός χώρος είναι σε καλή κατάσταση).

Όσον αφορά στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα, είναι στον αέρα γιατί ο Μανδραϊκός δεν έχει μείνει ευχαριστημένος από τις προτάσεις από τα δύο συνδρομητικά κανάλια που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

*Σήμερα ολοκληρώνεται η διάθεση των διαρκείας και έχουν πωληθεί περισσότερα από 9.000, αριθμός που ασφαλώς ικανοποιεί τη διοίκηση. Από τις 23 ως τις 30 Σεπτεμβρίου θα διατίθενται διαρκείας για ανέργους στην τιμή των 30 ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

Επιστροφή Σπυρόπουλου στον ΠΑΟΚ!

Στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ επέστρεψε ο Νίκος Σπυρόπουλος. Θεραπεία για Πάμπλο Γκαρσία.

Επιστροφή Σπυρόπουλου στον ΠΑΟΚ
Σε τροχιά… αποκλιμάκωσης φαίνεται πως μπαίνουν οι σχέσεις του Νίκου Σπυρόπουλου με τον ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής αριστερός μπακ επέστρεψε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και κατά συνέπεια στις προπονήσεις της ομάδας, από τις οποίες έλλειψε τις τελευταίες ημέρες.

Τον Σπυρόπουλο τον υποδέχθηκε ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά», Χουμπ Στέφενς.

Πάντως, θα χρειαστεί να περάσουν κάποιες ημέρες μέχρι ο Σπυρόπουλος να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς με το τεχνικό επιτελείο να υπολογίζει πως τουλάχιστον μέχρι την προσεχή Δευτέρα ο ποδοσφαιριστής θα χρειαστεί ειδικό ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

Στο μεταξύ, ο Πάμπλο Γκαρσία ο οποίος νιώθει ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό, έκανε θεραπεία.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο ματς απέναντι στη Σαχτέρ ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι πρόγραμμα τακτικής και τεχνικής με ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και διπλό στο μισό γήπεδο.Πηγή: sport-fm.gr

Η… πρεμιέρα του Μπουζάνη!

Έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη είναι ο Ντιν Μπουζάνης, καθώς ο Ζόραν Μιλίνκοβοτς, αναμένεται να τον επιλέξει ως τον βασικό τερματοφύλακα απέναντι στην Ξάνθη.

Η… πρεμιέρα του Μπουζάνη
Τώρα είναι η… πρεμιέρα η δική του. Ο Ντιν Μπουζάνης είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του με την φανέλα του Άρη σε επίσημο παιχνίδι, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει βασικός τερματοφύλακας στην αναμέτρηση με την Ξάνθη. Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς θέλοντας να δει τις ικανότητες, αν όχι όλων, τουλάχιστον των περισσότερων παικτών σε αγώνα, θα αφήσει στον πάγκο τον Σωκράτη Διούδη και θα χρησιμοποιήσει τον ομογενή πορτιέρο.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κάποιο πρόβλημα με τον Έλληνα τερματοφύλακα, αλλά ο νέος τεχνικός του Άρη θέλει να δει την ετοιμότητα όλων των ποδοσφαιριστών του και να δει τις δυνατότητές τους. Από την πλευρά του ο Μπουζάνης δεν… βλέπει την ώρα για τον ντεμπούτο του και θέλει να αρπάξει από τα… μαλλιά την ευκαιρία. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Άρης, ο Αβραάμ κι ο Μπάγεβιτς...!!

Ακόμα μια «χρυσή» ευρωπαϊκή σελίδα του θυμήθηκε ο Άρης. Η ΠΑΕ έκανε αναφορά στη νίκη επί της Σαραγόσα (1-0), πριν έξι χρόνια, με γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου, όπου είχε στον πάγκο τον Μπάγεβιτς.

Ο Άρης, ο Αβραάμ κι ο Μπάγεβιτς...
Η ΠΑΕ Άρης γύρισε ξανά το χρόνο πίσω. Σαν σήμερα, πριν έξι χρόνια, οι Θεσσαλονικείς επικρατούσαν 1-0 της σπουδαίας Σαραγόσα μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Σε εκείνο το ματς για το UEFA, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε κάνει το ντεμπούτο του στον... κίτρινο πάγκο, ενώ σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού, Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά, το θέμα της ΠΑΕ:

Την αγωνιστική περίοδο 2007-08 ο ΑΡΗΣ κληρώθηκε με την ισπανική Σαραγόσα για τα πλέι οφ του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Μια ομάδα αστέρων, όπως οι Μιλίτο, Αϊμαρ, Σάντσεθ, Αγιάλα, Ματουζάλεμ και Ντ' Αλεσάντρο και με το μπάτζετ της να ξεπερνάει τα 130 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρώτο παιχνίδι έγινε, σαν σήμερα, στις 20/09/2007 στο βροχερό Κλεάνθης Βικελίδης με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του ΑΡΗ.

Η ομάδα μας αξιοποίησε την υπεροχή της στα πρώτα λεπτά του αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 6’ λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τόνι Κάλβο και με τελικό αποδέκτη τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο τελευταίος με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις κατάμεστες κερκίδες.

Νίκη με 1-0 και το αήττητο εντός έδρας σερί του ΑΡΗ σε ευρωπαϊκούς αγώνες θα συνεχιστεί.

Άλλη μια σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά για την ομάδα μας, άλλη μια βραδιά που έγραψε ιστορία.

Ο επαναληπτικός αγώνας στο «Λα Ρομαρέδα» μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα ήταν. Το αλησμόνητο, όμως, γκολ του Χαβίτο, παρά την ήττα (2-1) και με την συμπαράσταση 2.000 και πλέον φιλάθλων στις εξέδρες του ισπανικού γηπέδου, ο ΑΡΗΣ θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ιστορία του, στους ομίλους του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αποκλείοντας μια ομάδα, που με βάση το ρόστερ της, από πολλούς είχε χριστεί φαβορί για την κατάκτηση του θεσμού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στο ματς του Κλεάνθης Βικελίδης:

Άρης: Χαλκιάς, Νέτο, Παπαδόπουλος, Γκιάρο, Αουρέλιο, Νεμπεγλέρας, Κάλβο (59’ Xαβίτο), Γκαρσία, Κόκε, Σανσόν (50’ Σιστόν), Ίβιτς.

Σαραγόσα: Βαγιέχο, Ντιόγκο (71’ Γκάμπι), Αγιάλα, Λουσέν, Γκαρσία, Ντ Αλεσάντρο (71’ Μιλίτο), Χουάν Φραν, Ολιβέιρα, Παβόν, Ματουζάλεμ, Θαπατέρ.

Μούτας: «Υπήρξε μεγάλος πόλεμος»

Μούτας: «Υπήρξε μεγάλος πόλεμος» Ο Δημήτρης Μούτας αποτελεί παρελθόν από την θέση του τεχνικού διευθυντή στον Άρη αλλά έκανε λόγο για πόλεμο που έχει δεχθεί το δίδυμο Μούτα-Χατζηνικολάου.

Διαβάστε όσα είπε ο Δημήτρης Μούτας στον «Αθλητικό Metropolis»:

«Ήταν το καλύτερο και για τις δύο πλευρές να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Το κλίμα που διαμορφώθηκε δεν ήταν το καλύτερο, επιβαρύνθηκα πολλά. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και η λύση της συνεργασία μας έγινε σε καλά πλαίσια», είπε αρχικά και πρόσθεσε, απαντώντας στον Δημήτρη Ηλιάδη και δη την δήλωσή του ότι «ήταν αποτυχημένη η επιλογή Μούτα. «Αν κρίνουνε από το αποτέλεσμα, έτσι είναι. Αλλά για να φτάσουμε μέχρι το αποτέλεσμα γίνονται κάποια πράγματα. Έχοντας μεγάλη πίεση και ο Ηλιάδης τοποθετήθηκε έτσι για να δώσει τέλος στο όλο θέμα».

Για το αν υπήρξε η ίδια πίεση και στο τεχνικό τιμ (Χατζηνικολάου - Μούτας): «Πίεση υπήρξε από την πρώτη μέρα, όπως και μεγάλος πόλεμος. Ο κ. Ηλιάδης εμπιστεύτηκε δύο δικά του άτομα, πρώτα τον Γιάννη και μετά εμένα και νομίζω ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε πόλεμος για την επιλογή αυτή».

Για το αν μετάνιωσε για το γεγονός ότι ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή: «Δεν μετάνιωσα γιατί το έκανα με μεγάλο συναίσθημα ευθύνης, χαρά και ευαισθησία. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω κάποια πράγματα θα τα έκανα διαφορετικά. Αυτή η σχέση του προέδρου με τον προπονητή εμπλέκει και ανθρώπινα συναισθήματα, αυτό ήταν το λάθος. Μπλέχτηκα σε αυτή την σχέση και δεν κοίταξα ψυχρά, καθαρά επαγγελματικά τη θέση μου. Αυτό ήταν ένα μεγάλο μου λάθος. Λειτούργησα με το συναίσθημα. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν χωράει η λέξη συναίσθημα».

Για το αν εξαιτίας αυτής της σχέσης ένιωθε έξτρα πίεση: «Όταν θέλεις κάποια πράγματα να τα βλέπεις στραβά, τα βλέπεις έτσι. Ο Χατζηνικολάου έχει μια πορεία σαν προπονητής, όπως και εγώ μια πορεία στο ποδόσφαιρο. Το να ισοπεδώνουμε τα πάντα και να λέμε 'έφερε τον συγχωριανό του για προπονητή', είναι κακοήθεια. Έχουμε την πορεία μας και οι δύο, δεν είμαστε τυχαίοι στο ποδόσφαιρο».

Για το θέμα με τον Ανδρέα Τάτο: «Ο Τάτος έκανε κάποιες δηλώσεις, δεν θέλω να αντιπαρέλθω στον Ανδρέα. Εμείς είχαμε άλλες προτεραιότητας, όπως ο Σουμπίνιο, ο Ντε Βινσέντι, ο Ντόζερ και ο Νέμεθ, αυτές ήταν οι δικές μου επιλογές. Ήμασταν ξεκάθαροι απέναντι στον πρόεδρο και στον εκπρόσωπο του Τάτου. Άρα γνωρίζοντας ότι δεν ήταν προτεραιότητα μας ήταν δεδομένο ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Ήρθε προκατειλημμένος και μας έβλεπε απέναντι του. Ποτέ δεν είπα ότι δεν είναι καλός παίκτης, τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, όμως, είπα ότι δεν ταιριάζουν στην ομάδα που θέλαμε εμείς να δημιουργήσουμε. Είναι απλά τα πράγματα. Όταν εμείς κάνουμε έναν σχεδιασμό, ο παίκτης ήταν στον Ολυμπιακό. Όταν ο εκπρόσωπος του μας κάνει το θέμα 2-3 εβδομάδες πριν έρθει στον Άρη και εμείς έχουμε εντοπίσει στόχους και έχουμε άλλες προτεραιότητες, παρόντος και του προέδρου, είναι απορίας άξιο το πως μας φέρνει τον παίκτη ενώ ξέρει ότι έχουμε άλλες προτεραιότητες. Αυτό δεν είναι θέμα, λοιπόν, δικό μου ή του Τάτου. Είναι θέμα του Κοκορόγιαννη και του Ηλιάδη».

Για τη μεταγραφή του Έλσνερ: «Ο Έλσνερ ήρθε στην ομάδα με άγνοια του τεχνικού τιμ! Αυτό είναι ξεκάθαρο. Εμείς θέλαμε στη θέση του ανασταλτικού μέσου παίκτες σαν τον Ντόζερ και ενός Ισπανού που ήταν παίκτης ηγέτης της ομάδας του. Το πώς ήρθε ο Έλσνερ, μπορείτε να ρωτήσετε τον πρόεδρο, δεν έχω καμία ανάμειξη εγώ. Είναι επιλογές του προέδρου και του Έλσνερ και του Τάτου! Όλοι μου φόρτωσαν τα πάντα, επιβαρύνθηκε πολλά στον Άρη. Όταν έγινε η προσθήκη του Έλσνερ έπρεπε να παραιτηθώ. Αυτό εννοώ όταν λέω ότι έμπλεξα το συναίσθημα με τη δουλειά. Αυτό είναι το μεγάλο μου λάθος. Σεβαστήκαμε τον πρόεδρο, αλλά έπρεπε να παραιτηθώ γιατί είχαμε μεγάλο μερίδιο στον σχεδιασμό. Την ομάδα την κόβω σε δύο κομμάτια. Μέχρι το φιλικό με τα Γιάννινα και μετά από αυτό. Όποιος είδε την πορεία της ομάδας από την προετοιμασία μέχρι εκείνη την περίοδο μπορεί να κρίνει και να καταλάβει. Μιλάμε για δύο ομάδες. Μέχρι τα Γιάννινα η ομάδα είχε συνοχή, είχε ομαδικό πνεύμα, έδειχνε στοιχεία καλής ομάδας που θα παλεύει τα ματς, όπως ακριβώς θέλαμε. Από την Βέροια και μετά η ομάδα δεν βλεπόταν. Αυτές ήταν οι ενστάσεις μου. Το λάθος ήταν ότι άρχισα να λέω τις ανησυχίες μου σε κάποιους ανθρώπους, δημόσια. Από το φιλικό με Βέροια το έβλεπα το έργο και επιβεβαιώθηκα. Το είχα πει και στην διοίκηση. Με την προσθήκη του Τατου σε ανύποπτο χρόνο τους είπα ότι θα έχουμε τα περσινά γιατί έχουμε άξονα που δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Η εικόνα τώρα μιλάει από μόνη της».

Για τις επιλογές του Ουντότζι και του Ίμπε: «Ο Έλσνερ και ο Τατος επιλογές προέδρου. Οι άλλες έγιναν σε συνεργασία προπονητή, τεχνικού διευθυντή και προέδρου. Αν θέλετε να μου χρεώσετε και τον Ίμπε, θα το δεχτώ. Εγώ δεν κάνω εσκεμμένα λάθη. Ο Ίμπε έπαιζε στη Ρουμανία στην πρωταθλήτρια και δευτεραθλήτρια. Δεν τον πήραμε τυφλά. Πάντα παίρνεις παίκτη βάσει αυτών που έχει κάνει, δεν ξέρεις αν σου βγει. Έπαιξε ένα ημίχρονο και έχει σταυρωθεί. Ήρθε πολύ αργά στην ομάδα, είναι ανέτοιμος. Σταυρώθηκε και είναι στο περιθώριο. Ο παίκτης αυτός είναι μία από τις τρεις προσθήκες που είχαμε το περιθώριο να κάνουμε και πρέπει να ενταχθεί στο σύνολο που λέγεται Άρης».

Για τον Αγκάνθο: «Θα μπορούσα να μην είχα πει τίποτα και να είναι όλα καλά. Όπως στο θέμα του Τάτου, έτσι και στου Αγκάνθο, δεν αμφισβητώ την ποιότητα του παίκτη. Πιο πολύ αναφέρθηκα στη διοίκηση του κ. Ψηφίδη που ανανέωσε ένα συμβόλαιο χωρίς να βάλει όριο συμμετοχών. Ο παίκτης αυτός πολύ σπάνια κάνει προπόνηση, έχει πρόβλημα με τα πόδια του. Αυτός ήταν ο ενδοιασμός μου. Δεν μίλησα ποτέ για την αγωνιστική του αξία. Δεν δικαιολογείται τέτοιο συμβόλαιο όταν έχει πρόβλημα στα πόδια του. Μπορεί και εγώ αν ήμουν σε αυτή την διοίκηση να του είχα κάνει και μεγαλύτερο ακόμη συμβόλαιο, αλλά να πάρει τα χρήματά του ανάλογα με τις συμμετοχές του. Θα του έδινα έξτρα κίνητρα».

Για το εάν θεώρησε ότι οι δηλώσεις αυτές θα δημιουργήσουν πρόβλημα στα αποδυτήρια: «Ένας επαγγελματίας πρέπει να δουλεύει για να παίξει. Όταν λέγεσαι Άρης δεν μπορείς να δέχεσαι να κάνει επαγγελματίας παίκτης μια προπόνηση την εβδομάδα. Όταν έχεις 30 επαγγελματίες στα αποδυτήρια ποια θα είναι η αντίδραση όταν ένας κάνει μια φορά προπόνηση και τον βάζεις να παίξει; Ο παίκτης είχε πάρει την μεγαλύτερη άδεια το καλοκαίρι, έφυγε πιο νωρίς για την Ισπανία για να γυρίσει έτοιμος να ακολουθήσει όλη την προετοιμασία. Κάτι που δεν έγινε. Μια έκανε και επτά δεν έκανε».

Για το μέλλον του Άρη: «Ο κ. Ηλιάδης έχει καταφέρει τα μέγιστα σε πολλά θέματα. Το μοναδικό μου παράπονο είναι ότι έπρεπε να μείνει στα διοικητικά και να μας αφήσει να κάνουμε εξ ολοκλήρου τον αγωνιστικό σχεδιασμό του Άρη, όπως τον υπολογίζαμε εμείς. Αυτό πληρώνουμε εμείς. Εύχομαι ο νέος κόουτς να μπορέσει να φτιάξει τα πράγματα έτσι ώστε η ομάδα να έχει μέλλον».

Για το εάν οι 3 ήττες στο πρωτάθλημα ήταν σοκ: «Ήταν ένα σοκ. Πιο πολύ η εικόνα της ομάδας. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Το ξαναλέω οτι φαινόταν από το φιλικό με την Βέροια και μετά το τι θα ακολουθήσει. Είχα από τότε τις ανησυχίες μου για την ομάδα. Τις είχα εκφράσει σε όλους, έχω καταθέσει τα πιστεύω μου. Ήμουνα αντίθετος με κάποιες προσθήκες που έγιναν. Η ομάδα χτίσθηκε αλλιώς».

Ο Σιδηρόπουλος στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός!

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Ολυμπιακό την Κυριακή για τη Σούπερ Λίγκα.

Ο Σιδηρόπουλος στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός
Την αναμέτρηση Παναιτωλικός-Ολυμπιακός για την πέμπτη αγωνιστική θα διευθύνει ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Στο ΠΑΟΚ-Πλατανιάς θα είναι ο Δημήτρης Στυλιαράς, ενώ στο Παναθηναϊκός-ΟΦΗ ο Γιώργος Δασκαλόπουλος και στο Αστέρας-Καλλονή ο Μιχάλης Κουκουλάκης.

Αναλυτικά οι διαιτητές:
Σάββατο 21/9
16:00 Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
18:15 Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
20:30 Παναθηναϊκός-ΟΦΗ: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Κυριακή 22/9
16:00 ΠΑΟΚ-Πλατανιάς: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
18:15 Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
18:15 Πανθρακικός-Βέροια: Γιώργος Κύζας (Δράμας)
18:15 Εργοτέλης-Πανιώνιος: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
20:30 Παναιτωλικός-Ολυμπιακός: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Δευτέρα 23/9
19:30 Skoda Ξάνθη-Άρης: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)Πηγή: sport-fm.gr

Ζουέλα ο... νυχτόβιος!

Πρόστιμο 2.000 ευρώ επέβαλλε η διοίκηση του Απόλλωνα Σμύρνης στον Φρανσίσκο Ζουέλα, ο οποίος δεν τήρησε το ωράριο και βρέθηκε να... νυχτοπερπατά.

Ζουέλα ο... νυχτόβιος
Καλή η διασκέδαση αλλά μέχρι ενός... ωραρίου για τους ποδοσφαιριστές. Ο Φρανσίσκο Ζουέλα δεν το τήρηση και για αυτόν τον λόγο δέχθηκε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ από την διοίκηση του Απόλλωνα Σμύρνης.

Αυτό είναι το δεύτερο κρούσμα... απειθαρχίας στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» αφού πριν από λίγες ημέρες ο Τζον Καμαρά είχε τιμωρηθεί με 500 ευρώ πρόστιμο επειδή καθυστέρησε την επιστροφή του στην Ελλάδα για δύο ημέρες. Πηγή: sport-fm.gr

Χείρα βοηθείας από Ολυμπιακό!!

Σε επαφές με την UNICEF βρίσκεται η διοίκηση του Ολυμπιακού, ύστερα από την καταγγελία της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ.

Χείρα βοηθείας από Ολυμπιακό
Στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα σκέφτονται να κινηθούν στον Ολυμπιακό όσον αφορά τη διαφήμιση στη φανέλα τους.

Σε αυτό το πλαίσιο οι Πειραιώτες βρίσκονται σε επικοινωνία με την UNICEF για να μπει στην εμφάνισή τους, κάτι που κάνει τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα με στόχο την στήριξη των παιδιών και μητέρων που έχουν ανάγκη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Άλλωστε, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τονίσει ότι θα κάνουν προσπάθεια για μία τέτοια συμφωνία μετά τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στην υπόθεση του ΟΠΑΠ και ήδη έχουν αρχίσει τις επαφές με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Παράλληλα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα μετάσχουν και στην πρωτοβουλία του Παναιτωλικού για την εκδήλωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο περιθώριο του μεθαυριανού αγώνα και θα δώσουν τρεις υπογεγραμμένες φανέλες. Πηγή: sport-fm.gr

«Φραγή» στις δηλώσεις!

Σε απαγόρευση δηλώσεων προχώρησε η διοίκηση του Ατρομήτου, έχοντας ως στόχο την αντίδραση της ομάδας και να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Φραγή» στις δηλώσεις
Μόνο τη δουλειά τους και τίποτα άλλο θέλει η διοίκηση του Ατρομήτου να κοιτούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Για αυτό τον λόγο η «κυανόλευκη» ΠΑΕ προχώρησε σε απαγόρευση δηλώσεων σε όλους τους ποδοσφαιριστές, πλην των αρχηγών, μέχρι οι παίκτες να αρχίσουν τα αποδίδουν αυτά που μπορούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουν τις νίκες και να ανέβουν βαθμολογικά.

Οι Περιστεριώτες έμειναν πίσω στον βαθμολογικό πίνακα και ο Γιώργος Σπανός περιμένει να υπάρξει αντίδραση των ποδοσφαιριστών.

Κάτι ανάλογο περιμένει και ο Γιώργος Παράσχος τούς εξήγησε τα λάθη που έκαναν στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τους επέστησε την προσοχή στο αυριανό ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος προέρχεται από ένα σερί αρνητικό αποτελεσμάτων και θέλει να επιστρέψει στις νίκες.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο κ. Παράσχος θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για την συμμετοχή του Στέφανο Ναπολεόνι απέναντι στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Ο Ιταλός φορ έχει ένα σφίξιμο στον τετρακέφαλο, το οποίο δεν του επέτρεψε να προπονηθεί χθες και σήμερα θα φανεί αν θα μπορέσει να αγωνιστεί κόντρα στους νεοφώτιστους.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το ιατρικό επιτελείο του Ατρομήτου δεν σκοπεύει να ρισκάρει με τη συμμετοχή του Ναπολεόνι, εφόσον δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν προλαβαίνει ο Κομεσίδης!

Εξαιρετικά απίθανη θεωρείται η συμμετοχή του Δημήτρη Κομεσίδη στον εντός έδρας αγώνα της Skoda Ξάνθης με τον Άρη.

Δεν προλαβαίνει ο Κομεσίδης
Δεν ήταν το ίδιο θετικά χθες τα νέα για τον Δημήτρη Κομεσίδη, ο οποίος την Τετάρτη φάνηκε ότι έχει ελπίδες να παίξει στο παιχνίδι της Δευτέρα της Skoda Ξάνθης με τον Άρη.

Ο 25χρονος αμυντικός δεν μπόρεσε ούτε το ατομικό πρόγραμμα να ολοκληρώσει και θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί από τον Νίκο Κεχαγιά.

Όσον αφορά το θέμα του επόμενου προπονητή της ακριτικής ομάδας, ο Χρήστος Πανόπουλος βρίσκεται αυτές τις μέρες σε επαφή με ξένους προπονητές και σύντομα θα έχει διαλέξει τον «εκλεκτό». Πηγή: sport-fm.gr

Όταν ο Σάμαρης «γυάλισε» στον Μίτσελ!

Διαφορετική θα ήταν η πορεία του Ανδρέα Σάμαρη στον Ολυμπιακό, αν ο Μίτσελ δεν είχε πιστέψει στις ικανότητές του, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Όταν ο Σάμαρης «γυάλισε» στον Μίτσελ
Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες για τον Ανδρέα Σάμαρη με αφορμή τις τελευταίες του εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Σκεφτείτε, όμως, το ενδεχόμενο ο Μίτσελ να είχε «κόψει» τον 24χρονο χαφ απ’ το ρόστερ; Δεν θα γινόταν καν αυτή η συζήτηση.

Έτσι έχουν τα πράγματα για τον πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή.

Όπως αποκαλύπτει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, ο Ισπανός τεχνικός πίστεψε στο ταλέντο και τις ικανότητες του πρώην μέσου του Πανιωνίου, ο οποίος του είχε… γυαλίσει απ’ το περσινό παιχνίδι με τους «κυανέρυθρους».

Έτσι αποφάσισε να τον κρατήσει στην ομάδα και στην προετοιμασία έδειξε ότι μπορεί να σταθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν στο «ερυθρόελυκο» στρατόπεδο.

Τα πράγματα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έγιναν περίπλοκα για τον Σάμαρη, όταν στον Ισπανό τεχνικό προτάθηκε ένας χαφ από την Primera Division.

Ο 50χρονος είχε πολύ καλή άποψη για τον συμπατριώτη του, αλλά το σκέφτηκε και φέρεται είπε στη διοίκηση πως ο Έλληνας χαφ θα γίνει ακόμη καλύτερος από εκείνον που ενδεχομένως να αποκτούσε. Πηγή: sport-fm.gr

Λάζαρ: «Θέλω τελικό Europa League με τον ΠΑΟΚ»

Την επιθυμία να παίξει σε έναν τελικό Europa League με τη φανέλα του ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Κοστίν Λάζαρ.

Λάζαρ: «Θέλω τελικό Europa League με τον ΠΑΟΚ»
Χαρούμενος για την επίτευξη της νίκης κόντρα στην Σαχτέρ Καραγκαντί στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Κοστίν Λάζαρ. Ο Ρουμάνος μέσος τόνισε πως στόχος είναι να φτάσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» όσο ψηλότερα γίνεται και γιατί όχι να παίξει ακόμα και στον τελικό της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ARENA FM o Κοστίν Λάζαρ::

Για τον αγώνα με την Σαχτέρ Καραγκαντί:
«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας γιατί δεχτήκαμε ένα γκολ στην αρχή, αλλά στο δεύτερο μέρος αντιδράσαμε και καταφέραμε να αλλάξουμε την εικόνα μας και να πάρουμε τελικά τον αγώνα. Ήταν δύσκολη ομάδα αλλά ήμασταν καλύτεροι. Είμαι χαρούμενος που πήραμε τους τρεις βαθμούς και αυτό είναι το πιο σημαντικό, ότι τελικά καταφέραμε να γυρίσουμε την αναμέτρηση».

Για την φάση του πέναλτι: «Δεν είδα καλά την φάση του πέναλτι, πάντως δεν νομίζω ότι ήταν. Το είδα από μακριά για αυτό δεν είμαι σίγουρος, πάντως δεν κολλάμε εκεί, το θετικό είναι πως κερδίσαμε».

Για τους φετινούς στόχους του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ: «Είναι πολύ νωρίς βέβαια να μιλάμε για την συνέχεια του θεσμού, ωστόσο είμαστε αρκετά καλή ομάδα και πιστεύω πως φέτος θα πάμε ακόμα πιο μακριά από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Ο στόχος είναι να πάμε όσο παραπέρα μπορούμε, αυτός είναι ο στόχος, ακόμα και να φτάσουμε στον τελικό του Europa League. Είναι δύσκολο το ξέρω, θα δούμε τι θα γίνει, πάντως εγώ θέλω να παίξω έναν τελικό στο Europa League με τον ΠΑΟΚ».

Εδώ σε θέλω Μπάγερν…!!

Δύσκολο έργο για την Μπάγερν στην έκτη αγωνιστική της Bundesliga απέναντι στη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν. Στη Νυρεμβέργη δοκιμάζεται το νικηφόρο σερί της Ντόρτμουντ.

Εδώ σε θέλω Μπάγερν…
Βλέποντας ήδη την πλάτη της Ντόρτμουντ, η Μπάγερν θέλει να μη χάσει άλλο έδαφος για την έκτη αγωνιστική της Bundesliga. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει δύσκολο έργο στο «Γκελζενκίρχεν» απέναντι στη Σάλκε, που μετά το κακό της ξεκίνημα στη σεζόν δείχνει να βρίσκει ρυθμό και προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες εντός κι εκτός τειχών.

Εκτός πλάνων των Βαυαρών παραμένουν οι Γκέτσε, Μαρτίνεθ, Τιάγκο και Μπαντστούμπερ. Από τους «βασιλικούς μπλε» θα λείψουν οι Χούντελααρ, Παπαδόπουλος, Ομπάσι, Χούγκλαντ, Κολάσινατς, Ανάν και Ομπάσι.

Η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ θέλει να αφήσει πίσω της την ήττα από τη Νάπολι στην Ιταλία και να διατηρήσει την πρωτοπορία στην Bundesliga φτάνοντας στο 6/6 απέναντι στη Νυρεμβέργη. Οι Γκουντογκάν, Κελ και Πίστσεκ παραμένουν εκτός πλάνων του Γιούργκεν Κλοπ.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι αγώνες Αμβούργο-Βέρντερ και Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής:
Παρασκευή 20/9
Γκλάντμπαχ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 21:30

Σάββατο 21/9
Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ 16:30
Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 16:30
Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ 16:30
Μάιντς-Λεβερκούζεν 16:30
Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 22/9
Φράιμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 16:30
Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 18:30 Πηγή: sport-fm.gr

Με… φόρα απ’ το Champions League!!

Ψηλά κράτησαν την σημαία της Ισπανίας Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, οι οποίες επιστρέφουν με μεγάλες νίκες στην Ευρώπη στο πρωτάθλημα με μοναδικό στόχο της κορυφή.

Με… φόρα απ’ το Champions League
Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έκαναν «πάρτι» στην πρώτη αγωνιστική του Champions League, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Πλέον, όμως, οι τρεις πρωτοπόροι της Primera Division στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα με μοναδικό στόχο να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι πρωταθλητές Καταλανοί φιλοξενούνται απ’ την Βαγεκάνο, χωρίς να υπολογίζουν τον Πουγιόλ και τον Άλμπα.

Από την πλευρά τους, οι «ροχιμπλάνκος» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Βαγιαδολίδ, αλλά δεν έχουν τον Αρανθούμπια στη διάθεσή τους.

Η «εξάσφαιρη» Ρεάλ υποδέχεται τη Χετάφε, με τους οπαδούς της «βασίλισσας» να έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Γκάρεθ Μπέιλ, ενώ παράλληλα έχουν ανοίξει… πτέρυγα για τους Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Κασίγιας και οι Βαράν, Κοεντράο αμφίβολοι.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Οσασούνα-Έλτσε (22:00)

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μάλαγα (17:00)
Αλμερία-Λεβάντε (19:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπαρτσελόνα (21:00)
Βαγιαδολίδ-Ατλέτικο Μαδρίτης (23:00)

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Μπέτις-Γρανάδα (13:00)
Θέλτα-Βιγιαρεάλ (18:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Χετάφε (20:00)
Βαλένθια-Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Εσπανιόλ-Μπιλμπάο

Η επόμενη (6η) αγωνιστική

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ (21:00)
Λεβάντε-Βαγιαδολίδ (21:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Οσασούνα (23:00)
Μάλαγα-Αλμερία (23:00)

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Γρανάδα-Βαλένθια (21:00)
Σεβίλλη-Ράγιο Βαγεκάνο (21:00)
Έλτσε-Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μπιλμπάο-Μπέτις (21:00)
Χετάφε-Θέλτα (23:00)
Βιγιαρεάλ-Εσπανιόλ (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Νεϊμάρ: «Απ’ τους καλύτερους ο Βαλντές»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Βίκτορ Βαλντές αναφέρθηκε ο Νεϊμάρ, με δηλώσεις του στον Τύπο της Βραζιλίας.

Νεϊμάρ: «Απ’ τους καλύτερους ο Βαλντές»
Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο Νεϊμάρ για τον Βίκτορ Βαλντές. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του, χαρακτήρισε τον Ισπανό γκολκίπερ ως έναν απ’ τους καλύτερους που έχει δει, ενώ δεν φάνηκε καθόλου προβληματισμένος από το γεγονός ότι δεν βρήκε δίχτυα απέναντι στον Άγιαξ (4-0).

«Ο Βίκτορ Βαλντές είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έχω δει. Οι επεμβάσεις του μας κάνουν όλους πολύ χαρούμενους», είπε χαρακτηριστικά ο Νεϊμάρ για τον Ισπανό γκολκίπερ, ενώ όσον αφορά το ότι δεν βρήκε δίχτυα απέναντι στον Άγιαξ, τόνισε:

«Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει το γκολ, όμως είμαι πολύ χαρούμενος από την ασίστ που έδωσα στον Πικέ και τον τρόπο που παίζει η ομάδα».
Πηγή: sport-fm.gr

Πράσινα συγχαρητήρια σε Ούκιτς-Ματσιούλις!

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός συνεχάρη Ούκιτς και Ματσιούλις για την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Πράσινα συγχαρητήρια σε Ούκιτς-Ματσιούλις
Πέρασαν ένα χρόνο ως συμπαίκτες. Όμως απόψε για 40 λεπτά θα είναι αντίπαλοι και με ένα εισιτήριο για τον τελικό του Ευρωμπάσκετ να τους χωρίζει. Ο λόγος για τον Ρόκο Λένι Ούκιτς και τον Γιόνας Ματσιούλις, που σήμερα το απόγευμα (18:45) τίθενται αντιμέτωποι στον ημιτελικό μεταξύ Κροατίας και Λιθουανίας.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός μέσω του λογαριασμού της στο Twitter συνεχάρη τον Κροάτη γκαρντ και τον Λιθουανό φόργουορντ για την επιτυχία με τις εθνικές τους ομάδες.

Panathinaikos BC @paobcgr
Συγχαρητήρια στον Ρόκο Λένι Ούκιτς και στον Γιόνας Ματσιούλις για την παρουσία τους στον ημιτελικό του @eurobasket ! pic.twitter.com/PoGR6NZGHs

Πηγή: sport-fm.gr

Στο εδώλιο απόστρατοι αστυνομικοί για στημένους ελέγχους σε καταστήματα!

Εμπλέκονται συνολικά 15 άτομα μεταξύ αυτών ιδιώτες σε υποθέσεις προστασίας καταστημάτων με 'φρουτάκια' στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στο εδώλιο απόστρατοι αστυνομικοί για στημένους ελέγχους σε καταστήματα
Σε δίκη παραπέμπονται 15 άτομα, μεταξύ αυτών απόστρατοι αξιωματικοί αλλά και ιδιώτες, που εμπλέκονται σε υποθέσεις προστασίας καταστημάτων με 'φρουτάκια' στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οι κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, μεταξύ άλλων, για κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία στην προηγούμενη πράξη.

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε, εξάλλου, να μην παραπεμφθούν σε δίκη άλλα είκοσι άτομα που κατηγορήθηκαν για την ίδια υπόθεση.

Συνολικά, είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος συνολικά 35 ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν αστυνομικοί και οι υπόλοιποι ιδιώτες, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων με 'φρουτάκια'. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε ύστερα από καταγγελίες καταστηματαρχών στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, για το διάστημα 2007 έως 2010, οι αστυνομικοί κατηγορούνται ότι απέτρεπαν τη βεβαίωση παραβάσεων σε καταστήματα με 'φρουτάκια'.

Μάλιστα, για την υπόθεση προφυλακίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, μετά την απολογία του σε ανακριτή, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατά το παραπάνω διάστημα υπηρετούσε ως διοικητής στο Α.Τ. Καλαμαριάς. Σε βάρος του υπάρχουν καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με καταστηματάρχες.

Πηγή: Protothema.gr

Το παιδί της αλλαγής!

Ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς έχει σκοράρει τρεις φορές με τον ΠΑΟΚ. Όλες σαν αλλαγή.

Το παιδί της αλλαγής
Κάποιοι παίκτες κάνουν καριέρα ως χρυσές αλλαγές. Όταν ξεκινούν βασικοί… χάνονται, αλλά όταν έρχονται από τον πάγκο συνήθως «λάμπουν».

Έναν ακόμη λόγο να τον κατατάξουμε στη συγκεκριμένη κατηγορία ποδοσφαιριστών πρόσφερε χθες ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς. Ο Σέρβος επιθετικός πέτυχε το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ απέναντι στη Σαχτέρ (2-1) στο 92’ έχοντας περάσει νωρίτερα σαν αλλαγή.

Και οι άλλες δύο φορές που ο 34χρονος φορ έχει βρει δίχτυα με το «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν ως αλλαγή. Στις 3 Μαρτίου και το ματς με τον Πανιώνιο στην Τούμπα είχε αντικαταστήσει στο 67’ τον Πέλκα και στο 87’ είχε διαμορφώσει το τελικό 4-2. Δύο εβδομάδες μετά, στο ίδιο γήπεδο απέναντι στον Παναθηναϊκό, είχε πάρει στο ίδιο λεπτό τη θέση του Ολίσε και στο 81’ είχε γράψει το τελικό 2-0.

Βασικός έπαιξε την περασμένη σεζόν σε τρία ματς των play offs, με Αστέρα εντός κι εκτός έδρας, καθώς και με Ατρόμητο στην Τούμπα, χωρίς να βρει δίχτυα. Φέτος, μέχρι χθες, είχε παίξει ως αλλαγή για τέσσερα λεπτά απέναντι στον Πανιώνιο στην Τούμπα και για ένα λεπτό κόντρα στη Βέροια εκτός έδρας, όπως και για 24 λεπτά με τη Μέταλιστ στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να σκοράρει. Πηγή: sport-fm.gr

Αφηνιασμένος… ταύρος ο Φέτελ!

Το ένα-δύο έκανε η Red Bull στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στους δρόμους της Σιγκαπούρης με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να είναι ταχύτερος του Μαρκ Γουέμπερ.

Αφηνιασμένος… ταύρος ο Φέτελ
Από νωρίς δείχνει τις προθέσεις του ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στους δρόμους της Σιγκαπούρης γύρισε ταχύτερα από όλους.

Το ένα-δύο έκανε η Red Bull με τον Μαρκ Γουέμπερ να γράφει το δεύτερο χρόνο, αν και ο Αυστραλός πήρε… γεύση από κορυφή πριν ο ομόσταβλό του πει την τελευταία του κουβέντα.

Ασυνήθιστα ανταγωνιστική για τα δεδομένα της στη Σιγκαπούρη παρουσιάζεται η Mercedes με το δίδυμό της να ολοκληρώνει την 90λεπτη διαδικασία από την τρίτη και τέταρτη θέση. Ωστόσο, στη δεύτερη περίοδο ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ταχύτερος του Λιούις Χάμιλτον.

Η θέση του Φερνάντο Αλόνσο δεν διαφοροποιήθηκε πολύ από την πρώτη περίοδο, αφού ο Ισπανός πλασαρίστηκε έκτος, έχοντας πίσω του τον Τζένσον Μπάτον.

Τον όγδοο χρόνο έκανε ο Κίμι Ραϊκόνεν, την ώρα που ο έτερος πιλότος της Lotus, Ρομάν Γκροσάν, έχει ξεκινήσει με το αριστερό το 13ο γκραν πρι της σεζόν.

Ο Γαλλοελβετός στην πρώτη περίοδο πέρασε τα 70 λεπτά της διαδικασίας στα πιτ, εξαιτίας ενός προβλήματος στο σύστημα διεύθυνσης. Όμως οι ατυχίες για τον Γκροσάν δεν τελείωσαν εκεί, αφού στη δεύτερη περίοδο αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του. Παρόλα αυτά έκανε τον πέμπτο χρόνο.

Στη δεύτερη περίοδο οι περισσότεροι πιλότοι δοκίμασαν και τις δύο γόμες της Pirelli (μεσαία και πολύ μαλακή), προσπαθώντας να βρουν τον καλύτερο στήσιμο για τα μονοθέσια τους.

Έξοδο είχε ο Παστόρ Μαλδονάδο με αποτέλεσμα να πληγώσει το μπροστινό μέρος της Williams.

Αναλυτικά οι χρόνοι της δεύτερης περιόδου:

1. Φέτελ, Red Bull, 1:44.249
2.Γουέμπερ, Red Bull, +0.604
3. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +1.009
4. Χάμιλτον, Mercedes, +1.119
5. Γκροσάν, Lotus, +1.162
6. Αλόνσο, Ferrari, +1.442
7. Μπάτον, McLaren, +1.505
8. Ραϊκόνεν, Lotus, +1.529
9. Σούτιλ, Force India, +1.753
10. Πέρες, McLaren, +1.776
11. Ρικιάρντο, Toro Rosso, +2.157
12. Βερνιέ, Toro Rosso, +2.180
13. Ντι Ρέστα, Force India, +2.357
14. Χούλκενμπεργκ, Sauber, +2.559
15. Μάσα, Ferrari, +2.621
16. Γκουτιέρες, Sauber, +3.038
17. Μπότας, Williams, +3.185
18. Μαλδονάδο, Williams, +3.512
19. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham, +5.185
20.Πικ, Caterham, +5.277
21.Τσίλτον, Marussia, +5.370
22. Μπιανκί, Marussia, +5.482Πηγή: sport-fm.gr

Ουκρανικό θαύμα!!

Παρούσα για πρώτη φορά σε Μουντομπάσκετ θα είναι του χρόνου η Ουκρανία, η οποία σε αγώνα κατάταξης του Ευρωμπάσκετ για τις θέσεις 5-8 επικράτησε της Ιταλίας με 66-58.

Ουκρανικό θαύμα!
Ο Μάικ Φρατέλο το έκανε το θαύμα του! Η Ουκρανία νίκησε την Ιταλία (66-58) σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8 του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τη συμμετοχή της σε Μουντομπάσκετ, αυτό της Ισπανίας το 2014.

Παράλληλα οι Ουκρανοί θα έχουν την ευκαιρία το Σάββατο κόντρα στους Σλοβένους (22:00) να διεκδικήσουν την πέμπτη θέση της διοργάνωσης. Πάντως είτε πέμπτοι είτε έκτοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει την καλύτερη τους εμφάνιση στην έκτη τους παρουσία σε Ευρωμπάσκετ.

Όσο για τους Ιταλούς; Θα μονομαχήσουν και αυτοί το Σάββατο στις 18:30 με τη Σερβία για τις θέσεις 7-8 με τον νικητή να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το ματς



Οι Ιταλοί είχαν το πάνω χέρι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φτάνοντας γρήγορα στο +7 (12-5), ενώ ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο με σκορ 17-13. «Κυνηγητό» στη δεύτερη περίοδο με τους παίκτες του Πιανιτζάνι να διατηρούν ισχνό προβάδισμα αλλά τους Ουκρανούς να καταφέρνουν 33 δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα να περάσουν μπροστά για πρώτη φορά στο παιχνίδι, 34-35.

Η ομάδα του Φρατέλο με τέσσερις συνεχόμενους πόντους με την έναρξη της τρίτης περιόδου βρέθηκε στο +5 (34-39) με την Ιταλία να απαντά με επιμέρους 9-3 και να ξαναπερνά μπροστά (43-42). Αστοχία εκατέρωθεν και συνεχείς εναλλαγές στο σκορ στην πορεία με την Ουκρανία να ολοκληρώνει το δεκάλεπτο με το εύθραυστο 48-50. Όπως και στο παιχνίδι με τη Λιθουανία έτσι και σε αυτό οι Ιταλοί έμεινα περίπου πέντε λεπτά χωρίς σκορ στην τελευταία περίοδο και το… πλήρωσαν. Άφησαν τους αντιπάλους τους με πρωταγωνιστή τον Τζέτερ να τρέξουν σερί 9-0 και να φτάσουν στο +11 (48-59). Οι προσπάθειες των παικτών του Πιανιτζάνι να γυρίσουν το ματς δεν έφταναν με την Ουκρανία να παίρνει σπουδαία νίκη (58-66), η οποία την οδηγεί αυτομάτως στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 34-35, 48-50, 58-66

Ιταλία (Πιανιταζάνι): Αραντόρι 15 (9 ριμπάουντ), Τζεντίλε 10, Βιτάλι, Ποέτα, Μέλι 8 (8 ριμπάουντ), Μπελινέλι 7 (6 ριμπάουντ), Ντίνερ 2, Κουζίν, Ντατόμε 11, Μάγκρο 2, Τσιντσιαρίνι 3

Ουκρανία (Φρατέλο): Πουστοζβόνοφ 8, Τζέτερ 20, Μίσουλα 8, Γκλιέμποφ, Γκλαντίρ 5 (6 ριμπάουντ), Λίποβι 4, Νατιάζκο 6, Ζαμπριτσένκο 3, Κορνιγένκο 3 (6 ριμπάουντ), Ζάιτσεφ 3, Πούστοβι, Κράβτσοφ 6 ( 6 ριμπάουντ)
Πηγή: sport-fm.gr

Η γούρικη μπανάνα του Σέρχιο!

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ακολούθησε ένα… γούρι για να του φέρει τύχη με την εθνική Ισπανίας.

Η γούρικη μπανάνα του Σέρχιο
Πριν από επτά χρόνια, η Ισπανία αντιμετώπιζε στον πρωινό (λόγω διαφοράς ώρας με την Ιαπωνία) τελικό του Μουντομπάσκετ την Ελλάδα. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είχε φωτογραφηθεί για τη Marca τρώγοντας για… πρωινό μια μπανάνα και αποδείχτηκε γούρικο αυτό, καθώς η ομάδα του επικράτησε και πήρε τον παγκόσμιο τίτλο.

Απόψε η Ισπανία αντιμετωπίζει τη Γαλλία στον δεύτερο ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ και ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης τήρησε το γούρι. Φωτογραφήθηκε πάλι τρώγοντας μπανάνα.

Για να δούμε, θα του… κάτσει και πάλι;Πηγή: sport-fm.gr

Οι κοντοί καρφώνουν!! (video)

Ποιος το’ πε ότι αν είσαι λευκός και κοντός δεν μπορείς να καρφώσεις εντυπωσιακά;

Ο Μάρκο Μπελινέλι και ο Μάντας Καλνιέτις ήρθαν να δώσουν απαντήσεις με τις εντυπωσιακές τους φάσεις που ξεχωρίζουν στο Top 5 της χθεσινής μέρας στο Ευρωμπάσκετ.





Πηγή: sport-fm.gr

Ομαδάρα η Λιθουανία!

Η Λιθουανία δεν κερδίζει μόνο στα παρκέ του Ευρωμπάσκετ, αλλά και στις κερκίδες.

Ομαδάρα η Λιθουανία
Στα ημιτελικά έφτασε, αλλά δεν ξέρουμε αν θα το σηκώσει το τρόπαιο του Ευρωμπάσκετ η Λιθουανία. Εκεί που πάντως είναι… άχαστη, είναι στη μάχη της κερκίδας.

Όχι επειδή έχει φωνακλάδες και πιστούς οπαδούς, αλλά γιατί οι γυναίκες που υποστηρίζουν τη «Λιέτουβα» τραβούν όλα τα βλέμματα και συχνά κλέβουν τα φώτα και από την αγωνιστική δράση.

Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε.Πηγή: sport-fm.gr

Βγαίνει τελικός!

Απόψε οι δύο μεγάλοι ημιτελικοί του Ευρωμπάσκετ. Κροατία-Λιθουανία στις 18:45 και Ισπανία-Γαλλία στις 22:00 τα δύο ζευγάρια.

Βγαίνει τελικός
Το ζευγάρι που θα διεκδικήσει τον τίτλο του Ευρωμπάσκετ στον τελικό της Κυριακής, αλλά κι αυτό που θα διεκδικήσει την παρηγοριά του χάλκινου μεταλλίου την ίδια μέρα, βγαίνει σήμερα στους δύο ημιτελικούς που θα γίνουν στην «Αρένα Στόζιτσε» της Λιουμπλιάνας.

Στις 18:45, οι… αδικημένοι του προγράμματος (μιας κι αγωνίζονταν χθες αλλά θα παίξουν ξανά πριν συμπληρώσουν καν 24ωρη ξεκούραση) Κροατία και Λιθουανία συγκρούονται για το πρώτο εισιτήριο. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί σε ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ και πριν 18 χρόνια, στην Αθήνα, με τη «Λιέτουβα» να επικρατεί 90-80. Σε έξι συναντήσεις τους σε Ευρωμπάσκετ οι Λιθουανοί, που επιζητούν το πρώτο τους μετάλλιο στη διοργάνωση μετά το χάλκινο του 2007, μετρούν πέντε νίκες. Οι Κροάτες με τη σειρά τους ψάχνουν το τρίτο τους μετάλλιο στο τουρνουά μετά τα χάλκινα του 1993 και του 1995. Σε αγωνιστικό επίπεδο ξεχωρίζει η… συνάντηση των συμπαικτών στον Παναθηναϊκό, Ρόκο Λένι Ούκιτς και Γιόνας Ματσιούλις.

Στις 22:00, Ισπανία και Γαλλία που είχαν δύο μέρες ξεκούρασης, συναντώνται και πάλι, σε μία άτυπη ρεβάνς του προ διετίας τελικού στο Κάουνας. Οι «φούριας ρόχας» φτάνουν για όγδοη συνεχή διοργάνωση στα ημιτελικά και ορέγονται το τέταρτο διαδοχικό μετάλλιο μετά το αργυρό του 2007 και τα χρυσά το 2009 και το 2011. Οι «τρικολόρ», που έχουν μόλις τρεις νίκες σε 19 ματς σε Ευρωμπάσκετ απέναντι στην Ισπανία, έχουν πέντε χάλκινα και δύο αργυρά μετάλλια αλλά διατηρούν ζωντανό το όνειρο του χρυσού για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Σουνταμερικάνα: Νέα ήττα για Ρίβερ! (video)

Εξασφάλισε μεν «πονηρό» 2-1 ενόψει επαναληπτικού, που θα διεξαχθεί στην Αργεντινή, αλλά η Ρίβερ Πλέιτ δεν απέφυγε την ήττα από τη Λίγκα Ντε Λόχα.
Οι «μιλονάριος» βρέθηκαν στο Εκουαδόρ για τις ανάγκες της φάσης των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα, αλλά επανέλαβαν εμφάνιση αντίστοιχη εκείνων του αργεντίκου πρωταθλήματος, όπου έχει μείνει μακριά από την κορυφή της Inicial. Αν και έχει καλύτερους ποδοσφαιριστές σε επίπεδο «ονομάτων», η Ρίβερ έχασε με 2-1 ενώπιον 15,000 θεατών, αλλά τα ξημερώματα της επόμενης Παρασκευής (27/09) θα διεκδικήσει την πρόκριση έχοντας οποιοδήποτε αβαντάζ προσφέρει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Στα της εξέλιξης του σκορ, ο 27χρονος μέσος Πέντρο Λαρέα άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό, ενώ στο 58ο σημειώθηκε το 1-1, όταν ο Όσμαρ Φερέιρα εκμεταλλεύτηκε ωραία ενέργεια του Μανουέλ Λαντσίνι. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 64ο λεπτό με πέναλτι του Χόνι Ουτσουάρι.
Παρακάτω o «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Φάση των «16»
1. Κοριτίμπα (Βραζιλία)-Ιτάγκουι (Κολομβία) 24/09 & 24/10
2. Λιμπερτάδ (Παραγουάη)-Σπορτ Ρεσίφε (Βραζιλία) 25/09 & 23/10
3. Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Μπαΐα (Βραζιλία) 26/09 & 24/10
4. Σάο Πάολο (Βραζιλία)-Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Χιλή) 26/09 & 23/10
5. Λα Εκιδάδ (Κολομβία)-Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή) 1-2 & 02/10
6. Πόντε Πρέτα (Βραζιλία)-Ντεπορτίβο Πάστο (Κολομβία) 25/09 & 22/10
7. Λανούς (Αργεντινή)-Ουνιβερσιδάδ Χιλής (Χιλή) 4-0 & 25/09
8. Λίγκα Ντε Λόχα (Εκουαδόρ)-Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 2-1 & 26/09
Προημιτελικοί
Α. Νικητές 3-4
Β. Νικητές 7-8
Γ. Νικητές 5-6
Δ. Νικητές 1-2
Ημιτελικοί
Νικητές Δ-Α
Νικητές Γ-Β
Τελικοί
Νικητές ημιτελικών




Πηγή: onsports.gr

CONCACAF Champions League: Ανατροπή στο Ελ Σαλβαδόρ!! (videos)

Χωρίς να αγωνιστεί, η μεξικανική Τιχουάνα εξασφάλισε «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του CONCACAF Champions League.
Άλλωστε, η Λουίς Άνχελ Φίρπο από το Ελ Σαλβαδόρ επικράτησε της Βικτόρια από την Ονδούρα με 2-1, αν και ήταν πίσω στο σκορ με 1-0 μέχρι το 70ό λεπτό εξαιτίας γκολ του Κέβιν Χόγος στο 18ο. Ειδικότερα, στο 71ο ισοφάρισε ο Μεντάρντο Μαξ Γκεβάρα και στο 81ο ο Έρικ Ριβέρα ολοκλήρωσε την ανατροπή, η οποία ευνόησε την Τιχουάνα.
Σε ματς του πρώτου ομίλου, η Αράμπα Ουνίντο από τον Παναμά επιβλήθηκε της Κονέξιον με 2-0 στο Τρίνινταντ και Τομπάγκο και προσπέρασε τους Χιούστον Ντάιναμο στη βαθμολογία, αλλά έχει δώσει έναν αγώνα περισσότερο. Ο Λουίς Σέζαρ Φράιζ πέτυχε το 1-0 στο 27ο λεπτό και ο Αμπντιέλ Αρόγιο το 2-0 στο 60ό.
Παρακάτω ο «χάρτης» του CONCACAF Champions League:
Πρώτος Όμιλος
Κονέξιον-Αράμπε Ουνίντο 0-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Αράμπε Ουνίντο (Παναμάς) 6, Χιούστον Ντάιναμο (Η.Π.Α.) 4 (2 αγ.), Κονέξιον (Τρίνινταντ και Τομπάγκο) 0.
Δεύτερος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι (Η.Π.Α.) 7, Ολίμπια (Ονδούρα) 3 (2 αγ.), Ρεάλ Εστελί (Νικαράγουα) 1.
Τρίτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Κρουζ Αζούλ (Μεξικό) 6 (2 αγ.), Χερεντιάνο (Κόστα Ρίκα) 6, Βαλένθια (Αϊτή) 0.
Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Αμέρικα (Μεξικό) 6, Αλαχουελένσε (Κόστα Ρίκα) 3 (2 αγ.), Σπόρτινγκ Σαν Μιγκελίτο (Παναμάς) 3.
Πέμπτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Χερέντια (Γουατεμάλα) 6 (2 αγ.), Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς (Η.Π.Α.) 3, Μόντρεαλ Ίμπακτ (Καναδάς) 3.
Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Τολούκα (Μεξικό) 9, Κομουνικακιόνες (Γουατεμάλα) 3 (2 αγ.), Καλεντόνια (Τρίνινταντ και Τομπάγκο) 0.
Έβδομος Όμιλος
Λουίς Άνχελ Φίρπο-Βικτόρια 2-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): ΤΙΧΟΥΑΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 7, Λουίς Άνχελ Φίρπο (Ελ Σαλβαδόρ) 4, Βικτόρια (Ονδούρα) 0 (2 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες): Λος Άντζελες Γκάλαξι (Η.Π.Α.) 6 (2 αγ.), Καρταχίνες (Κόστα Ρίκα) 4, Ισίδρο Μεταπάν (Ελ Σαλβαδόρ) 1.
Σημείωση: Στον επόμενο γύρο προκρίνεται ο πρώτος από κάθε όμιλο.





Πηγή: onsports.gr

Σύλληψη του Νταν Ταν των 680 στημένων αγώνων!!

Οι αστυνομικές αρχές της Σιγκαπούρης προχώρησαν στη σύλληψη του επιχειρηματία, Νταν Ταν που ευθύνεται για το στήσιμο 680 αγώνων σε όλο τον κόσμο.
Για περισσότερους από 680 στημένους αγώνες κατηγορείται ο επιχειρηματίας, Νταν Ταν από τη Σιγκαπούρη. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, είχε ολόκληρο κύκλωμα από ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες ομάδων σε όλο τον κόσμο και η αστυονομία προχώρησε σε 14 συλλήψεις που σχετίζονται με τις δικές του δραστηριότητες.
Οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν πως είναι και αυτός ανάμεσά τους, ωστόσο ο Τύπος της χώρας παρουσιάζει με σιγουριά πως βρίσκεται σε αυτά τα άτομα.  «Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ο εγκέφαλος της σπείρας και διάφοροι άλλοι ύποπτοι ερευνώνται για την συμμετοχή τους σε συνδικάτο που έστηνε αγώνες».
Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Τρελή… ήττα για Φλαμένγκο!! (videos)

Προηγήθηκε με 2-0 στο 8ο λεπτό, αλλά η Φλαμένγκο γνώρισε ήττα με 4-2 από την Ατλέτικο Παραναένσε στο «Maracana», οπότε παρέμεινε κοντά στη ζώνη υποβιβασμού του Brasileiro.
Στο 2ο λεπτό ο Ερνάνε «έγραψε» το 1-0 και στο 8ο ο Λουίζ Αντόνιο Μοράες το 2-0, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες, μέχρι που ο άλλοτε μέσος της Άρσεναλ, Φραν Μέριδα, μείωσε σε 2-1 στο 21ο λεπτό. Ακολούθησε το 2-2 με τον Ντελατόρε στο 54ο, το 3-2 με τον Μαρσέλο στο 78ο και το 4-2 με τον Ρότζερ στο 80ό.
Σε άλλο παιχνίδι, ο Φεϊχάο πέτυχε το χιλιοστό γκολ της ιστορίας της Μπαΐα από το… σπίτι του, πριν ο Φερναντάο διαμορφώσει το τελικό 2-0 επί της Ιντερνασιονάλ. Τέλος, η Πορτουγκέζα πήρε εύκολο 3-0 σε βάρος της ουραγού Ναούτικο χάρη σε γκολ του Μόισες στο 7ο λεπτό, «υπεράνθρωπο» σουτ του 24χρονου Ζιλμπέρτο στο 34ο και απευθείας φάουλ του Μπρούνο Ενρίκε στο 40ό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Φλαμένγκο-Ατλέτικο Παραναένσε 2-4
Μπαΐα-Ιντερνασιονάλ 2-0
Πορτουγκέζα-Ναούτικο 3-0
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
22
49
Μποταφόγκο
22
42
Γκρέμιο
22
38
Ατλέτικο Παραναένσε
22
38
Ιντερνασιονάλ
22
34
Βιτόρια
22
30
Κορίνθιανς
22
30
Κοριτίμπα
22
30
Γκοΐας
22
30
Φλουμινένσε
22
29
Σάντος
21
29
Ατλέτικο Μινέιρο
21
28
Μπαΐα
22
28
Σάο Πάολο
22
27
Φλαμένγκο
22
26
Πορτουγκέζα
22
25
Κρισιούμα
22
24
Βάσκο Ντα Γκάμα
22
24
Πόντε Πρέτα
21
19
Ναούτικο
21
9
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.








Πηγή: onsports.gr