Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Στο εδώλιο απόστρατοι αστυνομικοί για στημένους ελέγχους σε καταστήματα!

Εμπλέκονται συνολικά 15 άτομα μεταξύ αυτών ιδιώτες σε υποθέσεις προστασίας καταστημάτων με 'φρουτάκια' στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στο εδώλιο απόστρατοι αστυνομικοί για στημένους ελέγχους σε καταστήματα
Σε δίκη παραπέμπονται 15 άτομα, μεταξύ αυτών απόστρατοι αξιωματικοί αλλά και ιδιώτες, που εμπλέκονται σε υποθέσεις προστασίας καταστημάτων με 'φρουτάκια' στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οι κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, μεταξύ άλλων, για κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία στην προηγούμενη πράξη.

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε, εξάλλου, να μην παραπεμφθούν σε δίκη άλλα είκοσι άτομα που κατηγορήθηκαν για την ίδια υπόθεση.

Συνολικά, είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος συνολικά 35 ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν αστυνομικοί και οι υπόλοιποι ιδιώτες, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων με 'φρουτάκια'. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε ύστερα από καταγγελίες καταστηματαρχών στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, για το διάστημα 2007 έως 2010, οι αστυνομικοί κατηγορούνται ότι απέτρεπαν τη βεβαίωση παραβάσεων σε καταστήματα με 'φρουτάκια'.

Μάλιστα, για την υπόθεση προφυλακίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, μετά την απολογία του σε ανακριτή, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατά το παραπάνω διάστημα υπηρετούσε ως διοικητής στο Α.Τ. Καλαμαριάς. Σε βάρος του υπάρχουν καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με καταστηματάρχες.

Πηγή: Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: