Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

«Έφυγε» ο Γκέρι Μιούρεν!

«Έφυγε» ο Γκέρι Μιούρεν Φτωχότερο είναι από σήμερα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς ένα ακόμη μέλος της μεγάλης ομάδας του Άγιαξ, ο Γκέρι Μιούρεν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.

Ένα από ακόμη μέλος της μεγάλης ομάδας του Άγιαξ, ο Γκέρι Μιούρεν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών χτυπημένος από τη λευχαιμία, με την οποία πάλευε τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Μιούρεν έπαιξε στον Άγιαξ όλα τα χρόνια κατά την διάρκεια των οποίων, η οποία απέδιδε το θεαματικότερο ποδόσφαιρο στην ιστορία του αθλήματος, κατακτώντας τρία σερί πρωταθλήματα Ευρώπης (1971, 1972, 1973).

Το 1976 αποχώρησε από την Ολλανδία και αγωνίστηκε στην Ισπανία με τη φανέλα της Ρεάλ Μπέτις για τα επόμενα τρία χρόνια.

Από τις περισσότερο χαρακτηριστικές στιγμές της καριέρας του ήταν το περίφημο ματς ημιτελικός του 1973 ανάμεσα στον Άγιαξ και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Είχε μεγαλώσει βλέποντας τις εικόνες του Ντι Στέφανο του Πούσκας και ήθελε να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Κατά τη διάρκεια του αγώνα πήρε κοντά στη μεσαία γραμμή του γηπέδου και έκανε «κολπάκια» με τη μπάλα χωρίς κανένα παίκτης από τη Ρεάλ να πάει να του την πάρει.

Αν και ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας της Ολλανδίας δεν πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1974.

Ζήτησε να αποκλειστεί από την αποστολή γιατί ο πρωτότοκος γιος του αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας, γιατί δεν ήθελε να αφήσει την οικογένειά του μόνη της στην Ολλανδία.

Είχε έρθει πριν από δύο χρόνια είχε έρθει στην Ελλάδα όπως και άλλα μέλη της ομάδας του Άγιαξ που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και για να τιμήσει την επέτειο των 40 χρόνων.





Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: