Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Άρης, ο Αβραάμ κι ο Μπάγεβιτς...!!

Ακόμα μια «χρυσή» ευρωπαϊκή σελίδα του θυμήθηκε ο Άρης. Η ΠΑΕ έκανε αναφορά στη νίκη επί της Σαραγόσα (1-0), πριν έξι χρόνια, με γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου, όπου είχε στον πάγκο τον Μπάγεβιτς.

Ο Άρης, ο Αβραάμ κι ο Μπάγεβιτς...
Η ΠΑΕ Άρης γύρισε ξανά το χρόνο πίσω. Σαν σήμερα, πριν έξι χρόνια, οι Θεσσαλονικείς επικρατούσαν 1-0 της σπουδαίας Σαραγόσα μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Σε εκείνο το ματς για το UEFA, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε κάνει το ντεμπούτο του στον... κίτρινο πάγκο, ενώ σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού, Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά, το θέμα της ΠΑΕ:

Την αγωνιστική περίοδο 2007-08 ο ΑΡΗΣ κληρώθηκε με την ισπανική Σαραγόσα για τα πλέι οφ του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Μια ομάδα αστέρων, όπως οι Μιλίτο, Αϊμαρ, Σάντσεθ, Αγιάλα, Ματουζάλεμ και Ντ' Αλεσάντρο και με το μπάτζετ της να ξεπερνάει τα 130 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρώτο παιχνίδι έγινε, σαν σήμερα, στις 20/09/2007 στο βροχερό Κλεάνθης Βικελίδης με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του ΑΡΗ.

Η ομάδα μας αξιοποίησε την υπεροχή της στα πρώτα λεπτά του αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 6’ λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τόνι Κάλβο και με τελικό αποδέκτη τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο τελευταίος με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις κατάμεστες κερκίδες.

Νίκη με 1-0 και το αήττητο εντός έδρας σερί του ΑΡΗ σε ευρωπαϊκούς αγώνες θα συνεχιστεί.

Άλλη μια σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά για την ομάδα μας, άλλη μια βραδιά που έγραψε ιστορία.

Ο επαναληπτικός αγώνας στο «Λα Ρομαρέδα» μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα ήταν. Το αλησμόνητο, όμως, γκολ του Χαβίτο, παρά την ήττα (2-1) και με την συμπαράσταση 2.000 και πλέον φιλάθλων στις εξέδρες του ισπανικού γηπέδου, ο ΑΡΗΣ θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ιστορία του, στους ομίλους του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αποκλείοντας μια ομάδα, που με βάση το ρόστερ της, από πολλούς είχε χριστεί φαβορί για την κατάκτηση του θεσμού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στο ματς του Κλεάνθης Βικελίδης:

Άρης: Χαλκιάς, Νέτο, Παπαδόπουλος, Γκιάρο, Αουρέλιο, Νεμπεγλέρας, Κάλβο (59’ Xαβίτο), Γκαρσία, Κόκε, Σανσόν (50’ Σιστόν), Ίβιτς.

Σαραγόσα: Βαγιέχο, Ντιόγκο (71’ Γκάμπι), Αγιάλα, Λουσέν, Γκαρσία, Ντ Αλεσάντρο (71’ Μιλίτο), Χουάν Φραν, Ολιβέιρα, Παβόν, Ματουζάλεμ, Θαπατέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: