Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μούτας: «Υπήρξε μεγάλος πόλεμος»

Μούτας: «Υπήρξε μεγάλος πόλεμος» Ο Δημήτρης Μούτας αποτελεί παρελθόν από την θέση του τεχνικού διευθυντή στον Άρη αλλά έκανε λόγο για πόλεμο που έχει δεχθεί το δίδυμο Μούτα-Χατζηνικολάου.

Διαβάστε όσα είπε ο Δημήτρης Μούτας στον «Αθλητικό Metropolis»:

«Ήταν το καλύτερο και για τις δύο πλευρές να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Το κλίμα που διαμορφώθηκε δεν ήταν το καλύτερο, επιβαρύνθηκα πολλά. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και η λύση της συνεργασία μας έγινε σε καλά πλαίσια», είπε αρχικά και πρόσθεσε, απαντώντας στον Δημήτρη Ηλιάδη και δη την δήλωσή του ότι «ήταν αποτυχημένη η επιλογή Μούτα. «Αν κρίνουνε από το αποτέλεσμα, έτσι είναι. Αλλά για να φτάσουμε μέχρι το αποτέλεσμα γίνονται κάποια πράγματα. Έχοντας μεγάλη πίεση και ο Ηλιάδης τοποθετήθηκε έτσι για να δώσει τέλος στο όλο θέμα».

Για το αν υπήρξε η ίδια πίεση και στο τεχνικό τιμ (Χατζηνικολάου - Μούτας): «Πίεση υπήρξε από την πρώτη μέρα, όπως και μεγάλος πόλεμος. Ο κ. Ηλιάδης εμπιστεύτηκε δύο δικά του άτομα, πρώτα τον Γιάννη και μετά εμένα και νομίζω ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε πόλεμος για την επιλογή αυτή».

Για το αν μετάνιωσε για το γεγονός ότι ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή: «Δεν μετάνιωσα γιατί το έκανα με μεγάλο συναίσθημα ευθύνης, χαρά και ευαισθησία. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω κάποια πράγματα θα τα έκανα διαφορετικά. Αυτή η σχέση του προέδρου με τον προπονητή εμπλέκει και ανθρώπινα συναισθήματα, αυτό ήταν το λάθος. Μπλέχτηκα σε αυτή την σχέση και δεν κοίταξα ψυχρά, καθαρά επαγγελματικά τη θέση μου. Αυτό ήταν ένα μεγάλο μου λάθος. Λειτούργησα με το συναίσθημα. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν χωράει η λέξη συναίσθημα».

Για το αν εξαιτίας αυτής της σχέσης ένιωθε έξτρα πίεση: «Όταν θέλεις κάποια πράγματα να τα βλέπεις στραβά, τα βλέπεις έτσι. Ο Χατζηνικολάου έχει μια πορεία σαν προπονητής, όπως και εγώ μια πορεία στο ποδόσφαιρο. Το να ισοπεδώνουμε τα πάντα και να λέμε 'έφερε τον συγχωριανό του για προπονητή', είναι κακοήθεια. Έχουμε την πορεία μας και οι δύο, δεν είμαστε τυχαίοι στο ποδόσφαιρο».

Για το θέμα με τον Ανδρέα Τάτο: «Ο Τάτος έκανε κάποιες δηλώσεις, δεν θέλω να αντιπαρέλθω στον Ανδρέα. Εμείς είχαμε άλλες προτεραιότητας, όπως ο Σουμπίνιο, ο Ντε Βινσέντι, ο Ντόζερ και ο Νέμεθ, αυτές ήταν οι δικές μου επιλογές. Ήμασταν ξεκάθαροι απέναντι στον πρόεδρο και στον εκπρόσωπο του Τάτου. Άρα γνωρίζοντας ότι δεν ήταν προτεραιότητα μας ήταν δεδομένο ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Ήρθε προκατειλημμένος και μας έβλεπε απέναντι του. Ποτέ δεν είπα ότι δεν είναι καλός παίκτης, τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, όμως, είπα ότι δεν ταιριάζουν στην ομάδα που θέλαμε εμείς να δημιουργήσουμε. Είναι απλά τα πράγματα. Όταν εμείς κάνουμε έναν σχεδιασμό, ο παίκτης ήταν στον Ολυμπιακό. Όταν ο εκπρόσωπος του μας κάνει το θέμα 2-3 εβδομάδες πριν έρθει στον Άρη και εμείς έχουμε εντοπίσει στόχους και έχουμε άλλες προτεραιότητες, παρόντος και του προέδρου, είναι απορίας άξιο το πως μας φέρνει τον παίκτη ενώ ξέρει ότι έχουμε άλλες προτεραιότητες. Αυτό δεν είναι θέμα, λοιπόν, δικό μου ή του Τάτου. Είναι θέμα του Κοκορόγιαννη και του Ηλιάδη».

Για τη μεταγραφή του Έλσνερ: «Ο Έλσνερ ήρθε στην ομάδα με άγνοια του τεχνικού τιμ! Αυτό είναι ξεκάθαρο. Εμείς θέλαμε στη θέση του ανασταλτικού μέσου παίκτες σαν τον Ντόζερ και ενός Ισπανού που ήταν παίκτης ηγέτης της ομάδας του. Το πώς ήρθε ο Έλσνερ, μπορείτε να ρωτήσετε τον πρόεδρο, δεν έχω καμία ανάμειξη εγώ. Είναι επιλογές του προέδρου και του Έλσνερ και του Τάτου! Όλοι μου φόρτωσαν τα πάντα, επιβαρύνθηκε πολλά στον Άρη. Όταν έγινε η προσθήκη του Έλσνερ έπρεπε να παραιτηθώ. Αυτό εννοώ όταν λέω ότι έμπλεξα το συναίσθημα με τη δουλειά. Αυτό είναι το μεγάλο μου λάθος. Σεβαστήκαμε τον πρόεδρο, αλλά έπρεπε να παραιτηθώ γιατί είχαμε μεγάλο μερίδιο στον σχεδιασμό. Την ομάδα την κόβω σε δύο κομμάτια. Μέχρι το φιλικό με τα Γιάννινα και μετά από αυτό. Όποιος είδε την πορεία της ομάδας από την προετοιμασία μέχρι εκείνη την περίοδο μπορεί να κρίνει και να καταλάβει. Μιλάμε για δύο ομάδες. Μέχρι τα Γιάννινα η ομάδα είχε συνοχή, είχε ομαδικό πνεύμα, έδειχνε στοιχεία καλής ομάδας που θα παλεύει τα ματς, όπως ακριβώς θέλαμε. Από την Βέροια και μετά η ομάδα δεν βλεπόταν. Αυτές ήταν οι ενστάσεις μου. Το λάθος ήταν ότι άρχισα να λέω τις ανησυχίες μου σε κάποιους ανθρώπους, δημόσια. Από το φιλικό με Βέροια το έβλεπα το έργο και επιβεβαιώθηκα. Το είχα πει και στην διοίκηση. Με την προσθήκη του Τατου σε ανύποπτο χρόνο τους είπα ότι θα έχουμε τα περσινά γιατί έχουμε άξονα που δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Η εικόνα τώρα μιλάει από μόνη της».

Για τις επιλογές του Ουντότζι και του Ίμπε: «Ο Έλσνερ και ο Τατος επιλογές προέδρου. Οι άλλες έγιναν σε συνεργασία προπονητή, τεχνικού διευθυντή και προέδρου. Αν θέλετε να μου χρεώσετε και τον Ίμπε, θα το δεχτώ. Εγώ δεν κάνω εσκεμμένα λάθη. Ο Ίμπε έπαιζε στη Ρουμανία στην πρωταθλήτρια και δευτεραθλήτρια. Δεν τον πήραμε τυφλά. Πάντα παίρνεις παίκτη βάσει αυτών που έχει κάνει, δεν ξέρεις αν σου βγει. Έπαιξε ένα ημίχρονο και έχει σταυρωθεί. Ήρθε πολύ αργά στην ομάδα, είναι ανέτοιμος. Σταυρώθηκε και είναι στο περιθώριο. Ο παίκτης αυτός είναι μία από τις τρεις προσθήκες που είχαμε το περιθώριο να κάνουμε και πρέπει να ενταχθεί στο σύνολο που λέγεται Άρης».

Για τον Αγκάνθο: «Θα μπορούσα να μην είχα πει τίποτα και να είναι όλα καλά. Όπως στο θέμα του Τάτου, έτσι και στου Αγκάνθο, δεν αμφισβητώ την ποιότητα του παίκτη. Πιο πολύ αναφέρθηκα στη διοίκηση του κ. Ψηφίδη που ανανέωσε ένα συμβόλαιο χωρίς να βάλει όριο συμμετοχών. Ο παίκτης αυτός πολύ σπάνια κάνει προπόνηση, έχει πρόβλημα με τα πόδια του. Αυτός ήταν ο ενδοιασμός μου. Δεν μίλησα ποτέ για την αγωνιστική του αξία. Δεν δικαιολογείται τέτοιο συμβόλαιο όταν έχει πρόβλημα στα πόδια του. Μπορεί και εγώ αν ήμουν σε αυτή την διοίκηση να του είχα κάνει και μεγαλύτερο ακόμη συμβόλαιο, αλλά να πάρει τα χρήματά του ανάλογα με τις συμμετοχές του. Θα του έδινα έξτρα κίνητρα».

Για το εάν θεώρησε ότι οι δηλώσεις αυτές θα δημιουργήσουν πρόβλημα στα αποδυτήρια: «Ένας επαγγελματίας πρέπει να δουλεύει για να παίξει. Όταν λέγεσαι Άρης δεν μπορείς να δέχεσαι να κάνει επαγγελματίας παίκτης μια προπόνηση την εβδομάδα. Όταν έχεις 30 επαγγελματίες στα αποδυτήρια ποια θα είναι η αντίδραση όταν ένας κάνει μια φορά προπόνηση και τον βάζεις να παίξει; Ο παίκτης είχε πάρει την μεγαλύτερη άδεια το καλοκαίρι, έφυγε πιο νωρίς για την Ισπανία για να γυρίσει έτοιμος να ακολουθήσει όλη την προετοιμασία. Κάτι που δεν έγινε. Μια έκανε και επτά δεν έκανε».

Για το μέλλον του Άρη: «Ο κ. Ηλιάδης έχει καταφέρει τα μέγιστα σε πολλά θέματα. Το μοναδικό μου παράπονο είναι ότι έπρεπε να μείνει στα διοικητικά και να μας αφήσει να κάνουμε εξ ολοκλήρου τον αγωνιστικό σχεδιασμό του Άρη, όπως τον υπολογίζαμε εμείς. Αυτό πληρώνουμε εμείς. Εύχομαι ο νέος κόουτς να μπορέσει να φτιάξει τα πράγματα έτσι ώστε η ομάδα να έχει μέλλον».

Για το εάν οι 3 ήττες στο πρωτάθλημα ήταν σοκ: «Ήταν ένα σοκ. Πιο πολύ η εικόνα της ομάδας. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Το ξαναλέω οτι φαινόταν από το φιλικό με την Βέροια και μετά το τι θα ακολουθήσει. Είχα από τότε τις ανησυχίες μου για την ομάδα. Τις είχα εκφράσει σε όλους, έχω καταθέσει τα πιστεύω μου. Ήμουνα αντίθετος με κάποιες προσθήκες που έγιναν. Η ομάδα χτίσθηκε αλλιώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: